Vangsten 2014 3

 

Leidsche Vaart (Langeraar) 08-07-14 / 16C - NW3 - bewolkt/regen

Rinus: gisterenmiddag met de feeder (en vanwege het mooie weer ook met moeders) een aantal uren vertoefd aan de Leidsche Vaart rechts van de grote parkeerplaats. De wind kwam aanvankelijk uit ZW richting, dus voor het vissen prima, maar stond aan het eind van de middag weer NW-N zoals de afgelopen periode. Of dit de reden is van een povere vangst.....? Afwisselend gevist met worm, maïs en boilie en alle drie aassoorten leveren bij elkaar zes brasems en wat bliek op. Wat me opvalt bij mindere vangsten hier is dat niet alle exemplaren 'vloermatten' zijn en dat er ook dikwijls onooglijke exemplaren tussen zitten. Net als enkele weken geleden vang ik ook nu een exemplaar die te vies is om beet te pakken. Bovendien heeft 'moeders mooiste (niet)' matte uitpuilende ogen, waardoor ik betwijfel of hij het aas wel heeft gezien. Wordt hiermee de stelling bevestigd dat brasem naast het visuele aspect wel zeker ook aast op geursporen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederrijn (Driel) 08-07-14 / 160C - NW3 - bewolkt/regen

Jan: zondag hebben we de zesde wedstrijd in de nederrijn gevist deze keer weer in het aanvaarkanaal bij de sluizen van Driel. Na de bloedstollende wedstrijd die Holland zaterdag gespeeld had kwamen er toch nog 13 vissers opdagen, trok nr.11 uit de zak en dacht eindelijk een staartnummer te hebben maar er kwamen nog twee vissers die zich hadden verslapen. Het zag er allemaal goed uit maar schijn bedriegt. Na een uur nog geen beet gezien en eigenlijk niemand niet dus een taaie morgen maar langzaam aan na wat zoeken naar een randje op de bodem kreeg ik eindelijk een miezerig beetje wat een schepbliek opleverde. Beide buren hadden al een mooie platte te pakken. Nu ik wist dat de vis heel traag was en de beetjes bijna niet te zien waren en de wind ook nog uit de verkeerde richting kwam was het goed opletten en dat resulteerde op nog een beet en die leverde een brasem van 2550 gr op. Dat was het zo'n beetje deze morgen, nog een hele boel beet gehad maar er niet aan kunnen krijgen. Normaal zouden we nog wel wat grondels gevangen hebben maar deze waren zondag ook niet thuis. De winnaar had deze morgen 6200 gr met 5 platten, de nr.2 had 5500 gr en zelf werd ik derde met 3250 gr. Voorlopig is de zwaarste vis in deze competitie de brasem die ik vanmorgen gevangen heb.

Amsteldrecht (Nieuwveen) 07-07-14 / 210C - ZW3 - half bewolkt

Henk: visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 7 juli was er in de Amstel te Nieuwveen weer een wedstrijd van en voor de 55plussers,het was goed weer op een spatje regen na. Er werd 40.633gr vis gevangen door 21 vissers.

De uitslag was;

1.S.Pieterse.10.350gr.

2.K.Verlaan.3.484gr.

3.J.A.Lindhout.3.143gr.

4.N.Lenting.2.579gr.

5.H.van.de.Laan.2.472gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-07-14 / 190C - ZW5 - bewolkt

Erik: met HSV Moordrecht hebben we in de Amsteldrecht gevist (eerste stuk voorbij Sluisje) voor de 9de comp.wedstrijd. Er is vrij goed gevangen, met enkele uitschieters, zie uitslag. Aad Veelenturf had net als vorig jaar het hoogste gewicht op dit stuk. Zelf zat ik op een mooie stek (tegen plompebladen) en had al vrij snel een paar platten. Daarna waren ze een hele periode weg en het laatste uur nog 2 goed voor 5.300 gram, maar een beetje tegenvallend. Lees hier de verdere uitslag en tussenstand.

 

Rotte (Zevenhuizen) 05-07-14 / 190C - ZW5 - bewolkt

Adriaan: met HSV Zevenhuizen/Mkp hebben we onze 9e wedstrijd gevist in de Rotte bij het balkengat. Met 8 deelnemers slechts 21 kilo weten te vangen wat eigenlijk wel wat tegenvalt als je voor aanvang van de wedstrijd menig brasem ziet draaien. Jaap van Zeist wint de wedstrijd met ruim 6 kilo voor John van Elswijk met ruim 5 kilo en Aad Revet met bijna 4 kilo. Zelf kom ik dit seizoen niet echt op gang lijkt het wel, want met 460 gram wordt ik 7e deze dag. Dit gewicht gevangen met de vaste stok op 11 meter in het begin van de wedstrijd maar dat was na een half uur ook weer over. Met de feeder gevist op 30 meter en heb hier maar 1 keer een aanbeet gehad wat een voorntje opleverde. John op de grote steiger heeft wel 2x een aanbeet gehad maar dat waren wel brasems van ruim 2,5 kilo per stuk. Lees hier de verdere uitslag en stand.

 

Oude Rijn (Bodegraven) 05-07-14 / 190C - ZW5 - bewolkt

Rinus: voor de 10e competitiewedstrijd gaat HSW met 16 deelnemers naar de Oude Rijn omgeving Meije rotonde, het parcours wordt daarom in tweeën gesplitst vanwege de huizen die halverwege 'een sta-in-de-weg vormen', qua vangst zal blijken dat dit vanmorgen geen gevolgen heeft. Dit parcours herbergt voor de feeder een aantal leuke hotspots aan de overzijde in de vorm van zijslootjes en lelievelden, een goede loting is dus een eerste vereiste. Ondanks dat is hier dikwijls ook leuk te vangen met de vaste stok waarmee het afgelopen woensdag nog redelijk ging. Vandaag is het echter een moeizaam verhaal, er wordt door het merendeel nauwelijks een visje gevangen. Reden dat de meesten al rap hun toevlucht zoeken tot de feeder, hetgeen later in de wedstrijd gemeengoed wordt door de harde wind zijwaarts uit de flank waardoor vissen met de vaste stok moeilijk wordt. Voor mijzelf blijft kantnummer 6 als laatste in de zak zitten en die stek ligt (voor de kenners) rechts van de zijsloot bij de gekortwiekte kastanjeboom aan de overzijde. Natuurlijk leg ik de feederstek tegen de daar aanwezige waterlelies aan en wacht de ontwikkelingen geduldig af. Niettemin zet ik ook de vaste stok in op 10m waar ca. 3m water staat wat weer gelijk is aan de diepte op 4m uit de kant. Zowel ver als kortbij vang ik in het eerste uur met de stok twee visjes, hetgeen al aangeeft dat het daarmee een moeilijk verhaal wordt. De focus gaat vanaf dat moment op de feeder. Al gauw zie ik wat gefriemel aan de top gevolgd door een twijfelachtige kromming, tik hierop toch maar aan hetgeen de eerste vis van enig gewicht oplevert in de vorm van een platje. Tot het einde toe komen daar nog zes 'echte' platten bij, meest gevangen aan de worm, waarmee ik op een vangstgewicht van 8,1kg kom, ruim voldoende voor de winst. Volgens de hiërarchie zouden de kop- en staartstek op dit water hoge ogen moeten gooien en dat gebeurt ook vandaag, want Frans op staart wordt tweede met 2,1kg en Arie op kop wordt derde met 2kg. Vanaf de zesde plaats in de uitslag komt helaas niemand meer boven de kilo en dus moeten we spreken van een slechts vangst. Lees hier de verdere uitslag en tussenstand.

 

Nederrijn (Renkum) 03-07-14 / 200C - NW3 - half bewolkt

Jan: zondag hebben we met 11 vissers de herdenkingswedstrijd gevist in de stromende nederrijn bij Renkum. De vangst viel zoals gewoonlijk weer tegen. Bij aankomst was er weer geen vis te zien het water leek wel uitgestorven maar goed de moed moet je nooit opgeven dus vissen maar. Met een goed gevoel nr.3 uit de zak getrokken wat normaal gesproken altijd een goede plek was dus snel uitpakken en vissen, lichte feeder met een korf van 50 gr. Onderlijn 12/00 80 cm lang, haak 12 en ongevaar 45 meter verweg en toen bij het fluitsignaal vissen. Eerst 5 korven gebracht met veel maden en mais en casters en toen vissen met made en twee casters. Het duurde lang voor de eerste beet kwamen dat was de eerste grondel en zo zouden er nog wel een aantal komen van 5 tot10 cm. Na verloop van een uur kreeg ik de eerste mooie beet en dat leverde een mooie schepbliek op gelijk gevolgd door nog twee van het zelfde slag. Twee plaatsen naar rechts zat er een die regelmatig van deze blieken ving en die ging dus lekker maar met de pauze denk ik dat we toch wel zo'n beetje op het zelfde gewicht zaten dus het kwam op het tweede gedeelte van de wedstrijd aan, helaas was dat voor mij niet weggelegd. Na de weging had hij 8500 gr. en ik kwam niet verder als een tweede plaats met 5050 gr. Aangezien het een blinde koppel was werden we aan iemand toegevoegt en dat leverde hem ook de eerste plaats op met 10850gr. Zelf werd ik met mezelf gekoppeld en werd tweede met 10100 gr. In totaal zijn er maar drie echte brasems gevangen en dat is niet best voor de Nederrijn, komende zondag gaan we het weer proberen en dan zien we wel weer. Uiteindelijk na 8 maanden heb ik dan eindelijk de uitslag van seizoen 2013, de eerste drie waren J.Verhoef met 11 punten en 28450 gr. 2de was T van Strien met 23 punten en 9400 gr.en derde was R.Stoorvogel met 26 punten en 10670 gr. De totale vangst bedroeg maar ca. 90 kilo.

 

Oude Rijn (Bodegraven) 02-07-14 / 210C - NW3 - half bewolkt

Rinus: vandaag in de Rijn gevist ter hoogte van de rotonde bij Buitenkerk, de feeder tegen de overzijde gedeponeerd en de vaste stok uitgepakt op 11m waar ca. 3,75m water staat. Met de stok begint het moeizaam, trage beten leveren aanvankelijk (kleine) bliekjes op die uitsluitend in een enkele made willen bijten. Maar met het brengen van cupjes met casters en hennep verandert dat beeld en vang ik na verloop van tijd grotere bliekjes, baarzen en zo af en toe een maatvoorn met de caster, in totaal zo'n 55 stuks. De feeder levert over de hele mnorgen een viertal mooie platten en een zeelt op, hoofdzakelijk op de worm. Naar mijn gevoel lekker gevist.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 02-07-14

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar.

Woensdagmiddag 2 juli was er weer een wedstrijd van en voor de Vaste Stok vissers

Er waren 9 vissers die bijelkaar 17.554gr vis wisten te vangen

Er werd gevist in de Amstel te Nieuwveen,met goed en gezellig weer.

De uitslag was;

1.P.C.Verkerk.4.567gr.

2.A.Hulscher.2.632gr.

3.W.Hofstede.2.628gr.

4.F.Brouwer.2.306gr.

5.H.Hoogervorst.1.833gr.

 

Aarkanaal (Ter Aar) 02-07-14

Guus: dinsdag 1 juli, avondcompetitie VWP in het Aarkanaal bij Ter Aar. Deze keer gaven de brasems de doorslag. Cees ving er in een half uur zes en had daarmee het meeste gewicht, 9.700 gram. Martien ving er vijf en werd tweede met 8.350 gram. Ik zelf ving slechts 1 brasem maar compenseerde door onder de kant kleine vis te vangen, hierdoor een derde plek met 4.560 gram. De brasem kwam uit het midden van het kanaal, voornamelijk met de vaste stok en een enkele met de feeder. Op dezelfde plek was eerder die dag al een wedstrijd gevist. De winnaar had toen ruim 13 kilo.

 

Vlaardingse Vaart (Vlaardingen) 02-07-14

Erik: dit weekeinde hebben we van team Moordrecht met 3 koppels meegedaan aan de 24 uurs marathon van Wout van Leeuwen in de Vlaardingse Vaart. Hans met Ron, Koos en John en ondergetekende met Berry. Altijd weer een wedstrijd met een speciaal karakter en intensiteit. Voorgaande aan de wedstrijd hoorden we weer redelijk positieve berichten, dus we hadden er zin in. Berry pakte nr. 29 en dit bleek hetzelfde nummer te zijn, waar ik de 1ste Ecocup won, hoe is het mogelijk, bij paaltje 13. Koos en John in hetzelfde vak (vak C) en Hans en Ron in het laatste vak, voor de jachthaven (Bommeer). In ons vak zaten oa. Henk Roskamp met Huib Bergmans (op de staart), Jaco Ippel met Sipko en bijv. Koos de Boer (op de kop) + niet te vergeten Koos en John. We konden eraan. Net als de vorige jaren was onze tactiek hetzelfde. Eerst zoeken waar de vis het makkelijkste te vangen is, en liefst zo groot mogelijk. Dit bleek al snel de feeder te zijn, want de vaste hengel gaf moeilijk vis en ook nog klein. Berry ving al vrij snel ruisvoorns en blieken, met opeens een grote giebel ertussen door. Om een lang verhaal kort te maken, dit ging de hele dag door bij hem. Regelmatig blieken, heel soms een brasem(pje )ertussen door. ‘s Avonds heb ik het een poosje van Berry overgenomen en kon een 2de Giebel vangen en ook de nodige blieken. Tegen het donker nam Berry het weer over en ging gestaag door in zijn vistunnel. In de nacht werd het in eerste instantie wat minder en de vis kleiner, maar de 2de helft van de nacht leverde weer wat grovere vis op. In de morgen heb ik de vaste hengel weer opgepakt en na een hoopvol begin, stortte het weer in. Daarom heb ik maar de feeder gepakt en ving uit het niets nog een mooie Giebel en nog wat ruisvoorn. De blieken waren spoorloos verdwenen en ook de vaste hengel gaf geen vis meer. Vanuit de goede eerste dag en nacht hadden we toch een goed gevoel, al waren er genoeg koppels met ook een leuke vangst. Toen de weegploeg bij ons kwam, was 26 kg hoog en wij gingen er overheen met 32.685 gram. Op de staart kwamen Henk Roskamp en Huib Bergmans nog dichtbij met ruim 29 kilo (heel veel voorn en wat platjes erbij), maar bleken we het vak gewonnen te hebben. Echt weer kicken voor ons. Beide zijn we met een mooie buiten BBQ naar huis gegaan en een leuke poule prijs, dus laat de zomer maar beginnen. Voor Koos en John was er geen eer te behalen met een hele matige stek. Hans en Ron deden het goed in vak D met 35 kg, waar ze vooral in de nacht een mooie serie brasems konden vangen, maar konden niet tegen de kopplaatsen op, waar de overall winnaar zat met bijna 55 kg. Tot slot dank aan Wout van Leeuwen voor de mooie organisatie.

 

N-Hollandskanaal (Purmerend) 30-06-14 / 180C - ZW3 - half bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar.

Zaterdag 28 juni was er een wedstrijd in het Noord-Hollandskanaal te Purmerend.Er werd 10 uur gevist.

met 17 vissers werd er aardig wat gevangen n.l 133.782gr.

Het was goed weer om een aardig visje te vangen.

De uitslag was als volgt;

1.E.Weygertse.29.700gr.

2.C.van.Dam.29.150gr.

3.F.Brouwer.12.200gr.

4.S.Pieterse.12.120gr.

5.H.Wassing.11.530

Maandagmorgen 30 juni waren de 55plussers weer aan de beurt om een visje te vangen.

Er werd gevist in de Amstel te Nieuwveen,er was een buitje en tegen wind moest er gevist worden.

Er waren 18 vissers die bijelkaar 37.604gr vis gevangen.

De uitslag hiervan was;

1.L.Caspers.10.300gr.

2.K.van.de.Laan.6.838gr.

3.F.Brouwer.4.459gr.

4.J.A.Lindhout.3.330gr.

5.N.Lenting.2.050gr.

 

Plassen (Nieuwkoop) 29-06-14 / 200C - W3 - half bewolkt

Erik: vandaag hebben we met Vitoge de 6e competitiewedstrijd gevist op de Nieuwkoopse Plassen. Om 6.45 gingen we met 8 vissers de plas op, onder het “genot” van een regenbui. Gelukkig duurde deze niet al te lang en konden om 7.30 uur beginnen met de wedstrijd. Zelf koos ik voor zowel de stok als de lichte feeder. Al met al was het niet wild, wat ik ook probeerde. Wat klein spul met de stok en 2 brasems met de feeder. Na het nogal inspannende wegen (we hadden geen gemotoriseerde weegploeg) was het zowel verrassend als spannend hoe de diverse vissers zich gekwalificeerd hadden. De grote brasems zaten dus duidelijk op één plekje........ Lees hier de uitslag.

Amsteldrecht (Nieuwveen) 28-06-14 / 210C - ZW3 - half bewolkt

Rinus: maar weer eens naar de Amsteldrecht omgeving 'paprikaboer' waar enkele hotspots liggen te wachten. Nu zijn de vangstberichten wel minder enthousiast als zeg maar twee maanden geleden maar geldt dat niet voor alle wateren, we zullen zien. Een leuke stek is hier zo gevonden en ik drop een feeder op ruim 50m aan de overzijde tegen een rand lelies. Voor een tweede feeder maak ik een voerstek op 10m daar vanaf en hiermee vis ik met casters en maden op de haak. Het begin is echter allerminst hoopvol, na anderhalf uur liggen er slechts 7-8 vissen in het net, voornamelijk kolblei en één platje gevangen op de korte afstand. Daarna komt van lieverlee de verre stek tot leven en lukt het om de komende uren een tiental platten te vangen met wormen, maïs en rode en witte boilies. Op kort vang ik nog wat blieken en één brasem op twee casters. Qua gewicht zeker een redelijke vangst vandaag.

 

N-Hollandskanaal (Spijkerboor) 25-06-14 / 200C - NW3 - half bewolkt

Rinus: met 18 deelnemers de 9e ouderenwedstrijd van HSW gevist in het mooie NH Kanaal bij Spijkerboor, een geliefde bestemming van de club. Vanwege de werkzaamheden op ons 'vaste' parcours hebben we nu ZO van Spijkerboor gevist, eveneens een leuk stukje oever. Ofschoon de laatste berichten niet erg hoopgevend zijn gaat een ieder met frisse moed van start. Nieuwkomer in de seniorengroep Rob J loot nummer 1 en vist 11,7kg bij elkaar en pakt meteen onbedreigd de winst. Niks feeder, het wapen bij uitstek hier, maar gewoon de vaste stok ingezet op 12m en (brasem) vangen. Natuurlijk wordt door anderen ook gevist met de stok en best leuke aantallen gevangen, maar helaas te weinig gewicht om gevaar te stichten. Zelf zet ik op nummer 10 de feeder in tegen de balk aan de overzijde en voer deze stek flink aan. Op ca. 7m daar vanaf maak ik de tweede plek met de bedoeling die te bevissen als de balk geen resultaat zal geven. Vreemd genoeg was het vandaag de omgekeerde wereld, aan de balk heb ik slechts een enkele keer beet gehad waarvan 1 treffer in de vorm van de dikke platte (witte boilie). Van andere deelnemers hoor ik ook over deze situatie, geen vis aan de overzijde. Ga daardoor steeds meer op de 'kortere' stek vissen en dat geeft succes. In de loop van de wedstrijd vang ik daar nog vijf brasems, alle met de worm. Na de pauze nog een stekje gemaakt op 17-18m - hoorde van de vangsten op kop met de stok - en ook hier nog een 7-8 blieken gevangen. Met 7,7kg haal ik een 'tweetje' binnen, net voldoende om met een punt verschil de koppositie over te nemen van Rob die 6kg en een vier scoort. Arie pakt op de staart 6,8kg met de feeder en wordt derde. Gezamenlijk 59 kilo vis op de kant gebracht, het kan slechter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breevaart (Reeuwijk) 25-06-14

Guus: dinsdag 24 juni, avondcompetitie VWP in de Breevaart te Reeuwijk. Een overwinning voor Martien van Eijk met 3.750 gram overwegend kleine vis. Ik zelf werd derde, met 3.390 gram, net 70 gram te weinig voor plaats twee. Op het water nogal wat beginnende roeiers. De vissteigers waren net iets te krap om je spullen normaal neer te zetten. De visstand deed me denken aan de Nieuwkoopse plassen, maar dan voor het begin van de defosfatisering, nu 25 jaar geleden. Erg veel klein spul, met bliekjes tegen de bodem en op half water alvers. Een enkele brasem, klein van stuk, van het slijmerige type. Tussen het riet zit je uit de wind en later op de avond was het 'gezang' van karakieten te horen, maar als viswater mag het me best iets minder troebel wezen!

 

N-Hollandskanaal (Spijkerboor) 25-06-14

Theo: Wat was daar aan de hand ??? Zondag 22 juni vertrokken we met tien man naar de waterkant voor de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen. Aangezien er een noorderwind stond waren de verwachtingen niet erg hoog voor goede vangsten. Om 06.45 uur klonk het startschot[toeter] en na vijf uur vissen bleek de verwachting een feit. Met tien man slechts 15380 gram vis. Armoe troef dus op deze zondag. Gelukkig hebben we het droog gehouden behalve Gert Jan. Hij was vandaag de grootste pechvogel. Hij verloor z'n evenwicht en ging te water. Kort geleden is hij geopereerd aan z'n schouder, dus problemen voor hem om op de kant te komen. Gelukkig kon de tovenaar hem redden uit die benarde situatie. Helaas ging z'n leefnet richting bodem en kon hij ook nog eens geen vis aanbieden. Hoeveel pech kan je soms hebben. Dit gebeurde allemaal op de staart, dus in vak a. Op de kop ving de tamme slechts 300 gram met als gevolg een twee. Baaalen. Verrassend winnaar in dit vak werd Wil met 2560 gram. Zijn eerste 1 van dit seizoen. Ook vak b kreeg een verrassende winnaar. Dat was Gerard met 3080 gram. Hiermee versloeg hij twee op papier grote jongens. De tovenaar tweede met 1000 gram en de wandelaar derde met 440 gram. Bij een moeilijke visserij komen denk ik toch andere machten naar boven. In vak c zaten vier man en daar ging de winst naar Ben v d Ark met 4300 gram. Tweede werd de Meeuw met 2440 gram en Koos werd derde met 1040 gram. Laatste werd Jan met 220 gram. Slecht dus maar neem van mij aan dat die vink echt wel kan vissen. Bewijst maar weer hoe slecht het was vandaag met de visserij. Na vandaag is er toch wel een verschuiving gekomen in het klassement.

De wandelaar kon zijn koppositie nog net behouden maar Ben schuift van plek vijf naar twee. Ook Gerard stijgt een plek ten koste van Jan. Het blijft allemaal nog wel dicht bij elkaar, zodat het na de volgende wedstrijd weer helemaal door elkaar geschud kan worden. De volgende wedstrijd is op zondag 20 juli.

 

Rijn (Oosterbeek) 25-06-14

Jan: afgelopen zondagmorgen de derde wedstrijd gevist en nu eindelijk in de (normaal) stromende Rijn bij Oosterbeek op een strekdam met 15 vissers. Toen we aankwamen en over het water heen keken zagen we geen vis aan de oppervlakte azen dus maar afwachten wat de morgen zou brengen. Na het loten , ik trok nr 9 uit de zak, spullen klaar gezet en wachten op het fluitsignaal. Ben begonnen met het brengen van 4 goed gevulde korven van 50 gr. op een afstand van 45 meter, onderlijn 12 haak 12 en gelijk maar een worm eraan met een pinkie, geen beet dan maar enkel grote maden en gelijk een mooie maat voorn, nieuw aas en toen kwam er een schep bliek en daarna nog één maar allemaal met behoorlijke tussenpozen. Toch maar weer even een worm en een caster en gelijk een mooie wegtrekker en een echte brasem van rond de twee kilo, aas ververst en gedacht zo de brasem is er en nu gaan we er een paar wormen door knippen, gedaan en gelijk weer één van rond de twee kilo en toen was het over. alleen die kleine grondels werden nog maar gevangen, alleen tegen het eind ving ik nog een paar blieken en had uiteindelijk een gewicht van 5,3 kilo wat wel een eerste plaats was, de tweede plaats had 3650gr. Met ook allerhande verschillende vissoorten en de nr 3 had 3400 gr. met alleen in het begin mooie voorns en nog een brasem. Komende zondag hebben we een herdenkingswedstrijd die we vissen in de rijn bij Renkum deze word gevist in twee delen met een pauze om te eten en duurt bijna 6 uur, de laatste keer dat ik daar gevist heb had ik 40 vissen waarvan er 34 stuks geschept moesten worden dus als de vis het doet dan kunnen we weer eens goed veel gaan vangen, we houden de moet er maar in.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 25-06-14

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 25 juni was er een wedstrijd van de Wincle Pickers, deze werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen.Er waren 11 vissers die niet veel wisten te vangen n.l maar 9.826gr.Het was droog maar wel tegenwind. De uitslag was als volgt;

1.J.A.Lindhout.3.672gr.

2.K.Verlaan.1.354gr.

3.W.van.Rijn.1.140gr.

4.H.Hoogervorst.913gr.

5.F.Brouwer.862gr.

Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 23 juni waren de 55plussers weer aan de beurt om een visje te vangen. Er waren 18 vissers die bijelkaar 33.269gr vis wisten te vangen.Er werd gevist in de Amstel te Nieuwveen. We zaten wel tegen de wind maar er stond niet te veel wind. De uitslag was;

1.C.Velthuijsen.7.938gr.

2.F.Brouwer.4.201gr.

3.W.van.Rijn.3.510gr.

4.L.Caspers.3.267gr.

5.A.Hulscher.1.999gr.

 

Ringvaart Zuidplaspolder (Moordrecht) 21-06-14 / 200C - NW3 - half bewolkt

Erik: hierbij mijn verslagje van de 8ste comp.wedstrijd in de Ringvaart te Moordrecht. We hebben gevist op het stuk vanaf de camping, richting de golfbaan. Helaas waren we genoodzaakt om krap uit te zetten, vanwege kroost dat richting Moordrecht was gestroomd en langzaam onze kant op kwam. Ik lootte nr. 2 (meest richting Gouda) en toen we wedstrijd begon lag het kroost bij ons voor. Met enig kunst- en vliegwerk was er nog net aan te vissen en de beet zat er al meteen in. Gelukkig begon het vanaf dat moment iets te waaien, waardoor het kroost weer terug werd gedrukt richting Gouda en dat probleem was opgelost. De beet bleef er lekker in, maar de vis was gemiddeld genomen aan de kleine kant. Na ruim een uur ving ik toch met de caster af en toe een maatvoorn en ook met 1 grote made bleef ik goed vangen. In de 2de helft van de wedstrijd bleef de beet er goed in en werd de vis gemiddeld een stukje groter. Regelmatig mooie voorns en redelijke kolbleien en zelfs enkele leuke windes, tot het einde toe. Met 6 kilo een heerlijke ochtend gehad. Aad Morien had een grote bonuszeelt erbij en met een mooie klus voorn, bleef hij me voor met 7.280 gr. Verder waren er meerdere vangsten tussen de 2 en 4 kilo bij de overige vissers. Een ouderwetse morgen gehad met de vaste hengel, zo dicht bij huis.

 

Ringvaart (Rijsenhout) 21-06-14

Adriaan: vandaag de 8e wedstrijd gevist in de Haarlemmer Ringvaart nabij Rijsenhout. Met 7 deelnemers is er in totaal maar 14 kilo gevangen

J. de Zwart won de wedstrijd met 7980 gr. voor J. van Elswijk met 6600 gr. en J. Visser met 150 gr. ( kantnr. 3-4-2) in de kom. De overige 4 deelnemers hebben geen enkele aanbeet kunnen waarnemen.

 

Heimanswetering (Woubrugge) 21-06-14

Rinus: de 9e competitiewedstrijd gevist op het parcours bij de molen (mooie diepte op 11m van ruim 3m) met 17 deelnemers en 15,8kg vis gevangen, daarvan namen de nummers 1 en 2 in de uitslag al 2/3 voor hun rekening. Martin lootte kantnr 1 en viste een keurige 6,8kg (waaronder 5 mooie platten) bij elkaar ruim voldoende voor de winst. Weliswaar gezeten tegenover het gemaal maar je moet ze nog wel even vangen. Aan de andere kant op nr 16 ving Jan vD er ook een paar waarmee hij met 3,1kg als tweede eindigde. Je voelt hem al komen, voor alle tussenliggende nummers was het verder zwoegen voor een visje. Zelf zat ik op nr 4 en kon over de wedstrijd verspreid 18 'koppen' in het netje krijgen, waaronder enkele maatvoorns. Halverwege de match overgeschakeld naar nog lichter materiaal, van 0,8 naar 0,4gr dobber en van haakje 18 naar 20, waarop 2 pinkies. Op deze wijze lukte het om de meeste binnen te krijgen, al ging dat steeds moeizamer na 10 uur vanwege de golven van de pleziervaart. De topset met 1,5 grams dobber op ruime overdiepte, klaar gezet voor die ene bonusvis, leverde slechts één aanbeet op 2 minuten voor tijd. Had een paar seconde de illusie er toch nog wat van te maken, maar loste die vis. De feeder leverde één voorn op! Met 820gr vijf punten gescoord.

 

Aarkanaal (Ter Aar) 21-06-14

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar.

Woensdagmiddag 18 juni was er een wedstrijd van de vaste stok vissers. het was de bedoeling deze wedstrijd in het Aarkanaal bij de IJsbaan te Ter Aar te doen,maar er werd gewerkt aan de weg en de kant,dus zijn we maar naar de Amstel te Nieuwveen geweest.Er waren 10 vissers aanwezig die bijelkaar 19.418gr vis wisten te vangen.

De uitslag hiervan was;

1.J.van.Ekeren.4.957gr.

2.P.C.Verkerk.2.584gr.

3.A.Hulscher.2.536gr.

4.J.Zwirs.2.255gr.

5.F.Brouwer.2.194gr.

Woensdagmiddag 11 juni was er een wedstrijd van de Wincle Pickers,deze werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen.Het was slecht weer maar er werd toch gevist.Er werd niet veel gevangen door 10 vissers n.l maar 7.899gr.Er werd gevist in de Hijmanswetering te Woubrugge.

De uitslag was;

1.W.Hofstede.1.903gr.

2.C.Velthuijsen.1.654gr.

3.J.Lindhout.1.322gr.4.K.Verlaan.1.057.

L.Caspers.1.057gr.

Zaterdagmogen 14 juni was er een wedstrijd van de Grote zaterdagcompetitie,deze werd gehouden in het Aarkanaal te Ter Aar.Er werd aardig wat gevangen n.l 47.188gr vis en dat door 15 vissers. Het was ook goed weer om een visje te vangen.

De uitslag hiervan was;

1.P.C.Verkerk.11.154gr.

2.B.Wassing.5.474gr.

3.D.van.Leeuwen.5.104gr.

4.F.Brouwer.5.011gr.

5/L.van.de.Laan.4.730gr.

Maandagmorgen 16 juni waren de 55plussers aan de beurt om een visje te vangen. Er waren 15 vissers die niet al te veel wisten te vangen er was er een die helemaal niets wist te vangen.Het totaal was 17.363gr.Er werd gevist in de Rijn te Zwammerdam.

De uitslag was als volgt;

1.K.Verlaan.3.091gr.

2.R.Verkade.2.689gr.

3.F.Brouwer.2.542gr.

4.N.Lenting.1.501gr.

5.P.C.Verkerk.1.216gr.

 

't Mun (Appeltern) 19-06-14 / 180C - N3 - bewolkt

Ron: afgelopen maandag samen met Jan en Peter gevist op “Het Mun”. Het werd een mooi dagje. We hebben op vijver 8 gezeten. Peter in de hoek, Jan in de midden en ik links van hem. Peter en ik zaten met de vaste stok en Jan wisselde af. Het blijft een aparte visserij. Ik heb veel beet gehad maar miste erg veel. 1 x op de 6 aanbeten was maar vis. De vangsten: Samen ca. 60 stuks. Jan en Peter hadden beide 1 steur en zelf heb ik er vier aangehad en maar 1 aan de kant gekregen. Deze was te groot voor mijn pannet. Het formaat karper was soms erg groot. Ik had er een vijftal tussen die rond de 5 kg waren. Het maakte niet veel uit wat ik aan mijn haak hing, pasta, pellets, softies, mais en dode maden. Afwisseling van haakaas was belangrijk. Conclusie: een leuke visserij voor af en toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oude Rijn (Bodegraven) 19-06-14

Guus: dinsdag 17 juni, avondcompetitie VWP in de Oude Rijn tussen Bodegraven en de rotonde naar de Meije. Vanwege de doorstaande wind die dwars op het water stond en de zon tegen, leek het verstandig om de te volgen tactiek wat aan te passen. Rob ging voor de feeder en kreeg in het laatste uur van de wedstrijd een paar scheppers. Dat was te weinig om serieus mee te doen. De winnaar van deze avond werd Martien van Eijk met 3.340 gram kleine vis. Ik zelf werd tweede met 3.250 gram, hoofdzakelijk bliek, eveneens van onder de kant. Opvallend waren de baarzen die tussendoor gevangen werden. Een aantal werd verspeeld tussen de waterlelies. Af en toe een klein balletje voer gooien om de wat grotere vis op de plek te houden was genoeg, bijvoeren met alleen maden was deze avond minder succesvol. Omdat toch met twee hengels gevist kan worden, net zoals Rob een feeder gegooid naar de overkant. De eerste inzet leverde een kleine platte op aan de caster/made combinatie. Daarna alleen beten van kleine vis. Om daar van af te zijn een boilie gemonteerd, maar daar toonden de brasems deze avond geen belangstelling voor.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 16-06-14 / 180C - N3 - bewolkt

Rinus: in de middag een aantal uren naar de Oude Rijn omgeving ijsbaan, maar weer dezelfde stek opgezocht waar ik ruim een week geleden met de driekamp zat. Wederom met de feeder gevist, ééntje zo'n 9-10m uit de overzijde en met de ander op 20m. Ver hoofdzakelijk gevist met de worm+maïs en kort met maden en casters. Bij elkaar 12 platten gevangen, de drie kleinste op de korte afstand en een handvol kolbleien. Halverwege de middag als bijvangst op de korte afstand nog een paling van ca. 7 ons, deze trok bijkans de hengel van de steun, als aas had ik drie casters op de haak. Lekker bezig geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 14-06-14 / 200C - N4 - half bewolkt

Erik: zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 7de comp.wedstrijd gevist in de Oude Rijn (weer) bij de IJsbaan te Zwammerdam. De vangst was redelijk te noemen. Zelf lootte ik op nr. 7 en ben gestart met de vaste hengel. Vanaf het begin kleine vis, maar al vrij snel een horrorsnoek voor mijn neus, die in totaal 7 aanvallen heeft gedaan, waarvan meerdere succesvol. Na ruim een uur maar eens enkele uitstapjes naar de feeder gemaakt, hetgeen een eerste mooie brasem opleverde. Helaas werden we getrakteerd op een peloton wedstrijdzwemmers, die ons weer noodzaakten om de vaste hengel te pakken, wat op dat moment een stukje minder was. Naderhand met de feeder nog 1 brasem erbij gevangen en op het laatst weer in een hoog tempo kleintjes kunnen vangen. Over het algemeen best lekker gevist en met 4.800 gram een 2tje achter Aad Morien die met een eindsprint 1ste werd met 5.900 gr.

 

Amstel (Uithoorn) 14-06-14

Erik: zaterdag viste HSV VITOGE haar 5e competitie wedstrijd in de Amstel bij Koppens in Uithoorn. Door ziekte en vakanties was de opkomst met 7 man niet groot, maar toch gewoon gevist. Om kort te gaan, ook de vis leek wel op vakantie........ Van alles werd er geprobeerd, maar na 4 uur vissen was het bij het wegen niet echt zwaar werk voor de weger............

1e Robin Verlaan 7000gram

2e Willem Lenting 3550gram

3e Guus Leer 1900gram

4e Erik Weijgertse 1000gram

5e Willem Rijfers 800gram

 

Leidsche Vaart (Rijnsaterswoude) 14-06-14

Adriaan: met HSV Zevenhuizen/Mkp de 7e wedstrijd gevist in de Leidsche vaart, waar slecht is gevangen. Alleen J. van Elswijk ( kopnr.) wist enkele brasems te vangen en won de wedstrijd met 7 kilo rond. . overige 4 deelnemers wisten nog geen 3 kilo bij elkaar te vangen. Hopen maar dat het volgende week in de Haarlemmer ringvaart beter gaat met de vangsten.

 

Overwaard (Groot Ammers) 14-06-14

Rinus: meegevist om het kampioenschap van de Alblasserwaard dat georganiseerd wordt door HSV Groot Ammers. Dus wordt er in drie vakken gevist in de Boezem en de Overwaard, in dit laatste water is ook een vak (van 20 nummers) gecreëerd voor de vrije hengel waar ik me voor heb ingeschreven. Kenmerkend van deze vereniging is dat zij de visstekken in deze wateren (heel) dicht op elkaar hebben staan, sommige op minder dan 10m. Voor een vaste stok wedstrijd is dat nog niet eens zo'n belemmering maar als beide buren met de feeder aan de slag gaan wordt het een ander verhaal. Iedereen denkt namelijk dat hij recht voor zich uit vist, maar is dat wel zo....? Zelf had ik daar met linkerbuur discussie over. Gelukkig zat ik halverwege het vak op nr 30 en nr 31 zat een aardig stukje verder, kon dus om niet te dicht op buur 29 te vissen ietsje 'smokkelen' naar rechts. De rand met lelies aan de overzijde (op ca. 30m) is hier wel heel aanlokkelijk, dus daar in elk geval een voerplek gemaakt met nog ééntje in het midden. Het is in dit water hollen of stilstaan, vandaag is het stilstaan, voor het merendeel tenminste. Hoewel ik binnen 20 minuten vier (schep)blieken in het net heb komt daar in het verdere verloop van de wedstrijd slechts één baars bij. Met 965 gram nog niet eens zo'n slechte klassering maar niet voldoende voor de prijzen. De drie buren op links vangen tussen de vele gesprekken met elkaar door alle drie één (wandel)brasem, vooraan bij de brug wordt 2kg 'gescoord'. Nog gekker verloopt het in het rechter deel van het vak. Staartnummer 40 vangt 26 kilo, Jan Broess op 39 gooit zijn visjes weg en op nr 38 wordt ruim 5kg gevangen hetgeen de twee plaats oplevert, de rest heeft geen vis of heel weinig. Dit is althans de lezing die ik van de organisatie hoor. Het kan wel kloppen want een uur voor tijd zie ik al diverse deelnemers op de kade achter me passeren, opweg naar huis!

 

Vliet (Leidschendam) 11-06-14 / 210C - NW4 - zonnig

Rinus: met 16 deelnemers de 8e ouderenwedstrijd gevist op gedeelte Vliet achter park Rozenrust, hopende op een betere vangst dan 2 weken terug. Voor kop- en staartnummer geldt dat zeker, maar op de tussenliggende stekken zeker niet, hier is het werken om wat gewicht in de schaal te krijgen. Net als toen zijn het voornamelijk scheerbliekjes die de voerplekken bevolken, 1-2 keer misslaan, de derde keer raak en weer 10 gram binnen. Toch loopt er hier en daar een (maat)voorn of een bliek tussendoor en - zoals gezegd - op kop- en staart een brasem. Herman op kantnr 1 volhardt door met de feeder stijf tegen de overkant te blijven vissen en vangt 4 mooie platten en wat bliek die bij elkaar 9,1kg wegen, ruim voldoende voor de winst. Zelf loot ik staartnr 16 en ga aan de slag met de vaste stok op 10m, maar zet toch ook de feeder gereed om zo nu en dan tegen de (kale) overzijde te vissen. Dat levert 2 platten op die samen met de 40 bliekjes en wat voorn 4,4kg in de schaal brengen goed voor plaats twee. Hans is de derde met een brasem, deze vangt hij aan de overzijde ingang haventje en wordt met 2,2kg derde. Het gezamenlijke vangstgewicht is 24,2kg.

Oude Rijn (Zwammerdam) 07-06-14 / 230C - NO2 - half bewolkt

Erik: hier nog een verslagje van afgelopen zaterdag. Ik zat op het stuk tegenover het riet in het B-vak, waar het vrij breed is. Gekozen voor een tactiek om een meter of 8/10 uit de overkant te blijven en de vaste hengel op 11 meter. Daarmee gestart, maar de vis was erg klein en het tempo te laag. Met de feeder ving ik al vrij snel enkele blieken, maar de echte platten waren er helaas niet. Daarom weer teruggegaan naar de vaste hengel, waar het tempo er iets in kwam, maar nooit erg druk. Halverwege weer de feeder opgezocht, waarmee ik 1 echte platte ving en enkele kleinere vissen. Het laatste uur werd het drukker op het water en heb ik hoofdzakelijk uitgevist met de vaste hengel, waar ik nog wat maatvoorns kon vangen. Met 3.100 gram er het beste van gemaakt, wat een 3de plaats opleverde in vak B, nipt achter John van Elswijk.

Waddinxveen gefeliciteerd met de overwinning en Rinus klasse gevist.

 

Rinus: vandaag vist HSW de driekamp met Moordrecht en Zevenhuizen op het gedeelte bij het futenbos, voor 32 deelnemers heb je dat hele stuk nodig en dus moet er vroeg worden 'uitgezet'. Gelukkig hebben we daar dit jaar Erik en Jan uit Moordrecht voor en zij kwijten zich prima van hun taak. Dat er halverwege al karpervissers zitten kan niemand wat aan doen, maar dit probleempje wordt vakkundig opgelost. Na het verwelkomen, afrekenen en de traditionele loting kan er in twee vakken van 16 worden gestart. Het gaat vandaag behalve om de eer van de vereniging en de persoonlijke prijsjes ook nog eens om de 1e voorronde v/h clubkampioenschap van de Federatie ZW Nederland waarvoor Mod en Wvn tegelijkertijd vissen. Uiteraard wordt hiervoor pas na de wedstrijd een apart klassementje opgemaakt. De beide vakken doen qua vangst weinig voor elkaar onder met 37 tegen 33 kilo vis en ook zit er weinig verschil tussen de vaste stok en de feeder, ofschoon deze laatste uiteindelijk toch van doorslaggevende betekenis is. Net als vorig jaar gaat Waddinxveen met de eer strijken, het 5-koppige team van de HSW komt uit op 18kg, gevolgd door Moordrecht met 13,7kg en Zevenhuizen met 7kg. Zelf wordt ik (ook net als vorig jaar) individueel winnaar met 10,2kg in vak A. Het andere vak wordt gewonnen door Kees v.d. Heuvel met 8,3kg. Ik kom op nr 13 te zitten, twee nummers rechts van het brugje en besluit enkel de feeder in te zetten omdat Hans op nr 12 naast het brugje vol voor de vaste stok gaat en daardoor minder de feeder aanraakt. Na een kwartier zie ik de eerste tikken op de top van de feeder in het midden. Na twee missertjes volgt bij de derde aanbeet de eerste brasem op de combinatie made/caster. Op 10m uit de 'kale' overzijde komt feeder 2 te liggen en deze brengt me vandaag de overige 7 platten die met elkaar voor het winnende gewicht zorgen. Aan de overzijde is de vis vooral geïnterresseerd in aassoorten als pieren, maïs en boilies. Buiten de vakwinnaars liggen de verschillen in gewicht niet ver uit elkaar, hetgeen niet alleen in de uitslag van de driekamp tot uiting komt, maar ook in het klassement voor de voorronde v/h Fed. clubkampioenschap. Ook hier gaat Waddinxveen met de eer strijken en verslaat Moordrecht met 29 tegen 26 punten. De tegenstander in de 2e ronde wordt HSV de Kruisweel uit Kruisland. Klik hier voor de volledige uitslag van de driekamp.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-06-14 / 160C - ZW5 - bewolkt

Rinus: kleinzoon wil graag nog eens feederen i.p.v. karperen of snoeken, goed jongen dan gaan we vandaag een beschut plekje zoeken waar je mogelijk ook nog een visje kunt vangen. Het wordt de Amsteldrecht halverwege, want vooraan zit een concours van zeker 30 deelnemers. We zetten de plu vast uit want het waait hard en waarschijnlijk komt er ook regen. Kleinzoon wil 'ver' vissen maar komt met de beste wil van de wereld niet verder dan 20-25m, dus halverwege het water. Ver genoeg man, eerst maar eens proberen om de hele middag op dezelfde plek te gooien. Dat gaat lukken opa, succes kerel. Na veel afzwaaiers krijgt hij het toch voor elkaar om aardig in de buurt van zijn voerplek te komen. Missen is opnieuw werpen, ja de instructies moeten duidelijk zijn. Het lukt hem om (zelfstandig) een aantal kolbleien te vangen en dat geeft de burger (en hemzelf) moed, want hij wil binnenkort dichter bij huis toch ook die grote vissen vangen die opa vanmiddag ving. Maar ja, dat was niet zo moeilijk want hij kon wel 'de overkant' halen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aarkanaal (Ter Aar) 04-06-14 / 180C - Z3 - bewolkt

Rinus: vandaag de 7e ouderenwedstrijd in het kanaal omgeving gemaaltje, waar de nummers links er rechts ervan zeer gewild zijn en uiteraard de kop- en staartnummers. Alleen het kopnummers kan vandaag de verwachtingen waar maken en Gerard vist dan ook onbedreigd naar de eerste plaats met een gewicht van 4,8kg waarbij een tweetal brasems. Deze heb je zeker nodig om 'gewicht' te maken of anders ben je genoodzaakt op de 'kleine toer' te gaan oftewel torren pikken. Frans kan dat als de beste en is heerlijk in de weer met de vaste stok op 6m afgewisseld met de 11m. Op de laatste afstand lukt dat minder, niettemin heeft hij een aardig netje vis en met 3,6kg wordt hij tweede. Zelf schakel ik te laat over van 11 naar de 5m stok, maar in totaal levert me dat in elk geval nog een kleine 100 visjes op en met 2,8kg een derde plaats. De feeder heeft op een enkele plek maar resultaat met één platte.

 

 

 

 

Moeders mooiste (niet)
Hebbes
Ron op 't Mun
Jan met steur
Ook Peter met steur
Kolblei voor Rens
Brasem voor opa

VANGSTEN 2014

Copyright © All Rights Reserved