De Vrije Visser 26-06-2016

Koppelwedstrijd HSV de Vrije Visser gewonnen door Stalman-Verver 26-06-2016

 

(Onderaan de volledige uitslag op kantnummer)

 

Veel vis aan de Ringvaart

Afgelopen zondag 26 juni was het na 2 jaar afwezigheid weer grandioos aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer met een winnend koppel met liefst 61.640 GRAM VIS !! H.S.V de VRIJE VISSER uit Noordwijk hield daar weer de in de wedstrijdwereld geliefde koppelwedstrijd. Na zaterdags al op pad te zijn gegaan met Dirk en Cees voor het uitzetten van de 90 plaatsen was het weer een helse klus om deze nummers te plaatsen op een parcours verdeeld over 3 gebieden. Het wordt door de omwonende langs de Ringvaart steeds moeilijker gemaakt om de vissers een plaats te geven langs dit toch wel geliefde water. Vele plekken worden door de bewoners aan de overkant van de weg toegeëigend en afgezet met plantenbakken en omheiningen. Dit betekent voor ons dus met name in Vak A (Fokkerrijk) een mooie wedstrijdbaan met grote stukken er tussen. Dat wil je ook in zowel vak B en C doen maar is een moeilijk verhaal daar. Dit omdat daar gewoon nog minder ruimte is om 30 koppels aansluitend te krijgen.

Maar ja zaterdag na 4 uur lopen stonden dan eindelijk de 90 nummers met een voor ons als organisatie goed tot redelijk parcours. Natuurlijk heb je na afloop van zo'n wedstrijd altijd bepaalde vissers (vaak dezelfde) als ze wat minder resultaat hebben die dan gaan klagen bij mijn mensen van de organisatie!? Ik wil u dan ook vragen dit gewoon NIET te doen want als u goed nadenkt kan het gewoon niet anders met zo’n parcours waar wij vroeger zelfs 160 koppels plaatsten en dit is helaas niet meer mogelijk (dit ook verteld bij de prijsuitreiking).

Maar gelukkig waren er dat maar enkele, want vele vissers hebben vandaag genoten van deze wedstrijd wat wij dan ook zeer prijzen als organisatie. Je zal maar winnaar worden in vak A (Fokkerrijk) met maar liefst 61.640 gram aan vis in dit vak en met 25 kilo nog niet eens in de prijzen zit ! Op plaats 1 was het dan ook het koppel J. Stalman en Verver uit Delft die vandaag zich tot winnaars van deze wedstrijd mogen kronen. 2e in dit vak werd het koppel A. Jansen een P. Neerbos uit Tiel met 46.420 gram ! Gevolgd door op plek 3 het koppel J. Verhoef - Valenduuk uit Amersfoort met liefst 39.200 gram. In dit vak werd maar liefst 450 kilo vis gevangen wat wij hebben mogen wegen .

 

 

Vak B was het in onze ogen voor de wedstrijd beste vak en dat was vak De Lijnden. Nou dat vak gaf vandaag niet thuis de vis die wij en denk ook de vissers hadden verwacht waren er niet. Reden denk in mijn visie het niet stromen in dit vak (vaak te zien bij andere uitslagen). Maar ja als je dan toch nog bijna 30 kilo weet te vangen heb je toch een leuke dag gehad. De eer om dit vak te winnen was toe te schrijven aan het koppel H. van Zetten - Zetten uit Schiedam zij wisten met 29.990 gram dit vak te winnen . Op de 2e plek gevolgd door het koppel A. de Kuyper - Van Strien uit Amersfoort met 20.800 gram. Op plek 3 het uit Noordwijk komende koppel L. Steenvoorden - Chris Marijt met 17.200 gram. In dit vak hebben we toch nog een 190 kilo vis kunnen wegen.

 

 

Vak C was in onze ogen zaterdags al het mindere vak. Dit omdat het daar gewoon niet mogelijk is 30 nummers te plaatsen op een eerlijk parcours. En de nummers i.v.m. de poele prijzen wat dichter op mekaar moesten. Toch kwam er ook nog bijna hetzelfde gewicht aan vis vandaan als vak b. Winnaars werden daar wel op een goede stek (goede loting) het koppel W. Multem -J. v/d Linde uit Bergschenhoek met 40.050 gram. Op een 2e plek het koppel T. Hoefsmid - P. Krijgsman uit Heerhugowaard met 22.500 gram. Op een derde plek gevolg door P. Koopman - F. Steenvoorden uit Bennebroek -Noordwijk met 13.350 gram. In dit vak werd toch ook nog wel 190 kilo vis aangeboden aan de wegers.

Wij als organisatie hebben het weer met veel genoegen georganiseerd en hopelijk houd ik mijn medewerkers ook gemotiveerd om het volgend jaar opnieuw te realiseren. Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer in juni aan de waterkant.

 

 

Hieronder de uitslagen van de eerste 6 koppels die in de prijzen zijn gevallen.

VAK A .(FOKKERRIJK )

1 J.STALMAN -VERVER UIT DELFT (ALGEHELE WINNNAARS ) 61.640 GRAM .

2 A.JANSEN-P VAN NEERBOS UIT TIEL 46.420 GRAM .

3 J.VERHOEF -VALENDUUK UIT AMERSFOORT 39.200 GRAM

4 J.PUPER-VAN STOMPHORST UIT ALPHEN A/D RIJN 37.740 GRAM .

5 VAN DE HOEF -VAN RIJN UIT AMERSFOORT 33.700 GRAM .

6 DE GROOT -PA DE GROOT (85!) UIT DELFT 26.600 GRAM .

VAK B(LIJNDEN )

1 H.VAN ZETTEN -ZOON VAN ZETTEN UIT SCHIEDAM 29.900 GRAM .

2 A.J DE KUYPER-VAN STRIEN UIT MONTFOORT 20.800 GRAM

3 L.STEENVOORDEN -C MARIJT UIT NOORDWIJK 17.200 GRAM .

4 W.NOURIS -M.NACHTEGAAL UIT UTRECHT 14.560 GRAM .

5 J. ROBBEN -A.GOOREN UIT VENRAY 14.000 GRAM .

6 M.VINK -R.HAZENOOT UIT NOORDWIJK 12.970 GRAM .

VAK C (NIEUWERBRUG )

1 W. MULTUM -J.V/D LINDE UIT BERGSCHENHOEK 40.050 GRAM .

2 T.HOEFSMID-P.KRIJGSMAN UIT HEERHUGOWAARD 22.500 GRAM .

3 P.KOOPMAN -F STEENVOORDEN UIT BENNEBROEK 13.350 GRAM .

4 B.KASTANJE -P.MIELO UIT KATWIJK 10.400 GRAM .

5 ROB BOSMAN -J DEN HAAN UIT KATWIJK 9.600 GRAM .

6 J VAN DAM -J V/D STOEL UIT WOERDEN 8.600 GRAM .

M.V.G ,

THEO MEEUWENOORD (H.S.V DE VRIJE VISSER)

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved