Met De Brasem naar ARK 141115

Met De Brasem naar ARK (14-11-15)


'Je mag gerust een keer mee hoor als je interesse hebt', kreeg ik onlangs als antwoord van grote animator Cees op de vraag of de wintercompetitie van de Brasem uit Ter Aar weer in het ARK gevist wordt. Gezellig joh een dagje uitwaaien aan het kanaal en soms vang je nog een aardig visje ook. Ik knoopte dit in mijn oren en vandaag leek me een uitgesproken dag om een keer mee te gaan, de afspraak is snel gemaakt. En inderdaad de mannen maken er een gezellige dag van, die begint in het cultureel centrum in Nieuwveen met een kopje koffie en een praatje. En passant schut Cees de (deelnemers)kaarten en deelt ze met de tekst en het kantnummer naar beneden uit. Het is de bedoeling dat je nog even je naam invult, het gewicht komt later wel...! Overigens een hele leuke methode om te loten. Na nog een bakkie en het allerlaatste nieuwtje vertrekken we naar Loenersloot waar Cees inmiddels de 9 kantnummers heeft uitgezet langs het ARK.

Ik kom te zitten op nummer 8 en - waarom weet ik niet - maar ik heb wel enig vertrouwen in deze stek om een vis(je) te vangen. Om te beginnen pak ik een feeder uit voor de korte afstand op zo'n 25-27m waar na het uitpeilen de bodem vlak en schoon schijnt te zijn. Maar dit blijkt 'schone schijn' want zeker drie keer raak ik in de wedstrijd mijn haakje kwijt (mosselbankje?). Na een praatje links en rechts zie ik dat buurman Piet op staartnr 9 twee feeders klaar maakt, ......om tegen de andere oever te vissen! Zal ik ook...., heb de Dutch Master 13.6 met passende molen en korf van 60 gram wel gereed liggen in de auto en waarom niet, de wind (kracht 4-5) van achteren heb ik ook nog mee. Maar helaas, door materiaalpech in één van de eerste worpen kan ik niet verder vissen met deze hengel.

Cees blaast om half elf op de fluit en de eerste korven gaan te water, zelf doe ik dat op de korte afstand. Na een klein half uur en een 10-12 korven ligt het eerste bliekje in het net, maar ik zie ook buur Piet op rechts de eerste schepper van de overzijde binnenhalen. Het blijft bij mij kriebelen en pak daarom toch ook nog een steviger feeder uit de foudraal, de aloude TriCast 2-tip. Hiermee en met een korf van 40 gram kom ik redelijk eenvoudig op ruim 70m, zo'n 15m (?) uit de overzijde. Achteraf gezien heb je het voordeel dat de korf dan kan blijven liggen bij de passage van boten die aan de overzijde varen, terwijl de korf terug moet bij de passage van elk schip als je tegen de balk vist. Het is voor mij ook een (leuk) experiment en ga daarom veel wisselen tussen beide afstanden. Piet op nr 9 vangt nog steeds zijn visje maar de buren op 6 en 7 krijgen de beet er niet in, vooraan wordt zo af en toe een vis gevangen.

De korte afstand levert bij mij 2 blieken en 2 platjes op, maar krijg het idee dat het op 'ver' steeds beter gaat lopen, de laatste twee uur vis ik dan ook daar en niet zonder succes. Met 2-3 wormen + maai op haak 10 aan onderlijn 17/00 haal ik tot de fluit van 15.00 uur nog 12-13 vissen van de 70m en kom welgeteld uit op een gewicht van 10.103 gram. Jammer voor de overige deelnemers maar dit is toch echt het winnende gewicht. Piet komt uit op ruim 5kg en vooraan haalt Siem met 2 platten en 2 blieken op korte afstand nog 2,5kg boven water. De exacte uitslag volgt nog. Voor mij weer een ervaring rijker en het goede gevoel dat ik overigens altijd al had bij het ARK is weer volledig terug.


Rinus ReichardMet 90 gram naar de overkant
Alles geordend
Ja het is effe anders dan de Gouwe
Ze komen nog wel
Da's een beste van de overkant
Zouden ze nog komen?
Zooo, je hebt je best gedaan
10103 gram

Copyright © All Rights Reserved