Vangsten 2016 2

VANGSTEN 2016Kanaal van Steenenhoek (Gorinchem) 09-07-16 /23C - ZW3 - half bewolkt

Rinus:   vandaag staat voor HSW (18 man) de 3e voorronde v/h clubkampioenschap v/d Federatie ZW Ned op het programma tegen het Loze Vissertje (LV met 21 man) uit Dussen. Met deze vereniging komen we overeen om te vissen in het Kanaal van Steenenhoek in Gorinchem. Hoe het ons vergaan is lees je via deze link.


Breevaart (Reeuwijk) 05-07-16 /17C - ZW4 - bewolkt

Daan: maandagavond moesten we met HSV De Opsteker uitwijken naar de Breevaart ,omdat er in Bodegraven dorp oude rijn niet te vissen was door het vele kroost. Met 9 mannen en twee dames en een afzegging,hebben we maandag avond in de Breevaart gevist,de verwachting was niet erg hoog dit met de uitslag van Moordrecht in het achterhoofd,het was gelukkig schitterend weer ,maar dit heeft hier als nadeel dat er dan veel plezier vaart en kano's zijn. Maar gelukkig kon iedereen vis ter weging aanbieden Jan wist op nummer drie de overwinning binnen te halen met 1800 gr op nummer twee Pascal 1740 gr ik zelf op nummer een 1650 gr. Klik hier voor uitslag en stand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-07-16 

Daan: Hsv de Opsteker zaterdag met 6 man 4 afmeldingen gevist in de Amsteldrecht net voorbij het brede stuk. Bij aankomst en het uitzetten zagen we wel al wat vissen kantelen hetgeen als positief werd gezien.Maar zoals wel vaker word gezegd je moet ze niet zien ze moeten beneden blijven.Dat het weer moeizaam zou worden bleek na ongeveer een uur vissen de eerste wandel vissers melden zich met de mededeling nog niets, of in elk geval weinig te hebben gezien.Ik zat op nummer vier en had na ongeveer twee en een halfuur vissen  een viertal blieken van een ons of zeven en een aantal voorntjes op de stok. Kreeg op de feeder wel regelmatig beetjes maar op de mes en vork manier,stuk van de mestpier af en klaar.Besloot toen maar eens een knikker te proberen, na tien minuten de eerste mooie aanbeet en dit leverde een platte op,dus dit was de sleutel tot succes ik ving nog diverse mooi vissen en kwam op 13010 gr goed voor een eerste plek,Chris op nummer een viste 2360 gr bij elkaar Peter op zes 2150 grFrans en Pascal beiden 800 gr Theo 180 gr.


Amstel (Ouderkerk) 05-07-16 /17C - ZW4 - bewolkt

Theo: afgelopen zondag 3 juli stond competitie-wedstrijd nr. Vier op het progamma van hsv de vrije visser uit noordwijk. De lokatie vandaag was de amstel bij oudekerk. Vorig jaar [ juni ] vingen we daar met zeven man 77200 gram vis,dus de verwachtingen waren groots. De eerste uren zat ER een flinke stroming in het water. Normaal gesproken gunstig maar helaas, met zeven man vandaag slechts 14150 gram. In het begin ook nog een paar flinke regenbuien op ons dak helaas. De kop en de staart konden nog een redelijk gewicht aanbieden ter weging. Op de staart werd Ben dagwinnaar met 6600 gram. Hiermee neemt hij al behoorlijk afstand van de rest. Op de kop werd Gert-Jan tweede met 3900 gram vis. Koos bleef met de stok nog redelijk in de buurt. Hij ving 2550 gram. Dat de Meeuw nog niet op z,n niveau zit blijkt wel dat hij met 250 gram!! een vier aan z,n broek kreeg in vak a. In vak b was het allemaal niet beter. De Wandelaar[hij deed z,n naam vandaag weer eer aan] en de Tamme viste beide een 1 met 350 gram!! Arie moest het met een drie doen. Hij kwam niet verder Dan 150 gram! met de stok . Een wedstrijd waar gewoon 4 - man een kwartiertje beet hadden en daarna gewoon dik 4 uur geen stootje meer kregen !! op zelfs 2-3 afstanden  (kan iemand mij uitleggen wat dat nu is ??) Vandaag maar gauw vergeten en ons richten op de volgende wedstrijd. Dat is zondag 17 juli.

 

De uitslag.

1       vak a         gert-Jan verkerk                  3900  gram             2  pnt.    [ kop ]

2              a         koos v d ark                         2550  gram             3  pnt

3              b         cees v rhijn                             350  gram             1  pnt.

4              b         arie schouten                         150  gram             3  pnt.

5              b         jaap smit                                 350  gram             1 pnt.

6              a         theo meeuwenoord               250  gram             4  pnt

7              a         ben v d ark                           6600  gram             1  pnt    [ staart ]

 

                                                   Totaal         14150   gram.

 

Stand na vier wedstrijen.

1                  ben v d ark                    5  pnt.          40700  gram.

2                  cees v rhijn                    8  pnt           11850  gram.

3                  arie schouten                9  pnt.            8250  gram.

4                  theo meeuwenoord     10 pnt.          19400  gram.

5                  gert-Jan verkerk          10 pnt.          19050  gram.

6                  koos v d ark                 11 pnt.          25350  gram.

7                  jaap smit                      11 pnt.            7650  gram

 

                                                          Totaal       132.950   gram

 

Grootste dagresultaat         ben v d ark              15.500   gram.

Grootste   vis                      gert-Jan verkerk         65    cm.


Rotte (Zevenhuizen) 03-07-16 /20C - ZW3 -  half bewolkt

Adriaan: zaterdag de 8e wedstrijd van het clubkampioenschap van HSV Zevenhuizen gevist in de Rotte bij de Molenviergang. Met 7 deelnemers is er slechts 6,6 kilo gevangen wat voor de zoveelste keer een tegenvallend resultaat was. Met de wind recht op de kant was het vissen met de vaste stok voor mij geen optie dus alleen met de feeder op 30 en 20 meter gevist en later met alleen een topsetje op 4 meter gevist. Met de feeder op 20 meter gelijk enkele tikjes op de top wat alleen aangebeten minimade opleverde. Op 30 meter geen enkele aanbeet waar te nemen en daardoor weer terug naar de 20 meter. Na een loopje langs de waterkant bij terugkeer een ruisvoorn aan de lijn dus was er weer hoop op meer, maar helaas was dit het laatste wat ik hier kon vangen. Met een topsetje kort een plekje gemaakt en hier kon ik binnen een halfuur nog een baarsje, een bliekje en een grotere bliek vangen en was het weer over met de pret. Jaap van Zeist wist in het eerste uur 3 brasempjes te vangen en na ruim 2,5 uur zijn 4e en tevens laatste vis te vangen en hiermee de wedstrijd ruim won. John van Elswijk op kopnummer ving een half uur voor tijd ook een brasempje en met een baarsje erbij kwam hij vandaag op de 2e plaats en loopt hij verder uit. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Breevaart (Reeuwijk) 03-07-16

Erik: De HSV Moordrecht heeft zaterdag de 8ste comp.wedstrijd gevist in de Breevaart bij Reeuwijk. Zelf zat ik op nr. 7 exact in de midden met 14 man en begonnen met 4 deeltjes (schuin weg) en op 10 mtr. Onder de kant begonnen maar met 2 visjes, maar snel overgeschakeld naar de lange lijn, waar al snel de kleine vis te vangen was, maar na een half uur werd het al iets moeilijker. Op een gegeven moment wat grover gaan vissen en dit leverde enkele blieken op en een paar lossers. De vis beet ook erg voorzichtig. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds moeilijker en ik hoorde op een gegeven moment dat rechts van me al enkele echte platten waren gevangen. Daarom het laatste uur maar echt geleund, wat een kwartier voor tijd een gelukkige brasem opleverde. In een heftige bui, liep ik even van mijn plek en toen ik terugliep waaide mijn hengel van de bar, met een brasem eraan. Deze vis scheelde me heel wat punten, want met 2.560 gram werd ik 2de achter Ron, die naast een leuk klusje kleine vis ook een platte had met 3.300 gram. Verder kwam alleen Kees v.d. Heuvel nog boven de 2 kg met 2.440 gram. Een matige bedoening dus, zeker vergeleken met vorig jaar, toen we er toch meer konden vangen, zeker meer kleine vis. A.s. zaterdag zijn onze 60 plussers aan de beurt in onze Ringvaart. Klik hier voor de uitslag en stand.


een knappe uit Friesland

Put Nederhorst (Langweer) 03-07-16 

JanBr: enkele dagen met gezelschap wezen vissen in Friesland in de Put van Nederhorst en deze ligt zuidelijk van de Langweerder Wielen. Duikers vertelden dat er in het midden wel tot 35m water staat, in die zin is het haast alleen mogelijk om met een bootje te vissen of een enkele plaats aan de oever in te nemen, in dat geval is een waadpak nodig. Er zouden grote snoeken en karpers in zitten en brasems van meer dan 5 kilo!? In elk geval heb ik heerlijk gevist met de match en slider op een diepte van naar schatting 8m en geweldig veel voorn gevangen op de maïs en tussendoor dikke platten (max. 4,5kg). Het duurde wel even voordat de vis erop kwam, maar eenmaal dat geval ging het lopen. Wel na iedere vis een balletje voer geschoten, in die zin ging er wel een emmer voer doorheen. Met naar schatting een 25 kilo vis een heerlijke dag gehad.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 02-07-16 /18C - W4 -  half bewolkt

Rinus: vandaag gaan we voor de 10e competitiewedstrijd van HSW met 15 man (7 afmeldingen!) naar de Amsteldrecht vooraan bij de sluis waar gezamenlijk ruim 52 kilo vis wordt gevangen, met een gemiddelde van ca. 3,5kg een redelijk resultaat. De harde wind schuin op de kop maakt het de vaste stokkers heel lastig, vandaar dat de meeste vis binnen gehaald wordt met de feeder. Met name de zone tegen de overzijde is weer veruit favoriet, de grofste vis komt daar vandaan. Gert vissend op staartnr 15, nota bene op het smalste stukje, krijgt de platten aardig aan de praat en gaat met 9,6kg en de zege aan de haal. De nummers 2 (Piet) en 3 (Ron) zitten naast mekaar op stek 9 en 10 en vangen resp. 7,3 en 7,1kg. Zelf zit ik op stek 6 waar de eerste inzet een platte oplevert, maar daarna is het wachten tot het laatste uur om er nog 4 bij te vangen. Samen met nog wat klein goed kom ik aan 6,3kg goed voor 4 punten. Buurman JanvD scoort een 5 met 5,7kg. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-06-16 /20C - ZW3 -  bewolkt/regen

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdag middag was er weer een wedstrijd van en voor de Vaste Stok vissers. Deze wedstrijd was in de Amstel te Nieuwveen,er stond een stevige zijwind dat niet makkelijk te vissen was, maar niet getreurd er werd een aardig visje gevangen,en dat door 11 vissers n.l 26.254 gr. De uitslag was als volgt:

1.J.A.Lindhout.4.558.gr.

2.G.Leer.3.238.gr.

3.L.Caspers.3.050.gr.

4.D.Verhage.2.913.gr.

5.N.Lenting.2.874.gr.


Oude Rijn (Bodegraven) 30-06-16

Daan: Hsv de Opsteker heeft maandag 27/6 de achtste wedstrijd van de zomeravond in de Oude Rijn dorp gevist. Met 9 mannen 2 dames 1 afzegging begonnen we de wedstrijd met goede moed, zowaar lekker weer, dan is het al aangenaam verpozen. Er is al een paar wedstrijden niet echt veel gevangen,dus nu met dit betere weer gaf het een verwachting van misschien een betere avond. Helaas was het vanavond eerder slechter, ik denk dat het inlaten van polder water hier zeker een rol in heeft gespeeld,tel hier nog een harde stroming  bij op dan weten we eigenlijk al dat het niet mee zal vallen om vis te vangen. Op staart wist Kees een prachtige zeelt en een brasem te vangen met een totaal gewicht van 2620 gr op nummer twee ving Remon exact een kilo verder waren het onsjes Frans op nummer vier 500 gr Ada op acht 480 gr  Jan op drie 470 krik kwam niet hoger dan 450 gr. Al met al teleurstellend Twee mannen konden geen vis laten wegen.


Aarkanaal (Nieuwveen) 29-06-16 /18C - W5 -  bewolkt

Rinus: met 14 man vissen we de 9e ouderenwedstrijd van HSW in het Aarkanaal/traject 'ijsbaan' waar we gaan vechten tegen de steeds harder wordende wind (kracht 5 schuin op de kop) en voor een visje! Want al snel blijkt dat dit water zich weer eens van een minder goede kant laat zien. Voornamelijk visjes van net aan de maat tot ver daaronder, er zitten zelfs baarsjes van 5-6cm bij, op het tussenliggende gedeelte en meer grove(re) vis aan de buitenkant. Rob J treft vandaag het staartnummer en weet daar wel raad mee, want met een keurige 2,5kg trekt hij de overwinning naar zich toe. Alles gevangen met de vaste stok, het gebruikelijke 'wapen' op dit traject, ofschoon hier en daar toch een vis(je) met de feeder boven water komt. Met 1,3kg op het kopnummer pakt Arie prima een 2-tje mee en Gerard doet daar op steknr 13 met 1,2kg en een 3-tje weinig voor onder. Martin scoort op stek 6 een vier met 0,7kg en zelf vis ik een vijf met 0,6kg op stek 8. Dit resultaat behaal ik met 30 (mini)visjes voornamelijk gevangen met de stok op 9m en 1 made of een stukje worm van 1cm op de haak. Hoewel de gezamenlijke 8,1kg uiterst mager is waren de andere twee wedstrijden van deze competitie in het Aarkanaal nóg slechter....!


NH-Kanaal (West Graftdijk) 29-06-16 

Bert: zaterdag 25-06-2016 onze tweede 6 uurs van HSV Alphen in Noord Holland in het gelijknamige kanaal. Plaats van handeling t.o West Graftdijk. Bij rustig zomerweer konden we om half zeven van start, waarna al snel op sommige plaatsen vis werd gevangen. Door de 9 deelnemers werd totaal 85190 gram vis gevangen de nummer 1 van vandaag Joop Zuidam wist ruim 19 kg te vangen. De uitslag:

1e Joop Zuidam        19400 gr

2e Paul Groen           12790 gr

3e Erik de Kruijf        12750 gr

4e Gerard Groen       11000 gr

5e Henk Groen           8800 gr


Ringvaart (Fokkerrijk-Lijnden) 28-06-16 /19C - ZW3 -  bewolkt

Winnende koppel Stalman-Verver

Theo: afgelopen zondag 26 juni was het na 2 jaar afwezigheid weer grandioos aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer met een winnend koppel met liefst 61.640 GRAM VIS !! H.S.V de VRIJE VISSER uit Noordwijk hield daar weer de in de wedstrijdwereld geliefde koppelwedstrijd. Na zaterdags al op pad te zijn gegaan met Dirk en Cees voor het uitzetten van de 90 plaatsen was het weer een helse klus om deze nummers te plaatsen op een parcours verdeeld over 3 gebieden. Gelukkig hebben vele vissers genoten van deze wedstrijd wat wij dan ook zeer prijzen als organisatie. Het winnende koppel was J. Stalman en Verver uit Delft en zat in vak A (Fokkerrijk). Klik hier voor een uitgebreid verslag en de uitslag.


Vlaardingse Vaart (Vlaardingen) 28-06-16 

Ron: afgelopen weekend samen met Koos als maat en Erik en Berry als mede koppel van Team Moordrecht de 24 uurs van Wout van Leeuwen gevist in de Vlaardingse vaart. Koos trok voor ons nummer 6 uit de hoge hoed en dit was op voorhand geen best nummer. Toch hadden we er zin in. We zaten in het eerste vak en het duurde even voordat we op de kanus konden plaatsnemen omdat we een eind moesten lopen en een klein plekje hadden die we met beleid iets groter hebben gemaakt. De taktiek hebben we hetzelfde gehouden als altijd. Overdag met de stok en ’s nacht met de feeder en hopen op de grote vis. Op beide manier was het harken voor een visje. Met veel moeite vingen we een maatbliek en met nog meer moeite konden we in het donker een vis vangen. Ook de zondag ging moeizaam. De blieken waren weg en daarvoor in de plaats waren de ultra kleine voorntjes massaal op de plek aangekomen. Ons doel dit weekend was om meer te vangen dan de buren. Dit was goed gelukt. Met bijna 15 kg hadden we dubbel zoveel als beide buren maar we moesten het ruim afleggen tegen de kop en staart nummers en eindigden 6e in het vak van 11 koppels. Ondanks het uitblijven van een goed resultaat hadden we toch een geslaagde sessie en hebben we het maximale eruit gehaald. Dit mede dankzij maatje Koos en de vele steun van alle bezoekers die gezellig langskwamen met o.a. koffie en psychologische hulp.24 uurs Vlaardingsevaart 2016Erik:  Berry en ondergetekende hebben ook aan de 24 uurs van Wout van Leeuwen in Vlaardingen meegedaan, evenals Ron en Koos. Wij zaten op nr. 18 in het B-vak, een stukje voorbij het eiland wat er ligt. Een stek met een kale overkant en ook nog rechts van een doorlaat van de jachthaven. Weinig hoopvol. Toch met goede moed begonnen en na wat kleine vis op de vaste hengel, even met de feeder geprobeerd, wat al snel een aantal beten opleverde, maar net zoveel missers. Na 3 kwartier toch de eerste platte en af en toe een bliek, al bleef de vis uiterst voorzichtig azen en leek het erop dat ze “om de haak heen” aten. De vaste hengel viel compleet stil en ik zat ook regelmatig vast of haalde de nodige vuiligheid van de bodem, geen best teken. Toen ik ook nog enkele baarzen en possen met de vaste hengel ving, wist ik dat dit voorlopig geen optie was. Daarom maar weer doorgegaan met de feeder en warempel werd het in de avond iets beter met de blieken en sloegen we ook vaker raak. In de nacht heeft Berry er nog een aantal gevangen en werd ook nog getrakteerd op een pittige bui, en helaas kwamen de echte brasems ook niet in het donker. Vroeg in de morgen viel de feeder compleet stil en ook op de vaste hengel kreeg ik  het niet meer aan de gang. Wel nog een paar takken van de bodem gehaald en een plastic zak en nog een paar visjes en weer baarzen. Het was een drama de laatste morgen, maar we hebben hem uitgevist en kwamen tot +/- 8600 gram (exacte gewicht weet ik niet meer). Maakt ook niet uit, want we kwamen tekort. Gegokt op de grotere vis, die er gewoon niet zat, ook helaas niet in het donker, waar we op hoopten. Midden voor het eiland zat Jaco met Sipko en zij buitten hun stek prima uit door met de feeder genoeg en dikke platten en een paar giebels en zelfs een zeelt te vangen. Samen met wat kleinere vis kwamen ze tot 51 kg en nog een beetje en dit was genoeg om het vak en ook de marathon overall (weliswaar nipt) te winnen. Chapeau. Ook hun rechterburen hadden goed vis met 31 kg. Verder zat iedereen onder de 20 kg, maar wel meerdere koppels tussen de 10 en 20 kg. We hebben ons best gedaan, maar het zat er dit jaar echt niet in, zeker op deze stek.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 28-06-16 

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Zaterdag 25 juni was de jaarlijkse 10 uur wedstrijd weer, deze werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen. Er waren deze keer 13 vissers die mooi weer hadden en een aardig visje wisten te vangen. Er werd een totaal van 118.407.gr vis uit het water gehaald. De uitslag was:

1.E.Weygertse.26.095.gr.

2.K.Verlaan.23.400.gr.

3.J.A.Lindhout.16.600.gr.

4.L.Caspers.10.718.gr.

5.D.Verhage.10.571.gr.

Maandag morgen 27 juni waren de senioren aan de beurt om een visje te vangen,deze keer was de Hijmans wetering te Woubrugge aan de beurt,er werd niet al te veel gevangen,en de wind stond ook niet al te goed en het laatste uur was er ook een flink buitje.Er werd in het totaal van 17.642.gr vis gevangen en dat door 14 vissers. De uitslag hiervan was:

1.J.A.Lindhout.3.437.gr.

2.L.Caspers.3.350.gr.

3.H.van.de.Laan.2.240.gr.

4.F.Brouwer.1.993.gr.

5.G.Leer.1.838.gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 25-06-16 /18C - W2 -  bewolkt

Koos: vandaag doe ik mee aan de 8 uurs wedstrijd van de Brasem uit Ter Aar in de Amsteldrecht op het zogenaamde ca. 65m 'brede stuk'. Ook al ben ik enigszins vertrouwd met dit water, ruim 8 uren vissen is voor mij niet alledaags en best lang, zeker als de vis matig of slecht wil meewerken, maar daar gaan we daar natuurlijk niet vanuit. Om de wedstrijd (die ik met de feeder ga vissen) goed voor te bereiden ga ik mijn licht eens opsteken bij mijn raadgever Rinus, ben benieuwd hoe hij het hier aan zou pakken. Zijn visie verrast me aanvankelijk wel, maar ik ga volledig met hem mee. Om te beginnen ga ik me concentreren op 2 visplekken, de één op 5m en de ander op 10m uit de overzijde. De gedachte hierachter is dat de 'verre' plek meestal wat vuiler is, dus uitermate geschikt om met de hairlijn+boilie of maïs te vissen en de korf laten liggen! De stek 10m uit de kant is veel schoner en daardoor probleemloos en technisch goed en scherp te bevissen met de traditionele onderlijn. Een ander puntje dat ik goed in mijn oren knoop is het aanvoeren van de twee stekken. In 8 uur vissen kan je (heel) veel voer brengen mits je de korf natuurlijk niet al te lang laat liggen. Daarom ga ik bij de start matig aanvoeren, 4-5 korven met aas zoals pellets en maïs op de verre stek en 3 korven met worm, maden, casters op de stek dichterbij, op deze stek ga ik met de 4e korf gelijk actief vissen, d.w.z. frequent indraaien en opnieuw voer met niet al te veel aas brengen. Op deze manier bouw je de stek goed op, hou je overzicht op wat er gaat gebeuren en - niet onbelangrijk - laat je de verre stek nog even met rust. In het eerste uur vang ik slechts 1 platte en zie verder heel weinig, reden om de verre stek eens te 'bezoeken' en daar is het gelijk bingo. Binnen korte tijd staat de teller op vijf platten en tot de pauze komen daar nog 4 exemplaren bij. Overbodig om te zeggen dat ik niet meer van de verre plek af geweest ben. Na de pauze binnen no time weer 2 platten en tot het einde toe komt daar nog een serie van 5 stuks bij, hetgeen mijn totaal op 16 brasems brengt. Geheel volgens de verwachtingen nagenoeg alle gevangen met de boilie. Over de hele wedstrijd gezien is een gemiddelde van 2 stuks per uur natuurlijk mager, maar als de concurrentie er niet meer vangt zit je toch goed. Al met al kom ik tot een verrassende 23 kilo vis hetgeen me een 2e plaats oplevert. Rinus hartelijk dank voor je informatie! Overigens wordt de wedstrijd gewonnen door Erik met 26 kilo en 17 brasems, gevangen op het gedeelte waar het water weer iets smaller wordt. Ik heb een heerlijke dag gehad.


Oude Rijn (Alphen) 25-06-16

Rinus: met 19 deelnemers vissen we de 9e competitiewedstrijd van HSW in de Oude Rijn omgeving (voormalige) witte hek, met elkaar vangen we een kleine 33 kilo en dat is dan weer een matig resultaat gezien de reputatie van dit traject. Maar dit keer moeten we de oorzaak toch echt zoeken in het vele vuile water dat uit de polders gemalen wordt vanwege de voorbije stortbuien. Het drijvende vuil zowel aan als onder het oppervlak maakt het vissen zowel met feeder als stok tot een drama, zeker met die pittige stroming erbij. Wordt er dan helemaal niets gevangen, zeker wel, de kop- en staartplaatsen zorgen in elk geval voor de hoogste klasseringen. Zo vangt Ron op staart een redelijke 4,9kg met de feeder stijf tegen de overzijde en stelt daarmee de zege veilig en sluipt naar de 2e plaats in het klassement. Rob P aan de andere kant tegenover de baggerschuit komt aanvankelijk maar 1 platte aan de schubben maar weet er tegen het einde nog 3 exemplaren bij te vangen waarmee hij met 3,3kg een 2-tje meepikt. Zelf kom ik op nr 8 te zitten rechts van de bekende woonark, geen verkeerde plek overigens, maar moet helaas meegaan 'in de malaise' en kan geen potten breken qua aantal. De 3 platten, die ik overigens binnen de 20 minuten vang, leveren me 3,3kg en wel 3 punten op. Peter en Jan op de kantnummers 3 en 4 worden 4e en 5e met resp. 2,8 en 2,6kg. Het is zoals het is en zien maar weer vooruit naar de 10e wedstrijd a.s. zaterdag in de Amsteldrecht.


Leidsche Vaart  (Rijnsaterswoude) 25-06-16 

Adriaaan: vandaag de 7e wedstrijd van HSV Zevenhuizen gevist in de Leidsche vaart. Met slechts 5 deelnemers ( 4 man op vakantie) werd er vandaag maar 6,6 kilo gevangen dus weer een belabberd resultaat. In het begin van de wedstrijd stond er een licht trekje in het water maar dit was na 1 uur weer over en werd het vissen er niet makkelijker op door het vele vuil op het water. John won de wedstrijd door slechts 2 brasems te vangen met 2,3 kilo voor Jan die ook een brasem had en enkele kleine visjes met bijna 1,9 kilo. Zelf heb ik alleen met de feeder gevist want met de vaste stok was op mijn plek niet te vissen door de vele plompe bladeren. Ik heb slechts een visje of 8 kunnen vangen waarvan ik 2 blieken heb moeten scheppen en de rest was goed te tillen.Nu maar hopen dat het volgende week in de Rotte beter is met de vangsten.


Oude Rijn (Bodegraven) 24-06-16 /22C - ZW2 -  bewolkt

Daan: maandagavond met 7 mannen 1 vrouw 4 afmeldingen de zevende wedstrijd van de avondcompetitie van HSV de Opsteker gevist aan de Oude Rijn in het dorp. Bij de loting om 18.00 uur behoorlijk veel regen, maar volgens buien radar word het om plus minus 1900 uur droog hetgeen inderdaad klopte. Dat het toch nog steeds een moeilijke visserij is op dit traject blijkt vanavond maar weer. Normaal het staart nummer beste nummer hoera ik trok het nummer ,bij begin signaal paar korven leeg trekken en vissen,vrij snel een ruisvoorn en wat gewone voorns. Na ongeveer anderhalf uur vissen twee mooie platten in het net erbij kwam de omslag,een heftige stroming vanaf Nieuwerbrug met het nodige kroos. De beten waren gelijk over aan mijn kant ,de deelnemers met het korte stokje konden nog wat voorntjes vangen en Jan op kop met de feeder in de hand ook nog wat kleine vis schraapt  4040 gr bij elkaar goed voor een 1.Zelf met 3880 gr een 2 op nummer 6 Remon 2600 gr een 3 en op nummer vijf Theo 1900 gr een 4 en gelukkig kon iedereen vis ter weging aanbieden.


Aarkanaal (Ter Aar) 24-06-16

Erik: hierbij verlaat toch nog een verslagje van de laatste 2 comp.wedstrijden van de HSV Moordrecht. Voor mij waren het 2 “net niet” wedstrijden met 2x een 4de plaats. De eerste was op 11 juni in het Aarkanaal, waar ik een aardig klusje kleine vis had en ruim 2.160 gr. De meeste vis op enkele pinkies of een stukje worm Op staartnummer 14 was Willem de Zwart bij ons de verdiende winnaar met ruim 4,5 kg. Verder 2 gewichten net boven mijn gewicht. Achteraf zat er wat meer in, maar qua aantallen zat ik goed, aangezien er verder maar moeizaam kleine vis te vangen was. Afgelopen zaterdag in de Oude Rijn tussen Bodegraven en Zwammerdam waar ik weer 4de werd met exact 4 kg. en de winst ging naar Peter v.d. Hoek met 5.300 gram, die op het laatst nog een dikke platte kon vangen. Verder enkele vangsten in de 4kg. Er stond nu een pittig stroompje en heb de meeste vis met de feeder gevangen op 3 kwart, aangezien ik tegenover een groot jacht zat. Later nog wat vis met de vaste hengel, maar kwam net een bonusvis tekort. Volgende keer wordt de tussenstand gepubliceerd. A.s weekeinde de marathon met Berry, dus daar is nu de focus op. 


Aarkanaal (Ter Aar) 23-06-16 /23C - ZO2 -  bewolkt/regen

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 22 juni waren de Wincle Pickers aan de beurt om een visje te vangen,deze keer was het Aarkanaal te Ter Aar aan de Beurt. Er was erg vuil deze keer onder en boven het water,maar er werd warempel wel een visje gevangen,want het was goed weer. Er werd een totaal van 17.436.gr vis gevangen en dat door 12 vissers. De uitslag was:

1.L.Caspers.5.625.gr.

2.J.A.Lindhout.3.293.gr.

3.H.Maayen.2.989.gr.

4.P.C.Verkerk.2.711.gr.

5.G.Leer.776.gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 23-06-16 

Rinus: ondanksgisteren andermaal naar de Amsteldrecht en ik kan zeggen dat het qua vangst een kopie was van afgelopen zaterdag en ook nu bijna een uur wachten op de eerste aanbeet. Kom nu zelfs tot een aantal van 25 platten en wederom gevangen met de meest uiteenlopende aassoorten, al was er voor 1 of 2 piertjes in combinatie met made of maïs toch een lichte voorkeur. Het werd dan ook een heerlijke visdag met een (gelukkig) nog acceptabele hoeveelheid plezierjachten die naarmate het gaat 'zomeren' zeker zal toenemen. Maar heb je daar niet die prachtige zinkertjes voor? Zie elders op deze site! Vandaag wissel ik de feeder een aantal keren af met de 6m stok, wil wel eens weten of de vis eindelijk ook 'onder de kant' is te vangen. Dat was zeker wel het geval al waren de beten heel zeikerig en het formaat van de vis niet wedstrijd waardig. De 30-35 visjes die ik vang wegen nog geen 6-7 ons!


Oude Rijn (Alphen) 23-06-16 

Piet: maandag wezen vissen in de oude Rijn. Ik begon om kwart over zeven en om kwart voor elf had ik allen maar wat klein spul, om elf uur ving ik mijn eerste platte en dacht he misschien beginnen ze nu een beetje te bijten, maar nee hoor inmiddels tien voor twaalf en geen beet meer gezien vanaf elf uur, van alles geprobeerd knikker ( Oranje Tutte Frutti ) er aan met en zonder worm niets wilden ze hebben, om vijf voor twaalf maar eens een andere smaak knikker aardbei 8 mm met daar achter een mais korrel geprobeerd, en om twaalf uur melde warempel de tweede platte zich aan, met dit aas aanbreng bleven ze regelmatig bijten, om 1uur stond de teller op acht platten dat ging lekker, echter nu moest ik wachten tot tien voor half twee op mijn 9e. Van half twee tot kwart over drie heb ik er nog drie bij weten te vangen waar ik op het totaal kwam van 12 platten en wat klein spul. De eerste heb ik dan met worm gevangen, en de rest allemaal met de knikker. Totaal gewicht 15.900 kg.


Ringvaart (Vijfhuizen) 23-06-16 

Bert: 19-06-2016 De derde van de vrije hengelcomp van HSV Alphen met 12 deelnemers en het viswater vandaag de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Het gat van Vijfhuizen moest ons deze morgen een leuke visochtend bezorgen. Helaas de waarheid is dat de vis het volledig liet afweten, tel daarbij op dat de wind uit het Noorden waaide en als die over dat gat komt dan zit je lelijk in de wind. Achteraf had ik spijt dat ik mijn voering uit mijn winterjas had gehaald dat overkomt je maar 1 keer ervaring komt met de jaren zullen we maar zeggen. Na overleg zijn we maar een uur eerder gestopt. De totale vangst van deze morgen 4380 gram en dat door maar 7 deelnemers derhalve 5 deelnemers zonder vis een visochtend om snel te vergeten. Zaterdag 25 Juni gaan we naar het Noord Hollands kanaal hopelijk wordt daar de vangst beter.   


Gouwekanaal (Gouda) 23-06-16 

Daan: Hsv de Opsteker afgelopen zaterdag 18/6 met 7 man drie afzeggingen vol goede moed naar Gouwe kanaal Broekweg. Waren de berichten de laatste weken over de vangsten erg positief, werden we toch wel erg teleurgesteld. Er werd het eerste uur op een grondel of baarsje na geen vis gevangen,dit baarde mij echter nog geen zorgen want vaak duurt het wel een uur voor je vis gaat vangen. Maar na twee uur pas een paar kleine visjes aan de stok te hebben gevangen en met de feeder tegen de balk nog geen beetje te hebben gehad werd mij duidelijk dat het geen top dag zou worden. Wat aan de eindstand wel te zien is ,Theo op kop geen vis aanbieden Danny op twee ,in de laatste vijf minuten zijn tweede vis ving maar hierdoor toch de dag zegen binnenhaalde met 3250 gram Peter op drie 40 gram  op vijf Frans  0 gram Melvin op nummer vijf kon zelfs op zijn bekende manier geen wandelvis vangen 180 gram ik op zes 1860 gram Pascal op staart 240 gram. Al met al een teleurstellend resultaat,maar het blijft een mooi water dus volgende keer beter.


Gouwekanaal (Gouda) 20-06-16 /17C - Z4 -  bewolkt/regen

Rinus: ondanks de regen toch een paar leuke uurtjes (vistechnisch) doorgebracht aan het Gouwekanaal ofschoon het begin uiterst moeizaam was, pas na 50 minuten komt het eerste bliekje boven water. Maar ook dit kenmerkt zich hier door 'de lange adem' die kennelijk nodig is om de vis op het voer te krijgen en - al meer gezegd - ondanks de passages van container- en vrachtboten waar je overigens dicht bij de sluis op 'het brede' weinig last van hebt. Van lieverlee worden de bliekjes blieken en aan het eind van de rit staan er ruim 30 stuks op de teller waaronder 7 heuse platten. Nagenoeg alleen met maden gevist of en toe vergezeld van een piertje op de haak.


Amstel (Nes) 20-06-16

PietGr: zaterdag 18-06 samen met Ron wezen vissen in de Amstel t.h.v. van  Nes. Na een moeilijk begin om 6.30u en inmiddels een uur verder ving ik mijn eerste platte, na twee uur had ik er drie, Ron had toen nog niets, na twee en een half uur begonnen ze toch wat beter te bijten. Ik had alleen mijn feeder klaar gemaakt en Ron viste dan met de stok en dan weer eens met de feeder. Na vijf korven en 13 onderlijnen verspeelt te hebben ( duur ochtendje ) kwam ik uiteindelijk met de feeder toch nog op 13.300 kg. Ron ving met de feeder twee platten en de rest met de vaste stok (waarmee hij ook nog eens drie hele beste verspeelde) wat hem een gewicht op leverde van 14.200 kg. Volgens mij lag daar aan de overkant een oud oorlogsschip, zoveel onderlijnen weg!?


Oude Rijn (Zwammerdam) 20-06-16 

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 15 juni waren de vaste stok vissers weer aan de beurt om een visje te vangen van en voor de competitie,deze keer werd er gevist in de Rijn te Zwammerdam. Er werd niet al te veel gevangen n.l maar 10.800.gr en dat door 10 vissers, De uitslag was als volgt:

1.L.Caspers.3.226.gr.

2.P.C.Verkerk.2.906.gr.

3.G.Leer.2.376.gr.

4.A.G.van.de.Laan.670.gr.

5.J.A.Lindhout.667.gr.

Zaterdag 18 juni was de zaterdag competitie weer aan de beurt om een visje te vangen,deze keer werd er gevist in de Leidse Vaart te Ter Aar. Er waren 16 vissers die bij elkaar 28.500.gr vis wisten te vangen. De uitslag was:

1.P.C.Verkerk.7.300.gr.

2.J.A.Lindhout.4.280.gr.

3.L.Caspers.3.171.gr.

4.K.Verlaan.2.679.gr.

5.B.Wassing.2.628.gr.

Maandagmorgen 20.juni waren de senioren weer aan de beurt om een visje te vangen,deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Het was niet al te best weer om een visje te vangen er werd door 14 vissers een totaal van 35.200.gr vis  gevangen. De uitslag hiervan was:

1.K.Verlaan.7.872.gr.

2.F.Brouwer.4.755.gr.

3.P.C.Verkerk.4.034.gr.

4.H.van.de.Laan.3.628.gr.

5.J.A.Lindhout.3.040.gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 18-06-16 /15C - W3 -  bewolkt

Kroes 180616

Rinus: geen wedstrijdverplichtingen dus pak ik eens een stukje Amsteldrecht waar heel weinig (wedstrijd)gevist wordt, te weten het eerste gedeelte direct na de sluis. Aan de overzijde (ca. 45m) een leuke 2m brede strook plompen dus daar gaat de korf mooi tegenaan. Op rechts een feeder met hairlijn waaraan nagenoeg alle soorten aas zeker een beurt krijgen, 5m naar links de traditionele onderlijn met afwisselend maden en/of wormen. Het duurt zeker 3 kwartier aleer ik het eerste tikje op de top ziet, 2 maïskorrrels leveren de eerste platte op. Vanaf dat moment is er ruim 4 uur lang wat te loeren, al staat zeker niet iedere 10 minuten de top krom. De eerste aanbeet op links levert - als vreemde eend in de bijt voor vandaag - een kroeskarper van 38cm op, met als aas 4 maden. Daarnaast komen er nog 23 platten (max. 60cm) en enkele halfwas exemplaren op de teller, hetgeen een behoorlijk vangstgewicht op de schaal brengt. Vandaag worden de vangsten op de feeders links en rechts keurig verdeeld.


NH Kanaal (West Graftdijk) 15-06-16 /20C - ZW3 -  bewolkt

Spiegel NH Kan 150616

Rinus: vandaag gaan we met een magere opkomst van 12 deelnemers voor de 8e ouderenwedstrijd op weg naar het NH Kanaal t.o. West Graftdijk nabij de Kogerpolderbrug. Over het algemeen wordt uitgezien naar deze jaarlijkse 'vistrip', niet in de laatste plaats vanwege de prachtige omgeving. Uiteraard willen we ook een visje vangen en dat valt met een gemiddelde van 6,1kg p.p. helemaal niet tegen. Voor de verandering zijn het ditmaal de vaste stokkers die aan het langste eind trekken want de hoogste gewichten worden met de stok opgehaald op afstanden van 11-12m. Kees op kopnr 1 heeft er vóór de pauze duidelijk de vaart in en vangt frequent zijn visje waaronder mooie brasem en een heuse karper. Na de pauze wordt het minder volgens eigen zeggen maar zijn  11,2kg is vandaag voldoende voor de winst. Proficiat! Op nr 2 vist Rob J die met name na de pauze de 'vis erop krijgt' en aan een inhaalslag begint, maar net aan 6 ons te kort komt en met 10,6kg een 2-tje scoort. Zelf vis ik op nr 6 en gokt met de feeder tegen de balk aan de overzijde en kortbij op 17-18m. De laatste stek levert enkele mooie blieken op, maar verreweg de meeste en zware vis komt van de overzijde waaronder een pracht van een spiegelkarper. Ik vang de meeste vis op de worm al dan niet met maïs of met enkele maden. Met 9,4kg haal ik een 3-tje binnen. Bij elkaar vangen we 73 kilo en zoals gezegd frappant genoeg zitten daar 4 karpers onder, want ook Martin vangt 2 kleinere exemplaren met de stok. Er zijn mindere dagen.


Oude Rijn (Bodegraven) 15-06-16

Daan: maandagavond de zesde wedstrijd v/d Opsteker in de  Oude Rijn 9 mannen 1 dame present twee afmeldingen. Bij aankomst best wat bewolking ,dus werd er regelmatig angstig omhoog gekeken,maar gelukkig waren de weer goden met ons en bleef het droog. De vangst was matig, maar gelukkig werd er door alle deelnemers vis gevangen. Op het staart nummer 10 kon Jan 6300 gr aanbieden, op nummer 9 ving Kees 3400 gram ,zelf op nummer 2 kwam ik niet hoger dan 3350 gr.


Gouwekanaal (Gouda) 13-06-16 /19C - W3 -  bewolkt

Rinus: aantal uren in het Gouwekanaal gevist met de feeder op ca. 20m met een vrij verrassende vangst van rond de 25 blieken en platjes, nagenoeg alle scheppers. Een piertje al dan niet met made of pinkie gaf de meeste beet al lukte het soms ook met een maïskorreltje. Enkel met lange onderlijn 12/00 en haakje 16 gevist, de aanbeten waren moeizaam. Vooraan bij de sluis is het behoorlijk breed dus heb je daar weinig last van de (container)schepen en die passeerden er genoeg.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 13-06-16

Henk: maandagmorgen 13 juni waren de senioren van De Brasem weer aan de beurt,deze keer werd er wederom in de Amstel te Nieuwveen gevist, Er waren 15 vissers aanwezig die bij elkaar ook een aardig visje wisten te vangen n.l 53.700.gr. De uitslag hiervan was:

1.F.Brouwer.11.467.gr.

2.J.A.Lindhout.11.269.gr.

3.K.Verlaan.10.040.gr.

4.D.Verhage.7.400.gr.

5.J.P.meyer.3.887.gr.

Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 8 juni waren de Wincle Pickers weer aan de beurt om een visje te vangen,deze keer werd er gevist in de Amstel te Nieuwveen. Er waren 11 vissers die bij elkaar bijna 38 kg wisten te vangen. De uitslag van deze competitie was:

1.S.Pieterse.13.600.gr.

2.P.C.Verkerk.8.352.gr.

3.K.Verlaan.5.014.gr.

4.D.Verhage.3.574.gr.

5.J.A.Lindhout.2.446.gr.


Oude Veer (Ewijcksluis) 13-06-16 

Theo: Visweekend  hsv de vrije visser noordwijk  2016. Afgelopen weekend [10-11-12 juni] is hsv de vrije visser noordwijk weer op visweekend geweest. Na 1 jaar onderbreking zijn we alweer voor de tiende keer naar hotel de brug in ewijcksluis geweest. Vrijdagochtend om half vijf vertrokken we met vijf man. De bedoeling was zeven man maar helaas moesten theo en cees op het laatste moment afhaken wegens prive omstandigheden. De eerste dag viste we op de steigers bij de hoge oude veer. Onder een heerlijk zonnetje werd er redelijk goed vis gevangen. Om 12 uur werd er samen geluncht en werden we verrast op haring en gebakken vis door Ed. Om 16.00 uur was het einde visdag en werd er in totaal 44400 gram vis gewogen. Winnaar was Ed met 19400 gram en gert-Jan werd tweede met 10500 gram. Hierna richting hotel voor een gezellige avond. Dag twee begon om 07.00 uur met een prima verzorgd ontbijt door Carla. Om 08.00 uur weer naar de steigers. Vandaag wel ander weer en de vangsten waren ook minder. In totaal vandaag vingen we 29080 gram vis. Met 13000 gram werd ons edje weer dagwinnaar en werd jaap tweede met 5100 gram. Daarna weer naar het hotel voor hetzelfde ritueel. Kaartje leggen,biljarten en engeland-rusland gekeken. Dag drie was alweer de laatste dag. Tussen 07.00 uur en 08.00 uur ontbeten en rond half 9 naar waarland om te vissen in kanaal omval-kolhorn. ER werd gevist van 09.30 uur tot 15.00 uur. Ook vandaag kregen we les van Ed. Vandaag ving hij 10300 gram vis. Al met al was het een gezellige en geslaagd visweekend die volgend jaar zeker weer een vervolg krijgt in hotel de brug. De eindstand over drie dagen is:

 

1     Ed v d berg                            42700 gram.

2     gert-Jan verkerk                    21200 gram.

3     mart de ridder                       17300 gram.

4     jaap smit                                15100 gram.

5     arie schouten                          8550 gram.


Voornsekanaal (Hellevoetsluis) 11-06-16 /21C - NO3 -  bewolkt

Adriaan: zaterdag hebben we van HSV Zevenhuizen onze 6e wedstrijd gevist in het Kanaal door Voorne ( 31 – 50 ). Met 9 deelnemers werd er wel 3950 gram vis gevangen, 2 brasems en wat exoten. Jelle Wiersma won de wedstrijd door halverwege de wedstrijd een mooie brasem te vangen van 1890 gr. Peter Koevermans ving 10 minuten voor tijd een kleine brasem, en met enkele exoten erbij kwam hij op 1400 gram wat hem de 2e plaats opleverde. Door zijn 2e plaats heeft hij nu de leiding in het klassement overgenomen van Leen de Zwart die geen vis kon vangen vandaag. Zelf heb ik ook niets kunnen vangen, ondanks dat ik alle mogelijk te bedenken combinaties heb gebruikt. Na afloop waren we het er wel over eens dat we hier volgend jaar niet meer naar toe gaan, want was het voorheen een Top water nu is het er één met een grote B.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 11-06-16

Pas op je vingers!
Mooi beest, 86cm

Rinus: voor de 8e competitiewedstrijd reist HSW net als afgelopen woensdag af naar de Amsteldrecht waar gevist wordt op het z.g. 'brede stuk'. Met 20 deelnemers is het volle bak daar en op de één of andere manier hebben we er allemaal zin en vertrouwen in gezien de redelijke vangsten eerder deze week. En de feiten liegen er niet om want met een gezamenlijke vangst van ruim 97 kilo mogen we niet klagen. Wederom is het inzetten van de feeder van buitengewoon belang ofschoon er met de vaste stok best wel een visje te vangen is maar jammer genoeg van geringe afmetingen. Leek het erop dat de grove vis eerder deze week moeizaam over de streep te trekken was, vandaag schijnt zij er meer zin in te hebben ofschoon niet elke deelnemer dat kan beamen. Wel is het vreemd te horen dat de één alles met de boilie vangt, terwijl de ander persé een worm op de haak moet hebben en een derde louter maden gebruikt!? Opmerkelijk, maar het houd je scherp en het wordt zeker niet voorspelbaar. Over dit laatste kan jongeling Martijn zeker meepraten want wat gebeurt, op een prachtige aanbeet op de feeder slaat hij aan en ondervindt direct buitengewoon grote weerstand aan iets dat maar langzaam zijn richting op komt. Na een lange maar gedegen dril komt een snoekbaars van maar liefst 86cm boven water, de haak met drie maden erop keurig gehaakt in de zijkant van de bek. Na een fotootje gaat de vis het zilte nat weer in want Martin weet maar al te goed dat deze vis niet telt! Jammer man, met dit gewicht erbij had jouw vangst (nu 5,2kg en 8e) zeker een topnotering geworden. Ook bij Ron, vissend op kantnr 6, gaat het (nog) niet van een leien dakje want als buurman Gert al 4-5 platten in het net heeft staat zijn teller pas op 2 visjes-net-aan-de-maat. Na poolshoogte te hebben genomen schakelt Ron resoluut over op de hairlijn met daarop boilie+pier (de nieuwe trend??), vult zijn leefnet met een serie dikke platten en pakt met 14,2kg de overwinning, proficiat! Gert blijft met 10,3kg 'steken' op een alleszins verdienstelijke 3e plaats. Zelf nestel ik mij daartussen met 11,2kg en een 2-tje. Ik kom op nr 18 te zitten en gok weer met de feeder op een kleine 60m zo'n 8m uit de overzijde waar de bodem redelijk schoon en te bevissen is. Dit blijkt nodig want van de 8 platten vang ik er slechts 2 aan de hair+maïs in het eerste half uur en de rest aan maden of (een stukje) worm verspreid over de wedstrijd. Met 9 en 8 kilo zit je vandaag 'niet in de prijzen' maar pak je wel 4 en 5 punten als score mee. In elk geval een visdag waarop de Amsteldrecht zich van de goede kant laat zien.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-06-16 /20C - NW3 - half bewolkt

Rinus: voor de 7e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 16 man naar de Amsteldrecht waar we nagenoeg allen een gelijkwaardig breed stuk water voor ons hebben. De vraag is dus wat gaan we doen, de vaste stok op 11-12m (aan de kant staat weinig water) of toch maar de feeder richting (heel) ver? Ongeveer de helft pakt de stok erbij en andermaal (in dit water) zal blijken dat deze hengel momenteel niet het gewenste resultaat geeft. Wat de feeder betreft weet je dat de zone tegen de andere oever erg vuil is (ingooien en laten liggen die korf) of blijf je 6-8m uit de oever waar de bodem iets schoner is zodat er technisch gezien meer mogelijkheden zijn om een aanbeet uit te lokken. Dit laatste blijkt nodig want lang niet bij alle aanbeten loopt de top soepel krom, in feite gebeurt dit slechts een enkele keer met grof aas als een pier, maïs of boilie. Het is dus een kwestie van (erg) veel geduld uitoefenen of actief bezig zijn. In de pauze blijkt PietK hier voorlopig het best mee om te gaan want zijn teller staat op 5 platten. Verder hoor ik aantallen van 1 of 2 brasems en enkele blieken, sommige vaste stokkers melden een 10-tal visjes, zelf sta ik op 4 platten. De hoop is dus gevestigd op de ruim 2,5 uur na de pauze, maar de situatie blijft voor de meeste ongewijzigd en dus is het sprokkelen voor een vis(je). Niettemin worden hier en daar toch mooie platten gevangen van 1-1,5kg en weet je er enkele te strikken dan zit je al snel aan een acceptabel gewicht. Na de pauze weet ik er nog 4 te vangen (en 2 te verspelen), de meeste op minimale aanbeten met kleine piertjes of een stukje pier op de haak. Bij de weging blijkt mijn vangst van 10,7kg voldoende voor de overwinning en dat de vaart er bij PietK uit was, hij wordt 2e met 9,4kg. RobP, Gert en PietGr volgen met gewichten van 6 en 5kg. Bij elkaar vangen we 58kg.


Oude Rijn (Bodegraven) 07-06-16 /28C - N3 - zonnig

Daan: Hsv de Opsteker heeft maandag de vijfde wedstrijd van de avondcompetitie gevist aan de Oude Rijn dorp Bodegraven. De vierde wedstrijd wordt ingehaald omdat deze verleden week is uitgesteld vanwege de slecht weer omstandigheden. Met 7 mannen en 2 dames 3 afzeggingen wordt onder prachtig weer de wedstrijd begonnen. Na het begin signaal wordt er niet gelijk vis gevangen, dit gaf bij de meesten onder ons een onplezierig gevoel. Aan de uitslag is te zien dat het niet echt een goede avond qua vangsten was, maar met het heerlijke zonnetje op ons bolletje was het zeer aangenaam vertoeven. Op nummer 1 wist Pascal 2350 gr te vangen wat goed was voor de tweede plaats, zelf kwam ik op nummer 4 te zitten en kon 4000 gr ter weging aanbieden, wat genoeg was voor de overwinning. Eric op nummer 6 hengelde 1620 gr bij elkaar goed voor een derde plek, verder konden alle deelnemers vis ter weging aanbieden. Bij elkaar werd er 13510 gr gevangen we hebben betere vangsten gehad, volgende week nieuwe kansen.


Ringvaart (de Liede) 07-06-16

Bert: 05-06-2016 wedstrijd nr 3 HSV Alphen van de vaste hengel comp viswater de Ringvaart bij de Liede. 12 deelnemers aan de waterkant en mijn verwachting van de vangst was niet bepaald positief. Vorige week was er door onze vissers een 6 uurs gevist in die zelfde Ringvaart maar dan 1 parcours verder nl bij Rutte en daar slecht gevangen. Daarnaast kwam ik nog een verslagje tegen van vissers die in dat zelfde weekend bij de Liede hadden gevist en ook daar was de vangst niet al te best. Als je dan ook nog weet dat er nauwelijks stroming in het water was dan is er weinig vertrouwen op een goede afloop. Maar zoals zo vaak is de visserij niet voorspelbaar. Om 11 uur werd er met de weging aangevangen en na het optellen kwamen we met 12 man uit op een totaalgewicht van 37320 gram waarvan Henk er 6250 voor zijn rekening nam hij werd hiermee vandaag winnaar. Positief alle deelnemers vingen vis de vorige week waren er 5 nullen te noteren. Nog even voor de goede orde, omdat u enkele wedstrijdverslagen van ons heeft gemist ik ben de afgelopen weken er even tussen uit geweest om te genieten van een vakantie op een tropisch eiland. Mocht u nieuwsgierig zijn naar onze overige uitslagen alles is terug te vinden op onze site. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Oude Rijn (Zwammerdam) 07-06-16 

Erik: hierbij nog een verslagje van afgelopen zaterdag van de 3-kamp. Zelf lootte ik op nr. 11, 2 nummers voorbij het bruggetje en tegenover 2 jachtjes en een gebouwtje. Geen kreukelblad, maar ik had in mijn hoofd om hoofdzakelijk met de feeder op de verre afstand te vissen om de grotere brasems te vangen. Ik had er vooraf best goede hoop op. Voor de zekerheid nog een feedertje op 20 mtr. en een kort stokkie onder de kant. Ik kan kort zijn en heb amper beet gehad. Onder het kantje al helemaal niet en op de verre afstand 2 keer, waarbij ik één bliek kon vangen. Op de 20 mtr. lijn een paar kolbleien en nog een verspeelde vis en nog een paar voorzichtige beetjes en dat was alles. Ook verder totaal geen lijnzwemmers, dus was echt een kansloze morgen. Mijn linkerbuurman Adriaan kon toch regelmatig een mooie brasem vangen en werd hiermee keurig 1ste, maar wat ik ook veranderde, het bleef totaal stil. Volgende keer beter, het zat er gewoon deze morgen gewoon totaal niet in.


Aarkanaal (Ter Aar) 06-06-16 /26C - NW3 - zonnig

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 6 juni was er weer een wedstrijd van en voor de senioren competitie,deze werd gehouden in het Aarkanaal (ijsbaan) te Te Aar. Er waren 17 vissers die bij elkaar 18.225.gr vis wisten te vangen met dit mooie weer. De uitslag was als volgt:

1.D.van.Leeuwen.5.322.gr.

2.D.Verhage.4.439.gr.

3.W.Lenting.2.078.gr.

4.W.den.Houdijker.1.982.gr.

5.J.van.Ekeren.1.549.gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 06-06-16

PietGr: vandaag gevist in de Amsteldrecht, begonnen om 07.45u en10 minuten later de eerste schepbliek in het netje, dat wat later werd uitgebreid met nog eens drie blieken. Inmiddels was het alweer tegen half negen toen mijn top volledig om getrokken werd en jawel de eerste platte had zich aan gemeld, regelmatig ging dit zo door, om 9.45u zaten er acht platten en vier blieken in het net. Net toen ik dacht dat gaat lekker zo, lieten ze mij toch weer zitten tot tien voor elf, geen beweging meer gezien aan mijn hengel. Toen maar weer om tien voor elf een vracht wormen geknipt en veel gebracht met het idee alles of niets. Om elf uur meldde de negende platte zich aan, gevolgd door nummer 10-11-12 en 13, inmiddels was het 12.15u toen maar eerst even gewogen en weer laten zwemmen. Tussenstand vier blieken en 13 platten met een gewicht van 17.800 gram. Half één het leefnet weer in het water 10 over half 1 de eerste platte van de tweede ronde, kwart voor twee zaten er alweer 5-6 platten in het net (op dat moment kwam Piet bij mij kijken, die had een stuk verder gezeten en ook een goede ochtend gehad met 11 platten en 4 stuks dikke palingen). Ik ben toen over gegaan op de boilie en ook daar hadden ze wel trek in met als gevolg tien platten in het netje toen ik stopte om drie uur, even gewogen 12.300 gram. Al met al een geslaagde vis dag met een totale vangst van 23 platten en 4 blieken, en een totaal gewicht van 30.100 gram. En dit alles met de worm en boilie op 6-7 meter van de overkant.


Oude Rijn (Bodegraven) 06-06-16

Daan: Hsv de Opsteker zaterdag j.l. met 6 man, vier afmeldingen gevist in de Oude Rijn zigeunerkamp Bodegraven. De start van de wedstrijd was of we alleen op de wereld waren, was erg mistig. Zoals vaak is mist niet de ideale weersituatie om vis te vangen,dit is ook wel te zien in het resultaat. Op nummer 1 kwam Danny laat op gang hij wist in het laatste uur nog een vijftal mooie blieken erbij te vangen,waardoor hij op een totaal van 5280 gr uitkwam. Zelf zat ik op nummer twee ving wel eerder vis, en over de hele wedstrijd ving ik wel af en toe een visje, alleen loste ik twee zware vissen en wist alleen de kleinere in het leefnet te krijgen dit leverde 2300 gr op. Edwin op nummer 6 had de pech dat er tegenover hem de party boot klaar gemaakt werd met het nodige kabaal, zodat feederen onmogelijk was met de stok kon hij niet meer dan 900 gr vangen. Peter op nummer vier kwam ook niet verder dan 800 gr,ook waren er twee man die geen vis ronde laten wegen. Klik hier voor uitslag en stand.


Oude Rijn (Zwammerdam) 04-06-16 /25C - ZW2 - half bewolkt

Rinus: vandaag wordt de 3-kamp tussen de HSV'n Moordrecht, Waddinxveen (HSW) en Zevenhuizen/Mkp (HZM) gevist in de Oude Rijn op het traject ijsbaan/futenbos. Met 32 deelnemers (hoog HSW-gehalte!) heb je dit hele traject nodig zeker als je enkele hinderlijke hindernissen zoals lelievelden en bootjes moet overslaan, doch uitzetters Adriaan en Leen hebben alle mogelijkheden prima benut. Er zijn weer 10 leuke prijsjes te verdelen, mede dankzij de bijdrage van sponsors Kooij en Spot. Na de 'traditionele' loting zoeken de deelnemers hun stekkie op in vak A of B, uiteraard razend benieuw of zij één van de hotspots hebben bemachtigd. Als het startsein om 07.30 uur klinkt gaan de korven richting andere oever, naar de middenzone of kortbij op 20m. Dit zijn zo'n beetje de afstanden waarop een visje verwacht mag worden ofschoon de vangsten qua gewicht allang niet meer het kaliber hebben van de periode maart/april. Natuurlijk zijn er ook de - zeg maar - 'oer-vaste-stokkers' die altijd en overal de lange lat inzetten, maar het bijna alle moeten afleggen tegen de feederaars. Het is dan ook Adriaan die op kantnummer 10 (omgeving brugje) zijn geduld met de feeder op één voerplek (10m uit overzijde) beloond ziet en een serie mooie platten op het droge krijgt, zijn aas: maïs. Met 9,7kg is hij iedereen de baas en wordt niet alleen vak- maar ook algeheel winnaar, proficiat. Vak B wordt een prooi voor Ron die op staartnummer 32 een mooie 7,4kg binnen draait vanaf de korte (20m) afstand met maden als aas en daarmee vakwinnaar is. Verder zijn de vangsten overwegend matig en hier en daar redelijk als je een paar platten aan de schubben kan komen. Dat lukt mij op kantnr 25 geenszins want wat ik ook probeer met (korte) stok of feeder, ik krijg hooguit een 10-tal blieken op de kant en wordt met 1,5kg 7e in vak B. Het team (5 man) van HSW vangt gezamenlijk 17.820 gram en neemt wederom de wisselbeker mee naar huis. Zevenhuizen wordt 2e met 11.890 gram en Moordrecht 3e met 2.900 gram. De individuele prijswinnaars     zijn:

Vak A /     stek / gewicht:         

1. Adriaan van Erk (HZM) / 10 / 9.760 gr

2. Wil-Jan van Leeuwen (HSW) / 3 / 5.500 gr

3. Jan van Dam (HSW) / 1 / 4.320 gr

4. Aat van Leeuwen (HSW) / 14 / 2.680 gr

5. Erwin Keizer (HSW) / 13 / 2.420 gr

Vak B / stek / gewicht:

1. Ron Sluyk (HSW) / 32 / 7.460 gr

2. Rob Jenner (HSW) / 29 / 4.180 gr

3. Rob Poldervaart (HSW) / 28 / 3.450 gr

4. Frans v. Steenderen(HSW) / 18 / 2.720 gr

5. Herman Kraan (HSW) / 21 / 2.660 gr


Oude Rijn / Ringvaart 04-06-16 

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 1.juni was er weer een wedstrijd van en voor de vaste stok vissers competitie,deze werd gehouden in de Rijn bij Zwaantjeskerk te Kouderkerk. Er waren 8 vissers die bij elkaar 14.500.gr vis wisten te vangen met de wind in het gezichtje. De uitslag was:

1.S.Pieterse.3.411.gr.

2.P.C.Verkerk.3.261.gr.

3.G.Leer.1.846.gr.

4.J.A.Lindhout.1.801.gr.

5.T.van.de.Laan.1.750.gr.

Zaterdagmorgen 4 juni waren de vissers aan de beurt van en voor de zaterdag competitie,deze wedstrijd werd gehouden in de Ringvaart te Rijsenhout.Deze keer waren er 18 vissers die bij elkaar 41.800.gr vis wisten te vangen,deze keer was er weinig wind en was de wind in ons rugje. De uitslag was:

1.P.V.Verkerk.19.300.gr.

2.E.Weygertse.9.474.gr.

3.B.Wassing.3.270.gr.

4.W.Hofstede.2.649.gr.

5.K.Verlaan.2.274.gr.


Vestinggracht (Klundert) 03-06-16 /23C - NO3 - half bewolkt

Rinus: met liefst 18 deelnemers zou HSW a.s. zondag 5/6 het in de 2e voorronde v/h Federatie ZW Ned Clubkampioenschap opnemen tegen HSV 't Wachtertje uit Klundert. Omdat beide verenigingen het aanvankelijk niet eens werden in welk water te vissen, kwamen we uiteindelijk uit bij de Vestinggracht in Klundert het thuiswater van 't Wachtertje waarin behoorlijk vis zou zitten en redelijk werd gevangen. Afgaande op deze berichten stelde HSW zich bereidwillig op om op 5/6 richting Klundert te rijden, terwijl 't Wachtertje dan de organisatie in handen zou nemen. Om een beetje voorbereid te zijn namen Kees, Sander, Gert en ik de moeite om daar afgelopen woensdag een kijkje te nemen. Zo'n gracht ziet er - zeker op een plaatje - prachtig uit, heeft allerlei hoeken en bochten, is ca. 1,80cm diep en is variërend van 10 tot 25m breed. Er is veel plantengroei vooral onder water dat n.m.m. ontzettend voedselrijk is en zeker aan de kant vrij helder. Om een lang verhaal kort te maken, in de gemiddeld 3 uur dat we daar gevist hebben heeft Kees 1 keer beet gehad (zeelt verspeeld), Sander ook 1x beet (schildpad), Gert en ik moeten nog beet krijgen. Om 12 uur hadden we het wel gezien, hebben ingepakt en op de terugreis het Gouwekanaal aangedaan voor nog een paar uurtjes waar we alsnog een redelijk visje vingen. Thuisgekomen heb ik contact gezocht met HSV de Watergeus/Brielle, hun tegenstander in de 1e voorronde en deze had een gelijksoortige ervaring (2 man in 3 dagen oefenen in totaal 2x beet!!). Kortom we zijn voorgelicht met een verkeerde voorstelling van zaken wat de vangsten betreft, want die schijnen daar helemaal niet zo rooskleurig te zijn. Voor mij aanleiding genoeg om dit aan te kaarten bij 't Wachtertje en in overleg te proberen alsnog voor een ander water te kiezen. Om wederom een lang verhaal kort te maken, 't Wachtertje voelde hier weinig voor, kaartte dit op hun beurt aan bij de Federatie en heeft zich - om mij nog niet geheel duidelijke reden - teruggetrokken. Een en ander betekent dat HSW nu heel simpel automatisch geplaatst is voor de 3e voorronde.


Holl. IJssel (Gouda) 31-05-16 /22C - NO3 - half bewolkt

Hans: vandaag de 5e vissessie gevist met de Moordrechtse senioren. Ik noem het visssessie omdat het eigenlijk geen wedstrijd genoemd kan woreden. Er wordt onbevangen en vrij gevist dus ieder op zijn eigen manier. Vandaag was het mijn beurt om te bepalen waar wij gingen vissen. Door de goede berichten van Erik en Dennis heb ik gekozen voor de Hollandsche Ijssel bij Gouda en dan op de betonnen platen schuin tegenover de molen. Om toch nog enigzins een gevoel van competitie te krijgen is geloot. Wij zijn altijd met zijn vijven, soms met zes, dus de tussenruimte is daar minder dan 10 meter. Henk Multum en ikzelf zijn de vaste stok vissers en kwamen op de plaatsen 4 en 2 te zitten. Ik heb op elf meter gevist met een Frans Buurman 3 dobbertje van 0,7 gram. Het water is daar 3,5 meter diep dus het aas was lang onderweg naar de bodem. In totaal heb ik 10,5 kg vis gevangen die hoofdzakelijk bestond uit kleinere vis

( >60 stuks) en 5 mooie brasems. De winnaar was Kees van den Heuvel met, alleen maar brasems, 14,5 kilo.  Deze zat bijna tegenover de molen. Frans Buurman kreeg 6 kilo vis bij elkaar en Piet de Boer en Henk Multum rond de 4 kilo. Al met al met het mooie weer erbij een mooie visdag.


Oude Rijn (Alphen) 31-05-16 

Henk: maandag j.l. Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen waren de senioren weer aan de beurt om een visje te vangen,deze keer was de Rijn te Alphen het water. Er waren 17 vissers die maar ruim 17.kg wisten te vangen, het was wel droog. De uitslag was als volgt:

1.J.A.Lindhout.3.597.gr.

2.W.Lenting.3.023.gr.

3.D.Verhage.2.261.gr.

4.G.Leer.1.878.gr.

5.S.Pieterse.1.608.gr.


Voornsekanaal (Hellevoetsluis) 29-05-16 /22C - N3 - bewolkt

Erik: gisteren met HSV Moordrecht in het Voornse Kanaal en we hielden ons hart natuurlijk alweer vast na alle slechte berichten. We zaten rondom het sluisje (80-110) dus daar lag het niet aan en iedere keer een steiger overgeslagen door de uitzetters, dus dat was ook prima gedaan. Ik zat 9 nummers rechts van het gemaal, wel één uit de staart, dus dat gaf wel wat moed. Ik ben gestart met een kantstokkie waar ik al snel een stuk of 8 kesslergrondels en enkele blankvoorntjes ving. Ook al vrij snel een poging gewaagd in de midden met de feeder, waar ik een pos ving en enkele meters uit de overkant, waar ik ook enkele grondels ving. Langzaam steeds meer in de midden geprobeerd, wat na 1 uur en drie kwartier de eerste platte opleverde met een half uur later de 2de. Daarna weer een lange periode niets, maar opeens om half 12 de derde gevolgd door een onmiddellijke 4de platte. Met ruim een kwartier nog enkele tikjes gezien dat niet meer doorzette, maar het was voldoende voor de winst met 7.120 gram. Alleen rondom het Gemaal werden nog een paar platten gevangen door Kees v.d. Heuvel met 5.180 en Willem de Zwart met 3.420 gram. Verder nog enkele verdwaalde brasems en wat kant gespuis in de vorm van grondels en baarsjes. Wat is dit water qua vissen toch een treurigheid geworden.


Oude Rijn (Bodegraven) 29-05-16

Erik: 14 mei met HSV Moordrecht in de Oude Rijn Bodegraven Fort gevist en dat was de morgen dat het opeens 10 graden kouder was. We zaten met de 1ste 5 nummers links van het bruggetje en de rest achter de huizen, om de mensen niet al teveel te moeten laten lopen. Met een man of 16 een goede opkomst. Op de 1ste tien nummers werd er amper wat gevangen, op de hogere nummers wat meer, met 2 uitschieters, waar wel brasem en zeelt zat. Zelf zat ik op nr. 8 (schuin links en tegenover de laatste steiger) en heb met de feeder 2 baarzen en een kantstokkie 7 baarzen gevangen, goed voor 280 gram en op de 1ste 10 nummers het 2de gewicht! Wij konden daar amper een witvisje vangen, het was echt onvoorstelbaar. Wel verspeelde ik een dikke met het kanthengeltje, maar achteraf vermoed ik dat het een snoek was, aangezien uiteindelijk mijn haak eraf schoot, terwijl de druk nog niet dusdanig was, dat lijnbreuk verwacht werd. Op de hogere nummers dus wel wat grove vis met de feeder, met een mooie 1ste plaats voor Willem de Zwart op nr. 14 met 10.560 gram en Dennis op de kop had 6.060 gr.

 


Ringvaart (Burgerveen) 28-05-16 /20C - NO2 -   zonnig

Rinus: vandaag de 7e competitiewedstrijd van HSW in de Ringvaart nabij Burgerveen en de 18 deelnemers hebben er zowaar een beetje vertrouwen in gezien de resultaten hier van afgelopen woensdag, alhoewel.....? De volgende factoren zijn nu anders en hebben we dus in elk geval tegen, er staat nagenoeg geen wind, geen stroming, er is zonneschijn en het water is kraakhelder. Dus zal de loting nog interessanter worden omdat de stekken rechts van de doorgang naar de plas nog meer dan gebruikelijk favoriet zullen zijn. Herman en Jan 'treffen het' zo heet dat dan in de volksmond, zij zitten op de stekken 8 en 9 links en rechts van de kenmerkende rietpunt aan de overzijde. Zelf loot ik twee nummers rechts daarvan en gok maar weer met de feeder op twee 'verre' afstanden, één net nog op het diepe van de vaargeul en één op een kleine 60m in de ondiepe zone. Meerdere deelnemers zetten deze tactiek in ofschoon ik ook een aantal vaste stokken zie. De start is zo mogelijk nog stroever dan op woensdag en het duurt (voor sommige héél) lang eer er enig teken van leven is te zien. Echter niet voor Herman en Jan, de laatste opent al na een kwartier de score en draait vijf minuten later platte nr 2 binnen. Niet lang daarna heeft ook Herman 'ze' gevonden en beide mannen vissen een paar uur leuk tegen elkaar op. Jan ondervindt als eerste 'sleet' en bij hem valt het in zekere mate stil, terwijl good old Herman de beet er tot het einde toe in kan houden. Hij komt dan ook uit op een prachtige 16,6kg en is vandaag glorieus winnaar. Jan blijft 'steken' op een verdienstelijke 11kg en pikt een 2-tje mee. Zelf wordt ik met 3,3kg derde en deze score bereik ik in feite door halverwege de wedstrijd binnen 7 minuten 2 aanbeten te verzilveren (en 1 te missen). Arie en Piet worden met eveneens 2 vissen vierde en vijfde met resp. 3kg en 2,9kg. Ondanks de gezamenlijke 47 kilo geeft het voorgaande al aan dat het qua vangst een uiterst moeizame morgen is waarbij 1 vis meer of minder een plaatsje hoger of lager in de uitslag betekent. De zone wel of geen vis tekent zich vandaag nog scherper af dan woensdag, nu vallen er op de lage nummers jammerlijk 6 nullen.


Ringvaart (Burgerveen) 25-05-16 /15C - W3 -   bewolkt/regen

Rinus: vandaag de 6e ouderenwedstrijd van HSW in de Ringvaart, met zijn heldere water de laatste jaren een 'risicowater' vanwege de grillige vangsten. Vandaag is het bewolkt en regenachtig waardoor het water iets 'dikker' lijkt dan bij zonnig weer. De 17 deelnemers zijn in elk geval hoopvol gestemd en tussen de vele feeders zie ik toch ook nog wat vaste stokken. Na de start is het - gebruikelijk hier zou je haast zeggen - geruime stil, maar dan komen hier en daar toch wat aanbeten door en die leveren mooie vissen op. Met de pauze blijkt het merendeel vis te hebben, de één twee platten, de ander één, Dick heeft er vijf en Rob J meldt zelfs een aantal van zes. En al worden deze meest gevangen met de feeder in de zone tegen de andere oever, Leo heeft daar zo zijn eigen idee over en haalt op het staartnummer simpelweg 3 mooie vissen op met de 8m stok. Zelf zit ik op kantnr 9 rechts van de doorlaat naar de plas, bij mij staan er 2 stuks op de teller, een grondel en een voorn! Maar we hebben nog een helft en dus mogelijkheden. Na de pauze laten we eerst een vrachtschip die vanaf de plas door de smalle opening komt passeren en de kolkende massa weer tot rust komen. Daarna gaat de korf weer richting overzijde en verrassend genoeg wordt gelijk de top krom getrokken, maar door mijn te snelle reactie verspeel ik de vis. Andermaal ingooien en nu duurt het geen vijf minuten of de top gaat weer om, even later is de eerste platte een feit. Kennelijk heeft het kwartiertje pauze/rust zijn invloed gehad want er volgen meer aanbeten ofschoon ze niet allemaal even goed doorkomen, het is sabbelen geblazen en daardoor wordt er nog al eens misgeslagen. Met nog een kwartier te gaan volgt er een snoeiharde aanbeet en de vis aan de andere kant van de lijn die dat teweeg brengt heeft voorlopig niet de intentie om mijn kant op te komen. Na de oever aan overzijde te zijn langs gezwommen krijg ik hem toch langzaam mijn kant op, waar hij eerst nog een bezoekje brengt aan mijn beide buren. Eindelijk lukt het een keer of vier de vis onder de kant te krijgen en zie ik dat het om een knoert van een spiegelkarper gaat, maar ik krijg hem niet op z'n zij en dus giert hij telkens weer door de slip. Ik vraag me overigens af hoe ik deze knaap in mijn schepnet moet krijgen. Het is inmiddels 2 minuten voor twee als ik hem voor een vijfde keer onder de kant krijg, maar helaas neemt hij nog een laatste run waardoor de haak los schiet, weg 6-7 kilo extra gewicht. Maar de eerder gevangen 8-9 platten brengen mij met 14,4kg voldoende 'gewicht' voor de winst. Worm al dan niet met made of maïs en soms een boilie zijn favoriet. Rob J vangt er na de pauze nog een paar bij en komt op een mooie 11,9kg en dat is goed voor een 2-tje. Ook Dick scoort er nog enkele en komt op 8,9kg uit, goed voor een 3. Bij elkaar vangen we 73 kilo en dat is hier wel eens anders geweest, jammer genoeg zijn er ook enkele mindere vangsten op mindere stekken, maar is dat niet inherent aan het wedstrijdvissen?


Oude Rijn (Koudekerk) 25-05-16

Henk: VisclubVisclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 25 mei werd er door de Wincle Pickers weer een wedstrijd gehouden van en voor de competitie, deze werd gehouden in de Rijn,Zwaantjeskerk te Kouderkerk. Er werd een aardig visje gevangen n.l bijna 43 kg en dat door 13 vissers. Er was er ook een bij die een mooie Spiegelkarper wist te vangen van bijna 4.kg dat was L.Caspers. De uitslag was als volgt:

1.K.Verlaan.10.352.gr.

2.D.Verhage.7.170.gr.

3.S.Pieterse.6.803.gr.

4.J.A.Lindhout.5.532.gr.

5.L.Caspers.3.887.gr.(karper)


Oude Rijn (Bodegraven) 25-05-16

Daan: Hsv de Opsteker heeft op 23 mei haar derde wedstrijd aan de Oude Rijn Dorp Bodegraven gevist. Met de hele dag veel regen was het vooruitzicht niet echt prettig,dit was de reden dat er drie afmeldingen waren,maar soms valt het dan gelukkig mee en werd er met 8 mannen en 1 dame gevist. Er werd hier en daar al snel een visje gevangen,maar dit waren blij makers,de beten vielen er al snel vrijwel uit. Na ongeveer een uur werden er dan toch hier en daar een platte gevangen. Op nummer 2 wist de in vorm verkerende Pascal 7000 gr te vangen en op nummer 8 kon Jan ook een mooi gewicht van 6560 gr aanbieden.

Remon wist op nu mmer 6   4820 gr bij elkaar te vissen er was 1 man die geen viskom aanbieden bij het wegen.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 25-05-16

Daan: HSV de Opsteker zaterdag 21 mei met 7 man 3 afmeldingen, naar de Oude Rijn Nieuwerbrug bij de parkeerplaats. Met de wind schuin in de rug was het redelijk vertoeven,de vangst was niet om te juichen. Op nummer 7 wist Pascal toch ruim 11 kilo te vangen Frans op 6 ruim 9 kilo zelf kwam ik op 2 te zitten en werd derde met ruim vijf kilo op 1 Melvin ruim drie kilo op 4 Chris ruim twee kilo twee mannen konden geen vis ter weging aanbieden.


Oude Rijn (Zwammerdam) 23-05-16 /12C - ZW3 -   bewolkt/regen

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 23 mei waren de senioren weer aan de beurt om een visje te vangen van en voor de competitie. Deze keer waren er 15 vissers aanwezig die bijelkaar 15.647 gr wisten te vangen. Er werd gevist in de Rijn te Zwammerdam. De uitslag was als volgt:

1.F.Brouwer.3.500.gr.

2.G.Leer.2.686.gr.

3.J.A.Lindhout.2.412.gr.

4.S.Pieterse.1.221.gr.

5.W.den.Houdijker.1.167.gr.


Nauernase Vaart (Krommenie) 23-05-16

Theo: zondag 22 mei stond competitiewedstrijd nr drie op het progamma voor H.S.V  de Vrije Visser uit Noordwijk. De lokatie deze keer was de Nauenase-vaart bij Krommenie. De baan was goed ruim uitgezet door ben en koos. Om 06.45 uur klonk het startsein en na een korf of zes was het even uit met de pret. Oer donker werd het en Een wolkbreuk  van een half uur was de oorzaak. Wat een water viel er toen naar beneden . Daardoor sommige Vissers  het vissen vergaten en in de auto plaats namen .Het moet natuurlijk wel leuk blijven dat vissen .  Verder was het vandaag een afwisseling van droog ? Weer naar regen. Gelukkig was ER maar slechts 1 klap onweer in het begin. Vak a werd gewonnen door Theo de meeuw met 14000 gram. Cees werd op de staart tweede met 7500 gram. Op plek drie eindigde gert-Jan met 6200 gram en vierde werd op de kop Jaap  de tamme met 5650 gram. In vak b ging de strijd tussen de fam. Vd ark. Uiteindelijk werd Ben winnaar en dagwinnaar met 15500 gram. Koos bleef steken op 15100 gram . Toch een knappe prestatie om met de vaste stok in de Nauena zoveel te vangen . . Arie met de stok had de pech dat hij veel vis loste vlak voor z,n schepnet. Een grotere haak werkte daarna ook niet,want toen kreeg hij geen aanbeten meer. Nu moest hij het doen met 1550 gram. Vandaag werd ER toch ook door iedereen veel misgeslagen op mooie aanbeten.en kreeg je de vis er NIET uit (de truukendoos moest dus open !!) Met 7 man vingen we vandaag 65500 gram vis. Niet slecht dus. De volgende wedstrijd is zondag 3 juli.

Maar eerst gaat we nog met een koppel het jaarlijks Visweekeind vissen . Daarvoor gaan we weer naar Ewijcksluis bij de Brug van  vrijdag 10 tm zondag 12 juni . Kijken of we daar wat vis kunnen vangen , maar vooral voor de samenhorigheid en gezelligheid  is dit altijd een erg leuk weekeind .

 

De uitslag:

 

1    vak a         jaap smit                            5650  gram           4  pnt          [ kop ]

2           a         gert-Jan verkerk                6200  gram           3  pnt

3           b         ben vd ark                        15500  gram           1  pnt

4           b         koos v d ark                     15100  gram           2  pnt

5           b         arie schouten                     1550  gram           3  pnt

6           a         theo meeuwenoord         14000  gram           1  pnt

7           a         cees v rhijn                         7500  gram            2 pnt        [ staart ]

 

                                               Totaal        65500  gram.

 

Stand  na drie wedstrijden.

 

1            ben v d ark                         4   pnt                 34100  gram

2            theo meeuwenoord           6   pnt                19150   gram

3            arie schouten                     6   pnt                   8100  gram

4            cees v rhijn                         7   pnt                 11500  gram

5            koos v d ark                       8   pnt                  22800 gram

6           gert-Jan verkerk                 8   pnt                  15150 gram

7           jaap smit                            10  pnt                    7300 gram

 

                                                       Totaal                 118800  gram

 

Gr. Dagresultaat           ben v d ark             15500   gram

Gr.  Vis                          gert-Jan verkerk      65      cm.


Rottemeren (Zevenhuizen) 21-05-16 /20C - ZW4 - half  bewolkt

Adriaan: vandaag met HSV Zevenhuizen de 5e wedstrijd gevist in de Rotte nabij het Balkengat. Met 9 deelnemers is er in totaal ruim 51 kilo gevangen wat een goed resultaat is. Er was vandaag één uitschieter bij, P. Koevermans die op het staartnummer ruim 21 kilo met de vaste stok wist te vangen. J. van Zeist werd 2e met ruim 8 kilo en J. Visser werd 3e met ruim 7 kilo. Zelf werd ik vandaag 4e met ruim 6 kilo op het kopnummer. Ik heb gegokt door alleen met de feeder te vissen op 25 en 40 meter. Op de lange afstand heb ik maar 1 kolblei gevangen met lange onderlijn met 5 maden. Op de korte afstand ving ik 3 brasems en 1 grote winde, deze allen gevangen op lange onderlijn met worm en made. Met caster, mais, pellet en eitjes kreeg ik vandaag geen enkele aanbeet. Zo zie je maar weer dat het elke keer weer anders is op de Rotte.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 21-05-16

Rinus: nog maar een keer naar de Amsteldrecht, kijken of we het aantal van woensdag (14st) kunnen overtreffen!? Als ik om 8 uur bij het water aankom blijk ik niet de enige te zijn, kennelijk hebben meer broeders-in-Petrus snode plannen. M'n plekkie van woensdag is al bezet, maakt niet uit, ga ik 100m naar rechts zitten. Aan de overkant op ca. 60m nog net een strookje plompen, daar tegenaan deponeer ik mijn feeder met lange onderlijn, rechts daarvan komt de 'bijlegger' met om te beginnen 2 maïskorrels op de hair. De eerste feeder levert na een paar korfjes al een ruisvoorn op en op de maïs is binnen een half uur de eerste brasem binnen. Maar dan begint het lange wachten op de volgende aanbeet, meer dan anderhalf uur is er werkelijk niets te loeren, een euvel waar ook de meeste anderen mee te maken hebben. Alleen Tinus helemaal rechts heeft al 8 platten binnen, alles op de pier+made. Ineens is daar aanbeet nummer 3 en even later ligt een volgende platte in mijn (schep)net. Vervolgens is het weer wachten, zo lang zelfs dat ik me afvraag om het nog enkele uurtjes elders te proberen of toch maar hier geduld uitoefenen? Ik besluit tot het laatste en sprokkel weer 2 platten binnen. Om 12 uur houdt Tinus het voor gezien, hij is tot 11 stuks gekomen, niet verkeerd. Ook aan mijn linkerkant zie ik vissers aanstalten maken om in te pakken, ik plak er nog 2 uurtjes aan vast. Om te beginnen ga ik met de feeder met de lange onderlijn 7m dichterbij vissen en het verrast me enigszins dat er na 2 korfjes al een aanbeet volgt. En er volgen er (veel) meer, het volgende uur levert ineens een leuke serie platten op, alle op 4-5 (dooie) maden + een likje L. De top van de feeder tegen de plompen gaat ook nog een keer of 4-5 om en levert even zoveel platten op, maar alleen met maden (of een stukje worm) op de haak! Op de andere feeder blijft er actie tot de laatste minuut. Waar het aanvankelijk niet naar uit zag, is toch gelukt, want als ik om half 3 ga inpakken staat de teller op 21. Het wachten wordt dus beloond.


Leidsche Vaart (Ter Aar) 21-05-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar.  Zaterdag morgen 21 mei waren de Zaterdag competitie vissers weer aan de beurt om een visje te vangen,deze keer was de Leidse Vaart te Ter Aar het vispaleis. Er werd niet al te veel gevangen door de maaste n.l maar 22.700.gr en dat door 18 vissers. De uitslag was als volgt:

1.S.Pieterse.10.310.gr.

2.H.van.de.Laan.3.200.gr.

3.E.Weygertse.1.967.gr.

4.B.Wassing.1.606.gr.

5.P.C.Verkerk.1.319.gr.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 21-05-16

PietGr: vandaag wezen vissen in de Oude Rijn nabij Barwoudswaarder achter het hegje bij het parkeerplaatsje. Kwart over zeven begonnen tot kwart over twaalf, resultaat 16 platten, 1 zeelt en 2 baarsjes, toen even tussendoor gewogen samen met Hans Mel precies 23 kg. Daarna nog even door gevist tot kwart voor twee, maar toen waren ze vertrokken denkt ik, toch nog twee platten er bij gevangen en daarmee een totaal gewicht van 25.250 kg.


Weddermeer (Wedde) 20-05-16 /16C - ZW3 - zwaar bewolkt

Theo: nou Rinus het is gelukt hoor en we hebben genoten daar in recreatiepark Weddermeer. 35 (spiegel)karpertjes gevangen aan de vaste stok in het park zelf, de meeste met een stukje worm en 2 dooie maden en enkele met geweekte pellets. Een mooie ervaring en 'echt' kikken als het elastiek er 4-6 meter uit komt. Van dinsdag 10 mei tot vrijdag 13 mei hebben we er 4 keer gevist van 's morgens 07.00 tot in de middag, maar nu komt het. We zaten dan ongelofelijk waar 3-3,5 uur in de beet en daarna was het over en uit, elke dag maar weer!!! De oorzaak is niet bekend, iedereen klaagde hierover. Soms waren we nog de enige op het park die nog wat vis vingen, een enkele keer dikke platten met de feeder. Het park was overigens niet goed bezet omdat er te weinig wordt gevangen. Met de stok was het het mooiste, maar als je de laatste 3 uur geen stootje meer krijgt ben je het gauw zat. 's Middags zijn we dan maar gestopt elke dag. Vanaf vrijdag was het helemaal over en uit, met 15 graden minder dan de dag er voor was er helemaal geen beet te krijgen. Hoe is dat nu mogelijk??


Leidsche Vaart (Ter Aar) 18-05-16 /16C - ZW3 - bewolkt

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 18 mei was er weer een wedstrijd van en voor de vaste stok competitie voor de vissers. Deze keer werd gevist in de Leidse vaart te Ter Aar. Het was redelijk weer op een enkel buitje na,er waren 12 vissers die bij elkaar ruim 35 kg wisten te vangen. De uitslag hiervan was:

1.H.Hoogervorst.13.800.gr.

2.T.van.de.Laan.9.096.gr.

3.D.van.Leeuwen.4.323.gr.

4.J.A.Lindhout.4.228.gr.

5.S.Pieterse.2.469.gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 18-05-16

Rinus: vandaag een hoog HSW-gehalte, zoals we dat plegen te zeggen, aan de Amsteldrecht, niet minder dan 7 man signaleer ik en dus heeft men kennelijk weer een beetje vertrouwen in de vangsten hier. Lange(re) tijd waren die niet best en dan druk ik dat nog zacht uit, maar vandaag wordt weer gevangen zoals we ook altijd van dit water kunnen verwachten. Zowel met de vaste stok (4 brasems + een klus [ruis]voorns) als met de feeder  wordt door iedereen 'een visje' gevangen (tot wel max. 17 platten p.p.). Het aas maakt in feite niet zoveel uit want of je nu een made, pier, maïs of een boilie/pellet op de haak zet, in veel gevallen volgt er wel een aanbeet al moet je bij de één soms iets langer wachten dan bij de ander. Opmerkelijk was wel - en dat ondervonden er meer - dat naar het einde toe de vis (lees brasem) enkel maar oog had voor maden al dan niet in combinatie met een caster. Maar goed, er moet tenslotte nog iets over blijven om uit te vogelen...!?


Heimanswetering (Woubrugge) 18-05-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 11 mei was er weer een wedstrijd van en voor de Wincle Pickers competitie,deze werd gehouden in de Hijmans wetering te Woubrugge. Er waren 10 vissers die bij elkaar 16.125 gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.W.van.Rijn.4.791.gr.

2.S.Pieterse.3.101.gr.

3.D.Verhage.2.871.gr.

4.P.C.Verkerk.1.568.gr.

5.K.Verlaan.934.gr.


Haarl. Ringvaart (Leimuiderbrug) 17-05-16 /15C - W3 - half bewolkt

Rinus: dit jaar nog niet in de Ringvaart gevist, dat gaat vandaag gebeuren. Bij Leimuiderbrug zo´n 300m oostelijk daarvan zoek ik een stek naar mijn zin (liggen daar voor het uitzoeken als je alleen bent), aan de overzijde een rietkraag met rechts een leuk hoekje erin. Maak één feeder gereed, drop de korf op ca. 60m in het ´hoekje´ en vis daar de hele middag met afwisselend wormen al dan niet met maden, maís en eitjes van Neobaits. Na zo´n half uurtje komt het eerste signaal van aanwezige vis, de top buigt 3cm door maar valt weer terug. 5 minuten later is het wel raak en ligt de eerste brasem in het (schep)net. De eerste poging met een maìskorrel op de haak levert de zwaarste van de dag op, ruim boven de 2,5kg. Wat me opvalt, had daar nog niet eerder naar gekeken, is dat het water naar maatstaven van de Ringvaart vrij troebel is en dat lijkt me gunstig voor de vangst. De aanbeten worden talrijker al is het zeker niet zo de top iedere 5 minuten rond loopt. Maar 4 uren, 5 zandboten en ca. 70 jachten later staan er toch 20 platten op de teller en 1 voorntje. Maar hopen dat het water voorlopig niet helder(der) wordt....!


Voornsekanaal (Hellevoetsluis) 14-05-16 /8C - NW4 -  bewolkt

Rinus: vandaag de 6e competitiewedstrijd van HSW in het Voornsekanaal (VK), naast het NH Kanaal één van de twee z.g. 'verre' wedstrijden die op het programma staan. Gingen we vorig seizoen nog twee keer naar het VK, dit jaar doen we dat maar één keer en je zou haast zeggen terecht als je de uitslag van vandaag bestudeert. Steeds meer hoor je dat het VK het VK niet meer is waar je naar uitziet om ´uit te halen´ en een net met dikke brasems te vangen. Toch behoort dit nog steeds tot de mogelijkheden, zeker als je alleen of met z´n tweeën gaat. Van belangstellenden horen we overigens dat op het parcours/steigers 1-30 (liggen tegen Hellevoetsluis aan) waar we vandaag vissen de wedstrijd vorige week nog werd gewonnen met 16 kilo, er is dus hoop. Met 17 deelnemers (5 afmeldingen) hebben we dus ruimte zat om te benutten en afgaande op vorig jaar op deze zelfde nummers kunnen kop en staart wel eens belangrijk zijn! Als iedereen zijn nummertje uit de zak heeft gehaald blijft nummer 1 voor mij over, wat dat betreft geen slecht begin v/d wedstrijd, we gaan het beleven!? Het is wel een verschil met de 25 graden van gisteren, bij de start is het niet warmer dan een graad of 7-8 bovendien staat de wind met kracht 3-4 pal op de kop, maar dat mag/kan toch niet van invloed zijn...!? Ik laat de vaste stok in de foedraal en zet enkel de feeder in op drie voerstekken, 17-18m, pal tegen de overzijde en 4m daar vanaf. Deze laatste stek zal me na 2 uur en 3 kwartier vissen het eerste haaltje op de top opleveren, er zit dus vis! Ik leg de 5m stok, die ik er toch maar even heb bijgehaald ´om van de nul af te komen´, weer snel weg en concentreer me de rest van de tijd op de stek 4m uit de andere oever. Die levert uiteindelijk 3 ´echte´ aanbeten en dito platten op, gevangen met de worm, met 4,3kg is de overwinning voor mij. De andere twee brasems worden door JanvD en Arie gevangen op de kantnrs 12 en 13, de overige deelnemers moeten vier uur lang op een houtje bijten en genoegen nemen met enkele visjes die veelal ´onder het kantje´ worden gevangen. Een fiasco wat het vangstresultaat betreft en dus geeft dit extra voeding aan de stelling of ´het VK nog steeds het VK van voorheen is?´. We gaan het zien....., volgend seizoen! Mede door de slechte vangsten en afmeldingen is het klassement aardig door elkaar geschut, de vermelde stand is uiteraard nog inclusief de ´afschrijvers´.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 11-05-16 /22C - ZO3 - half bewolkt

Rinus: vandaag de 5e ouderenwedstrijd van HSW en het wordt er één met een bijzonder verloop. De Oude Rijn bij Nieuwerbrug staat op het programma en we kiezen voor het meest noordelijke traject bij Barwoutswaarder, de 16 kantnummers staan vanaf de laatste parkeerplaats bij recreatieterrein tot aan de eerste huisjes halverwege. Voor slechts een viertal nummers moet iets worden gelopen, maar daar nemen we ruime voorbereidingstijd voor. Tot zover nog niets vreemds of het moeten de vele bellen aan het wateroppervlak zijn op sommige gedeeltes die wijzen - naar we aannemen - op azende vis. Als om 8 uur de fluit gaat hoopt iedereen natuurlijk flink aan de bak te kunnen, gezien de vele azende vis!? Bij een enkeling is dat inderdaad ook zo, zo vangt Frans op kantnr 6 in no time 5 platten met de feeder, maar dat blijken voorlopig ook de laatste te zijn voor hem! Pas na de pauze komen daar nog enkele exemeplaren bij. Ook PietGr op nr 11 gaat flink uit de startblokken en ook bij hem staat de teller al snel op 6 stuks. Degene die starten met vaste stok (waaronder ikzelf op stek 10) doen hun stinkende best om überhaupt een keer beet te krijgen, bij sommige lukt dat ook, maar meer dan een paar visjes wordt het nooit. Alleen Kees op nr 15 haalt met 6,5kg een redelijke 8e plaats op met de stok.  Kopnr 1 Gert blijkt in de pauze al op 9 stuks te staan, maar daar blijft het kennelijk bij gezien zijn eindgewicht van 9,4kg. RobP op staartnr 16 legt een viertal zeelten op de weegschaal, verspeelt er nog een aantal en komt met nog een serie platten daarbij aan 18,5kg en scoort een 3-tje. Buurman PietGr gaat na de pauze vrolijk verder met waarmee hij bezig was, maar ondervindt ook enkele 'rustpauzes' waarin er geen enkele beweging in de top zit. Toch komt hij aan 21,3kg en pikt weer een 2-tje mee. Zoals gezegd start ikzelf met de stok en ondanks de vele belletjes op het voer krijg ik geen enkele aanbeet en schakel na een half uur over op de feeder die op een halve meter van het plompenblad ligt. Anderhalf uur later en ca. 15 missers verder staat de teller nog steeds op nul. Eindelijk heb ik om 10 uur de eerste vis te pakken, een zeelt van ruim 2kg. Tot de pauze vang ik daar nog 4 platten bij, nadat ik even bij buurman Piet ben wezen 'neuzen' en blijkt dat de pieren op mijn hairlijn/haak nòg groter moeten zijn...! Na de pauze lukt dit trucje niet meer en moeten het juist kleine stukjes pier aan de lange onderlijn zijn die zorgen dat de top keer op keer krom gaat. Op laatst als de beten minimaal worden blijkt dat weer beter te gaan met 2 casters + 1 pinkie. Heb vandaag geen teller gebruikt maar de wijzer van de weegschaal stopt voor mij op 27,8kg, voldoende dus voor een 1-tje, inderdaad een bizar verloop v/d wedstrijd. Bij elkaar vangen we vandaag 135 kilo hetgeen neerkomt op 8,5kg gemiddeld p.p. Dat er enkele stekken tussen zitten die nauwelijks of heel weinig vis geven is enerzijds een smetje op deze prachtige dag maar kan anderzijds in iedere wedstrijd plaatsvinden. Ik kan me overigens de teleurstelling bij de deelnemers die dat treffen heel goed voorstellen. We richtten ons vizier maar weer op zaterdag (Voornsekanaal!!??).


Oude Rijn (Bodegraven) 11-05-16

Daan: Hsv de Opsteker heeft haar eerste avond wedstrijd met 10 man twee afmeldingen gevist in de Oude Rijn. Totaal werd er 28520 gram gevangen, over het hele parcours werd er vis gevangen,alle deelnemers boden vis ter weging aan. Op steknummer 10 ving ik 7400 gr de worm was het beste aas deze avond, hoewel ik ook van diverse deelnemers na afloop hoorde dat ze aan de maden vis vingen.Op stek 4 ving Jan 6100 gr Pascal op 8   3840 gr Eric op 11   3200 gr op Fran op 1  2800 gr.


Oude Rijn (Zwammerdam) 10-05-16 /20C - ZO3 - bewolkt

Rinus: vanmiddag bij ijsbaan links van bruggetje gevist met de feeder op enkele meters uit de andere oever. Na 20 minuten de eerste aanbeet op 4 maden en die leverde gelijk de grootste brasem van de dag op (60cm), daarna nog enkele op de worm en caster. De andere feeder, als bijlegger met wisselend een boilie, pellet of maïs op de hair, leverde eveneens enkele forse platten op. Uiteindelijk op 13 stuks uitgekomen met daarnaast nog enkele blieken en kolbleien.


Aarkanaal (Ter Aar) 10-05-16

Henk: Visclub De Brasem uit TerBrahe Maandagmorgen 9 mei waren de senioren weer aan de beurt om een visje te vangen van en voor de senioren competitie.

Deze keer werd gevist in het Aarkanaal te Ter Aar richting Alphen aan.de.Rijn. Er werd een aardig visje gevangen door de enorme stroming. Er waren 17 vissers die bij elkaar 32.600.gr vis wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.F.Brouwer.5.359.gr.

2.J.van.Ekeren.3.503.gr.

3.K.Verlaan.3.230.gr.

4.D.Verhage.3.163.gr.

 

5.H.Hoogervorst.2.600.gr.


Oude Rijn (Alphen/Zwamm) 10-05-16

Bert: 07-05-2016 De eerste zaterdag van Mei betekent voor HSV Alphen de traditionele 10 uurs wedstrijd in de Damse Rijn. 21 deelnemers verdeeld over twee vakken te weten bij het voormalige witte hek en het andere vak bij het Futenbos lins en rechts van de uitwatering. Ruim uitgezet om een ieder veel kans te bieden op een leuke vangst. De weergoden waren ons goed gezind met een temperatuur die tot boven de twintig graden ging was het goed toeven aan de waterkant. Maar dan de vangst, voor aanvang vernam ik van enkele deelnemers dat er de dagen voorafgaand aan deze dag bijzonder slecht was gevangen die berichten kwamen ook van mensen die in Amstel hadden gevist. Maar om half zeven bij het beginsignaal ging een ieder er nog vanuit dat het wel mee zou vallen. De waarheid is echter wel anders, met de stok was er in het begin nog wel een visje te vangen maar de feederaars moesten wel heel veel geduld hebben om maar iets dat op een aanbeet leek te kunnen waarnemen. Om twaalf uur een pauze om de aangeleverde voedselpakketten te nuttigen gaf mij direct de gelegenheid om even te buurten bij de andere deelnemers in mijn vak. De meesten moesten bekennen dat de vangst tot dan toe bijzonder slecht was. De feederaars in de meerderheid moesten genoegen nemen met slechts een paar visjes die ook nog niet bijzonder groot waren. De vaste stokkers daarentegen konden wat meer vis in het leefnet houden ook hier geen grote gewichten. Om half een start van de tweede helft en de ervaring heeft geleerd dat het dan meestal wat beter is. Voor mijn gevoel was dat ook vandaag het geval niet zozeer dat er veel meer werd gevangen maar ze waren over het algemeen wel zwaarder als voor de middag. Dat resulteerde uiteindelijk in een totaalgewicht van 108690 gr vis gemiddeld matig wat mij betreft. Na weging bleek het vak bij het witte hek het beste te zijn met opvallend, een bijzonder slecht resultaat bij dit hek wat normaal een hot spot is.

De uitslag:

vak A ( witte hek )

1e Arie van der Laken    12700 gr

2e Bert van Egmond      7950 gr

3e Paul Groen                7750 gr

4e Lucas Wijfje (jeugd) 6600 gr

5e Hans de Bruin           5750 gr

 

vak B (futenbos)

1e Ben de Graaf             7450 gr

2e Erick de Kruijf            7400 gr

3e Dick Verhage             7250 gr

4e Joop Zuidam              7050 gr

5e Cor Hofstede             4600 gr


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-05-16 /25C - ZO3 - zonnig

Daan: Hsv de Opsteker,met 7 man 3 afmeldingen naar de Amsteldrecht. Bij aankomst volop vis kantelen,werden we allen zeer blij van,dit beloofde wat, echter de vangst viel tegen. Bij elkaar 16720 gr is niet best,op nummer 1 wist Chris 7200 gr te vangen, zelf zat ik op nummer twee en bracht 4200 gr ter weging. Op nummer 3 Danny 2940 gr ,op 4 Peter 1520 gr,op 5 Pascal 860 gr twee man konden geen vis aan bieden.


Heimanswetering (Woubrugge) 08-05-16

Erik: gisteren hebben we met HSV Moordfrecht de 3de comp.wedstrijd gevist in de Heimanswetering bij Woubrugge. Of het aan het mooie weer lag, weten we niet, maar met 17 man hadden we een mooie opkomst. Het was zeker niet wild, maar vooral op de hogere nummers is er nog best aardig gevangen. De rest was moeilijker, maar ook daar werd op sommige nummers een visje gevangen. Zelf zat ik op nr. 15 en had iets teveel op de feeder gerekend. Ik kreeg daar zeker beet, maar het waren allemaal kleine kolbleitjes, die ook regelmatig de made  kapot beet, zonder goed door te bijten.  Het water was op de grotere diepten natuurlijk ook kouder en de grotere vis was er niet of nauwelijks te vangen. Met de vaste hengel was het ook niet echt wild, al kon ik daar wel een brasem landen (gehaakt in de vin) en wat kolblei en baars. Met deze gelukkige bonusvis, kwam ik nog op 2.580 gr. uit. Links van me zat Ron die de hele morgen met de vaste hengel leuk kon doorvangen en tot 3.660 gr. uitkwam. Op nr. 18 zat Peter Kuster die bovenop het sluisje zijn kantnummer goed heeft benut door met de vaste hengel 5.280 gr. te vangen.


Gouwekanaal (Gouda) 08-05-16

Adriaan: zaterdag 7 mei hebben wij met HSV Zevenhuizen onze 4e wedstrijd gevist in de Gouwe ( broekweg) Met 9 deelnemers werd er slechts 18 kilo gevangen. L. de Zwart won de wedstrijd op het staartnummer door met de vaste stok 7 kilo te vangen John op nr. 4 ving bijna 3 kilo met de feeder op 42 meter

Jacques op het kopnummer werd 3e met 2,8 kilo gevangen met de vaste stok Zelf zat ik op nr. 7 en heb hoofdzakelijk gevist met de feeder 1 meter van de overkant en af en toe met de stok op 10 meter Met de feeder 3 exoten gevangen en 1 mooie aanbeet gemist Met de stok heb ik een bliekje en 2 baarzen weten te vangen en voor de rest heb ik geen beet waargenomen Heb allerlei aassoorten geprobeerd maar niets hielp.


Leidsche Vliet (Leidschendam) 07-05-16 /22C - ZO2 - zonnig

Rinus: met 18 deelnemers (4 afmeldingen) gaat HSW de 5e competitiewedstrijd vissen in de Leidsche Vliet, zoals gebruikelijk de laatste twee jaar vooraan vanaf woonplaatsbord 'Leidschendam'. Helder water, felle zon, nauwelijks wind, geen stroming en een visloos midweeks dagje hengelen hier zijn de ingrediënten voor een op voorhand moeizame wedstrijd, de negatieve bespiegelingen zijn dan ook niet van de lucht. Maar vissen blijft vissen en als je gezamenlijk 37 kilo vis vangt kan je toch niet spreken van een zeperd, al gaat bijna een kwart al naar uitschieter Ron die op kantnr 14 een keurige 8,7kg op het droge brengt. Hij is bijna de enige die - naast de vaste stok op 11m - de feeder stijf tegen de andere oever inzet en daar 2 platten en een zeelt weghaalt, de rest haalt hij met de stok binnen. Proficiat! Zelf kom ik op nr 12 te zitten en zet (hier standaard voor mij) de stok in op 11,5m en topsets met dobbers 1,5gr en 1gr die op 6m ook geruisloos kunnen worden ingezet (doch kortbij geen enkele beet gehad). Natuurlijk maak ik ook een feedertje gereed voor ca. 3m uit de overzijde maar dit levert eveneens niets op. Met de stok op 11,5m vang ik over de hele wedstrijd verspreid - en soms een dobberlengte boven de bodem - 20 vissen (1 platte, bliek, kolblei en enkele voorns) die bij elkaar 4,5kg wegen en zorgen voor een tweetje. Frans op kop naast woonplaatsbord buit deze prima stek uit met 3,9kg en een drietje. Op de andere topstek op dit traject (kantnr 11) tegenover de brede doorvaart/opening naar de achterliggende woningen komt Aat te zitten en natuurlijk zet hij hier wijselijk en hoopvol de feeder in, maar moet tot zijn verbijstering vaststellen dat de vis 'niet thuis' is. Hij krijgt geen enkele aanbeet en om nog meer zout in de wond te strooien komt een locale hengelaar hem tegen het einde vertellen dat hier vorige de wedstrijd gewonnen werd met 23 kilo! De ene week is de andere niet!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 07-05-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter aar. Zaterdagmorgen 7 mei was er weer wedstrijd van en voor de zaterdag competitie,deze werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen. Er waren 15 vissers die bij elkaar bijna 20 kg wisten te vangen met het mooie weer. De uitslag was als volgt:

1.P.van.Berkel.8.050.gr.

2.S.Pieterse.5.230.gr.

3.K.Verlaan.2.791.gr.

4.J.A.Lindhout.1.517.gr.

5.N.Verhoef.1.312.gr.


Leidsche Vaart (Rijnsaterswoude) 04-05-16 /14C - Z2 - half  bewolkt

Rinus: weer eens in de Leidsche Vaart gevist en verrassend genoeg een prima vangst gehad na een aarzelend begin. Ik pak alleen de vaste stok uit op 11,5m waar ca. 2m water staat. De zwakke wind komt van achter en er staat nauwelijks stroming dus is dobber 0,6gr in mijn ogen een prima keuze. Vijf balletjes met wat casters, hennep en pinkies moeten het gaan doen en het aas hangt tegen de bodem, staande haak dus. Met een made+pinkie op haakje 18 wordt na tien minuten het eerste voorntje binnen gehaald en van lieverlee gaat het 'lopen'. Er volgen nog enkele ondermaatse visjes maar daarna is het louter maatvis (90%) zoals maatvoorn, bliek, halfwas platjes en 5 brasems. Moest de vis eerst met staande haak worden gevangen, het laatste uur schuif ik enkele loodjes tegen de bodem en vis met een sleepje van 25cm waarmee het eindtotaal van 50 stuks op de teller staat. Maden en een stukje worm is het laatste uur favoriet.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 04-05-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 4 mei was er weer een wedstrijd voor en van de vaste stok competitie,deze werd gehouden in de Amstel te Nieuwveen. Het was niet al te veel wat er werd gevangen,alleen was het weer goed. Er werd door 12 vissers maar 1.809 gr vis gevangen. De uitslag was als volgt:

1.T.van.de.Laan.648.gr.

2.G.Leer.600.gr.

3.J.A.Lindhout.277.gr.

4.D.Verhage.169.gr.

5.N.Lenting.60.gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 04-05-16

Bert: zondag 01-05-2016 start van  vaste hengelcomp. HSV Alphen. Startwater de Amstel-Drecht en wel bij de door ons zogenoemde duikplank. Dat is het deel net voor het brede deel begint. De twaalf deelnemers wisten slechts 10580 gram vis ter weging aan te bieden zelfs de kop en staartplek wisten zich niet in de top van de uitslag te vissen ondanks dat hier toch zeker niet onze mindere goden zaten. Bij aanvang had ik nog wel het idee op een beetje meer vis omdat er in het midden van het kanaal zich toch wel regelmatig dikke vis liet zien. Maar zoals wel vaker bleven de aanbeten uit mogelijk waren de vissen drukker met andere bezigheden. Het seizoen is nog jong en mogelijk wordt het allemaal de komende tijd beter. Voor a.s Zaterdag hoop ik dat van harte want dan vissen we onze jaarlijkse 10 uurs. Mocht de vis het dan ook af laten weten dan hebben we er in elk geval mooi weer bij, de weersvoorspellers geven allemaal schitterend weer aan dus de zonnebrand mag dan niet ontbreken.


Oude Rijn (Alphen) 04-05-16

JanV: zoals jullie de het laatste jaar gewent zijn van mij over de slechte vangsten in de Neder-Rijn in de omgeving van Renkum/Oosterbeek was het ook deze keer weer raak. Met 13 visser aan de waterkant in het mooie Renkum ( zelf zat ik op 7 ) waar het water door de rivier denderde zodat er weer met 120 grams korven met ankers gevist moest worden en deze toch van links naar rechts over de bodem getrokken werd wist de winnaar welgeteld 1 grote voorn van 520gr. te vangen de nummer 2 wist 2 voorns te vangen met een gewicht van 320 gr. zelf 1 voorn van 110gr en de nummer 4 had 1 voorn van 100 gr. de rest wist niets meer te vangen dan alleen maar grondels. De stroming te hard, het water te koud, het wordt tijd dat het water wat warmer wordt en zo verzinnen we elke keer weer wat waar het aan kan liggen. Het valt wel op dat sinds de politiek heeft besloten dat alle fosfaten uit het water moet zodat het water helderder wordt de vangsten bij ons op de rivier drastisch zijn afgenomen ( ook dit is misschien wel weer een verzinsel ) dus zal ik maar weer zeggen volgende keer beter.


Aarkanaal (Nieuwveen) 04-05-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 25 april was er weer een wedstrijd van de senioren,deze werd gehouden in de Heimanswetering te Woubrugge.  Er werd niet veel gevangen n.l maar 7.500 gr en dat door 15 vissers. De uitslag hiervan was:

1.W.Lenting.2.005.gr.

2.G.Leer.1.508.gr.

3.P.van.Berkel.1.197.gr.

4.S.Pieterse.887.gr.

5.J.P.Meyer.770.gr.

Maandagmorgen 2 mei was deze keer de Tolhuiskade te Nieuwveen van de senioren aan de beurt om een visje te vangen.Er werd een aardig visje gevangen n.l

even 40.kg en dat door 17 vissers,er werd aardig wat grote voorns  gevangen. De uitslag hiervan was:

1.D.Verhage.5.796.gr.

2.H.van.de.Laan.4.832.gr.

3.J.van.Ekeren.4.454.gr.

4.W.den.Houdijker.3.654.gr.

5.H.Maayen.2.670.gr.


Oude Rijn (Alphen) 30-04-16 /12C - NW3 - half  bewolkt

Erik: wij van HSV Moordrecht hebben vanmorgen in de Oude Rijn, omgeving “Witte Hek” gevist. Zelf zat ik op nr. 1 tegenover de baggerboot met kraan erop en gegokt met de feeder er vrij dicht tegenaan. De eerst inworp meteen een mooie platte en verspreid over de wedstrijd er in totaal 6 kunnen vangen, goed voor 9.200 gram en een nipte 2de plaats. Alles met de worm gevangen (even met de hair geprobeerd met 2 maiskorrels wat niets opleverde). Koos van Herk zat rechts van de woonboot (bij het voormalige witte hek) en had 9.620 gram. Na in het begin diverse lijners te hebben gehad, kon hij er een stelletje vangen, maar viel later helemaal stil, aangezien er aan de overkant ook gewerkt werd. Aan de andere kant van de woonboot (links) zat Ron, die derde werd met 7.920 gram. Er is over het algemeen redelijk gevangen, ook enkele redelijke vangsten met de vaste hengel (o.a. John van Uunen).


Vecht (Dalfsen) 30-04-16

Rinus: afgelopen dagen hebben  wij (Gert, Rob, Martin en ik) de jarenlange traditie doorbroken om eind april voor een 4 daagse vistrip naar Friesland te gaan. Dit keer werd het  3 dagen Overijsselse Vecht. Onze uitvalsbasis was dit keer de B&B Boerhoes, een boerderij van Antje en Thomas die grenst aan de Vecht in Dalfsen. Hoe het ons daar vergaan is lees je hier. 


Oude Rijn (Zwammerdam) 30-04-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Op Koningsdag middag 27 april was de tweede wedstrijd weer,deze werd gehouden in de Rijn te Zwammerdam, van en voor de Wincle Pickers competitie,Er waren deze keer 9 vissers die bij elkaar een aardig visje wisten te vangen,want er stond een stevige zijwind en het was niet al te warm n.l bijna 63.kg.H.Hoogervorst had nog een mooie zeelt van ruim 3.kg. De uitslag was als volgt:

1.G.Leer.14.300 gr.

2.D.Verhage.12.230.gr.

3.H.Hoogervorst.9.715.gr.

4.S.Pieterse.9.650.gr.

5.J.A.Lindhout.5.672.gr


Aarkanaal (Alphen) 27-04-16 /8C - NW4 -   bewolkt

Rinus: de 4e ouderenwedstrijd van HSW vissen we in het Aarkanaal achter de voetbalvelden bij Alphen, hier achter de bomen zitten we beschut tegen de verwachte nare weersomstandigheden die uiteindelijk weer meevielen. Wat niet meeviel was de vangst, de wedstrijd eindigde voor de meeste deelnemers in een teleurstelling, er werd namelijk 'geen staart' gevangen op drie man na. Gerard op stek 2 ving 2 baarsjes en eindigde met 40 gram op 3 punten. Martin op kop kreeg één keer beet hetgeen een brasem van 860gr en 2 punten opleverde. Zelf kreeg ik voor de pauze één keer beet op de feeder en dat leverde een platte op. Na de pauze hield Dirk op de staart het voor gezien, een aantal volgde overigens zijn voorbeeld, zodat ik nu het laatste anderhalf uur een staartnummer had. Heeft dit geholpen, we zullen het nooit weten, maar in die tijdspanne wist ik nog 3 platten te vangen zodat ik op 6,5kg eindigde en 1 punt incasseerde.


Oude Rijn (Zwammerdam) 27-04-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Op Koningsdag middag 27 april was de tweede wedstrijd weer,deze werd gehouden in de Rijn te Zwammerdam, van en voor de Wincle Pickers competitie,Er waren deze keer 9 vissers die bij elkaar  een aardig visje wisten te vangen,want er stond een stevige zijwind en het was niet al te warm n.l bijna 63.kg.H.Hoogervorst had nog een mooie zeelt van ruim 3.kg. De uitslag was als volgt:

1.G.Leer.14.300 gr.

2.D.Verhage.12.230.gr.

3.H.Hoogervorst.9.715.gr.

4.S.Pieterse.9.650.gr.

5.J.A.Lindhout.5.672.gr


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 26-04-16 /6C - W3 -   bewolkt

Erik: hierbij nog een verslagje van de Regiowedstrijd van afgelopen zaterdag. Zelf zat ik in het A-vak op nr. 18 wat enkele nummers voor de picknickplaats is. Een stukje Oude Rijn waar ik liever niet zit, maar als het lot het bepaalt, heb je het er uiteraard mee te doen. Gelukkig was het met de vrije hengel te doen, want veel water staat er niet met de vaste hengel. Daarom een stekje gemaakt een meter of 7 uit de overkant (tegen het onder water groeiende blad) en een feedertje op een meter of 18 (kort dus). Gestart op de verdere afstand en al vrij snel wat gerommel zichtbaar op de top, wat grotere vis verraadde. Om me heen werden er al enkele brasems gevangen, dus ik was blij dat ik na 5 kwartier de eerste echte beet kon verzilveren. Meteen een mooie brasem, al vrij snel gevolgd door een 2de die kleiner was en behoorlijk beschadigd. Ik ging er nog eens goed voor zitten, maar daarna nog maar 1 licht beetje kunnen waarnemen en de laatste 3 uur totaal niets meer en om me heen ook niet meer, of het moet een dikke baars zijn die mijn linkerbuurman ving. De echte gewichten kwamen in vak A van de lage nummers, waar o.a. Jan Brouwer zat op nr. 1, die een mooie klus (ruim 16 kg) kon laten wegen. Tijdens de wedstrijd heb ik ook wat polshoogte gehad met mijn teamgenoten in de andere vakken, die allemaal redelijk positieve berichten doorgaven met enkele tot al een aantal brasems. Iets dat me als Teamcaptain voor deze morgen hoopvol stemde. Zelf tot het einde geconcentreerd door gevist (ook op de korte lijn enkele keren geprobeerd, die totaal geen beet gaf), maar helaas een geliefde/gehoopte 3de brasem niet meer kunnen vangen. Na afloop had ik al snel door dat we met ons Team Moordrecht gemiddeld boven verwachting hadden gepresteerd en dit resulteerde in een Teamoverwinning waar we erg mee in onze nopjes zijn. Met 4 teamleden in de prijzen, zijn we ook erg blij. Een super geslaagde wedstrijd wat ons betreft.

 

Rest me Rinus en zijn maten  te bedanken voor de perfecte organisatie (en uiteraard de sponsors) en hem te feliciteren met zijn Erelidmaatschap.


Oude Rijn (Zwammerdam) 26-04-16

Bert: onze start (HSV Alphen) afgelopen zondag voor de komende zomer met de eerste vrije hengel wedstrijd gevist met 11 deelnemers in de Oude Rijn bij het Futenbos. De nummers waren door onze uitzetters links en rechts van de uitwatering geplaatst. De omstandigheden waren vandaag winters getint met tijdens de wedstrijd een fikse hagelbui. De wind was in het begin gering maar naarmate de wedstrijd vorderde werd die toch wel stevig en werd het voor de feederaars lastig om op de juiste plek het aas aan te bieden. De totale vangst kwam uit op 73200 gr wat voor het begin van deze comp naar mijn gevoel niet slecht is te noemen, als we dit gemiddelde kunnen noteren aan het eind van de comp komen we heel goed weg. Vandaag waren onze feederaars de veelvangers gezeten op nr 1 en op het voorlaatste nummer wisten zei zich de toppers van deze dag met resp 11700 – en 11600 gr waren Gerard Groen en Dick Verhage onnavolgbaar de overige deelnemers kunnen daarom in de achtervolging beiden vingen hun vis met name grote brasem aan de overzijde van de Rijn. 


Oude Rijn (Zwammerdam) 24-04-16 /8C - NW3 - half  bewolkt

Rinus: in de HSW Regiowedstrijd op 23/4 kom ik op nr 73 in vak D te zitten rechts tegenover de vrachtwagens van Blom, normaal toch wel een plek om een visje te vangen, al moet je hier wel opboksen tegen de lagere nummers bij de ijsbaan. Een onaangename verrassing verder is dat twee mannen aan de overkant enkele uren bezig zijn met het ´NK betonplaten stapelen´ op vrachtwagens, wat een kl... herrie zeg! Vissen aan de overzijde laat ik voorlopig even achterwege, heb daar natuurlijk wel enkele korfjes geleegd, maar de verre stek zal me uiteindelijk slechts 1 platje opleveren. De rest, 2 platjes, 2 blieken en 2 baarzen vang ik op 15m uit de overzijde verspreid over de hele morgen en levert bij elkaar 3,3kg op die weer goed zijn voor 8 punten voor ons team. Het vak wordt gewonnen door David Visser op nummer 62 met een respectabel vangstgewicht van 30,1kg. Leen (met 2,6kg) op kopnr 61 heeft kennelijk deze stek niet weten uit te buiten en zal net als buurman Frits (5,4kg) op nr 63 met enige verbazing en tandenknarsend hebben toegekeken. Voor het team van HSW scoort Rob J nog een mooie 3 punten, maar eindigen Mart, Rob P en Gert qua punten helaas ´in het rechter rijtje´. Gelukkig maken we  vandaag weer een hoop goed met ons organiserend vermogen. Een uitgebreid verslag alsmede de volledige uitslag en een fotoreportage (volgt nog) is te zien via deze link.


Gouwekanaal (Gouda) 24-04-16

JanV: Rinus allereerst van Harte Gefeliciteerd met het Erelidmaatschap van de H.S.V.Waddinxveen. Heb gehoord dat je tijdens de prijsuitreiking v/d Regiowedstrijd aangenaam verrast was en hier ook nog niets van wist, dat hebben de jongens toch mooi geheim weten te houden voor je. Het was de bedoeling dat ik naar Renkum zou gaan maar door omstandigheden ben ik toch thuis gebleven en zou ook naar Zwammerdam gekomen zijn als mijn afspraak hier niet was uitgelopen. Juist omdat ik hier gebleven ben vanmorgen ook maar hier wezen vissen en wel in de Gouwe bij de Julianasluis. Veel mensen die een babbeltje kwamen maken en daar was ook de tijd wel voor want de vangst was niet erg goed. Heb met de feeder zitten vissen op een meter of dertig met maden en casters lange en korte onderlijnen en haken 12 tot 16. Allemaal van die zwakke beten en alleen maar kleine vis één scheppertje en de rest kon makkelijk getild worden. Het was niet om over naar huis te schrijven de teller stond op 16 toen ik om 12.00 uur ging inpakken. Volgende keer beter.


Leidsche Vaart (Ter Aar) 24-04-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Zaterdagmorgen 23 april werd er weer voor de eerste keer gevist van en voor de zaterdag competitie. Deze keer zaten we in de Leidse vaart te Ter Aar. Er Waren 16 vissers die niet al te veel wisten te vangen n.l.maar 15.700.gr WE zaten ook niet al te goed,er stond een stevige tegen wind. De uitslag was als volgt:

1.L.Caspers.3.389.gr.

2.K.Verlaan.3.232.gr.

3.L.van.de.Laan.2,328.gr.

4.P.van.Berkel.1.424.gr.

5.N.Verhoef.1.277.gr.


Kolhorn Diep (Kolhorn) 24-04-16

Erik: wat verlaat, maar hierbij nog een verslagje van de trip van Team Moordrecht van afgelopen weekeinde naar Noord Holland, waar we 2 dagen in Kolhorn hebben gevist.

 

Dag 1, waren we wat verlaat door een wegversperring maar tegen tienen zaten we dan eindelijk te vissen aan het Kolhorner Diep, waar we aan de Strook hebben gevist en dan in de bocht richting de brug. Hans, Ron en Koos richting het riet en John, Berry en Erik richting het weide. Al snel kregen we de eerste lijners, maar het duurde wel even voor de vis (hoofdzakelijk brasem) echt begon te azen. Het weer werkte niet echt mee, met toch wel aardig wat regen, maar gelukkig de wind in de rug en het volgende gevangen:

1. Ron Hofland 20.090 gr.

2. Erik Faas 16.240 gr.

3. Berry Poeze 12.030 gr.

4. Koos van Herk 11.550 gr.

5. John van Uunen 6.730 gr.

6. Hans Speulman 800 gr.

 

‘s Avonds naar Hotel de Brug, waar we heerlijk hebben gegeten en genoten van de Pokeravond, die voor de nodige reuring zorgde. Dag 2 draaide de wind naar het Noordwesten, maar toch weer besloten om nog een dagje Kolhorn te pakken. Je zit er best lekker en dag 1 was over het algemeen best bevallen. Ron ging weer op zijn stek zitten en kreeg de vis er weer op, vissend naar het riet toe en ving nu zelfs ruim 27 kg. De anderen gingen ook het meest op dezelfde stek vissen en het volgende is gevangen.

1. Ron Hofland 27.400 gr.

2. Erik Faas 16.400 gr.

3. Koos van Herk 13.260 gr.

4. John van Uunen 12.100 gr.

5. Berry Poeze 10.400 gr.

6. Hans Speulman 4.460 gr.

 

‘s Avonds nog heerlijk chinees gegeten in Leidschendam en daarna moe maar voldaan naar huis. Het waren weer 2 heerlijke dagen, die voorbij vlogen!


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 19-04-16 /13C - NW3 - half  bewolkt

Rinus: topvangsten de afgelopen week in de Oude Rijn tussen 't Fort en Nieuwerbrug, zowel Ron (vorige week) met de stok als Rob P (gisteren) met de feeder konden nauwelijks het net uit het water krijgen, tijd dus om daar vandaag ook eens poolshoogte te gaan nemen. Ik heb de stek bij de voetbalvelden op het oog en maak twee feeders klaar, één met de hair waarop boilies, maïs of pellets komen en de tweede met de traditionele onderlijn. Het plompenblad groeit alweer zij het nog onder water, daarom blijven we 3-4m uit de andere oever. Om half elf gaat de eerste korf met maïs op de hair richting andere oever en het duurt nog geen vijf minuten of de eerste brasem 'hangt' al en tien minuten daarna de tweede. Dan is het op deze feeder héél lang stil en vang ik met de ander wat ruis- en blankvoorn en bliek, deze voerplek ligt ca. 6m uit de oever. Het is met name deze stek die zo rond het middaguur meer activiteit gaat vertonen. Vooral de worm zijn ze vandaag erg happig op en keer op keer buigt de top en al zijn het niet allemaal echte kromlopers, ze leveren bijna alle vis op. Op de andere feeder wissel ik veel met boilie en pellet maar het zijn toch vooral de rood of oranje gekleurde die vis opleveren, veel minder als op de worm maar wel groter. Al met al heb ik een prima dag en als ik om even over half vier op ga ruimen staat de teller op 37 platten, 1 zeelt en een klussie kleine(re) vis. Er zijn mindere dagen...! Maar het kan nog gekker, uit een belletje eind middag verneem ik dat Jacco afgelopen zondag in Nieuwerbrug rechts van de vangrail 45 platten op de kant brengt..... met de vaste stok!


Heimanswetering (Woubrugge) 19-04-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Maandagmorgen 18 april was er weer een wedstrijd van en voor de senioren competitie,deze werd gehouden in de Hijmans wetering te Woubrugge.Er stond een aardig windje van opzij en er werd niet veel gevangen n.l maar 10.500gr en dat door 18 vissers. De uitslag was als volgt:

1.K.Verlaan.2.195.gr.

2.W.Lenting.1.443.gr.

3.G.Leer.1.348.gr.

4.P.C.Verkerk.1.312.gr.

5.S.Pieterse.1.311.gr.


Oude Rijn (Alphen) 19-04-16

Bert: zondag 17-04-2016  de nr  7 en tevens laatste wintercomp ind. van HSV Alphen. Deze was uitgesteld op paasmaandag vanwege de overmatige wind destijds. Vandaag was het zo nu en dan nog winters met s’morgens ijs op de autoruiten en tijdens de wedstrijd nog enkele hagelstenen. Viswater de Damse Rijn witte hek de  14 deelnemers wisten gezamenlijk 65150 gr vis op de kant te brengen. Erick de Kruijf had er vandaag goede zin in op de plek waar hij zat wist hij ruim 12 kg boven water te toveren ruim voor Arie v d Laken met 7 kg. hiermee wist Erick met stip te stijgen naar de derde plaats in het algemeen klassement . De tweede plaats is voor Paul Groen en de eerste voor mijzelf. Over het algemeen kunnen we terug zien op een leuke comp met goede vangsten het gemiddelde kwam genomen over de hele comp uit op ruim 2 kg.

Inmiddels hebben we ook de laatste van de koppelcomp al achter de rug maar door problemen met de stand op de site moest ik even verstek laten gaan. Die problemen zijn weer opgelost en bij deze ook de eindstand van deze comp. De winnaars zijn Gerard Groen met Joop Zuidam zij wisten totaal 36940 gram te vangen ook hier een leuk gemiddelde over de gehele comp. Aanstaande zondag begint bij ons ook de zomercomp en wel die voor de vrije hengel waarna op 1 Mei de comp begint voor de vaste stok fanaten. Rest mij nog om alle deelnemers aan de diverse wedstrijden een goede vangst te wensen en geniet van je verblijf aan de waterkant.


Leidsche Vaart (Rijnsaterswoude) 19-04-16

Henk: Visclub De Brasem uit Ter Aar. Woensdagmiddag 13 april was de eerste wedstrijd weer van en voor de Wincle Pickers,deze werd gehouden in de Leidse vaart te Ter Aar.Er waren 12 vissers aanwezig die on dans het niet al te mooi weer,wel bijna 32 kg wisten te vangen. De uitslag was als volgt:

1.S.Pieterse.15.050.gr.

2.L.Caspers.6.241.gr.

3.G.Leer.2.136.gr.

4.D.van.Leeuwen.1.708.gr.

5.D.Verhage.1.450.gr.


Oude Rijn (Zwammerdam) 17-04-16 /11C - NW3 - half  bewolkt

Rinus: vandaag vissen we met HSW de 1e voorronde v/h clubkampioenschap v/d Federatie ZW Ned tegen Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD). Het gaat hierbij vooral om het clubbelang en van beide verenigingen scoren alleen de 5 hoogst eindigende deelnemers punten (van 10 tot 1). Beide verenigingen besloten om deze voorronde in één wedstrijd af te wikkelen, de federatie bepaalde/lootte dat HSW de 'thuisvissende' club werd. Als zodanig hebben we bij HBLO nog een wedstrijdvergunning kunnen regelen voor de Oude Rijn op het favoriete parcours ijsbaan-futenbos bij Zwammerdam. Dit traject hebben we ook volledig nodig om de 41 deelnemers kwijt te kunnen, 'vroege' uitzetters zijn dan ook eveneens beslist nodig en die hebben we gevonden in Siem en Wil-Jan die deze klus bereidwillig klaarden, waarvoor nogmaals dank. Om half 7 is het verzamelen en wat er daarna allemaal gebeurt lees je door hier te klikken.


Voornsekanaal (Hellevoetsluis) 17-04-16

Adriaan: vandaag de 3e wedstrijd van HSV Zevenhuizen gevist in het Kanaal door Voorne  (steigers 11 -30). Met 9 deelnemers werd er slechts 16 kilo gevangen

Er waren vandaag 5 nullen te noteren. Door een harde wind schuin op de kant viel het niet mee om evt. met de vaste stok te vissen. Een enkeling heeft het geprobeerd maar schakelde toch regelmatig over op de feeder. John won de wedstrijd door 3 platte te vangen in het 4e uur in slechts 20 minuten, daarna geen aanbeten meer gehad. Peter werd vandaag 2e met bijna 5 kilo ( 1 brasem en 1 schubkarper van +/- 50 cm). Zelf heb ik geen vis weten te vangen vandaag, wat ik ook probeerde. Er was wel vis aanwezig, zeker 10 keer lijnzwemmers gehad maar verder ook niet. Wij hopen dat volgende week tijdens de regiowedstrijd de wind een beetje is gaan liggenvolgende / vorige

Copyright © All Rights Reserved