Vangsten 2018 2


VANGSTEN 2018
 

 

 

 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-09-18 / 20C - ZW4 -    half bewolkt

Rinus: voor de 15e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 'slechts' 11 man naar de Amsteldrecht omgeving 'nieuwe kwekerij'. Gezamenlijk komen we aan 34,6kg op zich matig natuurlijk voor dit water, maar dat gegeven verandert bij de conclusie dat niet alleen brasem de dienst uit maakt. Er zijn namelijk deelnemers die uiteindelijk een leuk netje met louter voorn kunnen aanbieden, ook nog eens gevangen met de vaste stok. Natuurlijk zijn er hier en daar enkele platten gevangen en die maken zoals zo dikwijls het verschil tussen winnen en niet winnen. Rob P op staartnr 11 o.a. vist hoofdzakelijk met de stok 6kg bij elkaar, vandaag genoeg voor de winst, proficiat! Zelf zit ik aan de andere kant op nr 2 bijna op de kop waar ik met 5,4kg 2e wordt. Veel kleine vis met de stok en uiteindelijk 2 platten met de feeder op 3/4. Rob J vist louter met de stok, pakt op het eind nog 2 platten en met 5kg 3 punten mee.  Gerard en Gert worden 4 en 5 met resp. 4,2kg en 3,7kg. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Oude Rijn (Koudekerk) 19-09-18

Bert: zondag 16-09-2018 vaste stok comp nr 7 van HSV Alphen met 9 man gevist in de Oude Rijn tussen Alphen en Koudekerk nabij Culvita met alweer prettige weers omstandigheden. Het enige nadeel het bijna stilstaande water, en of dat de oorzaak was dat blijft altijd in het midden maar de vangst viel in vergelijking met eerdere wedstrijden tegen. Totaal werd er 27690 gram vis aan de wal gebracht, dit betekent de op 1 na slechtste vangst van dit seizoen. De winst was er vandaag voor Joop Zuidam die op het staart nummer 6050 gr wist te vangen waaronder veel baarzen die hij onder de kant wist te verleiden tot een aanbeet. we hebben deze comp nog 2 wedstrijden te gaan waar het voor de einduitslag nog alle kanten op kan, zeker ook gezien de afschrijving van de 2 slechtste wedstrijden. Dit kan nog een bijzonder spannend slot op leveren wat wel zo leuk is.   Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-09-18

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 13de comp.wedstrijd gevist in de Amsteldrecht, op het eerste stuk. Zelf zat ik op nummer 6, stukje voorbij de Treurwilg en had de vaste hengel uitgepakt, een feedertje op ruim 20 mtr. + feeder richting de overkant. Na een moeizame start met de vaste hengel, maar even op de verre afstand gekeken, wat een paar blieken gaf, maar ook niet erg druk. Daarom wat geswitcht maar het bleef harken. Halverwege daarom het korte feedertje gepakt, wat iets beter ging met nog een stuk of 5/6 aardige blieken. De beten waren uiterst voorzichtig, maar dit gaf dus nog de meeste vis. Met 2.720 gr. pakte ik een 3 en moest mijn meerdere erkennen in John van Uunen op nr. 1 die 3.120 gr had en Koos van Herk op nr. 2 die nog een paar redelijke platten erbij had, goed voor 3.680 gr. Het was dus andermaal matig te noemen, maar ik heb eigenlijk best lekker zitten vissen, ondanks het matige gewicht. Met deze 3de plaats, heb ik een mooi gemiddelde opgebouwd met 10x een eerste 3 notering, waardoor het kampioenschap van de zomercompetitie binnen is. Ik kan de laatste 2 wedstrijden dus lekker ontspannen uitvissen. Allereerst a.s. zaterdag in de Oude Rijn bij Nieuwerbrug.


Gouwekanaal (Gouda) 17-09-18 / 23C - ZW3 -    half bewolkt

Rinus: vanmiddag een aantal uren aan het Gouwekanaal doorgebracht met de lichte feeder die ik op ca. 17m heb afgesteld. Gelijk bij het eerste korfje gaan vissen en pas na een kwartier bij het 5e of 6e korfje komt het eerste teken van leven. Vanaf dat moment is er regelmatig 'wat te loeren' en kom ik uiteindelijk uit op ca. 25 vissen, dit aantal loopt vrijwel parallel met het aantal vrachtschepen, het is onvoorstelbaar druk vanmiddag. Niettemin kom ik aan een 5-tal platten(tjes), een 15 blieken/halfwasjes en een handvol klein grut. Geschat gewicht 7-8kg.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 17-09-18

Dick: vandaag viste wij met ons senioren koppeltje van HSV de Brasem in de Amstel-Drecht (voorin). Door de voorste nummers werd zo goed als niets gevangen, alleen Koos ving op nr. 5 nog redelijk (3,7kg) maar Siem die meer richting de Paprika boer zat stak hem toch nog met groot verschil de loef af. Gefeliciteerd Siem met je 5 kilo en 220 gram en dat allemaal op de vaste stok. We zeggen maar zo "volgende keer beter". Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Leidsche Vaart (Langeraar) 17-09-18

Rinus: voor de 15e competitiewedstrijd van HSW gaan we met slechts 13 man naar de Leidsche Vaart, deze zomer een risicowater met een vangstverwachting van 'alles' of (in de regel) 'niets'. Begin van de week een middag wezen vissen en toen redelijk gevangen zowel met stok als feeder, maar dan zit je alleen!! Niettemin wagen we de gok. De loting is mij niet ongunstig gestemd, kantnr 1 blijft over in de zak en dan moet je (is haast verplicht hier haha) het waarmaken. Ik pak de stok uit op 11,5m en de feeder op 3m uit de overzijde, hier deponeer ik 5 korfjes voer+aas en ga de eerste uren met de stok vissen. Dit levert bijna uitsluitend ondermaatse vis op. Na anderhalf uur maar eens kijken met de feeder en warempel na 5 minuten zie ik de eerste trekjes op de top en die leiden na een minuut tot het eerste halfwas platje. Daarvan vang ik er nog enkele en tevens nog 2 'kilobrasems'. Alles bij elkaar kom ik aan de 4,8kg en dat is inderdaad het winnende gewicht vanmorgen. Op nummer 4 doet Siem ook aardig zijn best en feedert 3,1kg bij elkaar goed voor de 2e plaats. Aan de andere kant op 'staart' vist Martin 3kg overwegend voorns met de stok bij elkaar waarmee hij een 3-tje incasseert. Gerard komt met 2,6kg op 4 punten en Ron pikt met 2,3kg 5 punten mee. Wat mij na afloop het meest tevreden stelt is dat iedereen vis ter weging kan aanbieden en dat is hier wel eens anders geweest!


Ringvaart (Leimuiden) 17-09-18

Adriaan: zaterdag j.l. met Gr. R’dam afd. Zev.-Mkp. gevist in de Ringvaart tussen Leimuiderbrug en Weteringbrug. Door 6 afmeldingen waren we maar met 5 man die een slechte vangst hadden. Uitzondering vandaag was J. van Elswijk die bijna 5 kg wist te vangen en iedereen het nakijken gaf. Zelf kwam ik niet verder dan wat voorns die ik in het eerste uur kon vangen op 36 meter. Wat ik hierna ook geprobeerd heb, het resultaat was nul. Het enige positieve voor mij vandaag is dat het afdelingskampioenschap definitief op mijn naam staat, ondanks dat er nog 2 wedstrijden gevist moeten worden. Ik hoop wel dat we dan met meerdere vissers aan de waterkant zitten, want dit is wel een erg klein cluppie. Klik hier voor uitslag en tussenstand


Oude Rijn (Zwammerdam) 17-09-18

PietGr: na een toch wel een teleurstellende ochtend in de Leidse Vaart afgelopen zaterdag, zijn Ron en ik nog een poosje in de Oude Rijn nabij Zwammerdam gaan zitten,  nadat wij onze spullen in gereedheid hadden gebracht begonnen wij om kwart voor twee te vissen, ieder met 1 feeder. Na eerst wat mooie ruisvoorn kwamen de platten langzaam aan op het voer af en dan vooral bij mijn maat. Waar ik nogal eens een poosje moest wachten op een aanbeet sleurde Ron de één na de andere platte het landingsnet in, eerst met de worm, dan weer met de bolie, het maakte deze middag geen verschil voor hem ze lagen bij hem opgestapeld, het kookte op een gegeven moment aan de overkant. Een en ander resulteerde in een geslaagde vismiddag van 3,5 uur waar ik genoegen moest nemen met 8 kg vis. Ron daarentegen ving in die tijd maar liefs 24,7kg bij elkaar.


Oude Rijn (Zwammerdam) 17-09-18

Dick: de zaterdagwedstrijden van HSV de Brasem zitten er weer op voor 2018. Ik werd vandaag 1e met 4 kilo en 200 gram in de Damse Rijn voorin. Ook werd ik algeheel winnaar door toedoen van Koos Verlaan en Erik Weijgertse die zich net achter mij plaatsten, net voor Sjaak Egberts die op een geheide 1e plek afstevende. Eerlijk gezegd had hij het wel verdiend want hij heeft het langste op plek 1 gebivakkeerd en ook had hij het meeste gewicht, maar ja de punten tellen. Tot volgend jaar. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 17-09-18

Erik: nog een verslagje van de Ring Zevenhuizen. Zelf zat ik in het b-vak op nr. 31, aan het begin van het brede stuk, waarbij ik toch ook de vaste hengel heb uitgepakt, mede gezien het feit dat er aardig wat vis actief was aan de oppervlakte voor dat we begonnen en daarnaast had ik de feeder klaargemaakt een meter of 5 uit de overkant. De vaste hengel gaf wel wat vis in het begin, maar al vrij snel werd het taaier, waardoor ik meer met de feeder ben gaan vissen met de gewenste vangst van enkele platten als hoofddoel. Beter had ik me meer op de ruisvoorns kunnen richten, want daar heb ik regelmatig beet van gehad, maar er ook teveel van gemist, vanwege het te grove aas. Wel nog een paar blieken, maar niet erg groot en een stuk of 15 ruisvoorns.  Achteraf natuurlijk altijd makkelijk praten, maar met 2.300 gram pakte ik toch nog een 4tje in het B-vak maar de gewenste grotere brasem bleef dus uit. Maar niet gegokt, is altijd verloren. De organisatie van de Ring is ook goed verlopen en dit stemde me tevreden, dus achteraf niet ontevreden met de afloop. Met ons korps konden we dit jaar geen vuist maken, maar dat zal volgend jaar hopelijk ook wel weer wat beter gaan.


Leidsche Vliet (Leidschendam) 12-09-18 / 17C - NW3 -    bewolkt/regen

Rinus: de 14e ouderenwedstrijd van HSW vissen we in de Leidsche Vliet nabij Leidschendam. Aan dit bij uitstek geschikte 'vaste-stok-water' is de start moeizaam met veel regen en wind tegen, niettemin wordt er vanaf begin een visje gevangen. Met de nadruk op 'je' want het zijn overwegend voorn- en bliekjes van rond de 13-14cm tot net in de 20cm met enkele uitschieters. Brasem ontbreekt geheel vanmorgen op het menu zowel bij de stokkers als feederaars, dus moet het van de aantallen komen. Op de kopstek komt Aat als eerste visser met de feeder aan de 2kg en incasseert 5 punten. 4, 3 en 2 punten gaan respectievelijk naar de 'stokkers' Gerard (2,3kg), Rob J (2,4kg) en Martin op staart (3kg). Zelf pak ik de winst op stek 4 met de stok en ca. 40 stuks en 3,4kg, waarbij de vangst van een baars van 870 gram onder het kantje van doorslaggevende betekenis is. Na berekening van de tussenstand, vanaf de nu met inbegrip van de 5 'afvallers', blijk dat mijn puntentotaal onbereikbaar is geworden voor de concurrentie waardoor de ouderencompetitie weer op mijn naam komt.


Aarkanaal (Nieuwveen) 12-09-18

Dick: de 11e en laatste (afgelaste) vaste hengel wedstrijd van HSV de Brasem uit Ter Aar is vandaag gevist in het Aarkanaal bij de ijsbaan. De verwachtingen waren hooggespannen omdat er vorige week door de senioren van Alphen heel goed was gevangen door de vaste stok vissers. Maar vandaag liep het heel anders dan verwacht, Willem Rijfers op het kopnummer kwam nog goed weg met 4,4kg en de winst, gefeliciteerd Willem. Zelf kwam ik tot 3,5kg en 2 punten, de rest zat rond de kilo of daaronder. In de eindstand eindigt Siem op 23 punten en 40kg (over de 9 tellende wedstrijden) en pakt de eindoverwinning, gefeliciteerd Siem. Zelf kom ik met 24 punten en 23,8kg dus in feite 2 puntjes tekort. Tot volgend jaar.


Heimanswetering (Woubrugge) 10-09-18 / 21C - ZW3 -    bewolkt

Dick: wij van HSV de Brasem visten vandaag met de senioren in de Heijmanswetering bij Woubrugge, het was net zo slecht als zaterdag met de Ring Zevenhuizen. Maar ja, er kwam toch ook een winnaar naar de oppervlakte drijven en dat was ons oudste lid Wim van Rijn met 2 kilo en 180 gram, gefeliciteerd Wim. Hopende dat de laatste 3 wedstrijden wat beter uitpakken wat de vangst betreft en het weer zo moge blijven want dat was prima.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 10-09-18

Bert: zondag 09-09-2018 de vrije hengel comp nr 7 van HSV Alphen gevist met 12 deelnemers in het Amstel-Drecht kanaal vooraan vanaf de sluis.

5 nummers voor de treurwilg en 7 nummers er na. Dat betekent dat er voor iedere deelnemer een ruime visplek is gerealiseerd. De vangst prima zonder een grote uitschieter. Totaal werd er 53500 gram gevangen wat alweer een leuk gemiddelde opleverde. Dag winnaar werd ik zelf met 8500 gram alles gevangen aan de vaste stok op 11 meter met als aas voornamelijk maden en af en toe viel er ook wat te vangen aan een caster. De feederaars onder ons wisten nog een enkele brasem te vangen maar moesten het af leggen tegen de vaste stokkers. Gezien mijn vakwinst op de zaterdag bij de ringwedstrijd kon mijn weekend niet meer stuk.


Nederrijn (Oosterbeek) 10-09-18

JanV: meegedaande eerste wedstrijd van H.S.V. Airborne na de vakantie is weer een feit. Gevist werd er in de Neder-rijn in Oosterbeek op de strekdam. Met 17 deelnemers was het hele stel weer aanwezig en iedereen had er weer goed zin in want er werd goed gevangen in de Rijn volgens de laatste berichten. Nr 2 uit de zak getrokken en vervolgens alles opstellen ging om 8.15 uur de eerste korf het water in. Lekker voorvoeren met veel casters en maden door het voer moest het vandaag doen. Wat ik zelf niet gewent is dat er gelijk vis op het voer zit, een mooie voorn die bij de kant gepakt werd door een snoek of snoekbaars maar toch hebben. Zo achter elkaar een paar mooie vissen gevangen en toen uit het niets een miezerig beetje wat wel doorging, aanslaan en het leek net of ik vast zat tot het ging zwemmen. Met een onderlijn 0,10 en haakje 16 uitermate voorzichtig, slip open gezet en maar halen en laten gaan na 10 minuten lag er een mooie snoekbaars van 64 cm in het schepnet, jammer dat ook hier deze vissen niet mee tellen, kost een hoop tijd en dan word je beloont met niets. De hele morgen beet gehad maar wel veel uitgekauwde maden en casters, verschillende haken en diktes en lengtes geprobeerd, het mocht niet baten. Na de weging bleek dat ik toch eerste was met 2100 gr. nr2 had 1900 gr. nr3 had ongeveer 900 gr. dus weer niet best. Vorige week in mijn uppie ook in de Rijn gevist en toen kon ik 50 vissen tellen met een gewicht van rond de 20 kilo, toen mooie platten nu geen één. Over 2 weken de een na laatste wedstrijd, als ik hier nog een goed resultaat haal zit er misschien de eind overwinning in!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-09-18 / 18C - ZW3 -    bewolkt

Rinus: meegedaan aan de 56e editie van de Ring Zevenhuizen (onderlinge wedstrijd 6 regioclubs) die traditioneel gevist werd in de Amsteldrecht, waar de uitzetters al weer hééél vroeg uit de veren waren om het parcours 'veilig' te stellen. Dank daarvoor mannen! Ook deze organisatie heeft te maken met enige 'sleet' en waren er wat aanpassingen nodig om de 'zaak' te redden. Zo werd bijvoorbeeld het inschrijven als team en de daarbij behorende aanschaf van bekers etc. aan de kant geschoven, daarvoor in de plaats worden wel de resultaten van de 5 beste vissers per vereniging opgeteld om zodoende toch de bestaande verenigingswisselbeker uit te reiken. Met enige trots kan ik zeggen dat deze (voor de derde keer op rij) in handen kwam van HSW met 14,2kg. De tweede plaats was voor HSV Alphen met 10,4kg en Gr.R'dam afd. Zev/Mkp werd derde met 10,3kg. In totaal werd er 71 kilo gevangen hetgeen al aangeeft dat de vangsten niet bijster goed waren. Individueel winnaar werd John van Elswijk van afd. Zevenhuizen die op nummer C41 exact 6 kilo vis boven haalde, onder meer 3 mooie platten gevangen met de feeder tegen het riet aan de overzijde met pier en/of maïs. Proficiat! Vak B werd op nr 19 gewonnen door Erik Weijgertse van Nieuwkoop met 4,8kg met onder andere een zeelt van tegen de 3kg en een platte. Vak A werd op nr 13 een prooi voor Bert van Egmond van Alphen met 2,8kg. In dit vak waren de vangsten, enkele uitzonderingen daargelaten, dramatisch slecht met een aantal nullen. Voor HSW werd een mooie gedeelde 2e plaats in vak C uit het vuur gesleept door Rob Jenner en Gerard Reijm beide met 3,7kg op de vaste stok. In vak B werd Erwin Keizer keurig 2e met 2640gr en ikzelf 3e met 20 gram minder. Op nr B25 (smalle gedeelte links van brede stuk) gokte ik met de feeder op de afstand 3/4 en in het midden. Deze laatste stek werd verprutst door één van de bewoners daar die een lijn uit had liggen met een aasvis. Deze kwam hij met de boot inhalen omdat 'alles vast zat'. Op mijn voerplek haalde hij aasvis-vast-aan-oude-kerstboom boven! Omdat de stek op 3/4 op enkele blieken na ook verder 'niet thuis' gaf heb ik de laatste anderhalf uur op een kleine 40m tegen het riet gevist. Dit leverde verrassend genoeg naast de baarsjes, posjes en ruisvoorns ook nog een dikke platte op waarmee de uitslag voor mij draaglijker werd. Al met al toch weer een geslaagde editie van deze 'Ring' die hopelijk volgend jaar meer deelnemers trekt.


Lake Inniscarra (Ierland) 05-09-18 / 22C - NO2 - zwaar   bewolkt/regen

Rinus: berichtje ontvangen van John Kooij, u wel bekend, leverancier van o.a. de altijd kakelverse casters en sponsor van onze Regiowedstrijd, uit Ierland waar hij momenteel deelneemt aan een meerdaagse wedstrijd op het spectaculaire Inniscara Lake. Aan deze wedstrijd, genaamd de 'Coolcower cup 2018' doen een groot aantal Hollanders mee en - wat ik op internet lees - zijn zij niet verkeerd bezig! Zo staat Wilbert van Meel na drie dagen eerste met 65 kilo, streekgenoot Marco Hofman vierde met 58 kilo en neemt John de negende plaats in met nog altijd 50 kilo. Het bijzondere aan deze wedstrijden is dat de vangsten voor een groot deel uit voorn bestaat en - frappant genoeg - kort gevangen wordt, bijv. met de 6m stok maar ook met de lichte feeder op 10-11m. De grootste vangst van John tot op heden is 21 kilo en dan ben je lekker bezig geweest.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-09-18

Bert: zondag 02-09-2018 vaste stok comp nr 6 van HSV Alphen gevist met 9 deelnemers in het Amstel-Drecht kanaal in de nabijheid van de jachthaven aan de overzijde. Het werd een leuke visochtend met een goede vangst. Totaal werd er 42830 gr gevangen voornamelijk kleine vis met zo nu en dan een scheppertje. Winnaar deze morgen ondergetekende met 6200 gr voornamelijk gevangen aan 1 of 2 grote maden er was nauwelijks aandacht voor ander aas. Ook aan de kant was er geen beweging aan de dobber te zien, dus moest het komen van de 10 of 11 meter lijn. Op naar de Ring wedstrijd.   


NH Kanaal (Akersloot) 05-09-18

Theo: zondag 26 augustus viste H.S.V DE VRIJE VISSER hun 6e competitie wedstrijd  in het N-H Kanaal te Akersloot . Zaterdag ervoor was er een wedstrijd geweest van onze 3 buurverenigingen onderling en waren de vangsten bij het pont vak goed te noemen , maar meer naar Alkmaar was het veel minder. Wij hadden vergunning gekregen van Alkmaar voor de beton centrale tussen de boompies. Na de loting kwam Cees op de kop en Ton op de staart . Het eerste half uur stroomde  het nog en kregen we na het aanvoeren ook leven , maar de feeders niet. WEl kleine vis en veel baars bleek later. Hair erop dacht ik, haakte al gauw wat vis, maar het bleef klein. Ton naast mij met de stok kon ook geen potten breken en dat bleek achteraf op het hele parcours te zijn ! Als op de kop Cees eerste wordt met een gewicht van 4.850gr weet je wel hoe slecht het is geweest met de andere deelnemers . Gelukkig pakte ik nog een hele beste platte op het eind en eindigde op plek 2 deze keer met 4.000 gram. Gert -jan de koploper ving de maand terug bijna 27 kilo en moest het nu doen op plek 2 met 1400 gram. Een wedstrijd waar je je op verheugt en dan krijg je zulke uitslagen . Vergeten en opnieuw beginnen.

UITSLAG WEDSTRIJD 6.

1 CEES  4.850 GRAM (KOP)

2 THEO 4.000 GRAM

3 JOHAN  2.400 GRAM.

4 TON  2.300 GRAM (STAART )

5 ARIE 1.450 GRAM .

6. GERT-JAN 1400 GRAM .

Intoducee RON PUPER 2.800 GRAM .

STAND NA 6 WEDSTRIJDEN .

1 JOHAN  19 PT  40.700 GRAM

2 GERT-JAN 20 PT 49.980 GRAM .

3 THEO 22 PT  35.100 GRAM .

4 BEN  28 PT 31.300 GRAM .

5 CEES 34 PT 19.750 GRAM

6 TON 35 PT 16.360 GRAM .

7 ARIE 38 PT 11.815 .

8 VRIES 39 PT 15.620 GRAM

9 KOOS 42 PT  11.575 GRAM .

GROOTSTE DAGRESULTAAT  GERT-JAN 26.500 GRAM .

GROOTSTE VIS JOHAN 57 CM .


Oude Rijn (Zwammerdam) 03-09-18 / 21C - NO3 -    bewolkt

Dick: vandaag de 21e seniorenwedstrijd van HSV de Brasem in de Oude Rijn gevist voorbij het futenbos. Prachtig visweer, donker, weinig wind in de rug en een klein trekje richting Alphen. Fantastische omstandigheden voor de vaste stok. Dat heb ik dus ook gedaan en het pakte goed uit ik werd 1ste met 6 kilo en 490 gram. Iedereen ving meer dan 1 kilo vis dus was het een fijne ochtend. Joop ving aan zijn vaste stok nog een snoek van 113 cm. hij was er wel 20 minuten mee bezig, in die tijd had hij ook gemakkelijk 1 kilo en 130 gram vis kunnen vangen wat wel meetelde. Maar dat doen we de volgende keer over.


Gouwekanaal (Gouda) 03-09-18

Rinus: vanmiddag een paar uurtjes naar het Gouwekanaal, licht feedertje ingezet op ongeveer 25m en hoofdzakelijk gevist met maden/casters. Vanaf minuut één is er leven al trekken ze de hengel niet van de steun. Mooie blieken, aantal halfwasjes, paar voorns en slechts 1 platte vormen de buit, bij elkaar 30 stuks en naar schatting 5-6kg. Het meest verrassende vind ik toch wel de bedrijvigheid van kleine vis onder de kant, voornamelijk kleine roofblei (volgens mij) die onophoudelijk aan het oppervlak te vinden is. Je hoeft je feederlijn maar te laten zakken en hup daar hangt weer zo'n ding. Een middagje torrenpikken had ook leuk geweest...!


Ringvaart (Moordrecht) 03-09-18

Erik: zaterdag hebben we de 12de comp.wedstrijd van HSV Moordrecht gevist in onze Ringvaart (richting Gouda). De laatste berichten vanuit de Leidsche Vaart waren weer niet hoopgevend, vandaar deze late move. De vangsten waren ook in onze Ringvaart niet fantastisch, maar ik weet zeker dat we nu meer hebben gevangen en dichter bij huis. Hans Speulman lootte het staartnr. en kon de mooie voorns er goed op krijgen en werd onbedreigd eerste met 6.500 gr. John van Uunen ving een grote platte (61,5 cm) en werd m.n. hiermee 2de met exact 3 kg. Zelf zat ik meer naar het midden en ben gestart met de vaste hengel, wat al vrij snel een stuk of 7 voorntjes opleverde, maar de beten vielen ook alweer snel weg, waarna ik het meerdere keren met de feeder heb geprobeerd, wat een leuke platte van rond de kilo opleverde en ook een paar (ruis)voorns. Na anderhalf uur kwam hier ook de klad in en werd het schrapen voor ieder visje tot aan een paar ruisvoorntjes in de laatste 10 minuten aan toe, die me een punt of 3/4 scheelde, want met 2.820 gr, werd ik derde en dan wetende dat de nummer 7 nog 2.580 gram had, gaf wel aan dat het allemaal erg close was. We hebben dus gemiddeld leuk gevangen, met alleen nagenoeg geen brasem en gaan vanaf 15 september de 3 laatste competitiewedstrijden oppakken.


Rotte (Zevenhuizen) 01-09-18 / 20C - NO2 - half    bewolkt

Adriaan: vandaag hebben wij met Groot Rotterdam afd. Zev.-Mkp. de 12e wedstrijd gevist in de Rotte bij het Balkengat. Met 7 deelnemers werd er bijna 47 kg gevangen, dit is de beste vangst van dit seizoen. De wedstrijd is door mijzelf gewonnen met 13.880 gr. voor S. Lockhorst met 13.240 gr. en P. Koevermans met 9.720 gr. Ikzelf heb gevist op 18 en 45 meter, op de korte afstand kwam ik niet verder dan 2 blieken en de verre stek leverde vandaag de meeste vis op nl. 5 grote platte en 6 blieken. Met de vangst van een brasem van 65 cm heb ik ook gelijk de grootste vis van dit seizoen tot nu toe op mijn naam staan. Alle vis gevangen met lange onderlijn met 5 grote maden of 1 á 2 piertjes met 2 grote maden op de haak. Met een maiskorrel, pellet of boilie kreeg ik vreemd genoeg geen aanbeten. Door deze uitslag komt het afdelingskampioenschap voor mij steeds dichterbij, we hebben nog maar 3 wedstrijden te gaan.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 01-09-18

Rinus: met het oog op de a.s. Ring Zevenhuizen gaan we gedrieën in de Amsteldrecht kijken, weliswaar blijven we vooraan bij de sluis. Gert in zijn vertrouwde opstelling met feeders tegen het lelieveld aan overzijde en een aantal meters daar vanaf, Martijn ook met feeders tegen de overzijde en op 3/4. Zelf pak ik de vaste stok uit op 11m en leg een feeder tegen de leliebladen. Deze laatste zal me slechts 1 platte en enkele blieken op leveren, met de stok daarentegen kom ik aan ca. 45 stuks hoofdzakelijk voorn en bliek waaronder een 10-tal scheppers, géén brasem dus. Gert vangt 4 platten plus wat blieken en Martijn komt aan een kleine 20 stuks voornamelijk bliek(jes) en 1 platte. Een favoriet aas is vanmorgen nauwelijks aan te geven, wel blijkt dat het piertje vreemd genoeg het minste in trek is. Op naar zaterdag!


Oude Rijn (Bodegraven) 31-08-18 / 18C - NW3 - half    bewolkt

Dick: afgelopen woensdag was het de laatste wedstrijd van de Winckle-Picker competitie van HSV de Brasem uit Ter Aar, deze werd gevist tussen Zwammerdam-Bodegraven in de Oude Rijn. Er stond een mooi trekje richting Zwammerdam, ik lootte de kopstek en werd hierdoor 1ste met 7 kilo en 800 gram. Joop is als 1ste geëindigd in de eindstand na aftrek van de 2 slechtste wedstrijden, zijn eindtotalen zijn 30,3kg en 22 punten, gefeliciteerd Joop. Houd de overwinningsroes maar in toom tot eind december dan worden de bekers en de bonnen uitgereikt.


Hollandse IJssel (Gouda) 31-08-18

Hans: afgelopen dinsdag onze afsluitende wedstrijd gevist in de Hollandse IJssel tegenover de Haastrechtse Molen op de betonplaten. Omdat dit onze laatste Moordrechtse senioren wedstrijd was kon het nog spannend worden voor de tweede en derde plaats. Ik heb vandaag zoals normaal met de vaste stok, 11 meter, gevist evenals Henk Multem. Frans Buurman, Kees van de Heuvel en onze nestor Piet Blom visten met de feeder tegen de overkant. Ik ving alleen maar middenslag voorns en kolbleien van rond de 15 cm. In totaal 4700 gram wat goed was voor de eerste plaats, gevolgd door Kees met 4000 gram. Tussen de middag, niet als snack zoals gewoonlijk, Frankfurters worstjes opgewarmd met ons kooksetje en echte Hotdogs als lunch bereid. Wij kunnen terugzien op 4 leuke maanden met fantastische vangsten en heel goed weer. De eindstand, met aantekening dat niet iedereen hetzelfde aantal wedstrijden heeft gevist, is als volgt:

Hans      71900 gram

Henk     52500 gram

Kees      50110 gram

Frans     45310 gram

Piet        28630 gram

Onze groep gaat gewoon nog jaren door maar wij hopen dat wat meer gepensioneerden uit Moordrecht zich aansluiten.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 31-08-18

Dick: de uitslag van de 20e senioren competitiewedstrijd van HSV de Brasem van afgelopen maandag omgeving 'nieuwe kwekerij' is weer op papier gezet en dat was weer niet opzienbarend. Er was weer één uitschieter en dat was Koos op kopnr. 1. Volgens mij heeft hij al de tijd dat hij thuis moest blijven vanwege een heup operatie een ik-weet-niet-hoeveel schriftelijke kennis opgedaan over het vangen van vis. Maar alle gekheid op een stokje gefeliciteerd Koos met de vangst van 8 kilo en 730 gram vis deze morgen. Ik hoop voor de rest van de vissers "volgende keer beter". Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Heimanswetering (Woubrugge) 25-08-18 / 16C - W3 -    bewolkt

Rinus: vandaag vissen we met HSW in de Heimanswetering 'bij de molen' en met 15 man vangen we 30 kilo. Op zich een normale vangst voor dit water met een gemiddelde van 2kg p.p. te meer omdat er welgeteld maar 3 'echte' platten tussen zaten. Voor de rest bestaat de vangst uit (mooie) voorns, bliek, winde en een klus baarzen, die zowel met de vaste stok als feeder op diverse afstanden worden gevangen. Gewonnen wordt er door Wil-Jan met 4,3kg nagenoeg louter voorn waarvan enkele 'bakstenen' gevangen met de stok op 11m, proficiat! Op staartnr 15 vangt Tinus met de feeder 1 platte en verder bliek en wordt met 3,1kg keurig tweede. Zelf pak ik 3 punten mee met 2,6kg van alles en nog wat behalve brasem, voornamelijk met de feeder. Na de passage van een zandhaas op 3/4 van de wedstrijd is het nagenoeg over op de feeder, maar gaan ze het frappant genoeg op 4m met de korte stok doen zodat ik daar nog een kilootje mee kan vangen. Good old Herman wordt 4e met 2,4kg en Martin neemt 5 punten mee door 2,3kg in de schaal te leggen. Vanaf heden nemen we de '5 afvallers' weer mee in de berekening van het klassement, waardoor de stand er voor sommigen wellicht verrassend en ietsje anders uitziet.


Amsteldrecht (Vrouwenakker) 25-08-18

Dick: vandaag visten wij van HSV de Brasem uit Ter Aar in de Amstel-Drecht achterin bij de Vrouwenakker brug. Het was over het algemeen slecht alleen op het kopnummer waar Sjaak Egberts viste werd goed vis gevangen 13 kilo en 550 gram, gefeliciteerd Sjaak. Degene die op de staart viste Koos Verlaan die toch bekend staat als een goede visser, maar vandaag niet verder kon komen dan 50 gram. Dus wat mij betreft weer een grillige visochtend. We hebben nog een wedstrijd te gaan in de zaterdag competitie hopende dat ze dan wat beter bijten bij de meesten.


Oude Rijn (Buitenkerk) 22-08-18 / 22C - ZW3 - half   bewolkt

Rinus: voor de 13e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 14 man naar de Oude Rijn aan de Buitenkerk waar we (na felle discussie met andere vereniging over juiste vergunning) een fijne visdag beleven. In die zin dat het mooi weer is, iedereen vis vangt (bij elkaar 44,5kg) en qua vangsten aan mekaar gewaagd zijn, uitzonderingen daar gelaten. Rob P vist op het kop(top-)nummer een keurige 11,6kg bij elkaar en buit daarmee deze stek prima uit. Zelf kom ik op nr 13 te zitten en zet zowel de vaste stok als feeder in. Deze laatste laat me qua resultaat vandaag in zekere mate in de steek, dus moet het van de stok komen hetgeen me uiteindelijk niet tegenvalt. In een pittige stroming kom ik aan 5kg hetgeen voldoende is voor 2 punten. Derde wordt good old Herman met 4,1kg, vierde Frans met 3,5kg en vijfde Rob J met 3,4kg.


Leidsche Vaart (Langeraar) 22-08-18

Dick: vandaag de op 1 na laatste vaste hengel wedstrijd van HSV de Brasem gevist in de Leidsche vaart vanaf de steigers. Prachtig zweterig weer, en ik trof het vandaag alweer het laatste plaats nummer. De vis beet al heel gauw  15 voorntjes 2 baarsjes en 4 platjes, tot 10 uur toen was het over en uit. Ik had 4400 gram en dat was dik voldoende voor de winst. We hebben nog een wedstrijd te gaan er worden van de 11 wedstrijden 2 slechte wedstrijden afgetrokken dus het wordt nog spannend. Ik hoop dat we de laatste wedstrijd veel vangen.


Oude Rijn (Koudekerk) 22-08-18

Bert: zondag 19-08-2018 met 10 deelnemers vrije hengel nr 6 van HSV Alphen gevist in de Oude Rijn parcours zwaantje. Omstandigheden waren niet slecht te noemen of het moet de frisse wind uit het Zuid-Westen zijn. Aangezien dat ik persoonlijk nogal kouwelijk aangelegd ben heb ik al vrij snel na aanvang gekozen voor de dikke jas dat houd je in ieder geval lekker warm. Bij een licht trekje in het water viel de vangst hier toch wel enigszins tegen. Met een totaalvangst van 19760 gram blijven we ver verwijdert van de gemiddelden van de afgelopen weken. Winnaar vandaag Paul Groen vissend op het laatste nummer kon hij 5050 gr vis laten wegen zelf werd ik tweede met 3640 gram. De beste resultaten werden bij ons behaald door de mensen die de vaste stok hadden ingezet. Mogelijk is de volgende keer alles weer anders, dat houd het leuk.


Heimanswetering (Alphen) 20-08-18 / 23C - NW3 - half   bewolkt

Dick: vandaag geprobeerd met HSV de Brasem vis te vangen in de Heijmanswetering tegenover van Schip de ijzerhandelaar in Alphen aan den Rijn. De enigste die nog aardig wat gevangen had was ikzelf op het kopnummer. Ik ving 11 kilo en 350 gram op de feeder aan de overzijde waar wat bladeren groeide, de meeste andere deelnemers gokten op de vaste stok. Daar werd wel wat vis gevangen maar niet echt veel. Voor hen hoop ik "volgende keer beter".


Mun (Appeltern) 20-08-18

Ron: afgelopen weekend hebben Koos en ik meegedaan aan de DCC Nachtwedstrijd op 't Mun op zaterdag/ zondag 18/19 augustus 2018. Het is een koppel wedstrijd met de vrije hengel van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 8.00 uur. Koos trok voor ons nummer 2 op vijver 8. Omdat wij altijd op vijver 7 vissen waren we benieuwd hoe wij het er van af zouden brengen op deze vijver.  We wisten dat de vissen hier behoorlijk aan de maat waren en dat vissen met de stok niet verstandig zou zijn waardoor we besloten om volle bak met de feeder aan de slag te gaan. Tevens had ik een hengeltje klaarliggen voor de steur, die in deze vijver ook te vangen zijn. Koos maakte een plek op 35 m. tegen de kabel en ik halverwege op 20 m. Beide vingen we af en toe een visje maar we moesten wel erg lang wachten. Het voordeel is wel dat elke vis tussen de 4 en 6 kg zat en dan tikt het wel aan. Om de tijd wat te doden ging ik af en toe op de steur en kreeg het voor elkaar om deze vis aan de praat te krijgen op 4m vlak achter mijn leefnetten. Deze vis mag je niet in je net bewaren maar teruggooien. Als je er 1 ving moest je hem met een App melden bij de leiding en laten zien aan de buren. Elke vis telt voor 3 kg en werd bij je totaal gewicht opgeteld. Ik ving er 10 deze nacht dus dat was een leuke bonus. Wat betreft de karper, Koos had er 14 en 45 kg en ik had er 11 en eveneens 45 kg. Totaal hadden we dus 90 kg karper en 30 kg steur, dus 120 kg. In een zeer sterk veld met vissers die eigenlijk niets anders meer doen dan vissen op deze commercials werden we verrassend nog 3e en de eindwinnaar had 220 kg.


Oude Rijn (Zwammerdam) 18-08-18 / 21C - ZW3 -   bewolkt

Rinus: de 13e competitiewedstrijd van HSW brengt de 17 deelnemers naar de Oude Rijn op het bekende traject 'futenbos' waar momenteel behoorlijk gesnoeid/geknipt moet worden voor fatsoenlijke visstekken. De vangstberichten vooraf waren niet verkeerd dus wordt er 'na de snoei' vol goede moed gestart zowel met feeder als vaste stok en vrijwel direct wordt er gevangen. Ofschoon het niet direct om de hier bekende dikke platten gaat wordt (met name met de stok) wel veel klein goed gevangen afgewisseld met kolblei en halfwas platjes. Met 60 kilo als gezamenlijk vangstgewicht en 'iedereen vis' kunnen we terugkijken op een geslaagde wedstrijd, waarbij het gemiddelde van 3,5kg p.p. een goede afspiegeling is. Leo heeft de smaak te pakken want na het 3-tje van afgelopen woensdag pakt hij nu met 6,1kg waaronder dikke platten de overwinning. Weliswaar op de hier begeerde kopstek maar je moet het nog wel effe doen, proficiat Leo! Op stek 5 is Gerard ook goed bezig en legt 5,1kg op de weegschaal, goed voor 2 punten. Op de hoge nummers scoren Piet met 4,9kg een 3-tje, Martin met 4,6kg een 4-tje en Ron met 4,5kg 5 punten. Zelf vis ik op stek 7 met 3,9kg naar een matige 9 punten. Met slechts één platte en verder kolblei en enkele halfwas exemplaren krijg ik de zaak niet echt op gang.


Rottemeren (Zevenhuizen) 18-08-18

Hans:  vanochtend vroeg 14 nummers uitgezet voor ons wedstrijdje in het Balkengat. Bij loting bleek dit voldoende en kon er zelfs nog wat geschoven worden. De stevige zuid-westen wind stond op de hele kant dus voor de vaste stok vissers (40%) betekende dat korte opslag en een wat zwaardere dobber. Gelijk vanaf het beging ging het bij mij lopen met de vaste stok en dit ging nagenoeg door tot het einde. In tegenstelling tot de andere deelnemers had ik grotere blieken, kolbleien en voorns maar geen enkele brasem. Dit was een schril contrast met afgelopen donderdag waar ik bijna gek werd van de brasems. De grootste vis, belangrijkste voor Groot Rotterdam, was een brasem van 3,94 kilo en werd gevangen door Serge Defaix. De meeste vis is gevangen door “good old” Piet Rotteveel en de weegschaal bij Piet wees nagenoeg 13 kilo aan. Mantas Mazijs volgt met een gewicht van 7 kilo met daarbij vermeld dat hij, niet meegewogen, met een worm een snoekbaars had gevangen van meer dan 80 cm. Mijn gewicht van bijna 6 kilo was goed voor de derde prijs. De prijsjes waren verzorgd, zoals altijd, door Peter den Boef.


NH Kanaal (Spijkerboor) 15-08-18 / 23C - ZW3 - half  bewolkt

Rinus:  met slechts 9 man van HSW vissen we de 11e en inhaalwedstrijd voor de ouderencompetitie in het prachtige NH Kanaal nabij Spijkerboor en vangen daar een kleine 50 kilo. Met gemiddeld 5,5kg p.p. is dat op zich niet slecht maar eerlijk gezegd hadden we natuurlijk op iets meer gerekend. Frappant genoeg laten de 'echte' dikke platten het vandaag afweten hetgeen al een indicatie is voor het feit dat er nauwelijks met boilie of pellet gevangen wordt, in tegenstelling tot eerdere jaren. Maar goed, het wordt dus een traditionele visserij met zowel vaste stok als feeder waarbij een (combinatie van) worm, caster en made als aas geaccepteerd wordt. Op kantnr 1 vist Leo een prima wedstrijd met als klap op de vuurpijl 3 platten in het laatste half uur op de 6m stok waarmee hij aan 6,2kg komt en een 3-tje scoort. De naast hem vissende Arie gaat daar met de feeder net over heen en incasseert met 7kg de 2 punten. Het staartnr 9 is dit keer voor mij en voor deze gelegenheid pak ik zowel de stok als feeder uit. Beide hengels geven evenveel visplezier en met zo'n 30 stuks kom ik aan 10,7kg voor weer een 1-tje.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-08-18

Dick:  vandaag de 10e Winckle Picker en Feeder wedstrijd van HSV de Brasem gevist aan de Amsteldrecht omgeving paprikaboer met een bedroevend slechte vangst. Alleen Siem was vandaag de uitblinker met 3290 gram, gefeliciteerd Siem. Het was fijn visweer maar daar trekt de vis zich niet veel van aan. Maar we hebben nog 1 keer te gaan dan hopelijk beter.


Ringvaart (Nieuwebrug) 15-08-18

Bert:  zondag 12-08-2018 vaste stok comp nr 5 van HSV Alphen, wedstrijdwater de Ringvaart van de Haarlemmermeer parcours de Liede nabij Nieuwe Brug. Gevist met 9 man bij prettige omstandigheden. Een Zuid-westen windje en een klein trekje in het viswater moesten zorgen voor een leuke visochtend. Nou dat werd het, ondanks dat de vis die gevangen kon worden niet de allergrootste waren kwam het totaal resultaat uit op een respectabel gewicht van 54590 gram. Bij deze vangsten ga je weer vrolijk huiswaarts. Dag winnaar werd Paul Groen die vissend op het staartnummer 8600  gram wist te vangen. Bij een ieder bestond de vangst uit kolblij groot en klein, bliek, voorn en een enkele baars. De meeste vis werd gevangen aan 1,2 of 3 grote maden en soms kon er met een enkele caster ook een vis verleid worden tot aanbijten. Wat mij betreft alweer een bijzonder leuke vis partij.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 13-08-18 / 21C - ZW2 -  bewolkt

Dick:  vandaag visten wij van HSV de Brasem voor de verandering eens in de Amstel-Drecht voorbij het brede stuk. Iedereen had vis maar niet echt veel. Koos was er na een lange afwezigheid ook weer bij en hij is het nog niet verleerd en na zijn operatie loopt hij weer als een kievit. De nummer 1 vandaag was Hans v.d. Laan met 3 kilo en 600 gram, gefeliciteerd Hans. En we zeggen het maar weer "volgende keer beter."


't Mun (Appeltern) 13-08-18

Ron:  afgelopen zaterdag vond op Het Mun het karpervijverkampioenschap van HSV Moordrecht plaats. We hadden vijver 7 volledig afgehuurd en dan mag je vissen met de vrije hengel. Het weer was ideaal alleen door de hevige regenval de nacht ervoor was de vis ’s ochtends van slag. Het viel niet mee om in het begin vis te vangen maar dat mocht de pret niet drukken. We visten 2 sessies. De eerste van half 9 tot aan de lunch. En de tweede ’s middags tot 17.00 uur. Dat de eerste sessie moeizaam ging bleek ook wel uit de wegingen. Het hoogste gewicht was 9.3 kg gevangen door mijzelf en dat waren maar 3 vissen. De lunch was blijkbaar ook voor de vis aanleiding om te gaan vreten en de vangsten werden een stuk beter. Vooral op de kop van het schiereiland stonden de hengels regelmatig krom. Iedereen ving vis en de ene nog groter dan de andere. De toppers waren Wim met een graskarper van 6 kg en Koos had een mooie spiegel van 6.7 kg. Om 5 uur ging de toeter en werd de vis gewogen. Altijd erg spannend want wie zal naar huis gaan met de prachtige wisselbeker? Onder het genot van een biertje of een frisje bij Herberg “het Mun” vond de prijsuitreiking plaats. Met overmacht werd Koos de kampioen van 2018 met 67,5 kg en werd de trotse eigenaar van de beker die een jaar lang bij hem een prominent plekje krijgt in de huiskamer. Gevolgd door Hannie met 34,3 en mijzelf met 30,6 kg. Al met al was het toch weer een erg geslaagde dag en volgend jaar staat deze wedstrijd wederom op het programma. De uitslag:

1.Koos                                    67,5 kg

2.Han                                      34,3 kg

3.Ron                                      30,6 kg

4.Jan                                       23,5 kg

5.John                                    20,4 kg

6.Willem                                15,6 kg

6.Rene                                    15,6 kg

8)    Hans K.                               9,3 kg

9)    Ezau                                     5,0 kg

10.Peter K.                              3,3 kg


Hoge Bergse Bos (Bleiswijk) 13-08-18

Hans:  zoals elk jaar gebruikelijk organiseert  Groot Rotterdam Afdeling de Bleiberg een visdag met een lunchmaaltijd voor koppels in het Hoge Bergse Bos nabij de skibaan in Bergschenhoek. Er waren 8 koppels die door loten bij elkaar gebracht werden. Ik lootte Jan van den Burg en wij kwamen te zitten op nummer 2. Uitgezet was, om de top-plekken te benutten, circa 200 meter vanaf het parkeerterrein. Wij hebben de hele dag constant beet gehad dat uiteindelijk resulteerde in 16 kilo vis en goed was voor de tweede plaats. Jan kreeg de lachers op zijn hand omdat die een grote schildpad aan de haak kreeg, die ons al 2 keer vanuit het water had bekeken. De hele dag was fantastisch met iets te veel wind op de kant maar in ieder geval niet te heet meer. De wedstrijd werd gewonnen door het koppel op nummer 1. De zogenaamde “HOT SPOT” van dit water. Peter den Boef en Hans Huizinga wisten meer dan 62 kilo te vangen waarvan Peter alleen goed was voor 52 kilo. Al met al voor iedereen zoals verwacht een leuke visdag en hopelijk een goede voorbode voor onze wedstrijd volgende week in het Balkengat.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 11-08-18 / 20C - W3 - half bewolkt

Rinus:  op verzoek van Martijn, vismaatje-van-vandaag, gaan we naar de Amsteldrecht vooraan bij de sluis waar diverse 'mooie overkantjes' liggen met lelievelden, prachtig om de feeder 'tegenaan te leggen'. Maar denk om de vele bootjes die zeker gaan komen want het is nog immer vakantietijd!! Tot een uur of tien gaat het in de regel goed, daarna is het spertijd en passeren ze soms 3-4 breed niet schuwend om dat 10m van de kant te doen. Het  verbaast me dan ook niets dat ik halverwege de morgen al enkele keren aan mijn linkerzijde een wanhoopskreet hoor: 'lijn afgevaren!', dit euvel zal vismaatje vandaag behoorlijk parten spelen. Vissen met 2 feeders is in feite vragen om (nog) meer moeilijkheden. Ik laat hem dan ook verder vissen met één van mijn 'zinkertjes' en adviseer hem dringend om de laatste dagen van zijn vakantie nuttig te besteden met het in elkaar 'knutselen' van enkele apparaatjes (handleiding elders op deze site). Vanmorgen komen deze zinkertjes overigens weer uitstekend van pas, door de wind schuin op de kop spreiden de plastiek vleugeltjes zich prima en schuiven de apparaatjes zo ver mogelijk op de lijn tot ze soms 'vlak voor je voeten' in het water vallen waardoor de lijn in een ideale hoek komt te liggen. Dus laat maar komen die bootjes! Toch ga ikzelf ook nog een keer voor de bijl. Op een super harde aanbeet neemt de vis, heb geen idee wat voor één (karper?), de vlucht richting de oppervlakte juist op het moment dat er 2 bootjes passeren. Even dril ik zowel vis als boot maar de knoop v/d voorslag moet uiteindelijk toch het loodje leggen. Op dit tafereel na wordt het voor mij een heerlijke visdag met uiteindelijk 23 vissen op de teller. Op de eerste 4-5 halfwasjes (gevangen op de combi worm-made) na voor de rest louter dikke platten waarvan er enkele vèr over de 2 kilo heen gaan en voorkeur hebben voor maïs of boilie.


Rottemeren (Zevenhuizen) 11-08-18

Adriaan:  vandaag hebben wij met HSV Gr R'dam afd. Zev-Mkp een onderlinge wedstrijd gevist in de Rotte bij de molenviergang. Er waren 12 deelnemers die gezamenlijk 29,9 kg ter weging hebben aangeboden wat behoorlijk tegenviel. P. Koevermans had hier als winnaar met 9,2 kg een behoorlijk aandeel in, zijn vangst bestond uit 4 grote brasems en wat kleinere vis. Zelf werd ik met 3 brasems en 2 bliekjes 2e met 5,7 kg en N. van Leeuwen werd met 2 brasems 3e met een gewicht van 4,2 kg. Ik heb gevist op 15 en 30 meter met allerlei aassoorten maar op de korte afstand kon ik slechts 1 klein bliekje vangen. Op de verre stek kon ik moeizaam een paar platte vangen waarvan één op een boilie en 2 met een lange onderlijn met 5 grote maden op de haak. Voor de overige deelnemers was het zeer matig vandaag, ik weet niet of dit aan de regen van gisteren komt of omdat de wind behoorlijk recht op de kant stond.


Aarkanaal (Ter Aar) 11-08-18

Dick:  vandaag met HSV de Brasem uit Ter Aar weer een slecht vangende wedstrijd gevist in het Aarkanaal omgeving Schoutenvaart. Leo Caspers was vandaag de gelukkige om het meeste te vangen bijna 5 kilo, gefeliciteerd Leo. Eric kon het nog een klein beetje bijbenen met net 4 kilo de rest was knudde maar we zeggen toch nog weer  "volgende keer beter."


Petteplas (Waddinxveen) 10-08-18 / 19C - ZW3 - half bewolkt

Martijn:  van de week een aantal keren (op het fietsje) naar de Petteplas, zo ook vandaag waar ik exact 5 uren heb gevist en in dat tijdsbestek 16 platten, 1 zeelt en een snoek van 87 cm heb gevangen. Weliswaar met 2 hengels gevist maar wel beide op de 'methode' manier, d.w.z. zowel met daarop aangepaste feederhengel als korf. Zo'n visserij geeft een zekere rust en ontspanning, de aanbeten zijn zeker op zo'n methode feeder heel goed te zien en bijna niet te missen. Als de lijn het houdt kan je hele grote vissen binnen halen en kun je de vis 'de baas' blijven, al duurt een dril soms erg lang. Zoals bij die snoek vanmiddag die ik gevangen heb op 2 maïskorrels, maar de haak zat wel onder de kin, vandaar dat het zeker 10 minuten drillen was. De overige vissen gevangen op boilies, wafters of kikkererwten.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-08-18 / 20C - W4 - bewolkt

Rinus:  gelukkig weer onder 'normale' weersomstandigheden de 11e ouderenwedstrijd van HSW gevist in de Amsteldrecht nabij de 'nieuwe kwekerij'. Vanwege de vakantietijd is het aantal deelnemers gereduceerd tot 11 die bij elkaar 41 kilo vis vangen, op zich een redelijke vangst. Natuurlijk zijn juiste hengelkeuze en geduld ook vandaag weer belangrijke factoren, in dat kader zou het niet vreemd zijn als 5 uur continue vissen met de vaste stok een aardig netje vis had opgeleverd! Met name bliek(jes) van 15-20cm zijn met grote regelmaat te vangen tot ver in de wedstrijd. Helaas wordt de harde wind spelbreker als deze na de pauze van zuid naar west draait en scherp vissen onmogelijk maakt. De meeste schakelen dan ook over op de feeder waarmee hier en daar nog een platte wordt 'meegepikt' om zodoende het vangstgewicht op te krikken. Zelf vis ik op stek 4 en wissel vóór de pauze ook voortdurend tussen stok en feeder om te zien waar ik de nadruk op moet leggen. Als de feeder bij de pauze al 4 platten oplevert is de keuze erna niet zo moeilijk meer en komen er nog 3 bij. Met nog een klusje blieken daarbij kom ik aan de 10,6kg waarmee wederom een 1-tje 'in the pocket' is. Frans haalt na de 'omschakeling' nog 3 platten binnen met de feeder en eindigt op 4,3kg en 2 punten. Gerard moet genoegen nemen met 1 platte die samen met de vis op de vaste stok goed is voor 4,2kg en 3 punten. Martin en Arie scoren op identieke wijze 4,1 en 3,9kg en 4 resp. 5 punten.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-08-18

Dick:  met veel zijwind werd de 9e vaste hengel wedstrijd van HSV de Brasem in de Amstel-Drecht gevist net voorbij de sluis. Er was uitsluitend kleine vis te vangen, toch hadden wij een uitschieter met 4 platten en dat leverde Siem met 7 kilo en 440 gram een eerste plek op. Gefeliciteerd Siem je verstevigd wel goed je koppositie. Voor de rest hoop ik "volgende keer beter".


Amstel (Ouderkerk) 08-08-18

PietdeGr:  korte impressie 18-uurs John Kooij. Als ik het goed gehoord heb was team De Groot (wij niet hoor) eerste met 234 kilo. Zelf hadden wij met ons team 98,5 kg en daar zat je niet mee in de prijzen. De sessie overdag was door elkaar genomen goed (wij hadden 89 vissen met een gewicht van rond de 55 kg), maar in de nacht viel het enigszins tegen. Dit werd mede veroorzaakt door een flinke onweersbui (zijn er nog een half uur uit geweest vanwege de bliksem), waar om half twee flink wat regen en harde wind uitkwam. Voor de nacht viel het gewicht van rond de 43 kg dus toch wat tegen, juist in die uren hadden wij wat meer verwacht en wij niet alleen natuurlijk. Uiteraard zijn er altijd weer uitzonderingen en natuurlijk moet je geluk hebben met de stek. Wij zaten op stek 15, naar verluid geen gouden stek, maar kregen na afloop een compliment van de weegploeg dat we op deze stek nog aan de 98,5 kg zijn gekomen. Leuk maar daar koop je verder niets voor! Al met al toch een leuke visdag gehad zodat we ook weer niet helemaal voor niks zijn geweest, gewoon leuk zitten vissen. Volgens de weegploeg is er in deze 18-uurs nimmer zo gigantisch gevangen!? Ik kan dat niet beamen want weet nog geen officiële uitslag, zijn snel naar huis gegaan en lekker naar bed!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 06-08-18 / 28C - N2 - zonnig

Dick:  gevist met HSV de Brasem voor de seniorencompetitie in de Amstel-Drecht net voorbij Huis Ter Lucht. Siem had het meeste vis 3400 gram, gefeliciteerd Siem ondanks de magere uitslag. Het was weer droevig alleen met de vaste stok was een visje te vangen aan de feeder aan de overkant geen leven, wel veel vuil. Maar we blijven hopen als het wat minder warm wordt dat we wat meer gaan vangen.


 

Gouwekanaal (Gouda) 06-08-18 / 28C - N2 - zonnig

Erik:    zaterdag j.l. hebben we met HSV Moordrecht de 11de competitiewedstrijd in het Gouwekanaal gevist. We zouden in onze Ringvaart vissen, maar met 16 man en de hoeveelheid leliebladeren en andere begroeiing ging hem dat niet worden. We hebben op het 2de stuk gezeten (dus wat verder naar achteren). Zelf zat ik het 5de nummer vanaf het sluisje en had een paar afstanden gekozen, t.w. vaste hengel op 10 mtr., een feedertje op ruim 20 mtr. en een feeder een meter of 5/6 uit de overkant. Over de laatste afstand kan ik kort zijn, die heb ik nl. niet gebruikt. Gestart met de vaste hengel, wat al vrij snel de nodige visjes opleverde, nl. 23 stuks voor het eerste containerschip. De vissers om mij heen had ik nog niet veel zien vangen en al helemaal niet op de verre afstand. Dus na de boot maar weer wat bijgevoerd, maar het werd toen wel een stuk taaier. Daarom het feedertje op de korte afstand maar even erbij gepakt wat al vrij snel tekenen van leven gaf, met een platje en wat scheerblieken. Daarna opeens een knoert van een blankvoorn van ruim 40 cm. en daarna weer een platje en een paar bliekjes, waarna het weer taaier werd en ik het laatste deel van de wedstrijd nog enkele visjes bij elkaar heb zitten schrapen. Bij de weging bleek (ook al uit eerdere geruchten) dat er teleurstellend is gevangen, waarbij Jan v.d. Schee op kantnr. 1 2.280 gram had en hiermee 2de werd. Ikzelf op nr. 5 uitkwam op 4.240 gr. (de voorn zat tegen de 9 ons aan) en John van Uunen 3de werd met 2.060 gr. Verder zat iedereen onder de 2 kilo en is er geen één fatsoenlijke kilo brasem gevangen, terwijl de berichten voorgaand aan de week toch aangaven dat er goed werd gevangen! Het kan verkeren.


Amstel (Nes) 04-08-18 / 25C - NW2 - half bewolkt

Rinus:    vandaag de onderlinge koppelwedstrijd van HSW gevist in de Amstel bij Nes. Dit inmiddels traditie geworden 'onderonsje' is een welkome onderbreking van de competitie zo halverwege het seizoen. Naast gezelligheid is het toch ook een soort spannend want wie-vist-met-wie en op welke stek? Wel dat wordt bepaald door de loting, lotnummers 1 en 2 vissen op stek 1, lotnrs 3 en 4 vissen op stek 3, enz. Omdat er zich 15 deelnemers hebben aangemeld moet helaas 1 deelnemer (het lot valt op good old Herman) 'voor 2' vissen waarbij hij de keuze heeft of met 2 hengels of vangstgewicht verdubbelen, hij kiest voor het laatste. Om met de deur in huis te vallen er wordt met een gezamenlijke 60 kilo matig tot redelijk gevangen, al zijn het niet de kilo's die wij afgelopen woensdag in een oefensessie hier hebben gevangen, maar ja dan zit je maar met z'n tweeën...! Voor het op staartnr 15 vissende koppel Martijn en Tinus is de start in elk geval hoopvol want al spoedig liggen de eerste vissen, waaronder ook brasem, in het net. Met enige regelmaat wordt daar een platte aan toegevoegd zodat zij na 4,5 uur vissen uitkomen op 11,8kg en dat blijkt genoeg te zijn voor de overwinning, proficiat mannen! Herman vist op stek 7 ruim 5kg bij elkaar, vermenigvuldig dit met 2 en je komt aan een acceptabele 10kg die goed is voor de tweede plaats, goed gedaan 'ouwe'. De derde en laatste prijs valt het duo Gerard+Rinus ten deel met 8,7kg. Gerard vist graag met de vaste stok en vangt daarmee - zeker in de eerste uren - regelmatig zijn visje. De enige brasem vangt hij later in de wedstrijd met de feeder. Zelf hou ik het bij de feeder waarbij pas na drie uren vissen blijkt dat ik het dicht tegen de andere oever vol moet houden wil er nog wat gewicht in de schaal komen. Tot dan toe nauwelijks iets gevangen, maar in het laatste anderhalf uur happen gelukkig nog een aantal dikke platten toe. Nadat de weegploeg zijn werk heeft gedaan nuttigen we gezamenlijk nog een 'natje+droogje', reiken we de prijzen uit en keren we voordat de ergste 'hitte' over ons komt weer huiswaarts.

De uitslag:

1. Martijn de Wit - Tinus Bogaard 6650 + 5230 = 11880 gram

2. Herman Kraan - Kraan 5040 + 5040 = 10080 gr

3. Gerard Reijm - Rinus Reichard 2100 + 6670 = 8770 gr

4. Wil-Jan van Leeuwen - Jan van Dam 7290 + 40 = 7330 gr

5. Arie Boom - Piet de Groot 3590 + 3590 = 7180 gr

6. Ron Sluyk - Aat van Leeuwen 6000 + 0 = 6000 gr

7. Siem Pellekooren - Gert v/d Bosch 3240 + 2360 = 5600 gr

8. Rob Jenner - Martin van Leeuwen 1540 + 1520 = 3060 gr


Noord Aa (Zoetermeer) 04-08-18

Adriaan:    vandaag zijn wij vol goede moed met HSV Gr. R'dam afd Zev-Mkp naar de Zoetermeerseplas (Noord Aa) gegaan voor onze 10e competitiewedstrijd. Met 8 deelnemers hebben we in 2 groepjes van 4 gevist omdat er diverse karpervissers zaten. Over de vangst kan ik kort zijn want die was dramatisch slecht. Afgelopen week werd er overdag goed vis gevangen maar daar was vandaag niets van te merken. Met z’n achten kwamen we niet verder dan 3,7 kg. J. Veenman won de wedstrijd met 1,7 kg voor L. de Zwart met 1,3 kg. A. Revet werd met 640 gr. 3e en J. Visser werd met een geschat gewicht van 5 gr 4e. De overige deelnemers konden geen vis ter weging aanbieden. Zelf gevist op 43 en 27 meter maar verder dan 2 lijnzwemmers en één minuscuul beetje kon ik vandaag niet komen en geen vis(je) vangen, wat ik ook aan de haak of hair hing.


Rottemeren (Zevenhuizen) 04-08-18

Hans:    zoals Rinus al schreef op de 30ste juli is het al maandenlang. Ik ben gisteren op het tweede steigertje vanaf Van Vliet jachthaven gaan vissen met de vaste hengel van 11 meter en heb daar meer dan 70 stuks gevangen. Bijna allemaal maatvoorns en kolbleien. Slechts 1 grote 60 cm + brasem. Het laatste uurtje, van de in totaal vier uur, nog met de feeder gevist. Daar duurde de aanbeten langer dan met de vaste hengel en de vissen waren hetzelfde formaat. De meeste gevangen op haakje 18 met twee casters. Omdat het daar zo goed vangen is organiseert de witvisafdeling van Groot Rotterdam op 18 augustus een wedstrijdje  voor leden in het Balkengat en het loten is om 7 uur en we vissen tot 12 uur. Wie mee wil doen kan zich opgeven bij wittvissen@groot-rotterdam.nl. Er zijn maximaal 20 plaatsen.


Oude Rijn (Alphen) 04-08-18

Dick:   woensdag j.l. met HSV de Brasem uit Ter Aar in de Oude Rijn gevist bij het alom bekende "Witte Hek", maar 1 plek voorbij dat witte hek en daarvoor vang je ze niet meer. Je moet nu een plaats loten vanaf de boten van Vis tot en met het donkere hek anders zit je mooi voor Piet Snot te hengelen. Joop zat schuin naast het donkere hek en ving vandaag het meeste 6 kilo en 530 gram, gefeliciteerd Joop je begint het te leren, gisteren bij de Alphense senioren ving je ook al het meeste in de Heijmanswetering, 22 en een halve kilo! Poe, poe, petje af, maar voor de anderen "volgende keer beter".


Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-07-18 / 29C - ZW4 - half bewolkt

Dick:    hier de uitslag van de 16e senioren wedstrijd van HSV de Brasem gevist in de Amstel-Drecht ( brede stuk ). Er waren 2 goede vangsten, de beste was Guus met 8 kilo en 920 gram Proficiat Guus en de 2e beste was Siem met 5 kilo en 230 gram. Verder was het een magere vertoning, ik kon niet meer vangen dan 2 bliekjes 1 baarsje en 1 ruisvoorntje tegen het riet aan de overzijde. Maar laten we maar weer zeggen "volgende keer beter."


Rottemeren (Zevenhuizen) 30-07-18

Rinus:    vandaag in de Rotte gevist bij het z.g. Balkengat, met de feeder op ca. 25m en van begin tot eind gevangen, alleen niet groot en geen enkele platte. Er is alleen bliek te vangen met zo nu en dan een voorn. Massaal storten de bliekjes (gemiddeld 15-20cm) zich op de maden, casters of wormen, maakt niet uit hoe groot die pier is. Tussentijds nog een stekje dichterbij geprobeerd om de 'verre' plek wat rust te geven, maar ook dit maakt niet veel uit. In ieder geval lekker bezig geweest en ondanks veel misslaan staan er aan het eind van de rit 70 stuks op de teller.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 28-07-18 / 23C - ZW3 - bewolkt

Rinus:    met 15 man gaan we voor de 12e competitiewedstrijd van HSW naar het z.g. 'brede stuk' aan de Amsteldrecht waar het - met aanvankelijk bewolking en een spat regen - heerlijk toeven is. Gelukkig komt de weersvoorspelling helemaal uit en laten we de tropische omstandigheden van afgelopen dagen (tijdelijk?) achter ons. Wat dit allemaal voor effect heeft op de vangst gaan we beleven. Een pluspunt is in elk geval dat iedereen vis heeft, maar uit het gezamenlijke vangstgewicht van 26 kilo (waarvan meer dan de helft voor de eerste 3 is weggelegd) blijkt dat we het wel eens beter hebben getroffen. Aan de hoeveelheid bootjes kan het niet leggen, dat is beduidend minder dan bij echt zonnige dagen, het is dus zoeken naar de vis die op vele afstanden en methoden moet worden gevangen. Zo vangt Wil-Jan 2,4kg hoofdzakelijk kleine(re) vis met zowel stok als feeder en wordt 5e, pakt Ron op kop en tegen de andere oever slechts 1 brasem en wat klein goed met de feeder, goed voor 2,6kg en een 4-tje. Herman heeft gelukkig in het laatste uur nog wat te loeren op de feeder en komt aan 3,1kg en scoort 3 punten. Frans feedert 3,7kg bij elkaar en doet met 2 punten weer goede zaken voor het klassement. Zelf vis ik op stek 4 en zet - zoals gewoonlijk hier - de feeder in op 2 afstanden, ver op 3m uit de andere oever en op 10m uit de overkant. 'Ver' levert slechts 2 vissen op, de rest (ca. 10 stuks) vang ik op de 'korte' stek. De zwaarste op een boilie, de kleinere op 2 wormen of een stuk pier en een enkel exemplaar met de caster. Bij elkaar 6,7kg en goed voor de overwinning waarmee ik 'contact' hou met de top v/h klassement.


Leidsche Vaart (Langeraar) 28-07-18

Dick:    vandaag met HSV de Brasem vanaf de steigers in de Leidsche Vaart gevist. Met 16 vissers wisten we 10 kilo en 750 gram bij elkaar te vissen, daarvan namen de eerste 2 al 8 kilo en 950 gram voor hun rekening. Dus voor de andere vissers bleef er niet veel te snoepen over. Zelf pikte ik met 4,6kg net de winst af van Leo die tot 3,8kg kwam. Maar we zeggen maar zo "volgende keer beter".


Saendelft Oost (Assendelft) 28-07-18

Lekker netje vis, in dit geval van Cees

Theo:    afgelopen woensdag om 04.00 u ging de wekker, dus een kort nachie want om 01.30 u lag ik uit het werk er pas in. Afgesproken met visvriend Cees om vroeg te gaan vissen en vaak ondernemen we een zoektocht naar slootjes die we op google maps of van Vis TV ontdekken. Voor deze sessie kwamen we uit bij het water aan de Saendelft Oost. Dat het een topdag zou worden hadden we niet verwacht maar wel gehoopt natuurlijk. Op de prachtige stek te zijn aangekomen na drie kwartier rijden zagen we dat er 4 plekken waren op een parkeerplaats voor vrachtwagens. Prachtige stekken en ze zagen er veel belovend uit. Bewolkt weer dus dat was ook zeker lekker. We hadden besloten om de vaste stok te pakken en Cees zelfs met zijn nieuwe Shimano stok gekocht bij Voorhuis in Albergen. Het water was niet diep, denk zo'n 1,5 meter. Cees ging kort vissen op 9 meter en ik één deeltje erbij op 11 meter. Gevoerd en al gauw kwamen de aanbeten en waren het bij mij aanvankelijk nog bleien, bij Cees was het direct raak met mooie brasems. De gewichten werden erg goed vandaag , want als je na 5 uurtjes samen 62 kilo vis weet te vangen kan je spreken van een fantastische visdag in deze mooie sloot in het Noordhollandse. De verdeling was als volgt: Cees 37 kilo en ik 25 kilo. Alles gevangen met 2 wormen en een made en caster of floater voorop. Wel op een relatief klein haakje want met grote(re) haken vielen de aanbeten terug. Vissend met de vaste stok hebben we een heerlijke dag gehad.


Aarkanaal (Nieuwveen) 25-07-18 / 25C - NW2 - bewolkt

Dick:    vandaag de vaste hengel competitie van HSV de Brasem is vandaag gevist in het Aarkanaal bij de  ijsbaan richting Nieuwveen. Willem Hofstede trof het met zijn kopnummer en wist 14 kilo en 420 gram te vangen, gefeliciteerd Willem. De nummers 2 en 3 vingen met 4 kilo ook leuk vis nummer 4 was een slaper en verder was het knudde, maar mijn gezegde is "volgende keer beter".


Oude Rijn (Alphen) 25-07-18

Rinus:    vroeg op pad richting de 'perenbomen' waar ik aanschuif bij Rob J die zijn stekkie reeds gevonden heeft, beide vissen we vandaag met de vaste stok en de feeder als bijlegger. Heerlijk bewolkt visweer tot aan de middag, van de uitgaande hitte waarschuwing 'code oranje' is voorlopig nog niets te merken! Na de bekende aarzelende start krijgen we steeds frequenter beet al trekken 'ze' de dobber niet resoluut onder en rukken de top niet van de steun, maar er is wat te loeren. Beide komen we aan de 35-40 vissen waaronder diverse platten, bij Rob zelfs een paar 'echte' dikke op zowel stok als feeder. In de laatste uurtjes leg ik de nadruk wat meer op de feeder hetgeen in totaal 12 platten en platjes oplevert, gevangen aan worm, maïs of boilie. Om één uur vinden we het welletjes en kappen we ermee, laat de zon maar komen...!?


Amsteldrecht (Nieuwveen) 23-07-18 / 28C - NW2 - zonnig

Dick:    vandaag de zoveelste wedstrijd van HSV de Brasem in de Amstel-Drecht gevist. Deze keer voorbij het brede stuk, met de vaste stok veel kleine vis, alleen Guus die wist op het laatste nummer ook nog 3 platten te vangen en had daardoor het meeste gewicht. Gefeliciteerd Guus ik vind het knap als je op 8 meter uit de kant met de vaste stok dit kunt vangen. Ik ga dit ook eens proberen want als de platten het niet doen zit je voor jan met de korte achternaam aan de overkant tegen het riet te gooien. Dus zeg ik maar weer "volgende keer beter".


Amsteldrecht (Nieuwveen) 23-07-18

Bert:    zondag 22-07-2018 zomercomp vaste stok nr 4 van HSV Alphen. Er werd onder bijzonder mooie weersomstandigheden gevist in het Amstel-Drecht kanaal. De 9 deelnemers wisten net voorbij het brede stuk en voor de jachthaven aan de overzijde een leuk maaltje vis te vangen. Met een totaalgewicht van 53490 gram kom je gemiddeld toch wel heel goed weg. Als ik na afloop mijn oor te luisteren leg dan kom ik tot de  conclusie dat het meeste gewicht op een paar deeltjes uit de kant werd gevangen. Op de 11-12 meterlijn waren de aanbeten minimaal. Paul wist vissend op het laatste nummer het hoogste gewicht te scoren met 10800 gram werd hij de dag-winnaar Oom Gerard werd met 9200 gr goede tweede en derde de altijd sterk vissende Arie met 7320 gr voor allen proficiat. En nu maar proberen om dit resultaat vast te houden.


Nederrijn (Renkum) 23-07-18

JanV:    afgelopen zondag eindelijk de marathon / Eep ruis cup gevist in de Neder-Rijn bij Renkum en met de huidige temperaturen was het echt wel afzien. Na vrijdagavond vele apps over vroeger beginnen en eerder  eindigen is er toch besloten om de warmte te gaan trotseren. Ik was om 7.15 uur aan de kant met een heiningschaar om toch maar een goed paatje naar de waterkant te knippen maar ook toen was het al warm. Om 8.00 uur het nummer uit de zak getrokken en eindelijk een kopnummer wat al een voorsprongetje gaf alleen moeten de lage en de hoge nummers toch wel een aardig eindje lopen met al de spullen dus bij aankomst op de plek even goed doorademen en toen alles klaar zetten. Om 9.00 uur ( eerste deel tot 12,15 uur ) start van de wedstrijd goed voorgevoerd en toen een onderlijn er aan en met maden begonnen, na een uur begon mijn buurman te klagen van dat wordt niets we hadden nog geen tikje gezien maar een half uur later met veel gewissel van aas en onderlijnen de eerste beet en dat was een mooie koolbliek dus toch wel vis aanwezig en gevangen aan twee casters en een made op de steel. Snel weer ingegooid met alleen casters en tijdens het strak draaien weer beet en warempel een mooie brasem dit ging een tijdje zo door met ook allemaal maatvoorns en dit op 36 meter afstand met een onderlijn van 0,1 mm 70 cm lang en een haakje 14 (later 16 ) ik schatte mijn gewicht voor de pauze op een kilo of 5 á 6 en dat was in mijn omgeving goed mijn buurman ( Gerd Beekhuizen de man van het artikel over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel in het visblad ) had op dat moment 2 vissen. Na de pauze die tot 13.00 uur duurde viel het haast stil alleen bij hem kwam het redelijk op gang met maat voorns en een motorsloep die alles voor hem verpeste zelf ving ik nog een mooie brasem en een voorn van rond de kilo en nog wat klein spul . Om 15.15 uur was het eindsignaal en na de weging bleek dat ik het goed gedaan en had met 8,40 kilo een 1ste plaats dus de kop waargemaakt de nr.2 had 6,40 kilo de nr 3 had 6,25 kilo de nr 4 had 5,85 kilo en nr 5 had 5,50 kilo. Omdat het een blinde koppelwedstrijd was werden na de wedstrijd de koppels gevormd uiteindelijk werd ik 3de met een totaal gewicht van 8,42 kilo het winnende koppel had 11,8 kilo.


Breevaart (Reeuwijk) 23-07-18

Erik:    hierbij een verslagje van de laatste 2 comp.wedstrijden van de HSV Moordrecht, t.w. de 9de en 10de comp.wedstrijd.

 

Allereerst 14 juli in de Breevaart, waar we met ongeveer 15 man zaten en ik kantnr. 3 lootte, rechts naast John. Gestart met de vaste hengel, wat al vrij snel vis gaf, maar erg klein. Veel kleine voorntjes, regelmatig een alver en te weinig kolblei en deze ook te klein. Op een gegeven moment ving John een paar mooie scheppers, voor mij ook het teken om het even met de feeder te proberen wat meteen een mooie platte opleverde. Daarna ben ik achteraf te lang met de feeder doorgegaan, maar ging ik op een gegeven moment ook weer switchen, wat toch nog de nodige visjes opleverde, achteraf goed voor een 3de plaats met 3.520 gr. John van Uunen werd keurig 1ste met 4.240 gr. gevolgd door Hans Speulman, die geen platte had, maar wel opvallend mooie maatvisen goed voor 3.620 gr. wat een 2de plaats opleverde.

 

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Vlaardingse Vaart geweest (laatste vak bij het Bommeer) dat nog niet eens tegenviel. Ik zat op het staartnr. (weer 15 deelnemers) en probeer het even met de vaste hengel, wat een paar maatvisjes opleverde. Toen al snel naar de feeder waar ik een meter of 6 uit de overkant bleef wat al snel een paar mooie blieken en een paar platten opleverde. Helaas kwam ik daarna in een mindere fase met mooie aanbeten die toch niet hingen en langzaam maar zeker ook minder beet begon te krijgen. Daarom steeds vaker geswitcht wat steeds meer kleine vis met de vaste hengel opleverde, maar op het laatst ook wat mooie voorns. Met 7.120 gr. werd ik 2de achter Koos die op 7.480 gr. uitkwam en ook de nodige mooie platten had. Ron Hofland was goede 3de met 5.080 gr. die alles met de vaste hengel heeft gevangen.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 21-07-18 / 27C - NW3 - zonnig

Adriaan:    vandaag/zaterdag zijn wij van Gr. R'dam afd. Zev-Mkp neergestreken in de Amsteldrecht nabij de paprikaboer voor de 9e wedstrijd van onze competitie. Met 7 deelnemers werd er slechts 27 kg vis ter weging aangeboden. Zoals gebruikelijk werd er met de vaste hengel in het begin alleen maar kleine vis gevangen en was het met de feeder lang wachten op een aanbeet. Op de kop en staartstek (Jacques en Jorden) werd de vaste hengel in stelling gebracht terwijl de andere allemaal kozen voor de feeder. Zelf zat ik op nummer 4 midden in het parcours waar ik gegokt heb door alleen de feeders uit te pakken. Gevist op 36 meter en op 27 meter. Begonnen op de verre stek maar daar was geen aanbeet te krijgen. Op de kortere stek na 1,5 uur eindelijk de 1e aanbeet van een bliek. Hierna weer overgeschakeld naar de verre stek met een boilie die na 5 min. voorzichtig werd kromgetrokken door een mooie brasem. Hierna weer een totale stilte op beide plekken tot het laatste uur waarin ik afwisselend met boilie of worm/made nog 4 brasems wist te vangen en de wedstrijd wist te winnen met 7,7 kg voor Sebastiaan die ook in het laatste uur zijn aantal naar 5 brasems wist op te halen en met 6,3 kg keurig 2e werd. Jorden op staartnummer werd 3e door 5,4 kg te vangen met de vaste stok. Zoals je hier weer leest duurt het lang voordat er brasem op je voerstek arriveert en wordt je geduld dus danig op de proef gesteld.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 21-07-18

Rinus:    vandaag bezoeken we de Amsteldrecht en wij niet alleen, niet minder dan 3 wedstrijden komen we tegen en daartussen nog wat 'losse' vissers. Niettemin vinden we nog een stekkie omgeving 'nieuwe kwekerij' waar we wind-op-kop hebben en dat is helemaal niet verkeerd in deze 'warme' tijden. Met dit weertype zou je verwachten dat de vis minder actief is en niet van plan om mee te werken, maar dat blijkt toch anders te liggen (vandaag). We vangen acceptabele aantallen vis en Gert doet dat op zijn vertrouwde manier, één feeder met boilie en de ander met worm+maai. Zelf wil ik actief bezig zijn en pak daarom de vaste stok uit op 9,5m maar leg daarbij toch de feeder (met boilie) uit op zo'n 10m uit de overzijde. De stok levert ca. 80 vissen op, géén brasem maar wel een aantal scheppertjes (voorn en bliek) en voor de rest klein goed tussen de 12-17cm. De platten komen wel aan de feeder en 20 stuks in getal, zoals gezegd op boilies met alle kleuren van de regenboog. Zeker met het vangstgewicht zit het wel goed vandaag.


Amstel (Nes) 18-07-18 / 26C - NW3 - half bewolkt

Dick:    vandaag visten wij van HSV de Brasem de Wincle Picker en Feeder competitie in de Amstel (voorbij de zwarte kat). Er is leuk vis gevangen vooral Siem op staart, maar liefst 12740 gram gefeliciteerd hoor. Ik zat op kop maar toen de stroom uitviel was het bij mij  en de anderen gedaan. Toch zeg ik maar weer "volgende keer beter" want voor de Amstel was het niet echt goed.


Plas  (Zoetermeer) 18-07-18

Rinus:    dinsdag j.l. zijn we naar de Zoetermeerse Plas gegaan om precies te zijn in de ZW hoek aan de Broekwegwetering. Wind schuin tegen en een zonnetje dat voorlopig schuil gaat achter de bebouwing, de weelderige groei van het plompenblad voor ons nemen we voor lief. Met de feeder maak ik twee voerstekken, één op 20m voor de traditionele visserij met worm en maden en één op ruim 30m voor boilie, maïs of pellet en beide methodes geven van meet af aan vis.  Enigszins verrassend vind ikzelf dat er aan het eind van de rit 40 vissen op de teller staan, waarvan 35 scheppers. Hierbij zitten mooie platten maar ook halfwas exemplaren en blieken. Ondanks de surfers en zwemmers die ook hun vertier zoeken een heerlijke dag gehad.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 18-07-18

Bert:    zondag 15-07-2018 vrije hengel comp nr 4 van HSV Alphen, deze hebben we gevist met 11 deelnemers aan het Amstel-Drecht kanaal. De bedoeling was om de nummers uit te zetten direct na de eerste treurwilg maar dit was al bezet door een paar karpervissers, door het laatste nummer net voor de tweede treurwilg te plaatsen konden we toch nog met voldoende tussenruimte op het voorste stuk vissen. Gezien de vangst berichten van de laatste tijd moet je maar afwachten of de vis weer eens mee wil werken. Gezien de weinige lopers had ik al het idee dat de vangst niet tegen zou vallen. Dat kwam na weging ook wel uit, met een totaalvangst van 41920 gram mag je toch wel weer spreken van een geslaagde vis ochtend. Dag winnaar werd Gerard Groen die vissend op kop 8970 gram voor zijn rekening nam. Alles gevangen aan de feeder, proficiat!

 


Ik ga nog even naar een week geleden toen hebben we op zaterdag 7 Juli met 9 man gevist in het Noord Hollands kanaal nabij Oost Graftdijk. Bij onze z.g 6 uurse werd er een totaalvangst gerealiseerd van 112500 gr. Onder getekende wist op de staart 22900 gr te vangen goed voor de overwinning. De meeste vis heb ik gevangen aan de picker op een meter of 12 uit de kant aan twee casters en op het laatst aan een trosje mestpieren. Goede tweede werd Joop Zuidam met 21400 gram hem kennende heeft hij afwisselend gevist met de vaste stok en de feeder. voorwaar een bijzonder leuke visochtend.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 16-07-18 / 27C - NO2 - zonnig

Dick:    vandaag met de senioren van HSV de Brasem op het zelfde stuk in de Amstel-Drecht gevist als vorige week. Op het stuk bij de paprikaboer wordt toch wel redelijk vis gevangen. Vorige week op het laatste nummer pakte ik de winst, vandaag op nummer 7 deed ik dat ook met 7kg, ik zou zeggen tegen mijzelf ga zo door.

zaterdag j.l. weer geen beste uitslagen op het brede stuk in de Amstel-Drecht. Het laatste uur werd door die en gene nog een platte gevangen. Ook ik had dat geluk en omdat ik in het begin ook een platte ving werd ik zaterdag eerste. We zeggen maar weer "volgende keer beter."


Oude Rijn (Alphen) 14-07-18 / 25C - N2 - zonnig

Rinus:    de 11e competitiewedstrijd brengt HSW naar het mooie en eerlijke parcours van de Oude Rijn aan Oudshoornseweg waar de 18 deelnemers een pittige stroming wacht en dat maakt het interessant. Voor dit laatste moeten we overigens even terug in de herinnering want in de wedstrijdwateren die we normaliter bevissen staat veelal nauwelijks of geen stroming. Gezamenlijk vangen we een kleine 40 kilo en dat is natuurlijk niet schokkend, pluspunt is weer wel dat iedereen vis ter weging kan aanbieden. Aanvankelijk is er met de vaste stok en dobbers van 1,5/2 gram nog prima te vissen zeker als je de loodsetting doelmatig aanpast, maar naarmate de (wedstrijd)tijd verstrijkt en de bootjes gaan varen wordt dit toch lastiger. Als er dan ook nog een volle zandhaas passeert is dit voor menigeen het sein om de stok neer te leggen en over te stappen op de feeder, waarmee overigens wel de ´winnende gewichten´ op de kant komen. Zelf pak ik op stek 16 de stok met 1,5 grams dobber uit op 9,5m waar met ca. 3m net iets minder water staat en een fractie minder stroming (in mijn beleving) dan op 12m. Voor later in de wedstrijd zet ik de feeder gereed op 3/4 en dat is zo´n 15m uit de overzijde. De stok geeft met de dobber een antenne overdiepte in het eerste uur regelmatig vis, bliekjes, voorns en een mooie winde. Als de bootjes gaan varen ga ik schuiven met de dobber tot wel 50cm overdiepte waarbij het laatste loodje op de bodem ligt en nog weer later probeer ik deze setting uit met een schuifloodje. Deze methode´s leveren ook (schep)blieken en een mooie kolblei op. De laatste 2 uur probeer ik het steeds meer met de feeder en dat resulteert naast enkele blieken en een halfwas ook in 2 platten (1 met wormen en 1 met mais). Met 5,8kg op de weegschaal is de overwinning binnen. Ron vist met de feeder naar 4,1kg en pakt een 2-tje mee, Gert vist eveneens met de feeder en int 3 punten met 50 gram minder. Peter doet goede zaken met de vaste stok en eindigt met 3,5kg op 4 pt, Wil-Jan scoort 3,4kg (stok en feeder) en 5pt.


Vissen in Engeland 13-07-18 / 24C - N2 - zonnig

Ron:    met twee volgepakte auto’s vertrokken wij, Peter, Koos, Jan en ik, allen lid van de HSV Moordrecht,  zondagmiddag 1 juli richting Europoort om daar in te schepen voor onze overtocht met P&O naar Hull, Engeland. De reis verliep voorspoedig en maandagochtend reden we van de boot af en vertrokken we richting Haxey. Daar lag onze basis voor de komende week en werden we verwelkomt door de eigenaresse Monica van Motel Duke William. Na inchecken e.d. reden we in 10 minuten naar onze visbestemming Lindholme lakes Country Park in  Epworth, Doncaster. Hoe dat verder afliep lees je door op deze link te klikken.


Rottemeren (Zevenhuizen) 12-07-18 / 23C - NW4 - zonnig

Rinus:    vanmiddag heb ik een paar uren feederen aan de Rottemeren in gedachte aan het z.g. Balkengat, niet onaardige vangstberichten daar, keurige steigers, wel wind schuin op de kop dus er staat een aardig golfje, maar mijn opa zei al: wind op de hand, brengt vis op de kant....! Niet al te ver erin dan maar, 22-23m lijkt me voldoende, naar schatting een krappe 1,5m diep. Begin maar met maden en al snel zie ik de nerveuze tikjes op de top die veroorzaakt worden door bliekjes. Daar vang ik er een 20 van in het eerste anderhalf uur als er zich ineens 2 platten melden, weliswaar heb ik er inmiddels een piertje aan gehangen. Met nog 2 uur te gaan ga ik over op de boilie want daar lusten ze hier wel pap van....., zeggen ze. En ik moet zeggen daar hebben 'ze' gelijk in want binnen het kwartier hangt platte nummer 3 en aan het eind van de rit staan er 10 op de teller, alle tussen de 50 en 60 cm, de meeste exemplaren zijn niet 'moeders mooiste'. Met dit 'moderne' aas zijn ze in de regel nog wat zwaarder ook, dus met een voorzichtige schatting zit ik toch over de 20kg. Als klap op de vuurpijl vliegt tegen het einde de top nog één keer om met als resultaat een prachtige winde van 45cm. Een verrassend middagje, dat wel.


Oude Rijn (Zwammerdam) 11-07-18 / 21C - NW3 - half bewolkt

Rinus:    HSV viste de 10e ouderenwedstrijd in de Oude Rijn op het traject ijsbaan/futenbos waar met 14 deelnemers ruim 40 kilo werd gevangen, op zich een goede score. De steeds meer uitdijende lelievelden maakten het voor de vaste stok vissers soms wat moeilijk, niettemin werd deze hengel veelvuldig ingezet. Zelf doe ik dat op steknr 3 links van het brugje op 9,5m naast de feeder die ik op een afstand van ca. 10-12m uit de overzijde deponeer. Deze twee stekken beviste ik om en om. De feeder leverde vóór de pauze enkele platten, blieken en kolbleien op, zo ook na de pauze. De vaste stok overwegend kleine vis op het laatste half uur na waarin nog een 3-tal platten toehapten. Bij elkaar 9kg hetgeen net voldoende was voor de winst. Dick wist op staartnr 14 een aantal dikke platten te vangen voornamelijk met de boilie hetgeen hem met 8,9kg een 2-tje opleverde. Rob J had de vis op de vaste stok (lang en kort) aan de praat gekregen en sleepte met 3,8kg keurig 3 punten weg.


Oude Rijn (Alphen) 11-07-18

Dick:    vanmorgen visten wij van HSV de Brasem voor de vaste hengelcompetitie de 7e wedstrijd in de Oude Rijn tegenover het zgn. witte hek op het voorste stuk van de Damse Rijn. De uitslag is weer bedroevend slecht, 4 mensen voorin vingen vis van de achterste vissers was ik het hoogste met 530 gram. Siem had nog de meeste vis ruim 5 kilo gefeliciteerd Siem maar niet van harte want je verdrong mij van de eerste plek. Maar je laat wel zien wie er kan vissen!!! Maar voor de mindere vissers onder ons "volgende keer beter".


NH Kanaal (Akersloot) 11-07-18

Theo:    afgelopen zondag stond de 5e competitie wedstrijd van ons mooie cluppie H.S.V DE VRIJE VISSER op het programma . Mooie cluppie zeg ik met trots omdat in onze club de gezelligheid nog steeds voorop staat . Als dan de vangsten vandaag ook nog mee werken heb je toch een fantastische zondag morgen beleefd ook al ging om 3.30 de wekker thuis . Vandaag met 7 man op weg naar het N-H kanaal bij Akersloot . 2 man hadden zich afgemeld en hopelijk dacht iedereen jongens rustige ochtend , wel noorden wind maar daar zat hij al een hele tijd . Dus moest er vis te vangen zijn . Na de slechte 6 uurs wedstrijd verleden wek bij Spijkerboor en de berichten van zuster vereniging de Sikkens zaterdag op hetzelfde parcours met dramatische vangsten bracht dat de sfeer wel weer wat om sloeg . Maar wij zaten op een ander parcours vandaag en de vis was aanwezig door de vele activiteit in het water . Loten , met nog 2 man in de kokertjes van Johan voor de kop en staart plek t.w Cees en Ton . Staart wilde iedereen wel , want dat was naast de vangrail bij de pont . Een wereld plek , met nog 2 nummers ernaast die ook altijd goed vis opleverden bij wedstrijden . Nou de gelukkige was Ton op de staart dus en Cees op de kop stek . We hadden er zin in dus opbouwen die vele handel tegenwoordig . We konden al om 06.30 beginnen en de voerballen en korven gingen te water . De een koos voor de stok , en de ander met de feeder aan de overkant of dichtbij met de verwachte drukte op het water met het mooie weer . Er stond een licht stroompie naar links dus dat was gunstig . Al gauw werd er vis gevangen bij vele met de stok was het klein en met de feeder wat grote tot grote vissen de meeste aan de overkant . Nou op n.r 1 en 2 was het echt goed raak zowel ton met de vaste stok en Gertjan met de feeder hadden ze er meteen goed op . Bij andere waren er wel eens periodes met stil vallen , en toen de stroom nog wat meer ging aantrekken keerde de beten weer terug . Dan de uitslag ,  Nou dat was er een met 7 man werd er meer als 90 kilo vis gevangen en bleek het de BESTE wedstrijd van het seizoen te worden . Echte TOPPER was vandaag DE JARIGE Gert-Jan met en vangst waar hij ZEER trots op mag zijn en voor hem een resultaat opleverde met maar liefst 26.500 GRAM en wat hij nog gelost had zij hij na afloop . Zijn beste resultaat in de competities die hij mee heeft gevist . Zelfs met een GEBROKEN top ving hij ze nog !! N.R 2 werd vandaag met ook een prachtig gewicht op kop met de STOK onze keuken prinses Ton .Ton ving vandaag 15.800 met de stok op de kop en wat hij nog gelost had met vissen die hij NIET van de grond kreeg. Op N.3 eindige precies gelijk met een ook mooi gewicht van 12.300 gram Johan en Theo . Theo met de feeder aan de overkant en Johan had zijn plan gemaakt eerst met de feeder en toen met de stok en dat pakte goed uit . Ook mooie vissen voor deze mannen . Plek 4 was voor Cees van Rhijn op de kop . In het begin ging het moeizaam met Cees en kon hij ze niet echt vangen . Na hij terug ging naar dichtbij pakte hij nog een paar prachtige vissen en kwam tot 10.200 gram , een resultaat waar hij dik tevreden mee was . Dan de vaste stok vissers Koos en Arie deze hadden echt een leuk netje vis , mar moesten het doen zonder dikke vis en veel voorns en bleien bracht bij hun op de weegschaal de volgende resultaten . Koos viste een 5 met een gewicht van 5.625 GRAM EN Arie werd 6e met een gewicht van 4.175 GRAM . Nogmaals een prachtige ochtend die voor ons nog vele malen mag komen , want vis vangen daar ga je voor naar de waterkant toch ? Na afloop werden we nog getrakteerd door Gertjan met een heerlijke verse bal gehakt met brood en een pilsie of frissie .       Opgewarmd dor chef kok Ton . KLASSE EN BEDANKT .

De volgende wedstrijd is ook in dit water , maar dan een ander parcours omdat op dit parcours dan en wedstrijd is volgens H.S.V Alkmaar .

UITSLAG WEDSTRIJD 5 MET PUNTEN EN GEWICHT .


1 GERT-JAN VERKERK 26.500 GRAM    1PT   

2 TON KOOPMAN (STAART) 15.800 GRAM          2 PT .

3 JOHAN PUPER   12.300 GRAM           3 PT

4 THEO MEUWENOORD 12.300 GRAM  3 PT .

5 CEES VAN RHIJN  (KOP)10.200 GRAM          4 PT .

6 KOOS VAN DE ARK 5.625 GRAM           5 PT .

7 ARIE SCHOUTEN 4.175 GRAM .          6 PT .


8. VRIES STOMPHORST N.A  9 PT .

9. BEN VAN DE ARK       N.A  9 PT .


STAND NA 5 WEDSTRIJDEN MET NOG 4 TE GAAN .


1 GERT-JAN   14 PT    48.580 GRAM .

2 JOHAN         16 PT   38.300 GRAM

3 BEN             19 PT    31.300 GRAM .

4 THEO          20 PT     31.100 GRAM .

5 VRIES          30 PT     15.620 GRAM .

6 TON            31 PT     14.060 GRAM .

7 CEES           33 PT     14 .900 GRAM.

8 KOOS         33 PT     11.575 GRAM .

9 ARIE           33 PT     10.365 GRAM .


Amsteldrecht (Nieuwveen) 09-07-18 /23C - NW4 - half bewolkt

Dick:    vandaag met HSV de Brasem de 13e seniorenwedstrijd in de Amstel-Drecht gevist, begonnen met uitzetten net voor de 2 grote bomen tot net voorbij de paprika teler. Op het staartnummer ving ik 11 brasems met een gewicht van 16.500 gr. Over het algemeen is er redelijk vis gevangen, dat gaat de laatste tijd toch goed in de Amstel-Drecht, ofschoon Guus het met exact 10kg minder moet doen voor plaats 2. Ik ga deze keer niet zeggen "volgende keer beter " want dan vraag ik teveel van het goede.


 

Heimanswetering (Woubrugge) 09-07-18

Rinus:    vandaag 'pakken' we de Heimanswetering weer eens, wind schuin van achteren dus prima om met de vaste stok aan de gang te gaan. Als gewoonlijk gaat ook de feeder met maïs of boilie uit om te zien hoe dat hier werkt. Na een uurtje vissen blijkt dat het een moeizame start betreft met slechts 7-8 visjes, maar gaandeweg komt er 'echte' vis om de hoek kijken, er is dus wat te 'loeren'. Aan het eind van de rit blijken er toch 45 stuks op de teller te staan, waaronder behalve baars, bliek en (maat)voorn ook een 10-tal platten en platjes, de feeder heeft hier ook aandeel in. Maatje Gert zorgt voor de opmerkelijkste vangst vandaag namelijk een kleine meerval. Onze redenatie is dat dit broedsel uit de Westeinderplas komt en dus al een hele reis achter de rug heeft naar de wetering. Hopelijk heeft deze nog wat broertjes/zusjes meegenomen zodat niet moet worden uitgesloten dat we over een paar jaar de onderlijnen 0,12 en 0,14 voor de feeder in de tas kunnen houden!?


Nederrijn (Kerkdriel) 09-07-18

JanV:    zondag de 7de wedstrijd gevist in de Neder-Rijn bij Driel. Naar verluid werd er daar niet veel gevangen maar boven verwachting viel het deze keer eindelijk eens mee, niet van die extreme gewichten maar op 2 man na had iedereen een vis(je) gevangen met altijd weer een uitschieter. Met 12 vissers werd er ruim 30 kilo gevangen (voor ons doen is dat een hoop) raar was dat de een alleen voorns ving en andere alleen brasem en bliek. Een deelnemer ging met de stok vissen en dat bleek een goede keuze te zijn hij ving de hele wedstrijd vis niet groot maar wel constant. De uitschieter van vandaag zat op nr 2 en had 8,2 kilo de nr 2 (ikzelf) wist met 6 vissen 4,3 kilo te bemachtigen en de nr 3 naast me wist met een mooi netje voorns 3,4 kilo te vangen. De vaste stok visser wist een mooie 5 te vissen met 2,9 kilo.  Ik heb de hele wedstrijd op een meter of 35 gevist en in het begin veel missers gehad, hoe het kwam weet ik niet maar heel mooie aanbeten en toch niets voelen alles gevangen met een made en twee casters aan een haak 12 aan een lijn 0,12 van 70 cm lang. Wel geprobeerd om met lange of korte onderlijnen te variëren en andere aassoorten maar dat mocht niet baten, wel geleerd dat je op de voorn met lichter spul aan moet komen anders zijn de beten op die zware feeders niet goed te zien. Over twee weken hebben we de marathon in de rijn bij Renkum eens kijken hoe het daar gaat en dan wel met lichtere lijnen en kleinere haken, vorige week had ik daar wel goed vis, hoop dat het daar nog een poosje aanhoud. 


Heimanswetering (Woubrugge) 09-07-18

Erik:    hierbij nog enkele uitslagen van de laatste comp.wedstrijd van de HSV Moordrecht (waar ik zelf niet bij was vanwege de marathon) en ons 60+ concours van zaterdag + Ecocup gisteren.

 

8ste comp.wedstrijd gevist in de Heimanswetering:

 

Hier is met name met de vaste hengel een visje gevangen.

 

A-korps:

1. Dennis Hotlhuysen 2.980 gr.

2. Peter Kuster 2.860 gr.

3. Kees v.d. Heuvel 2.680 gr.

 

B-korps:

1. Hans Speulman 3.100 gr.

2. Hannie v.d. Hoek 2.180 gr.

3. Marco Heemelaar 1.880 gr.

 

60+ concours in onze Ringvaart:

 

Kees v.d. Heuvel haakte een mega brasem van 65 cm. en 3.220 gram en verder was het wat kleine vis, dat ook niet vanzelf ging. Er waren 6 koppels (12 man).

 

Hierbij de uitslag van de 1ste 3:

1. Kees v.d. Heuvel/Frans Buurman 3.860 gr.

2. Piet Blom/Bertus Hoogendoorn 1.620 gr.

3. John van Uunen/Hans Speulman 1.100 gr.

 

3de Ecocup in de Vlaardingse Vaart:

 

Met 60 man in 4 vakken weer volle bak en zelf zat ik in het b-vak op nr. 19. Even de hoop om achter het eiland te zitten, maar helaas een paar nummers ervoor nog. Gestart met de feeder om een bonusbrasem te vangen, maar na een half uur (geen beet gehad) al vrij snel met de vaste hengel enkele giebeltjes en een paar mooie blieken. Daarna weer wat wormen gecupt en meteen over met de pret. Moeizaam wat baars en amper witvis. Halverwege de wedstrijd begon het weer een beetje te lopen en dit bleef zo t/m het einde met wat bliekjes en een aantal voorns al was niet groot meer. Met 3.300 gram viel het me niet tegen dat ik 3de werd in het b-vak met de winnaar tegen de brug aan met 4.5 kg. Achter het eiland ook geen hoge gewichten, maar een paar brasems daar. Overall winnaar zat op 58 (Jan Zekveld) met ruim 10 kg. Was weer een leuke en leerzame ervaring.


Rotte (Zevenhuizen) 07-07-18 /24C - N2 -  zonnig

Adriaan:    vandaag de 8e wedstrijd van Gr. R'dam afd Zev-Mkp gevist in de Rotte bij de Molenviergang waar een teleurstellende vangst werd genoteerd.

Als je weet dat ik de laatste 2 weken zeer goed heb gevangen bij de molens (49 en 21 kg) dan kom je met nog geen 14 kg in totaal met 6 deelnemers bedrogen uit. Stond er de laatste weken een trekje in het water, vandaag was er geen trekje te bekennen en stond bovendien de wind in de rug wat meestal geen goed teken is bij de molens. J. de Zwart won de wedstrijd met 4,4 kg door 2 brasems te vangen (de laatste in het eindsignaal). Zelf werd ik 2e met 2,7 kg door 1 brasem en wat kleine vis te vangen en A. Revet werd 3e met 2,2 kg. Vandaag zoals de laatste weken gevist op 35 en 20 meter, ver met gewoon aas en kort met boilie. Kortbij kon ik geen aanbeet forceren, dus wat ik ving kwam mondjesmaat van de verre stek met zo af en toe een verdwaalde aanbeet. Vaak zag je een tikje en dat was het dan, en als je later binnen draaide zat er geen made of piertje meer op de haak of als ze met mes en vork bezig waren geweest. Nu maar hopen dat over 2 weken de Amsteldrecht zich van zijn goede kant laat zien. .


Oude Rijn (Alphen) 07-07-18

Rinus:    een 'rondje langs de velden' leert me dat de vangsten her en der in de regiowateren nog steeds niet aan de verwachtingen voldoen, maar dat er desondanks toch een vis(je) wordt gevangen al moet je daar soms héél lang op wachten of (in wedstrijdverband) een gelukkige hand van loten hebben. Zo viste de Opsteker uit Gouda op de steigers aan de Leidsche Vaart en wist alleen Daan op steiger 1 een acceptabel(?) gewicht van ruim 3kg bij elkaar te vissen en daarmee de winst te pakken. De rest moest, zoals gewoonlijk daar de laatste tijd, lijdzaam toezien en op een houtje bijten. Op de bekende stekken aan de Oude Rijn wordt wel gevangen, soms alleen maar kleine vis zowel met feeder als vaste stok en soms ook met de stok op plaatsen waar je verwacht met de feeder te 'scoren'. Maar altijd zit daar vroeg of laat wel brasem bij. Zelf zit ik met Aat en Herman bij de 'perenbomen' en ondervind dat er met de vaste stok alleen maar baars te vangen is, sommige van respectabele afmetingen. Pas na 2-3 uren vissen kan ik een voorn(tje) vangen en nog weer later ineens enkele platten. De mannen met de feeder daarentegen vangen wel wat (kleine) witvis, af en toe een baars en uiteindelijk ook enkele platten.


Oude Rijn (Bodegraven) 04-07-18 /25C - NO3 -  zonnig

Dick:    vandaag met HSV de Brasem de 7e winkle picker wedstrijd gevist tussen Zwammerdam & Bodegraven, voorbij de rotonde richting Buitenkerk. Met heel veel variëren waren er enkele visjes te vangen. De brasem deed het helemaal niet, Joop ving nog ruim 1300 gram en werd hiermee 1e gefeliciteerd Joop,  maar ja volgende keer beter, hopen we.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 04-07-18

Rinus:    zelf ben ik met Gert en Aat en met de feeder naar de Amsteldrecht geweest op het traject 'nieuwe kwekerij'. Ook hier een moeizame visserij met aanvankelijk een paar (schep)blieken en zo nu en dan een (ruis)voorn en bij hoge uitzondering een brasem. Maar, zoals bekend, moet je op dit water soms héél lang wachten eer de platten aanschuiven aan de eettafel. Naast de ca. 20 bliekjes/voorns kon ik pas in het 5e en 6e uur het aantal platten (groot en klein) opkrikken tot 10 stuks, gevangen met alle soorten aas. Geduld wordt beloond!?


Oude Rijn (Alphen) 02-07-18 /27C - NO4 -  zonnig

Rinus:    vandaag een aantal uren in de Rijn gevist op het traject 'perenbomen', een bijkomstigheid hier is dat op een enkele plek de zon nog tot in de middag achter de bomen staat. Had wel vertouwen in de vaste stok dus deze uitgepakt op 11m, 5 balletjes cuppen en vissen. Voor de zekerheid toch ook maar een feeder gereed gemaakt en deze gedeponeerd op de hier dikwijls succesvolle afstand van 25m. Van meet af aan is er vis te vangen op de 11m waardoor de teller binnen anderhalf uur oploopt tot de 25, meest bliekjes en voorns, maar ook 3 platten. Daarna zakt het als een kaartenhuis in elkaar en is er sporadisch nog een visje te vangen! Gelukkig 'gaan ze het dan doen' op de feeder waarmee ik nog 12 platten op de kant krijg, voornamelijk met boilie of pellet. Tussendoor onder het kantje nog een 10-12 baarzen gevangen waarmee de stand op een kleine 50 stuks komt. Redelijk tevreden zeker qua vangstgewicht.


Reactie Huub: hallo Rinus, maandagmiddag 2 juli, heb ik naast je gezeten aan het water van de (ik noem deze zo) Damse Rijn. Jij gaf mij de raad eens op jouw site te kijken. Dit heb ik al gedaan en, ik heb nog niet alles gelezen, geeft een vracht aan informatie. Met verbazing heb ik steeds naar rechts gekeken wanneer ik je hengel weer omhoog zag gaan en er weer een pracht beest in je schepnet verdween. Gelukkig zette jij de vis direct weer terug en niet, zoals ik vaak heb gezien, eerst in een leefnet. Na een uurtje had ik buikpijn en zat mij te ergeren. Hoe komt het dat hij wel vangt en ik niet, dacht ik steeds. Ook met de ‘geleende” maden is het niets geworden en tegen half vier ben ik maar naar huis gegaan. Jij ook, maar ik denk met een ander gevoel dan ik. Gelukkig heeft België met voetballen gewonnen. Een kleine pleister op mijn wonden. Ik heb het korte contact erg leuk gevonden en weer wat geleerd, b.v. “ga nooit naast jou zitten vissen het is één grote ergernis” (grapje). Veel succes met je toekomstige wedstrijden. Groeten, Huub


Aarkanaal (Alphen) 02-07-18

Dick:    vandaag met HSV de Brasem gevist voor de seniorencompetitie en er is een keer gekozen voor het Aarkanaal bij de Schoutenvaart. Hadden we dat maar niet gedaan, het stroomde hard en na drie kwartier vissen was het over en uit met aanbeten. De vaste stok vissers hadden toen zo'n 15 tot 20 kleine visjes gevangen maar de feeder vissers bijna niets. Siem ving tijdens het inpakken toch nog een platte, wat hem met 2,3kg de 1ste plek opleverde, gefeliciteerd Siem. Maar ik zeg maar zo "volgende keer beter."


Ringvaart (Bennebroek) 02-07-18

Bert:    zondag 01-07-2018 comp vaste stok nr 3 van HSV Alphen viswater de Ringvaart van de Haarlemmermeer Lijnde was aangevraagd maar gezien de straffe wind uit het Oosten zijn de uitzetters uitgeweken naar Bennebroek. Op deze plek kon er gevist worden met de rug in de wind, wel zo prettig als je alleen met de vaste stok in de weer moet. Na het voeren kon er direct een visje gevangen worden, er waren zelfs  deelnemers die meteen een schepper wisten te scoren. Maar zoals vaker kwam er bij menigeen al snel de klad in de hoeveelheid aanbeten. Henk Groen vissend op het laatste nummer wist de beet vast te houden en kwam hiermee als dag-winnaar uit de bus. Zijn score een mooie 12400 gr. De totaalvangst van de 9 deelnemers was vandaag 44050 gram voorwaar niet slecht, nu maar zien vast te houden.


Oude Rijn (Alphen) 30-06-18 /25C - NO3 -  zonnig

Rinus:    de 10e competitiewedstrijd van HSW wordt gevist op het bekende traject 'witte hek' waar met 17 deelnemers een kleine 20 kilo vis wordt gevangen. Wederom niet wereldschokkend om niet te zeggen puur slecht, het positieve is weer wel dat iedereen vis kan laten wegen. Dit parcours staat bekend om de prachtige vangsten in het voorjaar met name met de feeder, het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste deze hengel nu ook uit de foedraal halen, al dan niet in combinatie met de vaste stok. Een juiste keuze is weer eens de crux die waarschijnlijk had geleid tot een hoge(re) klassering, want achteraf gezien (maar dan kijk je een koe in de kont) blijkt dat door consequent één hengeltype te hanteren wellicht de beste methode was geweest. Hoe dan ook aan het eind van de rit zijn er gezamenlijk maar 5-6 brasems gevangen en één exemplaar heb je toch minimaal nodig om 'hoog' te eindigen. Frans doet dat op zijn vertrouwde manier met ondermeer de korte stok waarmee hij naast een aantal baarzen ook 2 platten weet te vangen en daarmee uitkomt op 3,9kg en de winst naar zich toe trekt, proficiat! Aan de andere kant op het staartnummer krijgt Wil-Jan eveneens 2 platten in het net naast een klusje kleine vis, bij mekaar 3,3kg en dat levert 2 punten op. Herman en Aat sprokkelen wat vis met de feeder bij elkaar hetgeen 1,8 en 1,5kg en 3 respectievelijk 4 punten oplevert. De volgende 3 plaatsen worden bezet door Martin (1290gr), Rob J (1230gr) en mijzelf (1210gr), voornamelijk door te vissen met de stok. Wat mezelf betreft concludeer ik dat het vertrouwen in de feeder op een uiteindelijk goed resultaat nu slechts 1 bliekje oplevert! Met de stok op 11,5m kan ik in het laatste uur nog een 20-tal voorns op de kant brengen, waarmee ik tegen 7 klassementspunten aanloop. Wat als ik de feeder in een eerder stadium had laten rusten, maar dat is 'achteraf gezien'!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-06-18

Dick:    hier de uitslag van de 8 uurs wedstrijd van HSV de Brasem uit Ter Aar. Er werd gevist in de Amstel Drechtkanaal ( brede stuk), waar het prachtig zonnig weer was en veel wind van opzij, wat op het brede stuk lastig was met ingooien maar dat mag de pret niet drukken, we hebben toch een leuke visdag gehad met redelijk tot goede vangsten. Gewonnen werd er door Sjaak, gefeliciteerd man, je had wel plek 1 en 2 was een slaper, maar je moet ze toch weten te vangen.   

1  Sjaak Egberts    21.000 gr.

2  Dick Verhage    13.960 gr.

3   Frans Blom    13.800 gr.

4  Hans v.d. Laan    11.970 gr.

5  Siem Pieterse    11.900 gr.

6  Willem Rijfers    10.800 gr.

7  Kees van Dam    7.070 gr.

8  Joop Lindhout    6.410 gr.

9  Raymond Anderson    5.750 gr.

10  Leo Caspers    5.390 gr.

11  Jan v. Eijk    4.300 gr.

12  Marcel Grauwen zonder bericht niet op komen dagen     

13  Darren Hillyer idem dito ( ik vind dit ergerlijk ).


Amsteldrecht (Nieuwveen) 27-06-18 /21C - NW3 -  half bewolkt

Rinus:    vandaag de 9e ouderenwedstrijd van HSW gevist in de Amsteldrecht ter hoogte van het z.g. 'brede stuk'. Met 15 deelnemers wordt 45 kilo vis gevangen dus met gem. 3kg p.p. een redelijk normale uitslag. Belangrijk op dit parcours is dat je natuurlijk 1 of 2 platten bij je vangst heb om een acceptabel gewicht te bereiken. Het best doet dat vanmorgen Rob P die door stug volhouden zowel vóór als na de pauze een paar mooie brasems kan vangen met ondermeer de boilie en met 7,8kg de winst pakt. Daarna laten de kop- en staartnummers met zowel stok als feeder van zich horen waar Frans met 5,5kg een 2-tje pakt en Gerard met 5,2kg 3 punten scoort. Dick zit daar met 5,1kg en 4pt vlak achter en zelf krijg ik met 5kg 5pt aan mijn broek. Ik gok met de feeder op een kleine 60m op enige afstand van de overzijde maar kan vanwege de vuile bodem niet veel anders doen dan 'ingooien en laten liggen'. Hiermee krijg ik 3 platten en 7 blieken/halfwassen in het net. Met mooi weer en nog niet zo'n drukke pleziervaart een fijne vismorgen gehad.


Leidsche Vaart

afgelopen zaterdag, was daar zelf niet bij, werd de 9e competitiewedstrijd van HSW 'afgewerkt' op de steigers aan de Leidsche Vaart. Het verslag daarover kan vrij kort zijn want het werd qua resultaat een zeperd van jewelste! Onder de 15 deelnemers vielen maar liefst 10 'nullen' en de overige 5 man scoorden wel 535 gram! Hieruit kwam winnaar Peter naar voren die op de staartsteiger 350 gram wist te vangen. Gauw vergeten deze wedstrijd.


Leidsche Vaart (Langeraar) 27-06-18

Dick:    vandaag door HSV de Brasem de 6e vaste hengelwedstrijd gevist in de Leidsche Vaart vanaf de steigers. We waren maar met 8 deelnemers dus wijd uitgezet ( om het andere steiger ) dus pakweg op 50 meter. Maar ook dit helpt niet om goed vis te vangen. Alleen op het staartnummer werd wat vis gevangen door Siem (4,7kg), gefeliciteerd Siem. Daarna liep het terug naar 700 gram. Hopelijk volgende keer beter.


Oude Rijn (Alphen) 27-06-18

Dick:    maandag j.l. met HSV de Brasem nog maar eens in de Damse Rijn gevist, in het gedeelte waar voorheen het witte hek stond. Het viel in deze 11e seniorenwedstrijd zowaar nog niet helemaal tegen, iedereen ving vis zelfs boven de kilo. De winnaar werd Willem Lenting voor het witte hek, dus toch nog de goede stek, met 8,4kg. Gefeliciteerd Willem. We gaan vol goede moed naar de volgende wedstrijden. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Vlaardingsevaart (Vlaardingen) 27-06-18

Erik:    Berry en ik hebben afgelopen weekeinde meegedaan aan de 24 uurs in Vlaardingen. We zaten in het c-vak (rechts van de fietsbrug) in het midden van het vak. Nadat we begonnen was het meteen veel te stil met een schele pos en 1 voorntje het 1ste uur met de vaste hengel. De feeder gaf totaal geen leven. Einde v.d. middag ving ik dan eindelijk een halfwas op een andere feederafstand (wat verder uit de overkant), maar weer een paar uur totaal niets, net als bij onze buren. Alleen aan de buitenkant van ons vak werd al aardig gevangen, dat voorspelde dus niet veel goeds. In de loop v.d avond begonnen we beet te krijgen met de feeder en in de nacht hebben we (Berry heeft dit deel gevist) redelijk gevangen, al waren ze gemiddeld te klein om nog serieus in te lopen, wel enkele platten erbij. Met het licht worden (onze buren gingen toen al weg) was het weer gedaan met de feeder en heb ik het overgenomen met de vaste hengel, wat weer zeer taai was met uiterst voorzichtige beetjes van hoogstens een stuk of 20 voorntjes/kolbleitjes en 1 karpertje (dat was dan wel weer grappig). Met 10.900 zaten we nog in de middenmoot (5de in het vak), maar de staartnummers hadden een stuk meer met het hoogste gewicht van 32 kg. Kansloos dus, maar dat hoort er ook bij. Ron en Koos hebben hun huid duur verkocht in vak A, ook midden in het vak, maar zaten met bijna 15 kg. nog dicht bij de prijzen. Volgend jaar hopelijk weer een betere stek, want die waren er ook zeker met een topgewicht van 71 kg in het laatste vak.


Markervaart (Krommenie) 25-06-18 /20C - NW3 -  zonnig

Adriaan:    voor de 7e wedstrijd van Gr. R'dam afd. Zev-Mkp  zijn wij afgelopenz zaterdag naar de Markervaart geweest met slecht 5 deelnemers die gezamenlijk bijna 27 kg wisten te vangen. Door verschillende redenen konden of wilden de andere 5 niet meedoen. Met een stevige wind dwars op het water kon je alleen met een korf van 40gr. de afstand tussen de 50 – 60 meter halen zonder afzwaaiers. Sebastiaan Lockhorst deed dit het beste vandaag en won de wedstrijd met 10,4 kg door afwisselend te vissen op 25 meter en 57 meter. Op de korte afstand alleen kleine vis en ver heeft hij de meeste vis gevangen door met de Methode te vissen. Zelf werd ik 2e met 6,8 kg en op ongeveer dezelfde afstanden gevist als de winnaar. Ik ving ze kort met een aantal maden en ver met een piertje, maïskorrel of boilie. Door het verspelen van 3 vissen binnen 10 minuten op de verre afstand kon ik de overwinning wel vergeten.


 

Amstel (Nes) 25-06-18

Dick:    zaterdag j.l. competitie gevist met HSV de Brasem in de Amstel voorbij de vroegere kroeg "De Zwarte Kat ". De vangsten waren goed, behalve bij mij, na een uur vissen had ik 3 platten en ik dacht dat gaat lekker. Had ik dat maar niet gedacht, tot 12 uur geen leven meer gezien wat ik ook probeerde. Cock ving ruim 11 kilo, goed gedaan Cock en gefeliciteerd. Voor mij hoop ik volgende keer beter.


 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 25-06-18

Dick:    enthousiast geworden door redelijke vangstberichten over de Amsteldrecht viel het de deelnemers aan de winkle picker competitie van HSV de Brasem afgelopen woensdag niet mee achterin richting Vrouwenakker om de vis aan het lijf te komen. Alleen Guus die had een aardig netje vis 3400 gram, gefeliciteerd Guus, je flikte het toch weer om een 1 te scoren, maar ja volgende keer beter.


Oude Rijn (Zwammerdam) 25-06-18

Erik:    nog een verslagje van onze 7de comp.wedstrijd van HSV Moordrecht in de Oude Rijn bij Zwammerdam (IJsbaan). We zaten op het stuk voorbij het brugje richting de woonboot en het riet aan de overkant. Ik zal zelf op nr. 3 tegenover het riet en heb me hoofdzakelijk op de vaste hengel gericht. Vanaf het begin kleine kolblei en wat voorntjes, met amper een maatvis. Toch de hele wedstrijd redelijk beet gehouden en met 2.700 gram een 2tje gevist. Koos van Herk op nr. 1 had exact 2.500 gram en de winnaar was Kees v.d. Heuvel die links v.d. woonboot zat had 3.620 gram met de feeder met enklele mooie platten erbij. Geen geweldige vangst weer, maar gelukkig wel wat te loeren weer op dit stuk.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-06-18 /20C - ZW3 -  bewolkt

Dick:    vorige week donderdag draaide de wind naar het zuid - westen en dacht ik "we gaan weer vis vangen ". Dat was ook zo, we visten met de senioren van Alphen in de Amstel - Drecht op het brede stuk. Ik ving 17,5 kg nr. 2 15 kg nr. 3 12,5 kg en nr. 4 10 kg en zo ging dat langzaam naar beneden. Vandaag met HSV de Brasem was dat ook zo, een paar mensen zaten nog net op het bredere gedeelte waaronder Guus en ik. Guus ving 11.090 kg gefeliciteerd Guus maar voortaan niet zo achterbaks doen door te zeggen dat het maar matigjes is, ik ving ruim 9 kilo en nr. 3 ruim 5 kilo, het zakte vandaag wel wat sneller naar beneden maar ja er wordt in ieder geval weer vis gevangen. Ik ga niet zeggen volgende keer beter ( al mag dat wel ) maar tot het volgende verslag.


 

Ringvaart (Lijnden) 19-06-18

Bert:    zondag 17-06-2018 vrije hengel comp nr 3 van HSV Alphen met 11 deelnemers gevist in de Ringvaart van de Haarlemmermeer nabij Lijnden. Een bekent wedstrijd traject waar over het algemeen ook nog eens aardig vis wordt gevangen. Ondanks dat er bijna geen stroming in het water was kon er toch nog aardig wat vis verleid worden tot een aanbeet. Twee vissers waren vandaag een ieder te baas Arie vissend op kop kwam tot ruim 12 kg maar Erik werd vandaag de winnaar met bijna 15 kg vis gevangen aan de feeder. Arie ving de meeste vis aan de vaste stok maar moest tijdens de wedstrijd overschakelen naar de feeder in verband met elastiek breuk, mogelijk een gevalletje van niet op het juiste moment onderhoud plegen. Zonder deze malheur had de uitslag er misschien wel anders uit gezien. Maar dat is natuurlijk koffiedik kijken. Dat neemt niet weg dat ik Erik zijn dag-overwinning van harte gun. De totaalvangst vandaag kwam uit op 59770 gram voorwaar niet slecht. Nu zien vast te houden.


 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-06-18

JanV:    vaderdag dus het weekend thuisgebleven en op zaterdag wezen vissen vooraan in de Amstel en het Aarkanaal bij de roeiclub. Op beide plekken wel visgevangen maar het was op alle stekken niet wild. In de Amstel met de vaste stok op 11 meter gevist wat resulteerde in een leuk aantal kleine vis maar hier was het van het een op het andere moment helemaal over. Dacht eerst nog dat de brasem gearriveerd was maar ook zwaar over de grond leverde dit geen vis meer op. Omdat ik nog genoeg tijd had en het Aarkanaal toch op de terugweg ligt snel ingepakt en daar naar toe en hier de feeder uit gepakt wat nodig was omdat de wind op de kant stond en er een heleboel vuil onder de kant lag. Op een meter of 20 even wat korfjes leeg getrokken en gaan vissen.

In 2 uur tijd zeker 35 vissen (jes) gevangen waarvan de grootste 25cm. was niet wild dus maar een goede oefening om snel te reageren op kleine aanbeten. Aan de Amstel zaten ook Aat en Herman te vissen zij hadden hier redelijk ruisvoorn en toe ik er bij stond ving Herman nog een mooie brasem en een bliek er zit dus wel degelijk vis.


Haarl. Ringvaart (Leimuiderbrug) 16-06-18 /21C - ZW3 -  bewolkt

Rinus:    de Ringvaart mag dan dit jaar ontbreken in het wedstrijdprogramma van HSW, het blijft een prachtig water waar je op jezelf een heerlijke visdag kan beleven, temeer omdat je de hotspots zelf kan uitkiezen. Vandaag is het kennelijk zo'n dag want de vis is zeker niet te beroerd om mee te werken. Ik heb een feederstek op het oog nabij Leimuiderbrug even voorbij eethuis Mr. Ed. Omdat ik redelijk wat bootjes verwacht vis ik met één feeder zodat ik tijdig kan inhalen bij het passeren van die dingen. Op ruim 50m heb ik aan de overzijde een strookje lelies en daar 2m vandaan deponeer ik de korf. Om half negen gaat de eerste korf die richting op en na een aarzelend begin met een voorn en een posje kan ik na een half uur de eerste brasem noteren. Om 10 uur staan er 10 op de teller en om half drie dus na 6 uur vissen heb ik 28 platten aangeklikt. Tel daarbij nog een 20-tal ruisvoorns op en mijn dag kan niet meer stuk. De helft v/d brasems liggen zo rond de 1,5kg met uitschieters naar de 2kg+, zeker de exemplaren die ik in het laatste uur vang met boilie en/of maïs. Daarvoor overwegend gevist met de worm, maar ook met maden of casters. De ruisvoorns waren gek op 1 of 2 maïskorrels. Zoals gezegd een heerlijke dag, zeker verrassend en opvallend dat het water nu eens een keer géén aquariumachtige toestand vertoonde.


Oude Rijn (Zwammerdam) 13-06-18 /18C - NW3 -  bewolkt

Rinus:    de (negatieve) vangstberichten op het traject ijsbaan-futenbos zijn de laatste weken veel onderwerp van gesprek geweest, de resultaten waren ver ondermaats met dagen erbij dat dobber of feedertop nauwelijks bewoog. Doch afgelopen weekend waren daar ineens weer positieve berichten dus - met het oog op de 8e ouderenwedstrijd van HSW vandaag op hetzelfde traject - heb ik er zelf afgelopen maandag mijn licht opgestoken. Toen een zeer verrassende vangst van ca. 17-18kg groot en klein zowel met korte stok als feeder, geen reden dus om van parcours te veranderen! Vandaag komen we met z'n 14-en helaas niet verder dan een gezamenlijke 16,1kg! Vissen is iedere dag weer anders zo blijkt maar! Een lichtpuntje is in elk geval dat iedereen vis ter weging kan aanbieden, de vraag is alleen in welke hoeveelheid en heb je met de juiste keuze de wedstrijd aangepakt? Zelf kom ik op stek 13 te zitten zo'n 50m links van de bruine ark en ga te werk zoals maandag, 1 feeder ver, 1 feeder kort en de korte stok op 5m. Deze laatste levert me een 14-15 visjes op, de korte feeder slechts 3 bliekjes en de feeder op 'ver' enkele blieken en uiteindelijk 2 platten. Bij elkaar 3,6kg en dat is goed voor een 1-tje. Op nr 10 vist Rob J met de vaste stok en ontdekt dat de vis niet op 11-12m aast maar wel op 9m en in mindere mate op 5m. Door consequent die 9m aan te houden vist hij 2,9kg bij elkaar en pakt keurig een 2-tje mee, over juiste keuze gesproken! Good old Herman op stek 2 bij de ijsbaan vangt 1,9kg met de feeder en is 3 punten rijker, Martin vist met de vaste stok 1,6kg bij elkaar goed voor 4 pt en de oudste van het stel JanvG pakt op kop met 1,2kg nog 5 pt mee.


Amsteldrecht (Vrouwenakker) 13-06-18

Dick:    de uitslag van de 5e vaste hengel wedstrijd van HSV de Brasem is al niet veel beter dan de andere uitslagen. We visten in de Amstel-Drecht net voor de Vrouwenakker brug. Ik heb zelf maar 2 uur gevist want ik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Guus werd vandaag 1e met 1280 gram, gefeliciteerd Guus, als de vis het zo slecht doet moet je wel goed kunnen peuteren en dat kan hij als geen ander. Maar niet getreurd "volgende keer beter". PS omdat er zo slecht gevangen werd hebben zij een uur korter gevist.


 

Boonervliet/Vl.vaart (Vlaardingen) 13-06-18

Erik:    verslag van een druk visweekeinde.

 

Zaterdag de 6de comp.wedstrijd van HSV Moordrecht gevist in de Boonervliet met 14 man. Was dit jaar toch een stuk minder dan vorig jaar, met wel 1 overeenkomst. Het staartnummer was weer dik eerste. Peter v.d. Hoek zat daar en viste netjes aan de overkant naar een mooie 16.440 gr. Zijn buurman Hannie v.d. Hoek (zit hem in de achternaam☺) snoepte nog een beetje mee met 5.240 gr. en ik zat weer 2 nummers verder en werd 3de met 3.940 gr. Verder kwam niemand boven de 3 kg. en waren er zelfs een paar nullen te betreuren. Het was verder een prima morgen met mooi weer, dus we mogen overall niet klagen. Zelf was ik niet helemaal fit, vanwege een flinke verkoudheid, wat me vooral met sjouwen een beetje opbrak, maar hoopte op een betere dag op zondag want de Ecocup wachtte in de Vlaardingse Vaart.

 

Altijd leuke wedstrijden die Ecocups. Leuk georganiseerd, Sjaak en Marcel zijn aardige gasten en een prachtig water, wat wil je nog meer? Goed loten, want je hebt daar de nodige hotspots en mindere stukken, maar dat zat voor mij niet tegen, want ik lootte nummer 60, het staartnummer. Helaas stond deze links van het laatste bosje, wat betekent dat je recht voor je een aantal jachtjes heb, dus geen lekker overkantje. Rechts van het bosje is dat wel beter (kun je op het hoekje van het riet gooien). Niet getreurd, want het blijft een mooie stek, al heb je in de Vlaardingse Vaart in feite 8 kop- en staartnummers met 4 vakken die niet aaneengesloten achter elkaar staan.

 

Hans Speulman (kopnr. van vak D), Berry en Dennis zaten allemaal in het laatste vak, dus dat was wel leuk. Ik had de vaste hengel ook uitgepakt, maar had het zwaartepunt op de feeder gelegd, wat een goede beslissing was. Na een aarzelend begin, ving ik de 1ste platte, waarna ik er een paar miste en een 2de ving. Daarna werd de vis wat kleiner (blieken) en had ik helaas weer wat missers en moeilijke aanbeten, maar ving er wel weer een aantal. Daarna een tijde stil, maar opeens ving ik er weer een stelletje op rij, al bleven ze gemiddeld te klein, maar ook nog een paar platten. Het laatste uur ving ik er nog een stuk of 5 en had dus een mooi klusje bliek en een stuk of 5 platten. Met ruim 10 kg, won ik het vak en begreep dat in het A- en C vak minder was gevangen. Achteraf bleek in vak B (achter het eiland) het winnende gewicht te zitten met ruim 13 kg. voor Sjaak IJdo (gefeliciteerd uiteraard), die de flatscreen won. Zelf werd ik overall 2de en zit voorlopig goed droog met een Matrix Spacebrolley. Berry kwam tot ruim 4kg en zat net naast de prijzen en Dennis en Hans konden met de vaste hengel de vis niet echt aan de praat krijgen, wat daar op sommige plekken wel lukte, maar op andere stekken weer moeilijker. Het blijft een lastig water, maar zeker interessant en mooi. We hebben ook mooi nog een keer kunnen oefenen voor de marathon over 14 dagen.

 

Gisterenavond heb ik voor de 3de keer geholpen met een feedercursus vanuit de VWP, wat ook erg leuk is. In onze ringvaart gevist en daar ving ik 6 brasems, waaronder 3 55+ brasems, waarvan op bijgaande foto de 1ste te zien is. We sluiten deze cursus as maandag af met een theorie avondje.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 11-06-18 /22C - NO4 -  half bewolkt

Dick:    afgegaan op de goede vangstberichten van Waddinxveen afgelopen zaterdag, zijn wij van HSV de Brasem voor de 9e seniorenwedstrijd vanmorgen ook naar het brede stuk in de Amstel-Drecht gegaan. Wat viel dat tegen voor de meeste van ons, alleen Guus kon ze goed vangen en pakte met 6,9kg de winst voorbij de borden van verboden te vissen????? Dus Guus gefeliciteerd en volgende keer doen wij het hopelijk beter.


 

Rijn (Oosterbeek) 11-06-18

JanV:    zondag eindelijk weer eens een competitiewedstrijd gevist in de stromende Rijn in Oosterbeek. Verwachting was dat deze na de regen in Duitsland wel hard zou stromen maar dat viel allemaal wel mee, korven van 60 gr waren goed te hanteren, dit in combi met een onderlijn van 0.14 en een haak 12 was het goed te doen. Na een redelijke start (grondel) en een voorn ,was al meer dan verwacht, volgde er allemaal miezerige beetjes, onderlijnen korter, korf in een lus zelfhaak systeem, niets lukte om de vis echt aan de haak te krijgen, maar af en toe toch een visje. Na 1,5 uur even een praatje gaan maken bij de buurman en bij terugkomst lag de lijn helemaal langst de kant, toch even aantikken en ja hoor een brasem van een kilo, een zogenaamde loopvis. Na de montage van een kleinere haak en alleen maar casters erop werden de beten wel iets feller en regelmatiger met als gevolg wat meer vis. Het was zonde dat ik een stugge hengel had ingezet en niet de soepele Preston, ik denk dat ik hierdoor toch menige beet niet gezien heb of niet heb kunnen vangen. Na het wegen had ik dan uiteindelijk mijn eerste 1tje met 2930 gr. de concurrentie was wel dichtbij de 2de had 2550 gr.  nr. 3 had 2440gr. de 4de had 2100 gr. en nr. 5 had 2000 gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 09-06-18 /21C - N3 -  half bewolkt

Rinus:    voor de 8e competitiewedstrijd van HSW rijden we - geheel volgens programma - naar de Amsteldrecht waar het wel spitsuur lijkt. Vooraan zit al een vereniging en is ook een tweede club bezig ruimte te zoeken voor hun wedstrijd. Ik vraag me af of daarvoor wel (de juiste) vergunningen zijn afgegeven!? Hoe dan ook, wij bemannen het z.g. 'brede stuk' waar onze 'vroege' uitzetters het parcours voor de 16 deelnemers hebben neergezet. Overigens neemt er links van ons nog een vereniging plaats, maar de tussenruimte is voldoende. Natuurlijk is het niet verwonderlijk dat dit water lokt, want ook vandaag wordt er - in tegenstelling tot andere regiowateren - een redelijk visje gevangen. Het is in ieder geval al prettig dat iedereen vis ter weging kan aanbieden en dat er zowel met feeder als vaste stok wordt gevangen. Opmerkelijk genoeg worden de hoogste scores gemaakt uiterst rechts op de hoge nummers, waar Gert zijn tweede zege binnen een week boekt met 9,3kg 'op de feeder', proficiat! Naast hem op staartnr 16 haalt JanvD 3 punten op met 8,4kg ook met de feeder. Daar tussenin nestelt Ron zich die op stek 3 met 8.7kg 2 pt scoort en daarmee gelijk de leiding neemt in het klassement, eveneens proficiat! Martin op stek 14 doet van zich spreken door de 4e plaats in te nemen met 7,4kg gevangen..... met de vaste stok! 5e wordt Piet die het laatste half uur nog gauw even 2 platten binnen haalt...... met de boilie en daarmee op 5,3kg komt. Zelf zit ik op stek 7 waar ik met de feeder niet verder komt dan 3 platten en 2 kolbleien en 4,3kg die me 6 pt opleveren. Over het algemeen een wedstrijd naar 'tevredenheid'!?


Aarkanaal (Alphen) 09-06-18

Adriaan:    vandaag hebben wij de 6e wedstrijd met Gr. Rotterdam afd. Zev-Mkp gevist in het Aarkanaal aan de Westkanaalweg. Het was de bedoeling om t.o. de Zegerplas te vissen, maar door het vele riet was dit niet mogelijk en verderop bij het huisje kon je ook niet uitzetten door de welige groei. Met 7 man kwamen we niet verder dan 13,7 kg in totaal. J. Veenman won de wedstrijd op het staartnummer met 5,1 kg, hij ving in het begin enkele halfwas brasempjes en verder alleen maar voorn. Zelf werd ik 2e met 2,6 kg in het midden van het parcours. Ik heb alleen maar met de vaste stok gevist op 10 -11,5 meter waar ik met enige regelmaat een serie van 4-5 visjes kon vangen aan pinkies en later aan een caster/floater en dan weer een poosje moest zoeken waar ik ze weer kon vangen. Dit laatste was bij iedereen het geval vanmorgen. Alles gevangen met een staande haak of iets boven de bodem. Degene die voor de feeder kozen kwamen vandaag niet aan de bak!


 

Oude Rijn (Zwammerdam) 09-06-18

Dick:    ik wordt een beetje moe met elke keer hetzelfde verhaaltje en waarom??? De vis liet het vandaag in de 5e zaterdagwedstrijd van HSV de Brasem aan de Oude Rijn nabij futenbos weer massaal afweten, met 14 man aan de waterkant is er net 7 kilo gevangen in 5 uur vissen. Dit noem ik geen vissen meer maar wachten op een aanbeet. Joop kwam vandaag als winnaar uit de bus met net 2 kilo, gefeliciteerd Joop, je moet het toch maar even fiksen! Maar we zeggen toch weer "volgende keer beter".


Amsteldrecht (Nieuwveen) 06-06-18 /23C - NO3 -  zonnig

Rinus:    voor de 7e ouderenwedstrijd van HSW zetten we koers naar de Amsteldrecht waar met 15 deelnemers 36,7 kilo wordt gevangen, niet schokkend dus, wel nagenoeg allemaal vis zowel met feeder als vaste stok. Vreemd is dan weer dat de stok op korte afstand weinig resultaat brengt, daarentegen is op 11-12m wel vis te vangen. De keuze ligt dus bij de hengelaar, blijf je volharden met de stok, doe je dat met de feeder of ga je 'switchen'? Feit is dat de winnaar het natuurlijk altijd bij het rechte eind heeft en dat doet Gert door simpelweg zijn feederstek op 2-3m uit de andere oever gedurende de wedstrijd aan te houden en met een aantal platten en 7,4kg de winst te pakken, proficiat! Zelf doe ik dat op 3-4m uit de overzijde ofschoon ik ook dichterbij een voerstekje maak en zelfs de korte stok uitpak. Zoals gezegd levert het laatste nauwelijks iets op en de korte feederstek ook niet. Van 'ver' haal ik 4 platten binnen (1x boilie, 1x maïs, 2x pieren) die bij mekaar 6,9kg wegen, goed voor een 2-tje. Frans op staartnr 15 vangt al 'switchend' 4,2kg en pakt een 3-tje. Rob J volhart met de vaste stok die altijd nog 2,8kg oplevert, goed voor 4 pt, hetzelfde doet Gerard die eveneens 2,8kg (maar 50gr minder) vangt en 5 pt incasseert. Goed weer, niet te warm, dus een heerlijke visdag.


Leidsche Vaart (Langeraar) 06-06-18

Dick:    het wordt steeds maar erger, vandaag met de 5e winkle picker wedstrijd van HSV de Brasem in de Leidsche Vaart had alleen ik vis, met 7,7 kilo dik eerste. Normaal vissen we deze wedstrijd van 08.00 uur tot 13.00 uur, maar vandaag zijn we maar gestopt om 12.00 uur. Maar ik zeg maar zo "volgende keer beter".


Oude Rijn (Barwoutswaarder) 05-06-18 /21C - NO3 -  half bewolkt

Rinus:    de slechte vangst van afgelopen zaterdag in de Oude Rijn houdt de gemoederen nog even bezig en zal nog meer gespreksstof genereren als je de vangsten van zondag hoort op hetzelfde traject. Van horen zeggen heeft daar een clubje van 6 een redelijk aantal uren gevist en niet één v/d mannen heeft een vis kunnen gevangen! Moet je dan - zoals vandaag - toch naar de Rijn gaan in Nieuwerbrug (Barw), het antwoord is ja, gewoon zien wat het gaat worden. Op het laatste parkeerplekje richting Woerden pak ik de feeder uit en om 11 uur deponeer de eerste korf keurig tegen een randje plompen naast een hoekje met riet, mooier en beter kan je het niet hebben! Uit voorzorg maak ik 10m naar rechts nog een plekje voor het geval dat....! Als snel komt de eerste 'local' langs en die weet mij haarfijn te vertellen dat ik op een goeie stek zit, die ze ook wel 'zeelthoek' noemen. En passant hoor ik wie hier allemaal vissen en wat ze allemaal vangen, in het bijzonder die zeelten dus. Geamuseerd hoor ik de man aan en doe verder of mijn neus bloed en hier nog nooit gevist heb. Met dat over die zeelten slaat hij de plank niet ver mis, getuige de passage even verderop in mijn verhaal. Om 15 uur, dus na vier uur vissen staan er 10-11 (ruis)voorns op de teller, zou de malaise hier dan ook toeslaan? Een enkele keer twijfel ik om te verkassen, maar telkens komt er weer zo'n ruiser en wie weet gevolgd door een platte, dat gebeurt vooralsnog niet! Maar hoe gek kan het lopen terwijl de term 'lange adem' weer eens om de hoek komt kijken, want om 15.30u dus een half uur later heb ik 3 zeelten en een dikke platte op de kant. Alle vier gevangen met een maïskorrel+2 maden........ op de stek 10m naar rechts! Het kan verkeren, helaas zit mijn tijd er (vandaag) op.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 05-06-18

Dick:    in de Amstel Drecht vooraan bij de sluis is het afgelopen maandag al niet veel beter als overal elders. Daar werd gevist door HSV de Brasem voor de senioren competitie en ik werd eerste met 4,3 kilo net een onsje meer als nummer 2, in het begin waren er uitsluitend ruisvoorns te vangen. Tegen het einde kwamen de platten maar ook niet in grote getale. Ik zat net voorbij de grote bomen voorin, achteraf nog de beste plek tegen de overkant. Maar we hopen nog steeds dat het gaat beteren.


 

Oude Rijn (Zwammerdam) 02-06-18 /16C - ZW3 -  bewolkt

Rinus:    'Wat is er aan de hand (met dit water)?' is wel de meest gestelde vraag vanmorgen tijdens de jaarlijkse 3-kamp tussen de hengelverenigingen uit Moordrecht, Waddinxveen en Zevenhuizen aan de Oude Rijn op het bekende traject 'futenbos'. Aanleiding is het bedroevende gezamenlijke resultaat van wel 4,1kg van de 31 deelnemers. Aan het parcours kan het niet liggen, dat is in orde en puik uitgezet door Ron en Peter die daarvoor weer heel vroeg uit de veren zijn, bedankt mannen! Evenmin aan het enthousiasme van organisatie en deelnemers, er is hier immers afgelopen week redelijk gevangen ofschoon dat gisteren naar verluid toch al wat minderde. Zou het dan toch de weersomslag zijn, het scheelt wel 8-9 graden met de dagen ervoor, bovendien staat de wind ineens ZW i.p.v. eerder de hele week NO. We zullen het nooit weten! Feit is dat het (heel) lang duurt eer er een visje wordt gevangen en - eenmaal zover - zal dat ook mondjesmaat zo blijven. Nooit bereikt dit water qua vangst zijn niveau, waarop normaal gesproken naar het einde toe toch wel een bonusvis wordt gevangen. Meest gebeurd dat met de feeder maar vandaag geeft dit wapen geen resultaat, behalve bij Erik die halverwege de strijd ineens 2 baarzen vangt. Deze zijn met het voorntje al in zijn bezit goed voor 960 gram waarmee hij individueel de winst naar zich toe trekt, proficiat Erik! Mede door dit resultaat pakt Moordrecht ook met 1,5kg de winst bij de teams (van 5 man). Simpel beredeneerd kan je dus stellen dat de wedstrijd wordt beslist door de vangst van 2 baarzen. Zoals gezegd wordt de meeste vis gevangen met de (korte) stok en meestentijds zijn dat visjes van het bekende 'formaat postzegel'. Niettemin heb je ze hard nodig om een greep in de prijzenpot te doen. Deze is mede door sponsor John Kooij Hengelsport weer aardig gevuld, waarvoor dank. De vangst mag dan ver beneden peil zijn, de sfeer bij de deelnemers heeft er in elk geval niet onder geleden. Het doet de organisatie bovendien goed te zien dat na afloop ook een groot deel van de 'niet-prijswinnaars' de moeite nemen om de uitslag en prijsuitreiking (kost 20 minuten) bij te wonen. Dit laatste heeft geleid tot de volgende winnaars:

Teams:

1. Moordrecht 1540 gram

2. Waddinxveen 620 gr

3. Zevenhuizen 120 gr.

Vak A:

1. Erik Faas 960 gr

2. Ron Hofland 400 gr

3. Rinus Reichard 280 gr

4. Martin van Leeuwen 240 gr

5. Arie Boom 240 gr.

Vak B:

1. Wil-Jan van Leeuwen 470 gr

2. Gerard Reijm 370 gr

3. Ron Sluyk 320 gr

4. Dennis Holthuysen 210 gr

5. Tinus Bogaard 190 gr.


Gracht (Schoonhoven) 31-05-18 /22C - NO2 - half bewolkt

Job:    hallo mijn naam is Job en ik hou van vissen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je opa een hele grote viswinkel heeft in Schoonhoven, daardoor kan hij natuurlijk ook heel goed vissen. Laatst mocht ik voor de eerste keer met hem mee of - liever gezegd - hij mocht met mij mee, kon hij gelijk een oogje in het zeil houden. Gelukkig hoefden we niet ver te lopen want tegenover de winkel heb je al water waar heel veel vis zit. Opa zei laten we het hier maar proberen en omdat het mijn eerste keer was deed hij natuurlijk voor hoe ik de hengel het beste vast kan houden. Dat ik dat snel onder de knie had kun je op de volgende foto zien. Opa zei als de dobber onder gaat moet je ophalen, maar dat wist ik natuurlijk allang. Toen de dobber dan voor de eerste keer onder ging zat er gelijk een dikke platte - zo noemen zo'n vis - aan en moest opa wel effe helpen tillen. Met het haakje los maken en de vis showen is hij ook meer bekend, kan je zo zien. Hopelijk mag ik de volgende keer weer mee, kan ik dit allemaal zelf doen!?


Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-05-18 /25C - Z2 - zonnig

Rinus:    vandaag weer eens naar de Amsteldrecht vlak vooraan op het eerste gedeelte na de sluis, de strook waterlelies aan de overzijde nodigt daar prachtig uit om er met de feeder tegenaan te vissen. Al dus geschiedde en zoals gebruikelijk moeten we het eerste uurtje met weinig of geen actie zien door te komen. Maar schoorvoetend komen de eerste aanbeten en belanden we in een typische visserij voor dit water, brasem afgewisseld door ruisvoorn. Aan het einde van de rit staan er 22 platten (groot en klein), een handvol ruisvoorns en een snoekbaars op de teller. De eerlijkheid gebied me te melden dat er 2 feeders uit lagen, één met pieren en/of maden en de andere voor boilie of maïs. Dit laatste aas levert overigens maar vier platten op. De rest wordt gevangen met feeder1.


Oude Rijn (Zwammerdam) 30-05-18

Dick:    vandaag gevist met HSV de Brasem in de Oude Rijn voorbij het futenbos voor de vaste hengel competitie. Het was weer bedroevend slecht, als je 5 uur zit te vissen voor net 3 kilo. Ik had ongeveer 25 voorntjes 5 baarsjes en gelukkig nog een mooie zilt, zo kon ik nog net degene die op kop zat en 2 brasems had met 10 gram voorblijven, maar we blijven het zeggen "volgende keer beter."


Amsteldrecht/Aarkanaal (Ter Aar) 30-05-18

JanV:    dit weekeinde thuis gebleven en besloten om op zaterdagmorgen te gaan vissen en wel in het water waar jullie met de vereniging veel vis vangen en wel De Amstel. Om zes uur kwam ik aan en ben gaan zitten in de eerste scherpe bocht voorbij het sluisje, mooie graskant en een mooi leliebed aan de overkant daar moest het gebeuren. Spullen klaargezet en gekozen voor de feeder tegen de lelies, viel gelijk al tegen nog geen meter water maar goed dat komt door gebrek aan kennis over dit water. Toch 4 korven gebracht onderlijn gemonteerd 0,12mm 80 cm lang met haak 14 twee casters en een made en vissen hij lag nog niet en de eerste ruisvoorn was al een feit. Zo ging het even door in een rap tempo maar toen werd het stiller. Ik had veel mais door mijn voer gedaan dus een maiskorrel met een caster op de haak en dat leverde een grotere voorn op. Nog een keer en toen kwam er een mooie brasem snel gevolgd door een platte van 54 cm/ deze had ik net binnen toen er uit het niets 2 grote aalscholvers boven op mijn plek neerstreken en daar lekker gingen duiken en herrie maken voorbij dus met de vis. Iets kortere afstand op de molen met als resultaat nog een brasem en toen was het op en besloot ik om 9.30 nog even te verkassen naar de roeivereniging in het Aarkanaal. Met een uur stond alles weer klaar, bloedheet geen teken van leven maar toch proberen en na twee of drie korfjes enige lichte trillingen aan de top en kleine voorn. Na een uur en 5 visjes ook hier maar een maiskorrel er op verrassing een platte van 45 cm gelijk gevolgd door nog een van 51 en 2 van 54 en een grote ruisvoorn van 30 cm en dat was het voor deze morgen, om 12.00 opgeruimd het was te warm daar in de volle zon maar toch een geslaagde morgen wat betreft gewicht. Heb ook de uitslag uit Oosterbeek binnen gekregen en het was daar weer treurig met 12 deelnemers iets meer dan 1 kilo gevangen de winnaar had 500 gr. waar is de vis gebleven daar. We blijven hopen volgende keer beter zoals Dick zou zeggen.


Oude Rijn (Zwammerdam) 30-05-18

Dick:    maandag j.l. met HSV de Brasem gevist in de Oude Rijn tussen Alphen en Zwammerdam, voorste gedeelte. 2 man met goed 6 kilo 1 met 5 kilo en dan schoot het naar beneden. De vissers die iets vingen viste op circa drie kwart van de rijn en in de midden van het vak. Siem gefeliciteerd want jij was vandaag weer eens de beste.


Noord Holland (Ewijcksluis) 30-05-18

Theo:    een fantastisch en gezellig  vis weekeind geweest bij Fred en Mirjam en zijn medewerkers in hotel de BRUG IN EWIJCKSLUIS . De vangsten vielen NIET altijd mee , maar dat had zeker te maken met het ZEER warme weer de 4 dagen . 4 dagen zou u zeggen ja we hadden met 9 man van de 13 er zelfs een dag bij geboekt . Dus met 13 man gingen we vrijdag ochtend om 4.30 verzamelen........... Lees hier het uitgebreide verslag.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 30-05-18

Bert:    zondag 27-05-2018 vrije hengel comp nr 2 van HSV Alphen. 12 deelnemers hebben gevist in het Amstel-Drecht kanaal ter hoogte van het brede stuk. De omstandigheden waren prettig een zomerse dag met een briesje uit het Oosten. Bij de meesten van ons duurde het vrij lang voordat er beweging in feedertop of dobber was te zien. Na afloop kon toch iedereen 1 of meerdere vissen laten wegen. Het hoogste vangst gewicht was vandaag voor Gerard Groen hij wist precies 7000 gram te vangen goede tweede werd broer Henk met 5450 gram beiden gebruikten hiervoor de feeder Gerard tegen de andere kant en Henk ving zijn vissen op een meter of twintig uit zijn eigen kant. De totaalvangst kwam uit op 31900 gram.


Oude Rijn (Zwammerdam) 28-05-18 /27C - NO2 - zonnig

Rinus:    goede vangstberichten hoor ik zo links en rechts in regiowaters als Amsteldrecht en Oude Rijn. Bij Zwammerdam aan de Buitenkerk was afgelopen zaterdag een wedstrijd waar de winnaar 20 kilo op de kant bracht, weliswaar waren de daaropvolgende gewichten een stuk minder, maar met 7-8 kilo mag je toch nog wel meedoen!? Zelf ben ik vandaag naar de andere kant van Zwammerdam geweest richting Alphen waar het aanvankelijk niet wil vlotten. Zeker 2,5 uur kost het om enkele vis(jes) boven water te krijgen, maar zoals zo dikwijls zit het venijn in de staart en kan ik behalve een hele ris baarzen (grootste 38cm, met korte stok) toch ook nog een 10-11 platten in het net krijgen, gevangen met de feeder en eigenlijk met alle soorten aas.


Noord Holland (Ewijksluis) 28-05-18

Ron: alweer voor de 16e keer zijn we met een groep van HSV Moordrecht weer uit vissen geweest en traditiegetrouw zijn we weer naar Hotel De brug van Fred en Mirjam in Van Ewijksluis geweest. Ditmaal bestond de groep uit 10 man die zaterdagochtend 19 mei stonden te trappelen bij de benzinepomp aan de A4. Koos en ik, die de organisatie in handen hadden, hadden vandaag het Noord-Hollands kanaal bij Neck uitgekozen om de eerste dag af te trappen. Iedereen mocht zelf kiezen waar te gaan zitten en al snel gingen de eerste korven richting overkant. Alleen Dennis koos voor de vaste stok. Dat dit kanaal een goede visstand had werd al snel duidelijk en de eerste brasems werden al snel gevangen. Onze huisbakker Willem verraste ons met een heerlijk eigen gebakken cake tijdens de koffie die heerlijk smaakte. De verliezers van de teamwedstrijd van vorig jaar verzorgde de lunch en de broodjes rookworst, gemaakt door slager Gerard en bereid door Koos en ik gingen er in als zoete broodjes. Na een heerlijke dag langs de waterkant hebben we de vis gewogen en hier de eerste drie:

1.Erik met 21,800 kg

2.Ron met 18,300 kg

3.Ferdi met 12,480 kg

Totaal hadden we vandaag 107,850 kg. Tevreden gingen we richting Hotel de brug waar we gastvrij werden ontvangen en we heerlijk op het terras konden genieten van een drankje en bittergarnituur. Tijdens de avondmaaltijd werd de opzet van de wedstrijd van morgen deels bekend gemaakt door de organisatie. We gaan vissen in Kolhorn en als teamwedstrijd wordt er gevist even tegen oneven. Verder bleef het nog lang onrustig aan de bar. Alhoewel we wel allemaal wat ouder worden en het niet meer zo laat maakten als vroeger.

Zondagochtend stond er een heerlijk ontbijt klaar en was de groep wel een beetje onrustig. De wedstrijddag brengt bij velen toch wel wat spanning met zich mee. Zullen we vis vangen? Is de plek vrij? Zullen we weinig last hebben van bootjes? Ook wilde iedereen natuurlijk weten in welke groep ze zitten. Even of oneven. De lootjes werden getrokken en om negen uur ging de toeter. Er werd gevist van half  9 tot 12 en van half 1 tot 4. Het water begon wel wat helder te worden maar toch kwamen de vangsten redelijk op gang en tijdens de lunch bleek dat de lage nummers wat achterbleven bij de hoge nummers. Gelukkig werden de vangsten in de middag ook daar beter. Kolhorn-Diep is een prachtig water met een vaargeul en een mooi overkantje. Opvallend was het formaat van de brasem. Vissen boven de 2 kilo was meer regel dan uitzondering met tussendoor ook fraaie kolbleien. Om 4 uur werd er gewogen en vandaag ging het tussen Willem en mij. Hier wederom de eerste 3:

1.Ron met 28,760 kg

2.Willem met 26,260 kg

3.Koos met 16,020 kg

De teamwedstrijd was een prooi voor de oneven mannen. Met een totaal gewicht van 90,960 kg. Dus volgend jaar mogen Dennis, Ferdi, Jan, Gerard en Koos de lunch verzorgen. De ander wedstrijd was een koppelwedstrijd. De koppels werden pas tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt en deze werden samengesteld op leeftijd. De oudste met de jongste, de op 1 na oudste met de op 1 na jongste etc. Iedereen had gezorgd voor een prijs en er zaten hilarische prijzen tussen. Het winnende koppel Willem en Ron had 55,020 kg gevolgd door koppel Koos/Erik met 26,360 kg en Ferdi/John met 19,520 kg. Het totaal gewicht vandaag was 134,830 kg. Moe maar voldaan terug naar het hotel waar de drankjes stonden te wachten en het diner weer heerlijk smaakte. Helaas moesten we wel afscheid nemen van Ferdi en Berry die niet langer konden blijven.

Maandagochtend namen we afscheid van Hotel de Brug en als stek hadden we gekozen voor Het Hooge oude Veer bij Anna Paulowna, een stek waar Team Moordrecht goede herinneringen aan heeft.  De wind stond er dwars over maar was wel aangenaam aangezien het flink warm was. Deze plek staat bekend om zijn megabrasems maar ook dat het altijd lang duurt voordat de vis is gearriveerd. Tot aan de lunch had alleen John op de kop de vis er goed op maar alles wees er op dat het niet lang meer zou duren voor de vis ook de andere vissers zou bereiken. De middag ging zoals we hoopten. Gigabrasems en een super visserij. De hengels stonden regelmatig krom en de netten werden gevuld. Rond vier uur stopten we en zijn we als eerste gaan wegen zodat de netten konden drogen. De gewichten logen er niet om en hier de eerste 3:

1)     Ron met 49,650 kg

2)     Erik met 37,120 kg

3)     Koos met 21,600 kg

Het dagtotaal was 176.830 kg. Samen met de andere 2 dagen kwamen we op een totaal gewicht van 419,510 kg. Conclusie: een super weekend. Op de terugweg nog even snel wat gegeten bij “Mr. Ed” en daarna moe maar tevreden naar huis. Dennis, Ferdi, Jan, Willem, Berry, Gerard, Koos, Erik en John, Bedankt en hopelijk volgend jaar weer.


Erik: nog een verslagje mijnerzijds van ons 2de Noord Holland weekeinde, nu met een wat grotere groep in het Pinksterweekeinde. Zaterdag hebben we in het NH Kanaal gevist net voorbij Neck, waar het niet super was, maar zeker een visje te vangen was. Ik heb daar met de feeder gevist en had 21.800 gr. Ook de anderen hebben leuk gevangen. 2de dag in Kolhorn waar het in de morgen nog niet wild (zeker niet op het smallere stuk waar ik zat) was en ik op een gegeven moment met de vaste hengel wat voorns met de vaste hengel ben gaan vangen en 1 gehaakte platte. In de middag kwam de brasem toch wat op gangen kwam ik met nog 4 platten tot ruim 10 kg. Op het bredere stuk had Ron ruim 30 kg. en Willem 26 kg, met bijna allemaal 1,5 kg+ vissen, dus ook niet verkeerd. Laatste dag naar Anna Paulowna, waar John van Uunen een vliegende start had en met de lunch al een stuk of 12 dikke platten had. Zelf zat ik op nr. 3 en duurde het erg lang voor de brasem zich aanmeldde maar rond 11.00 uur begon het toch te lopen. Ook bij linkerbuurman Ron hetzelfde patroon. In de middag vingen we ze met vlagen toch weer goed en uiteindelijk had Ron 49 kg en ikzelf 37 kg. met Koos als goede 3de met ruim 21 kg., we hebben slechtere dagen gehad.


Ringvaart (Moordrecht) 28-05-18

Rens:    de gesloten tijd voor het roofvissen en voor het gebruik van o.a. kunstaas is met de laatste zaterdag van mei voorbij, dus begon het weer te kriebelen bij mijn  visvriend Theo en mij. Op naar de Ringvaart bij het gemaal richting Nieuwerkerk waar de hengels gereed gemaakt werden en de eerste proefworpen met kunstaas gedaan werden. In het begin was het nog niet veel maar later op de avond kregen we meer aanbeten en werd tot twee keer toe een mooie snoek verspeeld, kennelijk niet goed gehaakt of zoiets!? Maar de avond eindigde toch nog met een resultaat, dat wil zeggen beide vingen we een vis, Rens de snoekbaars en Theo de snoek die weer wel geëtaleerd wordt door mij.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 28-05-18

Erik:    afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht voor de competitie met een last minute de Amsteldrecht aangevraagd (1ste stuk) en goed gevangen. Zelf zat ik tegenover het brede lelieveld en ving 19.120 gr., met de feeder goed voor een 1tje. Peter v.d. Hoek en John van Uunen kwamen met resp. 13.660 gr en 12.880 gr. tot een 2de en 3de plaats. Onze nr. 11 had nog steeds ruim 5 kg, dus dan kan je zeggen dat we een goede ochtend hebben gehad.


Amstel (Nes) 26-05-18 /26C - NO2 - zonnig

Rinus:    voor HSW is de Amstel nabij 'de Zwarte Kat' deze week het 'lijdend voorwerp', immers afgelopen woensdag waren we al hier met de ouderenclub en vandaag strijken we hier neer met 16 deelnemers voor de 7e competitiewedstrijd van HSW. Waren we woensdag met z'n 13-en goed voor 115kg, vandaag komen we gezamenlijk niet verder dan 63kg. Een teleurstellend resultaat zou je in eerste instantie zeggen, maar omgerekend komt dit toch nog wel neer op een gemiddelde van bijna 4kg p.p., in deze competitie de op één na hoogste score! Dat we minder vangen dan woensdag heeft n.m.m. alles te maken met de omstandigheden, toen aanvankelijk een behoorlijke stroming, minder warm en redelijk wat wind. Vandaag totaal geen stroming, weinig wind en veel warmer. Het blijft dan ook bij de meeste lange tijd stil, uitgezonderd bij enkele deelnemers die vrij vlot na de start enkele vissen vangen en daarna nooit geen beet meer krijgen. Andere hebben het geluk juist in de laatste uren nog een paar beten te verzilveren en zodoende aan respectabele gewichten te komen. Bijvoorbeeld Gerard op kopnr 1 kan terugzien op een productief laatste uur waarin hij zijn vangstgewicht kan opkrikken naar 8kg en daarmee de winst pakt, proficiat! Halverwege het parcours vissen Gert en Arie gebroederlijk naast elkaar met respectievelijk 7,2 en 6,8kg naar plek 2 en 3. JanBr pikt met 6,5kg een 4-tje mee en zelf kom ik met 5,4kg op 5 punten. Ook bij mij komt schoorvoetend de beet erin waardoor het aantal van 2 vissen héél lang op de teller blijft staan en pas in het laatste anderhalf uur wijzigt in 10. Overigens stuk voor stuk exemplaren van veel minder gewicht dan afgelopen woensdag, toen er ook 'echte' platten tussen zaten. Komende week zetten we ons vizier weer op de Oude Rijn waar we a.s. zaterdag de 3-kamp met Moordrecht en Zevenhuizen vissen bij het futenbos.


 

Leidsche Vaart (Langeraar) 26-05-18

Dick:    hier de uitslag van de zaterdagcompetitie van HSV de Brasem uit Ter Aar in de Leidsche Vaart. De vissen hebben gewoon lak aan de weersomstandigheden of het nou goed of slecht weer is. Zoals vandaag prachtig mooi weer..., maar azen ho maar! Het eerste half uur was er leven en verder geen stootje meer. Ik had de kopstek en zegge en schrijve 3 vissen gevangen, goed voor 3,3kg en plek 1. Maar we zeggen zoals steeds "volgende keer beter."


 

Amstel (Nes) 23-05-18 /22C - NO3 - half bewolkt

Rinus:    gaan we met 13 deelnemers de 6e ouderenwedstrijd van HSW vissen in de Amstel waar we gezamenlijk 115 kilo hoofdzakelijk brasem met hier en daar kleinere vis zoals voorn en blei boven water halen. Zoals op vele wateren/trajecten hebben we ook hier te kampen met 'goede' en 'mindere' gedeelten en dat is in de uitslag goed te zien. Op het hele middenstuk zijn de vangsten aanmerkelijk minder, maar door enkele uitschieters is een gemiddelde van 8,8kg per deelnemer niet onverdienstelijk. Op stek 4 vist good old Herman een prima wedstrijd, kan vóór de pauze het ritme er niet in krijgen maar gaat na de pauze 'als de brandweer', nota bene als de stroming weg valt. Met 21,3kg pakt hij de winst, net voor uw schrijver die op 20,7kg blijft steken. Bij mij op stek 3 is het verhaal tegenovergesteld, voor de pauze kom ik aan 9 platten en als de stroming weg valt is het stil tot ver na de pauze. Doch op enig moment gaan ze 5m over de voerstek weer azen en kan ik er nog 8 binnen draaien. Op stek 2 vist Martin afwisselend met feeder en stok een mooie 14kg bij elkaar en dat is goed voor een 3-tje. Dick haalt met 11,9kg op de staart 4 punten op en Gert pakt 5 punten met 10kg op stek 5. Op naar zaterdag waar we op dit traject de 7e competitiewedstrijd hebben aangevraagd.


 

Oude Rijn (Koudekerk) 23-05-18

Dick:   deze uitslag vinden wij van HSV de Brasem weer niet aan de hoge kant. We visten in de Oude Rijn voor het Zwaantje achter de bosjes voor het bruggetje. Een man ving nog aardig vis en dat was Kootje die met 6,2kg de winst pakte, gefeliciteerd Koos en we zeggen maar weer "volgende keer beter". 


Amsteldrecht (Nieuwveen) 23-05-18

Bert:   maandag 21-05-2018 start van de zomercomp vaste hengel van HSV Alphen. Met 9 deelnemers gevist in het Amstel-Drecht kanaal bij de paprika boer. Het was een wat rare visserij met vlagen goed vangen maar er waren ook perioden dat de vis het volledig af liet weten. Ondanks dat werd er toch een gezamenlijk gewicht op de kant gebracht van 48710 gram wat toch wel een leuk gemiddelde opleverde. De dag winnaar had het vandaag op zijn heupen, Arie v d Laken wist op kop ruim 15 kg vis binnen te hengelen bijna uitsluitend scheppers hij bleef hier de nummer twee Gerard Groen ruim voor deze moest genoegen nemen met een vangst van 6500 gr. Als ik Arie mag geloven heeft hij de meeste vis gevangen aan 2 casters aan ander aas was nagenoeg door hem geen vis te vangen.


Rotte (Zevenhuizen) 21-05-18 /23C - NO3 - half bewolkt

Adriaan:   op deze 2e pinksterdag hebben de witvisafdelingen van Groot-Rotterdam, de Bleiberg en Zev.-Mkp. een wedstrijd georganiseerd op de Rotte voor 40 personen. Er werd in 4 vakken gevist t.w. Molenviergang, Roerdomp en 2 vakken bij het Balkengat. De algeheel winnaar kwam bij de Roerdomp vandaan, M. Oudenhuijzen ving daar 36,3 kg. De overige vakwinnaars:

H. van Rutten met 7,1 kg bij de Molenviergang

J. van Roon met 22,3 kg bij het balkengat vak 3

P. Koevermans met 15,8 kg bij het balkengat vak 4

Zelf zat ik vak 4 waar ik met 4,2 kg nog 3e ben geworden door slechts 2 brasems te vangen. In totaal is er ruim 234 kg gevangen wat een gemiddelde vangst van 6,3 kg opleverde. De loting en prijsuitreiking was bij La Baraque te Zevenhuizen. Na afloop hebben we veel complimenten mogen ontvangen voor de goede organisatie.Rotte (Zevenhuizen) 21-05-18

Adriaan:   zaterdag stond de 5e wedstrijd van Gr. R'dam afd. Zev.-Mkp. op het programma en hebben we met 6 man gevist inde Rotte bij het Balkengat. De verwachtingen waren hoog maar het resultaat was bedroevend. Er werd in totaal maar 13,3 kg gevangen. J. de Zwart won met 4,3 kg (2 brasems) voor P. Koevermans met 2,7 kg (1 brasem) en A. Revet met 2,5 kg (1 brasem). Zelf kon ik helaas niets vangen vanmorgen wat ik ook heb geprobeerd, dus de eerste afschrijver is een feit.


Amstel (Nes) 20-05-18 /13C - NW3 - bewolkt

Rinus:   deze zaterdag beleef ik met Gert en Martin een visdag zoals we dat graag willen, zeker qua vangst. Ook qua weer is het in mijn ogen een ideale dag voor de 'platten' met NW wind en bewolking. Het water van de Amstel werkt eveneens mee door heel lichtjes te stromen en met de bootjes valt het vanmorgen ook mee, dat voordeel heb je dan weer als de zon niet schijnt. Zeker 'vaste stokker' Martin beleeft een kickstart door met de eerste inzetten 'onder het kantje' enkele platten te vangen en Gert probeert de stok op 11m en die levert binnen het uur een serie platten op. Het zou natuurlijk te gek voor woorden zijn als dit de hele dag zo door zou kunnen gaan en dus moet er van lieverlee toch 'geschakeld' worden naar de feeder. Zelf haal ik enkel twee feeders uit de foedraal voor afstanden van 3/4 en 'overzijde'. Beide afstanden leveren, net als bij de anderen, vis op en dat zijn op enkele voorns en bleien na uitsluitend brasems van om en nabij de kilo tot enkele rond de 2 kilo. Ook qua aas doet de vis vandaag niet moeilijk want met nagenoeg alle aassoorten wordt gevangen. Zelf kom ik aan de 25 platten en omdat ik buiten de wedstrijden geen leefnet uit gooi wordt vandaag een aanslag op mijn rug(spieren) voorkomen...!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 20-05-18

Siem:   zaterdag 19 mei hebben de vissers van De Brasem uit Ter Aar en de Vissers Vereniging Nieuwkoop Noorden gestreden om het kampioenschap van de gemeente Nieuwkoop. De 28 deelnemers werden verdeeld over twee vakken in het Amsteldrechtkanaal, vak A bij de paprikaboer en vak B bij Huis ter Lucht. Bijna iedereen begon met de feeder naar overkant of een paar meter er uit. Zij die de stok pakten kwamen er na een uur achter dat daar niet veel mee te halen was en schakelden toch over naar de feeder. Ook dat was niet voor iedereen een succes, want over het algemeen vielen de vangsten toch een beetje tegen. De gemiddelde gewichten zaten tussen de 5 en 10 kg. Maar uitschieters heb je altijd en zo werd het B vak gewonnen met 26,9kg terwijl vak A gewonnen werd met 9,6kg. Wat wel opmerkelijk was is dat de vis die gevangen werd behoorlijk aan de maat was, vissen van 1,5kg tot 2kg waren geen uitzondering. Alleen jammer dat het bij de meeste vissers bij 4 of 5 vissen bleef, vandaar dat de meesten niet boven de 10kg uit kwamen. Ook bleek dat het aas niet zoveel uit maakte, want ik zat naast Dick Verhage en die ving 6 vissen op de boilie terwijl ik er 6 ving op de hair met 2 wormen. Als ik wat anders probeerde kon ik wel koffie gaan drinken want dan was en bleef het stil op de top, ook bij de andere was er geen peil op te trekken wat voor aas het beste was. Maar nu even de uitslag van de 5 beste per vak:

Vak A

1. D. de jong    9.600 gr

2. F. Blom        9.500 gr

3. E. Bijeman  7.600 gr

4. M. Lenting  5.950 gr

5. R. Verlaan   5.600 gr

Vak B

1. A. Slotboom  26. 900 gr

2. K. Verkerk      15.450 gr

3. S. Pieterse         9950 gr

4. D. Verhage       9.700 gr

5. J. Lindhout       7.600 gr


Aarkanaal (Alphen) 20-05-18

Dick:   afgelopen woensdag was het voor HSV de Brasem de dag voor de vaste stok aan het Aarkanaal achter de sportvelden, na de vangsten van de afgelopen week bekeken te hebben hadden de meeste een kritieke kijk op deze wedstrijd. Maar dat viel overwegend weer mee, want vooral Siem op de staart ving 13 kilo en 800 gram vis, gefeliciteerd Siem. Op kop was niet veel te vangen terwijl het stroompje toch die kant opging. Op naar de volgende wedstrijd.


Oude Rijn (Alphen) 14-05-18 /23C - NO3 - zonnig

Dick:   de 6e wedstrijd van de senioren van HSV de Brasem hebben we gevist in de Oude Rijn. het voorste lange stuk tussen Alphen en Zwammerdam. Kop en staart hadden beide 1 vis, ik kwam nog goed weg met bijna vijf en halve kilo en de winst. Er was uitgezet op 40 stappen en dat was lekker met 12 man, maar we zeggen voor de zoveelste keer "volgende keer beter."


Petteplas (Waddinxveen) 14-05-18

gezonde vis aan Petteplas

Rinus:   vanmiddag gewapend met de methode feeder, een handvol maïs en wat boilies voor een paar uur naar de Petteplas op één v/d vlonders aan de zuidkant. Ik zet de feeder uit op een kleine 30m en breng om te beginnen een 3-tal korfjes vol met maïs op de voerstek. Voor de rest van de tijd hanteer ik de methodefeeder met enkel voer en af en toe de 'gewone' korf. In het eerste uur bemerk ik alleen wat gesnuffel van kleine (?) vis op de top met name als er maïs op de hair zit. Slechts één keer krijg ik een snoeiharde aanbeet.... tijdens het binnen draaien en dat levert een snoek van 70cm op. Kennelijk is het binnendraaien v/d methode + een gekleurd balletje er achter voldoende voor snoek om een reactie uit te lokken. Gelukkig krijg ik het laatste anderhalf uur nog 5 prachtige aanbeten die even zoveel platten opleveren, 2 op de boilie en 3 op de maïs. Met 1 boven de 60 en 4 achter in de 50cm qua vangstgewicht niet ontevreden.


Breevaart (Reeuwijk) 14-05-18

Erik:   zaterdag hebben we de 4e comp.wedstrijd van HSV Moordrecht gevist in de Breevaart, waar we met 15 man waren. De dagen voorafgaande aan de wedstrijd was Dennis wezen vissen en had al leuk kleinere vis gevangen. Zelf had ik er met Hemelvaart de nodige platten en een klus kleinere vis, maar dan zit je alleen en het was nu werkelijk compleet anders. Ik lootte op nr. 7 en ving (net als vorig jaar, toen ik 1 steiger naar links zat) nagenoeg niets. Met de vaste hengel nauwelijks een beet te ontfutselen, wat ik ook probeerde en op de feeder een paar bliekjes. Daarmee is het voor mij wel snel samengevat, goed voor een schamele 380 gr. in de achterhoede. Om me heen ook kommer en kwel al ving Koos (een paar steigers naar rechts, waar ik met de Hemelvaart zat), wel een mooie platte en kreeg ook volop beet met de vaste hengel, het kan verkeren. Gelukkig was het op kantnr. 1 een heel ander verhaal, al duurde het bij Peter Kuster heel lang voor de brasem kwam, maar met 10.100 gr. werd hij afgetekend winnaar met Kees v.d. Heuvel op de hoge nummers met 4.060 gr. als goede 2e. René van Veen snoepte op kantnr. 2 nog een beetje mee met 3.300 gr.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 12-05-18 /19C - O3 - half bewolkt

Dick:   de 3e wedstrijd van de zaterdagcompetitie van HSV de Brasem met de zoveelste 'slechte' uitslag. Alleen de man op kop heeft nog een leuk netje vis gevangen en pakte met 5,1kg de winst, gefeliciteerd Sjaak. We visten in de Amstel-Drecht omgeving paprika boer. Prachtig weer windje in de rug, "wat verlang je nog meer ??? " 1 ding namelijk vis vangen, maar dat gaat nog steeds erg moeizaam. Niet getreurd volgende keer beter we blijven optimistisch.


 

Oude Rijn (Nieuwerbrug) 12-05-18

Rinus:   vandaag de 6e competitiewedstrijd van HSW met 16 deelnemers gehouden in de Oude Rijn op het z.g. 'vaste stok vak van Kooij 4-daagse' tussen schaapskooi en nieuwe brugje. Uiteraard wordt naast de stok nu ook de feeder uitgepakt en die zal bij de meeste leiden tot de beste vangsten. Bij elkaar wordt 64,6kg boven water gehaald en dat betekent een gemiddelde van even 4kg p.p. hetgeen de beste vangst tot nu toe in deze competitie is. Uiteraard moeten we de hoge gewichten weer zoeken omgeving 'Lievaart' waar Piet op steknr 11 lekker zit te vangen met de feeder en met een serie dikke platten aan de 14,3kg komt en dat is ruim voldoende voor de winst. Frans op nummer 1 achter de schaapskooi is ook lekker bezig en haalt eveneens met de feeder 8,1kg op het droge, goed voor een 2-tje. Met zijn overwinning van vorige week erbij doet hij goede zaken voor het klassement dat hij nu met 32 punten leidt. Aat komt inclusief een mooie zeelt aan 5,7kg en pikt een 3-tje mee. Ron en Gerard worden met 5,1 en 5kg respectievelijk 4e en 5e. Zelf kom ik op nr 4 te zitten en bak er vandaag niets van. Na een dikke platte in het eerste uur volgen er nog enkele blieken en - wat ik ook op de haak prik en daaraan smeer - het mag niet baten, er is geen 'leven' te krijgen. Met 1,7kg eindig ik ver in de achterhoede hetgeen natuurlijk consequenties heeft voor de stand in het klassement. Er is dus werk aan de winkel....!


 

Amsteldrecht (Nieuwveen) 09-05-18 / 25C - NW3 - zonnig

Dick:   de vangsten van HSV de Brasem met de winkle picker competitie in de Amstel-Drecht zijn nog steeds slecht. Per wedstrijd is er steeds één uitblinker en vandaag was dat Siem met 7,1 kilo, gefeliciteerd Siem. We visten net voorbij het brede stuk ook daar was de vis nog niet op gang te krijgen maar a.s. zaterdag hopelijk beter dan vissen we voorin misschien doen ze het daar wel.


Heimanswetering (Woubrugge) 09-05-18

Rinus:   voor de 5e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 12 man naar de Heimanswetering 'bij de molen'. Bij aankomst is het water als een spiegel, staat er niet of nauwelijks stroming en is er geen enkel teken dat de aanwezigheid van vis verraadt. Of de 'bloedhete' dag voor de tijd van het jaar die wordt verwacht daar nog iets positiefs aan kan toevoegen....? In elk geval gaan we goed geluimd van start, velen doen dat met de hier dikwijls succesvolle vaste stok maar ook de feeder wordt uit de foedraal gehaald. Na een twijfelachtige start wordt op diverse stekken toch een visje gevangen, Piet heeft wat dat betreft geen klagen met de 2 dikke platten binnen het uur met de vaste stok. In de pauze blijkt een ieder toch vis in het leefnet te hebben dus gaan we hoopvol de 'tweede helft' in. En die brengt bij sommige (nog) meer resultaat. Zo gaat Gerard links in de hoek op nummer 1 rustig verder met waar hij mee bezig was, namelijk vis vangen met voornamelijk de stok. Zijn eindgewicht van 8,7kg is dan ook voldoende voor de overwinning, proficiat! Arie vangt vóór de pauze met het korte stokkie een paar dikke platten en erna een aantal mooie vissen met de feeder waarmee hij aan 7,9kg komt en keurig een 2-tje meepakt. Piet eindigt uiteindelijk op 7,2kg en dat is goed voor 3 punten. Rob J komt op 6,3kg en 4 pt, Martin eindigt als 5e met 4,8kg en 5pt. Zelf kom ik niet verder dan 4,5kg en 6 pt, vóór de pauze voornamelijk met de stok en erna met de feeder op korte afstand.


Rijn (Renkum) 09-05-18

JanV:   zondag de derde wedstrijd gevist in de stromende Rijn in Renkum, Met het oog nog gericht op vorige week deze week onderlijnen gemaakt met grove haken extra pieren gekocht en toen maar proberen om het goede nummer uit de zak te trekken en dat lukte ook nog no.2 was mijn deel. Maar wat een verschil met vorig weekend, 25 graden  volop zon en bij ons alweer geen vis op de stekken, alles geprobeerd dus lang en grof pieren geknipt op de haak maar niets te vangen. Onderlijnen dunner kleinere haak kort of lang maden casters pieren en mais in allerlei combies leverde welgeteld 4 grondels en een platte op, moet wel zeggen dat ik er 2 verspeeld heb en dat had een groot verschil kunnen zijn nu had ik 7 punten aan de broek. Aan het einde van het parcours op nr.19 zat de winnaar met 8200 gr. op nr.18 2500 gr en op nr.1 2350 gr. en de rest was droevig. De Duitse visser die er vorige week ook zat te vissen kwam ook nog even aan en die was in de IJssel geweest maar daar had hij ook maar twee vissen gevangen. Hij vertelde dat hij de week ervoor 73 platten had met maar twee vissen onder de kilo hij kwam aan de ruim 100kg. vis de andere twee die er zaten hadden iets minder maar die hadden ook korter gevist maar ze moesten met 3 man de netten uit het water halen, grote vangsten zijn dus wel mogelijk in de Rijn maar je moet er wel  wat voor over hebben zoals, 1 kilo pieren ( hij had nog te kort ) 2 grote blikken mais een halve liter casters  en de nodige maden en voer met daarbij nog de reiskosten,

Ik denk dat het toch een hobby moet blijven en niet ieder zijn geld buidel is zo groot om dit elk weekeinde te kunnen bekostigen, het is maar net wat je er voor over heb.


Oude Rijn (Zwammerdam) 09-05-18

Bert:   zaterdag 05-05-2018 hebben we met 16 deelnemers van HSV Alphen onze 10 uurse gevist in de Damse Rijn bij het futenbos. De omstandigheden waren grandioos met veel zon en hoge temperaturen, na afloop was dat goed te zien aan de vele verkleurde lichaamsdelen. Dit was ook het enige positieve van deze dag. De vangst was bedroevend. Ik heb voor mijn gevoel nog nooit tijdens deze wedstrijden zo’n slechte vangst mee gemaakt. De totaalvangst kwam uit op ruim 48 kg. Als je dit resultaat gaat terugrekenen naar het gemiddelde deze dag per deelnemer en per uur dan dan wordt je daar niet gelukkig van. Maar natuurlijk was er een winnaar deze eer viel te beurt aan Willem Zaan met 7200 gram was hij iedereen te slim af. Op korte afstand gevolgd door Cor Hofstede die met 7150 gr tweede werd . Plaats nummer drie was voor Arie van der Laken met 6500 gram en op de nummers 4 en 5 eindigden Arie Zuidam met 5600 gram en Bert v Egmond met 5500 gram. De volgende keer maar weer hopen op betere vangsten.   


Noord Holland (Akersloot/Kolhorn) 09-05-18

Erik:   hierbij nog wat viservaringen van de afgelopen 2 weekeinden op een rijtje.

 

Allereerst ons Teamuitje (Team Moordrecht) naar Noord Holland op 29 en 30 april, toen het nog koud was en we het weer goed in de gaten moesten houden, vanwege de voorspelde wind en regen, iets dat Berry en ikzelf nauwlettend deden met hulp van de weersites. We kozen zondag om naar het Noord Hollands kanaal te gaan tegenover Akersloot waar we met een Oostenwindje en in de middag regen redelijk beschut zaten en zo pakte het ook uit.

 

Zelf koos ik ervoor om met de feeder te vissen op een wat kortere afstand, tegen de 25 mtr en de anderen feederden ook, op verschillende afstanden. We zagen al best wat kleinere vis springen en hadden al vrij snel allemaal beet van kleinere vis, voorn en wat kolblei. In de loop van de morgen kwamen de blieken er ook bij en ik wist zelfs een stuk of 9 redelijke platten te vangen, al waren het geen echte grote, met gewichten van rond de kilo per stuk. Ik heb eigenlijk de hele dag leuk door gevangen en kwam uit op 23.700 gr, gevolgd door Ron die veel verder weg feederde en ook een mooie klus kon laten wegen, nl. 18.260 gr.. Berry kwam uit op 10.320 gr en John en Koos konden ze er niet echt op krijgen met resp. 7.780 en 4.020 gr, al moet gezegd worden dat Koos wel een mooie snoek wist te landen (met schephulp van Berry) die hij achter zijn vin haakte op zijn voerplek. Geen onverdienstelijke prestatie die hem de wisselbeker opleverde die we ludiek boven deze dag hadden gezet.

 

Na het vissen waren we even langs Kolhorn gereden waar het water er “mooi” donker bij lag, ten teken dat de vis er was (iets dat daar zo weer kan veranderen, weten we uit ervaring) en hebben we overnacht in hotel De Brug, waar het altijd prima toeven is. De maandag zijn we daar dus naartoe gegaan en hebben fantastisch gevangen. Iedereen zat in de grote brasems, of in ieder geval lijnzwemmers. Zelf had ik een slechte morgen met maar 3 platten en een paar geloste, maar de meesten zaten met de lunch toch al op minimaal 10 vissen, zeg maar 15 tot 20 kg. In de middag lukte me iets dat me de hele morgen niet was gelukt, nl. ze wel vangen en kwam ik nog uit op 42.800 gr. Baas boven baas was mijn rechterbuurman Berry die 51.340 gr. wist te noteren. Ron zat tegen de 40 kg. aan, Koos op ruim 30 kg en John een respectabele 27,5 kg. We hebben slechtere dagen meegemaakt en ook daar.

 

Na het vissen hebben we nog heerlijk geschranst in Hoorn bij de plaatselijke Chinees, waar we moe doch voldaan concludeerden dat we 2 fantastische dagen hadden gehad en de dag erna de plicht voor de meesten weer riep.

 

Afgelopen zaterdag hebben we de 3de competitie wedstrijd gevist in de Oude Rijn nabij het Witte hek. Kantnummer 1 (tegenover baggerboot) was voor Kees v.d. Heuvel die er met de winst vandoor ging met 5.120 gr. Zelf zat ik op staartnr. 16 waar ik met 4.800 gr 2de werd en de meeste vis met een licht feedertje heb gevangen op nog geen 20 mtr. bestaande uit 1 platte, wat blieken en ander halfslag. Het podium werd gecompleteerd door Willem de Zwart met 3.800 gr, ook met de feeder op de verre afstand. Ook de grootste vis werd gevangen door onze vz René van Veen met een kort stokkie, nl. een platte van 58 cm.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 07-05-18 / 21C - O3 - zonnig

Dick:   het was bij de 5e seniorenwedstrijd van HSV de Brasem voor allemaal weer droevig vandaag behalve voor eentje, die ving in z'n uppie net zoveel als wij met elkaar. Gefeliciteerd Guus, want inderdaad hij was met ruim 11 kilo vis gevangen in de Amstel-Drecht ( brede stuk ) de winnaar, maar we zeggen het maar weer, volgende week beter.


 

NH Kanaal (Akersloot) 06-05-18 / 20C - O3 - zonnig

Rinus:   vandaag doe ik met Daan mee aan de grote koppelwedstrijd van De Vrije Visser uit Noordwijk. Op een bijna 'onmenselijk' tijdstip van 04.30 uur reizen we in één auto, economisch en wel zo gezellig, af naar Café de Vriendschap in Akersloot, het nieuwe 'onderkomen' van de Vrije Visser. Hier vindt de loting plaats voor de 5 uur durende wedstrijd in het NH Kanaal tussen Akersloot en Alkmaar waar 3 vakken van 30 nummers zijn uitgezet. Wij loten op stek 62 in vak C één plaats van de kop, niet geheel ontevreden dus. De taakverdeling is weer als vanouds, Daan 'doet' de vaste stok en zet de feeder gereed voor het geval dat....! Ik neem de feeder voor mijn rekening op afstanden van 4 en 10m uit de overzijde. Als het startsignaal klinkt en beide 'ingevoerd' hebben zie ik Daan de eerste voorn al binnen 'hengelen', goeie start man. Uit mijn ooghoek zie ik dat bij de mannen op kopnr 61 de eerste platte al wordt geschept en daar blijft het niet bij! Keer op keer zie ik in de eerste uren het schepnet uitgaan bij beide mannen, die op weg zijn naar een goed resultaat!? Bij Daan loopt het ook lekker op de stok met voorns, baars en enkele (mooie) blieken. Bij mij nog geen teken van leven en dat zal de eerste 2,5 uur zo blijven, wat ik ook doe er is geen enkele aanbeet te ontfutselen. Eindelijk krijg ik dan een aantal aanbeten die binnen een half uur 4 blieken opleveren. Daarna is het weer op en vang ik uiteindelijk nog een baars van 6-7 ons stijf tegen de andere oever, een nieuwe stek die ik het laatste uur maar uitprobeer. Bij Daan gaat jammer genoeg de beet er na anderhalf ook uit, maar levert het laatste uur toch nog enkele blieken op. Met 5,2kg spelen we geen enkele rol van betekenis voor de prijzen, maar zijn veruit ook niet laatste want in ons vak zitten een hele serie 'nullen'. Naast een aantal streekgenoten vissen HSW clubgenoten Jan van Dam en Piet de Groot met hun maten en het koppel Piet Kruit/Wim v/d Wal zich wel in de prijzen. Algeheel winnaars worden Wim v/d Helm en Marcel Burgmans die het geweldige gewicht van 67 kilo weten te vangen. Proficiat mannen! Klik hier voor de officiële uitslag en het uitgebreide verslag met foto's.


Leidsche Vaart (Langeraar) 06-05-18

Adriaan:   zaterdag de 4e wedstrijd van HSV Gr R'dam afd HZM gevist in de Leidsche vaart waar we met 10 deelnemers niet verder kwamen dan 11,8 kg in totaal. Jan de Zwart won de wedstrijd met 6,5 kg op het staartnummer. Hij wist als enige een aantal brasems te vangen en enkele voorns. Zelf ving ik 10 minuten voor tijd mijn enigste vis van vandaag, een brasem van 1,5 kg en werd hiermee 2e. Dit geeft wel aan dat het bar en boos was vandaag. Nu maar hopen dat we over 2 weken op de Rotte wel een vis(je) kunnen vangen. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


NH Kanaal (Landsmeer) 05-05-18 / 17C - NO3 - zonnig

Rinus:   voor de 5e competitiewedstrijd van HSW reizen we met 18 deelnemers af naar het NH Kanaal bij Landsmeer, waar de vangst hier en daar verrassend goed is, gezamenlijk wordt een slordige 70 kilo boven water gehaald. Vooraf was bij de meeste weinig bekend over dit traject (nr 218) nabij de A10, niet anders dan dat dit voornamelijk een 'vaste stok water' is. Deze hengelsoort komt dan ook veelvuldig uit de foedraal naast de feeder die natuurlijk ook door de meeste wordt klaar gezet. Laat dit nu juist het wapen zijn waarmee de strijd wordt 'gewonnen', althans door de eerste drie in de uitslag. Frans ziet helemaal af van de stok en vist op stek 14 met enige regelmaat een platte binnen met de feeder van de overkant en eindigt op een keurig vangstgewicht van 15,7kg, genoeg voor de winst. JanvD is lange tijd bezig om de vis op de stok aan de praat te krijgen en als dit niet lukt probeert hij de feeder - zo halverwege de wedstrijd - met aan de haak 2 pieren. Binnen de minuut staat de top krom en is zijn eerste platte binnen. Hij vervolgt de wedstrijd door de feeder nagenoeg tegen de stenen aan de overzijde te gooien en haalt nog een paar platten binnen, bij elkaar 11,6kg en een keurig 2-tje. Good old Herman blijft ook de hele wedstrijd zijn feeder trouw en komt met een platte en een serie blieken aan 5,4kg en 3 punten. Peter en Ron worden 4 en 5 met resp. 5,2 en 4,6kg. Zelf kom ik op stek 5 te zitten en bak er weinig van vanmorgen. Had het plan opgevat om voornamelijk met de stok te vissen op 5 en 11m maar dit loopt voor geen meter. Dan maar met de feeder naar de overzijde waar helemaal geen beet te krijgen is op 2 blieken na in het laatste half uur. Had eerder ook nog op 15m gevoerd en ook hier nauwelijks actie. Is allemaal iets te veel van het goede, volgende keer weer met 1 hengel in de strijd!? Bij mekaar 20 visjes en met 2,3kg ver in de achterhoede.


Oude Rijn (Koudekerk) 04-05-18 / 15C - NO3 - half bewolkt

Dick:   2 mei j.l. de 2e vaste hengel competitie van HSV de Brasem gevist in de Oude Rijn bij nog van oudsher Zwaantjes kerk, ondanks de vele zandboten wist Cock toch nog ruim 6 kilo te vangen. Gefeliciteerd Cock. Verder was het huilen met de pet op. Guus op nummer 1 wist met moeite 300 gram te vangen, maar ja volgende keer beter.


 

Oude Rijn (Zwammerdam) 04-05-18

Bert:  zondag 29-04-2018 met 13 deelnemers de start gevist van de vrije hengelcomp. van HSV Alphen. Viswater de Oude Rijn vanaf het futenbos. Er werd lekker gevangen het totaal resultaat kwam uit op ruim 60 kg waarvan Dick met een bonus karper van een kilo of vijf er ruim 8 voor zijn rekening nam alles met de feeder gevangen aan de overkant. Zelf kwam ik aan ruim 7 kg die ik afwisselend heb gevangen met de picker op een meter of twintig en de vaste stok op 10 meter. Er werd opvallend veel ruisvoorn gevangen waarbij enkele van meer dan 35 cm, een mooie sportvis. Zaterdag a.s gaan we voor onze 10 uurs als de vis het zo blijft doen wordt het ongetwijfeld een mooie visdag.   

De uitslag:

1 Dick Verhage          8350 gr

2 Bert van Egmond   7220 gr

3 Gerard Groen          6950 gr

4 Ben de Graaf           5100 gr

5 Paul Groen               4940 gr


Nederrijn (Oosterbeek) 04-05-18

JanV:  keuzes maken in het leven geldt ook voor het vissen en dan zeker over de stek die je kiest. Zo ook voor mij zaterdagmorgen. Om 7.00 uur van de camping gereden naar een plek aan de Neder-Rijn om te kijken of deze nog zo hard stroomde als 2 weken geleden. Hier stonden al 2 mannen klaar om de spullen op te stellen en te gaan vissen, ik zag het water en dacht dat het nog heel hard stroomde dus ben naar een andere stek gegaan waar normaal heel goed vis gevangen wordt alleen deze keer niet heel de morgen gevist en maar 4 brasems gevangen wel mooie maar niet meer. Op de terugweg toch nog even wezen kijken op de eerste stek en bij aankomst 3 hengels krom door de vis die aan de andere kant trok. Praatje, van hier wordt wel een visje gevangen zie ik met als antwoord dit gaat de hele morgen al zo en inderdaad in het kwartier dat ik heb staan kijken werden er door de 3 vissers 6 brasems gevangen en nog 2 verspeeld. Het geschatte aantal vissen in zijn net dacht hij rond de 40 á 45 brasems en hij was bang dat hij alleen zijn net er niet meer uit kon krijgen en bij zijn mede vissers was het niet anders. Als ik in het vervolg weer een keuze moet maken wat een stek betreft hou ik mijn eerste gedachte aan meestal is de eerst keuze de beste. Komende zondag moeten we op dit stuk de derde wedstrijd vissen, heb goed gekeken hoe deze mannen visten onderlijnen van ruim een meter 0,16 lijn haak 10 en een meter of 25 erin met twee of drie pieren aan de haak met een made of maïskorrel als stopper regelmatig een paar pieren knippen en dat moet het gaan doen.


Nauenasevaart (Krommenie) 04-05-18

Theo:  zondag 29 april togen we met 8 man van de Vrije Visser richting de Nauenase vaart  voor  de 3e competitiewedstrijd. Helaas 1 afzegger, dus met 8 man beginnen .  De baan dit keer weer  uitgezet,door Ben .  Het water  lag er als een biljartlaken bij, wat niet altijd gunstig is op dit zeer ondiepe  water, want er zat ook helemaal geen stroming in. en als er stroom was naar rechts ? Berichten van vissers die de afgelopen week in welk water dan ook gevist hadden gaven ook al geen positieve geluiden qua vangsten, maar desalniettemin tot goede hoop op mooie vangsten. Om 06.45  het beginsignaal voor een 5  uur durende sessie. De meeste vissers kozen ervoor om met de feeder te vissen en  hun voerstek aan te leggen aan de overzijde van dit water stijf tegen de kant . Ook kwamen er wat vaste stokken  uit de foudralen en achteraf was dat misschien ook wel en goede keuze geweest . Loten zelf de kop plaats na het huisje bij de Forbo Fabriek . En vries loten de staart plek . Stroompie naar rechts soms en heel licht en het gekke geen visje te zien aan de bovenkant van het water . Slecht teken en opnieuw voor de derde keer een N-0 WIND helemaal WEER verkeerd dus. Nou na 2 voerplekken had ik na 3 UUR vissen nog geen vis in me netje !!! Naast me ton, kwam kijken en had 3 visjes met de stok . Op plek 3  zat Ben af en toe wel te scheppen , maar ja het blijft een Kanjer hoe die het steeds voor elkaar krijgt . Wisselen -wisselen en aas veranderingen brachten hem van daag de 3e plaats op met 7.960 gram Wist u ook dat  Ben vogelspotter was en hij van elke vogel en visser hun tactieken kan  achterhalen  hoe ze vissen hahahaha Niet winnen dus Ben ,  want dat deed dit keer onze Vries op de staart . Vissend ook op 2 afstanden kwam hij vandaag aan het hoogste gewicht met 11.640 GRAM .en behaalde zijn eerste 1 met punten . 2e werd vandaag onze Stok Fanaat Jopie Puper naast Vries haalde hij op 9 m.5 meter met de stok en 10.680 gram binnen en werd 2e . Gelukkig ving ik na een gouden greep die ik niet vaak doe nog 6 vissen binnen in de laatste 2 uur  en ving nog bijna 5 kilo vis . Met 4.960 gram werd ik 4e vandaag op  de kop . Op plek 5 gevolgd door stokvisser Ton Koopman die nog een paar plattertjes erbij viste en op 4.120 gram uit kwam . Plek 6 was dit keer ook met de stok voor onze ARIE MACARONI schouten  . Hij viste gelukkig wat beter als de eerste 2 keer en kwam aan een gewicht van 4.060 gram . Plek 7 was voor onze beste patat bakker van Alphen van automatiek de haven  Gertje Verkerk . Na 2 goede wedstrijden kwam hij vandaag met de feeder NIET aan de bak en ving 1.940 gram . En dan lest best deze keer Onze Cees de wandelaar van Rhijn  op de 8e plaats . Cees dacht wat aan zijn zelfvertrouwen gedaan te hebben in het B-Kanaal maar vandaag was het 3 keer niks . 1keer beet gehad in 5 uur vissen en 1 vis van 440 gram . Plek 9 voor Koos die ook dit keer niet kwam i.v.m de camping .' Toen het ook om 11.15 nog los barsten van de ZEIK REGEN en alles Zeiknat de AUTO IN MOEST OM 1145 word je daar  niet echt vrolijk van  en heb je thuis nog meer werk om alles goed droog te maken en te verzorgen . Wat een ramp is dat als je vissen gaat met regen . A.S ZONDAG de wedstrijd van het jaar . NZE ZEER GOED AANGESCHREVEN  KOPPELWEDSTRIJD DIT KEER IN HET N-H KANAAL BIJ AKERSLOOT . Een hoop organisatie en werk , maar onwijs keun om steeds te organiseren voor 180 WEDSTRIJDVISSERS . Kijk er al weer na  uit . Mannen die helpen alvast hartelijk bedankt voor jullie steun en tot zondag .

Stand na 3 wedstrijden

1 ben van de ark 6 punten  gewicht 27.420 gram

2 theo meeuwenoord 8 punten  gewicht 18.800 gram .

3 johan puper 11 punten   gewicht 19.680 gram .

4 vries stomphorst 12 punten gewicht 15.620 gram .

5 gert-jan verkerk 12 punten gewicht 15.380 gram .

6 ton koopman 20 punten  gewicht 8.260 gram .

7 cees van rhijn  20 punten  gewicht 4.720 gram .

8 arie schouten 22 punten gewicht 5.060 gram .

9. koos van de ark 24 punten gewicht 1360 gram .


Amsteldrecht (Nieuwveen) 04-05-18

Dick:  30 april j.l. met HSV de Brasem  gevist in de Amstel-Drecht ( voorin ). De vangsten vielen zwaar tegen, ik werd 1e met ruim 3 kilo ( 3 vissen ) Het zal wel aan de vele regen gelegen hebben denken wij dan. Die vissen denken misschien heel wat anders maar niet getreurd, volgende week hopelijk beter.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 28-04-18 / 12C - ZW3 - bewolkt

Zeelt op witte boilie
Brasem formaat Amsteldrecht

Rinus:  vandaag gaan Martijn en ik - zoals dat vroeger heette - 'op de  brasem' en onze keuze hiervoor valt op de Amsteldrecht aan het traject 'nieuwe kwekerij'. Beide zetten we een feeder in tegen de overzijde op een kleine 60m en één op korte(re) afstand. Bijna gebruikelijk hier leveren deze laatste stekken de minste en ook kleinste vis op. Vanaf 'ver' komen de platten van het voor hier bekende formaat, al gaat dat vanmorgen niet van harte. Opmerkelijk om te beginnen is dat onze beide eerste inzetten een platje oplevert, daarna moeten we zeker anderhalf uur wachten voor de volgende reactie op de top. Gelukkig levert dat in de resterende 3 uren naast wat kleine(re) vis beide nog 7 platten op, bij Martijn met de combi caster-pier-made en bij mijzelf op de boilie, wel graag een witte. Naast dikke platten huizen er in dit water ook kapitale zeelten, één daarvan wil net voor tijd nog even mijn boilie proeven! 10 minuten later krijgt deze 'knappe' jongen, die zeker richting de 3kg gaat, zijn vrijheid weer terug.
vorige pag 1 / pag 2 / pag 3


 Copyright © All Rights Reserved