Vangsten 2017 2


VANGSTEN 2017


Oude Rijn (Alphen) 17-07-17 / 23C - NW3 - half bewolkt

Dick: de vangsten van de seniorenclub van HSV de Brasem uit Ter Aar waren vandaag maar zozo, winnaar werd  Siem. Met 4 platten/platjes was hij vandaag spekkoper. Klik hier voor de uitslagen en tussenstanden.


Oude Rijn (Bodegraven) 17-07-17

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 11de comp.wedstrijd gevist in de Oude Rijn tussen Bodegraven en Zwammerdam. Zelf zat ik op nummer 14, het 2de nummer vanaf de woonbootjes, waarbij de 1ste 80 mtr +/- waren overgeslagen met links van mij Willem de Zwart op nr. 15 op staart. Ik ben gestart met de vaste hengel en ook meteen enkele korven leeg getrokken met de feeder een mtr of 5 uit de overkant. Al bij de 1ste inzet beet en de 3de vis was meteen een mooie platte, die 1 made niet kon weerstaan. Daarna weer volop kleine vis en ze waren behoorlijk klein. Af en toe een maatvisje, maar gemiddeld toch wel eronder. Na anderhalf uur toch een paar mooiere blieken, maar het aantal beten nam ook af.  Halverwege even met de feeder geprobeerd, maar op dat moment lag er teveel kroost en met name vervelende slierten, waardoor ik niet goed kon feederen. Toen weer met de vaste, maar daar was het beste wel vanaf en toch het laatste uur een 2de poging met de feeder, die nog een mooie platte en enkele blieken opleverde. Met 6.340 gram was ik zeker tevreden, waarbij de 2 bonusbrasems me de extra kilo’s brachten. Ik had geen idee wat de rest had gevangen en dit bleek gemiddeld tegen te vallen, alleen John had een gouden morgen met 12.360 gr, allemaal met de feeder en Jan v.d. Schee ruim 7 kg op nummer 1 (tegenover de zandhopen), waar hij ook nog een mooie zeelt wist te vangen. Nog een vierde plaats voor Peter Kuster met 6.000 gr, en dan weer terug naar 3.700 gram voor Willem de Zwart, waarbij de rest niet boven de 2 kg uitkwam. Het was dus erg verschillend.


Oude Rijn (Koudekerk) 15-07-17 / 21C - W3 - half bewolkt

Rinus: voor de 11e competitiewedstrijd van HSW gaan we naar de Rijn bij Koudekerk, een prachtig en eerlijk parcours maar sinds enkele jaren zo grillig als de p....! Ga je alleen vissen dan valt de vangst soms best mee, maar in groepsverband moet je veelal genoegen nemen met minder. Zo komen we vandaag met 16 deelnemers gezamenlijk op een magere 10,7kg uit en dat is natuurlijk puur slecht. Als je geluk hebt één bonusvis te pakken dan kom je een heel eind, maar een klusje baarzen onder het kantje kan soms ook helpen. Toch wordt er hier en daar ook een mooi slag voorn gevangen, dus is het niet allemaal kommer en kwel. Rob J kapt zijn poging af om op korte afstand met de feeder te scoren en richt zich op de baarzen onder het kantje en niet zonder succes want 10 minuten voor tijd zit er ook zo maar een dikke platte tussen. Zijn vangstgewicht van 2kg is vandaag voldoende voor de winst, proficiat! Terug 'van het wandelen' heeft Wil-Jan nog een kopplaats 'tegoed' en die buit hij keurig uit door met 1,9kg tweede te worden. Ook Ron en Piet gaan over tot het vangen van met name baarzen en zien hun poging beloond met respectievelijk 1,5kg (3e) en 1,2kg (4e). Zelf kom ik op nr 14 te zitten en zet in met de feeder op 3/4 en met de vaste stok op 11m. Ik start met de stok en binnen het kwartier ligt er een voorn, baarsje en een platte in het net. Dat komt wel goed denk je dan......!? Nou mooi niet, wat ik ook probeer meer dan enkele baarsjes en bliekjes komen er niet bij en met 1kg moet ik genoegen nemen met een 5e plaats. Voor de overige deelnemers resteert nog ca. 2,5kg aan vangstgewicht, waarmee de spoeling voor hun dus uiterst dun wordt.  Helaas, het is zoals het is en niet anders. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-07-17

Adriaan: vandaag de 9e wedstrijd van HSV Gr Rdam afd HZM gevist in de Amsteldrecht net voor de nieuwe kwekerij. Met 8 deelnemers is er maar 11 kilo gevangen dus geen goed resultaat, maar dat was te verwachten als je de uitslagen op jouw site leest. P. Koevermans zat op het staartnummer tegen de steiger maar kon geen potten breken op deze normaal goede stek. Hij kwam niet verder dan 920 gram wat hem samen met John een gedeelde 5e plaats opleverde. Jacques op kop werd 2e met 2 kilo en hij heeft alles gevangen met de vaste stok. De wedstrijd is door mij gewonnen op stek nr. 4 met 3,3 kilo. Gevist met de feeder op 5 meter van de overkant waar ik enkele blieken kon vangen. De laatste 1,5 uur heb ik de lijn verlengd naar 1 meter uit de kant tegen de plompbladeren aan. Hier ving ik de meeste vis (ruisvoorn) aan 3 grote maden of 5 pinkies. 20 minuten voor tijd ving ik dan eindelijk een bonusvis, een prachtige zeelt die de pinkies niet kon laten liggen. Met maïs en worm kon ik geen aanbeten krijgen. Door dit resultaat staan Peter en ik op gelijke hoogte qua punten. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-07-17

Dick: het viel weer knap tegen in de 7e wedstrijd van HSV de Brasem uit Ter Aar.  In het achterste deel van de Amstel drecht kon alleen de kop- en staartplaatsen aan een leuk netje  vis komen. Joop wint daar met 6,5kg.


 

Oude Rijn (Alphen) 14-07-17 / 16C - NW3 - bewolkt/regen

Dick: het was afgelopen woensdag weer peuteren voor de mannen van HSV de Brasem om vis aan het lijf te komen. In deze 7e vaste stok wedstrijd in de Oude Rijn nabij Alphen viel in de eerste uren veel regen en daarna veel wind, dus je begrijpt dat het niet gemakkelijk was met de stok. De vis die beet was erg klein, maar niet zeuren we hadden in ieder geval vis. Winnaar Siem kwam zelfs nog aan de 3 kilo.


Oude Rijn (Alphen) 14-07-17

Rinus: als de nevel (van de plensbuien) eind woensdagochtend is opgetrokken zijn de vooruitzichten voor de middag warempel redelijk. Dus pak ik mijn spulletjes die voor deze morgen al klaar stonden alsnog op en ga nog een middagje feederen bij 'de perenbomen'. Aldaar aangekomen staat de batterij gauw opgesteld en pak ik één feedertje uit voor de korte afstand op 25m. Twee korfjes voeren en met de derde vissen geeft gelijk vis, op haakje 14 zitten 2 maden. Het eerste uur is overwegend klein goed (bliekjes) wat de klok slaat, maar allengs komt er een (schep)bliek langs en aan het eind van de rit liggen er toch ook nog 9 platten en platjes in het net. De laatste twee uur enkel maar met casters gevist. Met ruim 40 stuks op de teller eindigt de dag qua vangst toch positief.


Toevoerkanaal (Oosterbeek) 12-07-17 / 20C - NW3 - bewolkt

JanV: zondag de 6de wedstrijd gevist in Oosterbeek in het toevoer kanaal naar de sluizen van Driel. Zoals vorige keer al opgemerkt te hebben dat de vangsten daar veel minder zouden zijn was deze verwachting nog aan de hoge kant, met 14 mensen aan de waterkant is er nog geen kilo vis gevangen welgeteld 940 gr. Het is wel raar dat er verhalen de ronde gaan dat er op dat zelfde plaats 's nachts 139 kilo vis is gevangen, bewijzen zijn er niet dus ik denk dat het weer een broodje aap is wat je hier wel meer hoor en het is altijd de zelfde die dat treft. Voor de tweede keer lukte het me een vis naast het leefnet te gooien wat me ook voor de tweede keer een eerste plaats koste, jammer dan. De winnaar had in totaal 270 gr. zelf was ik 2de met 240 gr. en dan nog 170gr, 120gr, en 60gr.  Over twee weken hebben we een lange wedstrijd die 6,5 uur duurt maar die word wel gevist in de stromende rijn, maar hopen dat dit beter gaat. Iedereen een goede en vis rijke vakantie met mooie weer en veel zon.


Rotte (Zevenhuizen) 10-07-17 / 24C - NO3 - half bewolkt

Adriaan: zondag heb ik gevist in de Rotte op de grote steiger halverwege het balkengat. Met de vaste stok op 10 meter en de feeder als bijlegger op 30 meter waaraan ik het zelfhaak systeem had gemonteerd. Over de feeder kan ik kort zijn, hiermee maar 1 brasem weten te vangen op 2 maiskorrels en wat ik ook probeerde ik kreeg geen aanbeten. Met de stok heb ik een heerlijke ouderwetse dag gehad. Dobber van 0,5 gram op 10/00 en onderlijn 8/00 met haakje 16. Als aas had ik made en casters bij me, in het begin 5 voerballen gegooid en later alleen maar casters bij geworpen met het werppijpje om te kijken of ik vriend brasem aan de schubben kon komen. Het maakte niet uit welke combinatie je op de haak deed, alleen met 2 made ging het vlotter met de aanbeten. Van begin tot eind (10.00 – 15.30 uur) heb ik vis gevangen, welke uit bliek(jes), voorn, baars, 2 brasems en een enorm grote paling van zeker 1 kg bestond. Met een aantal van 127 stuks en 13,3 kilo in totaal kun je wel zeggen dat ik me niet verveeld heb.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 10-07-17

Dick: vandaag hebben de senioren van HSV de Brasem gevist in de Amstel Drecht Kanaal iets voorbij de muggenlaan. Het was weer droevig gesteld met de vangst. Ik had een keer beet na 5 min. 1 platte daarna niks meer, Koos zat naast mij en kreeg 2 torren in zijn net dat was al, maar ja het gezegde is "volgende keer beter". Toch is er altijd een winnaar en vandaag was dat Cees met 4,3kg.


 

Vlaardingse Vaart (Vlaardingen) 10-07-17

Erik: met 5 man van de HSV Moordrecht hebben we zondag meegedaan aan de 3de Ccocup van Wout van Leeuwen in de Vlaardingse Vaart. Zelf lootte ik nummer 5 in het A-vak, niet het makkelijkste vak, zeker gezien het feit dat het erg ondiep is op de lagere nummers. Aangekomen zag ik dat ik tussen Simon v.d. Kolk en Bep de Bruin zat en ook mannen als Jan Zekveld en Henk Roskam in mijn vak zaten. Wist dat het niet makkelijk zou worden. Ik ben gestart met de vaste hengel, maar kon ik de week ervoor in het laatste vak slag op slag vis vangen, nu bleef het angstvallig stil. Bij Simon en met name Bep kwam het op een gegeven moment wel aardig los, al liep het daar zeker niet storm. Na een uur heb ik daarom de feeder erbij gepakt (ik had al wat korven leeg getrokken) en vrij snel een stuk of 5 mooie blieken en enkele baarsjes. Helaas gooide ik mijn korf af en had er ook maar eentje klaarliggen, maar na het nodige herstelwerk ving ik toch weer regelmatig een bliek. Met de bootjes bleef het wel link, zeker gezien de ondiepte, maar de zinkertjes waren echt een uitkomst (nog bedankt Rinus). Helaas verspeelde ik nog een mooie bliek voor mijn schepnet en werd er vlak voor de fluit nog een bliek aangevallen door een snoek, die me een haak kostte, anders was ik zeker 2 of 3de geweest in mijn vak. Nu werd ik met 3.400 gram 4de, net achter Bep die op 3.700 gram uitkwam en 2 vissers op nummer 14 en 15, die me ook voorbleven (nr 14 had 3.480 gr. en op nummer 15 de dik verdiende winnaar met bijna 9 kg). Toch kan ik redelijk tevreden terugkijken op het feit dat de overstap naar de feeder mij gered heeft en hiermee nog in de prijzen zat, anders was ik zeker in de achterhoede geëindigd.

 

Ron heeft het goed gedaan in het 3de vak door 3de te worden met (ik meen) in de 4.700 gram. Koos had ook leuk vis in het laatste vak, maar daar was best goed gevangen, dus kwam net tekort. Dennis kon ze op nr. 2 er niet echt lekker op krijgen en van Hans heb ik verder nog geen vangst vernomen. Blijven toch leuke wedstrijden in dit water.


Gouwekanaal (Gouda) 08-07-17 / 20C - NW3 - half bewolkt

Rinus: vandaag kies ik weer eens voor het Gouwekanaal, kennelijk staat dit 'thuiswater' nog steeds in de belangstelling want bij aankomst tel ik naast een clubwedstrijdje met 11-12 deelnemers toch ook 8-9 individuele vissers. Achter de 'wand van Stubbe' vind ik nog een stekkie en daar ga ik voor de feeder op de korte afstand van ca. 18m, heb ik ook geen last van de bootjes want ik verwacht dat de vakantiestroom op gang komt. Ik voer 2 korfjes en ga daarna gelijk vissen, maar maak met enkele korven eerst ook nog een voerplekje op 23m, je weet maar nooit. Deze stek zal vandaag echter improductief blijken, de meeste vis komt van 18m al moet ik daar geruime tijd op wachten. In die eerste twee uren wil de beet maar mondjesmaat op gang komen en welgeteld kom ik aan de 10 stuks, wat (schep)bliekjes en enkele voorns. Maar het derde uur verrast me volkomen want binnen drie kwartier krijg ik 5 prachtige aanbeten die even zoveel mooie platten opleveren. 2 of 3 kleine piertjes + een pinkie op haakje 14 zijn hier debet aan. Het 4e uur vervalt weer in het oude patroon en vang ik slechts enkele bliekjes, maar het 5e en laatste uur maakt weer veel goed. Tussen de bliekjes door vang ik nog 4 platten, waardoor zeker het uiteindelijke vangstgewicht tot tevredenheid leidt.


Friesland: onze vriend JanBr viert momenteel vakantie in Friesland en vist daar met o.a. de matchhengel in de grote plas nabij de Langweerder Wielen. Deze favoriete bezigheid van Jan levert hem naast echte 'donkere bijna zwarte' platten ook mooie voorns op. Betreffende water kenmerkt zich door grote diepte waardoor je de sport nog intenser beleefd.Noord Aa (Zoetermeer) 06-07-17 / 27C - O2 - zonnig

Noord Aa

Rinus: heb vandaag enkele verloren uurtjes en die ga ik, op aanraden van mijn vriend Geonie, invullen aan de Zoetermeerse Plas (lange zijde). Van de Noord Aa daar ter plekke is bekend dat er voornamelijk 's nachts goed wordt gevangen, maar de laatste tijd 'schijnen' de resultaten overdag (soms) ook niet onaardig te zijn, we gaan het zien. Het is vandaag helder weer met veel zon en weinig wind die ook nog eens aflandig is. Ingrediënten die hier niet bevorderend werken schijnt het. De feeder zet ik daarom direct maar in op een kleine 60m waar het korfje van 40gr 10 tellen nodig heeft om de reis naar de bodem af te leggen (10-11m diep??).  Na 3 korfjes voeren ga ik gelijk vissen en het duurt een half uur voor het eerste teken van leven komt. Hierna volgen een paar missertjes, raak ik de onderlijn kwijt aan wat mosseltjes, maar vang ik binnen het eerste uur toch 3 platten (ja die selfies heb ik binnenkort ook onder de knie...) en een dikke voorn. Daarna gebeurt er een hele tijd niets dus probeer ik het eens op ca. 35m waar de helft minder water staat, maar hier is helemaal geen beet te krijgen. Toch komt er aan het eind van de morgen een lichte opleving die nog enkele voorns, baars, pos en uiteindelijk nog 2 platten in het net brengt.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 06-07-17

Dick: gisteren gevist met HSV de Brasem uit Ter Aar in de Amstel Drecht voorbij het brede stuk, waar ikzelf op kop zat en welgeteld 2 keer beet heb gehad en daaraan 1 vis heb overgehouden. Op de eerste 5 nummers werd overigens uitgesproken slecht gevangen, maar ja het is niet altijd feest zullen we maar zeggen. Natuurlijk is er altijd een winnaar en dat was Koos die met 12,6kg weer een 1-tje meepikte.


 

Ringvaart (Lijnden) 05-07-17 / 22C - NW3 - half bewolkt

Bert: zondag 02-07-2017 de vierde vaste stok comp van HSV Alphen gevist in de Ringvaart van de Haarlemmermeer parcours Lijnde. Dit deel wordt gezien als een van de betere stekken van dit viswater. Deze dag werd dat weer eens duidelijk, met zijn tienen werd er totaal 59410 gr gevangen een ouderwetse vispartij. Dit is altijd goed voor het moraal, opvallend was dat er na genoeg geen brasem werd gespot. Het merendeel van de vangst bestond uit grove blieken, kolblijen en grote voorns. Vandaag kon ik met een vangst van 8750 gr tekenen voor de overwinning. Klik hier voor uitslag en de tussenstand.


Vlaardingse Vaart (Vlaardingen) 05-07-17

Erik: afgelopen zondag heb ik samen met Ron en Dennis in de Vlaardingse Vaart gevist, ook als extra oefening voor de a.s. Ecocup en nog wat puntjes aan te scherpen van de Marathon van vorige week. We hebben in het laatste vak (Bommeer gevist) en leuk gevangen met de vaste hengel. Zelf had ik een mooie platte en best veel maatvis (ook wel kleiner tussendoor, maar gemiddeld prima). Geschat gewicht over ruim 5 uur, tussen de 6 en 7 kilo. Ook Ron en Dennis hadden zeker geen klagen, dus heerlijk gevist met elkaar.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 03-07-17 / 20C - ZW4 - half bewolkt

Dick: vandaag gevist in de Amstel drecht op het traject bij de paprika boer. De vangst was goed te noemen  alleen bij Koos op nummer 1 was geen vis te vangen. Gewonnen werd er door Willem met een keurig vangstgewicht van 10,9kg.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 03-07-17

Rinus: vandaag hoop ik op wat grover geschut dan afgelopen zaterdag toen het 4,5 uur wachten was op de eerste (en enige) platte van ca. 8 ons. Daarvoor neem ik alleen dooie maden, maïs, wat wormen en boilies mee en ga naar de Amsteldrecht omgeving 'nieuwe kwekerij' waar onlangs nog hele goeie vangstberichten vandaan kwamen. Maar ja, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst en daar heeft het de eerste uren veel van weg. Heb de feeder op de hier gebruikelijke afstand zo'n 2m uit de overzijde gedeponeerd en vang alleen maar wat ruisvoorn en enkele blieken. Pas na ruim twee uren krijg ik de eerste aanbeet van vriend brasem en wel op de worm.  Daar blijft het lange tijd bij en weer geruime tijd verder tik ik pas platte nr 2 aan, wederom met de worm. Ik vis de volle vijf uren uit en dan staat de teller naast een klusje ruisvoorn/bliekjes op 10 platten (tussen de 1,5-2kg), waarvan ik er 6 in het laatste anderhalf uur vang inclusief 2 tijdens het opruimen. Dit geeft al aan dat het hier soms heel lang wachten is, maar dat 'de lange adem' uiteindelijk wordt beloond. De boilies had ik gerust thuis kunnen laten, alles gevangen met de worm, maïs en dode maden of een combinatie daarvan.


Rotte (Zevenhuizen) 01-07-17 / 16C - NW4 - bewolkt/regen

Adriaan: vandaag hebben wij de 8e wedstrijd gevist in de Rotte bij de molenviergang met Gr R'dam afd HZM. Het weer was net zoals vorige week droevig maar de vangst een stuk beter. Met 6 deelnemers is er ruim 34 kilo gevangen. De wedstrijd is door mijzelf gewonnen met 11,1 kilo ( kop) voor J. de Zwart met 10,2 kilo ( staart). Alles gevangen (6 platte) op 30 meter met als aas 2 maiskorrels op de hair, met of zonder dip. Verder heb ik geen andere aassoorten gebruikt. J. de Zwart heeft alles gevangen met de made en had 5 platte en enkele blieken. De anderen moesten het met 1 of 2 brasems doen en enkele kleinere vis. Je ziet dat er weer wordt gevangen op de Rotte, ook al moet je soms wel even geduld hebben.


Heimanswetering (Woubrugge) 01-07-17

Rinus: voor de 10e competitiewedstrijd van HSW gaan we met 14 deelnemers naar de Heimanswetering 'bij de molen' en vangen gezamenlijk 15,8kg. Hiermee wordt direct duidelijk dat dit water zich weer eens van de grillige kant laat zien. Veel regen in de afgelopen nacht en zelfs nog tot halverwege de wedstrijd met een forse wind die dwars over het water staat zijn daar waarschijnlijk (mede) verantwoordelijk voor. Dit zorgt er in elk geval voor dat scherp vissen met de vaste stok op 11-12m nagenoeg onmogelijk is. Bovendien aast  de vis dermate slecht, hetgeen ook merkbaar is met de korte stok. Wordt hiermee normaal gesproken toch wel een leuke klus voorn/bliek/baars/posjes mee gevangen, vandaag komen de aantallen moeizaam boven de 20 en blijft de vis klein van stuk. Het moet dus van de feeder komen en dan ook liefst nog met inbegrip van enkele platten. Maar zelfs dat is teveel gevraagd (ofschoon hier en daar wel een platte verspeeld wordt), met één platje van 7-8 ons ben je vandaag al spekkoper en daarvoor moet je ook nog eens aan het eind v/h parcours zitten op de hoge nummers. Tinus op nummer 13 lukt het als enige 2 platten te vangen, samen met enkele blieken komt hij met de feeder aan 2,3kg waarmee hij de pot wint. Proficiat. Op staartnr 14 vist JanvD afwisselend met de stok en feeder en schraapt (incl. 1 platte) 2.150gr bij elkaar en dat is goed voor de 3e plaats. Zelf vis ik op nr 12 met de korte stok een 25-tal baarsjes/bliekjes/voorntjes bij elkaar, krijg op de 'verre' feederstek nauwelijks beet en weet in het laatste uur op 18-20m enkele bliekjes los te peuteren met als klap op de vuurpijl in de laatste 5 minuten nog een platje van ca. 8 ons. Met dit alles kom ik aan 2.170gr waardoor ik met zeer klein verschil nog een 2-tje mee kan pikken.


Amstel (Uithoorn) 01-07-17

Dick: vandaag heerlijk gevist in de Amstel voor de zaterdag competitie van HSV de Brasem uit Ter Aar. Het parcours lag net voorbij het pontje ten noorden van Uithoorn en de Amstel liet zich van de goede kant zien. Sjaak liet op het staartnummer weten hoe je dit nummer uitbuit en ging met ruim 30 kilo en de overwinning aan de haal. Zelf zat ik op het kopnummer en had met ruim 27 kilo ook een heerlijke dag en werd tweede. Dat er ook nog iemand met een 0 was hou je toch niet voor mogelijk en toch gebeurt het.


Oude Rijn (Alphen) 28-06-17 / 18C - W3 - bewolkt/miezer

Rinus: de 9e ouderenwedstrijd van HSW brengt ons wederom naar de Oude Rijn aan het traject 'witte hek', net als afgelopen zaterdag. Hoewel de (weers)omstandigheden dagelijks wisselen zou je die wedstrijd als leidraad kunnen nemen en louter de feeder uitpakken, omdat de vaste stok toen weinig grove vis opleverde. Doch vier dagen verder ziet dit laatste er iets hoopvoller uit, want met de stok wordt nu wel grote(re) vis gevangen. Het is dat Martin een dikke platte kwijt raakt vlak voor zijn schepnet anders had hij zeker meegedaan voor de winst, nu wordt hij met 3,8kg derde. Frans komt met de stok en een hele serie mooie voorns tot 4,1kg en haalt een 2-tje binnen. Zelf kom ik op nummer 7 te zitten en pakt de korte stok uit op 5m, zeg maar om van de '0' af te komen en dat lukt met een 20-tal visjes, maar wil - net als j.l. zaterdag - de nadruk leggen op de feeder die ik op ca. 60m een 3-tal meters uit de overzijde deponeer. Zoals uit de uitslag al enigszins af te lezen is gaat het met de feeder erg moeizaam en het is ook nodig om je geduld danig op de proef te stellen. Bij elkaar krijg ik een 11-12 zichtbare aanbeten waarvan ik 7x kan incasseren, 2 platten, 3 halfwas en 2 blieken. Bij mekaar kom ik aan 5,4kg en dat is genoeg voor de winst. Gezamenlijk komen we met 12 man aan 28,6kg, heeft iedereen vis en kunnen we (net op het nippertje) droog inpakken, kortom visdag redelijk geslaagd.


Aarkanaal (Nieuwveen) 28-06-17

Dick: de hier de uitslag v.d. 6e vaste hengel competitie wedstrijd van HSV de Brasem uit Ter Aar die gevist werd in het Aarkanaal bij de ijsbaan. Het weer viel wel wat tegen, behoorlijk veel zijwind en regen, het was werken met de vaste stok. De vangst was ook niet optimaal, maar Joop had toch 100 visjes bij elkaar gesprokkeld en dat was met een gewicht van 3,5 kilo toch voldoende voor de winst.


Vlaardingse Vaart (Vlaardingen) 28-06-17

Erik: hierbij nog een verslagje van onze 24-uurs ervaring in de Vlaardingse Vaart afgelopen weekend. Mijn voorbereiding was niet optimaal met een bruiloft op vrijdagavond, maar een drinker ben ik niet, dus het was alleen een kort nachtje. Berry heeft ook geloot en trok nr. 22, het 2de nummer van het 3de vak (vakken van 10 koppels) en er was een stuk voorbij de fietsbrug weer begonnen met nr. 21, vanwege zwemmers, dus dat was prima. De bekende rolverdeling hadden we ook weer bepaald met de feeder voor Berry en ik voor de vaste hengel. Vanaf het begin had ik ze er aardig op met de vaste stok en Berry begon later ook voorzichtig zijn mooie blieken te vangen. In de avond kreeg ik het zelfs druk met de vaste hengel met iets grotere kolbleien in een goed tempo, maar amper maatvoorns. Berry had toen ook al wat leuke blieken en heeft in de nacht zijn uiterste best gedaan om er alles uit te halen met de feeder. Helaas geen brasem, maar wel weer de nodige halfwasjes. Helaas gooide onze rechterburen hun vis vroeg in de morgen weg en werd het knokken voor nog wat visjes met de vaste hengel. met horten en stoten heb ik er nog wat gevangen, maar wild werd het helaas nooit meer. Om ons heen was het ook nergens echt erg wild geweest, dus we hadden best wat hoop op een redelijk goede uitslag en wisten dat de 1ste plek er in ons vak niet inzat, aangezien Marco Groenendijk en maat als enige een klus platten had gevangen in de late avond en nacht (zaten voor een rooster, waar de brasem hoogstwaarschijnlijk doorheen is gekomen). Niemand anders in ons vak had verder echte platten. Marco bleek inderdaad ruim 41 kg te hebben gevangen en was dik winnaar in ons vak. 3 nummers rechts van ons zaten Sipko en Jaco die ook een mooie klusje vis hadden, goed voor ruim 19,5 kg. Het zou close met ons worden en Berry bleek exact 10 kg. te hebben gevangen met de feeder. Mijn gewicht was nagenoeg exact hetzelfde met 10.020 gram, zodat we met 20.020 gr. 2de werden. Onze linkerburen kwamen nl. tot ruim 13 kg., dus bleven we ook voor. Content met dit gewicht kunnen we met een mooi gevoel terugkijken. Uiteraard blijven er altijd verbeterpunten, maar dit was wel 1 van onze beste marathons tot nu toe. Helaas is het met de prijsuitreiking en de uitslagenlijst op Matchfishing mis gegaan, aangezien ons gewicht bij de buren (die dus al eerder weg zijn gegaan) is geschreven. Ik heb er melding van gemaakt, maar dit is nog niet aangepast. Zou leuk zijn als dit nog gebeurt. De overall winnaar zaten trouwens op staartnr. 40, t.w. Van Dijk en Dekker met ruim 46 kg. met als buren Bep de Bruin en Frans Wulterkens die dik 42 hadden. Helaas hadden zij last van de bootjes aan de overkant, anders waren hun gewichten zeker nog hoger uitgevallen. Volgend jaar gaan we het zeker weer proberen. Blijft toch ieder jaar weer een uitdaging om aan zoiets mee te doen. Hopelijk dan met minder miezerregen.


NH Kanaal (Neck) 28-06-17

Vries in gevecht met zijn karper

Theo: afgelopen zondag 25 juni viste hsv de Vrije Visser uit Noordwijk de vierde competitie wedstrijd. De locatie was vandaag het N-H Kanaal bij Neck. Voor onze Alphenaren bekend terrein maar voor ons Noordwijkers een nieuw stuk van het kanaal. Vandaag maar met zes man, want er waren vier afzeggers.?  Ik zelf(de tamme ) mocht het op de kop proberen al kon je niet bepaald van een kopstek praten. Een eenling ging op zo'n 50 meter bij me vandaan zitten. Had er wel niet zo veel last van maar toch..... Winnaar van vandaag was Vries Stomphorst met een nette 12000 gram vis. Zat wel een beste kroeskarper  bij. Door de afwezigheid van Johan heeft hij nu ook de leiding overgenomen in de totaal stand. Opvallend was wel dat de meeste vis werd gevangen in de eerste twee-drie uren. Theo De Meeuw kon met 8480 gram Vries nog een beetje volgen maar daarna zakte het naar de zes en vijf kilo. Wat ook opviel was dat de platten het lieten afweten!? De meeste vis die er was gevangen waren half slagjes van zo'n 300-400 gram, dus wel mooie netjes vis. In totaal vingen we met zes man 40.730 gram vis. 16 juli vissen we onze 6-uurs koppelwedstrijd en 23 juli is er alweer competitiewedstrijd nummer vijf.

De uitslag.

1     jaap smit                                     5.100   gram.           4   pnt.        [kop]

2     ben v d ark                                  5.040   gram.           5  pnt.

3     cees v rhijn                                 3.560   gram.           6  pnt

4     theo meeuwenoord                 8.480   gram.           2  pnt.

5     vries stomphorst                      12.000  gram.           1  pnt.

6     arie schouten                             6.550  gram.            3  pnt.       [staart]

 

Ton koopman                                       na                          7  pnt.

Gert-Jan verkerk                                  na                          7  pnt.

Johan puper                                         na                          7  pnt.

Koos v d ark                                         na                          7  pnt.

 

Stand na vier wedstrijden .

 

1    vries stomphorst                       12     pnt.              43880    gram.

2   Johan puper                               13     pnt.              37650    gram.

3   ben v d ark                                  15    pnt.              37880    gram.

4   ton koopman                              20    pnt.              27120    gram.

5   koos v d ark                               21    pnt.              25820    gram.

6   theo meeuwenoord                   22    pnt.              34080    gram.

7   arie schouten                             23    pnt.              24700    gram.

8   cees v rhijn                                 25    pnt.              21200    gram.

9   gert-Jan verkerk                        30    pnt.              15300    gram.

10  jaap smit                                    32    pnt.              12800    gram.

 

                                                    Totaal                      280430   gram.

 

Gr.  Dagresultaat               Johan puper           23000    gram.

Gr.  Vis                               koos v d ark              52         cm.


Nederrijn (Oosterbeek) 28-06-17

JanV: afgelopen zondag de 5de wedstrijd gevist in de Oosterbeekse competitie in de stromende Neder-Rijn in Oosterbeek. Voordat we begonnen waren we al doorweekt door de regen die er viel, later werd het wel weer droog maar toch het is geen lekker begin.  Nr. 9 uit de zak getrokken hier had ik nog nooit gezeten maar het leek wel een goede plek. Het water staat erg laag dus een hele klim over de grote keien naar beneden maar dan zat je goed. Zoals gewoonlijk weer begonnen op 30 meter wat hier toch wel de goede afstand is 4 korven gebracht onderlijn 12 haak 14 en 1meter lang en hier 3 maden op korf 50 gr. en vissen. De buurman had gelijk een grondel en bij mij was het na 10 min. al raak met een dikke brasem en dat ging zo de hele morgen met vlagen tot een uur voor tijd toen was het over op de casters en maden. Ondertussen al eens een piertje geprobeerd maar dat gaf geen resultaat Toen er geen beet meer was heb ik het in het laatste half uur nogmaals geprobeerd en dit gaf toch nog een brasem en een grote voorn. Uiteindelijk wist ik deze morgen met 11450gr. te winnen. Dit gewicht was meer dan de eerste 4 wedstijden bij elkaar. Mijn buurman wist ook goed te vangen hij werd 2de met 8000 gr. nr3 wist 7130 gr. te vangen nr. 4 en 5 wisten nog 6100 gr. en 2300 gr. bij elkaar te vissen.  Dit was de laatste wedstrijd voor de competitie in de stromende rijn alle volgende wedstrijden worden gevist in het aanvaar kanaal naar de sluizen van Driel. De geruchten over dit stuk geven aan dat er niet meer van die leuke vangsten zullen volgen maar dat je daar blij mag zijn met een kilo vis. Rijst misschien de vraag waarom ga je daar dan maar dat zit weer in de aanvraag van de vergunning bij de federatie en erg veel mogelijkheden om uit te wijken heb je daar niet of je moet een eind rijden en dat willen velen niet.


Oude Rijn (Zwammerdam) 26-06-17 / 21C - NW3 - half bewolkt

Dick: de senioren van HSV de Brasem uit Ter Aar hebben de 11e wedstrijd gevist in de Damse Rijn ( voorbij het futenbos). Over de vangst was niet iedereen tevreden maar winnaar Willem Lenting wist toch 3,4kg boven water te krijgen. Soms zit het mee, soms (wat) tegen. Het weer was in elk geval prima.


Heimanswetering (Woubrugge) 26-06-17

Rinus: vandaag een aantal uren gevist in de Heimanswetering, aanvankelijk met de feeder op korte afstand maar om wat voor reden dan ook stagneerde de aanbeten na twee uren vissen. Wel had ik op dat moment - zoals ze zeggen - qua gewicht de buit al binnen. De teller stond weliswaar op 20 stuks, maar daar zaten veel bliekjes bij doch ook 3 dikke platten. Heb toen de korte stok er maar bij gepakt waarmee het aantal kon worden opgeschroefd tot rond de 60. Daaronder weer een mengeling van voorn, bliekjes en baars(jes). Bij mekaar naar schatting zo rond de 6kg.


Ringvaart (de Liede) 26-06-17

Bert: zondag 25-06-2017 de vierde  v/d vrije hengelcomp. van HSV Alphen. Viswater de Ringvaart van de Haarlemmermeer bij de liede. de weersvoorspelling was wind uit het West-zuidwesten kracht 4 met kans op een buitje regen. De regen bleef gelukkig weg maar de wind was toch wel enig zins spelbreker met name voor onze deelnemers die graag met de vaste stok aan de gang gaan. De wind dwars op het water hield de lange stokken op de kant. Hier en daar werd er toch nog wel getracht om aan de kant een visje te verschalken met name is er hier nog wel eens een grove baars tussen de stenen vandaan te peuteren. Het moest vandaag dan ook van de feeder komen. Zowel uit de midden of strak tegen de overkant was er wel een visje te vangen aan alle soorten aas. Topvangsten bleven uit maar met twaalf deelnemers 36320 gr vangen is wat mij betreft niet eens zo slecht.Dag winnaar Joop Zuidam met 5400 gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 24-06-17 / 17C - ZW3 - bewolkt/regen

Dick: hoi Rinus, hier ben ik weer met de uitslag van de jaarlijkse 10 uur vissen van de HSV de Brasem uit Ter Aar:

1 Eric Weijgertse 46.470 gram

2 Sjaak Egberts   25.390 gram

3 Dick Verhage    17.270 gram

4 Koos Verlaan    14.630 gram

5 Leo Caspers       9.590 gram

N.B.: de 10-uurs werd gevist op het traject 'nieuwe kwekerij' met tussentijds een half uur pauze. Na de loting werden zoals gebruikelijk op grond van de hier aanwezige 'hotspots' op voorhand de kansen berekend en uitgerekend winnaar Eric kwam op een stek (rechts van witte zomerhuisje en grote steiger) te zitten die aan de overzijde - zoals dat heet - 'kaal' was en dus weinig om het lijf had!? Deze gedachte bleef heel lang bij Eric hangen zeker als er na 3 uur vissen nog slechts 3 vissen in zijn net lagen, maar daar kwam verandering in. Bij de pauze stond zijn teller op 8 stuks en daar kwamen na de pauze nog eens 23 platten en een zeelt van 3kg bij. Het meest opmerkelijke daarbij was dat toen bij nagenoeg iedereen de beet verflauwde of wegviel die juist bij Eric toenam. Ook bijzonder was dat hij aanvankelijk kon vangen met traditioneel aas zoals een made, caster of wormpje of soms een boilie, maar dat na de pauze de platten alleen maar trek hadden in '2 maïskorrels gedoopt in lever'. Deze combinatie leverde hem uiteindelijk het formidabele winnende gewicht op van 46 kilo. Alleen Sjaak op het staartnummer kon aanvankelijk de snelheid nog bij benen maar bleef uiteindelijk 'steken op slechts' 25 kilo. (bron: Eric, tekst: Rinus)


Oude Rijn (Alphen) 24-06-17

Rinus: vandaag de 9e competitiewedstrijd van HSW gevist op het aansprekende traject 'witte hek' aan de Oude Rijn. Met 15 deelnemers een redelijke opkomst, dit aantal rechtvaardigt in elk geval dat de steknummers royaal uit elkaar kunnen staan zodat de frontlinie van de woonarken niet in gevaar komt door uit de koers geraakte voerkorven. Want dat er fors 'gegooid' moet worden met de feeder is met dit weer (regen en wind tegen) wel duidelijk, overigens pakken de oer-vaste-stokkers natuurlijk gewoon de lange lat uit. Helaas trekken zij daarmee vandaag aan het kortste eind, weliswaar wordt van begin tot end wel een visje gevangen maar die leggen geen gewicht in de schaal. Het is ook niet zo dat alle feederaars ruim in de vis zitten, maar als je één bonusvis in de vorm van een dikke platte erbij hebt dan stijg je al gauw in de uitslag. Zo zit Aat voor het spreekwoordelijke 'witte hek' en haalt met zo'n bonusvis + wat klein(er) goed 2,8kg boven water hetgeen een 5e plek oplevert. Gert neemt plaats op de kop vóór de baggerboot en komt met één platte meer op 3,3kg en dat is een 4-tje waard. JanvD pakt op steknr 2 in elk geval 3 dikkes met de boilie op korte afstand van 15m waarmee hij 3e wordt met 4,7kg. Daarnaast kom ikzelf te zitten op nr 3 en maak een voerstek op 15m uit de overzijde (levert 2 platjes op) en ééntje op ca. 55m tegen een smal randje kreukels aan de overzijde. Deze stek hou ik het laatste anderhalf uur aan en brengt nog 4 dikke jongens in het netje, bij elkaar 6,5kg en goed voor een 2-tje. Nagenoeg alles gevangen met 2 piertjes + dode made. Een soortgelijke werkwijze houdt Ron aan op stek 10 twee nummers rechts van witte hek. Ook hier vind hij een smal randje leliebladen waarlangs hij zijn korf deponeert en met succes. In de laatste 3 kwartier weet hij met nog een aantal dikke platten zijn vangstgewicht op te krikken tot een keurige 10,3kg en dat is vandaag ruim voldoende voor de winst, proficiat. Met een gezamenlijke vangst van 41,3kg hebben we weliswaar een mindere dag qua weer maar een redelijke vangst qua gemiddelde.


Oude Rijn (Zwammerdam) 24-06-17

Adriaan: zaterdag 24 juni hebben wij van HZM (afd. Gr Rdam) de 7e wedstrijd gevist in de Oude Rijn bij het Futenbos. Over de vangst kan ik kort zijn, want die was net ze dramatisch als het weer deze morgen. Met 9 deelnemers werd er slechts 11 kilo gevangen. Maar ook in een wedstrijd zoals deze is er een winnaar, en vandaag was John het met 3,4 kilo. A. Revet werd 2e met 2,8 kilo en ikzelf werd 3e met 1,9 kilo. Mijn vangst bestond uit 2 kleine bliekjes en 2 brasems, welke ik in de eerste 2 uur heb weten te vangen. Hierna alleen maar af en toe een tikje of een lijnzwemmer gezien. Nu maar hopen dat het weer volgende week beter is, dan vissen we in de Rotte bij de Molenviergang.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 22-06-17 / 29C - NO3 - half bewolkt

Dick: de 6e winckel picker wedstrijd van HSV de Brasem werd gevist in de Amsteldrecht bij Nieuwveen. Over de vangst waren we in het geheel niet erg te spreken, ofschoon er toch gewonnen werd met 10,3kg door Guus. Na 6 wedstrijden ga ik zelf aan de leiding met 12 punten en 54,7kg.


de 10e seniorenwedstrijd van HSV de Brasem werd eveneens gevist in de Amsteldrecht en wel bij de 'paprika boer'. Koos de-man-in-vorm had vandaag alweer een uitschieter, met 7,5kg bleef hij de overige deelnemers ruim voor hetgeen betekent dat er verder niet veel is gevangen, ondanks het lekkere weer. Koos gaat in deze competitie aan de leiding met 23 punten en 60,9kg.


 

Gouwe (Waddinxveen) 22-06-17

JanV: afgelopen zaterdagavond een paar uurtjes gevist in de Gouwe bij de architect aan de Noordkade, bij mij weinig bekend over de vangsten dus maar eens proberen. Om 6 uur begonnen met de feeder na eerst 3 korven aan de overkant te hebben gevoerd. Haak 12 aan onderlijn 0,12 met een lengte van 1 meter gemonteerd, daar moest het mee gebeuren. Na een half uur het eerste gefriemel aan de top en dat was een grondel (is echt een plaag), daarna werd het beter want vriend(in) brasem was gearriveerd, nog niet dik aanwezig maar na een kwartier al 3 dikke in het netje, alle gevangen aan 1 made op de steel en 2 casters in de bocht. Hierna overgeschakeld op 2 kleine piertjes en een caster en ook dit leverde vis op, maar had hiermee meer last van de grondels dus terug naar de caster. Met 2 stuks op de steel en een made in de bocht kwamen de aanbeten weer maar bleven zwak, zodat toch wel wat vis verspeeld werd in het laatste uur. Om half tien samen met mijn zoon het leefnet uit het water getild waar naar schatting zo'n 20 kilo vis in zat. De vangst bestond uit 15 brasems waarvan 2 tussen de 55 en 60cm, 2 voorns en 3 grondels. Niet slecht en zeker verrassend voor een avondje vissen op deze stek aan de Noordkade. Uitermate prettig ook dat de scheepvaart uit zegge en schrijve 1 jachtje, 1 zeilboot en 3 rubberbootjes bestond.


Voornsekanaal (Hellevoetsluis) 17-06-17 / 19C - NW3 -  bewolkt

Rinus: voor de 2e voorronde v/h Clubkampioenschap v/d Federatie ZW Ned vissen we met HSW in het Voornsekanaal tegen HV de Watergeus uit Brielle. Na de koffie en de loting in het clubhuis van onze gastheer vertrekken we gezamenlijk (met 29 deelnemers) naar het kanaal waar het parcours is uitgezet op de steigers 31 t/m 60. De loting bepaalt dat wij op de even nummers zitten en zij op oneven. Kopplaats 31 valt dus aan Brielle en steiger 60 aan Waddinxveen. Op beide stekken worden de hoogste punten gescoord, 10pt voor Brielle voor de vangst van 11kg op nr 31 en 8 pt voor 3,2kg van HSW op nr 60. Daar tussenin is het - op enkele uitzonderingen na - ronduit dramatisch wat de vangsten betreft. Konden we midweeks in een proefvissing nog redelijk vangen, vandaag kom ik op nummer 50 niet verder dan 1 bliekje, 1 voorntje en 8 donderpadjes uit het kantje gepeurd, maar met 240 gram zet dit natuurlijk geen zoden aan de dijk. In deze wedstrijd scoren de eerste vijf van elke vereniging punten en dat doet de zeer sterk aangetreden club uit Brielle het best (19 tegen 37 punten).

Watergeus

Arjan Kruik 11.060 gr       10 pt

Jan Krabbendam  8.150 gr  9 pt

Wim Pansier   2.320 gr    7 pt

Wim v/d Helm  2.030 gr   6 pt

Tim v/d Berg  1.930 gr  5 pt


HSW

Erwin Keizer  3.260 gr  8 pt

Gert v/d Bosch   1.780 gr  4 pt

Martin van Leeuwen 1.200 gr   3 pt

Wim v/d Wal   1.220 gr   3 pt

Aat van Leeuwen   360 gr   1 pt.


NH Kanaal (Spijkerboor) 14-06-17 / 23C - O3 -  zonnig

Rinus: voor de 8e ouderenwedstrijd van HSW ondernemen we met 11 deelnemers (helaas 5 afmeldingen) weer een trip naar het Noordhollandskanaal in de mooie omgeving v/h plaatsje Spijkerboor.  Dit keer hebben we het juiste parcours te pakken (haha) en dat loopt vanaf het fietspontje tot aan het dorpje Oost Graftdijk. Een prachtig mooi en vooral eerlijk traject met overal een kanaalbreedte van een kleine 40m waar het op vaste stok afstand ca. 3m diep is. Een licht stroompje vandaag met prachtig weer en een verkoelend windje dwars over het water. Kortom ingrediënten voor een heerlijke visdag waar natuurlijk ook wedstrijdelementen in zitten. Om te beginnen laat men voor mij staartnr 11 in de zak zitten en dat betekent in ons jargon dat je 'deze plek waar moet maken'! En dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, in elk geval gaan we een poging wagen. Wetende dat de vaste stok hier wel eens voor een verrassend resultaat kan zorgen zet ik deze natuurlijk in op 11,5m. Daarnaast pak ik uiteraard ook de feeder uit want aan de overzijde lonkt (voor iedereen trouwens) een prachtige rietkraag. Hier op ca. 3m vanaf 'parkeer' ik de voerkorf en deze stek zal mij tot aan de pauze een aantal platten en platjes (ze zijn niet allemaal even zwaar) op, evenals met de vaste stok. Naar schatting zit ik aan de pauze op zo'n 7-8 kilo. Zeker niet het hoogste gewicht hoor ik tijdens de koffie want Gert is op nummer 4 goed bezig en heeft er naar eigen zeggen al 15-16 stuks. Na de pauze is het dikwijls een ander verhaal en dat ondervindt met name Gert want 'het wil niet meer' bij hem zodat er de resterende tijd slechts 2-3 vis(jes) bij komen. Alles bij elkaar stopt de weegschaal voor hem op 14,4kg en dat is genoeg voor de tweede plaats. Frans is na de pauze in hetzelfde tempo doorgegaan en sleept op kantnr 7 met 13,1kg een 3-tje uit de strijd. Zelf ben ik na de pauze nog 2m 'dichter' naar de overzijde gegaan ofschoon daar op 1m van de kant de nodige obstakels op de bodem lagen. Toch volgehouden op die stek hetgeen - afgewisseld met de stok - nog een aantal bonusvissen oplevert. Hiermee kom ik uit op 14,5kg waarmee ik Gert met het kleine verschil van 50 gram de loef afsteek en de winst veilig stel. Buurman Rob J haalt op nummer 10 veel zo niet alles uit de vaste stok en komt uit op 10,2kg waarmee hij 4 punten scoort, één meer dan concurrent Aat die met 10,1kg 5e wordt. Door dit onderlinge resultaat is er wisseling van de wacht wat betreft de koppositie, die neemt Rob J nu over op basis v/h vangstgewicht, beide hebben 35 pt. Het mag dan een klein uurtje rijden zijn, we hebben er in elk geval met een gezamenlijke 76 kilo een fijne visdag voor teruggekregen.


Kroatië (??) 14-06-17

60 pond schoon aan de haak

Rinus: raken wij overigens van bovenstaande (gezamenlijke) vangsten van 76 kilo al in staat van lichte euforie, dit laatste kan ook met de vangst van één vis. Bijgaande foto toont een karper van ruim 60 pond, gevangen in Kroatië door de vriend van de zoon van Gert. Het blijkt dus niet alleen in Frankrijk te kunnen, maar in nog meer landen. Aan het geven van verdere details waag ik mij niet, dood eenvoudig omdat ik er niet over beschik.


Amsteldrecht (Vrouwenakker) 14-06-17

Dick: met 5 man (3 man met vakantie) hebben we van HSV de Brasem  gevist voor de vaste hengelcompetitie in de Amsteldrecht op het achterste gedeelte nabij de brug van Vrouwenakker. We hadden beter alle 8 op vakantie kunnen gaan want zo slecht is er gevangen. We zeggen als altijd maar weer: volgende keer beter.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 12-06-17 / 20C - W5 -  bewolkt

Dick: vandaag gevist in de Amsteldrecht (muggenlaan) met HSV de Brasem uit Ter Aar voor de seniorencompetitie. De vangst was goed te noemen, maar zelf heb ik helaas maar één keer beet gehad: 1 ruisvoorntje, een goeie afschrijver! Natuurlijk is er ook altijd een winnaar en dat is Koos die met ruim 10 kilo iedereen weer te slim af is.


Boonervliet (Maassluis) 12-06-17

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 8ste comp.wedstrijd gevist in de Boonervliet in Maassluis. 1ste keer dat we er zijn geweest. Je hebt er te maken met een beperkt aantal plekken (max. een kleine 15 met wat passen en meten en een beperkt aantal plaatsen waar je dichtbij aan het water kunt komen en parkeren, maar verder een mooi water. Zelf zat ik op staart op nr. 13 en alleen de feeder uitgepakt op een meter of 7 uit de overkant (was een kleine 50 mtr. breed schatte ik), waar ik naar schatting ruim 1,5 mtr. water had. Al vrij snel de 1ste platte en na een uur had ik al 5 mooie platten gevangen, waarna ik er vrij snel weer 2 ving. Een meerkoet met jongen, die achter mijn stek nestelde, kwam eens polshoogte nemen op mijn plek en had al vrij snel ontdekt dat er een lekker voertje op de bodem lag en begon met regelmaat te duiken. Meteen geen beet meer, maar als de meerkoet even weg was, had ik ze er meteen weer op liggen. Een drie kwartier voor het einde had ik 12 platten, waarna de meerkoet mijn haakaas op de bodem pakte en ik hem/haar naar de kant heb getrokken, waar de haak gelukkig los schoot. Daarna niets meer gevangen, maar met ruim 15 kg. was ik 1ste. Verder ook mooie vangsten met een 2tje voor onze Dennis, die in vorm is met 9.740 gr en een 3tje voor Peter Kuster met de vaste hengel met 8.960 gr. De nummer laatst had nog 1.780 gr., dus we hadden een mooie morgen.


Het Hoge Oude Veer (Anna Paulowna) 12-06-17

Theo: voor de tiende keer ging H.S.V  de Vrije Visser uit Noordwijk afgelopen weekend naar hotel de Brug in Ewijcksluis. Een prima en gezellig hotelletje waar je heerlijk kan eten en met een perfecte ontbijt service en geweldige Bar . Vrijdag om 04.30 uur vertrokken we uit Noordwijk met 5 man om vervolgens bij het brugrestaurant de A4 de Alphenaren op te pikken. Vandaag viste we in het Hoge Oude Veer in Anna-Paulowna. Helaas zijn we s'ochtends helemaal weggeregend. De rest van het weekend hebben we het gelukkig droog gehouden. Qua vangsten was het dit weekend wel een dieptepunt van al die jaren!!. Veel kleine vis met vooral baarsjes. In totaal dit weekend vingen we over drie dagen slechts 59.510 gram vis met 9 man. Dat zegt genoeg over hoe slecht het was. Waar dit mee te maken heeft weet NIEMAND, maar wij denken toch met het weer en zeker het heldere water. Johan Puper was de eerste dag  wel een uitschieter met 12.300 gram met de stok op nr 2. Hij werd door dit gewicht ook de totaal winnaar over het hele weekend met 15.400 gram! Halverwege de eerste  dag werden we weer getrakteerd door Ed v d Berg op haring en gebakken vis. Gert-Jan zorgde voor de blikjes drinken hierbij. Klasse mannen. S'avonds konden we, gehuld in jubileum shirts, voetbal kijken of een kaartje leggen. De shirts zijn voor het grootste gedeelte gesponsord door Fred van hotel de Brug. Klasse Fred. Zaterdag zijn we naar Winkel gegaan om aan de Westerdijk te vissen. Een prachtige mooie sloot met prachtige stekken . De Alphenaren herkenden deze stek ook van jaren geleden en hadden toen netten VOL met ! Helaas liet de vis het NU ECHT  afweten. Hier was Johan hoog met 3.100 gram op de staart ! Een domper vandaag was wel dat onze Mart het niet meer vol hield. Hij had zoveel zin in dit weekend. Hij werd opgehaald door 1 van zijn twee geweldige dochters. Sterkte Mart. S'avonds na het eten hebben we onder het genot van de nodige borrels genoten van een geweldige band. Drie vrij jonge gasten die muziek speelde uit de jaren 60-70. Ze komen daar uit de buurt uit Den Helder en ze heten Awesome. Zondagochtend weer een heerlijk ontbijt gekregen van Carla en toen zijn we gaan koppelen op de steigers bij het Hoge Oude Veer .Omstreeks 09.30u begonnen we te vissen . Wat een drama. Heel veel wind en met 8 man 3.150 gram vis!. Om 13.00 uur besloten we om het maar voor gezien te houden. Auto ingeladen en de prijsuitreiking gedaan. Dit waren bonnen bij Sam vandaan en net als andere jaren heeft Sams hengelsporthuis ook nu het nodige gesponsord. Namens de club bedankt Sam.  Al met al een zeer gezellig weekend geweest, veel gelachen met helaas droevige vangsten. Volgen jaar hopelijk betere vangsten in dit mooie gebied in de Kop van Noord-Holland .

De totaal uitslag van 3 dagen vissen !

1      Johan puper                       15400   gram.

2      arie schouten                       9500   gram.

3      Ed v d berg                          8420   gram.

4      cees v rhijn                          7030    gram.

5      theo meeuwenoord            5500    gram

6      gert-Jan verkerk                 4860    gram

7      jaap smit                             3900    gram.

8      ton koopman                      3300    gram.

9      mart de ridder                    1400    gram.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 10-06-17 / 22C - ZW3 - half  bewolkt

Rinus: vandaag de 8e competitiewedstrijd van HSW met 15 man gevist in de Amsteldrecht op het z.g. 'brede stuk'. Mooi weer, weinig wind, veel vissers/wedstrijden en relatief weinig bootjes zijn de omstandigheden waar we het mee moeten doen. Of dit van invloed was op de magere vangsten vandaag (gezamenlijk slechts 25kg) en eerder deze weken is moeilijk aan te geven, feit is in elk geval dat vriend(in) brasem geenszins van plan is echt mee te werken. Kleine vis is er (aanvankelijk met de stok) wel te vangen maar na anderhalf - twee uur wordt ook dat een moeilijk verhaal. Halverwege de strijd gaat het gerucht langs het parcours dat er hier en daar toch een platte wordt gevangen, moed houden dus! Zelf vis ik met de feeder en heb ik op dat moment nog maar een keer of 3-4 beet gehad hetgeen een bliekje en twee kolbleien heeft opgeleverd. Op de verre afstand, een kleine 60m zo'n 2m van het riet heb ik nog niet één keer leven gehad en dat zal tot het eind zo blijven. Op mijn tweede afstand (op ruim 50m) is daarentegen wel iets te loeren al zijn de aanbeten ook daar zeer schaars. Bovendien is de bodem behoorlijk vuil waardoor 'slepen' uit den boze is, het devies is dus ingooien en laten liggen die korf. Deze methode levert in die laatste uren 5 platten op die ik overigens vang op (een combinatie van) 5 maden en casters. Aan de anders hier zo succesvolle worm of boilie wordt (bij mij althans) wel gesnuffeld maar dat leidt niet tot het krom lopen van de top. Uiteindelijk toch redelijk tevreden met mijn vangstgewicht van 7,7kg dat ruim voldoende is voor de overwinning. Herman pakt met 2,5kg een 2-tje op het kopnummer en Gert wordt derde met 2,3kg.


Ringvaart (Aalsmeer) 10-06-17

Adriaan: vandaag de 6e wedstrijd van Gr. R'dam Zvh gevist met slechts 4 deelnemers in de Haarlemmerringvaart bij Schipholrijk. Vandaag ruim uitgezet met een tussen afstand van 30-35 meter. Met z’n vieren hebben we 13 kilo gevangen Zelf heb ik gewonnen met 5,6 kilo door met de vaste stok op 10 meter te vissen (was de enige met de vaste stok). Van begin tot het eind kon ik wel een visje blijven vangen al was het laatste uur wel veel afwisselen van het aas nodig (2 maden, made+ caster of 2 casters). Eindelijk weer eens een zaterdag dat ik redelijk kon vangen. Peter op staart ving zijn vis op slechts 20 meter van de kant en werd 2e met 4,7 kilo (3 brasems en wat klein spul) en Aad op kop had 2,1 kilo. John kon vandaag de vis niet vinden en kwam slecht tot 600 gram.


Ringvaart (Moordrecht) 08-06-17 / 20C - ZW4 -  bewolkt

metersnoek uit Moordrecht

Rinus: het is even rustig geweest maar nu zijn de kriebels er weer bij kleinzoon Rens en vriend Theo en dus trokken zij er afgelopen zondag op uit om te proberen een snoek 'aan de haak' te slaan. In het Moordrechtse park werd allereerst een poging gewaagd doch deze had geen resultaat. Dan maar naar de Ringvaart of zoals ze in het Moordrechtse zeggen 'het kanaal'. Hier liggen de snoeken weliswaar ook niet opgestapeld maar bekend is dat er wel grote (jongens of) meiden huizen. Eerst maar eens proberen bij de schoolbrug en bij Tomms Hoekje maar ook daar liet vriend(in) essox lucius zich niet verleiden. Vervolgens werd de omgeving bij het sluisje naar de IJssel 'onder vuur' genomen en warempel hier was het bij Theo raak. Na een lange maar keurig uitgevoerde dril werd een exemplaar van precies 1 meter op de kant gehaald, even voor het nageslacht vastgelegd en vervolgens weer 'los gelaten'. Ofschoon dit de enige actie van die dag was waren beide mannen weer een paar heerlijke visuurtjes en een ervaring rijker.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-06-17

Rinus: de 7e ouderenwedstrijd van HSW werd 7 juni met slechts 9 deelnemers gevist in de Amsteldrecht nabij de nieuwe kwekerij. Uit ontvangen informatie (was zelf niet aanwezig) bleek dat de harde wind qua technische visserij een ware spelbreker was, niettemin werd er met een gezamenlijke 27 kilo toch een gemiddelde van ca. 3kg p.p. bereikt. Gewonnen werd er door Gert met een mooie 8,3kg, werd Herman tweede met 5,7kg en Dick derde met 3,7kg. Na het opmaken van de tussenstand blijkt dat deze competitie een nieuwe klassementsleider heeft in de persoon van Aat.


Oude Rijn (Zwammerdam) 08-06-17

Rinus: afgelopen zaterdag stond de 3-kamp tussen de verenigingen uit Moordrecht, Waddinxveen en Zevenhuizen in de Oude Rijn op het programma. Na welkom en loting namen de 30 deelnemers hun stek in op het inmiddels vertrouwde traject tussen ijsbaan en futenbos, waarbij frappant genoeg het hele (5 mans) team van Moordrecht in vak A lootte tussen de nummers 5 en 11 en het Waddinxveense team in vak B tussen de nrs 18 en 30. Beide vakken brengen een aantal hotspots voort dus wat dat betreft mag dat weinig uitmaken in de vangst!? Al snel werden de eerste vis(jes) gevangen al moesten sommige deelnemers daar wel (erg) lang op wachten. Bovendien werd wel duidelijk dat de vangsten niet meer van het kaliber waren van enkele maanden terug. Niettemin werd er gezamenlijk 52 kilo gevangen, keurig verdeeld tussen beide vakken (vak A - 25kg, vak B - 27kg). Na de weging werden op de parkeerplaats de prijzen uitgereikt en daarbij bleek dat team Waddinxveen met 13,1kg wederom met de beker naar huis ging, dat Moordrecht dit jaar tweede werd met 11,8kg en Zevenhuizen derde werd met 4,2kg. Individueel winnaar werd de in vak B vissende 'good old' Herman Kraan van HSW die 5.680 gram op het droge bracht. Vak A werd gewonnen door Dennis Holthuysen van Moordrecht die met 5.620 gr net 60 gram tekort kwam. Zelf kwam ik op nummer 22 te zitten en dat was zo'n 20m rechts van de bruine ark. Alleen de feeder ingezet op een kleine 50m ca. 10m uit de rietkraag waar ik een schoon stukje bodem vond. Op deze plek volgehouden en mijn vis gevangen in de laatste twee uurtjes, zo'n 8-9 exemplaren met een totaalgewicht van 4,6kg hetgeen een tweede plaats opleverde in vak B. Klik hier voor de volledige uitslag.


Oude Rijn (Zwammerdam) 08-06-17

Dick: 7-6 werd er door de Brasem uiit Ter Aar gevist in de Oude Rijn ( stenen molen ) met een harde zuid westen wind, ingooien werd behoorlijk bemoeilijkt door de van opzij komende wind. Was aan de vangst wel te merken want niet iedereen kreeg zijn aas en voer op de beoogde plek, volgende keer wat minder wind graag ?


3-6 afgelopen zaterdag werd er door De Brasem uit Ter Aar voor de 'grote zaterdag competitie' gevist in de Amsteldrecht waar overwegend goed gevangen is, een enkeling uitgezonderd. Het weer was heerlijk om te vissen en die ene bui was heerlijk verfrissend, tot de volgende keer.


NH Kanaal (Oostgrafdijk) 08-06-17

Bert: zaterdag 03-06-2017 de eerste 6 uurs van dit seizoen van HSV Alphen gevist in het Noord Hollands kanaal t,o Oostgrafdijk. 8 deelnemers die belangstelling toonden voor deze wedstrijd is wat mij betreft wat mager. De omstandigheden waren niet verkeerd hoewel de wind tegen stond aan het begin van de wedstrijd en daarbij ook nog een buitje regen om de hoek kwam kijken kon er toch wel prettig gevist worden. Dat de vis er ook wel zin in had is te zien aan de totaal vangst van 81550 gr. Winnaar werd Joop Zuidam hij wist 23950 gr te vangen.

De uitslag:

1 Joop Zuidam        23950 gr

2 Henk Groen         15000 gr

3 Gerard Groen      14450 gr

4 Arie v d Laken     11200 gr

5 Ben de Graaf       6150 gr

 

Maandag 05-06-2017 Vrije hengel comp nr 3 viswater de Oude Rijn en gezien de straffe Zuid-Zuidwesten wind werd er in de vroege morgen gekozen voor het Zwaantje. Enkele deelnemers waren daar niet echt blij mee en gezien de vangst is het met name achteraf  gemakkelijk oordelen. De totaalvangst was deze dag teleurstellend n.l 11650 gr als je dit deelt door de 13 deelnemers dan blijft er voor een ieder weinig te wegen. Spekkoper Paul Groen wist dankzij de enige gevangen brasem 2150 gr op de schaal te leggen. De meest onfortuinlijke was vandaag Arie v d Laken zijn aangehaakte brasem ging verloren door lijnbreuk helaas pindakaas. We blijven hopen op betere tijden.         


Rijn (Renkum) 08-06-17

JanV: zondag gevist op de zelfde plek waar ik vorige week een goed resultaat had. Mijn plekje was nog vrij dus daar weer plaatsgenomen en met een fris windje op de kop lekker gaan vissen. De twee vismaten van vorige week waren er ook en zaten om 5.30 uur al te vissen, het was niet veel, enkele kleine voorns en grondels tot ik kwam. Op de zelfde afstand als vorige week enkele korven leeg getrokken en het duurde inderdaad langer voor het eerste beetje kwam met als resultaat een grondel aan twee maden. Heb mijn les van vorige week geleerd dus na deze grondel gelijk begonnen met casters aan een lange onderlijn wat een voorn opleverde. Toen maar weer een piertje er aan en ook nu kwam hier de eerste brasem mee naar boven. Dik bezaaid lagen ze niet want het duurde lang voor de tweede zich meldde. Uiteindelijk na 4,5 uur vissen 5 brasems waarvan één 'echte', enkele voorntjes en twee grondels. Tot overmaat van ramp kwam er tijdens het opruimen plotseling een hoosbui naar beneden, de hele morgen droog gehouden en op het eind een nat pak, kan gebeuren. Mijn vismaatjes waren alweer vroeg weg met weer een slecht resultaat. Volgende week weer een wedstrijd in de Rijn met hopelijk een betere vangst.


Oude Rijn (Zwammerdam) 31-05-17 / 22C - ZW3 - half bewolkt

Rinus: vandaag naar het futenbos en ik ben niet alleen, kennelijk meer broeders in Petrus die hier poolshoogte willen nemen met het oog op de 3-kamp van a.s. zaterdag. Is er dan ook nog een vis(je) te vangen? Dit is zeker het geval al zal dat - net als vandaag - bij de één wellicht vlotter verlopen dan bij de ander. Op vrijwel alle afstanden wordt vandaag gevangen, zowel met de stok als feeder en ook alle vissoorten laten zich zien van (ruis)voorn, via baars tot bliek en brasem. Ik hoor van berichten over 3-4 platten tot wel 11-12 platten en dat is niet verkeerd, we gaan het zaterdag zien!? Zelf start ik met de stok op 11m en kan de eerste twee uren redelijk 'in de vis' blijven al is niet iedere inzet raak, daarna wordt het moeizaam en kom uiteindelijk tot ca. 25 stuks op 11 en 5m. De feeder resulteert bij mij in 8 platten en platjes, bij mekaar opgeteld teken ik er zaterdag voor.


Oude Rijn (Alphen) 31-05-17

Dick: gevist in de Damse Rijn ( voorste stuk ) voorbij het futenbos met HSV de Brasem voor vaste hengel comp. Het was puur slecht te noemen, Joop had een platte en verder klein grut. Ik had 11 baarzen onder de kant, op 11 mtr. geen beweging.


Ringvaart (Lijnden) 31-05-17

Daan: zaterdag 27-05 voor de vijfde wedstrijd van de zomer competitie van de Opsteker uit Gouda met vijf man zes afmeldingen naar de Haarlemmer ringvaart Lijnden, rechts naast de tonnetjes. Met een heerlijk zonnetje,praktisch geen wind, waren het ideale omstandigheden voor een mooie visdag. Nu moest alleen de vis nog meewerken om de dag tot een echt succes te maken. Peter op nummer een naast de tonnetjes kon de vis niet echt aan de praat krijgen, maar met 7220 gr geen slechte vangst goed voor een viertje .Op staart kreeg Edwin de vis wel aan de gang en kon de dag winnend afsluiten met 19220 gr, zelf kwam ik op nummer vier te zitten waar het in het begin niet echt lekker liep, met af en toe een vis,maar na ruim drie uur vissen kreeg ik de vis er toch ook goed op en kon met 17760 gr een twee noteren. Er was helaas een persoon die geen vis kon aanbieden ter weging. Alle vis heb ik gevangen op een piertje. Klik hier voor de uitslag en tussenstand.


Petteplas (Waddinxveen) 30-05-17 / 20C - W4 - bewolkt

Rinus: had vanmiddag een paar 'loze uurtjes' dus effe naar de plaatselijke Petteplas geweest, gewapend met feeder, wat voer van zondag en een doosje boilies/pellets/maïs. Naar verluid is het brasembestand hier prima en als ze trek hebben kan je een pracht middag hebben. Dat laatste had ik qua weer in elk geval wel, maar vriend(in) platte was bepaald niet in een bijt-maar-raak-roes, ofschoon de start prima was. Na twee korfjes voeren op zo'n 26-27m was het bij het derde korfje al bingo. Een mooie gezonde brasem van een kleine 2kg kon de 2 maïskorrels op de hair niet weerstaan. Na ruim een uur weer een prachtige aanbeet, nu op een pop-up boilie, met wederom een flinke knaap als resultaat. Daarna was het geruime tijd stil tot 10 minuten voor vertrektijd. Na alle soorten en kleuren nog weer te hebben geprobeerd als laatste een witte boilie op de hair geprikt. Binnen 30 seconden loopt de top op een prachtige manier krom en na een dril van enkele minuten komt deze platte van 65cm boven water. Moet naar schatting ruim boven de 3 kilo zitten. Vangstgewicht prima, aantal magertjes.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-05-17

Bert: zondag 28-05-2017 de tweede wedstrijd in het kader van de vaste stok comp HSV Alphen met 11 deelnemers naar het Amstel-Drecht kanaal. De uitzetters hadden bepaald dat er gevist diende te worden op het stuk net voor het bekende brede deel van dit water. In het begin liet de vis zich regelmatig aan de oppervlakte zien.We weten natuurlijk al lang dat dit geen garantie is voor vangen.Ook vandaag was dit weer het geval in het begin werd er hier en daar nog wel een vis verschalkt maar na enige tijd werd dit aanzienlijk minder Joop Z wist op nr twee de regelmaat er aardig in te houden en werd dan ook afgetekend dag winnaar met 4750 gr. De totaalvangst kwam uit op 19950 gr. De overige deelnemers moesten met minder vis genoegen nemen. Voordeel het was mooi weer en dan is het niet bepaald een straf om aan de waterkant te vertoeven. De hoop blijft natuurlijk op een beter resultaat bij een volgende wedstrijd.


Rijn (Renkum) 30-05-17

JanV: zondag gevist in de Neder-Rijn in Renkum met eindelijk een goed resultaat. Bij aankomst aan het water zaten er al verschillende mensen te vissen ook de twee waar ik mee afgesproken had. Toch nog een plekje gevonden, alleen lag dit 5 meter bij een veerstoep vandaan en ongeveer twintig meter van het fietspontje wat constant heen en weer vaart, maar ik wist dat dit helemaal niet verkeerd was dus zat ik wel goed op mijn stekkie. De stroming was weer niet erg hard met een korf van 40gr. op een afstand van 30 meter was het goed vissen. Af en toe als die leeg was schoof hij wat opzij maar een beetje beweging is kan geen kwaad op stromend water. 3 Korven gebracht en een onderlijn van 0,12 haak 12 en een meter lang met daar 3 maden op gaf een grondel als resultaat, gelijk daarna begonnen met casters en een made en dat gaf gelijk een mooie bliek. Hierna de hele morgen het aas afgewisseld van made, piertjes, casters en alle mogelijke combi's maar op alles werd er vis gevangen, maar de caster met twee kleine piertjes brachten de meeste en de mooiste brasems van 1,5 kilo in het schepnetje. Na 4,5 uur vissen had ik 24 vissen hiervan waren er 2 grondels en 2 voorns en 1 grote winde en voor de rest waren het brasems en blieken. De twee waar ik mee afgesproken had waren om 11 uur al vertrokken met heel weinig vis en hoofdzakelijk grondels. Verder op zat een man die er al drie dagen had zitten vissen en die had in de vroege morgen goed gevangen evenals de dagen ervoor. Richting Arnhem zaten ook verschillende mensen van één kon ik zien dat hij binnen de 10 min. 3 mooie brasems ving!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-05-17

Dick: maandag visten wij met HSV de Brasem uit Ter Aar in het Amstel Drecht Kanaal ( brede stuk) de vangst was redelijk niet overmatig. De wind werd steeds gunstiger eerst bijna N-O later Z-O.


NH Kan / Gouwekanaal 30-05-17

Erik: vorig weekeinde zijn we weer in Noord Holland geweest en hebben het leuk gehad en ook goed gevangen. Zaterdag hebben we nabij Neck gevist in het NH kanaal en op dezelfde plek als enkele weken ervoor en zeker weer een topdag. Ik had ruim 31 kg, wederom met de feeder en nu in de middag beter dan in de ochtend, in tegenstelling tot de 1ste keer. Verder waren de vangsten over het algemeen ook oké bij de meesten. De lunch was trouwens ook prima geregeld met heerlijke gehaktballen met broodjes en koel drinken. De 2de dag zijn we weer in de Hooge Oude Veer geweest (naast de brug) en hebben we de onderlinge wedstrijd gevist met 2 belangen. 1. Proberen niet de lunch voor het volgende jaar te hoeven organiseren (2 teams van 4 vissers visten hier om) en 2. een onderlinge koppelwedstrijd, waarbij ik op nr. 7 was gekoppeld aan Willem de Zwart die naast mij zat. Wederom grote brasems en prachtig weer. Het was over het algemeen iets minder, maar met 26 kg. hoor je me niet klagen. Samen met Willem (ruim 12 kg), wonnen we het potje. Ook samen met Berry, Dennis en Hans bleven we het andere 4-tal voor. Wederom een topdag en iedereen een lekker kleurtje. Koos had lekkere worstjes geregeld en na afloop kreeg iedereen een mooi t shirt (was weer dik in orde!) 3de dag zijn we weer naar Neck gereden en was het weer goed met de feeder. We zijn wel wat eerder gestopt (rond 14.00 uur) en toch even gewogen met ruim 25 kg. De andere vangsten waren wisselend, maar Koos had ook zeker een flinke klus. De vissers met de vaste hengel (Dennis en Hans) kregen de vis ‘s middags aan de praat en hebben ook leuk gevangen beide dagen in het NH Kanaal. Alles bij elkaar een topweekeinde en op naar volgend jaar.

 

Afgelopen zaterdag de 7de comp.wedstrijd in de Gouwe gevist (vooraan brede stuk) met wisselende vangsten. Op nr. 2 kwam wederom de winnaar vandaan, waar Koos 6.600 gram ving. Op nr. 12 werd Dennis knap 2de met ruim 6 kg en ik ving op nr. 14 3 platten en wat kleinere vis, goed voor 4.240 gram en een 3tje.  Verder waren er wat nummers waar amper een fatsoenlijke vis vandaan kwam, maar waar is het tegenwoordig nog eerlijk verdeeld? Er stond een pittig windje schuin tegen wat het vissen met de vaste hengel lastig maakte, maar wel verkoeling gaf. Ik heb de meeste vis met de feeder gevangen op een kleine 25 mtr.


Ringvaart (Burgerveen) 27/28-05-17 / 28C - ZW3 - zonnig

Rinus: een weekje 'Ringvaart' is qua vangst voor mij geëindigd in een teleurstelling. Waren de vangsten in het begin v/d week nog acceptabel, dit weekend vormde wat dat betreft toch echt wel een dieptepunt. Zaterdag met de clubwedstrijd van HSW met 16 deelnemers nabij Eveleens kom ik op stek 15 te zitten en 'sleep' daar met 2 ons donderpadden nog een 6-je uit de strijd. Met elkaar komen we die dag wel tot 4,3kg vis! Trek daar die ene platte van 2kg van Gert vanaf en je komt uit op een gemiddelde van bedenkelijk niveau. Met die ene aanbeet pakt Gert keurig een 1-tje waarmee hij naar plek 3 stijgt in het klassement.   Voor de rest was het kommer en kwel wat de vangsten betreft. Dit wetende wordt voor de koppelwedstrijd van zondag natuurlijk met angst en beven uitgekeken naar de loting, wordt het vak A (met daarin het traject Eveleens) of de meer aansprekende vakken B (Fokkerrijk) of C (Lijnden)? Het wordt voor Daan en mij nummer B32 en deze zes nummers (31 t/m 36) waren uitgezet rechts van de Aalsmeerderbrug. Kopnummer 31 is nooit komen opdagen (al een licht voorgevoel??), staartnummer 36 heeft een uur gevist en is toen vertrokken, Geonie met maatje op nr 35 vertrekken na 2 uur vissen op het moment dat de koppels op nummer 34 (1 donderpad) en 33 (1 baarsje) hun vangst blijven 'verdedigen' in de hoop op meer!? Omdat Daan en ik tot dit moment geen enkel teken van leven zowel onder water als aan de oppervlakte zien besluiten ook wij het voor gezien te houden, te meer omdat uit het gedeelte links van de brug berichten komen van dan al aanzienlijk betere vangsten. Het gebeurt niet veel maar dit keer zijn wij vóór het einde van de  wedstrijd al thuis. Op de terugweg schiet ik hier en daar nog enkele foto's voor mijn toegezegde verslag van de wedstrijd (zie elders op deze site). Op nummer 40 in vak B zitten de winnaars Stoorvogel  en Kuus die ruim 40 kilo vis binnen halen en terecht vak- en algeheel winnaar worden. Vak C bij Lijnden wordt gewonnen door Brink en Brink met een ook niet onaardige 38 kilo en in vak A op stek 2 (nabij Leimuiderbrug) wordt gewonnen door Sonneveld en de Ridder met een nog altijd aansprekende vangst van 26 kilo. Bij mijn weten valt nummer 19 als enige stek in de omgeving 'Eveleens' in de prijzen. Op dit nummer vissen Groot en Bergwerf met 8,3kg naar een 5e plaats in vak A. Over het algemeen is het hier toch weer donderpadjes vangen (zet geen zoden aan de dijk) of vroegtijdig inpakken. Jammer, maar het overkomt ons allemaal wel een keer. Mooi weer, veel scheepvaart en verkeer op de weg zijn de andere kenmerken van deze dag hetgeen bij de meesten helaas weinig bijdraagt tot betere vangstresultaten. Over de organisatie niets dan lof, maar dit heb ik al uitgebreid kenbaar gemaakt in mijn 'grote' verslag.


Ringvaart (Burgerveen) 25-05-17 / 23C - NW3 - zonnig

Rinus: met 13 man gaan we voor de 6e ouderenwedstrijd van HSW naar de Ringvaart bij Burgerveen, hoopvol gestemd gezien de redelijke vangst van afgelopen maandag ofschoon er bij sommige toch een lichte twijfel bestaat...., niet in de laatste plaats door het toch weer wat heldere water. Die twijfel vervaagd iets als ik na een half uur al twee keer een schepnet uit zie gaan, ondanks dat ikzelf nog geen beet heb gehad. Ik heb nr 5 geloot en dat is rechts van de opening naar de plas bij Eveleens voor het bord aan overzijde, één van de hotspots dus. Maar hotspot of niet, het lukt me niet om die (feeder)top ook maar één keer 'rond' te krijgen, ondanks dat ik 90% van de tijd gokt en tegen die punt aan de overzijde vis. Op een kleine 20m probeer ik het wel enkele keren maar dat levert slechts enkele grondels op. Deze visjes zijn overvloedig aanwezig bij degene die géén brasem vangen en dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Vreemd eigenlijk dat vandaag geen enkel bliekje of voorn(tje) is gevangen terwijl deze soorten 2 dagen terug constant aanwezig waren. Er zijn overigens in totaal 15 platten gevangen waarbij Rob J met 10 stuks het leeuwendeel voor zijn rekening neemt. Op steknr 12 komt hij tot een prachtig gewicht van 17,5kg hetgeen al aangeeft dat je hier met recht kan spreken over 'echte' platten. Proficiat! Vier andere deelnemers moeten het met 1 of 2 exemplaren doen.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 25-05-17

Dick: woensdag viste HSV de Brasem in de Amsteldrecht op het achterste gedeelte en zij hadden een zeer goede vangst. Dit mag je zeggen als de eerste 5 in de uitslag bij elkaar 80 kilo vangen. Zelfkwam ik aan 22kg hetgeen voldoende was voor de winst.


Ringvaart (Burgerveen) 22-05-17 / 22C - ZO3 - zonnig

Rinus: komende week staan er enkele wedstrijden in de Ringvaart op het programma, dus ga daar vandaag eens poolshoogte nemen, kom er tenslotte niet iedere dag. Het veel gehoorde 'probleem' hier van helder water valt vandaag wel mee, ofschoon naarmate de dag vordert de bodem toch weer in zicht komt. Ik vis met de feeder en maak twee voerstekken aan, 1 op 20m en 1 op ca. 10m uit de overzijde, de wind staat pal tegen dus vind ik 50m gooien meer dan genoeg. De zon is behoorlijk aanwezig dus ook de plezierjachten en die zullen a.s. weekend, als het nog warmer wordt (??), wel eens voor probleempjes (lijners) kunnen zorgen. De enige twee vrachtboten komen na een half uur voorbij dus is er nog tijd genoeg om 'op nieuw' te beginnen. De verre stek levert alleen de laatste uren vis op (5 platten), na die boten is de vis kortbij opmerkelijk genoeg weer direct aanwezig en blijft dat ook (met tussenpozen) tot het eind toe. Uiteindelijk komen er nog een kleine 40 vis(jes) + 1 platte op de teller, waarmee een geschat gewicht van 8-9kg is bereikt.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 22-05-17

Dick: zaterdag vanmorgen met HSV de Brasem gevist in het Amstel Drecht Kanaal net voorbij het brede stuk. De vangsten waren niet overweldigend maar iedereen had wel vis, uitschieter en dus ruimschoots winnaar werd Koos met ruim 14kg.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 22-05-17

Bert: zondag 21-05-2017 vrije hengelcomp nr 2 van HSV Alphen, met 12 deelnemers gevist in het Amstel-Drecht kanaal de totale vangst kwam uit op 51640 gr. Dat lijkt aardig maar als je beziet dat de nrs 1 en 2 daarvan ruim 24 kg voor hun rekening nemen dan blijft er voor de overige deelnemers niet meer zoveel over. Met name de hengelaars die de vaste stok hadden ingezet kwamen vandaag zeker niet aan hun trekken. In het begin werd er nog wel een visje met de stok gevangen maar naar mate de wedstrijd vorderde werd het steeds minder. Bij de feederaars liep het in het begin ook niet zo bijzonder met uitzondering van Erick die op het laatste nummer zo nu en dan een platje kon vangen. Later wist Dick de platten ook aan de praat te krijgen en kon hij met 13kg de overwinning op zijn naam schrijven. Wij hebben gevist in het deel dat begon bij het Huis ter Lucht richting Vrouwenakker. Tegenover mij werd er een half uur voor afloop van onze wedstrijd een meter snoek gevangen ondanks dat ik daar een wat onprettig gevoel over had, mede omdat het nog niet toegestaan is om op roofvis te jagen, heb ik toch wel met de nodige belangstelling naar dit tafereel gekeken. De 2 vissers in het bootje gingen netjes met de gevangen vis om. Na het onthaken en een foto sessie werd hij of zij weer netjes terug gezet.


 

Rijn (Renkum) 22-05-17

JanV: zondag de derde wedstrijd gevist met HSV Renkum in de (stomende) Neder-Rijn in Renkum. Naar verluid zou het daar als de Rijn zou stromen wel eens succesvol kunnen worden. Zoals wel vaker hadden we weer tegenslag de Rijn stroomde zowat niet, een korf van 50gr. op 35 meter bleef gewoon liggen en dat bleek ook van invloed op het eindresultaat. Er is wel meer gevangen als de wedstrijd ervoor maar het leek nergens op. Gevist met een lange onderlijn van 0,12 haak 14 en als eerste met 3 maden maar totaal geen beet, piertje totaal geen beet, maïs in iedere combinatie totaal geen beet. Als laatste 3 casters geprobeerd en dit leverde een grote voorn op, hierna weer alles geprobeerd met niets als resultaat totdat er weer eens 3 casters op gingen en dat gaf een kolblei, dat was het voor deze morgen. Eind resultaat: nr.1 had 1380 gr. (5 visjes), nr.2 was ikzelf 1300gr. (2 vissen), nr.3 had 920gr. (1 vis), daarna was er nog een met 600gr. en 2 man met 410gr. Alles bij elkaar weer niet veel soeps, helaas, maar we blijven hopen dat het allemaal beter gaat worden.


Nauernasche Vaart (Krommenie) 22-05-17

Theo: zondag 21 mei  viste H.S.V.  de Vrije Visser uit Noordwijk haar 3e competitiewedstrijd. Vandaag met 8 man aan de waterkant en wel aan de Nauernasche Vaart bij Krommenie.  De uitzetploeg Theo en Cees  had een ruime baan uitgezet, maar er  was totaal geen  beweging in het water wat vis betreft!  De  week ervoor was het paaien begonnen en bewoog het riet in overvloed.  Wel moet ik zeggen dat dit wel eens erger geweest is in deze toch mooie sloot. Zal hier ook al te merken zijn dat het werk van beroepsvisser, aalscholver, etc al merkbaar is? Vandaag dus met 8 man kijken of we de vis aan de praat kunnen krijgen, elders lukte dat bij andere verenigingen ook niet al te best. De vaste stokvissers waren vandaag met zijn 6-en  de feedervissers duidelijk de baas. Alleen de op nr. 1 vissende Ben van de Ark kreeg de vis wel aan de praat met de feeder al moest hij daarvoor alles uit de kast halen. Haakje 18 en 8 honderdste is toch wel wat vreemd voor dit water, maar ja Ben werd wel winnaar vandaag met precies 10kg. Theo de Meeuw was de andere feederaar en deze moest uiteindelijk op stokafstand vissend de laatste plaats accepteren met 3.9kg! De rest was het toch vaste stokkenfestival waar Cees van Rijn duidelijk de beste was vandaag. Hij had al gauw 2 platten en met tussenpozen van stilte, weer 2 tot het eind aan toe kwam hij op 9.6kg. Cees heeft het na de visweek bij Yvo in Winkel helemaal te pakken met de stok! Op plek 3 eindigde Vries ook met de stok met 8.520 gram en met dezelfde ervaringen als Cees, 2 vangen, weer niks, 2 vangen weer niks. Op de 4e plek eindigde Johan, nadat hij al 2 keer had gewonnen, ook hij moest uit de kast halen om tot 6.1kg te komen. Tom Koopman kwam tot 5.5kg. Op stek 2 was het onze Koos die nauwelijks ving met de stok maar op het eind een prachtige karper binnen haalde hem nog enig gewicht bracht en tot 5.3kg kwam. Op plek 7 was het onze ras Feijenoorder Arie die op staart het ook niet echt waar kon maken met de stok, maar in het laatste uur pakte hij door wat lichter te gaan vissen nog 3 platten waardoor hij uitkwam op 4.750 gram. Op plek 8 dus de meeuw die het vandaag niet kon maken, foute keuzes?

Vandaag in totaal 51620 gram met  8 man, een tikje tegenvallend voor zo'n goed viswater!?

 

De uitslag;

1    Ben van de ark                                   10.000   gram            1  pnt         [kop]

2    Cees van rijn                                       9.600 gram               2  pnt

3    Vries stomphorst                                8.520 gram              3  pnt

4   Johan Puper                                        6.150    gram            4  pnt

5   Ton koopman                                      5300   gram              5  pnt

6   Koos van de ark                                   5.300   gram            6 pnt

7   Arie Schouten                                     4.750  gram              7 pnt        (staart)

8   Theo Meeuwenoord                          3.900 gram               8 pnt.                           

     jaap smit                                       na                         10 pnt.

   gert jan verkerk                            na                          10 pnt.

 

Totaal stand NIET voor ogen i.v.m vakantie Jaap.

 

Gr. Dagresultaat                Johan puper         23000   gram.

Gr. Vis                                koos v d ark            52      cm.


Oude Rijn (Koudekerk) 22-05-17

Marcel: onlangs gestreden met de Ned. Politiebond in de Oude Rijn bij Koudekerk om deelname aan de Europese politiekampioenschappen en …..we werden als team tweede. Een uitgebreid verslag is te lezen op wedstrijdvissen.nl. We waren maar met vier teamleden (door blessure) waardoor onze afschrijver al bij voorbaat was afgesnoept. Dat is ons misschien /waarschijnlijk noodlottig geworden. Zelf wel leuk vis gevangen.  De eerste uren heel secuur met de stok gevist. Veel blieken en kolbleien (tjes) gevangen. Toen de vis overal een beetje los kwam, met de feeder op ongeveer 10 meter uit de overzijde nog een stuk of tien dikke(re) vissen gevangen. Dit alles goed voor bijna 11 kilo. Maar ja…tweede dus. Helaas, volgend jaar beter.


Oude Rijn (Zwammerdam) 20-05-17 / 17C - ZW3 - half bewolkt

Rinus: vandaag vis ik op gedeelte ijsbaan nabij Zwammerdam en doe een poging om de 'platten' aan de praat te krijgen tegen het plompenblad aan de overzijde. Als dat na drie uur vissen nog niet gelukt is weet ik wel dat het vrij moeizaam gaat worden of misschien tegen het eind nog....? In het eerste uur vang ik overigens wel wat vis, een 10-12 (ruis)voorns laten zich verschalken op een paar maden of een (stukje) worm, maar gek genoeg geen enkele bliek. In de uren daarop wordt dit veel minder en komen daar nog slechts 6-7 exemplaren bij. Als eind morgen enkele berichtjes binnen sijpelen wordt duidelijk dat het elders ook niet overal hosanna is en wordt er verkast of is men al op thuisreis, omdat er op wateren als de Oude Rijn-Fort, Amsteldrecht en Ringvaart niet of nauwelijks wordt gevangen. Ik hou het hier nog een paar uurtjes vol en warempel in het 4e en 5e uur lukt het eindelijk om enkele bonusvissen aan de schubben te komen. Met boilie, maïs, pellet, worm en dooie maden vang ik 4 'echte' platten en een zeelt, waarmee het qua aantal misschien beneden de verwachting blijft maar qua vangstgewicht wel enige voldoening geeft.


Rotte (Zevenhuizen) 20-05-17

Adriaan: zaterdag 20 mei de 5e wedstrijd gevist in de Rotte bij het balkengat met HSV Zevenhuiuzen. Er waren 9 deelnemers vandaag waarvan er maar 4 vis wisten te vangen dus viel er 5x een nul te noteren. De totaal vangst van deze 4 man was 30 kilo. Jan de Zwart won de wedstrijd met 9,88 kilo (staart) voor Aad Revet met 7,18 kilo (kop) en Peter Koevermans met 7,08 kilo. De vis werd gevangen met 4-5 grote maden op de haak. Zelf wist ik geen aanbeet te krijgen vanmorgen wat ik ook heb geprobeerd, net zoals John die naast mij zat. 


Heimanswetering (Woubrugge) 20-05-17

Dick: gevist met HSV de Brasem in de Heijmans wetering tussen Woubrugge en Alphen aan den Rijn. Er is heel goed gevangen, beter dan we de laatste tijd gewend zijn. Zo werd er gewonnen met 7,5kg door Erik met enkele volgers die ruim in de 6kg zaten.


Aarkanaal (Alphen) 17-05-17 / 27C - ZO3 - zonnig

Dick: vanmiddag 5 uur met de vaste hengel gevist met HSV de Brasem in het Aarkanaal achter de sportvelden in Alphen aan den Rijn. Er is overwegend slecht gevangen alleen ik had redelijk vis en won de partij met ruim 8kg.


Oude Rijn (Koudekerk) 15-05-17 / 18C - Z3 - zonnig

Bert: zondag 14-05-2017 12 ingeschreven deelnemers voor de vaste stok competitie 2017 van HSV Alphen. Hiervan waren er 10 aanwezig om de start van deze competitie mee te maken. Vastgestelde viswater de Oude Rijn en dan wil je natuurlijk het liefste om deze tijd aan de Damse Rijn vissen vanwege de daar dan aanwezige brasems. Maar gezien de verwachte wind uit zuidelijke richting toch maar in de vroege morgen gekozen voor het zwaantje. De vangst werd een teleurstelling uit pure armoe werd er door enkele deelnemers overgeschakeld naar het vissen op grondels onder het kantje dit gaf nog enig perspectief op vangst van op vissen gelijkende exoten. Voor gewicht hoef je dit niet te doen de meeste grondels die je dan vangt komen niet boven de 10 centimeter laat staan dat ze gewicht op de schaal brengen. Uiteindelijk wisten we met zijn tienen 9210 gram te vangen. Persoonlijk kwam ik tot 2500 gram mede dankzij een bonusbrasem van ongeveer 2000 gr. De kop is er weer af en hopelijk kan ik de volgende keer een megavangst melden.   


Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-05-17

Dick: vandaag met HSV de Brasem uit Ter Aar in het Amstel Drecht Kanaal gevist, voor in na de 1e 2 bomen en goed gevangen. Guus Leer ving op kop maar liefst ruim 13 kg. hopen maar dat het zo doorgaat.


NH Kanaal (Spijkerboor) 15-05-17

Rinus: zaterdag j.l. stond de enige z.g. 'verre' wedstrijd van HSW op het programma en daarvoor wordt met 16 deelnemers afgereisd naar het Noord Hollandse Spijkerboor waar het gelijknamige kanaal het strijdtoneel is. Aangekomen wordt allereerst (geheel te goeder trouw) het parcours uitgezet tussen de op de vergunning aangegeven punten 'fietspontje' en gemaal t.o. Oost Graftdijk. Als iedereen op zijn gelote stek zit komt de volgende ploeg aanrijden en ook zij willen deze stek 'innemen', of we maar effe willen opkrassen! Altijd wat met die verenigingen uit de Randstad hier....!!?? Nadat beide vergunningen nog eens goed worden bestudeerd blijkt inderdaad dat wij ten onrechte op dit parcours zitten en dat geven we ruiterlijk toe (het bootje waarmee o.a. schoolkinderen worden overgezet zien we aan als fietspontje, kan gebeuren). Maar om van 16 man waaronder carpoolers de hele boel weer op en in te pakken en te verhuizen....? Gelukkig komt hun wedstrijdleider aanrijden en die spreekt - na van een en ander op de hoogte zijn gesteld - de wijze en verlossende woorden: laat deze mensen hier lekker zitten, wij zoeken een ander parcours aan dit km's lange water, waarvoor hulde en dank. In het verslag op hun verenigingssite lees ik overigens wel dat wij als een soort 'antivissers' worden neergezet. Nu gaan we niet met modder gooien, maar als ik naderhand nog eens op de kalender van MidWest kijk, lees ik dat zij voor een clubje van 11 deelnemers voor 3 trajecten vergunning hebben aangevraagd.....!? Nu gaan we dus vissen en wel aan het z.g. 'brede stuk' dat ook zij wellicht voor ogen hadden, maar eens zien of dat nu echt voordelen heeft!? De meeste deelnemers pakken dan ook de feeder uit waarmee sommige zo ver mogelijk trachten te komen op dit hier 70m brede water. Daarnaast wordt ook veelvuldig de vaste stok uitgepakt en ook dat blijkt bij sommige geen verkeerde keuze. Gewonnen wordt er op kantnummer 8 door Frans die met de feeder een 10-tal meters uit de steiger aan de overzijde een prachtige 15,6kg vis weg haalt. Nog net op het 'brede' vist Herman op stek 13 met 14,6kg naar een tweede plaats, ook met de feeder en een 10-tal meters uit de overzijde. Ron vist daarnaast en zit op de overgang van breed naar smal(ler) en reikt met 13,7kg naar een 3e plaats. Zelf vis ik daarnaast op nr 15 waar het water weer de normale breedte heeft en vist met de feeder 2m uit de overzijde 11kg bij elkaar goed voor plek 4. Martin op staartnr 16 tenslotte is de eerste vaste stokker die zich met een prima 8,9kg bij de eerste vijf vist. Gezamenlijk vangen we 106 kilo hetgeen een gemiddelde van 6,6kg p.p. betekent en dus mag er gesproken worden van een goede vangst. Of het z.g. 'brede stuk' nu echt heeft bijgedragen tot deze goede vangsten laat ik graag ter beoordeling aan anderen over....!


Oude Rijn (Zwammerdam) 15-05-17

Daan: zaterdag 13-05-17 hebben we met Hsv de Opsteker de vierde wedstrijd van de zomercompetitie gevist aan de oude rijn. Met 7 deelnemers en 4 afmeldingen hebben we in overleg besloten, om tussen Bodegraven Zwammerdam te vissen (in de volksmond zigeunerkamp),omdat er op het rooster Aarkanaal gepland stond maar de vangsten daar niet echt rooskleurig zijn te noemen. Je hoopt dan als je uitwijkt dat je het goed gokt want ja het blijft lastig, maar ik denk dat we de goede beslissing hebben genomen want er is leuk vis gevangen.Door de meerderheid is er gekozen met de feeder ,en twee man waaronder ik zelf toch de stok erbij gepakt,en ongeveer na een halfuur vissen met de feeder ,een meter of vier uit de overkant ving ik een mooie platte dat geeft de burger moed.Echter was dit een valse hoop want het was erg moeizaam om meer vis op die plek te vangen, op nummer 1 zat Pascal die wist toch een tweetal platten en een zeelt te verschalken en een paar blieken wat hem totaal 5380 gr opleverde, goed voor een tweede plek, er werd hier en daar een platte gevangen maar dit waren er 1 of 2 en dan was het klaar.Peter die ook de stok had uitgepakt ving veel kopjes,maar waren klein toch bij elkaar goed voor 3920 gr een drie was het resultaat,zelf ben ik na twee uur feedereren over gegaan op de stok en kreeg de vis toch redelijk aan de praat met 1 caster en een pinky viste ik op nummer twee 6600 gr bij elkaar goed voor een 1.


Breevaart (Reeuwijk) 15-05-17

Erik: met HSV Moordrecht in de Breevaart gevist, waar ik zelf het kantnummer 1 had. Helaas geen voordeel (eerder een nadeel) aangezien aansluitend Haastrecht viste en ook al eerder waren begonnen. Niet getreurd, zulke dingen kunnen gebeuren. Op de lage nummers was de vis ook blijkbaar niet echt aanwezig, waardoor ik zowel met de vaste hengel als feeder maar een paar visjes kon vangen en met 580 gram ver in de achterhoede eindigde. Meer naar rechts werd er her en der best aardig gevangen, zeker op de hogere nummers met een mooie overwinning voor onze voorzitter René van Veen met ruim 8 kg met de vaste hengel. Ook Koos (feeder) en Peter (vaste stok) deden het erg goed gisteren. hierbij de uitslag van de 1ste 3 per korps:

 

A-korps:

1. Koos van Herk 6.820 gr.

2. Kees v.d. Heuvel 4.020 gr.

3. Ron Hofland 1.640 gr.

 

B-korps:

1. Peter Kuster 6.580 gr.

2. Jan v.d. Schee 2.800 gr.

3. Hannie v.d. Hoek 2.260 gr.

 

C-korps:

1. René van Veen 8.120 gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-05-17

Dick: met 30 deelnemers gevist in het Amstel Drecht Kanaal. In het A vak is veel meer gevangen dan in het B vak. 1e in vak A en overall winnaar : A. Slotboom 22.477 kg, 2e F. Blom 22.270 kg, 3e K. Verlaan 17.544 kg, 4e D. Verhage 16.976 kg, 5e K.v. Dam 14.900 kg. Vak B. 1e D.de Jong 17.500 kg, 2e Sj. Egberts 9.500 kg, 3e R. Verlaan 6.300 kg, 4e G Leer 5.200 kg, 5e en hekkensluiter S.Pieterse 4.200 kg.


Aarkanaal (Alphen) 15-05-17

JanV: in het Aarkanaal bij de roeivereniging gevist. Het is een verademing om dan ook weer eens wat vis te vangen en nog heel wat meer dan in de Neder-Rijn. Ik zat vroeg op mijn kist met de stok op 11 meter er staat daar dan 2,5 mtr. water en dat is een leuke diepte om te vissen. Geen stroming en daarom gekozen voor een dobber 0,5 gr. onderlijn 0,08 en haakje 16 daar 3 maden op een 4 tal balletjes voer gebracht met mais en maden. Na een kwartier nog niets gezien en toen een klein beetje maar dat was mis maar het gaf aan er zit toch vis. Opnieuw aas ververst en dat gaf een mooie brasem als resultaat en dat ging zo ongeveer 1,5 uur door wat resulteerde in 8 dikke brasems en twee voorns meest gevangen op een made en twee casters. Hierna werden de beten zeer voorzichtig en na twee brasems achter elkaar op het voer verspeelt te hebben was het uit met de pret. In de 3 uur die ik nog gevist heb nog maar 1 brasem en een 5 tal voorns gevangen. Op het wormpje deden ze het niet heb het enkele malen geprobeerd maat totaal geen beweging in te krijgen. Geschat gewicht rond de 12 kilo. Enkele brasems waren nog erg dik dus uitgepaaid zijn ze nog niet helemaal en dat is goed voor het gewicht. Het is hier nog erg rustig aan de kant er liggen nog geen jachtjes aan de palen dus ruimte genoeg, van de roeiers heb je ook geen last want die gaan redelijk ver van de kant voorbij. Ik hoop op het zelfde resultaat volgende week in Renkum.....!?


Oude Rijn (Zwammerdam) 12-05-17 / 17C - ZW3 -  bewolkt/regen

Bert: zaterdag 06-05-2017 is de eerste zaterdag van mei en dat betekent dat HSV Alphen haar 10 uurs wedstrijd houdt in de Oude Rijn tussen Alphen en Zwammerdam. Dit jaar met 18 man gevist in 1 vak bij het futenbos. Het weer was prettig een beetje wind uit Noord Oostelijke richting met een temperatuur die met name in de morgen aan de frisse kant was het dikke pak zat toen ook helemaal niet in de weg na de schaft om 12 uur kon het pak wel uit door de zon was de temperatuur aardig opgelopen en werd het aangenaam vertoeven aan de waterkant. De vangst viel wat mij betreft toch wel tegen je hoopt natuurlijk op een leuke vangst maar op veel plaatsen liet de zware vis het behoorlijk afweten. De totaalvangst kwam uit op 110130 gr met een beetje rekenwerk is de conclusie dat het dan toch niet al te best is. De winnaar Cor Hofstede vissend op het laatste nummer kwam uit op 14750 gram met name door een paar dikke bonusvissen waaronder 2 mooie zeelten. Persoonlijk heb ik in de morgen hoofdzakelijk met de vaste stok gevist op een 10 meter uit de kant en met de feeder tegen de overkant regelmatig wat voer gebracht en zo nu en dan een poging gewaagd om een dikke vis te vangen met verschillende aassoorten niet gelukt. Het is al vaak tijdens deze wedstrijd gebleken dat het na de lunchpauze beter gaat daar hoop je dan maar op. Bij mij ging dat wel een beetje op nadat ik met de vaste stok nauwelijks aanbeten kon bewerkstelligen toch maar over gegaan naar de feeder met als aas een knikker dat leverde mij direct een dikke zeelt en daarna nog twee dikke platten uiteindelijk leverde dat de vierde plaats op. Een anekdote je kunt op zo’n lange visdag wel eens wat meemaken. Ik stond achter mijn auto even wat voor mijzelf te doen toen ik de deelnemer van de kop plek aan zag komen lopen met in zijn hand een top set. Omdat ik in het verleden al eens een haak uit zijn lip heb gehaald riep ik al naar hem of dat nu weer het geval was. Er kwam geen antwoord maar dichterbij kon ik zien wat er aan de hand was. De haak geschat nr 16 zat in het puntje van zijn tong overigens zonder beestjes. Hij mocht straffeloos zijn tong naar mij uitsteken zodat ik met een tangetje nadat ik de draad afgeknipt had de haak kon verwijderen.

Hij maakt het goed.

Ondanks de mindere vangst was de wedstrijd toch wel weer geslaagd mede door het opgevoerde lunch pakket en de medewerking van alle commissieleden mijn dank daarvoor. De uitslag:

1 Cor Hofstede        14570 gr

2 Ben de Graaf        11400 gr

3 Arie v d Laken       11300 gr

4 Bert v Egmond       8960 gr

5 Willem Zaan          7550 gr


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 11-05-17 / 15C - ZW3 - half bewolkt

één van de 3 zeelten die vanmorgen gevangen werden

Rinus: voor de 5e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 14 man naar de Oude Rijn bij Nieuwerbrug/Barwoutswaarder en er wordt gevist vanaf de zogenaamde schaapskooi richting Woerden. Bij het uitzetten is er redelijk vis aan de oppervlakte, hopelijk is dat een goed teken!? In elk geval wel voor de kop- en staartplaatsen die qua vangst een aardige morgen hebben en daarbij opgeteld de resultaten van de nummers die buiten de huizen aan de overzijde staan en je komt al aan 60-70% van de totale vangst, die vandaag 43 kilo is. Natuurlijk wordt er op het tussenliggende gedeelte ook een vis(je) gevangen al is dat zeer plaatselijk en dat blijft uiteraard frappant. Waar bijvoorbeeld gisteren nog met gemak met de feeder aan de 30-35 kilo was te komen, wordt vandaag nauwelijks gevangen! Arie buit zijn kopplaats volledig uit en haalt een mooi net vis waaronder een dikke zeelt van de overzijde, bij mekaar goed voor 13,1kg en de winst. Proficiat. Op nummer 3 komt Herman ook met o.a. een zeelt aan de 7,8kg en dat levert een tweede plaats op. Op de staart roert Rob J zich kranig met hoofdzakelijk de vaste stok en pakt met 4,1kg een mooie 3e plek mee. Zelf kom ik op nummer 5 te zitten en zet de feeder in op de enkele plompenbladen die voor het huis aan de overzijde te zien zijn, maar dat levert één ruisvoorn op. De twee platjes die ik met de feeder vang komen van een 5-6m uit de andere oever. De vaste stok levert 8-9 visjes op binnen een half uur, in de daarna resterende tijd krijg ik nog slechts één keer beet, een ruisvoorn! Met 1,8kg beland ik in de onderste regionen en wordt 8e! De Oude Rijn bij Nieuwerbrug blijft ons verbazen.


Heimanswetering (Woubrugge) 11-05-17

Dick: woensdagmiddag met HSV de Brasem in de Heijmanswetering gevist bij de molen. Het was nog niet erg best het kan beter maar dat gaat misschien gebeuren want het weer wordt wat zachter, dus volgende keer beter. Toch is er altijd een winnaar en dat was Koos met een alleszins acceptabele 6,5kg.


Rijn (Oosterbeek) 11-05-17

JanV: zondag de tweede wedstrijd in de Oosterbeekse comp. gevist. We kunnen beter zeggen dat we een paar maden hebben verdronken het was vanouds weer zeer slecht. Ik heb het nog nooit zo meegemaakt. We waren met 15 man en daarvan hebben er maar 5 een visje gevangen. De eerste had een voorntje en 20 grondels gewicht 400 gr. nr2 een voorntje 300gr en daarna kwamen 70 gr, 30 gr. en 10 gr. Deze reis heb ik niets gevangen en zelfs geen beet gezien, ik had natuurlijk de stok nog kunnen pakken om met een paar grondels van de 0 af te komen maar daar had ik geen zin in, dan maar niets. Volgende keer gaan we op de echte stroom vissen en dan maar weer hopen op betere vangsten.


NH Kanaal (Neck) 11-05-17

Erik: afgelopen zondag en maandag zijn we met ons Team Moordrecht naar Noord Holland geweest (overnachting Hotel De Brug), wat erg leuk was. Zaterdag hebben we in het NH Kanaal gevist nabij Neck, waarbij we over het algemeen goed hebben gevangen en waarbij de meesten met de feeder gevist hebben. Niet iedereen kreeg de vis er heel dik op, maar we mochten niet klagen. Hierbij de vangsten:

Erik Faas 39.880 gr

Ron Hofland 20.740 gr.

Koos van Herk 10.300 gr.

Berry Poeze 9.640 gr.

Hans Speulman (vaste stok) 4.420 gr.

 

Dag 2 hebben we in Anna Paulowna gevist (Lage Oude Veer) waar het nog beter was, zeker gemiddeld gezien, en we ook nog lastige omstandigheden hadden (flinke zijwind), anders waren de vangsten zeker nog hoger uitgekomen. Hele dikke platten bij iedereen, wat het gewicht uiteraard ook ten goede kwam. vangsten:

Erik Faas 40.140 gr.

Ron Hofland 31.600 gr.

Koos van Herk 30.040 gr.

Berry Poeze 22.200 gr.

Hans Speulman niet gewogen.

 

Het waren 2 fantastische dagen met een goede visserij en veel lol.


Heimanswetering (Woubrugge) 11-05-17

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht in de Heimanswetering gevist voor de 5de comp.wedstrijd. Er werd net als vorig jaar matig gevangen. Vorig jaar waren de 1ste nummers (bij het sluisje) het beste, maar dit was nu eerlijker verdeeld. Zelf zat ik op nr. 4 en koos voor een feedertje op 22/23 mtr. met de vaste hengel erbij. Eerst heel even met de feeder gevist en wat voorntjes en kleine beetjes, vervolgens ruim een half uur leuk met de vaste hengel gevangen met wat baars en voorns, maar dat viel ook vrij snel weer compleet weg. Toen maar weer verder met de feeder en nog steeds voorntjes, wat ook minder werd. Toen heel even ver weg, wat ook niets opleverde. Het laatste uur weer op de korte feederlijn en uit het niets opeens een dikke platte. Vervolgens een dikke boot en even daarna weer een platte, dat totaal goed was voor 3.280 gr. en een 1tje. Ron zat halverwege en heeft leuk gevangen met de vaste hengel en werd met 2.920 gr. 2de, voor Peter Kuster die met 2.320 gr. het podium completeerde. Verder kwam niemand boven de 2 kg. uit.


Oude Rijn (Zwammerdam) 08-05-17 / 12C - N4 - half bewolkt

Dick: vandaag 8 mei gevist met HSV de Brasem in de Damse Rijn voorbij het futenbos. De vangst was niet overweldigend, maar laten we niet klagen want we zijn niet veel gewend de laatste tijd. Op het smalle stuk bij Zwammerdam zat Robin de zoon van Koos  te vissen die had om 12 uur net zo veel als wij bij elkaar


Afgelopen zaterdag gevist voor de grote zaterdag competitie in de Rijn bij Koudekerk. De man op kop ving ruim 10 kg, de man op staart ruim 1 kg en daartussen in zo goed als niets. Zal het nog eens beter worden???


Gouwekanaal (Gouda) 08-05-17

Adriaan: zaterdag j.l. hebben wij van HSV Zevenhuizen onze 4e wedstrijd gevist in de Gouwe. We zouden oorspronkelijk in de Leidsevaart vissen maar door de werkzaamheden aan de dijken was dit niet mogelijk. Over de vangst kan ik kort zijn, deze vielen nogal tegen vandaag. We hebben vooraan bij de sluizen gevist, nadat ik het nodige knipwerk had verricht bij het uitzetten. John won de wedstrijd met 3,2 kilo voor Peter en Jaap die beiden 2,6 kilo wisten te vangen. Zelf werd ik 4e met 1,8 kilo. Heb gevist op 27 en 45 meter met wisselens resultaat. Op beide afstanden heb ik 4 blieken weten te vangen maar geen grote deze keer

Alles gevangen met pinkies, op grote maden en worm geen aanbeet weten te krijgen.


Leidsche Vliet (Leidschendam) 06-05-17 / 15C - O3 - half bewolkt

Vangst Arie, 12kg schoon aan de haak

Rinus: vandaag de 5e competitiewedstrijd van HSW gevist in de Leidsche Vliet vooraan bij plaatsnaambord 'Leidschendam'. Met 17 deelnemers wordt 47 kilo boven water gehaald hetgeen inhoudt dat de gemiddelde vangst p.p. 2,8kg is, op zich niet verkeerd. Frappant is wel dat de brasem die gevangen wordt overwegend op de lage nummers aast, voor het overige bestaat de vangst uit (ruis)voorn, bliek en wat baars. Meneer of mevrouw snoek is ook weer actief, menig deelnemer raakt wel een vis+onderlijn kwijt aan deze veelvraat. Uitschieters zijn er natuurlijk altijd en vandaag gaat de eer naar Arie die weliswaar op kantnummer 3 pal voor de zijsloot aan overzijde zit, doch deze stek prima weet uit te buiten. Met een vangstgewicht van 12kg laat hij het hele veld ruim achter zich, onder zijn vangst een 3-tal mooie zeelten en enkele platten, proficiat Arie. Op nummer 5 vist JanvD zich met eveneens een dikke zeelt en een gewicht van 5,9kg keurig naar de tweede plaats. Beiden vissen met de feeder. Op kantnr 9 volgt Gerard  als eerste vaste stokker met 4,1kg en hij pakt keurig een 3-tje. De 4 punten zijn voor Tinus die op kantnr 2 een prima 4kg in het netje vist en de 5 punten gaan naar Ron die op staartnr 17 misschien een iets teleurstellende 2,8kg binnen haalt, maar hiermee wel met 30 punten de koppositie in het klassement opeist, ten koste van Martijn die vandaag 14 punten aan zijn broek krijgt en 2 punten achterstand oploopt. Zelf kom ik op nr 12 te zitten en zet één feedertje in die me slechts 6 van de 33 vissen oplevert, de rest vang ik met de vaste stok op 11m waar het op enkele perioden na hard werken is voor een visje. Mijn 2,3kg levert 8pt op en kom daarmee op 4pt van koploper Ron te staan. Kortom het blijft voorlopig spannend aan de kop v/h klassement met onderlinge minimale verschillen.


Friesland (Vierhuis) 05-05-17 / 11C - N3 - bewolkt

Rinus: afgelopen week een 3-tal dagen vissend doorgebracht in het Friese land, door omstandigheden zijn Gert en ik dit jaar maar met z'n tweeën. De uitvalsbasis is zoals gewoonlijk Hotel Tjeukemeer in het gehucht Vierhuis waar Adriaan Verkaik de scepter zwaait en - zelf visser - zijn klanten wegwijs probeert te maken naar visstekken. Belangrijk is echter - zoals immer in Friesland - uit welke hoek de wind waait, want dat is bepalend waar gevist kan worden aan de meren. Jammer genoeg staat deze drie dagen de wind met kracht 4-5 uit het NO en dat is bepaald niet gunstig om een vislocatie te zoeken. Niettemin weten we uit de jarenlange ervaring dat we met NO4 in elk geval terecht kunnen aan het Heegermeer bij Indijk en dus richten we ons de eerste dag daar maar op. Aangekomen is het verrassend te zien dat de jaren oude en krakkemikkige steiger is vervangen door een fonkel nieuwe en daar maken we dankbaar gebruik van. Maar allereerst moet wat 'loopwerk' verricht worden, de afstand tussen stek en parkeerplaats is ca. 150m. Aan de kant staat weinig water dus worden sowieso de feeders in stelling gebracht en om een acceptabele visdiepte te bereiken (ca. 1,5m) moeten we 35-40m gooien. Gebruikelijk op zo'n groot en wijds water is dat de vis natuurlijk eerst richting de oever moet komen en dat kan wel eens lang duren. De eerste twee uur zien we dan ook nauwelijks iets wat weg heeft van een aanbeet. Maar schoorvoetend komen deze toch op gang en worden de eerste vissen gevangen, al worden dat nooit de echte dikke platten waar je hier natuurlijk op hoopt. Overwegend wordt bliek en kolblei gevangen met af en toe een 'echte' platte en een enkele mooie voorn, we eindigen respectievelijk op 6 en 7 kilo, niet goed maar ook zeker niet slecht. De tweede dag blijven we met NO4 en dus de vraag 'waarheen' zitten, doch zijn het er snel over eens dat we richting de Tjonger moeten, eveneens bekend terrein voor ons. Terwijl het thuis in ZH regent maken wij hier in zekere zin een 'zonnige' dag mee en is het in elk geval voortreffelijk weer voor de vaste stok die we natuurlijk uit de foedraal halen. Zelf zet ik één topset met dobber 0,9gr en ééntje met 0,5gr paraat, de diepte op 11m is ca. 1,6m. Onder de kant staat 60cm water en dat levert verrassend genoeg ook enkele mooie vissen op, maar het leeuwendeel komt van de 11m. Zeker ten tijde dat er een fors stroompje staat wil de vis best bijten. Maar ook hier ontbreken de echt grote brasems al worden er gelukkig wel enkele gevangen, het zijn overwegend halfwas exemplaren met af en toe een kolblei en verder veel voorns. Net als de eerste dag is de meeste vis te vangen met 1 of 2 mini piertjes + pinkies. Vandaag komen we respectievelijk uit op 9 en 13 kilo met aantallen van rond de 50 stuks. De derde dag wordt het '(weer)probleem' nog ietsje groter, het wordt NO5 en het gaat nu bij ons regenen. Om een beetje comfortabel te zitten - het is tenslotte ook vakantie - volgen we het advies van Adriaan op en kiezen voor de feeder aan het Margrietkanaal nabij de brug van Spannenburg waar hij onlangs nog aardig heeft gevangen. Gerieflijk hebben we in elk geval gezeten met de wind in de rug achter de plu tegen de regen. Het kanaal op zich is voor ons een openbaring qua vismogelijkheden, maar dat valt in duigen als de vis om wat voor reden dan ook niet wil meewerken en daar hebben we vandaag mee te maken. Het heeft geen zin om de feeder naar de overzijde te werpen vanwege de vele passerende vrachtschepen (naar schatting tussen de 30 en 40) en dat zijn over het algemeen geen lullige bootjes. Het gekke is echter dat je normaal gesproken daarna met de eerste korf direct weer beet hebt! We vissen derhalve op afstanden van 12-15m, maar zoals gezegd valt het vandaag niet mee en we maken er maar het beste van. De vis blijkt het best te reageren op kleine korfjes met heel veel pinkies-casters-hennep en die met hoge frequentie te brengen. Het zijn jammer genoeg de kleine exemplaren voorn-winde-roofblei die zich bepaalde perioden direct op het aas aan de haak storten en ons veelvuldig een gat in de lucht laten slaan. Uiteindelijk kom ik uit op zo'n 45 stuks waarbij 1 platte en 1 'hoornvoorn' zit die bij mekaar een kleine 4kg in de schaal brengen. Gert vangt ook 1 dikke platte en komt met wat kleine vis uit op 2,5kg. Hoogtepunt voor hem had de vangst van een grote kanaalkarper moeten worden die hij dicht onder de kant vissend aan de lijn krijgt, maar jammer genoeg na een kwartier strijd kwijt raakt. Al met al qua vangst vandaag een mindere dag, doch de positieve gedachten over de trip in zijn geheel overheersen en met nog een paar foto's kan een en ander als geslaagd de boeken in.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-05-17

Bert: zondag 30 April start van de vrije hengelcomp 2017 van HSV Alphen. Met 13 deelnemers gevist in het Amstel Drecht kanaal op het brede stuk. Dit water stond niet in de planning maar gezien de vrij harde wind uit Zuidelijke richting wilden we niet tegen wind vissen in de Damse Rijn. Mede rekening houdend met een aantal verstokte vaste stokkers. In eerste instantie uitgeweken naar de Rijn nabij Culvita en dan beginnend met nr 1 direct na het begin van het fietspad na het uitlopen van de eerste nummers werd er direct over de eerste brug een karpervisser waargenomen. Goede raad is dan duur en de uitzetters besloten uit te wijken naar het eerder genoemde water wetende dat er op het eerste deel een wedstrijd was aangevraagd. Het brede stuk was dus vrij. Na een tijdje gevist te hebben leek het erop of de vissen ook vrijaf hadden genomen, met uitzondering van de feederaars die tegen de andere kant visten konden de vaste stokkers geen potten breken resultaat 8 man zonder vis. Zelf had ik het geluk om met de vaste stok 1 van de twee aanbeten te verzilveren goed voor een vierde stek op de lijst. Totaalvangst 24850 gr met name dus gevangen met de feeder aan de overzijde. Gerard Groen was de dagwinnaar met 9600 gr. Volgend weekeinde een nieuwe kans tijdens onze 10 uurs.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-05-17

Daan:  zaterdag 29 april is HSV de Opsteker met 6 man, 5 afzeggingen naar de Amsteldrechht brede stuk geweest. Ikzelf was ook verhinderd, vond dit erg jammer omdat ik de Amsteldrecht een bijzonder mooi water vind in deze tijd van het jaar, gezien over het algemeen toch leuke vangsten.Dat de vangst zelfs daar ook terug loopt blijkt wel uit de resultaten van deze dag.Op nummer 1 wist Martin 3 platten te vangen, met een gewicht van 4560 gr was dit genoeg voor de dagzegen. Op nummer twee ving Pascal 1960 gr op vijf Frans 1140 gr.Er was ook nog een persoon zonder, vis dus al met al geen beste vangst deze dag we

hopen maar dat de vierde wedstrijd een betere vangst mag opleveren.


 

Oude Rijn (Koudekerk) 05-05-17

Dick: woensdag 3 mei werd er gevist in de Rijn richting Zwaantje door HSV de Brasem uit Ter Aar voor de 2e vaste hengelcompetitie. De wind hadden we schuin van achter, dus goed te doen maar de vis had er weinig zin in. De aanbeten moest je wel 3 keer laten gebeuren voordat je aan kon slaan, en dan nog vaak missers. Maar we zeggen aldoor "volgende keer beter ".


Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-05-17

Dick: het was weer bar slecht in de 4e seniorenwedstrijd van de Brasem uit Ter Aar op 1 mei vooraan in het Amstel Drecht Kanaal, er werd gewonnen door Guus met 2kg. Maar we zeggen zoals iedere week. Volgende week beter. Klik hier voor de uitslag en tussenstand.


Voornsekanaal (Heenvliet) 30-04-17 / 17C - ZO5- zonnig

Erik: gisteren met HSV Moordrecht naar het Voornse Kanaal geweest op het eerst stuk (rondom de hoogspanningsmasten). Zelf lootte ik op nr. 2 (in feite sloten we aan op een andere wedstrijdgroep) en zat ik tussen Koos van Herk en Kees v.d. Heuvel in. de vangsten waren bij ons dramatisch. Koos heeft helemaal niets gevangen, ik had al vrij snel 1 platte (in de midden) en daar is het bij gebleven op 1 grondel na en Kees had later in de wedstrijd ook 1 platte. Iets beter was het aan de rechterkant van de kabels met een aantal mooie platten en grote voorn voor Ron, goed voor 9.320 gr. en enkele vissers in de 5 kg., t.w. Hans Speulman die exact 5.000 gr. ving met de vaste hengel en 5.120 voor Willem de Zwart. Wat ons betreft blijft het behelpen in het Voornse Kanaal, al kun je het soms treffen.

 

Uitslag van de 1ste 3 per korps:

 

A-korps:

1. Ron Hofland 9.320 gr.

2. Willem de Zwart 5.120 gr.

3. Erik Faas 1.980 gr.

 

B-korps:

1. Hans Speulman 5.000 gr.

2. Marco Heemelaar 2.680 gr.

3. Peter Kuster 2.400 gr.

 

C-korps:

1. Rene van Veen 1.860 gr.


Oude Rijn (Barwoutswaarder) 30-04-17

PietGr: 29-04-2017 wezen vissen met maatje Ron in de Oude Rijn parkeerplaats Barwoutswaarder. Na eerst goed de afstand te hebben bepaald strak aan de over kant, waar het blad aan hier en daar al aardig aan de opper vlakte begint te komen, begonnen wij om 6.45 uur te vissen na eerst wat korven op onze stek te hebben gebracht. We hoefden deze keer niet lang te wachten want de eerste platten dienden zich al na een kwartier aan zowel bij Ron als bij mij. In het eerste uur had Ron er al vijf te pakken en 1 zeelt, zelf had ik 4 platten en een baarsje in het net . Dit ging zo gestaag door en om elf uur, na 4 uur en een kwartier vissen, stond Ron op 9 platten en 4 zeelten. Mijn persoontje moest het op dat moment doen met 11 platten, 2 zeelten en 2 baarsjes. In de laatste 7 kwartier liep het bij mijn maat nog lekker door en ving hij er nog 4 zeelten en 1 platte bij, wat zijn totaal op 10 platten en 8 zeelten bracht met een totaal gewicht van 28.500 gram. Bij mij was het de laatste 7 kwartier helemaal over, ik heb dan ook geen enkele aanbeet meer gezien, wat mijn totale gewicht bracht op 17.000 gram rond, dit alles gevangen met 1 mestpiertje + 1 made en 1 caster erachter. Een geslaagde en een lekkere vis ochtend gehad in het zonnetje.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 29-04-17 / 12C - W2- half bewolkt

Rinus: vandaag op eerste traject na de sluis gevist met de feeder, zowel met wormen/made/caster als de boilie/pellet/maïs. Na een zeer moeizame start met in het eerste anderhalf uur slechts enkele tikjes op de top en verder niets, eindelijk toch de eerste platte op de worm. Het zullen er uiteindelijk 7 worden variërend in gewicht van 6-7 ons tot ruim 2 kilo. Allemaal met 1 of 2 piertjes + made als stopper. Op de boilie etc. niet eenmaal een (fatsoenlijke) beet gehad, opmerkelijk toch.


Voornsekanaal

aan het Voornsekanaal schijnt afgelopen week een 4 daags visfestival te zijn gehouden met onder de deelnemers veel Engelse vissers. Dat er redelijk tot heel goed gevangen is blijkt wel uit dit fotootje met uitslagen, even er op klikken om te vergroten.Oude Rijn (Zwammerdam) 26-04-17 / 9C - N3- bewolkt

Rinus: voor de 4e ouderenwedstrijd van HSW gaan we naar de Oude Rijn omgeving ijsbaan/futenbos en om dit parcours 'veilig' te stellen ga ik al vast vroeger van huis. We zijn vandaag met 12 deelnemers (5 afwezigen) en hiermee nemen we dezelfde stekken in als afgelopen zaterdag bij de Regiowedstrijd, dus 9 links van het brugje en 3 rechts. Voor mij komt kantnummer 11 uit de bus en dat is frappant genoeg gelijk aan mijn nr 71 van zaterdag. Intussen zijn we 4 (wedstrijd)dagen verder dus in hoeverre er nog voordeel uit te halen is....? Wat ik wel ga doen, omdat ik nu 'minder aan mijn hoofd' heb, is de vaste stak inzetten gezien de verrichten van buurman Jacco op zaterdag. Met de feeder zoek ik dezelfde omgeving op als toen, dus ca. 6-7 uit de andere oever en hier gok ik op enkele bonusvissen. En die komen, 1 voor de pauze en 2 erna.... met een rode boilie op de hair! De vaste stok loopt vóór de pauze redelijk maar levert nagenoeg geen vissen van gewicht op, maar die komen erna wel in de vorm van 3 platten en een misser. Bij mekaar 10,6kg dat goed is voor een 2-tje. Aat vist met de feeder op nummer 4 met 7 platten en 12,1kg naar de overwinning, proficiat. Gerard met 6kg, Rob J met 5kg en Arie met 4kg completeren de eerste vijf in de uitslag. Met wisselende vangsten komen we gezamenlijk aan de 50kg hetgeen gemiddeld in 4,1kg p.p. resulteert.


Oude Rijn (Zwammerdam) 26-04-17

Dick: voor de winkle picker competitie vist HSV de Brasem vandaag 26/4 in de Oude Rijn omgeving futenbos en de vangst was daar niet al te best. Guus Leer ving het meeste, 2715 gram, zelf had ik 2552 gram, Joop Lindhout 2194 gram, Cock Velthuisen 290 gram en Siem Pieterse 185 gram en de rest nog minder. Op naar de volgende wedstrijd maar weer.


Rijn (Oosterbeek) 26-04-17

JanV: bij ons is de kop er ook af de eerste wedstrijd in Oosterbeek in de rijn is weer gevist. Het was weer raak deze zondag totaal geen stroming geen vis te zien en toch gaan we 3,5 uur vissen in dit water helaas er is niets anders waar in gevist kan worden in de omgeving daar. Na de spullen weer uitgestald te hebben begonnen op twintig meter enkele korven te brengen en daarna vissen met een lange onderlijn van ruim een meter met 3 maden. Na 2uur gevist te hebben en maden casters worm en combinaties van dit alles geprobeerd te hebben nog steeds geen beetje gezien en dat was bij iedereen zo. Had nog een blikje mais geopend en dan maar een korrel op de haak en warempel een lichte tik op de top en een lijn die slap viel, aangeslagen en ik dacht een grote platte maar nee het was een voorn van 1050 gr. dit was ook het enigste spektakel wat ik gezien heb deze morgen. Om kort te zijn deze voorn was wel goed voor een 1tje. Verder was er nog een voorn van 950gr. een 2tje, 900gr (2 vissen) was een 3tje, en 650 gr (1 voorn) was een 4tje. Het eerste begin was weer moeilijk  maar we blijven hopen op betere tijden.


NH Kanaal (Landsmeer) 26-04-17

Theo: zondag 23 April viste H.S.V  de Vrije Visser uit Noordwijk zijn tweede competitiewedstrijd met 9 man aan het N-H Kanaal bij Landsmeer, voor het eerst op deze locatie. De uitzetploeg had ruim uitgezet en er was volop beweging in het water. Dat zag er dus goed uit ondanks de nachtvorsten van afgelopen week. Vandaag moest je echter wel vooraan de baan loten want daar werd de vis gevangen. Moet er ook wel bij zeggen dat de vaste stokvissers duidelijk de baas waren!! (is bekend op dit water). Deze  zaten allemaal boven de 3,5 kilo. Johan Puper viste op de kop 8500 gram bij elkaar en werd weer dagwinnaar. Ook heel goed vandaag was Koos v d Ark die met 5520 gram met de stok tweede werd. Op de laatste nummers waren helaas geen brasems te vangen. Ook Ben niet en dat zegt genoeg. Als hij aan de wandel gaat dan weet je genoeg. De eerste 6 in het uitslag visten allemaal met de vaste stok, met deze omstandigheden - kou en lage temperaturen - denk ik de goede keuze geweest. Vandaag vingen we in totaal 35320 gram met negen man. Toch wel een beetje tegenvallend als je dit vergelijkt met de eerste wedstrijd in het N-H Kanaal waar we toen met 10 man dik 150 kilo vingen. De volgende wedstrijd is op 21 mei, met hopelijk hogere temperaturen als nu het geval is.

 

De uitslag;

1    Johan  puper                                      8500   gram             1   pnt         [kop]

2    gert-Jan verkerk                                1900   gram              7  pnt

3    arie schouten                                     3600   gram              5  pnt

4    vries stomphorst                                4560   gram              4  pnt

5    koos v d ark                                       5520   gram              2  pnt

6    ton koopman                                     5320   gram              3  pnt

7    ben v d ark                                         2280  gram               6 pnt

8    jaap smit                                            1800  gram               9  pnt

9    cees v rhijn                                         1840  gram              8  pnt        [staart]

 

       Theo meeuwenoord                             na                          10 pnt.

 

                                              Totaal        35320  gram.

 

Stand  na twee wedstrijden;

 

1     Johan puper                                    2    pnt                      31500   gram.

2     vries stomphorst                             8    pnt                      23360   gram.

3     ton koopman                                   8    pnt                      21620   gram.

4     koos v d ark                                    8    pnt                      20520   gram.

5     ben v d ark                                      9    pnt                      22840   gram.

6     theo meeuwenoord                       12  pnt                      21700   gram.

7     arie schouten                                 13  pnt                      13400   gram.

8     gert-Jan verkerk                            14  pnt                       15300  gram.

9     cees v rhijn                                     17  pnt                         8040  gram.

10   jaap smit                                         19  pnt                         7700  gram.

 

                                                                            Totaal          185980  gram.

 

Gr. Dagresultaat                Johan puper         23000   gram.

Gr. Vis                                koos v d ark            52      cm.


Oude Rijn (Alphen) 24-04-17 / 14C - W4- bewolkt

Bert: afgelopen zondag 23-04-2017 met 8 liefhebbers van HSV Alphen een onderlinge gevist in de Damse Rijn links van het witte hek. Met een totaalvangst van 43120 gram kunnen we niet ongelukkig zijn. Het merendeel was weliswaar kleine vis maar zo nu en dan werd er ook een platte gevangen. De meeste vis werd door de vaste stokkers op de weegschaal gelegd op de feeder werd slechts mondjesmaat gevangen. Onze winnaar Arie v d Laken vissend op de voorlaatste stek kwam aan 7950 gram gevangen aan de vaste stok op 12 en op 5 meter.

2e Joop Zuidam        7500 gr

3e Bert v Egmond     7150 gr

4e Ben de Graaf       6350 gr

5e Henk Groen         4370 gr


Oude Rijn (Zwammerdam) 24-04-17

Erik: afgelopen zaterdag bij de Regiowedstrijd hadden we er zowel met het Team (Team Moordrecht) als individueel  weer zin in en een beetje geluk met loten is met dit soort wedstrijden erg belangrijk. Vooral in de vakken A en B hadden Berry en Ron niet de beste plekken, maar ze hebben er alles aan gedaan en meer zat er gewoon niet in.

 

Ik zat in het C vak op nr. C56. Ik zat net voorbij de steigers aan de overkant, tegenover een slootje. Vorig jaar hebben we ook op dit stuk gevist met onze vereniging en toen werd er op dit stuk nagenoeg niets gevangen en zat de vis meer naar rechts, tegenover het riet en de rode boot aan de overkant. Toch optimistisch begonnen en al vrij snel de 1ste beet, wat resulteerde in een slapvaller, goed voor de 1ste dikke platte. Daarna meteen weer beet, maar hele vreemde tikjes en enkele keren mijn maden aangekauwd en de worm met rust gelaten. Daarom weer verder met 3 maden en zomaar 3 platten op rij met de nodige lijnzwemmers. De vis was er dus. Na ruim een uur de 5de platte, maar merkte dat het aantal beten en lijnzwemmers hard minder werd. Gelukkig kon ik er nog 1 dikke platte bij vangen en later nog 1 zeelt (met enkele pinkies en 1 grote made) en de laatste 2 uur geen beet meer te krijgen en ook niemand meer om me heen. Om me heen had iedereen zo wie zo veel minder, alleen de visser op nr. 60 had ook een vliegende start, maar bleef ik toch nipt voor. Met 12.300 viste ik een 2tje. Wellicht had er iets meer ingezeten, maar het gewicht van de vakwinnaar (lage nummers, bij de rode boot) met ruim 20 kg, had ik nooit kunnen halen. John en Koos hebben in het D en E-vak ook hun uiterste best gedaan, maar kwamen beide tekort voor de eindprijzen. Alleen Kees v.d. Heuvel ving 3,5 kg. in Vak A en kaapte daar een laatste prijs mee weg.

 

@ Rinus: wederom bedankt voor de puike organisatie, uiteraard ook voor alle helpers!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 24-04-17

Dick: het was weer niet best was vandaag bij HSV de Brasem uit Ter Aar in de Amsteldrecht, om niet te zeggen puur slecht!. Van de 15 deelnemers wisten er slechts 3 vis te vangen, zelf 1 keer beet 1 platte, Koos 1 keer beet 1 platte en Guus had dan nog 3 vissen. Het is te hopen dat het toch nog eens beter gaat worden, hier worden wij wel een beetje neerslachtig van....!


Oude Rijn (Zwammerdam) 22-04-17 / 12C - NW3- half bewolkt

Rinus: vandaag naast de organisatie ook deelgenomen aan de Regiowedstrijd en geloot op nummer 71 en dat is in vak D nabij futenbos/ijsbaan Zwammerdam. 'Voor het gemak' pak ik alleen de feeder uit en gok op de 'verre' afstand, hetgeen me naast één misser ook twee dikke platten oplevert plus een 10-12 bliek(jes) en niet meer dan dat, bij elkaar 5,2kg en dat is goed voor de 8e plaats in het vak. Gewonnen wordt er omgeving ijsbaan op nr 66 door Aart Slotboom met als tweede Rinus Verlangen die naast hem zit op 65 en die 12,8kg vangt. Goede derde met 12,7kg wordt mijn buurman Jacco die op nr 72 aanvankelijk eerst met de feeder vist maar later de nadruk legt op de vaste stok waarmee hij in het laatste uur zijn slag slaat. In dat uur krijgt de vis en wellicht ook Jacco het op de heupen en vangt en verdwijnt de één na de andere mooie vis waaronder een dikke zeelt in het net. Overigens frappant dat er her en der over de parcoursen weer behoorlijk wat zeelt gevangen wordt, zowel met stok als feeder. In ons vak wordt 125 kilo vis gevangen. Klik voor een uitgebreid verslag + foto´s en alle uitslagen op deze link.


Ringvaart (Oude Wetering) 22-04-17

Dick: de eerste grote zaterdag competitiewedstrijd van de Brasem uit Ter Aar zit er weer op. Er is slechts één brasem gevangen  en verder alleen wat grondels en verder helemaal niks. Volgens mij is het nog veel te koud om fatsoenlijk vis te vangen, maar we hebben nog 24 x te gaan misschien wordt het toch nog wat beter.  Klik hier voor de uitslag en tussenstand.


Oude Rijn (Barwoutswaarder) 20-04-17 / 12C - ZW3- zonnig

PietGr: gevist in de Oude Rijn (parkeerplaats Barwoudswaarder). Begon te vissen om 9.00 uur, na een paar kleine aanbeetjes kreeg ik na een half uur een mooie stevige aanbeet wat mij een flinke zeelt opleverde. Na een kwartiertje zaten er 3 grote platten bij in het netje en dit ging zo nog even door. Om 11.10 uur zaten er 9 platten en 1 zeelt in het net, toen werden de aanbeten wel weer wat minder. Goed drie uur later na vijf uur gevist te hebben had ik 14 platten, 1 zeelt, en 1 baarsje in het net, wat goed was voor een gewicht van 27.250 gram. Toen eerst maar even gewogen samen met Ron, die was even komen kijken. Inmiddels half drie, toch nog maar even door gevist, maar tot mijn verbazing duurde het tot tien voor half vier voordat ik weer een aanbeet kreeg. Om vijf uur zaten er toch weer 4 grote platten in het net, met een gewicht van 6.950 gram, wat mij vandaag een totaal gewicht van 34.200 gram opleverde. Wat mij wel opviel en zeker verraste was dat ik minimaal 80 procent met twee of drie pinkjes en een caster als aas aan de haak had. Al met al een geslaagde visdag.


Aarkanaal (Nieuwveen) 19-04-17 / 9C - NO3- half  bewolkt

Dick: vandaag de eerste vaste stok competitie gevist in het Aar kanaal aan de Tolhuis kade. Het was een zwakke veranderlijke wind waar we weinig last van hadden. De vangst was redelijk goed, veel kleine voorn en een enkele brasem. Nol Lenting ving 5.634 gram Siem Pieterse 5.295 gram Henk Maaijen 4.899 gram Joop Lindhout 2.536 gram en ik 2.449 gram. Zaterdag gaan we weer verder met de grote competitie.


Oude Rijn (Alphen) 19-04-17

Rinus: vandaag gevist schuin tegenover oude kantoor pand met de feeder op een kleine 50m en het viel niet mee, dan bedoel ik het aantal aanbeten dat ik inschat op ca. 25. Daarvan weet ik er 15-16 te verzilveren hetgeen ongeveer 4-5 kilo oplevert. Met slechts één platte geeft dat weer aan dat de rest gemiddeld 2-3 ons moet zijn. In tegenstelling tot de vangsten van het afgelopen weekend hier een mager resultaat met zeer moeizame aanbeten waarbij klein aas het meeste kans op succes gaf.


Oude Rijn (Alphen) 19-04-17

Bert: maandag 17 April de inhaler van de winterkoppelcomp HSV Alphen met 6 koppels naar de Damse Rijn waarbij we allemaal de hoop koesterden om weer eens lekker vis te vangen. Zeker gezien de teleurstellende vangst van de afgelopen zaterdag. Bij aankomst was er volop beweging van vis in het water, maar zien is niet altijd vangen. Vandaag viel er weinig te mopperen en zeker niet over de vangst. De totaalvangst kwam uit op 66870 gr. De dag overwinning ging naar het koppel Arie en Ben met ruim 19 kg waarbij aangetekend dient te worden dat Arie de meest zware vissen onder het kantje wist te vangen aan een maiskorrel. Met deze vangst stegen zij ook direct naar de kop positie met 35160 gr schreven zij deze competitie op hun naam proficiat. Nu wordt het tijd om ons op te maken voor de zomerse wedstrijden hopelijk levert dit weer goede vangsten op.


Aarkanaal (Aarkanaal) 19-04-17

Bert: zaterdag 15 April met 15 deelnemers op pad om de traditionele paaswedstrijd van HSV Alphen te vissen. De twee uitzetters dachten in de vroege ochtend de nummertjes aan de Heimanswetering te kunnen planten maar daar aangekomen bleek de gehele oever bezet zowel tegenover de betonfabriek als tegenover de jachthaven waren er reeds nummers uitgezet door andere verenigingen. Goede raad was duur en de gemakkelijkste oplossing was te vissen aan het Aarkanaal en gezien de straffe Westelijke wind konden we goed uit de voeten bij de sportvelden. De situatie gezien hebbende aan de Heimanswetering was het hier een verademing er was nauwelijks last van de wind. Maar dan natuurlijk de vraag of er vis kon worden gevangen. Een kort antwoord het was slecht maar het verslag lezende van onze visvrienden uit Ter Aar kwamen wij er nog goed van af. De totale vangst kwam uit op 11510 gr waarbij twee deelnemers geen vis wisten te vangen. Onze paashaas had voor iedere deelnemer een passelijke paasprijs geregeld. De uitslag:

1e Joop Zuidam            3670 gr

2e Arie v d Laken          2520 gr

3e Gert de Jong            2370 gr

4e Paul Groen              1220 gr

5e Joop Slagter             450 gr


AR Kanaal (Loenersloot) 18-04-17 / 11C - N3- half  bewolkt

Daan: zaterdag met 9 man waarvan van HSV de Opsteker plus  een gastvisser drie afzeggingen gevist in Amsterdam rijn kanaal links van de brug. Met een behoorlijk straf windje in de rug,werd er door een aantal vissers gekozen om plus minus vijf meter uit de overkant te vissen,en een aantal kozen om tussen de twintig en dertig meter te vissen. Er werd na ongeveer een half uur vissen hier en daar een visje gevangen, maar het ging nog niet erg makkelijk. Op nummer 6 wist Danny op de verre afstand wat later bleek de goede afstand,een paar platten te vangen,en hij besloot om nu maar meer te gaan knippen wat echter averechts bleek te werken en de beten werden minder. Zelf zat ik op nummer een en ving wel wat vis op 25 meter maar deze waren niet echt groot met toch nog een platje en wat blieken eindigde ik met 3920 gr op de derde plek. Op nummer 4 zat Edwin ook op de verre afstand,en eindigde met 4220 gr op plaats twee. Op plaats vijf zat Michel ook ver te vissen en ving 3900 gr maar dit was buiten mededingen. Danny wist met overmacht de wedstrijd af te sluiten met het gewicht van 14120 gr waaronder twee windes van bijna twee kilo stuk, sterk gevist.


Oude Rijn (Alphen) 18-04-17

Ron: zaterdag hebben we gevist met de HSV Moordrecht in de Oude Rijn, bij Zwammerdam thv het witte hek ( nu bruine hek). We waren met 13 en er werd gemiddeld 5.7 kg gevangen. Zelf zat ik op nr 13, 100 rechts van het hek. Ik kon overal vis vangen. Met de stok, halverwege en tegen de overkant. De meeste vis met de stok en de grootste vis tegen de overkant. Met 9.7 kg moest ik alleen Koos voor laten die 14.8 kg had. Ondanks de hevige wind en moeilijk omstandigheden een prima visdag en beloofd veel voor komende zaterdag. De uitslag:

 

A-groep:

1) Koos van Herk met 14,860 kg

2) Ron Hofland met 9,780 kg

3) John van Uunen met 9,140 kg

 

B-groep:

1) Hans Speulman met 7,700 kg

2) Hannie v/d Hoek met 5,260 kg

3) Jan v/d Schee met 5,120 kg

 

C-groep:

1) Rene van Veen met 3,980 kg

2) Peter v/d Hoek met 3,400 kg


Voornsekanaal (Hellevoetsluis) 17-04-17 / 10C - N3- half  bewolkt

Adriaan: zaterdag hebben wij met HSV Gr Rotterdam afd. HZM de 3e wedstrijd gevist in het Voors kanaal ( 31-50). Met 8 deelnemers werd er 19 kilo bij elkaar gehengeld, wat voor dit water zeker geen goed resultaat is of was. We konden de ruimte goed verdelen door elke keer een steiger over te slaan. Er waren toch nog enkele vissers die de vaste stok hadden uitgepakt, ondanks de stevige wind die dwars over het kanaal stond. 2 personen lieten een nul noteren, 4 die één vis wisten te vangen en 2 die 4 of meer vis(jes) wisten aan te bieden voor de weging. Zelf won ik de wedstrijd met 6,8 kilo door 4 brasems en 3 kleinere vissen te vangen,( grondel, pos en bliekje) alles gevangen met een haakje nr. 16 met daarop  4-5 pinkies. Wat ik verder ook heb geprobeerd qua aasaanbieding had geen resultaat, ondanks dat ik toch zeker wel 10-15 lijnzwemmers heb gehad. P. Koevermans werd 2e met 6,2 kilo, (ook veel lijnzwemmers) hij ving 4 brasems en heeft deze ook allen met made gevangen. De nummers 3 t/m 6 hadden allemaal maar 1 vis weten te vangen.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 15-04-17 / 12C - W4-  bewolkt

Piet: vandaag met maatje Ron met de feeder wezen vissen in de Oude Rijn in Nieuwerbrug (thv Lievaart). Na het controleren van de bodem gaan om 07.45 uur de eerste korven met aas richting 6-7 meter van de overkant. Bij Ron duurde het niet lang of de hatelijke nul was van zijn lijst, na 5 minuten een baarsje en niet veel later zijn 1e platte en er bovenop zijn 2e. Nou dat gaat wel lekker bij mijn maat dacht ik - zelf nog geen beet gehad - dus eerst maar eens een goede dot wormen gebracht. En ja hoor na 25 minuten mijn eerste aanbeet en gelijk een grote platte, breng mijn korf weer naar de overkant en binnen no time mijn tweede. Ron pakte er ook nog een paar bij, maar bij mij was er ineens geen beweging meer te zien aan de top, of het waren lijnzwemmers waar wij deze dag enorm veel mee te maken hadden dus was er wel degelijk vis aanwezig. Na ongeveer een 50 minuten te hebben gewacht vingen we er weer een paar bij, zowel Ron als ik. Dit zal in de loop van de dag zo blijven, perioden van stilte met (enorm veel lijnzwemmers) en dan ineens weer een paar mooie aanbeden, hetgeen resulteerde in mooie vissen. Ron viste 13 platten, 1 baarsje en 4 voorntjes bij elkaar, goed voor 19.900 gram. Zelf viste ik 10 platten, 2 zeelten (waarvan 1 van 3 kilo), 2 baarsjes en 1 voorntje in het netje met een totaal gewicht van 18.800 gram. Al met al een heerlijke geslaagde visdag.


Heimanswetering (Alphen) 15-04-17

Dick: voor de traditionele paaswedstrijd van HSV de Brasem uit Ter Aar werd vanwege de harde wind i.p.v. de Amsteldrecht uitgeweken naar de Heimanswetering. Helaas was het hier vechten voor een visje en kwamen slechts 6 vissers qua vangst boven de kilo uit, de rest eindigde ver daaronder of wist niets op de weegschaal te krijgen, volgend jaar beter. Natuurlijk is er altijd weer een winnaar en dat was 'goudhaantje' Koos Verlaan die met 2.456 gram zijn derde zege binnen een week pakte. Proficiat! Met ruim een ons minder werd Erik Weijgertse tweede met 2.3342 gr. De plaatsen 3, 4 en 5 werden ingenomen door Piet van Berkel 2.018 gr, Jan van Eijk 1.454 gr en Guus Leer 1.344 gr.


Oude Rijn (Alphen) 15-04-17

Rinus: met Aat en Herman vis ik vanmorgen vanwege de harde wind tegen het futenbos aan waar we enige luwte verwachten, helaas is dit pas in de middag merkbaar als de wind iets meer in de noordelijke hoek kruipt. Het is dus of dicht(er)bij vissen of minder secuur op de verre afstand. Ik besluit de feeder op ca. 55m te plaatsen en met korven van (eerst) 30 en later 40 gram is het te doen, de andere twee gaan iets dichterbij of heel kort vissen. Uiteindelijk zal blijken dat op alle afstanden wel een vis(je) te vangen is al kost dat enige moeite. Op enkele uitzonderingen na wordt de hengel bepaald nog niet van de steun gerukt ofschoon dat bij Aat één keer gebeurt wanneer hij langdurig met de boilie vist, maar verder laat dit aas nog weinig vangkracht zien. Zelf start ik met onderlijn 14/00 en haakje 10 waarop enkele maden en/of casters of de combinatie pier/pinkie. Aanvankelijk lukte dit redelijk maar moest de laatste uurtjes toch terug naar 12/00 en haakje 14 om nog een aanbeet te forceren. Met 10-12 vissen de man moesten we het vandaag doen, de helft daarvan waren 'platten'.
vorige  /  pag 1 / pag 3


 Copyright © All Rights Reserved