Over mij

OVER MIJ

 

Bo: kijk mij eens op de fiets

Ik ben Rinus Reichard (van 1946), getrouwd met Rita en heb drie kinderen, Edward, Brenda en Jurgen en vijf kleinkinderen waarvoor we zo af en toe nog een oppasbeurt hebben. Heb een aantal hobby's zoals een moestuin, fotograferen, wandelen, fietsen, puzzelen en deze website. Maar de meeste tijd gaat op aan het sportvissen en dan in het bijzonder het wedstrijdgebeuren. Vissen is me met de paplepel ingegoten. Als broekie van vijf reeds bij vader achterop naar de Vlist waar hij viste met de toenmalig favoriete bamboehengel waaraan een op zink afgestelde lange 'Rotterdammer' (voor de brasem) bungelde en voor mij had hij twee deeltjes van een nog oudere stok paraat waarmee ik de eerste voorntjes op de kant slingerde. Na de schooljaren kreeg deze hobby mij steeds meer in de greep en liet mij niet meer los, ben dat overigens ook nog niet van plan.

Jelle, inmiddels op het Technasium

Rens, hobby's Dj, dansen en vissen

In 1973 ben ik wedstrijden gaan vissen bij de plaatselijke HSV in Waddinxveen en werd dat jaar gelijk kampioen, hetgeen voor de nodige onrust zorgde onder de verenigingscracks van destijds. Inmiddels zit ik wat verenigingstitels betreft al boven de 40. Hoewel de boog nu niet meer zo gespannen staat vis ik jaarlijks toch nog zo'n 55 wedstrijden (groot en klein). Eén van de mooiste serie wedstrijden vind ik nog altijd de John Kooij 4-daagse op de vier zondagen in maart. Vanaf het allereerste begin van deze serie ben ik al deelnemer en het mooiste in deze wedstrijden is dat iedereen daar kans heeft om een prijsje te winnen. De parcoursen van de Oude Rijn lenen zich daar in het voorjaar bij uitstek voor. Niet zonder trots vermeld ik nog in de jaren '80 en '90 door voorselectie wedstrijden mij zeven keer voor het NK te hebben geplaatst, met als hoogste klassering een 9e plaats (644 cm maatvis) in 1982 in het Voedingskanaal bij Spijkenisse, destijds met 400 deelnemers! Het aantal overwinningen (groot en klein) in mijn wedstrijdloopbaan moet ergens rond de 325 liggen.

 

Zusjes Bo, Flor en Tess, liefst worden ze danseressen
Bij opa in de leer (Klein Giethoorn)

 

Door het wedstrijdgebeuren in de HSW en de bemoeienissen daarmee ben ik automatisch in de functie van wedstrijdleider gerold en die oefen ik al weer vele jaren uit. Vanuit deze positie ben ik ook jarenlang de voortrekker geweest van de in de regio bekende Waddinxveense Sportweekviswedstrijd en de Ring Zevenhuizen, de laatste bestaat nog steeds onder een andere leiding. Met deze site wil ik de sportvisserij in het algemeen en het wedstrijdgebeuren in deze streek in het bijzonder onder de aandacht brengen.

 

Aan de wandel op Winterdijk
Fietsen door Zuid Holland

 

Organiseren zit in het bloed
Moestuin

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved