Vangsten 2017 3


VANGSTEN 2017


 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 03-10-17 / 15C - W4 - half bewolkt

Dick:  het is gebeurd met maandags vissen met de oudjes van HSV de Brasem. Siem liet ons aan de Amsteldrecht op het brede stuk nog even een poepje ruiken door met 7,7kg de 25e en laatste seniorenwedstrijd te winnen. Guus is met overmacht eerste geworden over alle wedstrijden gefeliciteerd Guus. De vangst was vandaag niet opperbest maar het weer viel ontzettend mee. Volgend jaar gaan we weer verder met de senioren. Klik hier voor de uitslagen en tussenstanden.


Gouwekanaal (Gouda) 03-10-17

JanV:  zondag samen met Erwin wezen vissen in de Gouwe bij de Julianasluizen in Gouda. Begonnen met de feeder op een meter of 25 en beide hadden al snel een voorentje maar de tweede duurde wel wat langer maar dat was bij mij een mooie schepbliek. Erwin had de kleine vis er lekker op hoewel het niet helemaal loskwam wist hij regelmatig een visje te vangen met ook nog wat mooie blieken er tussen door. Veel is er niet gevangen maar de meeste vis werd gevangen aan de made en niet aan de caster ook dode maden en pinkies deden het.  Het is nog niet koud genoeg geweest de mooie brasem en voorns zijn nog niet gearriveerd nog een goede maand wachten en dan zal het daar wel beter worden.


Ringvaart (Rijsenhout) 30-09-17 / 17C - W3 - bewolkt

Rinus:  30/9 staat de 16e competitiewedstrijd van HSW op het programma met als locatie de Ringvaart bij 'Eveleens' (palingboer). Alleen dit woord al maakt vele tongen los, zo ook bij 'de wedstrijdcommissie'. Natuurlijk buigen wij ons uitgebreid over het probleem wel of niet vissen op dit overigens heel mooie traject bij de palingboer. Afgaande op de vrijwel identieke situatie vorig jaar - toen ook slechte vangsten in de week vooraf maar goede (veel voorn) op de wedstrijddag - wordt besloten er het toch op te wagen! De uitzetters hebben het parcours met 16 nummers ruim uitgezet, (nog) geen wind, geen stroming en een pietsje helder water zijn de mindere ingrediënten. Het verhaal kan helaas kort zijn, voorn wordt er niet of nauwelijks gevangen en brasem alleen op de eerste twee nummers bij de palingboer. Voor het overige zijn het grondels en baarsjes en hoe meer naar de opening van de plas hoe minder. Voorbij de opening naar de plas wordt nauwelijks iets gevangen! Op stek 11 in de hoek links van de opening - nota bene één van de mooiste op dit parcours - doet Ron een verwoede poging zijn koppositie te verdedigen. Maar vanwege de hopeloze vangsten op dat gedeelte strandt hij daarin en incasseert 13 punten met slechts een handvol grondels. Zelf zit ik op stek 9 pal voor de opening, krijg met de feeder niet één keer beet, vang op 11m 2 baarsjes en op 4m een 20 grondels die 230gr en 9 punten opleveren. Beide moeten we nu onze beste 'afschrijver' inzetten waardoor het tussen ons weer stuivertje wisselen is in het klassement, het blijft dus spannend aan de top. Zoals gezegd laten de platten zich alleen op de eerste twee nummers zien en daar doen Wil-Jan (feeder) en JanvD (stok 11m) beide met 3 stuks en 3,1kg weinig of niets voor mekaar onder en strijken 1 punt op. Op drie stekken naast elkaar halverwege het parcours incasseren Siem, Martin en Frans met gewichten van 6-7 ons respectievelijk de 3, 4 en 5 punten. Het is niet ondenkbaar dat ook dit traject volgend jaar op ons programma ontbreekt!! Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Rotte (Zevenhuizen) 30-09-17

Adriaan:  zaterdag de 14e wedstrijd gevist met afd. HZM in de Rotte bij het Balkengat. Vandaag waren er slechts 3 deelnemers en 6 afmeldingen door blessures en vakantie. Het viel vandaag niet mee om een aanbeet te krijgen. Ikzelf heb de wedstrijd gewonnen met 7,8 kilo (3 brasems en 1 bliek). In het eerste uur 1 brasem (65cm en tevens grootse vis van dit seizoen) en 1 bliek gevangen op 27 meter met lange onderlijn en 4-5 grote maden op de haak. Pas in het laatste uur nog 2 brasems weten te vangen op 42 meter met lange onderlijn en 2 piertjes + 2 grote maden op de haak met een likje lever. Verder van alles geprobeerd maar zowel met maïs als boilie was geen aanbeet te krijgen. Over 2 weken de laatste wedstrijd waar de titelstrijd wordt beslist tussen P. Koevermans en mijzelf. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Oude Rijn (Bodegraven) 30-09-17

Dick:  woensdag de 11e en laatste winkle picker wedstrijd van HSV de Brasem gevist in de Oude Rijn nabij de Meije rotonde. Siem flikte het weer om het meeste te vangen en ging met 6,7kg en de winst aan de haal, gefeliciteerd Siem. Koos jij ook gefeliciteerd met de eindoverwinning. Jij had de minste punten (17) en de meeste vis dus dubbel en dwars verdiend. Vanwege die zeelt was je te glad voor mij en kon ik je toch niet te pakken krijgen! 


Aanvaarkanaal (Driel) 30-09-17

JanV:  24/9 de 8ste wedstrijd gevist in Oosterbeek in het aanvaarkanaal van de sluizen in Driel. Zoals vorige keer al geschreven zou dit wel weer een zware wedstrijd worden wat betreft de vangsten. De berichten die vooraf te horen waren zeiden dat het allemaal wel mee zou vallen werd redelijk vis gevangen in hoofdzaak voorn zowel met de stok als net de feeder net zoals ik van te voren al beslist had om te doen. 11 meterstok 0,5 gr. dobber flink wat voer met hennep lijn 0,08 haak 16 moest het in het eerste uur doen was het plan, dit heb ik een half uur volgehouden en had toen 4 grondels en 2 kleine voorentjes dit was het dus niet en daarom de feeder maar gepakt op 25meter. Na gevoerd te hebben (4 korven) onderlijn 0,12 haak 16 en twee casters begonnen na 5 minuten de eerste voorn van een mooie maat en daarna nog twee die geschept moesten worden daarna 2 keer mis en over op deze plek, 3 meter verder ingooien en gelijk weer 3 voorns. Ik was van mening dat ik op het schuine deel van het talud lag want na nog eens 3 meter te verlengen weer 2 vissen. Toen weer ingekort en nog 2 vissen gevangen, met 10 mooie voorns 2 kleine en 4 grondels nog niet eens een slechte morgen daar. Met 1640 gr. toch weer een 1tje, nr2 had 1050 gr. nr3 (mijn concurrent) had 1000gr. 4de en 5de hadden resp. 750gr en 740 gr. . Over twee weken weer op dit stuk maar zien hoe het dan gaat, ik zelf heb dit jaar niets te klagen over het verloop van de comp. en hoop deze trend nog even door te kunnen zetten.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 25-09-17 / 17C - NO3 - half bewolkt

Dick:  de 24e en voorlaatste wedstrijd van HSV de Brasem gevist in de Amstel Drecht met een redelijk resultaat. Kees was vandaag de koploper met op z'n kop af 6 kilogram, gefeliciteerd Kees.


Kanaal (Oosterbeek) 24-09-17

JanV:  zondag de 8ste wedstrijd gevist in Oosterbeek in het aanvaarkanaal van de sluizen in Driel. Zoals vorige keer al geschreven zou dit wel weer een zware wedstrijd worden wat betreft de vangsten.De berichten die vooraf te horen waren zeiden dat het allemaal wel mee zou vallen werd redelijk vis gevangen in hoofdzaak voorn zowel met de stok als net de feeder net zoals ik van te voren al beslist had om te doen.11 meterstok 0,5 gr. dobber flink wat voer met hennep lijn 0,08 haak 16 moest het in het eerste uur doen was het plan, dit heb ik een half uur volgehouden en had toen 4 grondels en 2 kleine voorentjes dit was het dus niet en daarom de feeder maar gepakt op 25meter. Na gevoerd te hebben (4 korven) onderlijn 0,12 haak 16 en twee casters begonnen na 5 minuten de eerste voorn van een mooie maat en daarna nog twee die geschept moesten worden daarna 2 keer mis en over op deze plek, 3 meter verder ingooien en gelijk weer 3 voorns. Ik was van mening dat ik op het schuine deel van het talud lag want na nog eens 3 meter te verlengen weer 2 vissen. Toen weer ingekort en nog 2 vissen gevangen, met 10 mooie voorns 2 kleine en 4 grondels nog niet eens een slechte morgen daar.Met 1640 gr. toch weer een 1tje, nr2 had 1050 gr. nr3 (mijn concurrent) had 1000gr. 4de en 5de hadden resp. 750gr en 740 gr. . Over twee weken weer op dit stuk maar zien hoe het dan gaat, ik zelf heb dit jaar niets te klagen over het verloop van de comp. en hoop deze trend nog even door te kunnen zetten.


Ringvaart (Cruquis) 24-09-17

Rinus:  vandaag met Daan naar de jaarlijkse koppelwedstrijd van HSV de Arnoud/Noordwijk in de Ringvaart die zich weer eens van de grilligste kant laat  zien. Aan mij de eer om het nummertje te trekken en ik haal steknr 18 uit de emmer, het staartnummer van vak A aan 't Gat van Vijfhuizen, vorig jaar goed voor het algeheel winnende vangstgewicht....! Met het 'gelukkige handje' voor loten nog steeds niets mis dus, .......... dachten wij! In elk geval redelijk optimistisch op weg naar Cruquis waar bij aankomst blijkt dat op de hoge nummers onze stek 18 als enige niet voor de plas maar in de hoek staat, weggedrukt op het smalste stukje van de Ringvaart, weg illusie! Waarschijnlijke oorzaak enkele karpervissers halverwege het parcours. In ieder geval uitpakken maar in de vertrouwde opstelling: Daan met de stok op links en ik met de feeder op rechts. Het verhaal kan kort zijn, zelf krijg ik geen enkele aanbeet en Daan ééntje die een baars van 680 gram oplevert en die op 140 gr na bijna nog een pooltje waard is. Om aan te geven hoe slecht er op de nummers 13 t/m 18 gevangen is! Hoe vreemd het kan lopen blijkt na afloop maar weer eens bij de weging als halverwege het parcours een koppel 28 kilo weet te vangen en Henk en Ed op stek 8 op 12kg komen en Wil-Jan en Dirk op stek 6 aan de 11kg en respectievelijk 2e en 3e worden. Met name in de eerste uurtjes weten zij de voorn zeer goed aan de praat te houden. Al met al een bizar verloop van deze wedstrijd(dag). Terloops sijpelen nog enkele berichten binnen dat elders ook (heel) slecht gevangen is, maar dat er ook uitschieters zijn. Wie, wat en waar is mij nog niet bekend omdat ik nog niet over de officiële uitslag beschik. Nu te zien via deze link.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 24-09-17

Bert:  weekeinde 23-24-09-2017 Een weekendje ontspannen vissen op de zaterdag met het bestuur en commissieleden. Op de zondag een onderlinge. Om met de zaterdag te beginnen 8 liefhebbers naar het Amstel-Drecht kanaal ter hoogte van het brede stuk om tot 12 uur te vissen om de wisselbeker die hier al jaar en dag boven staat. Ondanks de ontspannen sfeer wil een ieder toch de overwinning in de wacht slepen en een goed resultaat behalen. Dan moet de vis wel even meewerken, en daar ontbrak het nou net aan. Alle deelnemers wisten wel een visje te vangen maar onze Ben kon dankzij een mega brasem en een totaal gewicht van ruim 3 kg de wisselbeker in ontvangst nemen die hem werd uitgereikt bij de Vlinder alwaar nog even werd genoten van een drankje en een hapje. Wat mij betreft het leukste gedeelte van de dag. Op naar de zondag. Met zijn negenen naar het Aarkanaal bij de ijsbaan en hopen op een betere vangst dan zaterdag. Ook dit keer een tegenvaller met zijn negenen ongeveer 19 kg gevangen waarvan de winnaar Joop Zuidam al 8 kg wist te vangen waarbij 5 brasems. Hij zat op het laatste nummer in de buurt van de uitwatering. Kees Wansinck de nummer twee wist ruim 3 kg te vangen met 1 brasem en opvallend veel baars alles gevangen onder de kant met een piertje. Op naar een nieuwe week met nieuwe kansen.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 24-09-17

Rinus:  zaterdag eerst naar Nieuwerbrug maar vanaf de vangrail tot aan de bocht naar Woerden is vanwege het vuil niet te vissen, dan maar terug naar omgeving 't Fort waar het redelijk schoon is. Hier de feeder uitgepakt en na een moeizaam begin uiteindelijk wat vis kunnen vangen, in totaal zo'n 40-45 stuks overwegend voorns en wat baars, helaas allemaal klein van stuk (slechts 3 scheppertjes). Geen brasem gezien.


Leidsche Vliet(Leidschendam) 20-09-17 / 17C - ZW3 - half bewolkt

Rinus:  vandaag gaan we met 12 man voor de 15e ouderenwedstrijd van HSW naar het bijzondere water van de Leidsche Vliet, want dat is het! Als het mee zit kan je heel leuk (voorn) vangen, maar het kan ook ontzettend moeizaam gaan, vooral in wedstrijdverband. En zo'n dag blijkt het vandaag te zijn, daarbij nog eens tegengewerkt door het vele kroos en drijfvuil en de vracht aan bootjes die kennelijk vanwege de mooie dag nog één keer uit de stalling zijn gehaald. Gezamenlijk vangen we ruim 22 kilo, op zich redelijk maar dat klinkt minder positief als je bedenkt dat 60% daarvan gevangen wordt door de eerste drie. Daarbij worden in totaal 7 brasems gevangen waarvan 6 stuks met de feeder pal voor de enige zijsloot op ons parcours en daar staat kantnummer 8. De gelukkige die dat nummer treft is Rob P en hij buit dat keurig uit met een vangstgewicht van 8,6kg en de dagwinst. De andere 'verdwaalde' platte 'hangt' bij Gerard aan de vaste hengel op stek 7 halverwege de wedstrijd als hij 'terugkomt van de wandeling'. Met nog een klusje kleine vis komt hij aan de 2kg en waarmee hij een 2-tje meeneemt. Elders op het parcours vangt Aat met de eerste inzet v/d feeder een baars van 1.040 gram (!) en komt daarna niet verder dan een handvol kleine vis. Hoezo bijzonder? Zelf kom ik op stek 9 te zitten en zet de vaste stok in op 6 en 11m (hier is het even diep) en de feeder op 5-6m uit de overzijde. Op alle drie de voerstekken vang ik met de eerste inzet een schepbliek (ook bijzonder?), daarna heb ik het schepnet verder niet nodig! Voor het overige kan ik van begin tot eind met tussenpozen een visje vangen. Het laatste uur pak ik onder de kant op 4m nog een aantal baarzen en kom alles bij mekaar uit op 33 stuks en 3kg en dat is goed voor 2 punten. Deze had ik nog nodig om - met nog drie wedstrijden te gaan - wederom de ouderencompetitie op mijn naam te schrijven.


Heimanswetering (Woubrugge) 20-09-17

Dick:  afgelopen maandag met de senioren van HSV de Brasem in de Heijmanswetering gevist, net voorbij Woubrugge. Er is slecht gevangen, in ieder geval geen karper. Met de vaste stok waren er nog wat kleine vissen te vangen en daar is Guus erg goed in vandaar zijn eerste plek met 4,1kg, gefeliciteerd Guus.


Amsteldrecht (Nieuweveen) 20-09-17

Bert:  zondag 17-09-2017 nr 8 en tevens de voorlaatste in onze vrije hengel comp. Er moest in de Oude Rijn gevist worden en gezien de Zuiden wind was het voor ons duidelijk, op het parcours Zwaantje moest het vandaag gebeuren. De uitzetters altijd ruim voor vertrek van de overige deelnemers naar de waterkant om de nummertjes te plaatsen kwamen er al snel achter dat het onmogelijk was om een aansluitend parcours uit te zetten. Reden de overmatige regenval had waarschijnlijk wateroverlast op de aanliggende weg veroorzaakt.

Hierdoor had men het meeste grastapijt af geschraapt om het regenwater kwijt te raken dat zorgde op vele plaatsen voor een modderige oever. Dat leek ons niet bepaalt plezierig om daar te gaan zitten vissen. Na overleg besloten om uit te wijken naar het Amstel-Drecht kanaal daar werd uitgezet een stukje voor het brede stuk. Met 11 deelnemers werd hier 28440 gram vis gevangen voorwaar geen grote vangst het moest ook weer van de kleine vis komen met af en toe een scheppertje. Met name de verknochte feedervissers kwamen vandaag niet aan hun trekken. Winnaar Paul Groen ving 4750 gram met de vaste stok. Met nog 1 wedstrijd te gaan in deze comp kan er in de top nog wel wat gebeuren als het bij de laatste wedstrijd een beetje mee zit.  Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 20-09-17

Erik:  afgelopen zaterdag hebben we in de Amsteldrecht gezeten, vrij vooraan. Zelf zat ik op nr. 7, met een kale kant aan de overkant, maar uiteraard een feederplek gemaakt een mtr. of 6 uit de overkant en de vaste hengel erbij voor de kleinere vis. Eerst gestart met de vaste hengel, maar verder dan 1 voorn kwam ik niet. Daarom de feeder maar gepakt en al vrij snel een eerste platte, al was het geen grote met een ons of 7. Vervolgens toch weer even loeren op de vaste hengel lijn en zowaar begon ik in een redelijk tempo wat voorn/kolbeitjes te vangen. Nadat dat weer wat stilviel weer even met de feeder wat een 2de platte opleverde, nu tegen de kilo. Daarna weer stil op de feederlijn en weer regelmatig gewisseld met de vaste hengel en weer wat kleine vis en tegen het einde nog een halfwasje met de feeder. Wie had gewonnen was geen verrassing want rechts van me zat Koos, die 7 mooie platten had en met 9.820 gr. eerste werd. Zelf pakte ik een 2tje met 3.620 gr. en bleef hiermee nipt mijn linkerbuurman Ron voor die 3.300 gr. wist te vangen en 3de werd. Hij had een mooie platte en de nodige ruisvoorns die zich het laatste uur op zijn voer stortten op de feeder. Al met al is er redelijk gevangen met dus 1 uitschieter. A.s zaterdag onze laatste competitie wedstrijd.


Oude Rijn (Alphen) 16-09-17 / 14C - ZW3 - bewolkt/regen

Rinus:  'slecht' is de kwalificatie voor de 15e competitiewedstrijd van HSW in de Oude Rijn aan de Oudhoornseweg en dat geldt voor zowel het weer en de opkomst (slechts 13 deelnemers) als voor de vangst. Gezamenlijk wordt een magere 16 kilo boven water gehaald waaronder slechts één brasem, enkele halfwas exemplaren, (schep)blieken, een paar grote baarzen en voor het overige klein goed als voorntjes en bliekjes. Op dit voor de vaste stok uitermate geschikt parcours moeten zowel voor de stok als feeder aanvankelijk alle registers open om een visje te verschalken. Maar gelukkig maakt het laatste uur weer ietsje goed als de vis zich wat actiever toont zodat hier en daar de aantallen en dus ook de gewichten wat kunnen worden opgekrikt. Zelf kom ik op nummer 12 te zitten en pak alleen de feeder uit op ca. 5m uit de andere (overigens kale) oever en op 20m. De laatste afstand levert zegge en schrijve één baarsje op, de overkant gelukkig iets meer. Met een 25 stuks,  enkele halfwas en bliek(jes), een paar voorns en enkele baarzen kom ik uit op 2240gr en dat levert een 3-tje op. Gerard op kopnr 1 vangt 50 gram meer en pikt een 2-tje mee. De winst gaat naar de op stek 11 vissende Ron die de vis op de feeder niet aan de gang krijgt en daarom blijft volharden met de korte 5m stok en daarmee met 2360 gr de winst pakt. Proficiat. Hiermee verstevigt hij zijn positie op de ranglijst en is met 22 punten en nog drie wedstrijden te gaan 4 punten 'los' van ondergetekende.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 16-09-17

Dick:  HSV de Brasem viste de 11e en laatste zaterdag wedstrijd in de Amsteldrecht op het brede stuk waar toch weer met een redelijk vangstgewicht van 11,5kg gewonnen werd door Sjaak. Na aftrek van de 2 slechtste wedstrijden ben ikzelf winnaar van deze competitie geworden met 76 kilo en 30 punten.


Heimanswetering (Alphen) 14-09-17 / 12C - W4 - bewolkt/regen

Boerenkarper 9,5kg Heimanswetering

Dick:  wat zeggen jullie hiervan? Vandaag gevangen in de Heimanswetering achter van Schip de oud ijzer boer. Deze prachtige boerenkarper woog 9.500 gram en heb er meer dan een half uur werk aan gehad om hem er uit te krijgen. Ik moest hem scheppen met mijn leefnet want in het schepnet paste die niet. Gevangen met de feederhengel op een oranje boilie.


Voorn

in de Oude Rijn (dorp Bodegraven) wordt momenteel leuk gevangen, zo liet Martin weten. Gisteren kon hij nog een beschut plekje vinden om de vaste stok op 9m uit te pakken waarmee hij tot 56 stuks kwam, overwegend voorn en een enkele bliek/brasem. Het bijzondere zat hem in het feit dat er slechts 5-6 ondermaatse vissen bij zaten.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 14-09-17

Erik:  hierbij nog een verslagje van mij van afgelopen zaterdag met de Ring Zevenhuizen. Zelf zat ik op nr. 22 in vak B, net als vorig jaar. Ook net als vorig jaar op het smallere stuk met de nummers 13 t/m 15 op het bredere, waar de grovere vis vandaan kwam. Ik ben gestart met een kort stokkie, maar kwam daar niet verder dan 2 baarsjes. Vervolgens overgestapt naar de langere hengel (10 mtr.), maar daar ook maar een paar visjes en veel te weinig beet. Vervolgens een tijdje gefeederd op 3/4, waar ik enkele mooie blieken en schele possen ving en ook een paar missers. De vis beet erg voorzichtig. Toen maar weer over naar de vaste hengel, waar ik maatvisjes begon te vangen met opeens een kneiter van een blankvoorn van 37 cm., die zeker rond de 7 ons was. Daarna werd het toch weer minder en het laatste uur heb ik nog een bliek gevangen met de feeder, maar nauwelijks nog vis op de vaste hengel. Op zich toch een goed gevoel overgehouden aan hoe het gegaan is en met 2.700 gr. was ik best tevreden, zeker met de gewichten links en rechts van me en met een 4tje had ik nog een prijsje. Volgend jaar hoop ik weer op een plek op het bredere, waar je toch meer kans hebt op de grotere vis, al is dat ook verre van een zekerheid in de grillige Amsteldrecht.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 11-09-17 / 20C - ZW5 - bewolkt/regen

Dick:  HSV de Brasem uit Ter Aar viste vandaag voor de seniorencompetitie voor de afwisseling maar weer eens in de Amstel drecht bij de paprika boer. Ik trof de gouden stek voor de blaadjes aan de overkant en heb die ook uitgebuit met bijna 13 kilo. Het jammere (voor mij) is dat Guus niet meer in te halen is met nog 3 wedstrijden te gaan. Koos is zaterdag helaas gevallen met de fiets en is dus een poosje uit gevist, snelle beterschap toegewenst.


Gouwekanaal (Gouda) 11-09-17

Rinus:  windkracht 5 uit ZW, waar kan je dan beter zitten dan achter de wand van Stubbe. Feedertje uitgepakt op vertrouwde afstand hier van ruim 30m, korfje van 20 gram en onderlijn 12/00 + haakje 14 gemonteerd. Heb nog voer over van zaterdag dus gelijk maar vissen. Het eerste uur is verrassend met ca. 15 vissen, bliek(jes) en enkele halfwasjes. De tussenliggen de twee uren is de vangst matig maar het vierde en laatste uur ronduit goed. De teller wijst uiteindelijk 33 stuks aan waaronder een 10-tal mooie platten. Aanvankelijk gevangen met made en/of casters, maar het laatste uur zijn piertjes favoriet.


Nederrijn (Renkum) 11-09-17

JanV:  zondag de 7de wedstrijd gevist in de competitie in Oosterbeek, We hebben gevist in de Neder-Rijn in Renkum. De Rijn stroomde heel ligt dus vissen met een lichte korf was goed mogelijk 30gr was genoeg. Bij de loting no 2 uit de emmer getrokken en dat was links van een boom die er nog staat en is meestal goed voor een mooi resultaat. Voor we gingen vissen tijdens het opzetten van de spullen was er al een heleboel leven in het water van jagende snoekbaars roofblei en rollende brasems op onze twee stekken en dit allemaal niet zo ver uit de kant daarom ook niet zo ver gevist tussen de 20 en 25 meter leek mij voldoende. Begonnen met een lijn 0,12 met een haak 12 van een meter met hierop 3 casters maar het duurde lang voor het eerste trillen van de top beloond werd met een voorntje met snel daarna nog een paar en toen zo uit het niets een mooie brasem gevolgd door nog twee stuks. Nadat er een grote boot langst gevaren was is het stil geworden op de casters dus net als vorige week een hair gezet met twee mais korrels, was in een keer een kort feestje, ingooien strak laten lopen en aanslaan en zo ging het drie keer achterelkaar hierna twee vissen verspeeld op het voer en toen was het weer op. Later nog wat kleine vis gevangen maar geen grove meer. De uitslag was erg raar zelf eerste met 7700gr, no 2 zat naast mij op kop 3300gr. no 3 zat op nr3 had 2100gr en de nummers 4 en 5 hadden resp. 1250 en 1240 gr. voorts zaten de anderen allemaal dik onder de kilo. Volgende wedstrijd in het aanvaarkanaal en dat zal wel weer hard vechten voor een visje worden.


NH Kanaal (Neck) 11-09-17

Theo:  zondag 10 Sept. stond wedstrijd nr 7 op het progamma van H.S.V  de Vrije Visser uit Noordwijk, gevist moest er worden in de Amstel bij Oudekerk maar de vangstberichten waren daar heel slecht!! Theo dus vergunning aangevraagd voor het N-H-Kanaal en gekregen, waarvoor dank. De bezetting in het N-H -Kanaal was optimaal. Een water waar nog een visje gevangen kan worden (hoe lang nog?). Wij hadden het stuk bij de Necker Molen en Johan had daar een goeie ruime baan uitgezet. Om 07.30 uur startten we met acht man aan de wedstrijd. Ondanks de vele regen de afgelopen week zat er totaal geen stroming in het water en dat is een slecht teken. Veel wind was er wel, maar gelukkig in de rug. Voor de vaste stok was het een moeilijke dag en uiteindelijk moesten ze vandaag het onderspit delven. Bij de meeste duurde het al gauw zo'n twee uur voor ze vis vingen !!! Ben v d Ark had de kop geloot en sloeg genadeloos toe en had geen moeite om zijn vis te vangen. Met 18100 gram werd hij ruimschoots dag winnaar! Hij pakte ook gelijk de koppositie in het klassement  over van Johan. Andere vissers moesten werkelijk alles uit de kast halen om nog vis te vangen, veel wisselen met haken, lengte onderlijn, smeren enz. Met nog twee wedstrijden te gaan is het behoorlijk spannend in deze toch wel wat mindere competitie qua vangsten (waar niet?). Op stek 2 viste Vries met 7800 gram een 2 en nestelde zich tussen Ben en Johan in. Ikzelf lootte de staart en op 10 meter ving ik met de picker 5800 gram. Moest nog wel de Meeuw voor me dulden met 7000 gram. In totaal vingen we vandaag 47260 gram vis. Volgende wedstrijd is 1 okt.

De uitslag:

1     ben v d ark                          18.100    gram.                1     pnt.           [kop]

2     vries stomphorst                  7.800     gram.                2     pnt.

3     Johan puper                         2.100     gram.                6     pnt.

4     arie schouten                       1.360     gram.                8     pnt.

5     theo meeuwenoord             7.000     gram.                3     pnt.

6     cees v rhijn                           3.700     gram.                5     pnt.

7     ton koopman                        1.400     gram.                7     pnt.

8     jaap smit                               5.800     gram.                4     pnt.          [staart]

        Gert-Jan verkerk                    n.a                                 10    pnt.

        Koos v d ark                           n.a                                 10    pnt.

                                 Totaal         47260     gram.

 

Stand na 7 wedstrijden min 2 slechtste;

 

1    ben v d ark                          12      pnt.                 63.280         gram.

2    vries stomphorst                 14     pnt.                 55.980         gram.

3    Johan puper                        15     pnt.                 45.650         gram.

4    theo meeuwenoord            17     pnt.                 49.360         gram.

5    cees v rhijn                          19     pnt.                 49.400         gram.

6    ton koopman                       21     pnt.                 40.520         gram.

7    arie schouten                      23     pnt.                 34.780         gram.

8    jaap smit                             29     pnt.                 25.520         gram.

9    koos v d ark                        33     pnt.                 27.120         gram.

10   gert-Jan verkerk                 44     pnt.                 15.300         gram.

 

                                                              Totaal         40.6950          gram.

 

Gr.  Dagresultaat            Johan puper            23.000    gram.

Gr.  Vis                            jaap smit                   53          cm.

 

Gr. De Tamme.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 09-09-17 / 20C - ZW4 - bewolkt/regen

Rinus:  vandaag staat de 55e editie van de Ring Zevenhuizen op het programma en HSW is vertegenwoordigd met 17 man en 2 teams. In totaal doen er 58 hengelaars (60 nummers uitgezet) mee waaronder 7 teams die in 5 vakken vissen. De Amsteldrecht is weer het vertrouwde wedstrijdwater en hopelijk laat die zich van de goede kant zien. Zelf kom ik op nummer E56 te zitten, kan geen potten breken en - sterker nog - kan met 330 gram ook weinig bijdragen aan het resultaat van team HSW-A. Dit blijkt 2 punten te weinig op te leveren voor de winst bij de teams die overigens nu naar team HSW-B gaat en dat is natuurlijk ook geweldig. Het zorgt vandaag in elk geval voor een 'Waddinxveense' succesdag, want naast de teamwinst levert HSW ook de algeheel winnaar (net als de laatste 2 jaar) en 4 van de 5 vakwinnaars. Lees hier het uitgebreide verslag.


Gouwekanaal (Gouda) 06-09-17 / 20C - ZW4 - bewolkt

Rinus:  voor de 14e ouderenwedstrijd van HSW 'pakken' we een keer het Gouwekanaal in het verleden beter bekend als 'ons thuiswater'. Dit water staat het hele jaar al in de belangstelling vanwege de leuke vangstresultaten, helaas is voor een groot deel van de 14 deelnemers van die classificatie vandaag weinig te merken. Bij mekaar vangen we 28 kilo en dat is in feite te weinig voor dit water, waar normaal gesproken de beste (hoge) nummers dicht bij de sluis staan maar nu meer de andere kant op. Zowel stok als feeder komen bij de meeste uit de foedraal en met beide is best een visje te vangen al blijven ze gedurende de hele wedstrijd klein van stuk. Gerard op staartnummer 14 komt aan de 3,4kg en dat levert hem een 3e plaats op. Op kantnr 3 is het Aat die als enige 2 'echte' platten vangt en met wat klein goed aan de 3,6kg komt hetgeen een 2e plaats oplevert. Zelf kom ik op nummer 5 te zitten en ofschoon dit voor mij niet onbekende parcours zich prachtig leent voor de feedervisserij pak ik toch ook een kanthengel op 5m uit, je kan niet weten!? Al gauw blijkt dat er aan de kant weinig te halen is behalve visjes formaat postzegel of iets groter. Met de feeder op de vertrouwde afstand van 30m levert de eerste korf mijn enige platte op. Daarna wordt het een taaie visserij - ook op de 40m wat ik later nog probeer - die hoofdzakelijk bliek(jes) en een aantal halfwasjes oplevert, voornamelijk gevangen met pinkies, caster of een stukje worm. Bij elkaar ca. 35 stuks die 5,9kg aan gewicht op de schaal leggen en voldoende zijn voor de winst.


Aarkanaal (Ter Aar) 06-09-17

Dick:  de 11e en laatste vaste hengel wedstrijd van HSV de Brasem was tevens de slechtste wedstrijd wat de vangst betreft. We waren bang voor het weer en niet voor de vangst, maar het was precies andersom. We visten in het Aarkanaal  richting Alphen aan den Rijn, de bedoeling van mij was uit te zetten net voor de Schouten vaart, maar daar lag allemaal kroos dus visten wij dichter bij Ter Aar. Dirk van Leeuwen won de wedstrijd met 1,4kg. Zelf werd ik met 22 punten eindwinnaar en Joop volgde met 28 pt op 2e plaats.


Vlaard. Vaart (Vlaardingen) 05-09-17 / 20C - ZW3 - half bewolkt

Erik:  zondag heb ik meegedaan met de 4de ecocup van Wout van Leeuwen in de Vlaardingse Vaart en lootte nr. 15. Niet verkeerd want dit is het 1ste nummer van het b vak en vaak een goed nummer. Dennis zat op staart in vak B (tegen de fietsbrug aan) dus we  hadden goed geloot. Ik ben gestart met de vaste hengel en toen ik na een uur nog geen beet had gehad en zag dat het water iets aan de heldere kant was en het ook nog vrij zonnig was, zakte de moed behoorlijk weg. Vanuit het niets opeens een beet, wat een mooie baars opleverde. Na nog even beetloos doorgevist te hebben, pakte ik toch maar een feedertje en trok alvast wat korfjes leeg op een kleine 30 mtr. dat even daarna al vrij snel een paar mooie blieken opleverde en het nodige gefrunnik. Er was dus wel vis in de omgeving! Na nog enkele blieken te hebben gevangen en het iets rustiger werd met de feeder, toch weer even gepolst of er met de vaste stok iets te loeren was en vanuit het niets, kreeg ik opeens beet. Het waren over het algemeen voorntjes van niet al te groot, maar in een acceptabel tempo. Vanaf dat moment ben ik hier maar op doorgegaan en de laatste 3 uur naar schatting toch nog een 70 tal voorns gevangen, al werden ze steeds kleiner naar het einde toe en beten ellendig voorzichtig, maar dat is ook de charme van de Vlaardingse Vaart. Met 4.395 gram als gewicht had ik een redelijk gevoel, want de berichten rechts van me waren nou niet bepaald denderend. Het bleek dat alleen Henk Roskam meer had, die al gauw de feeder erbij pakte (hij zat voor het eiland) voor de grote platten en ving er 3 met een mooie giebel erbij, goed voor exact 6 kg. Dennis op staart pakte netjes een 3tje met 3.700 gr! Zelf was ik dus 2de in mijn vak en hiermee niet ontevreden, zeker na de uiterst moeizame start. In de andere vakken was het wel iets beter, al wat het nergens denderend. De overall winnaar (Pansier) had iets in de 9 kg.


Voedingskanaal (Geervliet) 05-09-17

Adriaan:  zaterdag hebben wij met de afd. HZM gevist in het Voedingskanaal bij Geervliet. Bij aankomst zagen we dat het kraakhelder water was met veel plantengroei maar wel met draaiende vis aan de oppervlakte. Om een lang verhaal kort te maken, het werd een dramatische vangst. Alleen A. Revet op kopnummer en gevist met de feeder wist vanmorgen de beet er een klein beetje in te houden. Met 2,5 kilo aan voorn won hij de wedstrijd met grote overmacht

J. Visser werd 2e met 1,3 kilo en P. Koevermans werd3e met 1 kilo. Zelf kwam ik niet verder dan het vangen van 2 mooie voorns en enkele kleintjes wat resulteerde in de 5e en laatste plaats.

Hopelijk vangen we a.s. zaterdag in de Amsteldrecht tijdens de Ringwedstrijd wat meer, want slechter kan bijna niet.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 04-09-17 / 18C - ZO3 - half bewolkt

Dick:  HSV de Brasem heeft vandaag de 21e wedstrijd met de senioren gevist in de Amsteldrecht ( brede stuk). Ik had het kopnummer en dacht "ik ga vandaag mijn slag slaan" maar de brasem liet het weer afweten en daar was ik niet blij mee. Ik ving wel een paar half wasjes, maar Guus daarentegen veel kleine vis maar ook een dikke platte en eiste daarom met 4,8kg de winst op. Gefeliciteerd Guus want vissen kan je als de beste.


Gouwe/Petteplas (Waddinxveen) 04-09-17

Rinus:  gisteren en vandaag 'in het dorp' gebleven. Zondag gevist in de Gouwe bij de architect aan de Noordkade, gewoon om te zien of 'de zegen' van vorige week werkelijk veel kwaad heeft aangericht. 's Morgens al een wandeling gemaakt waarbij ik Luts sprak die aan het inpakken was en redelijk brasem gevangen had en tijdens dit gesprekje duikelde sowieso al 2-3 platten aan de oppervlakte! 's Middags was het helaas een ander verhaal. Heb twee uren moeten wachten op de eerste beet en drie uur op de volgende twee. Het resultaat was 3 dikke platten aan de hair met worm+maïs. Vanmiddag een paar uurtjes op de fiets naar de Petteplas geweest, simpel met een feedertje, schepnet, stoeltje en emmertje voer-maïs-boilies. Ook hier kom ik slechts tot 3 vissen (aan 2 maïskorrels), een paar halfwas exemplaren en als klap op de vuurpijl een echte vloermat, weliswaar geen beauty maar 65cm lang en naar schatting rond de 3,5kg. 'Meneer mogen we hem vasthouden voor de foto?', er is altijd jeugdig elan aanwezig rond de plas, 'natuurlijk jongens maar wil geen ruzie met jullie moeder krijgen hij is erg slijmerig'. Ik zet hem voorzichtig op de grond, is veiliger naar mijn idee. 'Komt'ie op internet meneer gaan we kijken, mogen we wat maïs van u meneer, gaan we het ook proberen'. Succes mannen.


Oude Rijn (Alphen) 03-09-17 / 20C - N3 - half bewolkt

Rinus:  voor de verandering gisteren weer een keer naar de Rijn 'bij de perenbomen', waar ik de lichte feeder uitpak en twee voerplekjes creëer (op 28 en 33m) die ik het eerste uur om en om ga bevissen. Omdat de vangsten hier de laatste tijd niet geweldig zijn ga ik voorzichtig van start door op beide stekken 2 korfjes leeg te trekken en begin 'op ver' te vissen. In het eerste uur hoofdzakelijk bliksembeten die resulteren in kleine bliekjes, maar van lieverlee wordt het werk serieuzer en zitten er ook schepblieken/halfwasjes tussen. Aanvankelijk geeft de vis enkel op de 33m 'thuis' en levert de korte stek nauwelijks wat op. Maar dat verandert in het laatste anderhalf uur als juist daar de vis wakker wordt en de verre stek nauwelijks nog een beet oplevert. Ben uiteindelijk na een kleine vijf uur vissen niet ontevreden over de vangst van ca. 40 stuks waaronder 8 platten (5 in het laatste uur) en de rest fifty/fifty kleine bliek en schepbliek. Opmerkelijk verder nog dat er goede periodes waren met de combi caster/made of 2 casters, maar meer naar het einde toe enkele pinkies favoriet zijn.


(Te) veel vis in de Gouwe? 31-08-17

Bijgaand filmpje afkomstig van Danny werd me via via toegespeeld en de plaats van handeling is de Gouwe, zo te zien nabij Boskoop. Te zien is hoe beroepsvissers (?) met grof geschut de hele breedte van het water afvissen met een zegen (??). Het lijkt er in elk geval op dat er in één trek behoorlijk wat vis kan worden gevangen. De vraag is dus hoeveel, van welke soort, waar gaat dat heen en blijft er nog wat over voor de sportvisser? Helaas moet ik je het antwoord hierop schuldig blijven. Maar mocht het zo zijn dat je binnenkort in de Gouwe minder vis aan de haak slaat dan gewoonlijk, weet je in ieder geval hoe dat komt!


Aarkanaal (Ter Aar) 31-08-17

Dick:  HSV de Brasem viste v oor de Winkle Picker competitie in het Aarkanaal en ondanks de regen toch een goeie wedstrijd uitslag. Bij de Schoutenvaart was Koos weer in goeie vorm en ruim liet de weegschaal op ruim 13 kilo uit slaan en dat kostte mij wel de 1e plek maar toch proficiat Koos. We krijgen nog een inhaal wedstrijd op 27 sept. tussen Zwammerdam en Bodegraven dan pak ik je wel!?


Gouwe (Waddinxveen) 31-08-17 / 18C - NW4 - half bewolkt

JanV:  wat vorige week zondag in Oosterbeek een gezelligheids wedstrijd moest worden is uitgelopen op een drama. Het vissen in de grindgaten van Dodewaard moest goed worden en daarom begonnen we ook met opgeheven hoofd aan deze wedstrijd met 18 man. Na de spullen opgesteld te hebben en een proefworp op 45 meter gemaakt te hebben moest de korf van 40gr. 21 tellen zakken zo diep was het daar. Goed voorgevoerd en een hoop voer klaar gemaakt in de emmer veel casters hennep en mais moesten het gaan doen maar helaas over de hele wedstrijd van 9.00uur tot 15.15uur zijn er in totaal maar 8 vissen gevangen de zwaarste was een brasem van 2540gr. een ander had er een van 2 kg. en de winnaar had er 6 en die had bijna 13 kg. en die ving ze in een klein uurtje ikzelf heb één lijn zwemmer gehad en dat was het. Toch gaan we volgend jaar weer hier naartoe maar dan waarschijnlijk in een ander gat en dan die in open verbinding staat met de Waal .                                                                                              Hier in de omgeving is het beter afgelopen weekeind thuis en dat houd in dat het hier vissen is en daarom maar in de Gouwe bij de architect voor de gein begonnen met 5 deeltjes vaste stok maar dat gaf alleen maar grondels daarom maar weer de feeder gepakt en aan de overkant onder de balk gevoerd. Een onderlijn van 0,12 met een haak 12 en vissen maar.  Omdat ik heel weinig maden had (allemaal verpopt in een dag buiten de koelkast ) met alleen casters en wormen gevist en zoals gewoonlijk de eerste inworp leverde een echt grote brasem op en in de loop van de morgen werden dat er nog wel een paar meer met af en toe een voorn of een bliek. Om 12 uur gestopt i v m een verjaardag toen stond de teller op 15 mooie grote brasems 4 blieken een voorn en een baars en nog enkele grondels. Geschat totaal gewicht van het portie vis rond de 25 kilo en dat is een stuk beter dan in Dodewaard.


Aarkanaal (Ter Aar) 28-08-17 / 25C - O1 - half bewolkt

Dick:  vandaag is door HSV de Brasem voor seniorencompetitie een keer gevist in het Aarkanaal waar we de hele zomer niet hebben kunnen vissen. Tussen Ter Aar en de Schouten vaart, de kop en staart waren vandaag wat de vangst betreft het beste af. Het was weer zeer minnetjes. Gewonnen werd er door Willem den Houdijker met 3,9kg.


Plassen (Nieuwkoop) 28-08-17

Erik: afgelopen zaterdag hebben we van HSV Moordrecht ons jaarlijkse Verrassingsconcours gevist in de Nieuwkoopse Plassen bij de Gebr. Hoogerwerf in Nieuwkoop. Met 16 koppels hadden we een mooie groep en met de Touringcar zijn we er naartoe gereden. Het weer was ideaal met amper wind en redelijk zonnig. Ik zat dit jaar met maatje Berry en we hadden ingezet op de grote vis met een feedertje uit de boot. Het is altijd lastig waar je gaat liggen, aangezien het ieder jaar toch weer anders is waar de vis huist en redelijk in het midden van de plas hebben we vanaf een klein eilandje richting het wijd gevist, waarbij ik iets korter bleef (ruim 30 mtr.) en Berry een meter of 10 verder. Na een aarzelende start ving Berry na ruim een uur de 1ste 2 platten en kreeg ook regelmatig beet. Bij mij was het heel lang erg stil en begon ik op een gegeven moment een 2de stek op te bouwen een stuk naar links gooiend. Pas 10.10 uur ving ik mijn 1ste platte, nog op de stek recht naar voren. Toen dit weer een tijdje stil bleef, ben ik weer naar links gegaan waar ik opeens de brasem achter elkaar begon te vangen. Ik ving er naar schatting een stuk of 10 in 1 uur en daar zaten mooie grote brasems bij. Ook Berry ving er nog een paar, waarna we het laatste 2 uur weer een stuk rustiger kregen maar er toch weer de nodige wisten te vangen. Even na 2 uur zijn we gestopt omdat we ook 1 van de weegkoppels waren en hier op tijd klaar voor wilde zijn. We wogen 9 koppels uit onze boot, wat andere bootjes veel minder roeiafstand met vis scheelde (anders moesten ze nog veel verder varen naar de kant, waar ook werd gewogen). Daarnaast hadden we nog 1 bootje met weegspullen, zodat we 3 weegpunten hadden. Dit werkte veel beter dan iedereen naar de kant te laten roeien met de vis. In totaal hadden we 20 brasems en wat kleine vis, goed voor 31.420 gram en een 1ste plaats. Goede 2de werden Peter Kuster en Jan v.d. Schee, die naast de nodige platten ook nog veel kleine vis hadden, goed voor 25.020 gr. en plaats 3 voor Eric Schensema en Hans Dekker met 21.500 gr. De nummers laatst zat nog boven de 4 kg en met 7 kg., was je 14de, dus we kunnen spreken van een goede dag. Na afloop hebben we nog de nodige broodjes en drankjes genuttigd waarna de bus ons op tijd weer ophaalde en netjes in Moordrecht weer heeft afgezet. Was een mooie dag!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 26-08-17 / 21C - O1 - half bewolkt

Rinus: de start van de 14e competitiewedstrijd van HSW ging gepaard met hindernissen. Als de uitzetters aankomen bij het geplande parcours bij de molen blijkt het water voor meer dan de helft bedekt met een forse laag kroos (vrijdagmiddag nog nauwelijks iets van te merken). Na kort en hevig overleg weten we de deelnemers naar een alternatief water (de Amsteldrecht) te dirigeren en uiteindelijk daar een geschikt stuk parcours te vinden. Hier is het natuurlijk afwachten hoe het met de vangst gesteld is, zoals dat ook in de Heimanswetering zou zijn geweest. Hoewel de Amsteldrecht meer een feederwater is komen toch redelijk wat vaste stokken uit de foedraal  en als het 'verlate' beginsignaal klinkt gaan deze ook bij de meeste 'te water'. Maar net zoals in de laatste wedstrijden hier blijkt het ook nu een taaie visserij te worden waardoor de stok al snel wordt ingeruild voor de feeder. Maar ook hiermee loopt het niet echt lekker, uitzonderingen daargelaten. Zo weet Aat op staartnr 16 enkele platten te bemachtigen en met 6,7kg een 2e plek uit het vuur te slepen. Daarnaast zit Frans die met 2,8kg een 3-tje weet te scoren, terwijl Peter op kopnr 1met de stok en 1,8kg mooi 4e wordt. Zelf kom ik op de niet onvoordelige stek 8 te zitten waar ik de 8m stok in stelling breng met de bedoeling 'kortbij' wat voorn te vangen. Dit lukt niet, het worden slechts enkele bliekjes. Dan de volledige focus maar op de feeder op een kleine 60m tegen het riet en een voerplek 7m daar vanaf. Op beide stekken is vis te vangen, waarvan alleen de korte(re) stek de enige 2 dikke platten oplevert. De rest, een forse klus ruisvoorn en (schep)bliek vang ik wisselend op beide plekken maar het meest aan de overzijde. Mijn vangstgewicht van 7kg is net voldoende voor de winst. In de uitslag zijn vanaf nu de 5 'afvallers' weer 'meegenomen' waardoor Ron als de nieuwe koploper uit de bus komt.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 21-08-17

Dick: vandaag visten wij van HSV de Brasem de 10e wedstrijd voor de zaterdagcompetitie voorin de Amsteldrecht, zo gezegd direct achter de sluis. Verderop voor het gedeelte bij de paprika teler werd de meeste vis gevangen, voor de rest was het zeer matig. Zelf trof ik het met nummer 16 precies voor de paprika boer en wist 9 kilo in het netje te vissen met een 2e plaats als gevolg. Erik naast me stak met kop en schouders boven de rest uit met 13 platte knapen, goed voor ruim 21,7 kilo en de winst, gefeliciteerd Erik. Naar verluid werd de meeste vis gevangen met de worm en/of maïs.


Oude Rijn (Zwammerdam) 23-08-17 / 25C - ZO3 - half bewolkt

Rinus: voor de 13e ouderenwedstrijd van HSW melden zich de voltallige 16 deelnemers v/d competitie, op het programma staat de Oude Rijn bij het 'futenbos'. Het toeval wil dat juist dit traject de afgelopen weken dicht lag met een dikke laag kroos, dus werd al uitgekeken naar een alternatief traject. Ook heel toevallig bemerkte ik daags tevoren tijdens een fietstochtje dat - door de draaiende wind naar het oosten - het kroosveld in beweging kwam en tegen de avond was opgeschoven richting Alphen zodat 'ons' parcours schoon was. Of en zo ja welke consequenties dit heeft voor de vangsten gaan we vandaag zien. De loting is van oudsher natuurlijk belangrijk in de Oude Rijn dus zijn de nummers 1 en 16 zéér 'gewenst'. Helaas zal blijken dat deze nummers vandaag geen succes geven, er wordt weliswaar gezamenlijk 37,8kg gevangen maar daarvan wordt bijna de helft al 'opgeslokt' door de eerste drie in de uitslag. Frappant is ook dat vriend(in) brasem niet op alle fronten aanwezig is, uitzonderingen daar gelaten. De kwantiteit zit hem meer in het aantal kleine(re) vis die zowel met de (korte) stok als de feeder wordt gevangen en omdat het water aan de heldere kant is neemt het aantal (soms hele grote) baarzen daarin een voorname rol. Moesten de meeste deelnemers het zonder of hooguit met 1 platte doen, Rob P op stek 14 denkt daar anders over en haalt 3 dikke platten van de overkant (bruine ark) en reikt met wat klein goed naar de 7,1kg en dat is voldoende voor de winst. Proficiat. Het bijzondere zit hem in het feit dat hij ze alle drie vangt met de (oranje) boilie, simpelweg door geduld uit te oefenen en te wachten. Iets wat menig andere deelnemer (inclusief mezelf) niet doet en na 10 minuten zonder actie de boilie al weer inwisselt voor een worm of made. Zelf kom ik op nummer 4 te zitten en pakt de stok uit op 11m en de feeder op ca. 6-7m uit de andere oever. Deze twee stekken onderhoud ik de hele wedstrijd en ze geven ook beide leuk vis. Na 10 minuten vang ik mijn enige brasem met de maïskorrel op de feeder, de rest van de ca. 40 vissen bestaat uit voorn/bliek/halfwas/baars. Hiermee kom ik aan de 5,7kg en dat is goed voor een 2-tje. Frans pikt de 3 punten mee met 5,1kg en Rob J houd de vis met de vaste stok aan de praat en komt uit op 3,1kg goed voor de 4e plaats. Aat wordt vijfde met 2,8kg. Blijft het parcours de hele wedstrijd schoon vandaag? Helaas niet want door de aanwakkerende wind en de scheepvaart komt er toch weer 'los' vuil langs dat het vissen in de laatste uurtjes er niet plezieriger op maakt. Maar ja, je kan niet alles hebben!?


Amsteldrecht (Nieuwveen) 23-08-17

Dick: de 10e vaste hengelwedstrijd van HSV de Brasem wordt gevist in de Amstel Drecht voorin net voorbij de sluis. Het was niet echt goed maar ook niet slecht. Ik trof het dat ik een paar platjes kon verschalken op plek 4 (Rinus zit daar ook weleens maar dan tegen de blaadjes aan de overkant) en 4,5kg in de schaal kon leggen waarmee de winst binnen was.


Oude Rijn (Koudekerk) 23-08-17

Bert: zondag 20-08-2017 vaste stok comp nr 6 van HSV Alphen gevist in de Oude Rijn zwaantje. Met 10 man werd er nog geen 12 kg aan vis gevangen. In het begin leek het er nog en beetje op dat er het nodige viel te vangen maar dat was van bijzonder korte duur. Zelf begonnen op 11 meter waar direct vis was te vangen maar na een half uurtje en wat kleine visjes viel de beet helemaal stil. Het werd zodoende een lange ochtend. Toen door naar 13 meter ook daar niets, terug naar de kant met 3 deeltjes gevist en daar viel zowaar nog een visje vangen. De meeste formaat postzegel en in de soorten baars en grondel het vangst gewicht bleef voor mij steken op 1400 gr. De winnaar van de dag Joop Slagter bracht het er iets beter vanaf zijn gewicht 1910 gr. Nu de hoop maar weer vestigen op het vervolg.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 23-08-17

Erik: na een vakantie in Frankrijk waar ik ditmaal in de Vogezen zat op een camping met een leuk karpervijvertje, waar vooral veel kleinere karper zat en dwergmeervallen, heb ik nog 2 comp.wedstrijden met HSV Moordrecht gevist in de Oude Rijn met eigenlijk alleen meer kleine vis. 1ste keer bij het Fort met 2.260 gr. aan voorn, waarbij ik in het midden zat en ook een middenklassering met Koos op nr. 1 als ruime winnaar met 9.360 gr. Afgelopen zaterdag hebben we bij Nieuwerbrug gevist, waar ik de voorntjes langer aan de praat kon houden en met 3.460 gram derde werd met een 1ste plaats voor Peter Kuster op (je raadt het al) kantnr. 1 met 4.180 gr. In de vakantie ben ik trouwens ook nog 2x in de Breevaart en 1x naar de Vlaardingse Vaart geweest met wel mooie vangsten/gewichten. A.s zaterdag gaan we bootjesvissen (Verrassingsconcours). Ditmaal met maatje Berry.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 21-08-17 / 20C - ZW3 - half bewolkt

Dick: H.S.V. de Brasem viste de 19e Seniorenwedstrijd in de Amsteldrecht op het z.g. 'brede stuk'. De vangst was niet overweldigend maar iedere deelnemer had vis. Hans was vandaag de big boss met 3 mooie platten en een half wasje waarmee hij uitkwam op 6,1 kg en de wedstrijd won.


't Mun (Appeltern) 21-08-17

Ron: samen met Koos van Herk heb ik afgelopen weekend meegedaan aan de Witvis Totaal Nachtwedstrijd op Carpfishery ’t Mun. Er werd gevist op vijver 6, 7 en 8 en iedereen hoopt natuurlijk op een plekje in vijver 7. Het lot was ons niet goed gezind en ik trok plek 3 op vijver 8, in het midden. Toch maar de boel opgebouwd en onze taktiek was dat Koos tegen de kabel met de method en ik halverwege met de method en onder de kant ging vissen. Om 20.00 uur werd het startsein gegeven. Dat het een taaie wedstrijd zou worden wisten we wel en we hadden dus ook een moeilijke start. Koos ving zijn eerste vis rond half 11 en zelf had ik nog geen beet gehad. Gedurende de nacht kon Koos af en toe een visje vangen ( 6 stuks in totaal). Deze waren wel van behoorlijk formaat. Omdat het op de verre afstand niet wild was en naar ons idee zinloos is om er met 2 hengels te vissen ben ik me gaan bezighouden met de steuren. Deze vissen worden niet gewogen maar gelijk teruggezet. De gevangen vis moet je tonen aan je buurman en een App sturen naar de organisatie. Elke vis telt voor 3 kg. Diep in de nacht liet de eerste steur zich vangen en daarna nog vijf. Er zaten exemplaren tussen van ruim 6 kg maar helaas telde deze maar voor 3. ’s Morgen om 8 uur was het afgelopen en werd er gewogen. Al met al viel het ons niet tegen. Met 12 vissen en 47.6 kg werden we 3e in het vak en als enige witvissers kunnen we hier trots op zijn. De eindwinnaar had 103,4 kg. Koos bedankt en volgend jaar weer.


NH Kanaal (Spijkerboor) 21-08-17

Theo: zondag 20 aug. stond wedstrijd nr. 6 op het progamma voor H.S.V  de Vrije Visser Noordwijk. De locatie was het N-H -Kanaal. De vakanties zijn voorbij dus gelukkig met 9 man aan de waterkant. Alleen Gert-Jan is nog niet in staat om mee te doen. Jammer. Koos en Ben hadden de baan lekker ruim[40 meter] uitgezet,dus dat had geen effect op de wisselende tot toch wel wat  slechte vangsten. Grootste reden was dat het water NIET!!! stroomde na al dat water wat was  gevallen afgelopen nacht .  Ton koopman lootte de kop en werd met de vaste stok dagwinnaar met 12 kilo rond. Knap resultaat ondanks een stevige wind vandaag(er was bijna NIET te vissen met een windkracht 5 er dwars in ) .Achteraf toch het verkeerde stuk genomen en terug moeten gaan richting Spijkerboor daar lag hij zowat vlak .  Daar tegenover ving koos v d ark op de staart alleen maar kleine vis met de vaste stok. Hij ving slechts 1300 gram en z'n hengel naar de knoppen. Hoeveel pech kan je hebben. Hij is echt geen domme jongen met de vaste stok,dus de loting is een belangrijk iets in de visserij. Ben kon met 7300 gram vis nog aardig bij blijven en viste een twee met de feeder . Johan,nog zo'n vaste stok visser, werd derde met 5900 gram. Johan en ben lijken te gaan strijden voor het kampioenschap. Ze zullen echter toch ook rekening moeten houden met vries stomphorst. Met 4300 gram viste hij een vier en blijft ze hierdoor op de hielen zitten. In totaal vingen we vandaag 44260 gram. Voor het N-H -kanaal niet bepaald super,en je weet het water moet stromen !!!  voor leuke vangsten daar. Teleurstellend eigenlijk was het met veel kleine vis en na lang-lang wachten met de hair kon je nog wel eens een platte bemachtigen .(lijkt wel of  de hair in opmars is in de visserij !) Deze competitie wil het voor de Vrije vissers nog niet zo erg lukken kwa vangsten , Vaak is het een uitschieter en zit de rest met een moeilijke visserij . Maar ja dat heeft te maken met heel veel omstandigheden waar je als vissers niks aan kunt doen s, morgens voor de wedstrijd .  De volgende wedstrijd is op 10 Sept. Dan beginnen we niet om 6,45 uur maar om 7.30 uur. Dus 6.15 uur aan de waterkant.

De uitslag.

1      ton koopman                            12000   gram.                1   pnt.              [kop]

2      jaap smit                                    2480    gram.                8   pnt.

3      vries stomphorst                       4300    gram.                4   pnt.

4      arie schouten                            3700    gram.                6   pnt.

5      Johan puper                              5900    gram.                3   pnt.

6      cees v rhijn                                4000    gram.                5   pnt.

7      theo meeuwenoord                  3280    gram.                7   pnt.

8      ben v d ark                                7300    gram.                2   pnt.

9      koos v d ark                              1300    gram.                9   pnt.             [staart]

         Gert-Jan verkerk                         na                               10  pnt.

 

                                   Totaal             44260   gram.

 

Stand na 6 wedstr.  Min twee slechtste.

 

1     Johan puper                            9   pnt.                 43550   gram.

2     ben v d ark                              11 pnt.                 45180   gram.

3     vries stomphorst                    12 pnt.                 48180   gram.

4    cees v rhijn                              14 pnt.                 45700   gram.

5    theo meeuwenoord                14 pnt.                 42360   gram.

6    ton koopman                           14 pnt.                 39120   gram.

7    arie schouten                          16 pnt.                 33420   gram.

8    koos v d ark                            23 pnt.                 27120   gram.

9    jaap smit                                 25 pnt.                 19720   gram.

10  gert-Jan verkerk                     34 pnt.                  15300  gram.

 

                                                    Totaal                   359690   gram.

 

Gr. Dagresultaat.              Johan puper            23000  gram.

Gr. Vis                                jaap smit                    53 cm.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 20-08-17 / 18C - W5 - bewolkt

Rinus: voor de 13e competitiewedstrijd van HSW gaan we op 19/8 met 16 man naar de Amsteldrecht op het brede stuk. Bij aankomst ziet alles er nog vredig uit, nauwelijks wind, een piepklein stroompje en kringen aan de oppervlakte. Echter deze situatie heeft nauwelijks invloed op de bijtlust van de vis, het blijft in die eerste uren moeizaam gaan ofschoon de vaste stokkers best wel een vis(je) vangen. Maar de bekende en gewilde rietkraag aan de overzijde levert de feederaars geen of weinig vis op, uitzonderingen daargelaten. Als halverwege de wedstrijd de wind (schuin over het water) van de ene minuut op de andere van kracht 2 naar 5 aantrekt is het uit met de secure visserij. Doch in deze situatie worden wel de zwaarste vissen gevangen, door winnaar Ron zelfs 3 exemplaren in de laatste 25 minuten met de feeder. Bij elkaar komt hij uit op 5kg, wint de pot en doet goede zaken voor het klassement. Martin wordt op de kop 2e met 3,8kg heel knap bij elkaar gevist met de vaste stok en Frans eindigt met 3,3kg als derde. Zelf kom ik op nr 5 te zitten en gok met de feeder op een kleine 60m stijf tegen de rietkraag en een stekje ca. 7m daar vanaf. Op die kortere afstand krijg ik geen enkele keer beet, tegen het riet een keer of 10-11 hetgeen me 2 platten, een 8-tal ruisvoorns, 2,7kg en een 4e plaats oplevert. Martijn vist met de feeder 2kg bij elkaar, wordt daarmee 5e en stijgt weer knap naar de 4e plek op de ranglijst.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 20-08-17

Dick: afgelopen woensdag met HSV de Brasem de 10e winkle picker wedstrijd  gevist in de Amstel Drecht bij de paprika teler. Daar tegenover werd de meeste vis gevangen, ik zat er 4 plekken voorbij op het staart nummer en kon alleen wat ruisvoorntjes verschalken. Jammer maar volgende keer beter, we hebben nog 2 kansen, 1 in het Aarkanaal en 1 over te vissen wedstrijd in de Oude Rijn tussen Zwammerdam en Bodegraven. De wedstrijd werd gewonnen door Siem met 8,2kg.


 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 14-08-17 / 24C - NO3 - half bewolkt

Dick: prachtig weer met de 18e seniorenwedstrijd van HSV de Brasem maar helaas een slechte vangst op het brede stuk aan de Amsteldrecht. Ik was aanvankelijk ingenomen met het uitgezette stuk, mooie rietkraag aan de overkant, dus gingen mijn gedachten uit naar zware brasem, maar het pakte heel anders uit: 2 blieken. De vaste stokkers vingen nog wel 'n paar vissen maar niet groot. Siem was zo gelukkig om 2 platten te vangen of zal hij zo goed kunnen vissen??? Ik denk van wel! In elk geval was zijn vangstgewicht van 3,7kg goed voor de winst vanmorgen.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 14-08-17

Rinus: vandaag duik ik een aantal uren neer op het eerste gedeelte vlak na de sluis, waar aan de overzijde een prachtig 4m breed plompenveld ligt. Daar op ca. 40m deponeer ik mijn korf dicht tegenaan en ben benieuwd hoe een en ander zich gaat ontwikkelen. De eerste inworpen leveren in elk geval al enkele visjes op al zijn ze nog klein van stuk. Doch van lieverlee zitten er ook schepblieken en ruisvoorns tussen hetgeen het vissen op zich aangenamer maakt. Als er zich tenslotte ook nog enkele platten melden ben ik tevreden met de vangst en zijn we om het zo te zeggen 'niet voor niets geweest'. Bij mekaar een kleine 25 stuks waarvan een 6-tal platten/platjes meest gevangen met wormpje/made of caster/made, slechts één vis met de boilie.


Amstel (Nes) 12-08-17 / 22C - W3 - bewolkt

Dick: HSV de Brasem uit Ter Aar de 9e wedstrijd voor de zaterdagcompetitie gevist in de Amstel voorbij de Zwarte Kat. Wat de vangst betreft viel het niet voor iedereen mee, natuurlijk is er wel altijd een winnaar en dat was vandaag Sjaak die er met 11 brasems en ruim 11kg bovenuit sprong terwijl zijn buurman op de staart slechts 3 voorntjes ving. We hebben lekker in de regen gezeten!


Gouwekanaal (Gouda) 12-08-17

Rinus:  vandaag een aantal uren doorgebracht aan het Gouwekanaal waar met name de eerste uren qua visvangst weinig te beleven viel, maar des temeer aan de reeksen (zeil)boten die van a naar z voeren al dan niet op weg naar of terug van vakantie, waardoor het water nauwelijks stil heeft gelegen. Doordat de aanbeten op de feeder aan de voorzichtige kant waren werd nog al eens misgeslagen maar dat veranderde in de laatste twee uurtjes toen nadrukkelijk meer vis op het voer lag en het aas resoluut werd opgepikt. Met ruim 20 stuks waaronder een 4-5 platten en de nodige andere scheppertjes niettemin een acceptabele vangst.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 09-08-17 / 21C - ZW3 - half bewolkt

Rinus:  voor de 12e ouderenwedstrijd gaan we met HSW met 15 deelnemers naar het z.g. 'brede stuk' waar we ogenschijnlijk een heerlijke vismorgen tegemoet gaan, windje schuin van achteren en een heel klein stroompje ideaal ook voor de vaste stokkers. Het loopt voor het linker deel v/h parcours op de lage nummers helaas anders want een kwartier na de start arriveren werklui met grof materiaal aan de overzijde om daar letterlijk gezegd een nieuwe steiger uit de grond te stampen, weg rustige morgen. Hoewel een enkele deelnemer naar een aantal meters verderop verhuist blijft er voor hem en de rest niet anders over dan de wedstrijd uit vissen met een duidelijk handicap. Het is niet zo  gek dat hier de laagste gewichten vallen simpelweg omdat de vangst bestaat uit overwegend voorn, baars en een enkele bliek omdat de brasem 'gevlucht' is. Die moet je vanmorgen op de hoge nummers zoeken en met de feeder belagen. Bij mijn weten is de enige platte met de vaste stok gevangen door Martin op stek 11 die daardoor zijn vangstgewicht opkrikt naar 4,2kg en een 3e plaats binnen sleept. Zelf zit ik op nummer 13, probeer het wel met de vaste stok maar kom hier niet veel verder mee dan wat bliekjes en leg daarom de focus maar op de feeder die uiteindelijk 9 platten en een aantal blieken oplevert met een gewicht van 12,9kg dat goed is voor een 2-tje. De meeste vis gevangen met een (stukje) worm al dan niet in combinatie met een made, slechts 2 exemplaren happen toe op de boilie. Op staartnummer 15 leeft Piet zich vandaag lekker uit, komt met de feeder op 11 platten en een paar halfwas exemplaren uit met een totaal gewicht van 15,1kg. Voldoende voor de winst, proficiat. Bij elkaar wordt 57 kilo gevangen.


Amsteldrecht (Vrouwenakker) 09-08-17

Dick:  vandaag de 9e vaste hengelwedstrijd gevist van HSV de Brasem in de Amsteldrecht zoals we data noemen 'achterin'. De vangsten vielen niet echt mee ofschoon er wel degelijk een uitschieter was in de persoon van Siem die op het staartnummer ruim 9 kilo op het droge bracht en de pot won. Met nog 2 wedstrijden te gaan ga ik zelf aan de leiding met 27 punten, maar er kan simpelweg nog 'van alles gebeuren'.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 07-08-17 / 23C - ZW3 - half bewolkt

Dick:  voor de seniorencompetitie van HSV de Brasem werd er gevist in de Amsteldrecht (brede stuk) waar de vangsten redelijk waren ofschoon de grove vis het overwegend liet afweten op het laatste half uur na. Toen werden er nog wat platten gevangen, hetgeen de uitslag toch een draaglijk aanzien gaf. Willem Lenting werd met een vangstgewicht van 8,7kg hedenmorgen de winnaar. Eén man had geen vis maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij zijn hond had thuis gelaten. Ons goudhaantje bakte er vandaag ook niets van, die was gisteren wezen zeevissen (-drinken). Voelde zich vandaag een beetje gammel.


Boonervliet (Maassluis) 07-08-17

Adriaan:  zaterdag j.l. hebben wij met Gr. R'dam afd HZM de 10e wedstrijd gevist in de Boonervliet, maar de vangst was niet geweldig op dit mooie water. Van belangstellende toeschouwers gehoord dat er vrijdag 35 boten van een corso waren gekeerd en dat er normaliter hier niet wordt gevaren. Met 7 deelnemers is er slechts 11 kilo gevangen. P. Koevermans won met 3,8 kilo voor zijn schoonvader J. van Zeist met 2,4 kilo. Zelf ben ik 3e geworden met 2 kilo. Met made en caster ving je alleen maar baarsjes dus heb ik gegokt om verder met de maïskorrel te vissen wat mij 1 brasem en 2 mooie voorns opleverde. Er werden vandaag maar 3 brasems gevangen wat terug is te zien in de uitslag. Peter ving ook nog enkele mooie blieken en voorns en was de terechte winnaar vandaag.


Oude Rijn (Alphen) 05-08-17 / 20C - W3 - half bewolkt

Rinus:  vandaag staat de onderlinge koppelwedstrijd in de Oude Rijn voor leden van HSW op het programma, een welkome afwisseling in het overige wedstrijdprogramma. Enerzijds goed voor de saamhorigheid, anderzijds een mogelijkheid om wat van elkaar op te steken. 18 aanmeldingen zijn er binnen gelopen en daarvan worden bij loting 9 koppels geformeerd die met de lootjes gelijk weten waar zij vissen, 1+2 op stek 1, 3+4 op stek 3, enz. Het 'witte hek' komt vanmorgen als beste traject uit de bus, simpelweg omdat hier de minste kroos ligt. Of dat ook voor de vangsten geldt zal nog moeten blijken, bij het uitzetten van het parcours in alle vroegte is de vis in elk geval nadrukkelijk aanwezig. In een klein uur voorbereidingstijd krijgen de deelnemers gelegenheid om hun 'strijdplan' te maken en uit te pluizen wie waar(mee) en hoe vist. Om 07.30 uur klinkt het startsein en het zijn vooral de vaste stokkers die al snel hun eerste visjes vangen, de feederaars hebben daar aanmerkelijk meer moeite mee en dat zal de komende 5 uren min of meer zo blijven. De koffiepauze halverwege de strijd is natuurlijk een uitgesproken gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en het strijdplan aan te passen of juist niet!? Op dat moment zijn de resultaten die met de vaste stok gehaald worden zeker niet kansloos, maar er volgen nog 2,5 uur en dat kan de situatie volledig op zijn kop zetten. Zelf ben ik met nummer 17 gekoppeld aan Ton die nr 18 trekt, we vissen dus op staartplek 17 en zijn daarmee lichtelijk bevoordeeld. Ton ligt bij de pauze redelijk op schema met ca. 35 bliekjes op de stok, zelf kom ik er met 4 blieken met de feeder bekaaid vanaf. Even hebben we getwijfeld om ons plan na de pauze aan te passen (nog een vaste stok erbij?), maar laten dit los en gaan op dezelfde voet verder. Ton vangt nogmaals 35 stuks en zelf lukt het me naast nog enkele bliekjes een 3-tal platten te vangen, waarmee we uitkomen op 5,9kg en dat blijkt voldoende te zijn voor de winst. Op kopnr 1 vissen Ron en Herman en zij hebben eenzelfde ervaring, vóór de pauze nagenoeg niets en daarna enkele platten/platjes die samen 5,4kg wegen en goed zijn voor de 2e plaats. De 3e prijs gaat naar Piet en Tinus die net als het voorgaande koppel met de feeder vissen en uitkomen op 4,5kg. Het prijsje voor de zwaarste vis gaat naar Dick/Martin voor een platte van 1.410 gram. Met een gezamenlijke 35,8kg is een gemiddelde van 4kg per koppel natuurlijk geen megavangst, het plezier was er in ieder geval niet minder om.

De uitslag:

1. Ton van Rooijen - Rinus Reichard 2250+3660=5910gr

2. Ron Sluijk - Herman Kraan 4240+1220=5460gr

3. Piet de Groot - Tinus Bogaard 2540+2020=4560gr

4. Wil-Jan van Leeuwen - Gert v/d Bosch 4020+100=4120gr

5. Frans van Steenderen - Jan van Dam 2020+2020=4040gr

6. Dick Rijsdam - Martin van Leeuwen 2690+1150=3840gr

7. Gerard Reijm - Aat van Leeuwen 1110+2120=3230gr

8. Martijn de Wit - Arie Boom 970+1780=2750gr

9. Rob Jenner - Siem Pellekoren 1670+230=1900gr


Gouwekanaal (Gouda) 02-08-17 / 23C - ZW3 - half bewolkt

Rinus:  maandag gevist in de Broekwegwetering een uitloper van de Zoetermeerse Plas. De focus lag op de dikke platten en die zijn er nog steeds alleen waren ze vanmorgen op één hand te tellen. Vandaag is het Gouwekanaal weer eens aan de beurt en hier ga ik voor de vaste stok met de bedoeling een lekkere klus te vangen. Qua aantal lukt dat ook wel al zijn het vanmorgen overwegend bliekjes van 12-14 cm met slechts enkele scheppertjes (voorn en bliek). Qua aantal zitten we tussen de 60 en 80 stuks. Zelf heb ik ook het onvermijdelijke feedertje paraat liggen en dat levert in de laatste uurtjes naast enkele blieken nog een 7-tal platten/platjes op.


Amstel (Nes) 02-08-17

Dick:  vandaag gevist in de Amstel voorbij de Zwarte Kat met HSV de Brasem voor de winkle picker competitie. Ik geef je te raden wie het kopnummer kreeg, jawel ons goudhaantje. Er is behoorlijk veel gevangen. Met slechts 6 man (4 afzeggers) is er ruim 48 kilo gevangen, bij die 6 was er nog een man met 50 gram. Met 14,5kg trok ikzelf weer eens aan het langste eind.


Rotte (Zevenhuizen) 02-08-17

Adriaan:  zaterdag 29 juli hebben wij met Gr. R'dam afd. HZM onze onderlinge wedstrijd gevist in de Rotte bij de molens. Ondanks de hoeveelheid wind en regen waren er toch 11 deelnemers. John was vanmorgen zeer ongelukkig, bij het neerzetten van zijn spullen stond hij op de rand van de steiger en die kon daar niet tegen en brak af. (zie foto). John een nat pak en zere arm en is toen onverrichter zake weer naar huis gegaan nadat ik hem geholpen had om de spullen weer in zijn auto te zetten. Voor de zekerheid even naar het ziekenhuis gegaan maar er was geen breuk te zien maar waarschijnlijk heeft hij wel een spierscheuring, donderdag krijgt hij een scan. Over de wedstrijd kan ik zeggen dat we met de overige 10 deelnemers in totaal 33 kilo hebben gevangen ondanks het slechte weer. Het viel niet mee om een paraplu op te zetten dus was het regelmatig uit en inklappen geblazen. Winnaars werden P. Koevermans en H. Breur die allebei 5.340 gram ter weging konden aanbieden. Zelf werd ik 3e met 4.480 gram (2 brasems en een kolblei) en 2 aanbeten gemist dus heel weinig beet gehad. De kolblei ving ik met 2 maïskorrels op de hair op 35 meter binnen 10 minuten, de brasems ving ik op 15 meter met een lange onderlijn op 4-5 grote maden.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 02-08-17

Dick:  31-7-17 gevist in de Amstel Drecht bij de blauwe tjalk met HSV de Brasem. Het was echt slecht te noemen, de platte jongens ( en meisjes ) lieten het lelijk afweten, alleen ons Goudhaantje op het staartnummer ving 3 mooie platten goed voor 5,4kg en de winst. Maar wel proficiat hoor Koos ondanks 3x een gouden stek. Klik hier voor de uitslagen en tussenstanden.


Oude Rijn (Alphen) 29-07-17 / 20C - ZW4 - bewolkt/regen

Dick:  vandaag met HSV de Brasem uit Ter Aar gevist in de Damse Rijn ( voorin ). Ons goudhaantje (Koos) zat op nummer 1 bij de boten van Vis. Hij had natuurlijk weer het meeste (5,3kg) wat ik hem natuurlijk van harte gun en van te voren had voorspeld. Leo Caspers op het laatste nummer had normaal gesproken 1e geweest maar hij gooide een karper van rond de 3 à 3/5 kilo naast zijn net, verder was het weer zeer magertjes.


Gouwekanaal (Gouda) 29-07-17

Rinus: met Aat en Herman gevist aan ons z.g. 'thuiswater' dat het afgelopen jaar alleen maar aan interesse heeft gewonnen. Bijna altijd wordt er wel een visje gevangen zowel met de stok als feeder en op dagen als deze moet je de drukke scheepvaart maar voor lief nemen. Naast de vele plezierbootjes tel ik vandaag toch zeker zo'n 5-6 containerschepen. Het is regenachtig dus pak ik alleen de lichte feeder uit en maak twee voerplekken aan (op 22 en 30m) die ik afwisselend bevis om uiteindelijk de juiste stek te kunnen vinden. Dat valt vanmorgen niet mee want op beide stekken valt wel een vis(je) te vangen maar er zijn ook lange perioden zonder beet. Bij elkaar kom ik aan ca. 25 stuks platten, halfwas, (schep)blieken en klein spul. Opmerkelijk genoeg geen enkele voorn. Het meest 'opwindende' moment van de morgen komt na weer een beetloze periode waarin ik ineens binnen het kwartier met 4 opeenvolgende inworpen 4 dikke brasems vang op de korte afstand met 1 made + 2 pinkies, daarna lange tijd weer stil. Uiteindelijk valt er nog wat vis te vangen door de lijn te verlengen tot 35m. Qua vangstgewicht niettemin tevreden.


Oude Rijn (Alphen) 26-07-17 / 23C - NW3 - half bewolkt

Rinus:  voor de 11e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 12 man + 1 introducé naar de Oude Rijn aan de Oudhoornseweg. Als je de passage van 2-3 zandhazen incalculeert kun je spreken van een prachtig en (h)eerlijk parcours waar je zowel met de vaste stok als feeder uit de voeten kunt. Op stok afstand van 11m staat 3,5m water en feederen kun je in principe op elke afstand. Qua vangst ben je wel afhankelijk van de grillen van dit water net zoals dat op sommige andere wateren gebeurt. Omdat dit traject zich zoals gezegd uitstekend leent voor de vaste stok komen deze bij de meesten ook uit de foedraal met natuurlijk een feeder(tje) paraat voor het geval dat.....! Alles ziet er bij de start gunstig uit, (nog) weinig wind en een héél zwak stroompje waardoor vissen met een 1-grams dobber volstaat. Maar.... met het moment dat het startsignaal gaat wordt de stroming sterker en dat blijkt de voorbode te zijn van de eerste zandhaas. Als deze passeert zijn de eerste visjes al gevangen, maar de situatie als bij de start keert helaas niet meer terug. De stroming wordt alleen maar harder zodat vissen met minimaal 2 gram nodig is. Tel daar de vele pleziervaart vanaf 10 uur bij op en vissen met de vaste stok wordt er op z'n zachtst gezegd niet eenvoudiger op. Velen nemen dan ook de toevlucht tot de feeder maar dat zet bij de meeste helaas ook geen zoden aan de dijk. Zelf kom ik op nummer 11 te zitten en moet ook handelen zoals omschreven. Na een half uur vissen met de stok (resultaat 1 voorntje) schakel ik over op de lichte feeder met korfje 20 gram dat op visafstand van ca. 18m net aan blijft liggen. Al bij het derde korfje zie ik 'leven' op de top en het vierde levert een dikke platte op. Over het verdere verloop kan ik kort zijn, nagenoeg de hele wedstrijd is er wat te 'loeren' op genoemde afstand, ook als net vóór de pauze en een uur erna zandhazen nummer 2 en 3 passeren. Bij elkaar vang ik zo'n 25 vissen met de feeder variërend van nog enkele platjes, bliek(jes), wat voorn, een enkele baars en als klap op de vuurpijl een zeelt. Tegen het einde wordt de stroming minder en vang ik nog een 10-tal visjes met de  stok. Bij mekaar 7,4kg en dat is ruim voldoende voor de winst. Gert op nr 12 komt met enkele plat(jes) vanaf de overzijde uit op 1,9kg en wordt tweede, Herman op kopnr 1 komt aan 1,5kg en wordt derde. Gezamenlijk komen we uit op 16,3kg hetgeen al aangeeft dat er qua vangst geen joeghei stemming heerst.


 

Amstel (Nes) 26-07-17

Dick:  vandaag met HSV de Brasem uit Ter Aar de 8e vaste hengel wedstrijd gevist in de Amstel voorbij de Zwarte Kat. De vissers op de kop en staart hebben vandaag leuk gevangen, er tussenin was het zeer magertjes. Winnaar werd vanmorgen Siem met 6,2kg.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 24-07-17 / 17C - NW3 - bewolkt/regen

Dick:  vandaag weer eens gevist met HSV de Brasem uit Ter Aar in de Amstel Drecht in de omgeving van de paprika teler. Er is overwegend niet veel gevangen alleen Koos ons goudhaantje op de gouden stek voor de paprika boer schoot uit z'n slof met ruim 16 kilo.


Oude Rijn (Zwammerdam) 24-07-17

Rinus: vandaag met Martijn de jongste v/d wedstrijdclub naar de Oude Rijn bij het futenbos geweest. De bedoeling was om een dagje te 'vaste stokken' hetgeen ook gebeurde maar eerst moesten we het nodige vuil en kroos voorbij laten gaan. Zeker toen de wind van de één op de andere minuut draaide naar NW was dit probleem voorlopig opgelost. Naast de stok op 11m leggen we beide ook een feedertje klaar als 'bijlegger' en dit levert in elk geval een aantal bonusvissen op. Op de vaste stok was vrijwel de hele vistijd wat te loeren hetgeen resulteerde in aantallen die liggen tussen de 50-60, meest kleine bliekjes maar ook mooie voorns en schepblieken. Met vangstgewichten die voor beide rond de 10 kilo lagen hebben we weliswaar een deels natte maar heerlijke visdag gehad.


NH Kanaal (Spijkerboor) 24-07-17

Theo: als visser snak je wel eens naar een mooi net vis. Voor Cees v Rhijn was het afgelopen zondag 23 juli bij de 5e wedstrijd van HSV de Vrije Visser zo'n dag. Met 20.500 gram bleef hij de andere ruimschoots voor en pakte zodoende zijn eerste 1 van dit seizoen. Vandaag visten we in het N-H-Kanaal met maar vier man. Maar liefst zes afzeggers!! Dus voor volgend jaar kunnen we maar beter een zomerstop inlassen tijdens de bouwvakvakantie. Gaan we maar doen in overleg met elkaar. Achteraf bleek het dat H.S.V Rijnsburg ook daar zaterdag had gezeten wat nooit echt gunstig is denk ik, maar achteraf was dat voor Cees zeker niet te merken .  Na de loting van half zes bleven we gedwongen een kwartier in de auto zitten. Dit vanwege een hevige regenbui. Verder hebben we het droog gehouden en daar moet je wel eens mazzel bij hebben. Cees vandaag dus een prima overwinning op de staart. Naast hem op stek drie viste Arie Schouten een gewicht van 5020 gram bij elkaar, uiteraard met de vaste stok. Jaap Smit kwam niet verder dan 4480 gram. Daar zat wel een beste platte bij van 53 cm. Hiermee drukte hij de vis van Koos [52 cm] voorlopig uit de boeken. Op de kop zat Theo de Meeuw en die kwam ook maar tot precies vijf kilo. Soms vraag je je af hoe kan dit, zat Cees wat meer in de luwte, was het kanaal bij hem iets smaller en viste hij strak tegen de overkant?  Theo en ik zaten toch ook aan de overkant en Theo pakte daar heel wat kleine vis maar weinig platten!? Zelfs het lichte stroompje was in Theo zijn voordeel. Het blijft gissen. Bij Cees lagen ze er zeker , eerste worp was al een platte maar je moet ze natuurlijk dan wel even vangen en erop houden! De volgende wedstrijd is 20 aug. Dan hopelijk met meer mensen, want dit is geen competitie wedstrijd eigenlijk met 4 man .

De stand na vijf wedstrijden.

1     vries stomphorst                    22    pnt.           43880   gram.

2     theo meeuwenoord               25    pnt.           39080   gram.

3     ben v d ark                             25    pnt.           37880   gram.

4     arie schouten                         25   pnt.            29720   gram.

5     cees v rhijn                             26   pnt.            41700   gram.

6     Johan puper                          26    pnt.            37650   gram.

7     ton koopman                         33    pnt.            27120   gram.

8     koos v d ark                          34    pnt.            25820    gram.

9     jaap smit                               37    pnt.            17280    gram.

10   gert-Jan verkerk                   44    pnt.             15300   gram.

                                                               Totaal      315430   gram.

Gr. Dagresultaat    Johan puper    23000   gram.

Gr.  Vis                   jaap smit            53       cm.


Rijn (Oosterbeek) 24-07-17

JanV: met een ligt stroompje en een schuine wind naar je toe kon er gevist worden met een korf van 50 gr. Iedereen had het meest succes met casters. Er werd gewonnen met bijna 23 kilo, zelf was ik tweede met 9,3 kilo en nummer3 had 5.9 kilo en nummer 4 en 5 hadden 5,5 kilo. Na het blind koppelen werd ik toch nog 2e samen met een andere Jan tezamen 11,5 kilo. Koppel 1 had alleen de vis van hemzelf hij trof iemand die niets gevangen had. De volgende wedstrijd is op 20 augustus in de grindgaten van Dodewaard.


't Mun (Appeltern) 24-07-17

Ron: afgelopen zaterdag vond de primeur plaats van het karperkampioenschap van HSV Moordrecht op Het Mun in Appeltern. Door de veranderingen in de huidige visstand op de wateren bij ons in de buurt wordt het steeds aantrekkelijker om een keer je hengel uit te gooien op een zogeheten Carpfishery. Het vangen van mooie karpers spreekt toch tot ieders verbeelding. We kunnen kort zijn over deze wedstrijd, het was een groot succes en voor herhaling vatbaar. De gehele dag hadden we prachtig weer en de omstandigheden waren ideaal. We hadden de beschikking over vijver 7 en omdat we de gehele vijver hadden afgehuurd mocht je met de vrije hengel vissen. We hebben allemaal aan de binnenkant gezeten op de betonplaten zodat niemand last van elkaar had en de feederaars naar de overkant konden vissen. Al snel werden de eerste vissen gevangen maar vooral de ochtend was taai. De middag werd beter , vooral op de hoge nummers. We visten twee sessies van 3.5 uur met tussendoor een lekkere lunch. Door het gewicht van beide sessies bij elkaar op te tellen gaf dit ons een mooi kampioen. De eerste sessie werd gewonnen door John van Uunen met 24.6 kg maar met de 2e sessie liet Hans Speulman zien dat dit een manier van vissen was dat hem wel lag en liet iedereen het nakijken met een indrukwekkend eindgewicht. Totaal werd er door de vissers van de HSV Moordrecht 233 kg gevangen. Na afloop hebben we gezellig nog wat gedronken en was de prijsuitreiking. Iedereen had prijs en Hans mocht een mooi plekje op de schoorsteen vrijmaken voor grote wisselbeker. De uitslag:

1) Hans Speulman met 61.3 kg

2) John van Uunen met 44.2 kg

3) John-Pierre (en zoon Jesse) Quist met 34.6 kg

4) Ron Hofland met 27.4 kg

5) Rene van Veen met 18.4 kg


Amsteldrecht (Nieuwveen) 22-07-17 / 21C - Z3 - half bewolkt

Rinus: vandaag gaan we voor de 12e competitiewedstrijd van HSW met 15 deelnemers naar de Amsteldrecht waar we de beschikbare ruimte moeten delen met nog 2 verenigingen, hetgeen gelukkig niet tot onoverkomelijke problemen leidt. Dat dit in de toekomst wel eens zou kunnen gebeuren is niet ondenkbaar. 'Meedenkend' met de Amsterdamse (AHV) zou een mogelijke oplossing kunnen zijn om dit traject onder te verdelen in enkele 'vaste' parcoursen zodat iedere club weet waar zij aan toe is. Je moet tenslotte betalen voor een wedstrijdvergunning! Terug naar de wedstrijd (op het smalle gedeelte links v/h z.g. 'brede stuk') waarin gezamenlijk 28,8 kilo boven water wordt gehaald en blijkt dat je voor de winnende gewichten op kop of staart moet zitten. Voor Ron pakt dit prima uit want op staartnr 15 weet hij als één van de weinigen meerdere platten te vangen en een puike 6,5kg te scoren, proficiat! Daarmee wint hij niet alleen de wedstrijd maar doet ook goede zaken voor het klassement. Van de huidige stand moeten immers de slechtste resultaten nog afvallen! Aan de andere kant op nummer 1 doet Frans weer waar hij goed in is, met de korte stok vangt bij een leuk netje vis en hengelt met 3,3kg een 2-tje binnen. Zelf kom ik op nummer 14 te zitten en weet met de feeder naast een aantal 'ruisers' ook één platte te vangen die met wat blieken op de vaste stok 2,7kg bij elkaar wegen en goed zijn voor 3 punten. De 4 punten gaan naar JanvD die (bij mijn weten) als enige 4 platjes vangt op de (witte) boilie en tot 2,6kg komt. Herman vist ook met de feeder 2,2kg bij elkaar en wordt 5e.


Plas (Langweer) 22-07-17

JanBr: vandaag weer in Friesland geweest voor mijn favoriete hobby het vissen met de matchhengel en de slider. De grote plas nabij Langweer biedt daar prachtig de mogelijkheid toe en je krijgt zonder meer een kick om zo'n dikke platte van grote diepte binnen te draaien. Jammer genoeg stond er veel wind waardoor het moeilijk vissen was maar met een slider van 20 gram was het te doen en bij een aanbeet kwam de pen helemaal het water uit zodat er totaal geen twijfel was om aan te slaan. Met 14 stuks moet het vangstgewicht wel rond de 30 kilo hebben gelegen.


Oude Rijn (Bodegraven) 19-07-17 / 25C - ZO4 - half bewolkt

Dick: de 8e Winckle Picker wedstrijd van HSV de Brasem die gevist werd op 19-7-2017 is na een uur vissen in de Rijn tussen Bodegraven en Zwammerdam afgeblazen vanwege onweer,  kroos en vuil. Deze wedstrijd wordt vermoedelijk op 20 sept. over gevist.


Heimanswetering (Woubrugge) 19-07-17

Rinus: de 10e ouderenwedstrijd van HSW  werd gevist bij de molen en had qua vangstresultaat niet bepaald het gewenste effect, met 12 deelnemers werd slechts 10,7kg vis boven water gehaald. Daarvoor moest echt 'geschraapt' worden om een vis(je) in het net te krijgen. Hier en daar werd een maatvoorn of -bliek en soms een beste baars gevangen en bij uitzondering een klein platje. Kleine baarsjes en posjes werden op alle afstanden gevangen, of dit nu met de feeder dichtbij of ver weg was of met de stok op 5 of op 11m dat maakte niet uit. Bovendien werd de wedstrijd ontsierd door een strook kroos tegen de kant, voor sommige aanvankelijk een belemmering om lekker te vissen, maar die uiteindelijk vanzelf oploste. Tel daar de harde wind bij op die uit ZO dwars over het water ging staan en de golfslag van de vele bootjes en het beeld van een 'draak' van een wedstrijd is compleet, temeer omdat een uur voor tijd ook nog werd afgeblazen wegens naderend onweer. Natuurlijk is er altijd een winnaar die kwam van staartnummer 12 in de persoon van Frans die voor deze omstandigheden een redelijke 3,6kg liet noteren. Tweede werd Arie met 1,2kg en als derde eindigde Rob J met 1kg.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-07-17

Bert: zondag 16-07-2017 nr vijf in de rij van vrije hengel comp. van HSV Alphen. Viswater het Amstel-Drecht kanaal gedeeltelijk voor het brede stuk en een stukje van het brede stuk. Nummer 6 waar ik zelf mijn vis mocht proberen te vangen stond recht tegenover de oude schuit aan de overzijde. Omstandigheden waren niet verkeerd een matig windje uit westelijke richting kon de visserij niet beïnvloeden. De totaalvangst van onze 12 deelnemers kwam uit op 47270 gr en die moest voornamelijk komen van kleinere vis in plaats van de mega brasems die hier zo nu en dan gevangen kunnen worden. Arie v d Laken werd onze dagwinnaar met 9990 gr alles gevangen aan de vaste stok.


B-kanaal (Spaarnwoude) 19-07-17

Theo: afgelopen zondag 16 juli stond bij hsv de Vrije Visser uit Noordwijk de wedstrijd om de memoriaalbokaal op het progamma. Een bokaal ter nagedachtenis aan de leden die overleden zijn de voorgaande jaren. De locatie dit jaar was het B-kanaal. We waren blij dat we dit jaar de vergunning hiervoor kregen. Onze dank hiervoor. Het B-kanaal kan soms heel veel vis opleveren. Vandaag bij ons viel het toch wel een beetje tegen. We hadden vijf koppels die de strijd aangingen met elkaar. Aangezien het toch wel wat loopwerk was met je spullen was het verzamelen om 04.45 uur aan de waterkant. Nadat iedereen klaar was, klonk om 06.30 uur de toeter. Deze wedstrijd is een 6-uurs koppelwedstrijd dus we visten tot 12.30 uur. Dit jaar werden Dick v Rijn en Jan Vink het winnende koppel met 21200 gram vis. Dick had van hun twee de meeste vis maar met de ruim 8 kilo van Jan was het net genoeg voor de overwinning. Ikzelf zat met Vries Stomphorst op de kop en hadden een platte te weinig voor de winst. Met 20400 gram werden we tweede. Het was Vries die met 17 kilo het grootste aandeel hier in had. Op 12 meter kreeg ik de vis er niet op, wat ik ook probeerde. Als derde eindigde Theo Meeuwenoord en Cees v Rhijn met 14500 gram. De winnaars van voorgaande jaren werden dus eindelijk van de troon gestoten. Vierde werden Mart de Ridder en Ed v d Berg met 7600 gram. Mart ving een mooie ruisvoorn vandaag maar we waren vooral blij dat hij erbij was. Het was wel een lange dag voor hem maar knap dat hij het vol hield. Als vijfde eindigde de mannen van de vaste stok. Arie Schouten en Ton Koopman vingen 5800 gram. Daar zat wel een platte bij van 60 cm met een gewicht van 3500 gram. In totaal kwamen we aan 69500 gram. Eigenlijk is het toch ongelofelijk dat dit toch brakke viswater overdag niet de vis oplevert die je van dit water kan/moet verwachten . Van verschillende vissers hoor je dat het 's nachts gewoon ongelofelijk goed wordt gevangenen maar zodra het licht wordt de aanbeten opeens fors gaan afnemen ! Hetzelfde verhaal hoorden we over de Amstel bij Nes van een goede visser die even langs kwam op zijn fietsie, aardige vent die altijd zin heeft in een praatje. Moeten we dan maar veel 's nachts gaan wissen dan zijn ze dat ook zat en gaan ze overdag misschien weer meer azen!? Ook beter voor ons vissers kunnen we gewoon blijven liggen hahahaha. Arie had intussen de ballen gehakt opgewarmd zodat we na afloop aan de broodjes bal konden beginnen. Theo had voor de frisdrank gezorgd. Na een woord van dank van Ed kon de prijsuitreiking beginnen. Ook dit jaar waren het bonnen van Sam Teunissen. Sam zelf heeft ook dit jaar een gedeelte hiervan gesponsord. Hartelijk dank hiervoor Sams Hengelsportzaak.

De uitslag. 

1      vries stomphorst             -      jaap smit                    20400   gram.

2      theo meeuwenoord        -      cees v rhijn                14500   gram.

3      arie schouten                  -      ton koopman               5800   gram.

4      dick v rijn                         -      Jan vink                      21200  gram.

5      mart de ridder                -       Ed v d berg                  7600  gram.


Rijn (Oosterbeek) 19-07-17

JanV: zondag voor mezelf wezen vissen op het parcours waar we komende zondag een lange wedstrijd hebben. Dat ik niet de enige was die daar over dacht bleek bij mijn aankomst want er zaten al 3 man te vissen, zij zeiden dat het niet best was maar ik was er toch en ben maar gaan zitten. Na de spullen klaar gezet te hebben 4 korven op een meter of 30 gevoerd, onderlijn 0,12 met haak 14 van 1 meter eraan en vissen met 3 grote maden om te beginnen. Na het strak draaien kwam gelijk de eerste beet die ik miste maar de volgende was raak en gelijk een leuke brasem. Moet je die nou weer zien hoorde ik direct, het is elke keer weer raak bij hem. Maar het was nog niet klaar want alle 4 de volgende inzetten leverde een brasem op, daarna een voorn en een blauwneus en vervolgens weer brasem en mooie voorns. Na 4,5uur vissen was mijn totaal 36 vissen, 19 brasem(pjes), 12 voorns, 3 blauwneuzen en 2 bliekjes, geschat gewicht tussen de 18 en 20 kilo wat uiteindelijk toch een mooie morgen gaf. De vismaten die er al zaten deden het slechter met ca. 8-9 visjes p.p. Op alle aassoorten vis gevangen maar de casters waren toch weer favoriet in combinatie met een piertje of made. Hoop dat de vangsten zo doorzetten voor a.s. zondag, de tijd zal het leren.


Oude Rijn (Alphen) 17-07-17 / 23C - NW3 - half bewolkt

Dick: de vangsten van de seniorenclub van HSV de Brasem uit Ter Aar waren vandaag maar zozo, winnaar werd  Siem. Met 4 platten/platjes was hij vandaag spekkoper.


Oude Rijn (Bodegraven) 17-07-17

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 11de comp.wedstrijd gevist in de Oude Rijn tussen Bodegraven en Zwammerdam. Zelf zat ik op nummer 14, het 2de nummer vanaf de woonbootjes, waarbij de 1ste 80 mtr +/- waren overgeslagen met links van mij Willem de Zwart op nr. 15 op staart. Ik ben gestart met de vaste hengel en ook meteen enkele korven leeg getrokken met de feeder een mtr of 5 uit de overkant. Al bij de 1ste inzet beet en de 3de vis was meteen een mooie platte, die 1 made niet kon weerstaan. Daarna weer volop kleine vis en ze waren behoorlijk klein. Af en toe een maatvisje, maar gemiddeld toch wel eronder. Na anderhalf uur toch een paar mooiere blieken, maar het aantal beten nam ook af.  Halverwege even met de feeder geprobeerd, maar op dat moment lag er teveel kroost en met name vervelende slierten, waardoor ik niet goed kon feederen. Toen weer met de vaste, maar daar was het beste wel vanaf en toch het laatste uur een 2de poging met de feeder, die nog een mooie platte en enkele blieken opleverde. Met 6.340 gram was ik zeker tevreden, waarbij de 2 bonusbrasems me de extra kilo’s brachten. Ik had geen idee wat de rest had gevangen en dit bleek gemiddeld tegen te vallen, alleen John had een gouden morgen met 12.360 gr, allemaal met de feeder en Jan v.d. Schee ruim 7 kg op nummer 1 (tegenover de zandhopen), waar hij ook nog een mooie zeelt wist te vangen. Nog een vierde plaats voor Peter Kuster met 6.000 gr, en dan weer terug naar 3.700 gram voor Willem de Zwart, waarbij de rest niet boven de 2 kg uitkwam. Het was dus erg verschillend.


Oude Rijn (Koudekerk) 15-07-17 / 21C - W3 - half bewolkt

Rinus: voor de 11e competitiewedstrijd van HSW gaan we naar de Rijn bij Koudekerk, een prachtig en eerlijk parcours maar sinds enkele jaren zo grillig als de p....! Ga je alleen vissen dan valt de vangst soms best mee, maar in groepsverband moet je veelal genoegen nemen met minder. Zo komen we vandaag met 16 deelnemers gezamenlijk op een magere 10,7kg uit en dat is natuurlijk puur slecht. Als je geluk hebt één bonusvis te pakken dan kom je een heel eind, maar een klusje baarzen onder het kantje kan soms ook helpen. Toch wordt er hier en daar ook een mooi slag voorn gevangen, dus is het niet allemaal kommer en kwel. Rob J kapt zijn poging af om op korte afstand met de feeder te scoren en richt zich op de baarzen onder het kantje en niet zonder succes want 10 minuten voor tijd zit er ook zo maar een dikke platte tussen. Zijn vangstgewicht van 2kg is vandaag voldoende voor de winst, proficiat! Terug 'van het wandelen' heeft Wil-Jan nog een kopplaats 'tegoed' en die buit hij keurig uit door met 1,9kg tweede te worden. Ook Ron en Piet gaan over tot het vangen van met name baarzen en zien hun poging beloond met respectievelijk 1,5kg (3e) en 1,2kg (4e). Zelf kom ik op nr 14 te zitten en zet in met de feeder op 3/4 en met de vaste stok op 11m. Ik start met de stok en binnen het kwartier ligt er een voorn, baarsje en een platte in het net. Dat komt wel goed denk je dan......!? Nou mooi niet, wat ik ook probeer meer dan enkele baarsjes en bliekjes komen er niet bij en met 1kg moet ik genoegen nemen met een 5e plaats. Voor de overige deelnemers resteert nog ca. 2,5kg aan vangstgewicht, waarmee de spoeling voor hun dus uiterst dun wordt.  Helaas, het is zoals het is en niet anders.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-07-17

Adriaan: vandaag de 9e wedstrijd van HSV Gr Rdam afd HZM gevist in de Amsteldrecht net voor de nieuwe kwekerij. Met 8 deelnemers is er maar 11 kilo gevangen dus geen goed resultaat, maar dat was te verwachten als je de uitslagen op jouw site leest. P. Koevermans zat op het staartnummer tegen de steiger maar kon geen potten breken op deze normaal goede stek. Hij kwam niet verder dan 920 gram wat hem samen met John een gedeelde 5e plaats opleverde. Jacques op kop werd 2e met 2 kilo en hij heeft alles gevangen met de vaste stok. De wedstrijd is door mij gewonnen op stek nr. 4 met 3,3 kilo. Gevist met de feeder op 5 meter van de overkant waar ik enkele blieken kon vangen. De laatste 1,5 uur heb ik de lijn verlengd naar 1 meter uit de kant tegen de plompbladeren aan. Hier ving ik de meeste vis (ruisvoorn) aan 3 grote maden of 5 pinkies. 20 minuten voor tijd ving ik dan eindelijk een bonusvis, een prachtige zeelt die de pinkies niet kon laten liggen. Met maïs en worm kon ik geen aanbeten krijgen. Door dit resultaat staan Peter en ik op gelijke hoogte qua punten.


 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-07-17

Dick: het viel weer knap tegen in de 7e wedstrijd van HSV de Brasem uit Ter Aar.  In het achterste deel van de Amstel drecht kon alleen de kop- en staartplaatsen aan een leuk netje  vis komen. Joop wint daar met 6,5kg.


 

Oude Rijn (Alphen) 14-07-17 / 16C - NW3 - bewolkt/regen

Dick: het was afgelopen woensdag weer peuteren voor de mannen van HSV de Brasem om vis aan het lijf te komen. In deze 7e vaste stok wedstrijd in de Oude Rijn nabij Alphen viel in de eerste uren veel regen en daarna veel wind, dus je begrijpt dat het niet gemakkelijk was met de stok. De vis die beet was erg klein, maar niet zeuren we hadden in ieder geval vis. Winnaar Siem kwam zelfs nog aan de 3 kilo.


Oude Rijn (Alphen) 14-07-17

Rinus: als de nevel (van de plensbuien) eind woensdagochtend is opgetrokken zijn de vooruitzichten voor de middag warempel redelijk. Dus pak ik mijn spulletjes die voor deze morgen al klaar stonden alsnog op en ga nog een middagje feederen bij 'de perenbomen'. Aldaar aangekomen staat de batterij gauw opgesteld en pak ik één feedertje uit voor de korte afstand op 25m. Twee korfjes voeren en met de derde vissen geeft gelijk vis, op haakje 14 zitten 2 maden. Het eerste uur is overwegend klein goed (bliekjes) wat de klok slaat, maar allengs komt er een (schep)bliek langs en aan het eind van de rit liggen er toch ook nog 9 platten en platjes in het net. De laatste twee uur enkel maar met casters gevist. Met ruim 40 stuks op de teller eindigt de dag qua vangst toch positief.


Toevoerkanaal (Oosterbeek) 12-07-17 / 20C - NW3 - bewolkt

JanV: zondag de 6de wedstrijd gevist in Oosterbeek in het toevoer kanaal naar de sluizen van Driel. Zoals vorige keer al opgemerkt te hebben dat de vangsten daar veel minder zouden zijn was deze verwachting nog aan de hoge kant, met 14 mensen aan de waterkant is er nog geen kilo vis gevangen welgeteld 940 gr. Het is wel raar dat er verhalen de ronde gaan dat er op dat zelfde plaats 's nachts 139 kilo vis is gevangen, bewijzen zijn er niet dus ik denk dat het weer een broodje aap is wat je hier wel meer hoor en het is altijd de zelfde die dat treft. Voor de tweede keer lukte het me een vis naast het leefnet te gooien wat me ook voor de tweede keer een eerste plaats koste, jammer dan. De winnaar had in totaal 270 gr. zelf was ik 2de met 240 gr. en dan nog 170gr, 120gr, en 60gr.  Over twee weken hebben we een lange wedstrijd die 6,5 uur duurt maar die word wel gevist in de stromende rijn, maar hopen dat dit beter gaat. Iedereen een goede en vis rijke vakantie met mooie weer en veel zon.


Rotte (Zevenhuizen) 10-07-17 / 24C - NO3 - half bewolkt

Adriaan: zondag heb ik gevist in de Rotte op de grote steiger halverwege het balkengat. Met de vaste stok op 10 meter en de feeder als bijlegger op 30 meter waaraan ik het zelfhaak systeem had gemonteerd. Over de feeder kan ik kort zijn, hiermee maar 1 brasem weten te vangen op 2 maiskorrels en wat ik ook probeerde ik kreeg geen aanbeten. Met de stok heb ik een heerlijke ouderwetse dag gehad. Dobber van 0,5 gram op 10/00 en onderlijn 8/00 met haakje 16. Als aas had ik made en casters bij me, in het begin 5 voerballen gegooid en later alleen maar casters bij geworpen met het werppijpje om te kijken of ik vriend brasem aan de schubben kon komen. Het maakte niet uit welke combinatie je op de haak deed, alleen met 2 made ging het vlotter met de aanbeten. Van begin tot eind (10.00 – 15.30 uur) heb ik vis gevangen, welke uit bliek(jes), voorn, baars, 2 brasems en een enorm grote paling van zeker 1 kg bestond. Met een aantal van 127 stuks en 13,3 kilo in totaal kun je wel zeggen dat ik me niet verveeld heb.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 10-07-17

Dick: vandaag hebben de senioren van HSV de Brasem gevist in de Amstel Drecht Kanaal iets voorbij de muggenlaan. Het was weer droevig gesteld met de vangst. Ik had een keer beet na 5 min. 1 platte daarna niks meer, Koos zat naast mij en kreeg 2 torren in zijn net dat was al, maar ja het gezegde is "volgende keer beter". Toch is er altijd een winnaar en vandaag was dat Cees met 4,3kg.


 


vorige  /  pag 1 / pag 2


 Copyright © All Rights Reserved