Vangsten

 

VANGSTEN 2018

Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-06-18 /20C - ZW3 - bewolkt

Dick: vorige week donderdag draaide de wind naar het zuid - westen en dacht ik "we gaan weer vis vangen ". Dat was ook zo, we visten met de senioren van Alphen in de Amstel - Drecht op het brede stuk. Ik ving 17,5 kg nr. 2 15 kg nr. 3 12,5 kg en nr. 4 10 kg en zo ging dat langzaam naar beneden. Vandaag met HSV de Brasem was dat ook zo, een paar mensen zaten nog net op het bredere gedeelte waaronder Guus en ik. Guus ving 11.090 kg gefeliciteerd Guus maar voortaan niet zo achterbaks doen door te zeggen dat het maar matigjes is, ik ving ruim 9 kilo en nr. 3 ruim 5 kilo, het zakte vandaag wel wat sneller naar beneden maar ja er wordt in ieder geval weer vis gevangen. Ik ga niet zeggen volgende keer beter ( al mag dat wel ) maar tot het volgende verslag. Klik hier voor uitslag en tussenstand.

 

Ringvaart (Lijnden) 19-06-18

Bert: zondag 17-06-2018 vrije hengel comp nr 3 van HSV Alphen met 11 deelnemers gevist in de Ringvaart van de Haarlemmermeer nabij Lijnden. Een bekent wedstrijd traject waar over het algemeen ook nog eens aardig vis wordt gevangen. Ondanks dat er bijna geen stroming in het water was kon er toch nog aardig wat vis verleid worden tot een aanbeet. Twee vissers waren vandaag een ieder te baas Arie vissend op kop kwam tot ruim 12 kg maar Erik werd vandaag de winnaar met bijna 15 kg vis gevangen aan de feeder. Arie ving de meeste vis aan de vaste stok maar moest tijdens de wedstrijd overschakelen naar de feeder in verband met elastiek breuk, mogelijk een gevalletje van niet op het juiste moment onderhoud plegen. Zonder deze malheur had de uitslag er misschien wel anders uit gezien. Maar dat is natuurlijk koffiedik kijken. Dat neemt niet weg dat ik Erik zijn dag-overwinning van harte gun. De totaalvangst vandaag kwam uit op 59770 gram voorwaar niet slecht. Nu zien vast te houden. Klik hier voor uitslag en tussenstand.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-06-18

JanV: vaderdag dus het weekend thuisgebleven en op zaterdag wezen vissen vooraan in de Amstel en het Aarkanaal bij de roeiclub. Op beide plekken wel visgevangen maar het was op alle stekken niet wild. In de Amstel met de vaste stok op 11 meter gevist wat resulteerde in een leuk aantal kleine vis maar hier was het van het een op het andere moment helemaal over. Dacht eerst nog dat de brasem gearriveerd was maar ook zwaar over de grond leverde dit geen vis meer op. Omdat ik nog genoeg tijd had en het Aarkanaal toch op de terugweg ligt snel ingepakt en daar naar toe en hier de feeder uit gepakt wat nodig was omdat de wind op de kant stond en er een heleboel vuil onder de kant lag. Op een meter of 20 even wat korfjes leeg getrokken en gaan vissen.

In 2 uur tijd zeker 35 vissen (jes) gevangen waarvan de grootste 25cm. was niet wild dus maar een goede oefening om snel te reageren op kleine aanbeten. Aan de Amstel zaten ook Aat en Herman te vissen zij hadden hier redelijk ruisvoorn en toe ik er bij stond ving Herman nog een mooie brasem en een bliek er zit dus wel degelijk vis.

 

Haarl. Ringvaart (Leimuiderbrug) 16-06-18 /21C - ZW3 - bewolkt

Rinus: de Ringvaart mag dan dit jaar ontbreken in het wedstrijdprogramma van HSW, het blijft een prachtig water waar je op jezelf een heerlijke visdag kan beleven, temeer omdat je de hotspots zelf kan uitkiezen. Vandaag is het kennelijk zo'n dag want de vis is zeker niet te beroerd om mee te werken. Ik heb een feederstek op het oog nabij Leimuiderbrug even voorbij eethuis Mr. Ed. Omdat ik redelijk wat bootjes verwacht vis ik met één feeder zodat ik tijdig kan inhalen bij het passeren van die dingen. Op ruim 50m heb ik aan de overzijde een strookje lelies en daar 2m vandaan deponeer ik de korf. Om half negen gaat de eerste korf die richting op en na een aarzelend begin met een voorn en een posje kan ik na een half uur de eerste brasem noteren. Om 10 uur staan er 10 op de teller en om half drie dus na 6 uur vissen heb ik 28 platten aangeklikt. Tel daarbij nog een 20-tal ruisvoorns op en mijn dag kan niet meer stuk. De helft v/d brasems liggen zo rond de 1,5kg met uitschieters naar de 2kg+, zeker de exemplaren die ik in het laatste uur vang met boilie en/of maïs. Daarvoor overwegend gevist met de worm, maar ook met maden of casters. De ruisvoorns waren gek op 1 of 2 maïskorrels. Zoals gezegd een heerlijke dag, zeker verrassend en opvallend dat het water nu eens een keer géén aquariumachtige toestand vertoonde.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 13-06-18 /18C - NW3 - bewolkt

Rinus: de (negatieve) vangstberichten op het traject ijsbaan-futenbos zijn de laatste weken veel onderwerp van gesprek geweest, de resultaten waren ver ondermaats met dagen erbij dat dobber of feedertop nauwelijks bewoog. Doch afgelopen weekend waren daar ineens weer positieve berichten dus - met het oog op de 8e ouderenwedstrijd van HSW vandaag op hetzelfde traject - heb ik er zelf afgelopen maandag mijn licht opgestoken. Toen een zeer verrassende vangst van ca. 17-18kg groot en klein zowel met korte stok als feeder, geen reden dus om van parcours te veranderen! Vandaag komen we met z'n 14-en helaas niet verder dan een gezamenlijke 16,1kg! Vissen is iedere dag weer anders zo blijkt maar! Een lichtpuntje is in elk geval dat iedereen vis ter weging kan aanbieden, de vraag is alleen in welke hoeveelheid en heb je met de juiste keuze de wedstrijd aangepakt? Zelf kom ik op stek 13 te zitten zo'n 50m links van de bruine ark en ga te werk zoals maandag, 1 feeder ver, 1 feeder kort en de korte stok op 5m. Deze laatste levert me een 14-15 visjes op, de korte feeder slechts 3 bliekjes en de feeder op 'ver' enkele blieken en uiteindelijk 2 platten. Bij elkaar 3,6kg en dat is goed voor een 1-tje. Op nr 10 vist Rob J met de vaste stok en ontdekt dat de vis niet op 11-12m aast maar wel op 9m en in mindere mate op 5m. Door consequent die 9m aan te houden vist hij 2,9kg bij elkaar en pakt keurig een 2-tje mee, over juiste keuze gesproken! Good old Herman op stek 2 bij de ijsbaan vangt 1,9kg met de feeder en is 3 punten rijker, Martin vist met de vaste stok 1,6kg bij elkaar goed voor 4 pt en de oudste van het stel JanvG pakt op kop met 1,2kg nog 5 pt mee. Klik hier voor uitslag en tussenstand.

 

Amsteldrecht (Vrouwenakker) 13-06-18

Dick: de uitslag van de 5e vaste hengel wedstrijd van HSV de Brasem is al niet veel beter dan de andere uitslagen. We visten in de Amstel-Drecht net voor de Vrouwenakker brug. Ik heb zelf maar 2 uur gevist want ik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Guus werd vandaag 1e met 1280 gram, gefeliciteerd Guus, als de vis het zo slecht doet moet je wel goed kunnen peuteren en dat kan hij als geen ander. Maar niet getreurd "volgende keer beter". PS omdat er zo slecht gevangen werd hebben zij een uur korter gevist.

 

Boonervliet/Vl.vaart (Vlaardingen) 13-06-18

Erik: verslag van een druk visweekeinde.

Zaterdag de 6de comp.wedstrijd van HSV Moordrecht gevist in de Boonervliet met 14 man. Was dit jaar toch een stuk minder dan vorig jaar, met wel 1 overeenkomst. Het staartnummer was weer dik eerste. Peter v.d. Hoek zat daar en viste netjes aan de overkant naar een mooie 16.440 gr. Zijn buurman Hannie v.d. Hoek (zit hem in de achternaam☺) snoepte nog een beetje mee met 5.240 gr. en ik zat weer 2 nummers verder en werd 3de met 3.940 gr. Verder kwam niemand boven de 3 kg. en waren er zelfs een paar nullen te betreuren. Het was verder een prima morgen met mooi weer, dus we mogen overall niet klagen. Zelf was ik niet helemaal fit, vanwege een flinke verkoudheid, wat me vooral met sjouwen een beetje opbrak, maar hoopte op een betere dag op zondag want de Ecocup wachtte in de Vlaardingse Vaart.

Altijd leuke wedstrijden die Ecocups. Leuk georganiseerd, Sjaak en Marcel zijn aardige gasten en een prachtig water, wat wil je nog meer? Goed loten, want je hebt daar de nodige hotspots en mindere stukken, maar dat zat voor mij niet tegen, want ik lootte nummer 60, het staartnummer. Helaas stond deze links van het laatste bosje, wat betekent dat je recht voor je een aantal jachtjes heb, dus geen lekker overkantje. Rechts van het bosje is dat wel beter (kun je op het hoekje van het riet gooien). Niet getreurd, want het blijft een mooie stek, al heb je in de Vlaardingse Vaart in feite 8 kop- en staartnummers met 4 vakken die niet aaneengesloten achter elkaar staan.

Hans Speulman (kopnr. van vak D), Berry en Dennis zaten allemaal in het laatste vak, dus dat was wel leuk. Ik had de vaste hengel ook uitgepakt, maar had het zwaartepunt op de feeder gelegd, wat een goede beslissing was. Na een aarzelend begin, ving ik de 1ste platte, waarna ik er een paar miste en een 2de ving. Daarna werd de vis wat kleiner (blieken) en had ik helaas weer wat missers en moeilijke aanbeten, maar ving er wel weer een aantal. Daarna een tijde stil, maar opeens ving ik er weer een stelletje op rij, al bleven ze gemiddeld te klein, maar ook nog een paar platten. Het laatste uur ving ik er nog een stuk of 5 en had dus een mooi klusje bliek en een stuk of 5 platten. Met ruim 10 kg, won ik het vak en begreep dat in het A- en C vak minder was gevangen. Achteraf bleek in vak B (achter het eiland) het winnende gewicht te zitten met ruim 13 kg. voor Sjaak IJdo (gefeliciteerd uiteraard), die de flatscreen won. Zelf werd ik overall 2de en zit voorlopig goed droog met een Matrix Spacebrolley. Berry kwam tot ruim 4kg en zat net naast de prijzen en Dennis en Hans konden met de vaste hengel de vis niet echt aan de praat krijgen, wat daar op sommige plekken wel lukte, maar op andere stekken weer moeilijker. Het blijft een lastig water, maar zeker interessant en mooi. We hebben ook mooi nog een keer kunnen oefenen voor de marathon over 14 dagen.

Gisterenavond heb ik voor de 3de keer geholpen met een feedercursus vanuit de VWP, wat ook erg leuk is. In onze ringvaart gevist en daar ving ik 6 brasems, waaronder 3 55+ brasems, waarvan op bijgaande foto de 1ste te zien is. We sluiten deze cursus as maandag af met een theorie avondje.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 11-06-18 /22C - NO4 - half bewolkt

Dick: afgegaan op de goede vangstberichten van Waddinxveen afgelopen zaterdag, zijn wij van HSV de Brasem voor de 9e seniorenwedstrijd vanmorgen ook naar het brede stuk in de Amstel-Drecht gegaan. Wat viel dat tegen voor de meeste van ons, alleen Guus kon ze goed vangen en pakte met 6,9kg de winst voorbij de borden van verboden te vissen????? Dus Guus gefeliciteerd en volgende keer doen wij het hopelijk beter.

 

Rijn (Oosterbeek) 11-06-18

JanV: zondag eindelijk weer eens een competitiewedstrijd gevist in de stromende Rijn in Oosterbeek. Verwachting was dat deze na de regen in Duitsland wel hard zou stromen maar dat viel allemaal wel mee, korven van 60 gr waren goed te hanteren, dit in combi met een onderlijn van 0.14 en een haak 12 was het goed te doen. Na een redelijke start (grondel) en een voorn ,was al meer dan verwacht, volgde er allemaal miezerige beetjes, onderlijnen korter, korf in een lus zelfhaak systeem, niets lukte om de vis echt aan de haak te krijgen, maar af en toe toch een visje. Na 1,5 uur even een praatje gaan maken bij de buurman en bij terugkomst lag de lijn helemaal langst de kant, toch even aantikken en ja hoor een brasem van een kilo, een zogenaamde loopvis. Na de montage van een kleinere haak en alleen maar casters erop werden de beten wel iets feller en regelmatiger met als gevolg wat meer vis. Het was zonde dat ik een stugge hengel had ingezet en niet de soepele Preston, ik denk dat ik hierdoor toch menige beet niet gezien heb of niet heb kunnen vangen. Na het wegen had ik dan uiteindelijk mijn eerste 1tje met 2930 gr. de concurrentie was wel dichtbij de 2de had 2550 gr. nr. 3 had 2440gr. de 4de had 2100 gr. en nr. 5 had 2000 gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 09-06-18 /21C - N3 - half bewolkt

Rinus: voor de 8e competitiewedstrijd van HSW rijden we - geheel volgens programma - naar de Amsteldrecht waar het wel spitsuur lijkt. Vooraan zit al een vereniging en is ook een tweede club bezig ruimte te zoeken voor hun wedstrijd. Ik vraag me af of daarvoor wel (de juiste) vergunningen zijn afgegeven!? Hoe dan ook, wij bemannen het z.g. 'brede stuk' waar onze 'vroege' uitzetters het parcours voor de 16 deelnemers hebben neergezet. Overigens neemt er links van ons nog een vereniging plaats, maar de tussenruimte is voldoende. Natuurlijk is het niet verwonderlijk dat dit water lokt, want ook vandaag wordt er - in tegenstelling tot andere regiowateren - een redelijk visje gevangen. Het is in ieder geval al prettig dat iedereen vis ter weging kan aanbieden en dat er zowel met feeder als vaste stok wordt gevangen. Opmerkelijk genoeg worden de hoogste scores gemaakt uiterst rechts op de hoge nummers, waar Gert zijn tweede zege binnen een week boekt met 9,3kg 'op de feeder', proficiat! Naast hem op staartnr 16 haalt JanvD 3 punten op met 8,4kg ook met de feeder. Daar tussenin nestelt Ron zich die op stek 3 met 8.7kg 2 pt scoort en daarmee gelijk de leiding neemt in het klassement, eveneens proficiat! Martin op stek 14 doet van zich spreken door de 4e plaats in te nemen met 7,4kg gevangen..... met de vaste stok! 5e wordt Piet die het laatste half uur nog gauw even 2 platten binnen haalt...... met de boilie en daarmee op 5,3kg komt. Zelf zit ik op stek 7 waar ik met de feeder niet verder komt dan 3 platten en 2 kolbleien en 4,3kg die me 6 pt opleveren. Over het algemeen een wedstrijd naar 'tevredenheid'!?

 

Aarkanaal (Alphen) 09-06-18

Adriaan: vandaag hebben wij de 6e wedstrijd met Gr. Rotterdam afd. Zev-Mkp gevist in het Aarkanaal aan de Westkanaalweg. Het was de bedoeling om t.o. de Zegerplas te vissen, maar door het vele riet was dit niet mogelijk en verderop bij het huisje kon je ook niet uitzetten door de welige groei. Met 7 man kwamen we niet verder dan 13,7 kg in totaal. J. Veenman won de wedstrijd op het staartnummer met 5,1 kg, hij ving in het begin enkele halfwas brasempjes en verder alleen maar voorn. Zelf werd ik 2e met 2,6 kg in het midden van het parcours. Ik heb alleen maar met de vaste stok gevist op 10 -11,5 meter waar ik met enige regelmaat een serie van 4-5 visjes kon vangen aan pinkies en later aan een caster/floater en dan weer een poosje moest zoeken waar ik ze weer kon vangen. Dit laatste was bij iedereen het geval vanmorgen. Alles gevangen met een staande haak of iets boven de bodem. Degene die voor de feeder kozen kwamen vandaag niet aan de bak! Klik hier voor uitslag en tussenstand.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 09-06-18

Dick: ik wordt een beetje moe met elke keer hetzelfde verhaaltje en waarom??? De vis liet het vandaag in de 5e zaterdagwedstrijd van HSV de Brasem aan de Oude Rijn nabij futenbos weer massaal afweten, met 14 man aan de waterkant is er net 7 kilo gevangen in 5 uur vissen. Dit noem ik geen vissen meer maar wachten op een aanbeet. Joop kwam vandaag als winnaar uit de bus met net 2 kilo, gefeliciteerd Joop, je moet het toch maar even fiksen! Maar we zeggen toch weer "volgende keer beter".

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 06-06-18 /23C - NO3 - zonnig

Rinus: voor de 7e ouderenwedstrijd van HSW zetten we koers naar de Amsteldrecht waar met 15 deelnemers 36,7 kilo wordt gevangen, niet schokkend dus, wel nagenoeg allemaal vis zowel met feeder als vaste stok. Vreemd is dan weer dat de stok op korte afstand weinig resultaat brengt, daarentegen is op 11-12m wel vis te vangen. De keuze ligt dus bij de hengelaar, blijf je volharden met de stok, doe je dat met de feeder of ga je 'switchen'? Feit is dat de winnaar het natuurlijk altijd bij het rechte eind heeft en dat doet Gert door simpelweg zijn feederstek op 2-3m uit de andere oever gedurende de wedstrijd aan te houden en met een aantal platten en 7,4kg de winst te pakken, proficiat! Zelf doe ik dat op 3-4m uit de overzijde ofschoon ik ook dichterbij een voerstekje maak en zelfs de korte stok uitpak. Zoals gezegd levert het laatste nauwelijks iets op en de korte feederstek ook niet. Van 'ver' haal ik 4 platten binnen (1x boilie, 1x maïs, 2x pieren) die bij mekaar 6,9kg wegen, goed voor een 2-tje. Frans op staartnr 15 vangt al 'switchend' 4,2kg en pakt een 3-tje. Rob J volhart met de vaste stok die altijd nog 2,8kg oplevert, goed voor 4 pt, hetzelfde doet Gerard die eveneens 2,8kg (maar 50gr minder) vangt en 5 pt incasseert. Goed weer, niet te warm, dus een heerlijke visdag.

 

Leidsche Vaart (Langeraar) 06-06-18

Dick: het wordt steeds maar erger, vandaag met de 5e winkle picker wedstrijd van HSV de Brasem in de Leidsche Vaart had alleen ik vis, met 7,7 kilo dik eerste. Normaal vissen we deze wedstrijd van 08.00 uur tot 13.00 uur, maar vandaag zijn we maar gestopt om 12.00 uur. Maar ik zeg maar zo "volgende keer beter".

 

Oude Rijn (Barwoutswaarder) 05-06-18 /21C - NO3 - half bewolkt

Rinus: de slechte vangst van afgelopen zaterdag in de Oude Rijn houdt de gemoederen nog even bezig en zal nog meer gespreksstof genereren als je de vangsten van zondag hoort op hetzelfde traject. Van horen zeggen heeft daar een clubje van 6 een redelijk aantal uren gevist en niet één v/d mannen heeft een vis kunnen gevangen! Moet je dan - zoals vandaag - toch naar de Rijn gaan in Nieuwerbrug (Barw), het antwoord is ja, gewoon zien wat het gaat worden. Op het laatste parkeerplekje richting Woerden pak ik de feeder uit en om 11 uur deponeer de eerste korf keurig tegen een randje plompen naast een hoekje met riet, mooier en beter kan je het niet hebben! Uit voorzorg maak ik 10m naar rechts nog een plekje voor het geval dat....! Als snel komt de eerste 'local' langs en die weet mij haarfijn te vertellen dat ik op een goeie stek zit, die ze ook wel 'zeelthoek' noemen. En passant hoor ik wie hier allemaal vissen en wat ze allemaal vangen, in het bijzonder die zeelten dus. Geamuseerd hoor ik de man aan en doe verder of mijn neus bloed en hier nog nooit gevist heb. Met dat over die zeelten slaat hij de plank niet ver mis, getuige de passage even verderop in mijn verhaal. Om 15 uur, dus na vier uur vissen staan er 10-11 (ruis)voorns op de teller, zou de malaise hier dan ook toeslaan? Een enkele keer twijfel ik om te verkassen, maar telkens komt er weer zo'n ruiser en wie weet gevolgd door een platte, dat gebeurt vooralsnog niet! Maar hoe gek kan het lopen terwijl de term 'lange adem' weer eens om de hoek komt kijken, want om 15.30u dus een half uur later heb ik 3 zeelten en een dikke platte op de kant. Alle vier gevangen met een maïskorrel+2 maden........ op de stek 10m naar rechts! Het kan verkeren, helaas zit mijn tijd er (vandaag) op.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-06-18

Dick: in de Amstel Drecht vooraan bij de sluis is het afgelopen maandag al niet veel beter als overal elders. Daar werd gevist door HSV de Brasem voor de senioren competitie en ik werd eerste met 4,3 kilo net een onsje meer als nummer 2, in het begin waren er uitsluitend ruisvoorns te vangen. Tegen het einde kwamen de platten maar ook niet in grote getale. Ik zat net voorbij de grote bomen voorin, achteraf nog de beste plek tegen de overkant. Maar we hopen nog steeds dat het gaat beteren.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 02-06-18 /16C - ZW3 - bewolkt

Rinus: 'Wat is er aan de hand (met dit water)?' is wel de meest gestelde vraag vanmorgen tijdens de jaarlijkse 3-kamp tussen de hengelverenigingen uit Moordrecht, Waddinxveen en Zevenhuizen aan de Oude Rijn op het bekende traject 'futenbos'. Aanleiding is het bedroevende gezamenlijke resultaat van wel 4,1kg van de 31 deelnemers. Aan het parcours kan het niet liggen, dat is in orde en puik uitgezet door Ron en Peter die daarvoor weer heel vroeg uit de veren zijn, bedankt mannen! Evenmin aan het enthousiasme van organisatie en deelnemers, er is hier immers afgelopen week redelijk gevangen ofschoon dat gisteren naar verluid toch al wat minderde. Zou het dan toch de weersomslag zijn, het scheelt wel 8-9 graden met de dagen ervoor, bovendien staat de wind ineens ZW i.p.v. eerder de hele week NO. We zullen het nooit weten! Feit is dat het (heel) lang duurt eer er een visje wordt gevangen en - eenmaal zover - zal dat ook mondjesmaat zo blijven. Nooit bereikt dit water qua vangst zijn niveau, waarop normaal gesproken naar het einde toe toch wel een bonusvis wordt gevangen. Meest gebeurd dat met de feeder maar vandaag geeft dit wapen geen resultaat, behalve bij Erik die halverwege de strijd ineens 2 baarzen vangt. Deze zijn met het voorntje al in zijn bezit goed voor 960 gram waarmee hij individueel de winst naar zich toe trekt, proficiat Erik! Mede door dit resultaat pakt Moordrecht ook met 1,5kg de winst bij de teams (van 5 man). Simpel beredeneerd kan je dus stellen dat de wedstrijd wordt beslist door de vangst van 2 baarzen. Zoals gezegd wordt de meeste vis gevangen met de (korte) stok en meestentijds zijn dat visjes van het bekende 'formaat postzegel'. Niettemin heb je ze hard nodig om een greep in de prijzenpot te doen. Deze is mede door sponsor John Kooij Hengelsport weer aardig gevuld, waarvoor dank. De vangst mag dan ver beneden peil zijn, de sfeer bij de deelnemers heeft er in elk geval niet onder geleden. Het doet de organisatie bovendien goed te zien dat na afloop ook een groot deel van de 'niet-prijswinnaars' de moeite nemen om de uitslag en prijsuitreiking (kost 20 minuten) bij te wonen. Dit laatste heeft geleid tot de volgende winnaars:

Teams:

1. Moordrecht 1540 gram

2. Waddinxveen 620 gr

3. Zevenhuizen 120 gr.

Vak A:

1. Erik Faas 960 gr

2. Ron Hofland 400 gr

3. Rinus Reichard 280 gr

4. Martin van Leeuwen 240 gr

5. Arie Boom 240 gr.

Vak B:

1. Wil-Jan van Leeuwen 470 gr

2. Gerard Reijm 370 gr

3. Ron Sluyk 320 gr

4. Dennis Holthuysen 210 gr

5. Tinus Bogaard 190 gr.

 

Gracht (Schoonhoven) 31-05-18 /22C - NO2 - half bewolkt

Job: hallo mijn naam is Job en ik hou van vissen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je opa een hele grote viswinkel heeft in Schoonhoven, daardoor kan hij natuurlijk ook heel goed vissen. Laatst mocht ik voor de eerste keer met hem mee of - liever gezegd - hij mocht met mij mee, kon hij gelijk een oogje in het zeil houden. Gelukkig hoefden we niet ver te lopen want tegenover de winkel heb je al water waar heel veel vis zit. Opa zei laten we het hier maar proberen en omdat het mijn eerste keer was deed hij natuurlijk voor hoe ik de hengel het beste vast kan houden. Dat ik dat snel onder de knie had kun je op de volgende foto zien. Opa zei als de dobber onder gaat moet je ophalen, maar dat wist ik natuurlijk allang. Toen de dobber dan voor de eerste keer onder ging zat er gelijk een dikke platte - zo noemen zo'n vis - aan en moest opa wel effe helpen tillen. Met het haakje los maken en de vis showen is hij ook meer bekend, kan je zo zien. Hopelijk mag ik de volgende keer weer mee, kan ik dit allemaal zelf doen!?

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-05-18 /25C - Z2 - zonnig

Rinus: vandaag weer eens naar de Amsteldrecht vlak vooraan op het eerste gedeelte na de sluis, de strook waterlelies aan de overzijde nodigt daar prachtig uit om er met de feeder tegenaan te vissen. Al dus geschiedde en zoals gebruikelijk moeten we het eerste uurtje met weinig of geen actie zien door te komen. Maar schoorvoetend komen de eerste aanbeten en belanden we in een typische visserij voor dit water, brasem afgewisseld door ruisvoorn. Aan het einde van de rit staan er 22 platten (groot en klein), een handvol ruisvoorns en een snoekbaars op de teller. De eerlijkheid gebied me te melden dat er 2 feeders uit lagen, één met pieren en/of maden en de andere voor boilie of maïs. Dit laatste aas levert overigens maar vier platten op. De rest wordt gevangen met feeder1.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 30-05-18

Dick: vandaag gevist met HSV de Brasem in de Oude Rijn voorbij het futenbos voor de vaste hengel competitie. Het was weer bedroevend slecht, als je 5 uur zit te vissen voor net 3 kilo. Ik had ongeveer 25 voorntjes 5 baarsjes en gelukkig nog een mooie zilt, zo kon ik nog net degene die op kop zat en 2 brasems had met 10 gram voorblijven, maar we blijven het zeggen "volgende keer beter."

 

Amsteldrecht/Aarkanaal (Ter Aar) 30-05-18

JanV: dit weekeinde thuis gebleven en besloten om op zaterdagmorgen te gaan vissen en wel in het water waar jullie met de vereniging veel vis vangen en wel De Amstel. Om zes uur kwam ik aan en ben gaan zitten in de eerste scherpe bocht voorbij het sluisje, mooie graskant en een mooi leliebed aan de overkant daar moest het gebeuren. Spullen klaargezet en gekozen voor de feeder tegen de lelies, viel gelijk al tegen nog geen meter water maar goed dat komt door gebrek aan kennis over dit water. Toch 4 korven gebracht onderlijn gemonteerd 0,12mm 80 cm lang met haak 14 twee casters en een made en vissen hij lag nog niet en de eerste ruisvoorn was al een feit. Zo ging het even door in een rap tempo maar toen werd het stiller. Ik had veel mais door mijn voer gedaan dus een maiskorrel met een caster op de haak en dat leverde een grotere voorn op. Nog een keer en toen kwam er een mooie brasem snel gevolgd door een platte van 54 cm/ deze had ik net binnen toen er uit het niets 2 grote aalscholvers boven op mijn plek neerstreken en daar lekker gingen duiken en herrie maken voorbij dus met de vis. Iets kortere afstand op de molen met als resultaat nog een brasem en toen was het op en besloot ik om 9.30 nog even te verkassen naar de roeivereniging in het Aarkanaal. Met een uur stond alles weer klaar, bloedheet geen teken van leven maar toch proberen en na twee of drie korfjes enige lichte trillingen aan de top en kleine voorn. Na een uur en 5 visjes ook hier maar een maiskorrel er op verrassing een platte van 45 cm gelijk gevolgd door nog een van 51 en 2 van 54 en een grote ruisvoorn van 30 cm en dat was het voor deze morgen, om 12.00 opgeruimd het was te warm daar in de volle zon maar toch een geslaagde morgen wat betreft gewicht. Heb ook de uitslag uit Oosterbeek binnen gekregen en het was daar weer treurig met 12 deelnemers iets meer dan 1 kilo gevangen de winnaar had 500 gr. waar is de vis gebleven daar. We blijven hopen volgende keer beter zoals Dick zou zeggen.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 30-05-18

Dick: maandag j.l. met HSV de Brasem gevist in de Oude Rijn tussen Alphen en Zwammerdam, voorste gedeelte. 2 man met goed 6 kilo 1 met 5 kilo en dan schoot het naar beneden. De vissers die iets vingen viste op circa drie kwart van de rijn en in de midden van het vak. Siem gefeliciteerd want jij was vandaag weer eens de beste.

 

Noord Holland (Ewijcksluis) 30-05-18

Theo: een fantastisch en gezellig vis weekeind geweest bij Fred en Mirjam en zijn medewerkers in hotel de BRUG IN EWIJCKSLUIS . De vangsten vielen NIET altijd mee , maar dat had zeker te maken met het ZEER warme weer de 4 dagen . 4 dagen zou u zeggen ja we hadden met 9 man van de 13 er zelfs een dag bij geboekt . Dus met 13 man gingen we vrijdag ochtend om 4.30 verzamelen........... Lees hier het uitgebreide verslag.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-05-18

Bert: zondag 27-05-2018 vrije hengel comp nr 2 van HSV Alphen. 12 deelnemers hebben gevist in het Amstel-Drecht kanaal ter hoogte van het brede stuk. De omstandigheden waren prettig een zomerse dag met een briesje uit het Oosten. Bij de meesten van ons duurde het vrij lang voordat er beweging in feedertop of dobber was te zien. Na afloop kon toch iedereen 1 of meerdere vissen laten wegen. Het hoogste vangst gewicht was vandaag voor Gerard Groen hij wist precies 7000 gram te vangen goede tweede werd broer Henk met 5450 gram beiden gebruikten hiervoor de feeder Gerard tegen de andere kant en Henk ving zijn vissen op een meter of twintig uit zijn eigen kant. De totaalvangst kwam uit op 31900 gram.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 28-05-18 /27C - NO2 - zonnig

Rinus: goede vangstberichten hoor ik zo links en rechts in regiowaters als Amsteldrecht en Oude Rijn. Bij Zwammerdam aan de Buitenkerk was afgelopen zaterdag een wedstrijd waar de winnaar 20 kilo op de kant bracht, weliswaar waren de daaropvolgende gewichten een stuk minder, maar met 7-8 kilo mag je toch nog wel meedoen!? Zelf ben ik vandaag naar de andere kant van Zwammerdam geweest richting Alphen waar het aanvankelijk niet wil vlotten. Zeker 2,5 uur kost het om enkele vis(jes) boven water te krijgen, maar zoals zo dikwijls zit het venijn in de staart en kan ik behalve een hele ris baarzen (grootste 38cm, met korte stok) toch ook nog een 10-11 platten in het net krijgen, gevangen met de feeder en eigenlijk met alle soorten aas.

 

Noord Holland (Ewijksluis) 28-05-18

Ron: alweer voor de 16e keer zijn we met een groep van HSV Moordrecht weer uit vissen geweest en traditiegetrouw zijn we weer naar Hotel De brug van Fred en Mirjam in Van Ewijksluis geweest. Ditmaal bestond de groep uit 10 man die zaterdagochtend 19 mei stonden te trappelen bij de benzinepomp aan de A4. Koos en ik, die de organisatie in handen hadden, hadden vandaag het Noord-Hollands kanaal bij Neck uitgekozen om de eerste dag af te trappen. Iedereen mocht zelf kiezen waar te gaan zitten en al snel gingen de eerste korven richting overkant. Alleen Dennis koos voor de vaste stok. Dat dit kanaal een goede visstand had werd al snel duidelijk en de eerste brasems werden al snel gevangen. Onze huisbakker Willem verraste ons met een heerlijk eigen gebakken cake tijdens de koffie die heerlijk smaakte. De verliezers van de teamwedstrijd van vorig jaar verzorgde de lunch en de broodjes rookworst, gemaakt door slager Gerard en bereid door Koos en ik gingen er in als zoete broodjes. Na een heerlijke dag langs de waterkant hebben we de vis gewogen en hier de eerste drie:

1.Erik met 21,800 kg

2.Ron met 18,300 kg

3.Ferdi met 12,480 kg

Totaal hadden we vandaag 107,850 kg. Tevreden gingen we richting Hotel de brug waar we gastvrij werden ontvangen en we heerlijk op het terras konden genieten van een drankje en bittergarnituur. Tijdens de avondmaaltijd werd de opzet van de wedstrijd van morgen deels bekend gemaakt door de organisatie. We gaan vissen in Kolhorn en als teamwedstrijd wordt er gevist even tegen oneven. Verder bleef het nog lang onrustig aan de bar. Alhoewel we wel allemaal wat ouder worden en het niet meer zo laat maakten als vroeger.

Zondagochtend stond er een heerlijk ontbijt klaar en was de groep wel een beetje onrustig. De wedstrijddag brengt bij velen toch wel wat spanning met zich mee. Zullen we vis vangen? Is de plek vrij? Zullen we weinig last hebben van bootjes? Ook wilde iedereen natuurlijk weten in welke groep ze zitten. Even of oneven. De lootjes werden getrokken en om negen uur ging de toeter. Er werd gevist van half 9 tot 12 en van half 1 tot 4. Het water begon wel wat helder te worden maar toch kwamen de vangsten redelijk op gang en tijdens de lunch bleek dat de lage nummers wat achterbleven bij de hoge nummers. Gelukkig werden de vangsten in de middag ook daar beter. Kolhorn-Diep is een prachtig water met een vaargeul en een mooi overkantje. Opvallend was het formaat van de brasem. Vissen boven de 2 kilo was meer regel dan uitzondering met tussendoor ook fraaie kolbleien. Om 4 uur werd er gewogen en vandaag ging het tussen Willem en mij. Hier wederom de eerste 3:

1.Ron met 28,760 kg

2.Willem met 26,260 kg

3.Koos met 16,020 kg

De teamwedstrijd was een prooi voor de oneven mannen. Met een totaal gewicht van 90,960 kg. Dus volgend jaar mogen Dennis, Ferdi, Jan, Gerard en Koos de lunch verzorgen. De ander wedstrijd was een koppelwedstrijd. De koppels werden pas tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt en deze werden samengesteld op leeftijd. De oudste met de jongste, de op 1 na oudste met de op 1 na jongste etc. Iedereen had gezorgd voor een prijs en er zaten hilarische prijzen tussen. Het winnende koppel Willem en Ron had 55,020 kg gevolgd door koppel Koos/Erik met 26,360 kg en Ferdi/John met 19,520 kg. Het totaal gewicht vandaag was 134,830 kg. Moe maar voldaan terug naar het hotel waar de drankjes stonden te wachten en het diner weer heerlijk smaakte. Helaas moesten we wel afscheid nemen van Ferdi en Berry die niet langer konden blijven.

Maandagochtend namen we afscheid van Hotel de Brug en als stek hadden we gekozen voor Het Hooge oude Veer bij Anna Paulowna, een stek waar Team Moordrecht goede herinneringen aan heeft. De wind stond er dwars over maar was wel aangenaam aangezien het flink warm was. Deze plek staat bekend om zijn megabrasems maar ook dat het altijd lang duurt voordat de vis is gearriveerd. Tot aan de lunch had alleen John op de kop de vis er goed op maar alles wees er op dat het niet lang meer zou duren voor de vis ook de andere vissers zou bereiken. De middag ging zoals we hoopten. Gigabrasems en een super visserij. De hengels stonden regelmatig krom en de netten werden gevuld. Rond vier uur stopten we en zijn we als eerste gaan wegen zodat de netten konden drogen. De gewichten logen er niet om en hier de eerste 3:

1) Ron met 49,650 kg

2) Erik met 37,120 kg

3) Koos met 21,600 kg

Het dagtotaal was 176.830 kg. Samen met de andere 2 dagen kwamen we op een totaal gewicht van 419,510 kg. Conclusie: een super weekend. Op de terugweg nog even snel wat gegeten bij “Mr. Ed” en daarna moe maar tevreden naar huis. Dennis, Ferdi, Jan, Willem, Berry, Gerard, Koos, Erik en John, Bedankt en hopelijk volgend jaar weer.

 

Erik: nog een verslagje mijnerzijds van ons 2de Noord Holland weekeinde, nu met een wat grotere groep in het Pinksterweekeinde. Zaterdag hebben we in het NH Kanaal gevist net voorbij Neck, waar het niet super was, maar zeker een visje te vangen was. Ik heb daar met de feeder gevist en had 21.800 gr. Ook de anderen hebben leuk gevangen. 2de dag in Kolhorn waar het in de morgen nog niet wild (zeker niet op het smallere stuk waar ik zat) was en ik op een gegeven moment met de vaste hengel wat voorns met de vaste hengel ben gaan vangen en 1 gehaakte platte. In de middag kwam de brasem toch wat op gangen kwam ik met nog 4 platten tot ruim 10 kg. Op het bredere stuk had Ron ruim 30 kg. en Willem 26 kg, met bijna allemaal 1,5 kg+ vissen, dus ook niet verkeerd. Laatste dag naar Anna Paulowna, waar John van Uunen een vliegende start had en met de lunch al een stuk of 12 dikke platten had. Zelf zat ik op nr. 3 en duurde het erg lang voor de brasem zich aanmeldde maar rond 11.00 uur begon het toch te lopen. Ook bij linkerbuurman Ron hetzelfde patroon. In de middag vingen we ze met vlagen toch weer goed en uiteindelijk had Ron 49 kg en ikzelf 37 kg. met Koos als goede 3de met ruim 21 kg., we hebben slechtere dagen gehad.

 

Ringvaart (Moordrecht) 28-05-18

Rens: de gesloten tijd voor het roofvissen en voor het gebruik van o.a. kunstaas is met de laatste zaterdag van mei voorbij, dus begon het weer te kriebelen bij mijn visvriend Theo en mij. Op naar de Ringvaart bij het gemaal richting Nieuwerkerk waar de hengels gereed gemaakt werden en de eerste proefworpen met kunstaas gedaan werden. In het begin was het nog niet veel maar later op de avond kregen we meer aanbeten en werd tot twee keer toe een mooie snoek verspeeld, kennelijk niet goed gehaakt of zoiets!? Maar de avond eindigde toch nog met een resultaat, dat wil zeggen beide vingen we een vis, Rens de snoekbaars en Theo de snoek die weer wel geëtaleerd wordt door mij.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 28-05-18

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht voor de competitie met een last minute de Amsteldrecht aangevraagd (1ste stuk) en goed gevangen. Zelf zat ik tegenover het brede lelieveld en ving 19.120 gr., met de feeder goed voor een 1tje. Peter v.d. Hoek en John van Uunen kwamen met resp. 13.660 gr en 12.880 gr. tot een 2de en 3de plaats. Onze nr. 11 had nog steeds ruim 5 kg, dus dan kan je zeggen dat we een goede ochtend hebben gehad.

 

Amstel (Nes) 26-05-18 /26C - NO2 - zonnig

Rinus: voor HSW is de Amstel nabij 'de Zwarte Kat' deze week het 'lijdend voorwerp', immers afgelopen woensdag waren we al hier met de ouderenclub en vandaag strijken we hier neer met 16 deelnemers voor de 7e competitiewedstrijd van HSW. Waren we woensdag met z'n 13-en goed voor 115kg, vandaag komen we gezamenlijk niet verder dan 63kg. Een teleurstellend resultaat zou je in eerste instantie zeggen, maar omgerekend komt dit toch nog wel neer op een gemiddelde van bijna 4kg p.p., in deze competitie de op één na hoogste score! Dat we minder vangen dan woensdag heeft n.m.m. alles te maken met de omstandigheden, toen aanvankelijk een behoorlijke stroming, minder warm en redelijk wat wind. Vandaag totaal geen stroming, weinig wind en veel warmer. Het blijft dan ook bij de meeste lange tijd stil, uitgezonderd bij enkele deelnemers die vrij vlot na de start enkele vissen vangen en daarna nooit geen beet meer krijgen. Andere hebben het geluk juist in de laatste uren nog een paar beten te verzilveren en zodoende aan respectabele gewichten te komen. Bijvoorbeeld Gerard op kopnr 1 kan terugzien op een productief laatste uur waarin hij zijn vangstgewicht kan opkrikken naar 8kg en daarmee de winst pakt, proficiat! Halverwege het parcours vissen Gert en Arie gebroederlijk naast elkaar met respectievelijk 7,2 en 6,8kg naar plek 2 en 3. JanBr pikt met 6,5kg een 4-tje mee en zelf kom ik met 5,4kg op 5 punten. Ook bij mij komt schoorvoetend de beet erin waardoor het aantal van 2 vissen héél lang op de teller blijft staan en pas in het laatste anderhalf uur wijzigt in 10. Overigens stuk voor stuk exemplaren van veel minder gewicht dan afgelopen woensdag, toen er ook 'echte' platten tussen zaten. Komende week zetten we ons vizier weer op de Oude Rijn waar we a.s. zaterdag de 3-kamp met Moordrecht en Zevenhuizen vissen bij het futenbos.

 

Leidsche Vaart (Langeraar) 26-05-18

Dick: hier de uitslag van de zaterdagcompetitie van HSV de Brasem uit Ter Aar in de Leidsche Vaart. De vissen hebben gewoon lak aan de weersomstandigheden of het nou goed of slecht weer is. Zoals vandaag prachtig mooi weer..., maar azen ho maar! Het eerste half uur was er leven en verder geen stootje meer. Ik had de kopstek en zegge en schrijve 3 vissen gevangen, goed voor 3,3kg en plek 1. Maar we zeggen zoals steeds "volgende keer beter."

 

Amstel (Nes) 23-05-18 /22C - NO3 - half bewolkt

Rinus: gaan we met 13 deelnemers de 6e ouderenwedstrijd van HSW vissen in de Amstel waar we gezamenlijk 115 kilo hoofdzakelijk brasem met hier en daar kleinere vis zoals voorn en blei boven water halen. Zoals op vele wateren/trajecten hebben we ook hier te kampen met 'goede' en 'mindere' gedeelten en dat is in de uitslag goed te zien. Op het hele middenstuk zijn de vangsten aanmerkelijk minder, maar door enkele uitschieters is een gemiddelde van 8,8kg per deelnemer niet onverdienstelijk. Op stek 4 vist good old Herman een prima wedstrijd, kan vóór de pauze het ritme er niet in krijgen maar gaat na de pauze 'als de brandweer', nota bene als de stroming weg valt. Met 21,3kg pakt hij de winst, net voor uw schrijver die op 20,7kg blijft steken. Bij mij op stek 3 is het verhaal tegenovergesteld, voor de pauze kom ik aan 9 platten en als de stroming weg valt is het stil tot ver na de pauze. Doch op enig moment gaan ze 5m over de voerstek weer azen en kan ik er nog 8 binnen draaien. Op stek 2 vist Martin afwisselend met feeder en stok een mooie 14kg bij elkaar en dat is goed voor een 3-tje. Dick haalt met 11,9kg op de staart 4 punten op en Gert pakt 5 punten met 10kg op stek 5. Op naar zaterdag waar we op dit traject de 7e competitiewedstrijd hebben aangevraagd.

 

Oude Rijn (Koudekerk) 23-05-18

Dick: deze uitslag vinden wij van HSV de Brasem weer niet aan de hoge kant. We visten in de Oude Rijn voor het Zwaantje achter de bosjes voor het bruggetje. Een man ving nog aardig vis en dat was Kootje die met 6,2kg de winst pakte, gefeliciteerd Koos en we zeggen maar weer "volgende keer beter".

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 23-05-18

Bert: maandag 21-05-2018 start van de zomercomp vaste hengel van HSV Alphen. Met 9 deelnemers gevist in het Amstel-Drecht kanaal bij de paprika boer. Het was een wat rare visserij met vlagen goed vangen maar er waren ook perioden dat de vis het volledig af liet weten. Ondanks dat werd er toch een gezamenlijk gewicht op de kant gebracht van 48710 gram wat toch wel een leuk gemiddelde opleverde. De dag winnaar had het vandaag op zijn heupen, Arie v d Laken wist op kop ruim 15 kg vis binnen te hengelen bijna uitsluitend scheppers hij bleef hier de nummer twee Gerard Groen ruim voor deze moest genoegen nemen met een vangst van 6500 gr. Als ik Arie mag geloven heeft hij de meeste vis gevangen aan 2 casters aan ander aas was nagenoeg door hem geen vis te vangen.

 

Rotte (Zevenhuizen) 21-05-18 /23C - NO3 - half bewolkt

Adriaan: op deze 2e pinksterdag hebben de witvisafdelingen van Groot-Rotterdam, de Bleiberg en Zev.-Mkp. een wedstrijd georganiseerd op de Rotte voor 40 personen. Er werd in 4 vakken gevist t.w. Molenviergang, Roerdomp en 2 vakken bij het Balkengat. De algeheel winnaar kwam bij de Roerdomp vandaan, M. Oudenhuijzen ving daar 36,3 kg. De overige vakwinnaars:

H. van Rutten met 7,1 kg bij de Molenviergang

J. van Roon met 22,3 kg bij het balkengat vak 3

P. Koevermans met 15,8 kg bij het balkengat vak 4

Zelf zat ik vak 4 waar ik met 4,2 kg nog 3e ben geworden door slechts 2 brasems te vangen. In totaal is er ruim 234 kg gevangen wat een gemiddelde vangst van 6,3 kg opleverde. De loting en prijsuitreiking was bij La Baraque te Zevenhuizen. Na afloop hebben we veel complimenten mogen ontvangen voor de goede organisatie.

 

 

Rotte (Zevenhuizen) 21-05-18

Adriaan: zaterdag stond de 5e wedstrijd van Gr. R'dam afd. Zev.-Mkp. op het programma en hebben we met 6 man gevist inde Rotte bij het Balkengat. De verwachtingen waren hoog maar het resultaat was bedroevend. Er werd in totaal maar 13,3 kg gevangen. J. de Zwart won met 4,3 kg (2 brasems) voor P. Koevermans met 2,7 kg (1 brasem) en A. Revet met 2,5 kg (1 brasem). Zelf kon ik helaas niets vangen vanmorgen wat ik ook heb geprobeerd, dus de eerste afschrijver is een feit.

 

Amstel (Nes) 20-05-18 /13C - NW3 - bewolkt

Rinus: deze zaterdag beleef ik met Gert en Martin een visdag zoals we dat graag willen, zeker qua vangst. Ook qua weer is het in mijn ogen een ideale dag voor de 'platten' met NW wind en bewolking. Het water van de Amstel werkt eveneens mee door heel lichtjes te stromen en met de bootjes valt het vanmorgen ook mee, dat voordeel heb je dan weer als de zon niet schijnt. Zeker 'vaste stokker' Martin beleeft een kickstart door met de eerste inzetten 'onder het kantje' enkele platten te vangen en Gert probeert de stok op 11m en die levert binnen het uur een serie platten op. Het zou natuurlijk te gek voor woorden zijn als dit de hele dag zo door zou kunnen gaan en dus moet er van lieverlee toch 'geschakeld' worden naar de feeder. Zelf haal ik enkel twee feeders uit de foedraal voor afstanden van 3/4 en 'overzijde'. Beide afstanden leveren, net als bij de anderen, vis op en dat zijn op enkele voorns en bleien na uitsluitend brasems van om en nabij de kilo tot enkele rond de 2 kilo. Ook qua aas doet de vis vandaag niet moeilijk want met nagenoeg alle aassoorten wordt gevangen. Zelf kom ik aan de 25 platten en omdat ik buiten de wedstrijden geen leefnet uit gooi wordt vandaag een aanslag op mijn rug(spieren) voorkomen...!

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 20-05-18

Siem: zaterdag 19 mei hebben de vissers van De Brasem uit Ter Aar en de Vissers Vereniging Nieuwkoop Noorden gestreden om het kampioenschap van de gemeente Nieuwkoop. De 28 deelnemers werden verdeeld over twee vakken in het Amsteldrechtkanaal, vak A bij de paprikaboer en vak B bij Huis ter Lucht. Bijna iedereen begon met de feeder naar overkant of een paar meter er uit. Zij die de stok pakten kwamen er na een uur achter dat daar niet veel mee te halen was en schakelden toch over naar de feeder. Ook dat was niet voor iedereen een succes, want over het algemeen vielen de vangsten toch een beetje tegen. De gemiddelde gewichten zaten tussen de 5 en 10 kg. Maar uitschieters heb je altijd en zo werd het B vak gewonnen met 26,9kg terwijl vak A gewonnen werd met 9,6kg. Wat wel opmerkelijk was is dat de vis die gevangen werd behoorlijk aan de maat was, vissen van 1,5kg tot 2kg waren geen uitzondering. Alleen jammer dat het bij de meeste vissers bij 4 of 5 vissen bleef, vandaar dat de meesten niet boven de 10kg uit kwamen. Ook bleek dat het aas niet zoveel uit maakte, want ik zat naast Dick Verhage en die ving 6 vissen op de boilie terwijl ik er 6 ving op de hair met 2 wormen. Als ik wat anders probeerde kon ik wel koffie gaan drinken want dan was en bleef het stil op de top, ook bij de andere was er geen peil op te trekken wat voor aas het beste was. Maar nu even de uitslag van de 5 beste per vak:

Vak A

1. D. de jong 9.600 gr

2. F. Blom 9.500 gr

3. E. Bijeman 7.600 gr

4. M. Lenting 5.950 gr

5. R. Verlaan 5.600 gr

Vak B

1. A. Slotboom 26. 900 gr

2. K. Verkerk 15.450 gr

3. S. Pieterse 9950 gr

4. D. Verhage 9.700 gr

5. J. Lindhout 7.600 gr

 

Aarkanaal (Alphen) 20-05-18

Dick: afgelopen woensdag was het voor HSV de Brasem de dag voor de vaste stok aan het Aarkanaal achter de sportvelden, na de vangsten van de afgelopen week bekeken te hebben hadden de meeste een kritieke kijk op deze wedstrijd. Maar dat viel overwegend weer mee, want vooral Siem op de staart ving 13 kilo en 800 gram vis, gefeliciteerd Siem. Op kop was niet veel te vangen terwijl het stroompje toch die kant opging. Op naar de volgende wedstrijd.

 

Oude Rijn (Alphen) 14-05-18 /23C - NO3 - zonnig

Dick: de 6e wedstrijd van de senioren van HSV de Brasem hebben we gevist in de Oude Rijn. het voorste lange stuk tussen Alphen en Zwammerdam. Kop en staart hadden beide 1 vis, ik kwam nog goed weg met bijna vijf en halve kilo en de winst. Er was uitgezet op 40 stappen en dat was lekker met 12 man, maar we zeggen voor de zoveelste keer "volgende keer beter."

 

Petteplas (Waddinxveen) 14-05-18

gezonde vis aan Petteplas

Rinus: vanmiddag gewapend met de methode feeder, een handvol maïs en wat boilies voor een paar uur naar de Petteplas op één v/d vlonders aan de zuidkant. Ik zet de feeder uit op een kleine 30m en breng om te beginnen een 3-tal korfjes vol met maïs op de voerstek. Voor de rest van de tijd hanteer ik de methodefeeder met enkel voer en af en toe de 'gewone' korf. In het eerste uur bemerk ik alleen wat gesnuffel van kleine (?) vis op de top met name als er maïs op de hair zit. Slechts één keer krijg ik een snoeiharde aanbeet.... tijdens het binnen draaien en dat levert een snoek van 70cm op. Kennelijk is het binnendraaien v/d methode + een gekleurd balletje er achter voldoende voor snoek om een reactie uit te lokken. Gelukkig krijg ik het laatste anderhalf uur nog 5 prachtige aanbeten die even zoveel platten opleveren, 2 op de boilie en 3 op de maïs. Met 1 boven de 60 en 4 achter in de 50cm qua vangstgewicht niet ontevreden.

 

Breevaart (Reeuwijk) 14-05-18

Erik: zaterdag hebben we de 4e comp.wedstrijd van HSV Moordrecht gevist in de Breevaart, waar we met 15 man waren. De dagen voorafgaande aan de wedstrijd was Dennis wezen vissen en had al leuk kleinere vis gevangen. Zelf had ik er met Hemelvaart de nodige platten en een klus kleinere vis, maar dan zit je alleen en het was nu werkelijk compleet anders. Ik lootte op nr. 7 en ving (net als vorig jaar, toen ik 1 steiger naar links zat) nagenoeg niets. Met de vaste hengel nauwelijks een beet te ontfutselen, wat ik ook probeerde en op de feeder een paar bliekjes. Daarmee is het voor mij wel snel samengevat, goed voor een schamele 380 gr. in de achterhoede. Om me heen ook kommer en kwel al ving Koos (een paar steigers naar rechts, waar ik met de Hemelvaart zat), wel een mooie platte en kreeg ook volop beet met de vaste hengel, het kan verkeren. Gelukkig was het op kantnr. 1 een heel ander verhaal, al duurde het bij Peter Kuster heel lang voor de brasem kwam, maar met 10.100 gr. werd hij afgetekend winnaar met Kees v.d. Heuvel op de hoge nummers met 4.060 gr. als goede 2e. René van Veen snoepte op kantnr. 2 nog een beetje mee met 3.300 gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 12-05-18 /19C - O3 - half bewolkt

Dick: de 3e wedstrijd van de zaterdagcompetitie van HSV de Brasem met de zoveelste 'slechte' uitslag. Alleen de man op kop heeft nog een leuk netje vis gevangen en pakte met 5,1kg de winst, gefeliciteerd Sjaak. We visten in de Amstel-Drecht omgeving paprika boer. Prachtig weer windje in de rug, "wat verlang je nog meer ??? " 1 ding namelijk vis vangen, maar dat gaat nog steeds erg moeizaam. Niet getreurd volgende keer beter we blijven optimistisch.

 

Oude Rijn (Nieuwerbrug) 12-05-18

Rinus: vandaag de 6e competitiewedstrijd van HSW met 16 deelnemers gehouden in de Oude Rijn op het z.g. 'vaste stok vak van Kooij 4-daagse' tussen schaapskooi en nieuwe brugje. Uiteraard wordt naast de stok nu ook de feeder uitgepakt en die zal bij de meeste leiden tot de beste vangsten. Bij elkaar wordt 64,6kg boven water gehaald en dat betekent een gemiddelde van even 4kg p.p. hetgeen de beste vangst tot nu toe in deze competitie is. Uiteraard moeten we de hoge gewichten weer zoeken omgeving 'Lievaart' waar Piet op steknr 11 lekker zit te vangen met de feeder en met een serie dikke platten aan de 14,3kg komt en dat is ruim voldoende voor de winst. Frans op nummer 1 achter de schaapskooi is ook lekker bezig en haalt eveneens met de feeder 8,1kg op het droge, goed voor een 2-tje. Met zijn overwinning van vorige week erbij doet hij goede zaken voor het klassement dat hij nu met 32 punten leidt. Aat komt inclusief een mooie zeelt aan 5,7kg en pikt een 3-tje mee. Ron en Gerard worden met 5,1 en 5kg respectievelijk 4e en 5e. Zelf kom ik op nr 4 te zitten en bak er vandaag niets van. Na een dikke platte in het eerste uur volgen er nog enkele blieken en - wat ik ook op de haak prik en daaraan smeer - het mag niet baten, er is geen 'leven' te krijgen. Met 1,7kg eindig ik ver in de achterhoede hetgeen natuurlijk consequenties heeft voor de stand in het klassement. Er is dus werk aan de winkel....!

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 09-05-18 / 25C - NW3 - zonnig

Dick: de vangsten van HSV de Brasem met de winkle picker competitie in de Amstel-Drecht zijn nog steeds slecht. Per wedstrijd is er steeds één uitblinker en vandaag was dat Siem met 7,1 kilo, gefeliciteerd Siem. We visten net voorbij het brede stuk ook daar was de vis nog niet op gang te krijgen maar a.s. zaterdag hopelijk beter dan vissen we voorin misschien doen ze het daar wel.

 

Heimanswetering (Woubrugge) 09-05-18

Rinus: voor de 5e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 12 man naar de Heimanswetering 'bij de molen'. Bij aankomst is het water als een spiegel, staat er niet of nauwelijks stroming en is er geen enkel teken dat de aanwezigheid van vis verraadt. Of de 'bloedhete' dag voor de tijd van het jaar die wordt verwacht daar nog iets positiefs aan kan toevoegen....? In elk geval gaan we goed geluimd van start, velen doen dat met de hier dikwijls succesvolle vaste stok maar ook de feeder wordt uit de foedraal gehaald. Na een twijfelachtige start wordt op diverse stekken toch een visje gevangen, Piet heeft wat dat betreft geen klagen met de 2 dikke platten binnen het uur met de vaste stok. In de pauze blijkt een ieder toch vis in het leefnet te hebben dus gaan we hoopvol de 'tweede helft' in. En die brengt bij sommige (nog) meer resultaat. Zo gaat Gerard links in de hoek op nummer 1 rustig verder met waar hij mee bezig was, namelijk vis vangen met voornamelijk de stok. Zijn eindgewicht van 8,7kg is dan ook voldoende voor de overwinning, proficiat! Arie vangt vóór de pauze met het korte stokkie een paar dikke platten en erna een aantal mooie vissen met de feeder waarmee hij aan 7,9kg komt en keurig een 2-tje meepakt. Piet eindigt uiteindelijk op 7,2kg en dat is goed voor 3 punten. Rob J komt op 6,3kg en 4 pt, Martin eindigt als 5e met 4,8kg en 5pt. Zelf kom ik niet verder dan 4,5kg en 6 pt, vóór de pauze voornamelijk met de stok en erna met de feeder op korte afstand.

 

Rijn (Renkum) 09-05-18

JanV: zondag de derde wedstrijd gevist in de stromende Rijn in Renkum, Met het oog nog gericht op vorige week deze week onderlijnen gemaakt met grove haken extra pieren gekocht en toen maar proberen om het goede nummer uit de zak te trekken en dat lukte ook nog no.2 was mijn deel. Maar wat een verschil met vorig weekend, 25 graden volop zon en bij ons alweer geen vis op de stekken, alles geprobeerd dus lang en grof pieren geknipt op de haak maar niets te vangen. Onderlijnen dunner kleinere haak kort of lang maden casters pieren en mais in allerlei combies leverde welgeteld 4 grondels en een platte op, moet wel zeggen dat ik er 2 verspeeld heb en dat had een groot verschil kunnen zijn nu had ik 7 punten aan de broek. Aan het einde van het parcours op nr.19 zat de winnaar met 8200 gr. op nr.18 2500 gr en op nr.1 2350 gr. en de rest was droevig. De Duitse visser die er vorige week ook zat te vissen kwam ook nog even aan en die was in de IJssel geweest maar daar had hij ook maar twee vissen gevangen. Hij vertelde dat hij de week ervoor 73 platten had met maar twee vissen onder de kilo hij kwam aan de ruim 100kg. vis de andere twee die er zaten hadden iets minder maar die hadden ook korter gevist maar ze moesten met 3 man de netten uit het water halen, grote vangsten zijn dus wel mogelijk in de Rijn maar je moet er wel wat voor over hebben zoals, 1 kilo pieren ( hij had nog te kort ) 2 grote blikken mais een halve liter casters en de nodige maden en voer met daarbij nog de reiskosten,

Ik denk dat het toch een hobby moet blijven en niet ieder zijn geld buidel is zo groot om dit elk weekeinde te kunnen bekostigen, het is maar net wat je er voor over heb.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 09-05-18

Bert: zaterdag 05-05-2018 hebben we met 16 deelnemers van HSV Alphen onze 10 uurse gevist in de Damse Rijn bij het futenbos. De omstandigheden waren grandioos met veel zon en hoge temperaturen, na afloop was dat goed te zien aan de vele verkleurde lichaamsdelen. Dit was ook het enige positieve van deze dag. De vangst was bedroevend. Ik heb voor mijn gevoel nog nooit tijdens deze wedstrijden zo’n slechte vangst mee gemaakt. De totaalvangst kwam uit op ruim 48 kg. Als je dit resultaat gaat terugrekenen naar het gemiddelde deze dag per deelnemer en per uur dan dan wordt je daar niet gelukkig van. Maar natuurlijk was er een winnaar deze eer viel te beurt aan Willem Zaan met 7200 gram was hij iedereen te slim af. Op korte afstand gevolgd door Cor Hofstede die met 7150 gr tweede werd . Plaats nummer drie was voor Arie van der Laken met 6500 gram en op de nummers 4 en 5 eindigden Arie Zuidam met 5600 gram en Bert v Egmond met 5500 gram. De volgende keer maar weer hopen op betere vangsten.

 

Noord Holland (Akersloot/Kolhorn) 09-05-18

Erik: hierbij nog wat viservaringen van de afgelopen 2 weekeinden op een rijtje.

Allereerst ons Teamuitje (Team Moordrecht) naar Noord Holland op 29 en 30 april, toen het nog koud was en we het weer goed in de gaten moesten houden, vanwege de voorspelde wind en regen, iets dat Berry en ikzelf nauwlettend deden met hulp van de weersites. We kozen zondag om naar het Noord Hollands kanaal te gaan tegenover Akersloot waar we met een Oostenwindje en in de middag regen redelijk beschut zaten en zo pakte het ook uit.

Zelf koos ik ervoor om met de feeder te vissen op een wat kortere afstand, tegen de 25 mtr en de anderen feederden ook, op verschillende afstanden. We zagen al best wat kleinere vis springen en hadden al vrij snel allemaal beet van kleinere vis, voorn en wat kolblei. In de loop van de morgen kwamen de blieken er ook bij en ik wist zelfs een stuk of 9 redelijke platten te vangen, al waren het geen echte grote, met gewichten van rond de kilo per stuk. Ik heb eigenlijk de hele dag leuk door gevangen en kwam uit op 23.700 gr, gevolgd door Ron die veel verder weg feederde en ook een mooie klus kon laten wegen, nl. 18.260 gr.. Berry kwam uit op 10.320 gr en John en Koos konden ze er niet echt op krijgen met resp. 7.780 en 4.020 gr, al moet gezegd worden dat Koos wel een mooie snoek wist te landen (met schephulp van Berry) die hij achter zijn vin haakte op zijn voerplek. Geen onverdienstelijke prestatie die hem de wisselbeker opleverde die we ludiek boven deze dag hadden gezet.

Na het vissen waren we even langs Kolhorn gereden waar het water er “mooi” donker bij lag, ten teken dat de vis er was (iets dat daar zo weer kan veranderen, weten we uit ervaring) en hebben we overnacht in hotel De Brug, waar het altijd prima toeven is. De maandag zijn we daar dus naartoe gegaan en hebben fantastisch gevangen. Iedereen zat in de grote brasems, of in ieder geval lijnzwemmers. Zelf had ik een slechte morgen met maar 3 platten en een paar geloste, maar de meesten zaten met de lunch toch al op minimaal 10 vissen, zeg maar 15 tot 20 kg. In de middag lukte me iets dat me de hele morgen niet was gelukt, nl. ze wel vangen en kwam ik nog uit op 42.800 gr. Baas boven baas was mijn rechterbuurman Berry die 51.340 gr. wist te noteren. Ron zat tegen de 40 kg. aan, Koos op ruim 30 kg en John een respectabele 27,5 kg. We hebben slechtere dagen meegemaakt en ook daar.

Na het vissen hebben we nog heerlijk geschranst in Hoorn bij de plaatselijke Chinees, waar we moe doch voldaan concludeerden dat we 2 fantastische dagen hadden gehad en de dag erna de plicht voor de meesten weer riep.

Afgelopen zaterdag hebben we de 3de competitie wedstrijd gevist in de Oude Rijn nabij het Witte hek. Kantnummer 1 (tegenover baggerboot) was voor Kees v.d. Heuvel die er met de winst vandoor ging met 5.120 gr. Zelf zat ik op staartnr. 16 waar ik met 4.800 gr 2de werd en de meeste vis met een licht feedertje heb gevangen op nog geen 20 mtr. bestaande uit 1 platte, wat blieken en ander halfslag. Het podium werd gecompleteerd door Willem de Zwart met 3.800 gr, ook met de feeder op de verre afstand. Ook de grootste vis werd gevangen door onze vz René van Veen met een kort stokkie, nl. een platte van 58 cm.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 07-05-18 / 21C - O3 - zonnig

Dick: het was bij de 5e seniorenwedstrijd van HSV de Brasem voor allemaal weer droevig vandaag behalve voor eentje, die ving in z'n uppie net zoveel als wij met elkaar. Gefeliciteerd Guus, want inderdaad hij was met ruim 11 kilo vis gevangen in de Amstel-Drecht ( brede stuk ) de winnaar, maar we zeggen het maar weer, volgende week beter.

 

NH Kanaal (Akersloot) 06-05-18 / 20C - O3 - zonnig

Rinus: vandaag doe ik met Daan mee aan de grote koppelwedstrijd van De Vrije Visser uit Noordwijk. Op een bijna 'onmenselijk' tijdstip van 04.30 uur reizen we in één auto, economisch en wel zo gezellig, af naar Café de Vriendschap in Akersloot, het nieuwe 'onderkomen' van de Vrije Visser. Hier vindt de loting plaats voor de 5 uur durende wedstrijd in het NH Kanaal tussen Akersloot en Alkmaar waar 3 vakken van 30 nummers zijn uitgezet. Wij loten op stek 62 in vak C één plaats van de kop, niet geheel ontevreden dus. De taakverdeling is weer als vanouds, Daan 'doet' de vaste stok en zet de feeder gereed voor het geval dat....! Ik neem de feeder voor mijn rekening op afstanden van 4 en 10m uit de overzijde. Als het startsignaal klinkt en beide 'ingevoerd' hebben zie ik Daan de eerste voorn al binnen 'hengelen', goeie start man. Uit mijn ooghoek zie ik dat bij de mannen op kopnr 61 de eerste platte al wordt geschept en daar blijft het niet bij! Keer op keer zie ik in de eerste uren het schepnet uitgaan bij beide mannen, die op weg zijn naar een goed resultaat!? Bij Daan loopt het ook lekker op de stok met voorns, baars en enkele (mooie) blieken. Bij mij nog geen teken van leven en dat zal de eerste 2,5 uur zo blijven, wat ik ook doe er is geen enkele aanbeet te ontfutselen. Eindelijk krijg ik dan een aantal aanbeten die binnen een half uur 4 blieken opleveren. Daarna is het weer op en vang ik uiteindelijk nog een baars van 6-7 ons stijf tegen de andere oever, een nieuwe stek die ik het laatste uur maar uitprobeer. Bij Daan gaat jammer genoeg de beet er na anderhalf ook uit, maar levert het laatste uur toch nog enkele blieken op. Met 5,2kg spelen we geen enkele rol van betekenis voor de prijzen, maar zijn veruit ook niet laatste want in ons vak zitten een hele serie 'nullen'. Naast een aantal streekgenoten vissen HSW clubgenoten Jan van Dam en Piet de Groot met hun maten en het koppel Piet Kruit/Wim v/d Wal zich wel in de prijzen. Algeheel winnaars worden Wim v/d Helm en Marcel Burgmans die het geweldige gewicht van 67 kilo weten te vangen. Proficiat mannen! Klik hier voor de officiële uitslag en het uitgebreide verslag met foto's.

 

Leidsche Vaart (Langeraar) 06-05-18

Adriaan: zaterdag de 4e wedstrijd van HSV Gr R'dam afd HZM gevist in de Leidsche vaart waar we met 10 deelnemers niet verder kwamen dan 11,8 kg in totaal. Jan de Zwart won de wedstrijd met 6,5 kg op het staartnummer. Hij wist als enige een aantal brasems te vangen en enkele voorns. Zelf ving ik 10 minuten voor tijd mijn enigste vis van vandaag, een brasem van 1,5 kg en werd hiermee 2e. Dit geeft wel aan dat het bar en boos was vandaag. Nu maar hopen dat we over 2 weken op de Rotte wel een vis(je) kunnen vangen. Klik hier voor uitslag en tussenstand.

 

NH Kanaal (Landsmeer) 05-05-18 / 17C - NO3 - zonnig

Rinus: voor de 5e competitiewedstrijd van HSW reizen we met 18 deelnemers af naar het NH Kanaal bij Landsmeer, waar de vangst hier en daar verrassend goed is, gezamenlijk wordt een slordige 70 kilo boven water gehaald. Vooraf was bij de meeste weinig bekend over dit traject (nr 218) nabij de A10, niet anders dan dat dit voornamelijk een 'vaste stok water' is. Deze hengelsoort komt dan ook veelvuldig uit de foedraal naast de feeder die natuurlijk ook door de meeste wordt klaar gezet. Laat dit nu juist het wapen zijn waarmee de strijd wordt 'gewonnen', althans door de eerste drie in de uitslag. Frans ziet helemaal af van de stok en vist op stek 14 met enige regelmaat een platte binnen met de feeder van de overkant en eindigt op een keurig vangstgewicht van 15,7kg, genoeg voor de winst. JanvD is lange tijd bezig om de vis op de stok aan de praat te krijgen en als dit niet lukt probeert hij de feeder - zo halverwege de wedstrijd - met aan de haak 2 pieren. Binnen de minuut staat de top krom en is zijn eerste platte binnen. Hij vervolgt de wedstrijd door de feeder nagenoeg tegen de stenen aan de overzijde te gooien en haalt nog een paar platten binnen, bij elkaar 11,6kg en een keurig 2-tje. Good old Herman blijft ook de hele wedstrijd zijn feeder trouw en komt met een platte en een serie blieken aan 5,4kg en 3 punten. Peter en Ron worden 4 en 5 met resp. 5,2 en 4,6kg. Zelf kom ik op stek 5 te zitten en bak er weinig van vanmorgen. Had het plan opgevat om voornamelijk met de stok te vissen op 5 en 11m maar dit loopt voor geen meter. Dan maar met de feeder naar de overzijde waar helemaal geen beet te krijgen is op 2 blieken na in het laatste half uur. Had eerder ook nog op 15m gevoerd en ook hier nauwelijks actie. Is allemaal iets te veel van het goede, volgende keer weer met 1 hengel in de strijd!? Bij mekaar 20 visjes en met 2,3kg ver in de achterhoede.

 

Oude Rijn (Koudekerk) 04-05-18 / 15C - NO3 - half bewolkt

Dick: 2 mei j.l. de 2e vaste hengel competitie van HSV de Brasem gevist in de Oude Rijn bij nog van oudsher Zwaantjes kerk, ondanks de vele zandboten wist Cock toch nog ruim 6 kilo te vangen. Gefeliciteerd Cock. Verder was het huilen met de pet op. Guus op nummer 1 wist met moeite 300 gram te vangen, maar ja volgende keer beter.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) 04-05-18

Bert: zondag 29-04-2018 met 13 deelnemers de start gevist van de vrije hengelcomp. van HSV Alphen. Viswater de Oude Rijn vanaf het futenbos. Er werd lekker gevangen het totaal resultaat kwam uit op ruim 60 kg waarvan Dick met een bonus karper van een kilo of vijf er ruim 8 voor zijn rekening nam alles met de feeder gevangen aan de overkant. Zelf kwam ik aan ruim 7 kg die ik afwisselend heb gevangen met de picker op een meter of twintig en de vaste stok op 10 meter. Er werd opvallend veel ruisvoorn gevangen waarbij enkele van meer dan 35 cm, een mooie sportvis. Zaterdag a.s gaan we voor onze 10 uurs als de vis het zo blijft doen wordt het ongetwijfeld een mooie visdag.

De uitslag:

1 Dick Verhage 8350 gr

2 Bert van Egmond 7220 gr

3 Gerard Groen 6950 gr

4 Ben de Graaf 5100 gr

5 Paul Groen 4940 gr

 

Nederrijn (Oosterbeek) 04-05-18

JanV: keuzes maken in het leven geldt ook voor het vissen en dan zeker over de stek die je kiest. Zo ook voor mij zaterdagmorgen. Om 7.00 uur van de camping gereden naar een plek aan de Neder-Rijn om te kijken of deze nog zo hard stroomde als 2 weken geleden. Hier stonden al 2 mannen klaar om de spullen op te stellen en te gaan vissen, ik zag het water en dacht dat het nog heel hard stroomde dus ben naar een andere stek gegaan waar normaal heel goed vis gevangen wordt alleen deze keer niet heel de morgen gevist en maar 4 brasems gevangen wel mooie maar niet meer. Op de terugweg toch nog even wezen kijken op de eerste stek en bij aankomst 3 hengels krom door de vis die aan de andere kant trok. Praatje, van hier wordt wel een visje gevangen zie ik met als antwoord dit gaat de hele morgen al zo en inderdaad in het kwartier dat ik heb staan kijken werden er door de 3 vissers 6 brasems gevangen en nog 2 verspeeld. Het geschatte aantal vissen in zijn net dacht hij rond de 40 á 45 brasems en hij was bang dat hij alleen zijn net er niet meer uit kon krijgen en bij zijn mede vissers was het niet anders. Als ik in het vervolg weer een keuze moet maken wat een stek betreft hou ik mijn eerste gedachte aan meestal is de eerst keuze de beste. Komende zondag moeten we op dit stuk de derde wedstrijd vissen, heb goed gekeken hoe deze mannen visten onderlijnen van ruim een meter 0,16 lijn haak 10 en een meter of 25 erin met twee of drie pieren aan de haak met een made of maïskorrel als stopper regelmatig een paar pieren knippen en dat moet het gaan doen.

 

Nauenasevaart (Krommenie) 04-05-18

Theo: zondag 29 april togen we met 8 man van de Vrije Visser richting de Nauenase vaart voor de 3e competitiewedstrijd. Helaas 1 afzegger, dus met 8 man beginnen . De baan dit keer weer uitgezet,door Ben . Het water lag er als een biljartlaken bij, wat niet altijd gunstig is op dit zeer ondiepe water, want er zat ook helemaal geen stroming in. en als er stroom was naar rechts ? Berichten van vissers die de afgelopen week in welk water dan ook gevist hadden gaven ook al geen positieve geluiden qua vangsten, maar desalniettemin tot goede hoop op mooie vangsten. Om 06.45 het beginsignaal voor een 5 uur durende sessie. De meeste vissers kozen ervoor om met de feeder te vissen en hun voerstek aan te leggen aan de overzijde van dit water stijf tegen de kant . Ook kwamen er wat vaste stokken uit de foudralen en achteraf was dat misschien ook wel en goede keuze geweest . Loten zelf de kop plaats na het huisje bij de Forbo Fabriek . En vries loten de staart plek . Stroompie naar rechts soms en heel licht en het gekke geen visje te zien aan de bovenkant van het water . Slecht teken en opnieuw voor de derde keer een N-0 WIND helemaal WEER verkeerd dus. Nou na 2 voerplekken had ik na 3 UUR vissen nog geen vis in me netje !!! Naast me ton, kwam kijken en had 3 visjes met de stok . Op plek 3 zat Ben af en toe wel te scheppen , maar ja het blijft een Kanjer hoe die het steeds voor elkaar krijgt . Wisselen -wisselen en aas veranderingen brachten hem van daag de 3e plaats op met 7.960 gram Wist u ook dat Ben vogelspotter was en hij van elke vogel en visser hun tactieken kan achterhalen hoe ze vissen hahahaha Niet winnen dus Ben , want dat deed dit keer onze Vries op de staart . Vissend ook op 2 afstanden kwam hij vandaag aan het hoogste gewicht met 11.640 GRAM .en behaalde zijn eerste 1 met punten . 2e werd vandaag onze Stok Fanaat Jopie Puper naast Vries haalde hij op 9 m.5 meter met de stok en 10.680 gram binnen en werd 2e . Gelukkig ving ik na een gouden greep die ik niet vaak doe nog 6 vissen binnen in de laatste 2 uur en ving nog bijna 5 kilo vis . Met 4.960 gram werd ik 4e vandaag op de kop . Op plek 5 gevolgd door stokvisser Ton Koopman die nog een paar plattertjes erbij viste en op 4.120 gram uit kwam . Plek 6 was dit keer ook met de stok voor onze ARIE MACARONI schouten . Hij viste gelukkig wat beter als de eerste 2 keer en kwam aan een gewicht van 4.060 gram . Plek 7 was voor onze beste patat bakker van Alphen van automatiek de haven Gertje Verkerk . Na 2 goede wedstrijden kwam hij vandaag met de feeder NIET aan de bak en ving 1.940 gram . En dan lest best deze keer Onze Cees de wandelaar van Rhijn op de 8e plaats . Cees dacht wat aan zijn zelfvertrouwen gedaan te hebben in het B-Kanaal maar vandaag was het 3 keer niks . 1keer beet gehad in 5 uur vissen en 1 vis van 440 gram . Plek 9 voor Koos die ook dit keer niet kwam i.v.m de camping .' Toen het ook om 11.15 nog los barsten van de ZEIK REGEN en alles Zeiknat de AUTO IN MOEST OM 1145 word je daar niet echt vrolijk van en heb je thuis nog meer werk om alles goed droog te maken en te verzorgen . Wat een ramp is dat als je vissen gaat met regen . A.S ZONDAG de wedstrijd van het jaar . NZE ZEER GOED AANGESCHREVEN KOPPELWEDSTRIJD DIT KEER IN HET N-H KANAAL BIJ AKERSLOOT . Een hoop organisatie en werk , maar onwijs keun om steeds te organiseren voor 180 WEDSTRIJDVISSERS . Kijk er al weer na uit . Mannen die helpen alvast hartelijk bedankt voor jullie steun en tot zondag .

Stand na 3 wedstrijden

1 ben van de ark 6 punten gewicht 27.420 gram

2 theo meeuwenoord 8 punten gewicht 18.800 gram .

3 johan puper 11 punten gewicht 19.680 gram .

4 vries stomphorst 12 punten gewicht 15.620 gram .

5 gert-jan verkerk 12 punten gewicht 15.380 gram .

6 ton koopman 20 punten gewicht 8.260 gram .

7 cees van rhijn 20 punten gewicht 4.720 gram .

8 arie schouten 22 punten gewicht 5.060 gram .

9. koos van de ark 24 punten gewicht 1360 gram .

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 04-05-18

Dick: 30 april j.l. met HSV de Brasem gevist in de Amstel-Drecht ( voorin ). De vangsten vielen zwaar tegen, ik werd 1e met ruim 3 kilo ( 3 vissen ) Het zal wel aan de vele regen gelegen hebben denken wij dan. Die vissen denken misschien heel wat anders maar niet getreurd, volgende week hopelijk beter.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 28-04-18 / 12C - ZW3 - bewolkt

Zeelt op witte boilie
Brasem formaat Amsteldrecht

Rinus: vandaag gaan Martijn en ik - zoals dat vroeger heette - 'op de brasem' en onze keuze hiervoor valt op de Amsteldrecht aan het traject 'nieuwe kwekerij'. Beide zetten we een feeder in tegen de overzijde op een kleine 60m en één op korte(re) afstand. Bijna gebruikelijk hier leveren deze laatste stekken de minste en ook kleinste vis op. Vanaf 'ver' komen de platten van het voor hier bekende formaat, al gaat dat vanmorgen niet van harte. Opmerkelijk om te beginnen is dat onze beide eerste inzetten een platje oplevert, daarna moeten we zeker anderhalf uur wachten voor de volgende reactie op de top. Gelukkig levert dat in de resterende 3 uren naast wat kleine(re) vis beide nog 7 platten op, bij Martijn met de combi caster-pier-made en bij mijzelf op de boilie, wel graag een witte. Naast dikke platten huizen er in dit water ook kapitale zeelten, één daarvan wil net voor tijd nog even mijn boilie proeven! 10 minuten later krijgt deze 'knappe' jongen, die zeker richting de 3kg gaat, zijn vrijheid weer terug.

 

 

 

 

 

 

 

vorige / pag 1 / pag 2 / pag 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved