Vangsten 2015 3

Ring Zevenhuizen - Amsteldrecht / 13-09-15 / 19C - W2 - half bewolkt

Team Zevenhuizen

Adriaan: gisteren de Ringwedstrijd gevist in de Amsteldrecht met 55 inschrijvingen. De vangsten vielen vandaag niet mee, met uitzondering van het A-vak. Hier kwam de algeheel winnaar vandaan, nl. G. Leer van Vitoge die bij 18 kilo had gevangen. Zelf werd ik nr. 2 in dit vak met ruim 14 kilo. Gevist op 50 meter zo’n 4-5 meter van de overkant. In het eerste uur alleen aanbeten van ruisvoorn op stukje worm+ made en 1 mooie beet gemist ( haak er af). Hierna gelijk overgeschakeld op de hair montage met 2 maiskorrels en binnen 20 minuten 2 brasems. Hierna viel het weer even stil tot aan het 3e uur, toen ving ik er 6 achter elkaar met als aas (2x 1geel + 1 rood eitje en 4x 2 maiskorrels gedoopt in de knoflook). Het laatste uur nog maar 1 brasem er bij weten te vangen, maar mijn dag kon niet meer stuk. Als HZM-team zijn we als 3e geëindigd, individueel viste 3 van de 5 deelnemers zich in de prijzen.

 

Rinus: voor deze editie v/d Ring Zevenhuizen kom ik in vak C op nr 27 te zitten. Op dit smalle en fantasieloze gedeelte v/d Amsteldrecht halverwege het parcours pak ik zowel feeder als vaste stok uit. Met de laatste heb ik voor ogen om in het 3e en 4e uur proberen op 11m een bonusvis te vangen - laat de stok de eerste twee uur dan ook met rust - en trachten onder het kantje wat baars te verschalken. Met de feeder zijn de mogelijkheden in feite heel beperkt, of enkele meters uit de overzijde of pal tegen het riet. Ik kies voor de laatste optie en bouw de stek daar heel rustig op. Als na anderhalf uur mijn teller op 7-8 baarsjes staat kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het wel eens héél moeizaam zal kunnen worden. Onder de kant blijf ik pinkies en casters strooien en bij de eerste inzet loopt dobbertje 0,6gr direct onder: een baarsje, is tevens de laatste onder de kant, er is geen leven te krijgen. Na twee uren ga ik het toch maar proberen op 11m en ondervind hetzelfde verhaal, ingooien met 2 piertjes op de haak, dobber gaat gelijk onder: een baarsje en later nog enkele. Met de feeder is het in feite niet anders, keer op keer felle aanbeten die of een pos of een baarsje opleveren. Diverse keren een periode met maïs of boilie op de hairlijn geprobeerd, maar zonder resultaat. Achteraf gezien (maar dat telt niet...) had vier uur vaste stokken wellicht een beter resultaat gegeven dan de 600 gram die nu in het net zit. Aan de andere kant, 1 bonusvis was wellicht voldoende geweest om de 1,3kg van de winnaar van vak C te overtreffen?! Het gebeurt niet, dus jammer, maar het is niet anders. Lees hier meer details over de wedstrijd(dag).

 

Meerval in Ringvaart / 13-09-15

Rinus: al heel lang is bekend dat er in de Haarlemmer Ringvaart omgeving Westeinderplas (hele grote) meervallen huizen, Google maar eens op dit onderwerp dan zie je ook direct dat er soms gericht gevist wordt op die beesten. Als witvissers een exemplaar vangen dan gaat het veelal om ééntje van maximaal de 'witvis' afmetingen en gebeurt dat als bijvangst. Niettemin hoor je steeds meer berichtjes dat er weer een meerval(letje) is gevangen en niet uitsluitend in de Ringvaart. Ondanks dat wordt het vangen van een dergelijk vissoort nog steeds gerekend tot de (hoge) uitzonderingen!? HSW-er Hans viste onlangs in de Ringvaart ter hoogte van Schipholrijk en had die dag een prachtige ervaring. Lees hier zijn verhaal.

 

 

Aarkanaal (Ter Aar) / 13-09-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Zaterdag 5 september was er weer een wedstrijd van en voor de zaterdag competitie,deze werd gehouden in het Aarkanaal bij de IJsbaan te Ter Aar. Er waren 14 vissers aanwezig die bij elkaar 18.kg wisten te vangen, waar er een paar een aardig visje wisten te vangen tegen de wind in. De uitslag was als volgt:

1.E.Weygertse.6.551.gr.

2.H.Hoogervorst.3.855.gr.

3.Sj.Egberts.1.961.gr.

4.J.A.Lindhout.1.823.gr.

5.H.van.de.Laan.1.012.gr.

 

Oude Rijn (Alphen) / 10-09-15 / 18C - ZW3 - half bewolkt

Bert: 06-09-2015 vaste stok HSV Alphen comp nr 5: 13 deelnemers dachten te vissen in de Ringvaart bij de Liede edoch de weergoden waren ons wat de wind betreft niet gunstig gezind een stevige wind uit het noorden noopten ons om een parcours te vinden met de wind zoveel mogelijk in de rug. Na overleg met de wedstrijdcommissie werd gekozen voor de Rijn Oudshoornseweg. Hier was goed te vissen in het begin werd er ook direct vis gevangen weliswaar klein van stuk maar het is toch wel leuk als er wat te loeren valt. Na verloop van tijd viel de beet bij de meesten van ons weg op een enkele aanbeet na viel er weinig meer te beleven. De 13 deelnemers wisten totaal 18160 gram te vangen het is wel eens beter. In de totaalstand kwamen er geen verschuivingen, op naar de ringwedstrijd in het Amstel-Drechtkanaal. Daar worden ze natuurlijk wel gevangen succes aan alle deelnemers.*)

 

*) Daar ga ik wel van uit natuurlijk, al zal n.m.m. de uitslag zoals altijd weer verrassend zijn. Gisteren werd er op sommige stukken aardig met de vaste stok gevangen, terwijl elders moeizaam aan de 10-12 visjes (vooral baarsjes) was te komen. Hetzelfde gold in feite voor de feeder, hiermee was met moeite een vis over de streep te trekken al werd op een enkele hotspot wel een brasem gevangen. Het zullen waarschijnlijk dan ook die stekken zijn die voor de winst gaan zorgen!? We zullen zien, belangrijk is in elk geval dat het een leuke 'regiowedstrijd' wordt. Rinus

 

Rijnhaven (Alphen) / 10-09-15

JanV: afgelopen zondag weer eens in de omgeving gevist en wel in de haven van Alphen. Ik zat om acht uur te vissen na eerst even bij iemand uit Zoetermeer te kijken die ook net aangekomen was en zijn spulletjes net had klaar gezet. Gezeten bij het bosje halverwege het terrein aan de lange kant van de haven met de wind van links lekker achter de paraplu tijdens de regen en de harde wind en heb een leuk visje gevangen. Met de feeder op een meter of dertig korf 35 gr. onderlijn 0.10 en een haakje 16 in de hoop een mooi aantal voorns te vangen, maar helaas de laatste vis die ik ving om 12.30 uur was de enige voorn die ik deze morgen gevangen heb. De eerste paar visjes waren blieken die net niet getild konden worden hierna toch een brasem en daarna heel veel beet maar niet meer kunnen vangen, lange en iets zwaardere onderlijn maar ook een kortere lijn maar dat gaf helemaal geen goed resultaat. Heb ook nog met de hair gevist met daar twee maiskorrels op en dit gaf deze morgen het beste resultaat en wel in de vorm van 7 brasems verder nog een paar mooie blieken en het aantal vissen dat ik gevangen heb was deze morgen rond de 30 met toch wel een leuk geschat gewicht. De man uit Zoetermeer zat op de hoek naar het dwarse stuk en hij wist in de vroege morgen wel voorns te vangen en later kwamen daar ook nog brasems bij, hoeveel hij heeft gevangen weet ik niet maar feit is dat er in de haven een leuk visje gevangen kan worden. Het enige nadeel is dat er ( ik weet niet of dit elke zondag is ) met radiografische bootjes zeer hard gevaren wordt op het dwarse stuk en deze maken een hels lawaai, voor je rust moet je na 10.30 uur niet meer hier komen.

 

Oude Rijn (Alphen) / 07-09-15 / 17C - N3 - half bewolkt

Rinus: vanmiddag een paar uur met de feeder gevist omgeving 'witte hek' links in de hoek bij 'Gerbrand'. De feeder ingezet en gevist op de lijn van de baggerschuit met in het eerste anderhalf nauwelijks een aanbeet. Van lieverlee kwam er toch wat beweging in de top al ging het niet van harte. Inmiddels alle aassoorten al een keer geprobeerd en juist de oranje boilie bracht de eerste 'echte' beet hetgeen ook direct een 'echte' platte opleverde. Kwam na vier uur vissen aan acht brasems en wat blieken hetgeen qua gewicht op zich niet verkeerd was. De meeste vis werd overigens gevangen op vier grote maden.

 

NH-Kanaal (Jispersluis) / 07-09-15

Theo: zondag 6 September viste Hsv de Vrije Visser uit Noordwijk z,n achtste competitiewedstrijd van dit seizoen. We viste vandaag in het N-H-Kanaal en het was een dag van buien en veel wind. Gelukkig was het droog bij het opbouwen en opruimen c.q wegen. Vandaag was een belangrijke dag om de strijd voor het kampioenschap. Zowel Theo als Ben wisten Hun vak te winnen zodat de laatste wedstrijd beslissend is WIE er KAMPIOEN gaat worden . Ben heeft het in eigen hand en omdat Theo ER NIET i.v.m operatie aan hand bij is de laatste wedstrijd mag Ben alleen maar hopen dat hij een 1 vist en meer als 2245 gram vangt. Zoniet,Dan is Theo kampioen 2015. Spannende situatie. In vak A werd de Meeuw dus winnaar met een gewicht van 10.250 gram en net als Ben gevist op 2 plekken , en het meeste vis Kort gevangen met de Light Feeder, want er er was aan de overkant ongelofelijk waar weinig te halen bij hem! . Tweede werd koos op de kop met de stok een nette zes kilo , omdat Koos het laatste half uur nog 4 mooie platte ving(dit zie je vaak met de vaste stok ) .. Ook met de stok op de staart werd Arie derde met 3500 gram Met ook op het laatst nog een paar platte en de laatste werd met kunst en vliegwerk binnen gehaald hahahaha!.Cees kon ze niet vangen vandaag , na een uur had hij zijn vis al !, om daarna 3,5 uur geen beet meer te zien !en met 3000 gram werd hij vierde. Vak b werd met 17.000 gram gewonnen door Ben en dat was genoeg voor dag winst, knap gevist Ben op 2 afstanden !, dat kan je wel aan Ben overlaten .Tweede werd de Tamme met 4750 gram en stelde daar z,n derde plek in de eindstand mee veilig ! Derde werd Gert-Jan met 2350 gram. Hij ving nog wel een snoekbaars van maar liefst 90 cm !!!maar helaas voor hem telt die niet. Toch knap dat hij hem op de Kant gekregen heeft dit prachtige mooie beest met maar liefst een bolietje op de haak met de methodfeeder .In totaal vandaag vingen we met zeven man 46850 gram. Let op. De laatste wedstrijd 4 October om 07.00 uur aanwezig aan de waterkant in de Ringvaart Van de Haarlemmermeer. De uitslag:

1 vak a koos v d ark 6000 gram 2 pnt [kop]

2 a cees v rhijn 3000 gram 4 pnt

3 b ben v d ark 17000 gram 1 pnt

4 b jaap smit 4750 gram 2 pnt

5 b gert-Jan verkerk 2350 gram 3 pnt

6 a theo meeuwenoord 10250 gram 1 pnt

7 a arie schouten 3500 gram 3 pnt [staart]

Totaal 46850 gram.

Stand met aftrek van de slechtste wedstrijd.

1 theo meeuwenoord 8 pnt 94800 gram

2 ben v d ark 9 pnt 92555 gram

3 jaap smit 12 pnt 46100 gram

4 cees v rhijn 16 pnt 41100 gram

5 koos v d ark 17 pnt 41800 gram

6 arie schouten 20 pnt 24450 gram

7 gert-Jan verkerk 22 pnt 21450 gram

Totaal 362250 gram

Grootste dagresultaat Ben v d ark 22300 gram

Grootste vis Theo meeuwenoord 59 cm.

 

Aarkanaal (Ter Aar) / 06-09-15 / 16C - NW3 - bewolkt

Erik: gisteren met HSV Moordrecht in het Aarkanaal bij het Transformatorhuisje/sluisje gevist en het was erg matig. Zeker rondom en links van het sluisje, aangezien er volop smerig water werd geloosd en er rondom het sluisje bijna niet te vissen was. De kolken stonden erin. Daarom was onze winnaar Kees v.d. Heuvel naar rechts verhuisd en profiteerde van deze plek met bijna 2,5 kg en de overwinning. Naast hem zaten meteen de nummers 2 en 3, resp. Hans Speulman en Dennis Holthuysen met onder de 2 kg. Zelf zat ik op nr. 1 (links van het huisje), je zou denken een topstek. Maar ook hier was het uien. Toch heb ik nog wat kunnen maken van de beroerde omstandigheden door op een halve mtr. uit de kant +/- 30 mini kolbleitjes en 1 baars te vangen, goed voor 500 gr. Je moet wat doen om de punten te ontlopen. Met nog 2 wedstrijden te gaan sta ik er nu goed voor en kan de competitie ontspannen uitvissen. Eerst a.s. zaterdag de Ring Zevenhuizen.

 

Vlaardingse Vaart (Vlaardingen) / 06-09-15

Rinus: vorige week werd de finale voor het clubkampioenschap v/d Federatie ZW Ned gevist en gewonnen door HSV De Baroniesche Hengelaars, onze opponent in de laatste voorronde een aantal weken geleden. Wij feliciteren De Baronie van harte met het behaalde succes en zien uit naar een mogelijk confrontatie in het volgende seizoen. HSV Groot Woudrichem werd tweede en de kampioen van vorig jaar HSV De Gender eindigde als derde. Meer over deze finale lees je door op deze link te klikken. Let op dat je onderaan in het uitslagendocument op de verschillende tabbladen klikt voor de diverse uitslagen!

 

Vliet (Leidschendam) / 05-09-15 / 14C - NW3 - bewolkt/regen

Rinus: vandaag de 14e competitiewedstrijd van HSW in de Vliet bij Leidschendam, jammer genoeg door uiteenlopende redenen met een sterk gedevalueerd gezelschap van slechts 12 deelnemers. Bij elkaar wordt ruim 25 kilo gevangen en iedereen heeft vis, wat dat betreft een redelijk resultaat. Voor 80% wordt er gevangen met de vaste stok, de Vliet staat daarom bekend, al wordt er uiteraard ook wel gewonnen met de feeder. Daarvoor moet je n.m.m. meer naar achteren op het brede stuk of een hotspot loten tegenover één van de vele zijslootjes. Niettemin viste JanvD afgelopen voorjaar met de feeder naar een ruime overwinning op dit parcours voor het brede gat halverwege! Met deze zege nog in het achterhoofd 'vergeet' hij de vaste hengel en gokt alles op de feeder, nota bene op de kopstek, waar hij nu wat de vangst betreft van een koude kermis thuiskomt. Voor mij blijft nr 12 in de zak zitten, dus mag ik voor de tweede keer deze competitie 'achteraan' plaatsnemen. Wetende dat het in de zone tussen de 8 en 11m bijna 4m diep is pak ik de stok op 9,5m uit waar ik gedurende de wedstrijd redelijk 'in de vis' kan blijven. Overwegend zijn dat voorntjes en bliekjes van 12-15cm, slechts één platje van 3-4 ons meldt zich in het laatste uur. Onder het kantje zijn het hoofdzakelijk baarsjes die de dienst uit maken en een 3-tal (schep)voorns en wat klein grut vang ik met de feeder. Met een kleine 60 stuks kom ik aan 3,2kg hetgeen voldoende blijkt voor een tweetje. De winst gaat naar oer-vaste-stokker Kees op stek 9 die (voor het eerst) iedereen het nakijken geeft en met zijn 'vaste' methode (lange sleep op de bodem) 4kg vis op het droge haalt (proficiat). De wijzer van de weegschaal stopt voor Wil-Jan op 3,1kg waarmee hij 3 punten verdient en - naar later blijkt - stijgt met stip van zes naar twee in het klassement (na vandaag worden de vijf slechtste resultaten in de puntentelling als afvaller verwerkt). Gerard pakt met 2,6kg gewoon weer 4 punten, maar moet desondanks een stapje terug doen in het klassement en staat nu derde. Vermeldenswaard is verder nog de vijfde plaats vandaag voor jongeling Martijn met een keurige 2,5kg. Klik hier voor de uitslag en tussenstand.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) / 05-09-15

Adriaan: vandaag met HSV Zevenhuizen de 13e wedstrijd gevist in de Oude Rijn bij Zwammerdam ( ijsbaan). Met 8 deelnemers slechts 14,7 kilo gevangen, dus een mager resultaat. Er stond een stevige stroming richting Alphen met het nodige drijfvuil. J. Visser won de wedstrijd op kopnummer met 3050 gram. Hij had met de feeder in de midden 2 brasems gevangen en met de vaste stok enkele kleine visjes. Zelf zat ik op nr. 8 net links van de inlaat naar de molen, wat mij deed besluiten om hier de vaste stok in te zetten. Op 11 meter gevist en vanaf het begin gelijk vis op de stek, al waren ze niet zo groot. Na 2 uur vielen de aanbeten weg, dit kwam waarschijnlijk door de mindere stroming. Zo af en toe ving je nog een visje maar dit zette geen zode aan de dijk. Met de feeder ( ongeveer een kwartier )nog geprobeerd aan de overkant met gewoon aas en boilie, maar slechts 1 bliekje weten te vangen. Mijn gewicht van 2810 gram was vandaag goed voor de 2e plaats voor J. v. Zeist die met 1960 gram 3e werd. In de tussenstand zitten we dicht op elkaar, dus in de laatste 2 wedstrijden valt de beslissing. Klik hier voor uitslag en tussenstand.

 

Heimanswetering (Woubrugge) / 02-09-15 / 18C - W4 - bewolkt

Rinus: voor de 14e ouderenwedstrijd van HSW verplaatsen we met volle instemming v/d ploeg het strijdtoneel v/h Aarkanaal naar de Heimanswetering, vanwege de weersomstandigheden. De 15 deelnemers zoeken na de loting hun stekkie op en velen pakken in eerste instantie hun vaste hengel uit, meestal een geducht wapen op dit water. Doch als dit niet zo gesmeerd blijkt te lopen als wel verwacht komen allengs de feeders te voorschijn, ja er wordt zelfs mee gewonnen. Aat vist op nr 3 in de omgeving met gemaal aan overzijde en pakt dit goed aan door met de feeder richting de andere oever te gaan. In de pauze is hij bijkans de enige die twee brasems heeft en daarna komen er zelfs nog vier bij plus nog wat blieken. Die laatste vier platten pakt hij met de boilie, in feite hier ook niet alledaags en brengt daarmee zijn eindgewicht op 7,1kg dat ruim voldoende is voor de winst. Vaste-stokker-bij-uitstek Martin vist op stek 14 een prima 4,6kg bij elkaar en verdient daarmee twee punten. Zelf kom ik op nr 9 te zitten en kan de gang met de stok er niet in krijgen, slechts een 10-tal bliekjes met de pauze. Natuurlijk heb ik ook een feedertje klaar liggen en als blijkt dat deze net vóór de pauze een platte oplevert leg ik daarna de focus volledig op de feeder. Met nog een brasem en wat halfwas exemplaren kom ik uit op 3,8kg en dat is weer goed voor een drietje. Frans leeft zich uit met de korte stok onder het kantje en wordt vierde met 3,1kg. Leo komt er steeds beter in en vangt op de kop 2,3kg en wordt vijfde.

 

Aanvaarkanaal (Driel) / 02-09-15

JanV: zondagmorgen toch maar weer proberen om een visje te vangen en met het oog op de volgende comp.wedstr. gekozen voor het aanvaarkanaal naar de sluizen bij Driel. Omdat ik hier ook nog wel eens met de vaste stok wilde vissen hiervoor gekozen, zacht windje van schuin achter moet wel kunnen. Na nog eens naar de lucht gekeken te hebben voor alle zekerheid toch ook mar een feedertje klaar gemaakt en dat was maar goed ook want na een half uur een knots van een onweersbui met een hoop regen daarbij en dan ga ik niet met de vaste stok vissen. Nadat het droog was geworden toch nog hiermee gevist met als resultaat hele kleine grondels van nog geen 8 cm. maar ook mooie maatvoorns van rond de 20 cm. het ging alleen allemaal heel traag. Op de feeder ging het ook niet makkelijk, ook wel mooie voorns en aan het eind nog wat kleinere brasem. Aan het balletje wilde het dit maal niet lukken, aan de mais maar een vis gevangen en aan de worm geen beet gehad. Over de hele morgen 21 vissen gevangen variërend van 8 cm tot 40 cm met een geschat gewicht van rond de 5 / 6 kilo, het hield niet over deze morgen maar ik ga het toch proberen de volgende wedstrijd met de vaste stok.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 31-08-15 / 25C - ZW3 - half bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 31 augustus waren de senioren weer aan de beurt om een visje te vangen,deze keer was de Amstel te Nieuwveen aan de beurt,Er werd niet al te veel gevangen, vooral na 10 uur werd er niet veel gevangen,maar we hadden goed weer. Er waren 15 vissers die bij elkaar 16.500 gr vis wisten te vangen. De uitslag was:

1.W.Hofstede.2.903.gr.

2.J.van.Ekeren.2.200.gr.

3.F.Brouwer.1.683.gr.

4.H.Maayen.1.523.gr.

5.D.van.Leeuwen.1.351.gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 29-08-15 / 23C - ZO1 - half bewolkt

Rinus: het competitieloze weekend van HSW wordt benut met een onderlinge koppelwedstrijd in de Amsteldrecht. Door ziekte c.q. werk en autopech van onze jonge vrienden zijn helaas een aantal deelnemers afwezig, niettemin is het met 9 koppels - ruim uit elkaar gezet - redelijk volle bak aan het traject bij de nieuwe kwekerij. Op basis van de huidige stand in de zaterdagcompetitie zijn de deelnemers t.b.v. de loting in twee poules ingedeeld, waardoor zo eerlijk mogelijk koppels met een hoge(r) en lage(r) geklasseerde deelnemer worden gevormd. De loting op zich is natuurlijk al 'spannend', want wie komt met wie aan de kant te zitten en hoe gaan we de zaken aanpakken? Afijn, elk koppel krijgt een uur gelegenheid om dat uit te zoeken en een 'strijdplan' te ontvouwen. Om 07.45 uur gaat de fluit en start de 5 uur durende wedstrijd, halverwege een kwartiertje onderbroken voor een versnapering en om wat 'bij te praten'. Hieruit blijkt dat de hotspots op dit traject vandaag niet in goede doen zijn, er wordt zeer matig gevangen en dat geldt trouwens voor het hele concours. Met mate wordt hier en daar een voorn, bliek, baars of wat posjes gevangen. Tot de pauze wordt er slechts één brasem gevangen en die komt op mijn conto. Het toeval wil dat ik Jan van Dam als koppelmaat treft (of hij mij) en dat we op de staartplek komen te zitten. Daar gaat Jan zich bezig houden met de vaste stok en maakt ook een voerplek voor de feeder pal tegen het riet op ca. 60m. Om die reden blijf ik 5-6m uit het riet voor mijn basisvoerplek en drop ook enkele korfjes op korte afstand (20m). Deze laatste stek levert overigens geen enkele beet op, het moet dus (bij mij) van 'ver' komen. Vreemd blijft dan weer wel dat de vis die gevangen wordt bij de meesten met de vaste stok gebeurd, zo ook bij koppelmaat Jan die zijn vis op 11m vangt, de feeder levert hem maar enkele vissen op. Zelf blijf ik mijn feederstek op ca. 55m trouw en onderhoud deze door frequent een korfje te brengen zonder te overvoeren. Of dit vanmorgen de methode is zal natuurlijk de vraag blijven, feit is in elk geval dat ik na de pauze nog 3 platten van formaat en enkele halfwas exemplaren vang. Samen komen we op 11kg uit hetgeen ruim voldoende blijkt voor de winst vandaag. Voordat de prijsuitreiking geschiedt drinken we gezamenlijk nog even een flesje of blikje, waarmee ook deze (vis)dag tot een goed einde komt, met of zonder (fraai) resultaat! De volledige uitslag ziet er als volgt uit:

1. Van Dam/Reichard 11.050 gram op stek 9

2. A.van Leeuwen/Reijm 3.350 gr op stek 8

3. Den Ouden/Van Steenderen 3.060 gr op stek 1

4. Kraan/M. van Leeuwen 1.890 gr op stek 3

5. Van Gemeren/Hunink 1.840 gr op stek 2

6. Bogaard/Bogaard 1.420 gr op stek 4

7. Rijsdam/W. van Leeuwen 1.040 gr op stek 5

8. Pellekoren/Sluyk 920 gr op stek 7

9. Pouwer/v.d. Bosch 0 gr op stek 6

 

Nederrijn (Wageningen) / 28-08-15 / 20C - ZW3 - half bewolkt

JanV: na de vakantie heb ik al weer enkele keren gevist op diverse stekken in de Neder-Rijn zowel in Wageningen , Renkum en Oosterbeek allemaal met een afwisselend vangst. Ook nog een competitiewedstrijd gevist op 9 aug. en deze ook nog gewonnen met maar 5353 gr. het meeste gevangen aan een bolie in 1.5.uur tijd, de rest van het aantal uren was niet best maar dat was bij iedereen zo. De nr. 2 had 3750 gr. en de nr. 3 had 3600 gr. Nog een woensdagavond weg geweest en toen had ik maar twee mooie platen tegen het donker worden aan. Iemand van de camping die met mij mee gegaan was had 10 vissen maar dat waren 6 grondels drie blieken en 1 brasem.Afgelopen zaterdagmorgen dan maar naar de stek in Renkum op de strekdam, stromen doet de Rijn niet op 40 meter met een korf van 40gr. die goed blijft leggen is een ideale situatie op zulk water. Eigenlijk vanaf het begin lekker in de vis, geen grote maar goed beet aan voorn en natuurlijk grondel, dit was na een uur eigenlijk afgelopen en toen toch maar weer proberen op een balletje van 10mm met aardbeiensmaak. het duurde nog geen minuut of de top werd mooi met stotende rukken krom getrokken. In de drie uur dat ik daarna nog gevist heb is dit nog 30 keer voorgevallen en daartussen was nog een periode van geen vis omdat er een cruiseboot met een flinke gang langst kwam die de hele voerplek op zijn kop zette omdat hij er precies overheen voer maar de vis kwam toch weer terug. Alles bij elkaar schat ik het gewicht van deze morgen rond de 30 kilo wat voor mij alweer een tijd geleden was dat ik dit gevangen had.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 26-08-15 / 23C - Z4 - half bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 26 augustus was de laatste wedstrijd van en voor de Vaste Stok vissers competitie,deze werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen. Er stond een stevige zijwind maar het was droog. Er werd ook een aardig visje gevangen n.l ruim 27 kg en dat door 10 vissers.De uitslag was:

1.H.Hoogervorst.6.385.gr.

2.J.van.Ekeren.4.475.gr.

3.S.Pieterse.4.344.gr.

4.A.Hulscher.3.596.gr.

5.J.A.Lindhout.3.341.gr.

 

Gouwekanaal/Amsteldrecht / 26-08-15

Rinus: gisterenmiddag een paar uurtjes met de vaste stok aan het Gouwekanaal gevist nabij de sluis. Omdat het hier vrij breed is heb je minder last van de scheepsvaart, zelfs de passerende containerschepen doen hier rustig aan omdat ze net uit de sluis komen of deze langzaam benaderen. Op 11m enkele balletjes gecupt en de stek frequent onderhouden met casters en pinkies. Toch was het in het begin uiterst moeilijk een visje te vangen, maar in de laatste twee uurtjes ging het vlotter en stonden uiteindelijk 40 stuks op de teller, hoofdzakelijk bliekjes en slechts één platte.

Vandaag bij Aat gezeten aan de Amsteldrecht halverwege het traject. Met de vaste stok gevist op 10m en ook hier overwegend bliek(jes), enkele maatvoorns en veel baars, tegen het einde nog één brasem gevangen. Daarnaast de feeder constant ingezet op 3/4 en afwisselend beaasd met maden, worm of boilie. Verspreid over de vissessie leverde dit 8 platten op.

 

Amstel (Nes) / 26-08-15

Erik: Hierbij als nog de uitslag van onze jaarlijkse nachtkoppel wedstrijd V.V.N.N. (voorheen HSV Vitoge). Van zaterdag de 22e vanaf 16:00 t/m zondag de 23e tot 6:30 hielden we weer onze jaarlijkse nachtkoppelwedstrijd in de Amstel nabij Nes aan de Amstel. Dit jaar hadden we weer 7 koppels die de strijd met elkaar aan wilden gaan. Na het loten (wat wederom de onvermijdelijke reacties gaf welk steknummer de te verwachten vangsten zou opleveren...... kop en staart waren dit jaar ook weer zeer belangrijk) werden de stekken opgezocht en konden we beginnen met het opbouwen van de benodigde spulletjes. Om 16:00 klonk het startsignaal en vlogen de diverse korven naar de gekozen afstanden. Zelf had ik gekozen voor een stek op 20 meter (vanwege het te verwachten drukke vaarverkeer I.v.m. SAIL.......) en een stek zo'n 10 meter uit de overzijde. De eerstse uren was het bij de meeste koppels stil en alleen maar een zaak van op tijd je korf binnen halen om je lijn niet te laten afvaren door de vele bootjes en verder alleen maar het onderhouden van de stekken. Bij de meeste koppels kwam de beet er vanaf het donkerder worden een beetje in en werden er regelmatig knappe brasems binnen gehaald. Gedurende de nacht was het bij de meeste een tijdje regelmatig raak met mooie grote vis, zeker tussen 2:00 en 3:30, waarna het bij iedereen ineens stil viel. Qua weer hebben we het dit jaar getroffen. Overdag temperaturen van zo'n 25C en 'snachts zo'n 16C. En geen regen of stevige wind, dus heerlijk visweer. Om 6:30 was de wedstrijd afgelopen en kon het wegen beginnen. De top 3 was als volgt ; 1e Ed en Luc Beijeman 119 kilo

2e Dennis de Jong en Mark van Klaveren 68,5 kilo

3e Siem Pieterse en Kees van Dam 62,3 kilo

Opvallend dus weer dat de nummers 1 en 2 staart en kop stekken waren.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 24-08-15 / 21C - ZO4 - half bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 24 augustus was er weer een wedstrijd van en voor de senioren. Deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Het was goed weer,voordewind en droog,er waren 15 vissers die bij elkaar bijna 31.kg wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.H.Hoogervorst.6.663.gr.

2.P.C.Verkerk.3.296.gr.

3.J.A.Lindhout.3.000.gr.

4.G.Leer.2.558.gr.

5.K.Verlaan.2.502.gr.

 

Oude Rijn (Koudekerk) / 24-08-15

Bert: 23-08-2015 Bij mooi weer met een zuidoostenwind kracht 4 de vijfde vrije hengel in de oude Rijn parcours Zwaantje ( Alphen-Koudekerk ) nummer 1 achter de bosjes en zowaar onze vaste loter voor de kop en het staartnummer haalde mij uit de pot. Achteraf had ik hem liever niet gehad want de vangst was kort gezegd belabberd. Met 13 man slechts 11870 gram vis en de meesten van ons hadden die na een uur al binnen. Daarna werd er mondjesmaat hier en daar een verdwaalde gevangen maar bij de meesten was het wachten op het eindsignaal. Op maar naar de volgende wedstrijd die bijna niet slechter kan verlopen. Klik hier voor de uitslag en tussenstand.

 

't Mun (Appeltern) / 24-08-15

Ron: afgelopen weekend heb ik samen met Koos van Herk meegedaan aan de Witvis Totaal Carp Classic nacht koppelwedstrijd 2015. We zaten in vijver 7 op een plek met potentie. Het werd een moeilijke visserij waarbij veel wisselen van tactiek centraal stond. Ik begon met de vaste stok en Koos met de feeder. Halverwege de wedstrijd ben ik ook overgestapt naar de feeder omdat de vaste stok volledig stilviel. We vingen de gehele wedstrijd regelmatig vis maar hard ging het niet. ’s Morgens werd er gewogen en toen ze bij ons kwamen was 95 kg hoog. We hadden niet gedacht daarbij in de buurt te komen maar met 96.5 kg gingen we erover heen en werden de we winnaar op vijver 7 en tevens winnaar overall.

 

Oude Rijn (Koudekerk) / 22-08-15 / 24C - ZO3 - half bewolkt

Rinus: vandaag met HSW de 13e competitiewedstrijd gevist tussen Koudekerk en Alphen. Midweeks hier een keer wezen 'oefenen' met de vaste stok en kwam toen in vier uurtjes tot 55 visjes die bij elkaar naar schatting 3 kilo wogen. Is dat vandaag genoeg voor de overwinning vraag ik me af, waarschijnlijk niet. Daarom pak ik op steknr 9 de feeder uit op zo'n 5-7m uit de overzijde en een licht feedertje kortbij op 15m, deze afstand is hier dikwijls goed voor enkele blieken en soms een platte. Zet tevens een 4m stokje in 'voor de baars' onder de kant. Maar al mijn goede bedoelingen ten spijt, ik kom niet verder dan zo'n 25 stuks (meest grondels, een enkele bliek, wat voorn en baars) bij elkaar een kilo vis en goed voor 7 punten. Hieruit blijkt natuurlijk al dat de vangsten niet denderend zijn, want met 17 man komen we gezamenlijk slechts aan 21kg waarvan meer dan de helft al op rekening komt van de eerste drie. Winnaar wordt nieuwkomer Siem die met 5,7kg voor het eerst in deze competitie van zich laat horen. Naar verluid heeft hij op stek 15 binnen een half uur al twee platten in het net - later blijkt zowat de enige van het hele concours - en vangt en passant nog wat mooie blieken, proficiat. Zijn enige visafstand vanmorgen met de feeder is 10m uit de overzijde. Goede tweede wordt Wil-Jan die op staartnr 17 een 3,4kg bij elkaar vangt, terwijl Frans op nr 3 zijn derde plaats veilig stelt met 2,3kg, beide overwegend met kleine(re) vis. Heel magertjes dus allemaal, in elk geval heeft wel iedereen vis ter weging aangeboden.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) / 22-08-15

Erik: met HSV Moordrecht hebben we vandaag ook in de Oude Rijn gevist bij de IJsbaan en voor ons werd het ook een moeilijke wedstrijd. Opvallend was het te heldere water, in combinatie met het zonnige weer, maar ik had rechts voor mij een veldje plompenblad. Gestart recht voor me, waar ik al snel een stuk of 10 voorns ving, maar dat ebde ook al snel weg. Vervolgens het veldje plompen opgezocht, waar ik al snel in de baarzen kwam. Soms mooiere exemplaren erbij, maar ook de nodige lossers, waaronder enkele (1 zeker) echt grote. Links van me zat John van Uunen die nipt de overwinning pakte met 3.460 gram op de feeder. Geen echte platten, maar wel de nodige mooie blieken erbij. Hij bleef Koos van Herk en Jan v.d. Schee voor die resp. 3.360 en 3.100 gram hadden. Bij mij waren de baarzen helaas niet groot genoeg en moest ik met 2.660 gram genoegen nemen met de 4de plaats. Achteraf toch gewoon meer aandacht aan de feeder moeten geven, maar ik hoopte dat de baarzen visserij mij net wat meer geluk en succes zou geven. Niet getreurd, volgende keer beter.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 22-08-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 19.augustus was de laatste wedstrijd van en voor de Wincle Pickers dit jaar werd afgesloten in de Amstel te Nieuwveen.Er waren 13 vissers die bij elkaar 32.700.gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.S.Pieterse.10.678.gr.

2.K.Verlaan.6.308.gr.

3.A.Hulscher.3.842.gr.

4.W.van.Rijn.2.801.gr.

5.J.A.Lindhout.2.005.gr.

Zaterdagmorgen 23 augustus was bij de IJsbaan in het Aarkanaal te Ter Aar weer een wedstrijd van en voor de Zaterdag competitie. Er werd een totaal van 13.630.gr vis gevangen en dat door 12 vissers. De uitslag hiervan was:

1.J.A.Lindhout.3.842.gr.

2.N.Verhoef.3.392.gr.

3.L.van.de.Laan.1.938.gr.

4.B.Wassing.1.236.gr.

5.F.Brouwer.913.gr.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) / 19-08-15 / 20C - Z3 - half bewolkt

Rinus: vandaag de 13e ouderenwedstrijd van HSW op het traject ijsbaan/futenbos waar we met 13 deelnemers (nog steeds vakantietijd) ons stekkie zoeken, vijf links en acht rechts van het brugje. Met z'n dertienen halen we 27,6kg binnen, dus om van een goeie vangst te spreken....? Niettemin vangen we allemaal een visje - aanvankelijk met de vaste stok - en in die zin is dat niet verkeerd, maar op dit traject zijn de verwachtingen dikwijls hoger gespannen. Voor mij wordt nummer 5 uit de zak gehaald en dat is links van het brugje, volgens 'de kenners' een gouden stek maar daar is tot aan de pauze niets van te merken. Met een 10-tal visjes, voorntjes en blieken gevangen zowel met de feeder als vaste stok, zet dat nog niet echt zoden aan de dijk. In de pauze melden zich 2-3 deelnemers met een brasem, voor de rest is het sprokkelen voor een vis(je). Maar het tweede deel biedt hopelijk meer perspectief en daar gaan we dan maar voor. Doch niet iedereen zal dit als zodanig ervaren, bij enkelen blijft de vangtst helaas beperkt tot enkele vissen. Toch wordt zo links en rechts nog een dikke platte gevangen waarmee het eindgewicht ineens uitzicht biedt op een hoge(re) klassering. Hoewel ik de vaste stok blijf proberen (levert slechts enkele baarzen op) oefen ik geduld uit en leg de laatste anderhalf uur meer nadruk op mijn feederplek, zo'n 10m uit de (kale) overzijde. Dit levert vier platten op en een handjevol (schep)blieken, waardoor de eindscore van 5,7kg voldoende is voor de winst. Aat vangt 'op de staart' 3,9kg en wordt tweede, terwijl mijn linkerbuur Gerard derde wordt met 3,3kg.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 18-08-15 / 18C - ZW3 - bewolkt/regen

Bert: Amstel Drecht brede stuk / 16-08-15 / N3 / 18C: met Alphen de vierde vaste stok wedstrijd van deze competitie gevist. Met de wind tegen en tijdens het opbouwen een beetje regen was het redelijk te doen vandaag. 14 deelnemers wisten ruim 48 kg vis ter weging aan te bieden waarbij Ben de Graaf vissend op de staart 9750 gram voor zijn rekening nam ruim voldoende om de eerste plaats van deze dag te pakken en hij steeg daarmee naar de top 3 algemeen. Zelf kwam ik uit op plaats 3 vissend op 11 meter kon ik regelmatig vis vangen. Alleen de grotere exemplaren waren mogelijk niet bij mij in de buurt. De meeste vis wist ik aan de casters te vangen.

 

NH Kanaal (Spijkerboor) / 18-08-15

Theo: zondag 16 aug. viste hsv de vrije visser uit noordwijk z,n zevende competitiewedstrijd. Met een klinkende overwinning zorgde ben v d ark ER voor dat , met nog twee wedstrijden te gaan , de spanning wel heel groot is, ook omdat de meeuw de laatste wedstrijd moet missen i.v.m een operatie aan zijn hand ! twee afzeggers vandaag dus met vijf man naar het n-h-kanaal. Een Klein koppeltje helaas maar het zij zo. Vandaag was de vis volop aanwezig maar iedereen had veel last van missers hoe mooi de aanbeten ook waren. In vak a ging de strijd tussen gert-Jan[kop] en de tamme[staart]. De eerste uren ging het dacht ik gelijk op.

Uiteindelijk besliste de tamme in de laatste drie kwartier deze strijd. Met een bolie op de hair pakte hij vier mooie Platte en kwam op een gewicht van 8750 gram , terwijl gert-Jan blef steken op 4400 gram. In vak b pakte ben de dagwinst met 22300 gram . Na een uur had hij nog geen vissie terwijl de meeuw ER al tien had. De meeuw viel echter helemaal stil ?en ben , op zo,n 15 meter , ging helemaal Los!!. De meeuw pakte met 10850 gram nog wel een twee in z,n vak al zat de wandelaar ER met 9000 gram wel heel dicht bij. Met vijf man kwamen we tot een gewicht van 55300 gram en dat is niet verkeerd dacht ik zo. De eerstvolgende wedstrijd is zondag 6 September opnieuw naar het N-H Kanaal . De vertrektijd bij beuk staat in het progammablaadje verkeerd. Dat moet zijn 05.45 uur. De uitslag:

1 vak a gert-Jan verkerk 4400 gram 2 pnt [ kop ]

2 vak b ben v d ark 22300 gram 1 pnt

3 vak b theo meeuwenoord 10850 gram 2 pnt

4 vak b cees v rhijn 9000 gram 3 pnt

5 vak a jaap smit 8750 gram 1 pnt [ staart

Koos v d ark na 4 pnt

Arie schouten na 4 pnt

Totaal 55300 gram

Stand na 7 wedstrijden. Min slechtste wedstrijd

1 theo meeuwenoord 9 pnt 84550 gram 7 pnt

2 ben v d ark 12 pnt 75550 gram 8 pnt

3 jaap smit 14 pnt 41350 gram 10 pnt

4 cees v rhijn 16 pnt 38100 gram 13 pnt

5 koos v d ark 19 pnt 35800 gram 15 pnt

6 arie schouten 21 pnt 20950 gram 17 pnt

7 gert-Jan verkerk 23 pnt 19100 gram 19 pnt

Totaal 315400 gram

Grootste dagresultaat ben v d ark 22300 gram

Grootste vis theo meeuwenoord 59 cm.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) / 17-08-15 / 15C - NW3 - regen

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 17 augustus waren de senioren weer aan de beurt om een visje te vangen, deze keer was de Rijn te Zwammerdam aan de beurt. Er werd ook niet al te veel gevangen met de regen, n.l. maar 14.817 gr en dat door 15 vissers. De uitslag was als volgt:

1.F.Brouwer.2.817.gr.

2.G.Leer.2.189.gr.

3.J.A.Lindhout.1.858.gr

4.W.van.Rijn.1.732.gr.

5.S.Pieterse.1.408.gr.

 

Voornsekanaal (Hellevoetsluis) / 17-08-15

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 13de comp.wedstrijd gevist in het Voornse Kanaal (eerste stuk, nabij hoogspanningsmast). Over de vangsten kan ik kort zijn, het was uien. Er werd nauwelijks een brasem gevangen en de kleine vis was ook al moeilijk aan de schubben te komen. Ik startte nog wel hoopvol. Als snel 8 voorntjes met een kort stokkie, maar daarna al snel de 1ste grondel, waarvan ik er zeker nog een stuk of 25/30 gevangen heb (en geen voorntje meer gezien!). Met enkele baarzen kwam ik tot 980 gr. Tussendoor het wel enkele keren met de feeder geprobeerd (midden), maar zonder teken van leven. Het heldere water, gaf me ook geen vertrouwen om naar het einde v.d. wedstrijd hier meer energie/tijd in te steken. Tegen het einde van de wedstrijd werden er rechts van me toch nog enkele platten gevangen. Michel van Bergen op staart ving er het laatste half uur nog 2 en met ruim 2.600 gram, won hij. Ik had een 4tje vandaag en heb hiermee mijn enige echte afschrijver (13 punten) hiermee weggepoetst. Volgende week naar de Oude Rijn bij de IJsbaan. Hoop dan weer normaal te kunnen vissen of andere visjes dan grondels!

Gisteren nog in de Vlaardingse Vaart geweest om de 2de dag van de 2-daagse vaste stok te bekijken. Was een mooie strijd tussen een aantal vaste stok cracks. Er werd zeer wisselend gevangen, maar was een mooie en hoogwaardige strijd die werd geleverd.

 

Rotte (Zevenhuizen) / 17-08-15

Adriaan: zaterdag hebben wij met HSV Zevenhuizen onze 12e wedstrijd gevist in de Rotte bij het Balkengat, waar ze alle paaltjes uit het water hebben verwijderd. Met 7 deelnemers werd er ruim 22 kilo gevangen. Diegene die vandaag voor de vaste stok kozen hadden de juiste keuze gemaakt. Vandaag was ik de winnaar met 5,7 kilo gevangen op de grote steiger op 10 meter. Er werd vanaf het begin kleine vis gevangen met zo af een toe een halfwas brasem. Het vangen ging met horten en stoten vandaag, zo ving je er een paar en dan was het weer eventjes stil. De laatste 20 minuten heeft mij de overwinning opgeleverd, toen ving ik 1 brasem en 3 halfwas brasems achter elkaar in 10 minuten tijd. Alles gevangen met 2 grote maden, een combi van caster/made lieten ze met rust. Met de feeder op 35 meter eventjes gevist, 1 mooie beet gemist en verder erg rustig. J. de Zwart werd nr.2 met de feeder op staartnummer met 3,9 kilo voor zijn broer L. de Zwart met 3,6 kilo ( vaste stok). Zoals je ziet is er weer veel kleine vis te vangen in de Rotte.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 15-08-15 / 18C - W3 - bewolkt

Rinus: voor de 12e competitiewedstrijd van HSW gaan we met 14 man naar het gedeelte bij de nieuwe kwekerij. Met het wisselvallige weer van de laatste dagen en de lagere temperaturen in het vooruitzicht is het altijd maar de vraag 'of de brasem het gaat doen'? M.a.w. gokken we op de feeder waarmee hier dikwijls goede resultaten zijn te behalen of gaan we voor de vaste stok die op zeker wat bliek(jes) zal opleveren, maar gebeurt dat een wedstrijd lang? De vaste stokkers hebben geen ongelijk maar moeten het toch afleggen tegen de feederaars, al zijn de verschillen klein. Nog een punt van overweging is, gaan we met de feeder de overkant 'bezoeken' of blijven we dichterbij. Ron neemt wat dat betreft de juiste beslissing zal achteraf blijken, want vissende op nr 13 heeft hij tegen de rietkraag aan overzijde na een uur slechts één baars. Resoluut 'verhuist' hij naar de 20m-lijn en vist hier de wedstrijd uit met een prima 7.7kg als uiteindelijk resultaat dat ruim voldoende blijkt voor de winst. Zijn motto vandaag was: voeren met wormen en vissen met maden! Zelf kom ik op nr 3 te zitten op een plek zeg maar met 'potentie voor de feeder' en daar ga ik voor. Maak een voerplek op enkele meters van het riet en ééntje op 5m daar vanaf. Dichtbij de oever is het vuil en dat weten we, dus hier laat ik de korf steevast liggen, op de andere plek (ook niet brandschoon) kan geschoven worden maar deze levert geen enkele vis op. De eerste helft van de wedstrijd levert me één brasem op en dat geeft me gek genoeg voldoende vertrouwen om op dezelfde voet door te gaan. Het laatste uur komt er gelukkig wat leven op de verre stek hetgeen naast enkele 'missers' toch nog drie platten en een paar ruisers opleveren, met wormen of een boilie als aas. Bij elkaar 3,7kg en dat is goed voor een tweetje. Gerard op nr 4 vist eerst met de stok maar gaat later over op de feeder en komt met 2,7kg op plaats drie. Martin zit met 2,5kg als eerste vaste stokker daar vlak achter. Met een gezamenlijke 29,4kg is het uiteindelijk toch een tegenvallende vangst.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 12-08-15 / 21C - NW4 - bewolkt

Rinus: vandaag mijn zinnen gezet op een paar uur vissen met de vate stok, ga daarvoor naar het smallere gedeelte tussen de nieuwe kwekerij en het z.g. brede stuk. Wat niet voorzien was is de opstekende harde wind die dwars over het water gaat staan, secuur vissen is er dus niet bij. Aanvankelijk wil de vis wel bijten maar na een 15-tal bliek(jes) wordt het minder met de beet en eindig ik uiteindelijk op zo'n 30 stuks, meest bliek, enkele dikke baarzen en één mooie brasem. Gelukkig heb ik ook de feeder uitleggen op enkele meters uit de overzijde en hiermee is meer te beleven, qua gewicht althans. Met diverse aassoorten kom ik aan nog eens 13-14 platten (groot en klein), voornamelijk met de hair gevangen en een enkele aan de lange lijn met daaraan wormen en/of maden.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 12-08-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdag middag 12 augustus was er weer een wedstrijd van en voor de Vaste Stok vissers.Deze wedstrijd werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen. Er werd aardig wat gevangen met een stevige zijwind. Er waren 12 vissers die bij elkaar 31.267 gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.J.van.Ekeren.6.235.gr.

2.H.Hoogervorst.4.970.gr.

3.S.Pieterse.3.912.gr.

4.P.C.Verkerk.3.405.gr.

5.F.Brouwer.2.903.gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 12-08-15

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 12de comp.wedstrijd gevist in de Amsteldrecht (vooraan). Zelf zat ik op nr. 4 en ben gestart met de feeder een meter of 6 uit de overkant. Eerste inworp meteen een mooie zeelt, gevolgd door een mooie ruisvoorn. Daarna werd het rustig en overgestapt op de vaste hengel, die de nodige kleinere vis opleverde. Verdere tussentijdse pogingen met de feeder waren vruchteloos. Er werd zo wie zo weinig brasem gevangen. Daarom naar het einde toe vaker met de vaste hengel gevist en met 3.900 gram een 3tje. Op kantnr. 1 had Kees v.d. Heuvel een mooi eindschot met een feeder in de midden. Met een paar dikke platten leverde hem dat de winst op: ruim 5,5 kg. A.s. zaterdag vissen we in het Voornse Kanaal. Nieuwe ervaring, zo midden in de zomer.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 11-08-15 / 23C - ZW3 - bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 10 augustus waren de senioren aan de beurt om een visje te vangen,deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Er waren 13 vissers die bij elkaar 24.407 gr. vis wisten te vangen. Het was wederom goed weer en weinig wind. De uitslag was als volgt:

1.S.Pieterse.5.391.gr.

2.J.A.Lindhout.4.538.gr.

3.H.Hoogervorst.3.069.gr.

4.J.P.Meyer.1.833.gr.

5.W.den.Houdijker.1.613.gr.

 

Rotte (Zevenhuizen) / 10-08-15 / 24C - W3 - half bewolkt

Adriaan: zaterdag hebben wij met HSV Zevenhuizen eindelijk de 9e wedstrijd gevist in de Rotte bij de Molens, nadat deze 2 keer was afgelast door weersomstandigheden ( hitte en storm). Met 8 deelnemers is er 23 kilo gevangen. Er werd hoofdzakelijk kleine vis gevangen met hier en daar een brasem. John won de wedstrijd op staart met ruim 6 kilo, 3 brasems en wat kleine blieken. Peter werd 2e met bijna 5 kilo gevangen met de stok en feeder en Jacques werd 3e met 4,2 kilo ( beide hadden er 1 brasem bij). Zelf werd ik 4e met 3,4 kilo aan kleine vis, gevangen met de vaste stok op 10 meter. Vanaf het begin direct vis op de stek al was deze niet echt groot ( 10 – 15 cm). Na half wedstrijd kwam er een mooi trekje in het water richting snelweg, met een sleepje van 5-10 cm kon ik de beet er inhouden. Helaas heb ik 2 grote vissen verspeeld, waarschijnlijk te kleine haak ( nr.16). Alles gevangen met 2 grote made of made/caster. Ik heb met de feeder misschien een kwartier gevist op 30 meter, maar verder dan een klein bliekje kwam ik niet. De vaste stok was vandaag zeker in het voordeel t.o.v. de feeder.

 

NH-Kanaal (Spijkerboor) / 10-08-15

Bert: 08-08-2015 6 uurs in Noord Holland met HSV Alphen, wind N W 3 temp 24 gr. Vandaag een 6 uurs in Noord Holland viswater het N H kanaal bij Spijkerboor. 13 deelnemers die het vandaag bijzonder troffen zowel het weer als de vis werkten goed mee. Om kwart voor zeven de aftrap en toen om kwart voor een de balans werd opgemaakt was er door onze deelnemers ondanks twee nullen ruim 134 kg vis gevangen te zijn een leuk gemiddelde. De uitslag:

1e Gerard Groen 25000 gr

2e Arie v d Laken 23910 gr

3e Henk Groen 18500 gr

4e Cor Hofstede 12950 gr

5e Erick de Kruijf 12400 gr

 

Aarkanaal (Nieuwveen) / 10-08-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Zaterdagmorgen 8 augustus was er weer een wedstrijd van de zaterdag competitie, deze werd gehouden aan de Tolhuiskade te Nieuwveen. Er werd totaal door 17 vissers 16.346 gr vis gevangen,met zijwind en goed weer. De uitslag was als volgt:

1.J.A.Lindhout.3.184.gr.

2.D.van.Leeuwen.2.667.gr.

3.H.van.Amsterdam.2.446.gr.

4.W.Hofstede.1.481.gr.

5.N.Verhoef.1.258.gr.

Visclub De Braem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 5 augustus was er weer een wedstrijd van en voor de Wincle Pickers,deze wedstrijd werd gehouden in de Rijn te Zwammerdam. Er werd 19.092 gr vis gevangen en dat door 12 vissers. Het was lekker en goed weer om aan het waterkantje te vissen. De uitslag was als volgt:

1.S.Pieterse.7.701.gr.

2.G.Leer.4.791.gr.

3.K.van.de.Laan.2.798.gr.

4.J.A.Lindhout.1.376.gr.

5.A.van.Beek.1.009.gr.

 

Amstel (Oudekerk) / 05-08-15 / 22C - W3 - half bewolkt

Rinus: van dinsdag op woensdag samen met Willem en Piet als team mee gevist in de 18-uurs van John Kooij in de Amstel op het bekende parcours nabij Oudekerk. Ten opzichte van vorig jaar is de belangstelling gegroeid en niet minder dan 21 teams (van 3 man waarvan er 2 vissen) melden zich op de parkeerplaats aan het water. Er wordt gevist in 3 vakjes van 7 en in 2 sessies. Naast de 6 eindprijzen zijn er per vak per sessie nog 3 prijzen te verdienen. Als de loting is geschied en iedereen te horen krijgt waar men zich aan moet houden, gaan de 63 deelnemers op zoek naar hun visstek (hotspot of niet) die evenals vorig jaar weer lekker ruim uit elkaar staan. Waar we ook mee te maken krijgen net als vorig jaar...... kun je verder lezen door hier te klikken.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 05-08-15

Rinus: vandaag dus ook de 12e ouderenwedstrijd van HSW aan de Amsteldrecht op het 'brede stuk', zelf niet aanwezig vanwege 18-uurs John Kooij. Met 14 man werd ruim 54 kilo gevangen hetgeen qua gewicht een redelijke vangst is. Gewonnen werd er door Rob J die met zijn vertrouwde feeder/hair/maïs combinatie en 11,1kg iedereen de baas bleef. Eveneens goede vangsten waren er voor Arie met 9,4kg en Gerard met 8,3kg.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 05-08-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 3 augustus waren de senioren aan de beurt om een visje te vangen, deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Het was deze keer goed weer en voordewind,er werd een aardig visje gevangen n.l 28.285.gr. en dat door 16 vissers. De uitslag was als volgt:

1.W.den.Houdijker.3.842.gr.

2.F.Brouwer.2.663.gr.

3.S.Pieterse.2.436.gr.

4.P.C.Verkerk.2.175.gr.

5.W.Hofstede.2.122.gr.

 

Ringvaart (Lijnde) / 05-08-15

Erik:zondag de 4e vrije hengel HSV Alphen Ringvaart wind Z W 2 en een warme zon. Vandaag konden we aan de bak bij Rutte in de Ringvaart bij stralend zomerweer en heel veel landende vliegtuigen. Het was goed te merken dat het druk was op schiphol in deze vakantietijd. Bij het uitzetten hadden Ben en ik al gemerkt dat de vis behoorlijk actief was ze lieten zich met regelmaat aan de oppervlakte zien. Dat dit geen garantie is voor een goede vangst mag algemeen bekent zijn, maar het is wel prettig om te weten dat er vis is. Zelf had ik gegokt op de vaste stok op 11.5 meter en de feeder op driekwart dit in verband met de aanwezige steenstort tegen de overkant. Na het aanvoeren van de vaste stok en paar korfjes geleegd op de feederplek en daar begonnen met vissen. Eerste haal was direct een verse tak met bladen wat waarschijnlijk een overblijfsel was van de zomerstorm opnieuw proberen en na enige wilde rukken op de top en mis slaan een volgende tak nu beduidend groter. Overgegaan op de vaste stok wat direct vis op leverde weliswaar klein maar wel regelmatig. Zo nu en dan nog een poging gewaagd met de feeder maar dat leverde nauwelijks resultaat dus de concentratie maar verlegd naar de vaste stok na verloop van tijd begonnen de voorns zich te roeren en waren ze goed te vangen met casters of kleine maden. het uiteindelijke resultaat een vierde plaats. De winnaar vandaag Joop Zuidam zat evenals de nummer twee gewoon in het rijtje waarbij de eerstgenoemde nog een paar bonusvissen wist te verschalken. Arie v d Laken had nog een bijzondere vis gevangen nl een roofblij deze hebben we bij onze wedstrijden nog niet eerder gezien. Met 13 deelnemers totaal 38600 gram gevangen. Klik hier voor uitslag en tussenstand.

 

NH Kanaal (Spijkerboor) / 05-08-15

Theo: zondag 2 aug. Viste hsv de vrije visser noordwijk een koppelwedstrijd in het noord-hollandskanaal. Deze wedstrijd vissen we jaarlijks ter nagedachtenis aan onze overleden visvrienden van de afgelopen jaren. Daarom Dan ook de naam memoriaal-bokaal. Voorheen gebeurde dat tijdens een bootjeswedstrijd. Maar ja we worden allemaal een dagje ouder en Dan is het toch prettiger om van de vaste Kant te vissen. Vandaag dus het n-h-kanaal via spijkerboor voorbij de klotsbak. Een mooi stuk viswater waar we precies een jaar geleden met vier koppels 157540 gram vis vingen. Vandaag was het helaas een heel ander verhaal. Met vijf koppels kwamen we niet verder Dan 40650 gram. Met het weer hebben we het wel goed getroffen. Misschien wel iets te warm. Geen stroompje in het water en geen vis die lag te azen. (deze omslag van het weer had zeker te maken met de vangsten !!) De eerste sessie viste we van 08.00 uur tot 11.30 uur. M,n maat nick naar de overkant en ik op zo,n 15 meter wat ook veel andere koppels ook deden en zelfs 2 met de vaste stok . Helaas helaas wat wij ook probeerde,wat kleine vis en geen brasem te bekennen bij ons . Om 11.30 uur had gert-Jan de hema worsten klaar en konden we genieten van een broodje worst met de nodige frisdrank. Natuurlijk bijgepraat over de [slechte] vangsten en om 12.00 uur begonnen we aan sessie twee tot 14.30 uur. Daar kwam eindelijk het eindsignaal van een Lange visdag.

Sommige kregen na de pauze zelfs helemaal geen beet meer !! en Er waren en wel die nog wel wat konden vangen zelfs met de vaste stok . Na het wegen kon de prijsuitrijking beginnen. Jan en zoon Maurice vink bleken met 15200 gram de winnaar van deze dag. Proficiat. Theo en Cees volgde op plek 2 met na de pauze zo,n 6 platte van Theo met de vaste stok !!. Derde op de kop werden Mart en Ed waar Ed zelfs een tukkie heeft gedaan zegt hij aan de waterkant zo slecht was het !Op de 4e plek dus Ik en Nick en op plek 5 Gert-Jan en Arie vissend met de feeder en stok waarbij Arie alleen maar wat kleine vis ving en Gert-jan nog wel 2 platte !We hadden weer bonnen bij Sam teunissen vandaan en ook dit jaar deed Sam ER weer een extra bedrag bij. Bedankt hiervoor Sam. Gert-Jan bedankt voor het opwarmen van de worsten en Theo mag ik ook niet vergeten natuurlijk. Hij regelde de bonnen,worsten en frisdrank. Klasse zwaag. De uitslag:

Stek 1 mart de ridder - Ed v d berg 9000 gram

2 jaap smit - nick schreurs 2500 gram

3 arie schouten - gert-Jan verkerk 2250 gram

4 cees v rhijn - theo meeuwenoord 11700 gram

5 Jan vink - Maurice vink 15200 gram

Totaal 40650 gram

 

Oude Rijn (Zwammerdam) / 03-08-15 / 25C - ZW2 - zonnig

Erik: afgelopen zaterdag (na de vakantie) meteen maar weer meegedaan met de 11de comp.wedstrijd van HSV Moordrecht tussen Bodegraven en Zwammerdam.

Ik zat op het 3de nummer voorbij de laatste woonboot en begon met de vaste hengel dat in het begin de nodige kleinere vis opleverde, maar na een uurtje werd het al minder. Daarom even met overgestapt naar de feeder waar ik snel een dikke vis aansloeg, waarvan ik het vermoeden kreeg dat het een zeelt was. Het zal altijd een vermoeden blijven, want vlak voor de kant schoot hij los, maar dik zeelslijm op mijn lijn versterkte mijn vermoeden wel. Daarna werd het al snel minder met de vaste hengel en ook de feeder leverde niet veel meer op, naast een paar baarzen en een enkele ruisvoorn. Een beetje pech dus en met 1.680 gram deed ik niet echt mee met een 6de plaats. Koos deed het op nr. 1 een stuk beter met bijna 3 kg en won het potje.

 

Oude Rijn (Zwammerdam) / 01-08-15 / 22C - ZW2 - half bewolkt

Rinus: vandaag weer eens naar het futenbos op het brede stuk, de z.g. draaikom, maar het is bouwvak dus geen zandschuiten aanwezig. Rob is al aan de gang met de feeder op ca. 20m, hetgeen tot dan toe slechts wat blieken en een platte oplevert. Later schakelt hij over op de vaste stok die in elk geval meer aktie oplevert en naast bliek ook wat voorn oplevert. Zelf pak ik de feeder uit op ca. 55m zo'n 10m uit de overzijde en probeer deze stek in eerste instantie uit met maïs of boilie op de hair. Het eerste uur is nog geen beweging te zien in de top, dus probeer ik het ook op de 20m lijn en krijg hier vrij vlot bliek(jes) op het voer. Als de beet een aantal momenten minder wordt bijt er warempel een (schep)bliek toe en even later een brasem. Vijf andere platten (en platjes) vang ik op de verre afstand in de laatste twee uren zowel op de hair als met de lange onderlijn waarop meestentijds een piertje zit, wat dat betreft weinig verandert sinds de laatste keer hier. De vangsten zijn niet meer zoals in de periode april-juni, maar met zo'n 35 stuks op de teller niet echt ontevreden, het is alleen lang wachten op het gewenste resultaat.

 

Heimanswetering (Woubrugge) / 01-08-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 29 juli waren de vaste stok vissers aan de beurt om een visje te vangen. Er werd deze keer gevist in de Heijmans wetering te Woubrugge.Er stond een stevige wind maar we zaten er voor met enkele buien.Er werd ook niet veel gevangen n.l maar 10.706 gr en dat door 11 vissers. De uitslag was als volgt:

1.S.Pieterse.2.647.gr.

2.J.van.Ekeren.1.804.gr.

3.P.C.Verkerk.1.609.gr.

4.J.A.Lindhout.951.gr.

5.A.Hulscher.725.gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 29-07-15 / 16C - W4 - bewolkt/regen

Rinus: vandaag nabij de nieuwe kwekerij gevist, vanwege het weer maar één feeder uitgepakt op zo'n 2m uit de overzijde. Na 20 minuten de eerste reactie op de top en die levert een bliek op. De wind wordt steeds harder en lekker secuur vissen is er niet meer bij, temeer omdat de bodem ter plekke ook nog vuil is. Niettemin wordt de combinatie worm/maïs en de boilie een aantal keren gretig gepakt, zodat na ruim 2 uren vissen 4 platten en nog eens 2 blieken op de teller staan. Als er door de wind en lichte stroming een onophoudelijke prak losse leliebladen en ander vuil voorbij komt, is het met de visserij gedaan. Zelfs op korte afstand lukt het nauwelijks om de lijn onder water te krijgen zonder een stengel 'mee te nemen'. Had dat spul aanvankelijk vooraan bij de sluis wel zien liggen, maar dacht dat het niet zo'n vaart zou lopen......, inpakken maar.

 

Ringvaart (Lijnde) / 29-07-15

Bert: zondag 26-07-2015 de derde wedstrijd zomercompetitie van HSV Alphen met de vaste stok. Er moest vandaag gevist worden in de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Gezien de lengte van die vaart heeft de federatie het onderverdeeld in diverse parcoursen door middel van nummering. Op verzoek was parcours 14 voor ons gereserveerd deze is nabij Lijnde. De omstandigheden waren vandaag niet gemakkelijk er stond mede door de regenval van de zaterdag een pittige stroming. Daarnaast was de wind uit westelijke hoek behoorlijk sterk en deze staat er dan hier dwars in. Dat betekent hard werken om een visje te vangen. De 13 deelnemers vandaag aan de waterkant wisten gezamenlijk ruim 53 kg op de kant te brengen dat is tot nu toe de beste vangst.

 

't Mun (Appeltern) / 28-07-15 / 17C - ZW4 - bewolkt/regen

Goeie vangst op 't Mun

Ron: afgelopen zondag heb ik samen met Koos meegedaan aan een koppelwedstrijd van HSV de Pickers uit Vlaardingen. We visten van 9 tot 16 uur met een lunchpauze tussendoor. Ze hadden vijver 7 volledig afgehuurd en dan mag je met de vrije hengel vissen. Koos begon met de feeder maar stapte al snel over naar de vaste stok en zelf viste ik alleen maar met de vaste stok. De vis had er zin in en het vissen met de vaste stok hebben we beide al aardig onder de knie. Zo bleek ook na afloop. De nummers drie hadden 30.2 kg, de nummers twee 32.4 kg en wij hadden een totaal gewicht van 93.8 kg. Een goede generale voor de Witvis Totaal nachtwedstrijd van 22/23 augustus.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 27-07-15 / 16C - ZW5 - bewolkt/regen

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 27 juli was weer een wedstrijd van en voor de competitie, deze was in de Amstel te Nieuwveen.Het was niet al te goed weer en de wind stond stevig vanaf de zijkant met een enkele flinke buien,maar niet getreurd er werd een aardig visje gevangen.De eerste 5 waren de Wincle Pickers.of Feeders. Er waren 13 vissers die totaal 31.887 gr vis uit het water wisten te halen. De uitslag was als volgt:

1.S.Pieterse.5.973.gr.

2.J.van.Ekeren.4.954.gr.

3.J.A.Lindhout.4.130.gr.

4.F.Brouwer.4.040.gr.

5.K.Verlaan.3.149.gr.

 

Aarkanaal (Nieuwveen) / 25-07-15 / 17C - W6 - bewolkt/regen

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Zaterdagmorgen 25 juli was er weer een wedstrijd van en voor de zaterdag competitie,we zijn maar eerder gestopt wegens het slechte weer ,er werd ook weinig gevangen en dat met tegenwind.Er werd gevist aan de Tolhuiskade te Nieuwveen, er werd maar bijna 6.kg.vis gevangen en dat door 16.vissers. De uitslag was als volgt:

1.J.A.Lindhout.712.gr.

2.H.Hoogervorst.642.gr.

3.Sj.Egberts.616.gr.

4.W.Hofstede.613.gr.

5.H.van.Amsterdam.456.gr.

 

Gouwekanaal (Gouda) / 25-07-15

Rinus: een paar uurtjes gevist met de feeder in het Gouwekanaal nabij de sluis met de bomen en de bedrijfspanden achter me als welkome beschutting tegen de alsmaar harder wordende W-wind. Net als laatste keren hier een moeizaam begin met de eerste voorzichtige aanbeten pas na 20 minuten, deze resulteren in een paar bliekjes. Het duurt zelfs meer dan een uur eer er enige regelmaat in de aanbeten te bespeuren is, maar ze blijven aan de voorzichtige kant. Bliekjes worden (schep)blieken en uiteindelijk levert de enige 'echte' aanbeet een brasem op. Daarna nog één voorn en vervolgens vervallen we weer in het vangen van bliekjes. Ik vis op een afstand van een kleine 20m en maden en/of een stukje worm leveren de meeste vis op. Met een aantal van 30 op de teller kunnen we tevreden zijn. Dat zijn beide heren van de 'sterke arm' - de enige bezoekers vanmorgen - ook als ze mijn vispapieren controleren. Als ik ze vertel dat dit in 2015 al zeker mijn 10e controle is (incl. de boa's) zijn ze lichtelijk verbaasd. Dat ben ik op mijn beurt ook als ze vragen waar er nog meer gecontroleerd kan worden!? Na dit overigens geanimeerde gesprekje kan me niet aan de indruk onttrekken dat beide heren met meer visserijtechnische kennis vertrekken dan waarmee ze gekomen zijn...! Als de wind om 12.00 uur in de NW hoek kruipt en nog meer aantrekt is het hoog tijd om in te pakken!!

 

Heimanswetering (Woubrugge) / 22-07-15 / 23C - W3 - half bewolkt

Rinus: met een gedevalueerd gezelschap, slechts 10 deelnemers, gaan we voor de 11e ouderenwedstrijd van HSW naar de Heimanswetering bij de molen. Met de vorige wedstrijd hier nog in het achterhoofd, die qua vangst in een flop eindigde, gaan we niettemin hoopvol van start, slechter als toen kan eigenlijk niet. Jammer is eigenlijk dat 10 minuten na het begin de enige zwaar beladen zandhaas roet in het eten gooit en in feite iedereen een valse start bezorgt. In de pauze blijkt dat de vangsten voor dit water (nog steeds) niet optimaal zijn en dat de 'vaste stokkers' als ze vangen veel last van klein goed hebben, maar dat het resultaat nu al beter is dan twee weken terug. Naast de bliekjes, voorntjes en baarsjes is slechts hier en daar een brasem gevangen, zowel met de feeder als de stok, voor die laatste hengel blijft het overigens een prachtig water. Zelf loot ik op nummer 7 en standaard voor hier pak ik de stok uit op 11,5m met aan één set dobber 0,9gr voor de lichte visserij en aan de tweede dobber 1,25gr zo afgesteld dat het aas 40cm over de bodem sleept, er staat een licht stroompje. Uiteraard zet ik ook een licht feedertje klaar voor de korte afstand (ca. 20-22m), deze heeft me met name in het laatste uur van de strijd hier al menigmaal resultaat gegeven en zal dat ook vandaag weer doen. Net vóór de pauze vang ik met de lichte sim uit het niets een dikke platte die met de 10-11 visjes in het net in elk geval voor wat gewicht zorgt. Na de pauze probeer ik eerst de feederstek uit en deze levert waarachtig binnen het kwartier enkele mooie vissen op, maar erg veel beet zit er (nog) niet in. Terug naar de stok haak ik met de 'zware' sim een platte maar lost deze, er zit dus grove vis op de stek. Omdat de bootjes talrijker worden en de stroming zeker niet minder wordt schuif ik de dobber nog iets hoger zodat het eerste lootje op de bodem ligt. Met een piertje op de haak komt vijf minuten later platte nr 3 binnen gevolgd door wat kleine vis, daarvan zit hier zoals gezegd genoeg. Het laatste uur vis ik met de feeder platte nr 4 en nog enkele blieken binnen, waarmee het eindgewicht uit komt op 6,4kg, ruim voldoende voor de winst. Martin vangt in de laatste vijf minuten nog een dikke platte met de stok op kantnr 2 en eindigt met 3,7kg ook als tweede. Rob P komt op de kop niet verder dan 2,5kg en wordt derde.

 

Oude Rijn (Kouderkerk) / 22-07-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 20 juli waren de senioren aan de beurt om een visje te vangen,deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Het wederom goed weer om een visje te vangen,er werd door 11 vissers een totaal van maar 15.576 gr gevangen De uitslag hiervan was:

1.L.Caspers.3.000.gr.

2.W.Hofstede.2.733.gr.

3.G.Leer.2.262.gr.

4.J.A.Lindhout.1.832.gr.

5.H.Maayen.1.538.gr.

Woensdagmiddag 22.juli was de wedstrijd van de Wincle Pickers, deze werd gehouden in de Rijn bij Zwaantjeskerk te Kouderkerk. Het was wederom goed weer en er werd een aardig visje gevangen. Er waren 15 vissers die bij elkaar 44.484 gr vis wisten te vangen. De uitslag was:

1.F.Brouwer.10.400.gr.

2.E.Weygertse.7.544.gr.

3.G.Leer.4.743.gr.

4.J.A.Lindhout.4.561.gr.

5.S.Pieterse.4.340.gr.

 

Nauwernasevaart (Krommenie) / 22-07-15

Theo: Bij H.S.V de Vrije Visser UIT Noordwijk begint het een beetje eentonig te worden. Alweer de vijfde dagoverwinning voor de Meeuw. En wat zat ik ER dicht bij deze keer. Afgelopen zondag 19 juli stond wedstrijd nr. Zes op ons progamma en dat gebeurde in de nauenase vaart bij krommenie. De v d Arkjes hadden voorin de baan uitgezet waarbij de vissers zo,n 55 meter uit elkaar zaten. Lekker ruim dus en minder last van de wind Dan achterin. Op de heenweg behoorlijk wat regen gehad maar tijdens het opbouwen was het gelukkig droog. Met de wedstrijd zelf aardig droog gehouden,behalve het laatste half uur. Tijdens het loten smeekte Ben om de kop,en die kreeg ie ook. Normaal gesproken pakt hij daar de winst maar hij had de pech dat op nr twee de Tamme een keertje een goede dag had. Gebeurd zelden hoor!. Met 12050 gram viste hij een 1 en moest ben het met een twee doen. In dit a vak had Arie de staart geloot. In het tweede deel van de wedstrijd wist hij nog wat brasem te vangen met de STOK op drie meter uit de Kant ! Met 6800 gram viste hij een drie en verwees hij z,n maat Gert-Jan[4400 gram] naar plek vier. In het b vak werd op stek drie Theo de meeuw weer eens dagwinnaar. Hij ving 14000 gram en loopt weer uit op z,n concurrent Ben. Met dank aan z.n zwager. Tweede werd Cees de wandelaar met 6500 gram en derde werd Koos met 4950 gram. In totaal vingen we vandaag met 7 man 58100 gram vis. Zo gek weg toch nog aardig wat vis. De volgende wedstrijd is op 16 aug. Maar eerst nog op 2 aug. Ons meest Gezellige koppelwedstrijdje om de memoriaal-bokaal. De uitslag:

1 vak a Ben v d ark 9400 gram 2 pnt [kop]

2 a Jaap smit 12050 gram 1 pnt

3 b Theo meeuwenoord 14000 gram 1 pnt

4 b Koos v d ark 4950 gram 3 pnt

5 b Cees v rhijn 6500 gram 2 pnt

6 a Gert-Jan verkerk 4400 gram 4 pnt

7 a Arie schouten 6800 gram 3 pnt [staart]

Totaal 58100 gram.

Stand na zes wedstrijden.

1 Theo meeuwenoord 7 pnt 73700 gram

2 Ben v d ark 11 pnt 53250 gram

3 Jaap smit 13 pnt 32600 gram

4 Cees v rhijn 13 pnt 29100 gram

5 Koos v d ark 15 pnt 35800 gram

6 Arie schouten 17 pnt 20950 gram

7 Gert-Jan verkerk 21 pnt 14700 gram

Totaal 260100 gram

Gr. Dagresultaat Ben v d ark 20000 gram

Gr. Vis Theo meeuwenoord 59 cm

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 18-07-15 / 22C - ZW3 - half bewolkt

Adriaan: vandaag hebben wij onze 10e wedstrijd gevist in de Amsteldrecht. Vol verwachting gingen wij hier naar toe, maar de verwachte kilo’s bleven uit. Met 9 deelnemers slechts 14,8 kilo gevangen. Winnaar J. van Zeist ving 3 brasems en wat kleine blieken en had ruim 5 kilo. Nummer 2 J. Visser ving 2,2 kilo en nummer 3 J. de Zwart had 1900 gram. Ikzelf heb vandaag alleen gegokt met de feeder aan de overkant, maar kwam niet verder dan 1210 gram ( klein bliekje en 1 brasem)en de 5e plaats vandaag. Gestart met lange onderlijn met made, maar het duurde zeker een uur voordat ik teken van leven zag en ving een klein bliekje. Hierna weer heel stil, overgeschakeld naar de worm, maar ook zonder resultaat. Hierna heb ik de afstand met 5 meter ingekort maar zonder resultaat. Het laatste uur weer terug naar het oude plekje, maar nu met korte onderlijn en hair. Een kwartier voor tijd eindelijk een mooi rondlopende top wat mij een brasem opleverde, gevangen met 2 maiskorrels. Hierna was het weer over met de pret.

 

De Mark (Breda) / 18-07-15

Rinus: onze missie 'de finale v/h clubkampioenschap Fed ZW-Ned voor de 2e maal halen' is gestrand in Breda. Daar aan de rivier de Mark, de thuishaven van de Baroniesche Hengelaars, kwam HSW vijf punten tekort (30-25) om een en ander te realiseren. Goed voorbereid reizen we deze morgen met een sterke delegatie van 16 deelnemers naar het verzamelpunt nabij de Moerlakenbrug in het gebied ten noorden van Breda, waar we het moeten opnemen tegen 17 man van de Baronie. Na een welkomstwoord van wedstrijdleider William van de 'ontvangende' club wordt de loting verricht en vanwege het moeilijk begaanbare pad door de wei naar de visstekken is met iedereen rekening gehouden. D.w.z. voor de deelnemers die moeilijk ter been zijn of anderszins geen afstanden kunnen lopen is er een apart pooltje zodat deze deelnemers in de onmiddellijke nabijheid van de parkeerplaatsen kunnen vissen. De overige deelnemers moeten (wat) verder lopen om hun visplaats te bereiken en om die reden wordt de voorbereidingstijd gezet op anderhalf uur. Lees hier verder.

 

Breevaart (Gouda) / 18-07-15

Erik: de afgelopen 2 wedstrijden hebben we in de buurt gevist. Vorige week in onze Ringvaart in het dorp met de nodige kleine vis. Zelf lootte ik op nr. 1, precies tegenover een witte woonboot, waar de hele morgen de zon tegenaan scheen. Volgens mij de reden dat ik zeer moeizaam van start ging, in tegenstelling tot de meesten, maar later toch de nodige kleine vis kunnen vangen, goed voor 3.400 gr. en een 4de plaats. De overwinning was voor Ron Hofland met 4.240 gr. Met een mooie 2de plaats voor Michel van Bergen met bijna 4 kg.

Vandaag hebben we de in de Breevaart te Reeuwijk gevist, met de steigertjes. Er liggen er 11 en in totaal kun je er ongeveer 15/16 man kwijt. Aangezien we maar met een klein clubje waren, konden we er nu terecht. Peter Kuster had naast een klusje kleine vis er nog een mooie zeelt bij en had 4.180 gr. Zelf moest ik het van kleine vis hebben en ving weer 3.400 gram, goed voor de 2de plaats. Frustrerend waren de perioden dat ik ontzettend veel missloeg. De vis at duidelijk met mes en vork en “om de haak heen”. Onze voorzitter werd derde met 3.160 gram.

 

Oosterschelde (Neeltje Jans) / 18-07-15

Leo: omdat ik wel vaker op zee of de Oosterschelde vis leek het mij leuk om dit jaar deel te nemen aan de Sharkatag 2015. Het contact en het inschrijven bij de Sportvisserij Nederland verliep soepel en ik werd op zaterdag ingedeeld op de Marie Louise, een catamaran voor 10 personen van de Belgische schipper Ludo. In de week voor het evenement werd het wat de weervoorspelling betreft nog even kritisch windkracht 5a6 en golfslag van meer dan een meter hoogte zou nog roet in het eten(water) kunnen gooien. Lees dit verhaal hier verder.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 18-07-15

Bert: 12-07-2015 vrije hengel comp nr 3 van HSV Alphen in de Amstel Drecht kanaal. Dit verslag is wat verlaat doordat ondergetekende een aantal dagen ons dorp heeft verlaten om een klus team te ondersteunen. Met 12 man gevist in de Amstel op het brede stuk met de wind uit het west zuid westen zo nu en dan krachtig. Vandaag ook weer eens een regenbui maar daar mogen we niet over klagen want de boeren en tuinders schreeuwen om water. Dan moeten wij maar een beetje water trotseren. Dan de visvangst vandaag, met zijn allen waren we goed voor ruim 32 kg met name wat kleinere vis de echte platten van rond de twee kg die hier toch in ruime mate moeten rondzwemmen waren vandaag door ons niet te vangen. De winnaar vandaag zat op kop en wist 5100 gram ter weging aan te bieden. Door de vangst van de overige deelnemers kruipen in de vissers in de totaalstand steeds dichter bij elkaar. Dat maakt de spanning groter en geeft een ieder de motivatie om nog meer hun best te doen om te klimmen in het klassement.

 

De Mark (Breda) / 15-07-15 / 21C - ZW3 - bewolkt/regen

Markkarper

Rinus: nog maar een keertje naar de Mark, nu met Gert, Gerard en Damian, een keer extra poolshoogte nemen kan immers nooit kwaad. Na wat loop- en klauterwerk hebben we alle vier ons plekje gevonden en kunnen we van start. Deze is in tegenstelling tot zondag in elk geval productiever, d.w.z. nu worden de eerste vissen binnen het uur gevangen, weliswaar niet groot maar vis is vis! Gerard pakt als enige de vaste stok uit op 11m en dat levert hem wat voorn en baars op, later nog een klein platje en een winde. De overige drie vissen met de feeder op afstanden vanaf het midden tot de overzijde, zoals gebruikelijk hier. Maar het wil vandaag niet vlotten, ook niet na 4-5 uren vissen. De vangst blijft beperkt tot wat kleine platjes, een enkele dikke brasem, een aantal windes, baarsjes en verrassend ook een schubkarper die aardig tegengas geeft. Overigens hoorde ik van de mannen van de Baronie dat er onlangs wat karper(tjes) zijn uitgezet, dus is het ook zaterdag niet uitgesloten dat zo'n bonusvis jouw aas pakt. Hoe dan ook we gaan het De Baroniesche Hengelaars in de 3e voorronde v/h Fed. Clubkampioenschap op hun thuiswater lastig maken, we beginnen immers allemaal op nul dus zijn de kansen evenredig groot....!?

 

Nederrijn (Renkum) / 15-07-15

JanV: zondag eindelijk in Renkum de zogenaamde marathon van 6.45 uur gevist met een pauze van 3 kwartier waarin we werden voorzien van een broodje en wat te drinken. s'Morgens om 7uur aan de waterkant nummers uitzetten en om 8 uur de kantnummers trekken, we waren maar met 12 vissers en ik trok nummer 9 uit de zak, wel een redelijk nummer want die plek gaf vroeger altijd wel een goed visje in het net. Nadat ik de vorige avond ontdekt had dat ik mijn basisvoer in Waddinxveen had laten staan mijn voeremmer maar geopend en van alles door elkaar gegooid en nat gemaakt en in de auto gezet, de volgende morgen aan de waterkant nog een beetje water erbij en toen zag het er toch nog wel redelijk uit. Na het beginsignaal enkele korfjes op een veertig meter leeg getrokken en toen vissen, onderlijn 0.14mm haak 10 met een lengte van 70cm, schuivend in een lus een korf van 40gr. en daar moest het mee gedaan worden. Na een half uurtje een eerste beet met als resultaat 5 uitgekauwde maden en geen vis toen een voorn en een grondel. Na een uur kwam er iemand achter me staan en het leek wel of het hielp want toen kwamen er ineens wat kleine brasems van een 35cm wat voorn en nog maar een grondel en met de pauze had ik ongeveer een kilo of 5 in het net. Na de pauze eerst een paar korfjes leeg gegooid en toen maar weer op de zelfde manier doorgaan alleen nu met casters en maden op de haak. Ook deze manier leverde vis op maar niet zo als verwacht dus maar een keer een piertje erop, dit leverde in een uur tijd 4 kleine brasems op en twee iets grotere en toen werd het stiller met af en toe een visje maar aan het eind van de dag had ik na weging 12.200gr vis wat een dikke eerste plaats opleverde. De nr. 2 wist 7.500gr bij elkaar te vissen en de nr. 3 had 6.900gr verder nog enkele vissers met tussen de 5 en 3 kilo. De visser met de minste vis had een baars van 100gr. Omdat het een blinde koppelwedstrijd was werden we voor de prijsuitreiking nog aan iemand gekoppeld, ik werd gekoppeld aan de man met het minst gevangen gewicht maar dit kon niet verhinderen dat we toch eerste werden. Dit was dan eindelijk weer eens een wedstrijdje die weer leek op die van vroeger op dit water. Op 9 Aug. moeten we weer op dit stuk en dan maar hopen dat het weer zo gaat als op deze dag. Wens ik iedereen een heel mooie vakantie met mooi weer en veel vis.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 13-07-15 / 20C - ZW3 - bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 13 juli waren de senioren aan de beurt om een visje te vangen,deze keer was de Amstel te Nieuwveen aan de beurt. Er waren 13 vissers aanwezig die bij elkaar 21.225.gr vis wisten te vangen. Er stond tegen de middag een stevige zijwind met een enkel buitje. De uitslag was als volgt:

1.G.Leer.2.632.gr.

2.J.A.Lindhout.2.592.gr.

3.F.Brouwer.2.552.gr.

4.L.Caspers.2.546.gr.

5.W.Hofstede.1.871.gr.

 

De Mark (Breda) / 12-07-15 / 21C - ZW3 - bewolkt

Rinus: voor familieverplichtingen ben ik vandaag in deze omgeving, dus mooi de gelegenheid om het parcours voor volgende week (waarin HSW tegen de Baronie vist om Fed. clubkamp) te verkennen. Geen gemakkelijk terrein en dat betreft zowel het toegangspad als het te bevissen water, ofschoon De Mark er als wedstrijdwater keurig bij ligt. Ik pak de feeder uit en ga het zowel aan mijn zijde als richting de andere oever proberen. Als na 2,5 uur vissen nog maar slechts 2-3 tikjes op de feedertop zijn gesignaleerd ga ik toch wat zorgelijker kijken. Gelukkig verandert die blik want in de laatste twee uren kan ik nog een 9-tal platten binnen draaien, zowel van ver als dichtbij. Nu kan er in een week veel veranderen, maar deze vangst verhoogd toch het gevoel op een goed resultaat. We gaan het zien.

 

Heimanswetering (Woubrugge) / 11-07-15 / 22C - Z3 - half bewolkt

Rinus: voor de 11e competitiewedstrijd van HSW vissen we met 19 man in de Heimanswetering bij de molen. De vangst is voor zomerbegrippen dramatisch met een gezamenlijke 5,2 kilo, wat dat betreft dus een draak van een wedstrijd! Als je bedenkt dat daarvan al 2,2kg wordt opgeslokt door de winnaar wordt de totale vangst alleen maar slechter. Die winnaar is Vincent, één van de jongelingen van onze club die het vissen aardig oppikt en vandaag zijn slag slaat. Weliswaar vist hij op kantnummer 1 en dat is op dit parcours veelal een resultaatvolle stek, je moet ze natuurlijk altijd nog vangen. Proficiat en prima gedaan dus. Met 780 gram wordt ik vandaag op steknr 9 tweede en daarvoor moet alles 'uit de kast'. Ik zet de feeder in op mijn hier gebruikelijke afstand van zo'n 20-22m, maar ga meer nog voor de vaste stok op 11,5m. Deze levert - op het laatst ca. 50cm over de bodem - zo'n 11-12 vis(jes) op waaronder één schepbaars, de feeder brengt uiteindelijk nog een drietal bliekjes in het net. Wil-Jan bereikt met 550 gr nog een derde plaats, voor de rest is het zoals gezegd kommer en kwel.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 11-07-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Zaterdagmorgen 11.Juli was er weer een wedstrijd van en voor de Zaterdag competitie, deze werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen. Er was weer een man weer erg gelukkig met de loting n.l K.Verlaan want die ving wel 9.218gr. De een is gelukkig in de liefde en de ander in het spel. Er waren 15 vissers die bij elkaar met het mooie weer 36.400gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.K.Verlaan.9.218.gr.

2.J.A.Lindhout.4.459.gr.

3.F.Brouwer.3.488.gr.

4.H.Hoogervorst.3.379.gr.

5.P.C.Verkerk.2.727.gr.

 

Oude Rijn (Koudekerk) / 08-07-15 / 18C - W4 - bewolkt

Rinus: voor de 10e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 15 man naar het traject 'Koudekerk' waar door de meesten wordt gevreesd voor een slechte vangst, gezien de resultaten van sommige clubs in de afgelopen tijd. En inderdaad blijkt in de pauze dat het nog steeds geen rozengeur en maneschijn is wat de vangst betreft, slechts 2-3 deelnemers (Gerrit, Rob P en Gerard) melden één of enkele brasems, voor de rest zijn het bliekjes, een enkele voorn, baars, grondels en vooral veel posjes die de dienst uit maken. Op kop en staart wordt door Arie en Gerard zoals gebruikelijk hier redelijk gevangen en tussenin op enkele plekken een platte. Na de koffie (en fikse stortbui) gaan we onverdroten verder op zoek naar betere resultaten, helaas blijven die voor de meeste deelnemers uit en verandert er weinig. Opvallend is wel dat juist genoemde deelnemers er nog een platte bij vangen, ondanks ook de passage van enkele zandhazen die we liever niet als wel zien in deze omstandigheden. Gerard heeft maling aan al deze toespelingen en vangt zowel met feeder als vaste stok gewoon zijn visje op de staart en biedt 6,1kg ter weging aan, voldoende voor de winst. Rob P komt op stek 6 met wat klein spul en 3 platten tot 5,4kg en wordt tweede. Zelf vis ik op nummer 9 met de feeder op 5m uit de overzijde (levert 1 grondel op) en kortbij op ca. 15m. Tot half twee ziet het er naar uit dat het ook voor mij een zeperd wordt met de 6 visjes en ca. 400 gr die er (in de pauze al) in mijn net zitten. Ondanks dat er geen beet te krijgen is mix ik de laatste anderhalf uur in iedere korf toch piertjes/casters/maden/hennep en krijg waarachtig om 13.35 u de eerste 'echte' beet, deze levert een platje van 5-6 ons op. Vijf minuten later in een identieke situatie komt er met een stukje worm op de haak een platte van een kilo op de kant. Om kwart voor twee zorgt een volle en diepliggende zandhaas voor het nodige onheil en ploegt de hele zaak om, de bagger komt boven, een enkeling gaat al inpakken. Als 5-6 minuten later de rust enigszins is weergekeerd gooi ik het derde korfje na de boot op de 15m en wat schertst mijn verbazing, net voor tijd loopt de top nogmaals krom en ligt even later platte nr 3 (dit keer ca. 2,5kg) in het netje. Met 4,6kg wordt ik derde. Gerrit op stek 3 vangt na deze laatste boot ook nog een platte en wordt met 4,2kg vierde. Arie op kop vist 3,6kg bij elkaar en dat is goed voor plaats 5. Vermeldenswaard is verder nog dat Rob J met 1,1kg posjes en baarsjes niet alleen 6e wordt, maar in de stand klimt van 5 naar 3 ten koste van Gert. Met z'n 15-en vangen we ruim 28 kilo.

 

Gouwe (Waddinxveen) / 08-07-15

JanV: zondagmorgen vroeg (5.30 uur) gaan vissen en gaan zitten bij de architect aan de zuidkade. Toen ik aankwam stond er nagenoeg geen stroming in het water en daarom besloot ik om met de vaste stok te gaan zitten met een deeltje of vijf. Dobber op diepte uitgepeild een paar balletjes voer en vissen, hengel in de steun en toch een feeder klaargemaakt voor de overkant. Met dat ik de lijn door de ogen haal gaat de dobber onder en ja hoor ook hier grondels met een zwarte plek op de vin (balen) gelijk gevolgd door een tweede exemplaar en daarna helemaal dood onder de kant. Na een uur de feeder maar gepakt en naar de overkant en ja hoor na een kwartier beet een baars na tien minuten een priegel beetje maar toch een dikke brasem gelijk gevolgd door een iets kleinere en dat was het. Nadat de tweede binnen was ging het ineens verschrikkelijk hard stromen richting Boskoop wat het vissen aan de overkant niet meer mogelijk maakte, korven kwamen los wat resulteerde in vastzitten van de korf en verspelen van onderlijnen dus stoppen met de feeder. Nog even geprobeerd om met de vaste stok met een extra loodje van 5 gram op de lijn maar ook dat was geen doen en zodoende om 10 uur maar ingepakt en voor de ergste warmte maar weer naar huis en 's middags maar naar de tour gaan kijken. Komend weekeinde dan toch eindelijk de marathon in Renkum, stroming is nu goed en het weer ziet er nu ook redelijk uit nou maar hopen dat de vis het ook een keer goed doet dan zijn we weer eens een keer tevreden.

 

Gouwekanaal (Gouda) / 06-07-15 / 23C - W3 - half bewolkt

Rinus: midden op de dag weer eens een paar uur gevist in het Gouwekanaal bij kleine sluisje met de korte stok op 5-6m. Probeer het ook met de feeder zo'n 7-8m uit de overzijde, later op 20m vanwege de botenparade. Zeker zo'n 10-12 zand- en containerschepen en een arsenaal aan plezierbootjes komen langs. Op zich moet dit in de zomer niet al te veel problemen geven maar kennelijk is dit wat teveel van het goede. Met de feeder vang ik slechts een bliek en een paling. Met de stok kom ik tot ca. 25 stuks, bliekjes, een enkele voorn, wat baars en een paar grondels. Dat het ook anders kan hoor ik van Derreck uit Zoetermeer die bij het bord halverwege dit traject vanaf 's morgens zes uur wel een aantal platten, platjes en bliekjes heeft gevangen. Overigens hoor ik van Martin die dagelijks hier langs rijdt naar zijn autobedrijfje dat er zo nu en dan nog een wedstrijdje gevist wordt, maar met zeer slechte resultaten. Eén keer heeft het kopnummer een 14kg 'gescoord' met de feeder tegen de balk en de rest zat tussen de 1-3kg. Andere resultaten enkele weken verder waren nog bedroevender!!

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 04-07-15 / 30C - ZO3 - zonnig

Rinus: enkele weken geleden zochten we nog beschutting tegen wind en regen, vandaag moet dat voor de brandende zon. Ben voor mijn doen extra vroeg opgestaan en rond half zes aanwezig bij de nieuwe kwekerij waar ik met zorg één van de wilgenboompjes uitzoek als natuurlijk zonnescherm. Ik pak de feeder uit tegen het riet aan de overzijde en drop daar eerst een drietal korfjes met lekkers en ga daarna vissen met de methodekorf. De eerste worp levert al een brasem op, da's snel en ook de tweede levert vis op. Daarna krijg ik voldoende de tijd om een licht feedertje klaar te maken voor op 3/4. Hiermee wil ik met maden en een wormpje proberen een visje te vangen hetgeen zéér moeizaam gaat, een baarsje en een bliekje is mijn deel, het wordt met deze aassoorten vandaag niet veel. Later op de morgen knoop ik ook aan deze feeder maar een maïskorrel, boilie of pellet en die geven een beter resultaat. Bij elkaar komen een 17-tal platten - overigens niet allemaal 1 kilo+ - en een handvol blieken en ruisvoorns boven water, het kan slechter. Om kwart over 12 komt de zon achter wilgenboompje vandaan, inpakken en wegwezen!

 

Oude Rijn (Meije) / 01-07-15 / 29C - ZO4 - zonnig

Rinus: heb jaargang 2013 er nog even op na gekeken en 22/7 om exact te zijn hadden we vergelijkbare weersomstandigheden, toen met 29 graden en ook vandaag gaan we die richting op. Dus zoek ik het traject van toen ook nu weer op namelijk bij de Meije rotonde waar de bomenrij voor schaduw en verkoeling zorgt tot over tweeën. Ondanks de warmte gaan de buren schuin aan overzijde het gazon verzorgen, heb verder geen last van ze. Kon ik twee jaar terug redelijk eenvoudig de 100 halen, vandaag lukt dat zeker niet en kom moeizaam tot de 60 stuks. Met de vaste stok op 7m vang ik gedurende de morgen slechts één platje en verder heel veel baars, alleen bij de start happen enkele (maat)voorns toe en zo nu en dan een bliekje. Aan de overzijde tegen een klein lelieveld drop ik de feeder met maïs en/of boilie en na een half uur meldt de eerste brasem zich, 10 minuten later gevolgd door een zeelt. Daarna is de koek voorlopig weer op en moet ik wachten tot het middaguur om tussen 12 en 2 nog eens vier platten aan de schubben te komen. Met de stok wordt het steeds rustiger en als er een aanbeet volgt is het gegarandeerd van een baars die toch wel tussen de 15-20cm zijn. Buurman aan overzijde is inmiddels een rondje gaan zwemmen, maar de vis bijt er niet slechter of beter door. Voor de laatste drie kwartier berg ik de stok op en monteer voor even nog een lange onderlijn aan de feeder. Met de combi maden/casters komen er nog 6-7 ruisvoorns van de overzijde. De zon maakt aanstalten om achter de bomen vandaan te komen, ik ga inpakken...!

 

Aarkanaal (Ter Aar) / 01-07-15

Meerval 1 kilo Aarkanaal

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 1 juli was er weer een wedstrijd met de vaste hengel, deze werd gehouden in het Aarkanaal (IJsbaan) te Ter Aar. Het was zomers we hadden de wind in de rug voor de verfrissing. Er werd door Leo Caspers ook nog een meerval gevangen van ruim 1 kilo en omdat dit min of meer een verrassende vangst was waar hij nooit op gerekend had, sprong hij van vreugde een gat in de lucht. Er waren 10 vissers die bij elkaar 11.714 gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.D.van.Leeuwen.2.009.gr.

2.F.Brouwer.1.929.gr.

3.L.Caspers.1.906.gr.

4.H.Hoogervorst.1.667.gr.

5.P.C.Verkerk.1.232.gr.

 

Vlaardingse Vaart (V'dingen) / 01-07-15

Erik: afgelopen weekeinde hebben Ron en ik + Koos en John meegedaan aan de 24 uurs marathon van Wout van Leeuwen in de Vlaardingse Vaart. Beide zaten we in vak-A. Ron en ondergetekende op nr. 4 en Koos/John op nr. 12 (kopstek van vak-A). Niet het beste vak en erg ondiep. We hebben gezocht tussen de vaste hengel en feeder en de eerste dag moest het van de vaste hengel komen. ’s Middags aardig wat kleinere vis, veelal bliek, maar niet snel genoeg, maar in de avond vrij goed gevangen met een kortere hengel (8 mtr) en schuin wegvissend. Naar schatting zaten we aan het einde v.d. avond al rond/boven de 10 kg. dus deden aardig mee. In de nacht heeft Ron er alles aan gedaan om de grove vis aan de praat te krijgen. De blieken die zich aandienden, heeft hij zo goed mogelijk gevangen, maar de echte brasem was er simpelweg niet of nauwelijks. In de vroege morgen hadden we het weer even druk met de vaste hengel, met leuke voorns en wat bliek/kolblei, maar al snel zakte de beet weg en werd het op het laatst echt vechten voor een beetje/visje. We kwamen uit op 15.850 gram, dat goed was voor een staartprijs (4de in vak) en helaas ruim 1 ons tekort voor een 3de plek. Winnaar van ons vak zat op kantnr. 1, die met 29 kg. de rest ruim voorbleef. We hebben iig ons best gedaan en leren ieder jaar weer wat bij, want in een marathon (en zeker in de Vlaardingse Vaart) komen alle facetten van het vissen aan de orde. Koos en John hebben met name op de feeder gegokt tegenover de bomen/struiken, maar de grove vis was er simpelweg niet. Met 5 kg. kwamen ze tekort. Op zulke stekken moet je soms ook gewoon gokken en helaas lukte het dit jaar niet.

 

't Mun (Appeltern) / 30-06-15 / 28C - ZO4 - zonnig

Ron: in een opwelling had ik mij afgelopen winter opgegeven voor de Witvis Totaal Avondcompetitie in het Mun, Appeltern. Omdat ik samen met Koos de WT nachtwedstrijd ga meedoen vond ik dit een goede voorbereiding en hoopte ik de kneepjes van het vak te leren. Buiten een paar verdwaalde witvissers bestond het deelnemersveld hoofdzakelijk uit vissers die de normale witvisspullen opzij hebben gelegd en zich toegelegd hebben op het vissen op commerciele karperputten. Lees hier verder.

 

Oude Rijn (Alphen) / 29-06-15 / 25C - W4 - half bewolkt

Rinus: vandaag vier uurtjes naar de Oude Rijn op traject van zaterdag links in de hoek. Met de feeder naar overzijde en na twee korfjes voeren gelijk gaan vissen. De zijwind, het drijfvuil en lichte stroming maakt het erg lastig om de lijn onder te krijgen, ondanks zinkertje, het blijft dus oppassen. Na twee uur nog geen beet gehad dus het derde uur 7 slagen terug en bij het tweede korfje een minimale reactie en uitgekauwde maden. Dit nog een keer gehad, daarna geen beet meer en over gegaan op de maïs+boilie. Na exact drie uur vissen komt de eerste 'echte' aanbeet en binnen de tien minuten nog twee maal, dit levert drie mooie platten op. Tegen het einde van het vierde uur nog twee aanbeten hetgeen nog twee exemplaren oplevert. Een magere vangst qua aantal, het gewicht maakt weer wat goed.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) + NH / 29-06-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Zaterdag 27 juni was de jaarlijkse 10 uur wedstrijd geweest in Noord-Holland te Purmerend,er waren deze keer niet al te veel vissers aanwezig, maar 12 vissers die bij elkaar 54.426 gr vis wisten te vangen. De uitslag hiervan was:

1.Sj.Egberts.16.157.gr.

2.E.Weygertse.9.043.gr.

3.M.Nieuwburg.6.434.gr.

4.B.Wassing.5.199.gr.

5.N.Lenting.4.064.gr.

Maandagmorgen 29 juni waren de senioren aan de beurt om een visje te vangen,deze keer werd er met mooi weer gevist in de Amstel te Nieuwveen. Er waren 13 vissers die bij elkaar 27.113 gr vis wisten te vangen. De uitslag hiervan was:

1.H.Hoogervorst.5.494.gr.

2.J.A.Lindhout.4.641.gr.

3.W.Hofstede.4.443.gr.

4.J.van.Ekeren.2.769.gr.

5.P.C.Verkerk.1.843.gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 29-06-15

Theo: waren om 5.10u bij de baan bij de paprikaboer en waren ze net aan het uitzetten . Het was Alphen die aan uitzetten waren . Wel jammer omdat ik daar natuurlijk vrijdag had geoefend . Dus maar door gereden . Stuk gevonden wat smaller net voor die grote schuit aan de overkant voor het brede stuk die daar ligt .

Allemaal riet aan de overkant en ik loten n.r 3 . Nou Rinus mijn zwager schrijft natuurlijk het verslag , maar het was erg slecht ! Geen stroom en de vis deed het niet . Werd wel voor de 4e keer 1e geworden, maar met slechts 4.600 gram ! De nummer 2 op staart 3.400 en dan terug nar dacht ik 1400 gram met de stok . Ik heb Totaal 7 vissen gevangen en denk 10 keer beet gehad . 2grote platte een met de hair met mais en de andere met piertjes gewone onderlijn , en de rest ook op gewone onderlijn dat waren 2 halfslag en 2 ruisvoorns . Had veel vuil aan de overkant , maar mijn zwager op 1 had dat zelfs op 15 meter . Heb toen mijn onderlijn verlengt naar een meter en toen was het minder.

Vervolg verslag: Zondag 28 juni viste hsv de vrije visser noordwijk z,n vijfde competitiewedstrijd. Vandaag met zes man en theo cees zouden de baan lekker ruim uitzetten bij de paprikaboer. Vooral daar de waterlelies aan de overkant willen wel eens goed vis bieden. Helaas was hsv alphen eerder op pad en waren ons voor. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Is niet Anders. Toen maar een stuk verderop gezeten met voor iedereen riet aan de overkant.

Jammer genoeg veel vuil daar,ook halverwege,geen stroompie in het water en een slechte vangst. Met zes man slechts 12 kilo vis. Drama dus. In vak a ving gert-Jan op stek twee slechts een voorntje van 150 gram. Hij heeft aan de overkant gevist en ook met de stok geprobeerd. Hij kon ze niet vangen. Op de kop zat de tamme en hij hield de vis nou niet bepaald tegen voor gert-Jan. Op een meter of 15 maar 1550 gram. Om te huilen. Op de staart pakte de wandelaar eindelijk z,n eerste 1 van dit seizoen. Halverwege de wedstrijd had ik hem nog nerveus aan de telefoon maar aan het eind pakte hij toch nog een paar Platte met de hair. Hij kwam tot 3700 gram. Het is je gegund cees. In vak b werd de meeuw weer eens winnaar met 4500 gram. Ook hij kon een paar brasems in z,n netje doen en dat maakte het verschil van vandaag. Arie had vandaag de meeste vis. Helaas voor hem geen Platte erbij. Met de vaste stok ving hij 1800 gram kleine vis dus hij is behoorlijk actief geweest. Koos had achteraf spijt dat hij ook niet de vaste stok gebruikte. Dan had hij zeker meer vis gevangen Dan die ene vandaag van 300 gram. Niet meer naar ben luisteren koos en doen waar jij goed in bent. De vaste stok. Deze wedstrijd maar gauw vergeten en ons richten op de volgende wedstrijd.

De uitslag.

1 vak a jaap smit 1550 gram 2 pnt [kop]

2 a gert-Jan verkerk 150 gram 3 pnt

3 b theo meeuwenoord 4500 gram 1 pnt

4 b arie schouten 1800 gram 2 pnt

5 b koos v d ark 300 gram 3 pnt

6 a cees v rhijn 3700 gram 1 pnt [staart]

Ben v d ark na 4 pnt

Totaal 12000 gram.

Stand na 5 wedstrijden.

1 theo meeuwenoord 6 pnt 59700 gram

2 ben vd ark 9 pnt 43850 gram

3 cees v rhijn 11 pnt 22600 gram

4 koos v d ark 12 pnt 30850 gram

5 jaap smit 12 pnt 20550 gram

6 arie schouten 14 pnt 14150 gram

7 gert-Jan verkerk 17 pnt 10300 gram

Totaal 202000 gram

Gr. Dagresultaat ben v d ark 20000 gram

Gr. Vis theo meeuwenoord 59 cm

 

Oude Rijn (Alphen) / 27-06-15 / 24C - NW4 - half bewolkt

Rinus: met 18 deelnemers de 10e competitiewedstrijd van HSW gevist op het bekende parcours 'witte hek'. Om dit gewilde traject te 'claimen' ondanks de vereiste vergunning op zak zijn onze uitzetters Kees en Frans al hééél vroeg aanwezig om een en ander veilig te stellen. Alleen Wiljan heeft nog 'recht' op kop in de eerste serie kop/staartplaatsen en hij pikt het juiste nummer (één) uit de zak tegenover de baggerschuit. Hier maakt hij deze hotspot helemaal waar en vist met 11.2kg onbedreigd naar de overwinning. Dit gewicht bereikt hij met acht brasems met de feeder op 2m uit de overzijde en wat klein goed met de korte stok. De andere platten komen op naam van Gerard (2 stuks met feeder bij bruine ark) die met 4,1kg tweede wordt en van Kees die op kantnr 2 een exemplaar met de vaste stok vangt en aangevuld met klein(er) spul tot 3,4kg komt en derde wordt. Verder worden hier en daar nog wat halfwasjes gevangen maar daarmee is de koek wat betreft de platten op en zijn het vooral bliek, kolblei, baars en voorn die de hoofdmoot vormen. Zelf kom ik nummer 7 te zitten en besluit twee feeders in te zetten, één op 20m en ééntje op 60m zo'n 3m uit de overzijde. Omdat de bodem daar erg vuil is en beide stekken nauwelijks vis opleveren ga ik voor de laatste twee uur op ruim 50m vissen ca. 10m uit de overkant dus. Hier vang ik uiteindelijk nog wat maatvis en kom uit op ca. 15 stuks met een gewicht van 2,4kg dat goed is voor plaats zes. Bij elkaar vangen we 37 kilo hetgeen niet goed maar ook niet slechts is. Jammer voor de wedstrijd zelf is dat de hoge nummers, zeg maar vanaf witte hek tot oude kantoorpand, vanmorgen de minste vis opleveren.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 26-06-15 / 22C - ZW3 - half bewolkt

Theo: vanochtend bij de paprikaboer gevist van 07.30 tot 12.15u en begonnen met de feeder tegen de lelies met het hair systeem. Zes korven met maïs, minipellets, casters en wormen gebracht en met 2 mais korrels begonnen. Na 75 minuten geen enkele beet te hebben kwam toen pas de eerste vis met een rode bolie, een halfslag brasem. Daarna weer geen beet te krijgen, dus 5-7 meter terug gegaan en nieuwe stek gemaakt. Tegen de leliebladen ook erg vuil . Na weer wat korven gebracht te hebben en weer met de hair geen beet te krijgen !!! Toen de hair eraf gehaald en met onderlijn 60 cm haak 14 en 3 mestpiertjes ving ik een hele beste platte. Hebben dacht ik, nou nog een halfslag gevangen en weer over! Ze deden het niet. Weer terug naar de rietkraag en lelies en een gewone onderlijn erop gedaan. Op deze manier kwamen er de laatste 2 uur toch nog 4 dikke platten in het net, gevangen op de mestpier. Totaal 11 keer beet gehad in 4,5 uur en ca. 8-9kg bij elkaar, het kon slechter.

 

N-Hollandskanaal (Spijkerboor) / 24-06-15 / 18C - ZW4 - half bewolkt

Rinus: voor de 9e ouderenwedstrijd doet HSW (zoals dat heet) weer eens een 'dagje NH Kanaal' en wederom vissen we op het z.g. brede stuk tussen Oost en West Graftdijk. Brede waters (hier max. 75-80m) hebben op menig visser een 'magisch trekje' (zo ook aan de Amsteldrecht), je kan lekker uit de voeten en je uitleven met de feeder en op deze waters kan de vaste stok ook best succesvol zijn. Met 15 deelnemers betekent het hier dat de laatste 2-3 stekken op een smaller gedeelte (ca. 60m) liggen en afgaande op onze laatste wedstrijd hier een maand geleden is dat al te ver omdat toen de vis rond de middenzone tot 3/4 werd gevangen. Tot zover lijkt het nog een gelijke strijd, doch de loting blijft belangrijk. Voor de verandering pak ik zelf maar weer eens een nummertje uit de zak, het wordt 15... en dus zit ik op het smallere gedeelte. Ondanks dat hier de andere (eveneens stenen) oever makkelijk te bereiken is laat ik deze vooralsnog met 'rust' en ga me toeleggen op een stek op 10m uit de overzijde. Op 20m aan mijn kant maak ik ook een voerplek, deze levert over de hele wedstrijd genomen slechts 3 blieken op en 2 missers/lijners, de vaste stok blijft in de foedraal. Een half uur vóór de pauze staan er 10 blieken en een platte op mijn teller, later zal blijken dat deze vangst al een lichte voorspong gaf, maar ik zie al een poos weinig actie meer op beide stekken. Reden om de lijn te verlengen tot 1,5m uit de andere oever waar n.m.m. 2m water staat en geen enkele begroeiing op of onder water waarneembaar is. Hier drop ik vijf korven met lekkers en ga het daar na de koffie gelijk proberen. Op de haak (nr 10 aan onderlijn 14/00) zet ik 2 wormen met een pinkie als stopper en werp het geheel op een kleine 60m. Het verbaast me hooglijk dat de top na enkele minuten al krom loopt met als gevolg een dikke platte als nummer 12 op mijn teller. De komende 2,5 uur wijzig ik deze methode niet, breng keer op keer wat piertjes, casters en mini pellets waarmee ik de vis op het voer houd en vang tot de laatste minuut. Weliswaar niet allemaal even groot maar aan het eind kom ik op ca. 30 stuks uit die bij elkaar 18,7kg wegen, ruim genoeg voor de winst. Aat (op nr 14) en Herman (op nr 13) gooien ook hun schroom af en gaan uiteindelijk ook op 'ver' waar zij hun vangst opkrikken naar 5,9kg (2e) en 5,4kg (3e). Op nummer 12 moet je al weer stevig(er) aanzetten om de overzijde te bereiken, maar dat besluit Martin niet te doen. Hij gaat voor de vaste stok en haalt gewoon 4,7kg en 4 bruikbare punten voor het klassement boven water (chapeau). Jammer genoeg (voor hem) moet hij nu wel de bovenste plaats qua punten delen met ondergetekende, die op zijn/mijn beurt voor het eerst aan de bovenste plek in deze lopende competitie kan ruiken. Vooraan op het parcours zijn de vangsten beduidend minder met gewichten van 1,5 - 3,5 kg, gezamenlijke komen we tot 57,6kg.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 24-06-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 24 juni waren de Wincle Pickers vissers van en voor de competitie een wedstrijdje met het werphengeltje bezig om een visje te vangen. Er werd gevist in de Amstel te Nieuwveen,er waren 14 vissers die bij elkaar 29.432 gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.J.A.Lindhout.5.890.gr.

2.F.Brouwer.5.551.gr.

3.G.Leer.5.193.gr.

4.H.Hoogervorst.3.644.gr.

5.K.Verlaan.3.088.gr.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 22-06-15 / 14C - W3 - bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 22 juni waren de senioren aan de beurt om een visje te vangen,deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Er stond een zijwindje met enkele buien. Er waren 15 vissers die bij elkaar 27.049 gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.J.A.Lindhout.6.023.gr.

2.L.Caspers.4.818.gr.

3.K.Verlaan.3.320.gr.

4.J.van.Ekeren.2.369.gr.

5.W.den.Houdijker.2.127.gr.

 

Heimanswetering (Alphen) / 22-06-15

Rinus: met de feeder een aantal uren naar de Wetering aan 's Molenaarspad waar ik eerst op ca. 35m vist maar later naar de 20m gaat vanwege de frequent varende rondvaartboten van Avifauna waardoor het erg onrustig is op verre lijn. Er zit wel direct vis op de stek en het zijn hoofdzakelijk bliek(jes) die het aas pakken met van die bliksembeten. Zo nu en dan wordt het rustig of valt de beet helemaal weg, dit zijn de momenten dat er wat grove(re) vis aanwezig is. Maar het wordt nooit 'van dik hout......' zoals we de laatste tijd gewend zijn in Oude Rijn en Amsteldrecht maar meer vissen op aantal. Het worden er vanmiddag ca. 40 waaronder een zestal platjes van 5-6 ons, de rest bliekjes. Nagenoeg alles gevangen met made/caster en een enkeling met een piertje.

 

Oude Rijn (Hazerswoude) / 20-06-15 / 18C - NW3 - bewolkt

Adriaan: met HSV Zevenhuizen de 8e wed. gevist in de Oude Rijn tussen Hazerswoude en Alphen. Met 7 deelnemers nog geen 8 kilo vis kunnen vangen, dus weer een draak van een wedstrijd. Er stond een klein stroompje richting leiden. Opmerkelijk was wel dat de uitslag vanmorgen, liep vanaf de hoge kantnummers naar nr. 1. P. Koevermans op nr. 7 ving 3960 gram en won deze wedstrijd ruim voor J. de Zwart op nr. 6 met 2250 gram. Zelf zat ik op nr.5 en ving 710 gram, wat de 3e plaats opleverde. Gevist op 2 meter van de kale overkant met alle denkbare combinaties en op 20 meter met made/caster. Alleen op de verre stek wat kleine vis kunnen vangen met minimade. Nu maar hopen dat de volgende wedstrijd ( 4 juli) bij de molenviergang meer vis zal opleveren.

 

Ringvaart (Moordrecht) / 20-06-15

Erik: met HSV Moordrecht de 8ste comp.wedstrijd gevist in onze Ringvaart richting Gouda. Zelf lootte ik nummer 3, iets meer naar achteren, zeg maar een klein stukje voor waar de golfers aan de overkant hun afslag doen. De vangsten zijn de laatste tijd niet echt constant en goed dus ik had zowel de vaste hengel als feeder in stelling gebracht om te kijken hoe het zich zou ontwikkelen. Met de vaste hengel gestart en vrij taai met 1 bliek en 4 maatvoorns. Na drie kwartier zag ik John (2 nr’s rechts) een dikke brasem vangen. Voor mij het sein om over te stappen naar de feeder. al vrij snel wat bewijs van aanwezige vis en na een kwartier de 1ste grote platte, direct gevolgd door een 2de. Vrij vlot daarna een mooie zeelt. Daarna was de grove vis even weg en ving ik een baars, maar opeens toch weer een dikke brasem, gevolgd door een 2de zeelt, die ik verspeelde in het kreukelblad. Nieuwe onderlijn erop en vlot daarna de grootste platte van de morgen: 61 cm. Het laatste ruime uur geen vis meer kunnen vangen. Maar met ruim 14 kg een mooi gewicht, met zo weinig vissen. Jan v.d. Schee werd 2de met 8 kg en ook een 3 tal grote platten en nog wat vis. Peter Kuster had ruim 3 kg met de vaste hengel en werd 3de. A.s. weekeinde vissen we de 24 uurs van Wout van Leeuwen, dus daar gaat deze week alle aandacht naar uit.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 20-06-15

Rinus: met 17 HSW-ers op weg naar het geprogrammeerde z.g. brede stuk waar uitzetters Jaap en Gerard vroegtijdig al arriveren en hun neus stoten. De Vismaatjes, de tweede vereniging die op dit stuk vergunning kregen zijn ons voor, dus onverrichter zake terug naar omgeving nieuwe kwekerij, ook geen onbekend terrein voor ons. Met vooraan bij de sluis nog een concours is het dus weer 'volle bak' aan de Amsteldrecht. Het leven kent toevalligheden zo ook vandaag, Gert loot nummer 14 en vist exact op de plek waar hij afgelopen woensdag viste en dat geldt ook voor mij als iemand mijn nummertje (16) uit de zak haalt. Dit parcours kent overigens wel meer hotspots maar vandaag is de vis niet overal 'thuis', ofschoon het gezamenlijke vangstgewicht van 61,6 kilo anders doet vermoeden. Gert gaat als een komeet met de feeder uit de startblokken en binnen het uur zitten er al vijf platten in het net, in het vervolg van de wedstrijd komen daar nog enkele bij. Bijna alles vangt hij aan de maïs of boilie aan de overzijde tegen het riet. Niettemin heeft hij aan 12,5kg ruim voldoende om de winst op te eisen. Op het staartnummer zit Gerard en hij zet zowel de feeder als vaste stok in. Als enige vangt hij met de stok enkele dikke platten die samen met wat klein(er) spul voor een keurige 9,9kg en een tweetje zorgen. Zelf pak ik net als woensdag de feeder maar blijf iets verder uit de overzijde (3-4m) omdat de bodem daar erg vuil is. Met de traditionele (onder)lijn vang ik de eerste vissen aan een piertje+made, maar het lijkt wel of 'men' daar geen trek in heeft. Dit geldt overigens ook op mijn tweede feederstek kortbij op 17-18m, waar ik slechts één posje vangt! Terug dus naar de afstand op ca. 50m waar ik gedurende de wedstrijd zes platten vangt aan maïs of (een combinatie met) boilie en uitkomt op 9,1kg dat goed is voor een drietje. Vermeldenswaard nog is de vierde plaats met 6,7kg van Ron, die vissend met de feeder naast Gert veel bliek en halfwas vangt met maden en worm. Door het mooie resultaat van Gerard klimt deze in de stand van vijf naar drie ten koste van Rob J. en Martin, aan de top verder geen wijzigingen.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 17-06-15 / 17C - ZW4 - half bewolkt

Rinus: het was vandaag een drukke bedoening met HSW-ers aan de Amsteldrecht, zeker binnenkort weer wat te doen daar....?! De vangsten vielen met gewichten van 5-6kg tot bijna 30kg p.p. zeker niet tegen al moet wel gezegd dat het met name uitsluitend brasem betrof die wilde bijten, vooral in maïs of boilies, een enkele liet zich verleiden door een vers wormpje al dan niet met een made op de punt v/d haak. De vaste stok werd nauwelijks gehanteerd en alleen ingezet op de korte afstand waar wat kleine vis te vangen was met af en toe een schepper(tje). Het was dus vooral weer de brasem die aan de bel trok en vrijwel allemaal in de zone tegen de overzijde, waarbij de ene stek productiever was dan de ander. Er werden aantallen gescoord van 3-5 stuks maar ook rond de 15 en als uitschieter ca. 25 stuks die op conto kwamen van Gert. Weliswaar gevangen met twee feeders maar wel een gewicht waarmee je wedstrijden naar je toe kan trekken. Zelf kom ik tot 10 platten en een zeelt van een paar kilo, voornamelijk gevangen op de maïs en enkele op de boilie. De tweede feeder net over de midden leverde 'slechts' één platte en een tiental bliekjes op.

 

Rijn (Oosterbeek) / 17-06-15

JanV: zo deze wedstrijd van zondag zit er ook weer op het was alleen niet de marathon ik was een maand in de war, komt met het ouder worden toch. Ook deze wedstrijd werd gevist op de stromende Rijn maar dan in Oosterbeek. Nummer uit de bak gepakt en dat was voor het eerst in twee jaar dat ik weer eens een kopnummer trok dus goed dacht ik, helaas viel het weer niet mee op een goed visje te vangen. De Rijn stroomde harder dan gedacht op een lengte van 25 meter was een korf van 80gr. net aan voldoende om te blijven liggen, wel de hele wedstrijd op deze lengte blijven vissen en toch wel snel een voorn gevangen maar dat was een slechte voorbode want hierna was het lang wachten op een volgende beet en dat waren alleen maar grondels tot 1 uur voor tijd toen kreeg ik een mooie beet maar ik sloeg mijn dynema lijn dwars door midden, snel de boel weer in orde gemaakt en door gaan en toen wist ik nog 9 mooie voorns te vangen wat uit eindelijk een gewicht van 1550 gr. opleverde en een vierde plaats. De winnaar kwam van de andere kant van het parcours hij wist ruim 5 kilo te vangen nr.2 had 1750gr. en de nr. 3 had 1700 gr. Over twee weken de volgende wedstrijd en die is weer in het aanvaarkanaal naar de sluizen, ik hoop op een goede wind want dan kies ik daar voor de vaste stok.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 17-06-15

Erik: was een druk visweekeinde. Eerst zaterdag met de vereniging voor de 7de comp.wedstrijd naar de Amsteldrecht op het 1ste stuk. Zelf lootte ik op nr. 14, zelfde plek als vorig jaar. Alles op de feeder gegokt op 2 afstanden. Na ruim een half uur al de 1ste platte kwijt na vastzitten. Daarna 2 platten op rij, waarna het lang duurde voor ik de 3de ving, die ook nog kleiner was. Daarna overgeschakeld op de verre afstand, dat meteen resulteerde in vastzitten met een volgende platte. Daarna weer een verspeelde vis, waarna ik er weer één ving. De rest van de wedstrijd waren de beten spaarzaam en verspeelde ik weer een onderlijn op een laatste mooie aanbeet. Met bijna 4,5 kg. kwam ik tekort met 5 man tussen de 5 en 6 kg. Willem de Zwart bleef Michel van Bergen nipt voor met 5.980 gram. Voor mij een gemiste kans, maar leuk voor de mannen die wel aan de goede kant van de streep zaten. Het zat voor mij gewoon tegen.

Zondag met nieuwe moed meegedaan aan de 2de Ecocup van Wout van Leeuwen. Schitterende wedstrijden en prima georganiseerd in een heerlijk water. Ik zat in het 3de vak (rechts van de fietsbrug), midden in het vak. Niet echt een topstek, maar ik had er zin in. Eerst met de vaste hengel wat bliek en al snel een paar leuke scheppers met een piertje. Van lieverlee ook overgeschakeld met de feeder. Ik had de grote vis in mijn hoofd. Dit leverde ook wat blieken op, maar nooit de grote vis, die in mijn hoofd zat. Zo’n 2 uur voor het einde had ik toch al 3,5 kg. en hoopte dat de beet een beetje zou doortrekken naar het einde toe. Helaas liep het anders en werd het steeds moeilijker. Waarschijnlijk toch iets te scheutig met de pieren geweest. Laatste anderhalf uur nog ong. een pond bij gevangen en geëindigd met exact 4 kg. Hiermee was ik nipt 6de en net naast de prijzen. Toch nog even naar de prijsuitreiking gegaan en er waren wat mensen naar huis, waardoor ik nog een prijsje had. In ieder geval lekker gevist en nog een kleine beloning. Een heerlijk dagje gehad.

 

Ringvaart (Aalsmeer) / 14-06-15 / 18C - W5 - bewolkt

Bert: 6 uurs van de HSV Alphen in de Ringvaart van de Haarlemmermeer parcours 09 ( Rutte ) 13 deelnemers visten hun wedstrijd met de wind uit verschillende richtingen maar hoofdzakelijk zuid west kracht 4-5 gedurende de wedstrijd viel er zodanig regen dat de plu uitkomst moest brengen om te voorkomen dat het aas de benen nam. De visserij viel ook vandaag weer niet mee op de meeste stekken moest het komen van de kleine vis. De brasems die door velen aan de overkant gezocht werden lieten het hier ook afweten. Persoonlijk had ik op twee paarden gewed zowel met de feeder tegen de overkant als met de vaste stok op 11 meter. Na een half uur vissen met de feeder en geen leven gezien te hebben over gegaan naar de 11 meter stek waar ik al gevoerd had. Daar kon ik direct vis vangen met name voorns en een enkele bliek. Zo nu en dan nog de overkant gezocht maar geen aanbeten van betekenis dus de meeste vistijd besteed aan de vaste stok. Uiteindelijk een derde positie als gevolg. De winnaar bijna de zelfde tactiek maar dan van vaste stok 11 meter naar picker net over de voerstek met als gevolg twee dikke platten en de pot. De uitslag:

1 Henk Groen 6700 gram

2 Piet Zuidam 5050 gram

3 Bert v Egmond 5000 gram

4 Gerard Groen 4300 gram

5 Arie v d Laken 4010 gram

 

Rottemeren (Zevenhuizen) / 14-06-15

Adriaan: zaterdag j.l. hebben wij met HSV Zevenhuizen op de Rotte onze 7e wedstrijd van het seizoen gevist bij het balkengat. Door de 8 deelnemers is er 29 kilo vis ter weging aangeboden. John won de wedstrijd overtuigend, zijn vangst van 12,5 kilo was het dubbele van de nr. 2 L. de Zwart met 6330 gr. De nr. 3 ving 5 kilo, dus de overige 5 deelnemers kwamen er bekaaid vanaf vandaag, er viel 3x een nul te noteren. Eén van die nullen kwam op mijn conto te staan, wat ik ook heb geprobeerd qua aas aanbieding, de vis had er geen trek in. John ving de meeste vis op een haak vol met 4-5 made en een enkele met een boilie. Hij heeft vandaag ook de grootste vis van het seizoen gevangen, een brasem van 63 cm, en nog een winde van53 cm. Door zijn overwinning heeft John de koppositie overgenomen.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 13-06-15 / 19C - ZW4 - bewolkt

Rinus: vandaag mijn zinnen gezet op een dagje feederen en kom terecht op de bekende stek links van de grote steiger bij de nieuwe kwekerij. Elders langs dit water zitten al drie concoursen, je kunt dus stellen dat het druk is. Ik zet één feeder in op ca. 50m en dat is 1,5m van het riet, de bodem is matig vuil en de geschatte diepte 1,75m. Een tweede feeder komt op ca.45m te liggen, hier wil ik met de traditionele onderlijn vissen en beaasd met maden, een wormpje en/of caster levert deze afstand een tiental vissen op: blieken, bleien, ruisvoorns en enkele platten. Verreweg de meeste vis (en grootste) komt vanaf de 50m, hier vis ik met de hair waarop afwisselend een boilie, pellet, maïs of een combinatie daarvan zit. Buiten het 'kleine goed' kom ik vandaag op 27 platten waarvan sommige de 2kg overschrijden. Een heerlijke morgen waarop het bedompte weer n.m.m. een handje heeft mee geholpen.

 

Oude Rijn (Buitenkerk) / 10-06-15 / 18C - O4 - half bewolkt

Rinus: vandaag de 8e ouderenwedstrijd van HSW tussen Meijerotonde en Bodegraven waar we met 14 man slechts 22 kilo vangen, niet echt schokkend. Doch als je bedenkt dat er maar één 'echte' brasem is gevangen dan moet je het weer in de aantallen zoeken en daarvan gaan er veel in een kilo. Vandaar dat de vaste stok favoriet is en hiermee wordt dan ook het meest gevangen. Zo komt Martin, weliswaar op de staart, uit op 45-50 stuks waaronder die ene platte en voor 80% onder de kant gevangen. Zijn vangstgewicht van 4,7kg is ruim voldoende voor de winst, en passant neemt hij ook de koppositie in het klassement weer over van Gert die terug valt naar plek 4. Op de kop zit good old JanvG, vangt een lekkere klus vis bij elkaar en wordt met 2,6kg mooi derde. Daar tussenin nestel ik mij met 2,7kg en ca. 40 stuks op de tweede plaats, voornamenlijk gevangen op de 11m. Zowaar krijg ik een kwartier voor tijd eindelijk een paar voorzichtige aanbeten op de feeder waarvan er één resulteert in een mini platje dat met een paar ons achteraf gezien voor wat extra klassementpunten zorgt.

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) / 10-06-15

Henk: Visclub De Brasem uit Ter aar. Woensdagmiddag 10.juni waren de WinCle Pickers aan de beurt om een visje te vangen. Deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Er stond een stevig zijwindje maar ver werd een aardig visje gevangen. De uitslag was als volgt:

1.K.Verlaan.12.999.gr.

2.L.Caspers.6.334.gr.

3.J.A.Lindhout.4.267.gr.

4.H.Hoogervorst.4.159.gr.

5.F.Brouwer.4.120.gr.

 

Gouwe (Waddinxveen) / 10-06-15

JanV: na twee weekeinden niet gevist te hebben, dus ook geen berichtje, nu weer op pad gegaan maar door omstandigheden hier thuis moeten blijven. In eerste instantie gedacht om naar de haven van Alphen te gaan maar bij Boskoop aangekomen de weg afgesloten en er toen maar voor gekozen om bij de architect aan de Noordkade te gaan zitten.

Helemaal in het hoekje bij het graskantje gaan zitten en de vaste stok gepakt op 5 delen want hij stroomde niet tuigje eraan en peilen maar ik kon de grond niet raken, lijn te kort geen klosje bij me dus toch de feeder gepakt en tegen de balk aan de overkant enkele korfjes leeg getrokken en met een korf van 25 gram gaan vissen met een onderlijn van 0.12 mm en een haakje 12 vier grote maden er op en ingooien strak trekken en neer leggen, precies op dat moment een ruk aan de hengel en daar hing gelijk een mooie brasem aan. hierna een paar voorns en baarzen en toen begon de Gouwe te stromen met een flinke snelheid naar Alphen. Het werd wel moeilijker om de korf op zijn plek te houden maar met de hengel iets hoger was het nog net te doen en de vis deed het ook goed nog 9 brasem gevangen waarvan er drie zeker over de twee kilo gingen en nog enkele verspeeld door onderlijn breuk op de stenen die er toch nog liggen ondanks dat het daar ook uitgebaggerd is. De meeste vis aan de made gevangen mar de grootste aan een maiskorrel en 1 of 2 casters op de punt ook nog even geprobeerd met een kleine bal op de hair maar hier heb ik niets op gezien. Komende zondag weer in de Nederrijn bij Renkum voor de marathon. Ik verwacht niet te veel stroming en dan kon het wel eens goed komen met de vangsten en dan gaan we het zeker weer meer met de bal of pallet proberen.

 

 

 

 

 

 

volgende 2 I 1 I vorige

 

 

 

VANGSTEN 2015

Copyright © All Rights Reserved